#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2012 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιός θα επικρατήσει στον ΣΥΡΙΖΑ; Το ...ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ;

(Τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα παιδιά του Περισσού)Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον κόμμα και θα διεκδικήσει το αντιδημοκρατικό και κάλπικο bonus των πενήντα εδρών.

Το πρόβλημα ήδη που διαφαίνεται στους κόλπους του είναι η έντονη διαμάχη μεταξύ των συνιστωσών του.

Για το Μωσαϊκό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για τον ιδεολογικό του κατακερματισμό γράψαμε εδώ: http://www.antinews.gr/2012/05/19/162023/

Ένας ιδεολογικός κατακερματισμός που αντανακλάται στην απουσία συγκεκριμένου σχεδίου για την ανακούφιση της κοινωνίας από τα βάρη του Μνημονίου.

Η διαπάλη, εκτός από το πεδίο των συνιστωσών έχει περάσει και σε ένα επόμενο στάδιο.

Πλέον στα κλειστά στρογγυλά τραπέζια συμμετέχουν στελέχη που έχουν κολλήσει τα ένσημά τους στη Χαριλάου Τρικούπη.

Τα νέα πρόσωπα που ορίζουν σε κάποιο βαθμό το Νέο ΣΥΡΙΖΑ

- Αντώνης Κότσακας: Ο οργανωτικός νους της Ανασυγκρότησης.Στενός συνεργάτης του Άκη Τσοζατζόπουλου, διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Υπουργός Αιγαίου από το 1989 έως το 2000 στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

- Ευάγγελος Χωραφάς: O Άτυπος Σύμβουλος Επικοινωνίας. Πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι απο τους τακτικότερους συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα.

- Γιώργος Ραφτόπουλος: Οργανωτική Καθοδήγηση σε χώρους εργασίας. Πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Σπύρο Κότσια που διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

- Νίκος Κοτζιάς: Ειδικός στα οικονομικά θέματα & θέματα επικοινωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω της Ενωτικής Κίνησης ανέλαβε τον ρόλο του «μυστικού» οικονομικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα. Εχει περάσει και από την ΚΝΕ, Κ.Ε. ΚΚΕ και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου. Τελευταίες πληροφορίες πάντως τον φέρουν να έχει αποχωρήσει από το επιτελείο Τσίπρα

Προφανώς και η Λούκα Κατσέλη και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Από την άλλη πλευρά βρίσκονται τα παιδιά του Περισσού.

Γαλουχημένοι σε ΚΟΒΕΣ και αναλύσεις επί αναλύσεων, μυημένοι στον σκληρό Μαρξισμό-Λενινισμό, έχουν δυσαρεστηθεί από την προνομιακή μεταχείριση των νεοφερμένων «παλαιοπασόκων».

Λαφαζάνης, Δραγασάκης, Μπαλάφας, Βίτσης, και πολλά στελέχη του Αριστερού Ρεύματος δείχνουν ήδη τα δόντια τους με τις κομμουνιστικογενείς κορώνες τους και περιμένουν ήδη να βγάλουν τα κομματικά μαχαίρια την επόμενη μέρα.

Στελέχη του ΣΥΝ (π.χ. Τόλιος, Λαφαζάνης, Καρτερός) ανέλαβαν εργολαβικά να υπενθυμίζουν το κομμουνιστικό τους παρελθόν, που είχαν προδώσει, να αποκτήσουν «λαϊκή αναφορά» και «λαϊκή γλώσσα» που όπως έλεγε ο Στρατούλης είχε ανάγκη ο ΣΥΝ για να επιπλεύσει, σε αντιπαράθεση με την «αριστερά της ευθύνης» που πρόβαλε τότε ο Κουβέλης.

Οι ίδιοι άνθρωποι που αποχώρησαν από το ΚΚΕ το 1991 λοιδορώντας το μαρξισμό - λενινισμό, την τελευταία πενταετία κατέφυγαν στη «μαρξολογία», ενώ ο Λαφαζάνης ανακάλυψε την ανάγκη «νέου Μπολσεβικισμού» (sic).

Η αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ θα οξύνει τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα ποσοστά του ΚΚΕ συμπιέζονται.

Το ξεκαθάρισμα έρχεται...ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων η διαμάχη το ποιος θα καθοδηγήσει τη νέο μόρφωμα.

Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 24/05/2012 12:23:00

  Η ΝΔ σε αυτή τη φάση έκανε μεγάλα λάθη. Έπρεπε να τραβήξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ ,από τη βάση, μη διεφθαρμένα στις τάξεις της. Ακόμη και η ΧΑ πήρε 2% της λεηλασίας.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αξύριστος Μαρξιστής 24/05/2012 13:09:21

   Η ΝΔ είναι ένα κλειστό κλαμπ και αδυνατεί να ανανεωθεί. Εδώ δε μπορεί να επιτρέψει σε δικά της στελέχη να ανέλθουν και θα φωνάξει από άλλα κόμματα;

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/05/2012 12:46:05

  ΣΥΡΙΖΑ = μεταλαγμένο ΠΑΣΟΚ. Πως δεν το πήρε χαμπάρι ο αποτυχημένος καταστροφέας της Ελληνικής οικονομίας Β.Β;

 3. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 24/05/2012 12:56:06

  Aπό τη στιγμή που μίλησαν για εξουσία και κυβέρνηση,είναι βέβαιο ότι επικράτησαν ήδη οι Πασόκοι.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Σχετικά Ασχετος 26/05/2012 03:52:11

   Μα θέλει και ρώτημα!
   Όπως και να είναι τα αποτελέσματα των εκλογών το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και θα μείνει είτε ως συγκυβέρνηση είτε ως Σύριζα. Τυχαίο;

 4. ΚΔΓ avatar
  ΚΔΓ 24/05/2012 12:57:41

  ΄Ολοι οι ανεπάγγελτοι στο ΣΥΡΙΖΑ. ΄Ανθρωποι που δεν άσκησαν ποτέ ένα βιοποριστικό επάγγελμα, αρχής γενομένης από τον αρχηγό τους, ανέλαβαν ομαδικά να σώσουν τη χώρα, αλλά το πρόβλημα είναι από αυτούς ποιός θα μας σώσει. Ο καθένας έχει και από μία συνταγή και την ξεφουρνίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί.
  Θέλω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει στην παγίδα του λαϊκισμού για πολλοστή φορά, οπότε θα οδηγηθούμε εκτός ΕΕ και ευρώ, δηλαδή θα επιστρέψουμε στην αφετηρία της μιζέριας και απομόνωσης.

  • tak avatar
   tak @ ΚΔΓ 24/05/2012 13:31:04

   Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δουλέψει πολύ στη ζωή του και εξακολουθεί να δουλεύει. Αν δεν ξέρετε, μη λέτε λόγια του αέρα...

   • ergazomenos avatar
    ergazomenos @ tak 24/05/2012 16:53:17

    Ναι;
    Που;

 5. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 24/05/2012 13:03:21

  Ο Σαμαράς οφείλει να ακυρώσει το ντιμπέιτ και να ζητήσει επιτακτικά να γίνει πρώτα ντιμπέιτ εντός του σύριζα με όλες τις συνιστώσες παρούσες, όλα τα ρεύματα και τις απόψεις. Κατόπιν, να αναμετρηθεί με το νικητή. Διαφορετικά χάνει κάθε έννοια.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Βούρδουλας 24/05/2012 13:35:37

   Μά ἐνώθηκαν οἱ συνιστῶσες σέ ἓνα κόμμα μέ 19μελή ἐπιτροπή καί ὃνομα ''Ἐνωτικό Κοινωνικό Μέτωπο''. Ἡ κάθε ἀπόφαση πού θά βγάζουν μία θά εἶναι,ἀπλῶς θά πρέπει νά παίρνει 19 ἐγκρίσεις...

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/05/2012 14:12:25

  Προς το παρόν επικράτησε το "κόμμα Σαρκοζύ" UDF.
  "Ollandreu"!!!
  Ο μέγας μεταμαρξιστής αγκιτάτορας Νικολά "πέρασε" και τη γραμμή και το τσιτάτο.
  Ελλάδα - Γαλλία συμμαχία, χε χε!!

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/05/2012 14:21:03

  Αλήθεια, πως αποφασίζει το δια-συνιστωσιακό (φτου σκουληκο-μελισσο-μυρμηγκότρυπα);
  Με ομοφωνία; Με πλειοψηφία; Με αυξημένη πλειοψηφία; Δια βοής;
  Ουφ, ξέχασα: Πρίν συνεδριάσει το δια-συνιστωσιακό, πρέπει ν' αποφασίσει το δια-φραξιονιστικό του ΣΥΝ: Έχουν "ευρωλιγούρηδες" της πλειοψηφίας (= Μπολσεβίκους) και "δραχμολιγούρηδες" της μιοψηφίας (= Μενσεβίκους) .
  Κι αυτοί πώς αποφασίζουν; Με μπρά ντε φέρ;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ο Θείος 24/05/2012 14:43:04

   Θεῖε μου,μήν προβληματίζεσαι τόσο,ἀπλό εἶναι,θά περιμένουν νά ἀκούσουν τόν ἀντίπαλο,γιά νά συμφωνήσουν ὃλοι μαζί ὃτι διαφωνοῦν μαζί του.
   Ἑάν δέ,γίνουν κυβέρνηση,θά διαφωνοῦν ὃλοι μαζί μέ τή Μέρκελ.

 8. S.P. avatar
  S.P. 24/05/2012 14:29:22

  Το γεγονός ότι ένα κόμμα αποτελούμενο από σταλινικούς, τροτσκιστές, ξεβολεμένους πασόκους, καταληψίες δημοσίων κτηρίων (ατιμωρητί) κ.α., αποτελεί σαφή απόδειξη των επιτεύξεων της "ελληνικής αστικής τάξης". Ναι είναι επίτευγμα της "αστικής ελίτ" και σημαντικού τμήματος του λαού, οι οποίοι 38 χρόνια, παίζοντας μπάλα ελεύθεροι (χωρίς πόλους εξουσίας το Παλάτι ή τον Στρατό) δεν κατόρθωσαν να φτιάξουν κόμματα, που να εναλλάσσονται στην εξουσία και να έχουν κάποιες αρχές, κατά το πρότυπο των ευρωπαϊκών κομμάτων. Κόμματα στηριγμένα στο ρουσφέτι, στα δανεικά και στον φόβο του πολιτικού κόστους. Ιδού το αποτέλεσμα: "Η αριστερά προ των πυλών".
  Θα αντιτείνουν κάποιοι: έτσι συμβαίνει σε φτωχές χώρες με λαούς που τα ξέρουν όλα και δεν χρειάζεται να διαβάζουν. Ναι αλλά τα τελευταία 30 χρόνια έπεσαν απ την ΕΕ χρήματα, που δεν είχαν πέσει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

 9. Nik avatar
  Nik 24/05/2012 15:02:49

  Από το 1981 και μετά είχαμε μια σαρωτική υπεροχή της αριστερής ιδεολογίας και γενικής προσέγγισης των πάντων. Η σήψη που βλέπουμε σήμερα γύρω μας είναι προϊόν αυτής της υπεροχής της "αριστεροφροσύνης". Και ξέρουμε τώρα ότι η αριστερή σαπίλα είναι πιο διάχυτη και πιο αποκρουστική από κάθε άλλη. Οσοι δε έτυχε να έχετε δουλέψει για επιδοτούμενο αριστερό εργοδότη έχετε ιδίαν γνώση αυτής της κατάστασης.

 10. stathis08 avatar
  stathis08 24/05/2012 15:09:51

  Δεν ξέρει τι να πιστεψει κανείς.
  Νομίζω, πάντως ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Εννοώ κάπου στην μέση σχετικά με αυτά που λέει η Ευρώπη, τα 'μνημονιακά' κόμματα και τα μη 'μνημονιακά.
  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι πολιτικοί δεν ξέρουν την όλη αλήθεια. Απλά το καθένα κόμμα με την στάση του προσπαθεί να διεκδικήσει και ψήφους.
  Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ο Σαμαράς είχε σκεφτεί καλύτερα την στάση τον περασμένο χειμώνα, τώρα θα ήταν προθυπουργός.
  Και ότι αν δεν σκεφτόταν σαν πρόεδρος ομάδας, εννοώ για την μεταγραφική περίοδο, πάλι στις 17/06 θα ήταν προθυπουργός.
  Οι μεταγραφές δεν κερδίζουν τον αγώνα, αλλά οι προπονήσεις και η ομαδικότητα.

 11. firiki2010 avatar
  firiki2010 24/05/2012 15:12:17

  1 To bonus των πενήντα εδρών μια χαρά ρύθμιση είναι άσχετα αν στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να μην συμφέρει. Βοηθάει να υπάρχει κυβέρνηση. Πολύ καλύτερο, αποτελεσματικότερο και δημοκρατικότερο της απλής αναλογικής. Θα έπρεπε ίσως να λάμβανε υπ΄όψη του και άλλες παραμέτρους (ποσοστό πρώτου κόμματος, διαφορά από το δεύτερο) , αλλά φτάχτηκε με το σκεπτικό ότι πάντα θα υπάρχουν δύο ισχυρά κόμματα του 30%+
  2 Οι εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενοι δεν έχουν ούτε 1/1000 πιθανότητα να περάσουν τη γραμμή τους (αν τυχόν έχουν). Οι ΣΥΡΙΖΑίοι τους θέλουν για μόστρα και μόνο.
  3 Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάποιοι κομμουνιστές που για λόγους τακτικής και μόνο έκριναν ότι η ταμπέλλα "κομμουνιστής" δεν συμφέρει και είναι προτιμότερη η αόριστη και ανώδυνη "αριστερός". Η φρασεολογία τους, η δομή των επιχειρημάτων τους, το πρόγραμμα τους, ο τρόπος υπεράσπισης των σοβιετικών "παραδείσων" ( " δεν ήταν κομμουνισμός αυτό που κατέρρευσε") και κυρίως το ποιους θεωρούν συγγενείς χώρους δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες. Σε όποιον τουλάχιστον ακούει και καταλαβαίνει και δεν ακούει μόνο ό,τι θέλει να ακούσει.

 12. wx avatar
  wx 24/05/2012 16:45:19

  οι αρμοδιότητες που αποδίδει το άρθρο σε Κοτσακά, Ραυτόπουλο και Χωραφά έχουν τόσο σχέση με την πραγματικότητα όσο το γεγονός της τεράστιας χαράς που προκάλεσε στους νεοδημοκράτες η επιστροφή της Ντόρας. Αντιθέτως όσα λέγονται για την δουλειά που κάνει ο Κοτζιάς στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον λίγα είναι.

 13. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/05/2012 18:14:12

  Την ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ την μεγάλωσαν οι λαμογιές των Πασόκων και οι αυθαιρεσίες των ψευτοδεξιών βολεμένων τεμπελχανάδων τα τελευταία 30 χρόνια. Με 1.200.000 ανέργους σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ και άλλα 2.000.000 στο όριο της φτώχιας,
  τί εχουν να χάσουν αν ψηφίσουν αριστερά; απολύτως τίποτα.
  Γιατί έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε το Ευρώ ούτε η δραχμή , δεν έχουν κανένα από τα δύο.
  Και πάνω απ΄όλα η τσακισμένη αξιοπρέπειά τους, τους οδηγεί να πάρουν τα παλούκια και να βγούν στο δρόμο,αν δεν δικαστούν εγκαίρως οι υπαίτειοι της οικονομικής καταστροφής.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΠΕΛΙΑΣ 24/05/2012 18:24:14

   Δεν ενδιαφέρει κυρίως, να δικαστουν οι υπαίτειοι της οικονομικής καταστροφής, πολιτικοί και "επιχειρηματίες", φοροφυγάδες ή καταχραστές.
   Σημασία έχει να απαλλοτριωθούν τα Δημόσια που ενθυλάκωσαν όλοι αυτοί με ιδιωτικό τρόπο. Άν πάνε και φυλακή, ακόμη καλύτερα. Άν πάνε φυλακή αλλά δεν δεν επανέλθει στο δικαιούχο Κοινόν ο υπεξαιρεθείς Δημόσιος πλούτος, δεν κάναμε τίποτε.
   Πρέπει να χάσουν πάλι αυτά που έβαλαν στην τσέπη. Αυτό μόνον θα είναι δικαιοσύνη. Τόσο απλό, και τόσο πολύ δύσκολο.

 14. xoroxronos avatar
  xoroxronos 25/09/2012 21:17:05

  ΕΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ
  http://ftou-kaka.blogspot.gr/2012/05/blog-post_28.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.