#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/01/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιός ιδιωτικός τομέας; Οι διαπλεκόμενοι και οι "νταβατζήδες";Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας, θα δούμε ότι παρά την μιζέρια, την ύφεση, την έλλειψη ρευστού και την ερεβώδη ψυχολογία της αγοράς, εντούτοις, υπάρχει ακόμη ζωντανό ένα κομμάτι επιχειρηματικότητας που σε πείσμα των προβλέψεων, των καιρών και των … φιλότιμων προσπαθειών του πολιτικού συστήματος, εξακολουθεί να εργάζεται, να παράγει, ακόμη και να εξάγει (!) προϊόντα. Αυτό το υγιές επιχειρηματικό κομμάτι που απέμεινε, θα είναι η μαγιά της μελλοντικής ανάπτυξης. Όταν προστεθεί η καινοτομία, η φαντασία, ο στοχευμένος επιτελικός σχεδιασμός και κυρίως η απαραίτητη ρευστότητα, θα φουσκώσει επιτέλους το ζυμάρι της ανάπτυξης στην χώρα.

Λέγεται και είναι σωστό, ότι μονάχα από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας μπορούμε να περιμένουμε την ανάπτυξη και την δημιουργία κατά συνέπεια νέων θέσεων εργασίας. Δεδομένου πως κάτι τέτοιο είναι κρίσιμο για την ανάκαμψη της χώρας και την επιβίωση εκατομμυρίων Ελλήνων, μένει να δούμε ποιος ακριβώς είναι αυτός ο ιδιωτικός τομέας από τον οποίο περιμένουμε αυτά τα εξαιρετικά κρίσιμα επιτεύγματα. Κυρίως δε, μένει να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο, η όποια ρευστότητα που θα υπάρξει διαθέσιμη θα διοχετευτεί σε αυτόν τον ιδιωτικό τομέα που θα επενδύσει, θα καινοτομήσει, θα παράξει (και) εξαγώγιμα προϊόντα και όχι στις γνωστές φαρδιές τσέπες του «άλλου» ιδιωτικού τομέα που επί χρόνια λυμαίνονταν τον τόπο σε αγαστή συντροφιά με τους πολιτικούς του υπαλλήλους.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δύο ιδιωτικοί τομείς εκεί έξω!

Ο ένας, είναι ο ιδιωτικός τομέας της εργασίας, του μόχθου, της παραγωγής, των επενδύσεων, της καινοτομίας, των εξαγωγών, της ευθύνης προς τους εργαζόμενους, της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων προς την πολιτεία (απόδοση ΦΠΑ, πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών) και προς την κοινωνία (διατήρηση θέσεων εργασίας και δημιουργία νέων, τήρηση του κοινωνικού συμβολαίου στα εργασιακά). Ο ιδιωτικός τομέας με αυτά τα χαρακτηριστικά, παρόλη την αναγκαστική συρρίκνωση και τις εξαλλαγές επιβίωσης που ίσως υπέστη, υπάρχει ακόμη και όσοι δεν τον βλέπουν είτε είναι προκατειλημμένοι είτε τυφλοί οπαδοί του ΚΚΕ! Αλίμονο αν δεν υπήρχε! Δεν θα είχαμε από πουθενά να ελπίσουμε για την πολυπόθητη ανάπτυξη που όλοι ευαγγελίζονται.

Ο «άλλος» ιδιωτικός τομέας, είναι ο γνωστός των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, των διαπλεκόμενων, των μιζαδόρων και των νταβατζήδων. Φαίνεται και ακούγεται περισσότερο, μιας και οι εκπρόσωποί του  έχουν καταφέρει να βάλουν στο χέρι τους, «τζαμπαντάν» και με την βοήθεια των πολιτικών τους κολαούζων, την πλειονότητα των ΜΜΕ της χώρας. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα, σίγουρα δεν είναι το παραγωγικότερο και ίσως αυτή την στιγμή να είναι και το ασθενέστερο, τουλάχιστον σε εταιρικό επίπεδο. Είναι όμως ο μεγαλύτερος εχθρός της προσδοκώμενης ανάπτυξης, η Πέμπτη Φάλαγγα εντός των τειχών του ιδιωτικού τομέα και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την σωστή αξιοποίηση της (όποιας) ρευστότητας και των επιβεβλημένων προσπαθειών αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων.

Επιτακτική ανάγκη και απόλυτη προτεραιότητα για την σωτηρία της χώρας, είναι ο αποκλεισμός του «άλλου» ιδιωτικού τομέα από την οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας. Στην πράξη, απαιτείται ο βίαιος αποχωρισμός του από τον υγιή κορμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ο αποκλεισμός όλων των bypass που τον συνδέουν με το παλιό πολιτικό σύστημα και τον κρατούν ακόμη στην ζωή και η καταδίκη του στον μαρασμό και την κατάρρευση. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τραβήξουμε τα σωληνάκια που μεταφέρουν πολύτιμους πόρους σε αυτή την αντιπαραγωγική «μαύρη τρύπα» του ιδιωτικού τομέα, να τον απογυμνώσουμε βίαια και αποφασιστικά από τα άνομα προνόμια και τις φαβοριτικές διευκολύνσεις  με τα οποία τον είχε «προικίσει» το θνήσκον πολιτικό σύστημα, να τον ξεδοντιάσουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά και να τον παραδώσουμε στην ανυπαρξία και την λήθη. Οι ευθύνες αυτού του κομματιού του ιδιωτικού τομέα για την καταστροφή της χώρας είναι τεράστιες σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα πρέπει να τον αφήσουμε καν να διανοηθεί ότι μπορεί να πάρει μέρος στο καινούριο ξεκίνημα της Πατρίδας μας. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό τώρα που είναι σε δύσκολη θέση και πνέει σχεδόν τα λοίσθια, πότε θα το καταφέρουμε;

Akenaton    

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αννίβας1 avatar
  αννίβας1 07/01/2013 10:50:35

  Αν ο Σαμαράς κάνει έστω και το 50% αυτών που λές εδώ αγαπητέ Akenaton θα έχει κερδίσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το 30% του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερα δεν θα έχει πλέον νόημα ύπαρξης και αντικείμενο εν Ελλάδι...

  • foofootos avatar
   foofootos @ αννίβας1 07/01/2013 17:46:49

   Σωστός! Πρέπει να το κάνει μόνο και μόνο για να μην υπάρχει λόγος ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ! :D

 2. Κώστας Τουρίστας avatar
  Κώστας Τουρίστας 07/01/2013 11:18:24

  Αγαπητέ "Akenaton" καλημέρα, καλή Χρονιά και άν γιορτάζεις σήμερα, Χρόνια Πολλά. Αν πήγες για γιορτές εκεί στα βουνά... φαντάζομαι θα πέρασες καλά. Χρόνια πολλά και σε όλους που εορτάζουν.
  Σχετικά με το άρθρο σου και σε ό,τι αφορά τον "σωστό" ιδιωτικό τομέα " της εργασίας, του μόχθου, της παραγωγής..." κλπ,΄να μου επιτρέψεις να σε πληροφορήσω,- άν δέν έπεσε στην αντίληψή σου,- οτι πρόσφατα, όπως δημοσίευσε σε ένα άρθρο "το Βήμα", έφυγε απο την Ελλάδα, για τον Καναδά, μία επένδυση που θα γινόταν στην Θράκη απο ΄Ελληνες επενδυτές - Επιστήμονες και που θα αφορούσε στην παραγωγή θερμικής ενέργειας μέσω σύντηξης νικελίου και υδρογόνου. WWW.tovima.gr/science/article/?aid=430840
  Και αυτό, γιατί το "Κράτος" μας, καθυστερούσε υπερβολικά να εξετάσει το θέμα. Πιθανόν -λέω εγώ - να μήν ξέρουν οι αρμόδιοι περί τίνος πρόκειται , ή να μήν ενδιαφέρονται λόγω έλλειψης "κινήτρων"...
  Ετσι θα γινει η πολυπόθητη και τόσο αναγκαία ανάπτυξη; Να μήν σας πώ οτι η Τουρκία έδινε πάρα πολλά χρήματα για να πάει η επένδυση στη χώρα τους, αρκεί να έλεγαν οτι η τεχνογνωσία θα ήταν Τούρκικη. Προς τιμήν τους όμως οι επενδυτές, ΕΛΛΗΝΕΣ, αρνήθηκαν.
  ..Να μήν βασκαθούμε.....

  • akenaton avatar
   akenaton @ Κώστας Τουρίστας 07/01/2013 15:07:42

   Καλησπέρα σας. Το θέμα το γνωρίζω δυστυχώς. Και περιμένουμε ανάπτυξη ..... δυστυχώς!

   • GLAD avatar
    GLAD @ akenaton 08/01/2013 13:06:07

    Έχετε καμμιά αμφιβολία περί του ότι η επένδυση δεν προχώρησε όχι λόγω αδιαφορίας και καθυστέρησης κάποιων δημοσίων υπαλλήλων , αλλά λόγω πίεσης που άσκησαν θιγόμενα συμφέροντα επί των δημοσίων "λειτουργών"?
    Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ιερατείο των δημοσίων "λειτουργών" εδώ και πολύ καιρό όχι μόνο έχει "αυτονομηθεί" πλήρως , αλλά γνωρίζει τους πλέον ευέλικτους τρόπους να "κλείνει" δουλειές με επιχειρηματίες .

   • Αννιβας avatar
    Αννιβας @ akenaton 08/01/2013 13:27:16

    Kαι το γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ καθώς και την τεράστια σημασία του και ο Σαμαράς Δυστυχώς...

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/01/2013 11:30:51

  Θα το κανουν οι Ευρωπαιοι επιτροποι που θα τοποθετηθουν στις τραπεζες.
  Γιαυτο τρεχει το MEGA να παρει δανεια οσο ειναι καιρος.

  • akenaton avatar
   akenaton @ ψυχραιμια 07/01/2013 15:09:32

   Έτσι είναι αλλά οι επίτροποι θα είναι προσωρινοί, ενώ η νοοτροπία που θα πρέπει να αποκτήσουμε ως κράτος και ως πολίτες μόνιμη. Αν δεν την αποκτήσουμε έστω και με το ..... ζόρι, τίποτε δεν θα έχουμε κάνει!

 4. Ελευθεριαδου βουλα avatar
  Ελευθεριαδου βουλα 07/01/2013 12:45:15

  συμφωνώ και επαυξάνω αλλά και το υγιές κομμάτι κινδυνεύει, θέλει προσοχή γιατί οι αετονύχηδες παραμονεύουν να αρπάξουν και πάλι την όποια κρατική επιχορήγηση μια που ξέρουν τα κόλπα και έχουν τα μέσα
  είναι ώρα να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι αν όχι τώρα πότε?

 5. Nik avatar
  Nik 07/01/2013 14:59:24

  Οι διεθνείς στατιστικές είναι αδιαμφισβήτητες: 98 τοις εκατό των θέσεων εργασίας βρίσκονται σε επιχειρήσεις που έχουν λιγότερους από 50 εργαζόμενους. Και αξίζει να θυμόμαστε ότι ΟΛΕΣ οι επιτυχημένες μεγάλες εταιρείες άρχισαν από μικρές.

  Το επόμενο ερώτημα είναι αν θα μπορούσε να ξεκινήσει εδώ ο Μπιλ Γκέητς στο γκαράζ του πατέρα του, και να στήσει την Microsoft. Οχι βέβαια, καμία εφορία δεν θα του έδινε ΑΦΜ αφού το γκαρά δεν νοείται "έδρα" και ακολουθεί όλα η παλαβομάρα του ελληνικού συστήματος.

 6. Πετρος avatar
  Πετρος 07/01/2013 16:11:14

  Και για ποσο ακομα πιστευετε οτι θα αντεξει να παραμεινει υγιες; Η επιθεωρηση εργασιας παραμενει καρφωμενη στην καρεκλα, το ΙΚΑ τα ιδια και ο κοσμος εχει σκυψει το κεφαλι και υπομενει τον βουρδουλα του καθε αλητη που κονομαει κλεβοντας τους υπαλληλους του και το κρατος. Αυτο τον κανει αμεσα ανταγωνιστικο στην αγορα, ενω ο τιμιος και νομοταγης επιχειρηματιας καθεται και αναρωτιεται τι εχει κανει λαθος. Υπαλληλος του ιδιωτικου τομεα ειμαι και δυστυχως τα βλεπω καθημερινα. Βγηκε και ο Δουκας και μιλησε για προγραμμα δωρεαν εργασιας. Ποσο τυχαιος μπορεις να εισαι για να πεις κατι τετοιο; Ποσο αργοσχολος και ανιδεος ησουν μεχρι να ασχοληθεις με την πολιτικη; Δηλαδη κυριε Δουκα, ενω η μαυρη εργασια παει να γινει ο κανονας αντι να κοπουν καποια κεφαλια, εσεις θα μας πειτε οτι πλεον ειναι και ντροπη που δουλευεις και πληρωνεσαι. Σοβαρα τωρα...Υπαρχει κανεις που να πιστευει οτι τα πραγματα θα γινουν καλυτερα αν δεν ξηλωθουν ολα τα τζακια της πολιτικης σκηνης;

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ Πετρος 07/01/2013 16:14:11

   Και με αφορμη την δηλωση του googlαρα και το ονομα του. Ειναι στην wikipedia. Πατρις, Θρησκεια, Οικογενεια...

 7. Άργουεν avatar
  Άργουεν 07/01/2013 17:31:47

  Να τρέξουν τα ΕΣΠΑ, να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της ρευστότητας (όχι αύριο...χτες).Το δημόσιο να ξεχρεώσει τους ιδιώτες πάση θυσία τώρα με τη δόση μαμούθ, χιλιάδες εργαζόμενοι απλήρωτοι εδώ και μήνες...έτσι κι η ψυχολογία θα γυρίσει κι αυτή , μη ξεχνάμε πως το εμπόριο αρρωσταίνει αλλά ποτέ δεν πεθαίνει.

  αυτό με τον Δούκα ισχύει και στη Γερμανία....οι μακροχρόνια άνεργοι προκειμένου να συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας , προσφέρουν τις εργασίες τους όπου τους καλέσει το κράτος, εδώ γιατί σας κάνει τόσο ντόρο αυτό ;

  • Playstasion avatar
   Playstasion @ Άργουεν 07/01/2013 19:13:37

   Αλλο επιδοτουμενος ανεργος και αλλο ανεργος που δεν εχει που την κεφαλη κλιναι
   Και αυτοι τεινουν να φτασουν τα 2 εκατομμυρια
   Καμμια ψυχολογια δεν γυρναει ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΧΡΗΜΑ και την λογικη να βγαλουμε το μηνα κουτσα στραβα και εχει ο θεος ,η οικονομια δεν ειναι τζογος , ουτε χρηματιστηριο
   Οι απληρωτοι θα καλυψουν καποιες προσωρινες τρυπες , αλλα σε λιγο παλι προβλημα θα εχουν

   Το εμποριο εχει γονατισει με τα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ (τελη επιτηδευματος ) και τις παραλογες φορολογιες
   Οταν εχεις συνεταιρο το κρατος στα κερδη σου κατα 47% , η φοροδιαφυγη και τα μαυρα για τους μικρομαγαζατορες ειναι μονοδρομος , αλλα και παλι στο τελος τα κλεινουν διοτι δεν αντεχουν

   Τελος 700.000 ειναι απληρωτοι στον ιδιωτικο τομεα και ανεχωνται τα παντα , προκειμενου να μην χασουν και αυτο το πενιχρο μισθουλακο που παιρνουν

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ Άργουεν 07/01/2013 19:42:44

   Σου θυμιζει κατι απο Γερμανια η αγορα εργασιας που υφισταται αυτη την στιγμη στην Ελλαδα; Αν γινει κατι τετοιο οι δικοι μας θα απολυσουν και οσους εξακολουθουν να εχουν δουλεια για να τους προσλαβουν ως ανεργους. Δεν υπαρχει αλλος χαρακτηρισμος απο την αλητεια για τον τροπο που συμπεριφερονται οι περισσοτεροι.

 8. ΜΔ avatar
  ΜΔ 07/01/2013 23:29:29

  Εγώ πάντως δεν είμαι σε καμμία περίπτωση αισιόδοξος... Το αντίθετο θα έλεγα. Δηλώνω απογοητευμένος. Γιατί διαπιστώνω ότι εδώ σχολιάζουν εργοδότες που ήταν πάντα στον σωστό ιδιωτικό τομέα και όχι στον "άλλον". Έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες που ήταν συνεπείς στις φορολογικές/ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και το κράτος τους χρωστά. Σε άλλα άρθρα πάλι σχολιάζουν δημόσιοι υπάλληλοι που ποτέ δεν υπήρξαν κηφήνες. Επίσης εργαζόμενοι σε καθεστώς ειδικού μισθολογίου που ποτέ δεν υπήρξαν προνομιούχοι. Σχολιάζουν ακόμα βουλευτές που ποτέ δε συνέβαλαν στο να κουκουλωθούν σκάνδαλα. Και η λίστα των "σωστών" σχολιαστών συνεχίζεται... Νοιώθω ότι πρέπει να ζητήσω συγνώμη γιατί εγώ δυστυχώς έχω υπάρξει στο παρελθόν και σε "λάθος" μεριά....
  Καλό βράδυ!

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΜΔ 08/01/2013 12:09:34

   Κι εσείς αγαπητέ ΜΔ, περιμένετε δηλώσεις μετανοίας και παραδοχής σφαλμάτων! Εμένα μου φτάνει απλώς η συναίσθηση εντός μας της λάθος κατεύθυνσης και η ανάληψη ενεργειών αυτοδιόρθωσης. Ακόμη και όσοι δηλώνουμε "αμέτοχοι" ξέρουμε κατά βάθος πως έχουμε ευθύνες και βρεθήκαμε έστω και λιγάκι στην "λάθος" μεριά. Το μείζον θέμα είναι να αποφασίσουμε στο μέλλον να σταθούμε στην σωστή!

   • ΜΔ avatar
    ΜΔ @ akenaton 08/01/2013 13:41:34

    Το τελευταίο που θα ζητούσα αγαπητέ akenaton είναι δηλώσεις μετάνοιας. Για να περάσεις στην άλλη μεριά όμως πρέπει να έχεις συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Όταν υπάρχουν ευνοημένοι συνταξιούχοι όμως (για να αρχίσουμε από αυτά που συμφωνείτε σίγουρα) που φωνάζουν (και το πιστεύουν) για τα κομμένα εφάπαξ και τις τρελές συντάξεις γιατί "τα έχουν πληρώσει"!!! Όταν από την άλλη μεριά υπάρχουν ιδιώτες που φωνάζουν (και το πιστεύουν) γιατί δεν τους έχει ξεχρεώσει το κράτος... Αυτό που διοχετεύοντας δανεικό χρήμα σε άμεσα ή έμμεσα κανάλια, τους "έφτιαξε" όλους αυτούς, "σωστούς" και "λάθος"!!! Όταν φωνάζουν (και το πιστεύουν) φορολογούμενοι (κυρίως επιτηδευματίες) για τους υπερβολικούς φόρους, αυτούς που έβρισκαν κάθε δυνατό τρόπο να αποφύγουν να πληρώσουν... Όταν φωνάζουν (και το πιστεύουν) βουλευτές για το ότι δεν προχωράει η κάθαρση από την κυβέρνηση, αυτή που αν προχωρούσε, θα τους έπαιρνε και αυτούς μαζί...
    Πως είναι δυνατόν να είστε αισιόδοξος ότι η πλειοψηφία έχει αποφασίσει να σταθεί στη "σωστή" πλευρά??
    Και για το άρθρο σας συγκεκριμένα... Όταν ο "σωστός" ΙΤ επιμένει στην ανάγκη αποκλεισμού του "άλλου" ΙΤ από...τί άραγε?? Από έναν και μόνο (μεγάλο σίγουρα) εν δυνάμει πελάτη, συγκεκριμένα εργαλεία επιδοτήσεων/χρηματοδοτήσεων, συγκεκριμένες πηγές ρευστότητας κτλ κτλ. σε μία τεράστια παγκοσμιοποιημένη αγορά...
    Θυμίζει έναν πατέρα με 2 παιδιά που το ένα είναι τεμπελάκος και περνάει μόνο με τα λεφτά του πατέρα του και το άλλο δουλεύει αραιά και που, βγάζοντας ένα χαρτζιλίκι, και, αντί να πιάσει κανονική δουλειά, φωνάζει για να παίρνει κι αυτός μερίδιο από τα λεφτά του πατέρα του.... Και αντί να κοιτάξει πως θα προχωρήσει ο ίδιος, δίνει συμβουλές στον πατέρα πως θα μάθει στον τεμπελάκο να δουλεύει....;-)
    Τελοσπάντων, θα δούμε αγαπητέ akenaton!
    Καλή συνέχεια!!!!

 9. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 08/01/2013 02:49:36

  Έχω τήν άποψη ότι συγκεκριμένες «ακατανόητες» κινήσεις τής σημερινής κυβέρνησης γίνονται από ανάγκη, σκοπιμότητα πολιτικής επιβίωσης μιάς ομάδας ατόμων εθνοκεντρικής ριζοσπαστικής προοδευτικότητας καί αποτελούν μέρος μιάς τακτικής επιβίωσης της καί προσεκτικής αποδόμησης σκληρών καί ισχυρών εξουσιαστικών συντεχνιακών κυκλωμάτων, εχόντων μιγάδικη υπόσταση, ήτοι συνάφεια μέ επιδιώξεις καί στόχους εξωελληνικών εξουσιαστικών κέντρων.

  Έτσι τουλάχιστον θέλω νά πιστεύω. Άν υπάρχει ρεαλιστικός στρατηγικός σχεδιασμός, εμπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη καί ριζοσπαστική πολιτική ρήξης μέ τό σαθρό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο πού αναπτύχθηκε μέ τόν παπανδρεϊσμό ώς μόνιμα ηθελημένη αναπηρία ευχαριστηριακής λοβοτομής μαστουρωμένων επιρρεπών υπάρξεων, έχοντας λοβοτομήσει, σχεδόν, τό σύνολο τής οικονομικής, πνευματικής καί πολιτικής ελίτ καί «σαλέψει» τά λογικά τού πόπολου από τίς πολλές αναθυμιάσεις, θά φανεί μέσα στά επόμενα δύο χρόνια.

  Αυτή η αποδοχή τής ευχαριστηριακής λοβοτομής είχε στόχευση καί τό πέτυχε μέ τίς κατάλληλες δόσεις παραισθητικών νά ελέγξει τό πιό ενεργό καί δυναμικό ανθρώπινο δυναμικό αυτής τής χώρας, πού αποτελούσε πιθανό κίνδυνο τοπικής καί διεθνούς αταξίας. Ήταν τά παιδιά τών «χαμένων» τού μεγάλου πολέμου, τών «σοσιαλιστοσοβιετικά» λοβοτομημένων από τούς επιτήδειους επαγγελματίες τού ΚΚΕ, πάλαι ποτέ ανήσυχων καί επικίνδυνων γόνων μιάς προηγούμενης «χαμένης» εθνικά γενιάς τής μικρασιατικής καταστροφής, τής εθνικής γενοκτονίας, τής οικονομικής καταλήστευσης από ισχυρά εξωελληνικά καί τοπικά «πεφωτισμένα» κέντρα εξουσίας.

  Πάντοτε οι «πεφωτισμένοι», απο ιστορική εμπειρία, διαλέγουν τά φυντάνια τους από τά προεξέχοντα στόν κάμπο πού ανθίζει τό πόπολο. Αυτά «ποτίζουν» γιά νά αφήσουν καχεκτικά τά υπόλοιπα. Ποτέ δέν κάνουν τήν επιλογή τους από αστικά ανεξάρτητα τζάκια καί από τζάκια πού δέν ανάβουν εύκολα. Ξέρουν τί κάνουν. Είτε «καλλιεργούν», είτε «κόβουν».

  Ο κίνδυνος γιά εξωεθνικούς καί εντόπιους μιγάδες είναι πάντοτε η συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία. Αυτή είναι η προοδευτική δύναμη ενός εθνικού κράτους καί η ύπαρξή της είναι η αναγκαία προϋπόθεση εθνοκρατικής ισχύος. Μιά συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία καταλαβαίνει τόν κίνδυνο πού επιφέρει η απραξία καί η απάθεια καί βρίσκεται συνεχώς σέ εγρήγορση διατήρησης καί πιστοποίησής της. Η συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία χρωστά τήν ύπαρξή της στό ισχυρό εθνικό κράτος καί συνδέει τήν ύπαρξή της μέ τήν πορεία του. Άρα κατ' ανάγκη μέ τό σύνολο τών πολιτών τού έθνους. Η συναμφοτερικότητα αυτής τής σχέσης είναι αναγκαία καί γιά τήν ύπαρξή της καί γιά τήν παραιτέρω δυνάμωσή της καί γιά τήν μελλοντική της συγκρουσιακή επικράτηση μέ υπαρκτές καί αναδυόμενες εθνικές καί διεθνικές, αστικού ή εγκληματικά συνομωτικού τύπου παγκόσμιες εξουσιαστικές ομάδες εθνικών καί υπερεθνικών συμφερόντων.

  Αυτή τήν συνειδητοποιημένη αστική πρωτοπορία πάντα πρώτα εξοντώνουν μέ τήν επιστράτευση τού άπειρου, διψασμένου γιά οικονομική αποκατάσταση ενεργού δυναμικού τής λαϊκής μάζας. Τό «μαστουρώνουν», έντεχνα κατευθύνουν, αποκόβουν, ευδαιμονικά αποστειρώνουν καί λοβοτομημένο πιά τό αφήνουν νά διαχειρισθεί τήν πρώην σκιά του. Τό πόπολο.

  Τό έχουν κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα. Καί τό ξαναεπαναλαμβάνουν.

  Τό «πρόγραμμα» δέν βγαίνει πάντα. Στήν πυραμίδα τής παγκόσμιας ισχύος γιά νά ανέβεις βαθμίδα χρειάζεται όνειρο, στρατηγική καί τόλμη. Πάντα μπορείς νά αποτύχεις καί νά βρεθείς στόν πάτο τής πυραμίδας. Τόν πάτο τής πυραμίδας τόν αποτελούν συνήθως τά κράτη όπου εξουσιάζουν οι μιγάδες καί οι λοβοτομημένοι. Η αναπαραγωγή τους εξασφαλίζει καί τήν στασιμότητα.

  Προσοχή στήν εύκολη μαστούρα. Σέ ξαποστέλνει «προοδευτικά» στήν ανυπαρξία τής μιζέριας καί στήν αναγκαστική επαιτεία. Ιδιαίτερα όταν οι έμποροι ελπίδων σού δίνουν τήν πρώτη δόση χαλάρωσης τζάμπα.
  Αυτοί ξέρουν.

  • άγρυπνη avatar
   άγρυπνη @ Ιαπετός 08/01/2013 03:04:34

   Υπέροχη ανάλυση.

  • τις avatar
   τις @ Ιαπετός 08/01/2013 10:37:45

   Πολύ δυνατή, διεισδυτική, σύντομη πραγματεία περί πρώτων αιτίων καί αιτιατών... εξηγούντων ικανά κάποιες από τις δεινοπάθειες όσων άγονται και φέρονται. Εύγε!
   Η ενδεδειγμένη κίνηση (εδώ που έφθασαν τα πράγματα) δεν μπορεί να μην είναι ριζοσπαστικά οικονομική και συμβολικά -τροχειοδεικτικά έστω- έξω από την βάση "Ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω"...
   Μέλλει να γίνη σοβαρή σύγχρονη ανάλυση περί του τι εστί σήμερα εργαζόμενος, τί απασχολούμενος, τί παρασιτικά απασχολούμενος και πάει λέγοντας... όλοι "εργαζόμενοι", κουραζόμενοι, ταλαιπωρούμενοι, αγχωνόμενοι κλπ είμαστε και δεν "πταίομεν" εμείς γιαυτό.
   Το ψηφοθηρικό σύστημα (κράτα με να σε κρατώ) έστρωσε το δρόμο... εξ αρχής... όμως τώρα οι ειδικού στόχου γαλαντομίες εγένοντο με σκληρό συνάλλαγμα και όχι με τις πληθωριστικές ετεροχρονισμένης ΑΤΑ δραχμούλες... οι επιπτώσεις ασύλληπτες, άλλες δομές και pacta sunt servanda... και πάει λέγοντας.
   Το πρόβλημα έγκειται στο ότι πάμπολλοι πλέον δεν συμμετέχουμε "αντισταθμιστικά" σε αυτά, τα εκ των ων ουκ άνευ, που καταναλίσκουμε κάθε μέρα... εκεί είναι η ειδοποιός διαφορά και εκεί πρέπει να συμβή η ελλείπουσα έως σήμερα πειστική ιδεολογική καρποφορία... αλλά και ο σωτήριος άμεσος άνωθεν παραδειγματισμός.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ιαπετός 08/01/2013 12:05:08

   Ιαπετέ, πρώτη φορά χρειάστηκε να διαβάσω δύο φορές ένα κείμενο (και έχω διαβάσει τα πάντα σχεδόν!) για να το εμπεδώσω. Έχετε τα εύσημά μου (αν αυτό λέει κάτι φυσικά - χεχε) για την εύστοχη και γεμάτη νόημα ανάλυσή σας.

 10. Βασίλης avatar
  Βασίλης 08/01/2013 10:03:52

  Καταπληκτική θέση.....
  Το διάβασα τρεις φορές για να το "ρουφήξω".....
  Συγγνώμη για το λεξιλόγιο, ανήκω στο ενεργό δυναμικό της λαϊκής μάζας, αλλά δεν έχω επιλεγεί για πότισμα από τους εμπόρους ελπίδων.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.