#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2012 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιός είναι καλύτερος αντίπαλος για τη ΝΔ; Ο Βενιζέλος ή ο Παπουτσής;Άκουσα τις  δηλώσεις του υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή. Δεν επιθυμεί, είπε, τη συνεργασία με τη ΝΔ γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν θ’ αγωνιστεί για να γίνει πρωθυπουργός ο ….Σαμαράς!

Κατ’ αρχήν  το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αγωνιστεί για να έρθει ....δεύτερο κόμμα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Διάβασα και τις δηλώσεις  Βενιζέλου, ο οποίος  μας είπε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα «κριθεί με νέους όρους»! Αυτό σημαίνει ότι η αναρρίχηση του στη θέση του Προέδρου θα ..μηδενίσει  το κοντέρ! Το παρελθόν διαγράφεται! Κάτι τέτοια, υποθέτω, ότι θα μας λέει,  εάν και εφ’ όσον εκλεγεί!

Αλήθεια ποιός θα ήταν ....καταλληλότερος αντίπαλος για  της Ν.Δ;

Ο υπουργός του …τέλους ακίνητης περιουσίας

«Τον Βενιζέλο τον πλήρωσα ακριβά. Και τώρα που απολογούμαι δεν έχω καλά επιχειρήματα. Ήμουν ένας από τους έξι διανοούμενους το 2007 που δεν κρατιόμασταν και τον στηρίξαμε. Σήμερα θα σου πω όμως, αλίμονο στη χώρα που διοικείται από Βενιζέλους, από ανθρώπους που είναι ασυγκράτητοι και διψούν για επιβεβαίωση και αξιώματα. Πρώτα απ’ όλα δεν καταλαβαίνει πολλά από τα πράγματα που γίνονται σήμερα στον διεθνή οικονομικό χώρο και είναι υπουργός οικονομικών. Στις Βρυξέλλες δεν φαίνεται να περνάει τις εξετάσεις. Θα μου πεις είναι καλύτερος από τον Λοβέρδο και τον Χρυσοχόΐδη. Φαντάσου πού έχει φτάσει το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού».

Αυτά τα λέει ο Αδαμάντιος Πεπελάσης! Κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμένα!

Τι άλλα …προσόντα έχει ο Βενιζέλος;

Ο Αντιπρόεδρος επειδή έχει πάρει προσωπικά το θέμα του PSI, της νέας δανειακής και του νέου μνημονίου, μετά την ολοκλήρωσή τους, θα διατυμπανίζει την επιτυχία του.

Επομένως, ως αρχηγός αντιπολίτευσης,  την επομένη  πολύ δύσκολα θα  σηκώσει τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα  ή θα γίνει πιστευτός,  αν υιοθετήσει λαϊκίστικα επιχειρήματα.

Με τον Βενιζέλο αρχηγό, το ΠΑΣΟΚ θα μετατοπιστεί ακόμα….δεξιότερα και θα εμφανιστεί ως «δύναμη ευθύνης» που δίνει τη μάχη για τα σωτηρία της χώρας,  μη διστάζοντας να αναλάβει επώδυνα μέτρα. Χοντρικά αυτό θα είναι το «μότο» του.

Όμως, μια τέτοια στρατηγική θα απομονώσει το ΠΑΣΟΚ από παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα που αποτελούσαν τον εκλογικό του κορμό.

Επιπλέον, με τον Βενιζέλο αρχηγό πρέπει να αποκλειστεί η  επιστροφή των διαγραφέντων (τουλάχιστον αυτών που νοσταλγούν το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ.) Αναφέρομαι κυρίως στον Χάρη Καστανίδη και την Λούκα Κατσέλη.

Επομένως; Η εκλογή του  Βενιζέλου μάλλον θα λειτουργήσει από-συσπειρωτικά,  παρά ενωτικά.

Από την άλλη, όσοι βρήκαν ..καταφύγιο στο κόμμα του Κουβέλη,  δύσκολα θ’  άλλάξουν γνώμη, αν ο  Βενιζέλος αναλάβει  αρχηγός.

Τέλος, ουδείς  μπορεί να προεξοφλήσει πως θα αντιδράσει η εκλογική βάση του Κινήματος που είναι  ...κολλημένη  με τον Παπανδρέου!

Ο Υπουργός του ….ιστορικού ΠΑΣΟΚ!

Να πάμε τώρα στον έτερο δελφίνο.

Ο Χρήστος Παπουτσής θέλει να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στις …παραδοσιακές του αξίες! Αυτές ξέρει, αυτές εμπιστεύεται!

Επιστροφή στις….παραδοσιακές αξίες σημαίνει  επιστροφή στον λαϊκισμό, στην ανέξοδη ρητορεία, στο χάιδεμα αυτιών, στις επιθέσεις κατά της συντηρητικής Ευρώπης και του  κεφαλαίου και υπέρ μιας Ευρώπης των λαών!

Ως αντιλαμβάνεστε, θα ξαναζήσουμε στιγμές μεγάλης δόξας!

Θα ξανακούσουμε «Κάρμινα Μπουράνα» και «Καλημέρα Ήλιε, Καλημέρα»!

«Εμπρός, πίσω», όπως έλεγε και ο τηλεοπτικός δήμαρχος  Πόπωτας!

Ο Παπουτσής ανεμίζοντας τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα θα επιχειρήσει να ξαναδώσει στο ΠΑΣΟΚ τη χαμένη του αριστερή ιδεολογία και να το επανασυνδέσει με εκείνα τα λαϊκά στρώματα που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του τις τελευταίες δεκαετίες;

Είναι εφικτό; Μάλλον όχι, αλλά όλοι  έχουν δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα! Έστω και αν φαίνονται, εκ πρώτης όψεως απατηλα!  Άλλωστε πολλοί ξεκίνησαν «μ’ ένα όνειρο τρελλό, όνειρο απατηλό»,  αλλά «στού δρόμου τα μισά, σβήσαν τ’ άστρα τα χρυσά…»

Με το Χρήστο Παπουτσή Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι πιθανότερη η επιστροφή των διαγραφέντων.  Ήδη,  σε κάθε ευκαιρία,  ζητάει την άρση των διαγραφών. Θεωρώ μάλιστα ότι αν εκλεγεί,  αυτή θα είναι και η πρώτη του απόφαση!

Δεδομένου ότι ο Παπουτσής αναμένεται να υιοθετήσει αντιμνημονιακή ρητορική, πολλοί από τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που στεγάζονται προσωρινά υπό τον Κουβέλη, θα ξανασκεφθούν την επιστροφή τους στο μαντρί!

Τέλος, αν εκλεγεί ο Παπουτσής θα εκλείψουν και οι λόγοι για τους οποίους Καστανίδης και Κατσέλη σχεδιάζουν νέο πολιτικό φορέα.  Θα ...επανέλθουν και αυτοί!

Ποιος δε θα ξέρει τι να κάνει; Μα ο Βενιζέλος! Φανταστείτε να την πάθει για δεύτερη φορά! Φαντάζεστε τον  Βενιζέλο…υπό τον Παπουτσή; Δεν θα τα’ αντέξει!

Tι θα κάνει στην περίπτωση αυτή;

Δύσκολη απάντηση! Θα πάει σπίτι του;

Δεν ξέρω, αν το επιτρέψει ο υπέρμετρος εγωισμός του και η υπερφίαλη φιλοδοξία του!

Το πιθανότερο είναι να  πάρει τους δικούς του και να σχηματίσουν ένα ...Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ! Άντε, με την ενίσχυση της Ντόρας!

Λοιπόν, μετά από όλα αυτά  σε ποιό συμπέρασμα κατέληξα; Μάλλον καλύτερος αντίπαλος για τον Σαμαρά είναι ο Βενιζέλος!

Αδέξιος Δεξιός 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 06/03/2012 13:14:10

  Εδώ έχει αναφερθεί πριν καιρό ότι σύντομα θα δούμε τον ΓΑΠ να πετροβολάει τη Βουλή ως αντιεξουσιαστής μαζί με Αλέκα-Αλέξη και δεν ξέρω ποιούς άλλους φωστήρες της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Όσον αφορά το ποιός είναι καλύτερος αντίπαλος για τη ΝΔ έχω να πώ τα εξής:
  1. Εάν εκλεγεί ο Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ θα σκορπίσει σε ποσοστά του μπαίνω δεν μπαίνω και θα ενδυναμωθεί επιπλέον η επίσημη αριστερά αλλά θα εμφανιστεί και μεγάλο ποσοστό αποχής.
  2. Εάν εκλεγεί ο Παπουτσής το ΠΑΣΟΚ θα πάρει πάνω από 15% διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις όμως θα βάλει τη χώρα σε επικίνδυνο παιχνίδι με αριστερόστροφα σενάρια.
  Το συμφέρον της Ελλάδας και συμφέρον της ΝΔ ταυτίζεται με την εκλογή Βενιζέλου.

 2. Ερωτοφωτόσχιστος avatar
  Ερωτοφωτόσχιστος 06/03/2012 13:18:48

  Αρκετά εύστοχη τοποθέτηση αν και θεωρώ ότι η μάχη στο ΠΑΣΟΚ θα έχει εκπλήξεις, με τον Παπουτσή, κατά τη γνώμη μου, να κερδίζει τον ύπαρχο στη στροφή. Διότι πολύ απλά θα μιλήσει τη γλώσσα του ΠΑΣΟΚ και θα συσπειρώσει τους απογοητευμένους και τους νοσταλγούς της δεκαετίας του '80.

 3. Κάρολος Φαρασέλος avatar
  Κάρολος Φαρασέλος 06/03/2012 13:24:23

  Σήμερα βγήκε ο Λοβέρδος και μίλησε για προεκλογική συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.
  Μήπως οι πρώην εχθροί μας είναι οι σημερινοί φίλοι και σύμμαχοί μας;
  Ομοίως ακούω αγαπητοί μου για συνεργασία με τη Δράση του Στέφανου Μάνο;
  Μήπως στο τέλος θα έρθει και η Ντόρα με το απολειφάδι κόμμα της;
  Τελικά θα κατεβούμε στις εκλογές ως Νέα Δημοκρατία ή ως ενιαίο μνημονιακό μέτωπο;

  Έπειτα ο Αρχηγός ανερχόμενου αντιμνημονιακού κόμματος δήλωσε σήμερα ότι με βάση τη δική του πληροφόρηση οι εκλογές θα γίνουν το Νοέμβριο.
  Τελικά τι ισχύει;
  Μπορεί κάποιος να ενημερώσει και εμάς στην κομματική βάση;

 4. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 06/03/2012 13:37:37

  Μακάρι να υπήρχε ¨σοβαρός¨αντίπαλος για τον Α. Σαμαρά.
  Ισως αναβαθμιζόταν και το πολιτικό σκηνικό.
  Γιατί μη νομίζετε, είναι άχαρο όταν ο αντίπαλός σου είναι για τα ¨μπάζα¨.
  Δεν προάγει τον πολιτικό διάλογο, ούτε υπάρχει δυνατότητα ¨ελάχιστης¨ συνεννόησης.
  Με τον ξύλινο λόγο της δεκαετίας του 80 , την εμετική ατάκα του ¨προοδευτικού χώρου¨ δια στόματος Παπουτσή, ή την νεοφιλελεύθερη βουλιμία του Βενιζέλου για εξουσία , αμπαλαρισμένη με το περιτύλιγμα της ¨υπευθυνότητας¨, θα παρακολουθήσουμε την πιο κακοπαιγμένη ¨θεατρική¨ παράσταση.
  Αν ήταν άλλες εποχές, μπορεί και να γελάγαμε. Τώρα όλα αυτά είναι θλιβερά.
  Είναι και οι δύο πολύ κατώτεροι των στιγμών.

 5. 520χλμ βόρεια avatar
  520χλμ βόρεια 06/03/2012 14:03:51

  Εγώ προτείνω ολοι μαζικά με ένα 2 ευρω στ χέρι στις 18 Μαρτίου να πάμε να ψηφίσουμε δαγκωτο , τον οπλαρχηγο Βαγγέλη . Δεν υπάρχει πιο σίγουρη επιλογή για την διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Θα απελευθερώσει δυνάμεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ με την αλαζονεία του, την βουλιμια του ,τον εγωκεντρισμο του ,τις μηχανοραφιες του και τέλος τις δεσμεύσεις στα ΜΜΕ . Ολοι λοιπόν πρωί πρωί μια ειναι η επιλογή Βαγγέλης ο εξουθενωμενος ,που τον θυμάται ο κάθε έλληνας όταν περιμένει καρτερικά στις ουρές της ΔΕΗ, για να πληρώσει το χαράτσι .αυτη η εικόνα δεν θα φύγει ποτε απο μπροστά μας .δυστυχως κάηκε.

 6. Σωτηρης avatar
  Σωτηρης 06/03/2012 14:05:56

  Μα!!
  Ενας αειμνηστος Γεωργιος Παπαδοπουλος!!
  Συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση!!

  Τι στο διαολο συζηταμε τωρα???

 7. kotstak avatar
  kotstak 06/03/2012 15:51:10

  Αντίπαλος της ΝΔ είναι τα προβλήματα.

  Για κάποιον που αντιλαμβάνεται ένα πρόβλημα, και επιθυμεί τη λύση του, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις:
  1) Λάθος προσέγγιση του προβλήματος.
  2) Σωστή προσέγγιση του προβλήματος, αλλά αδυναμία λύσης του.
  3) Σωστή προσέγγιση και λύση του προβλήματος.
  Το ΠΑΣΟΚ, αν και προσεγγίζει λάθος τα προβλήματα, πείθει προεκλογικά τους πολίτες ότι μπορεί να τα λύσει. Γι’ αυτό κυβερνά τόσα χρόνια. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ.
  Ο Σαμαράς προσεγγίζει μεν σωστά τα προβλήματα, αλλά εάν δεν αποκτήσει ισχυρή πλειοψηφία πως θα τα λύσει?
  Για να κερδίσεις έναν αγώνα, το να μπορείς να τον κερδίσεις δεν αρκεί.
  Πρέπει να αποκτήσεις το δικαίωμα να αγωνιστείς.
  Σε αυτές τις εκλογές, αντίπαλος της λογικής φωνής του Σαμαρά, δε θα είναι μόνο οι αριστεροί λαϊκιστές (λεφτά υπάρχουν).
  Σοβαρός αντίπαλος, εάν δεν τους ξεσκεπάσει έγκαιρα, θα είναι και οι “παντός καιρού” τσαρλατάνοι πολιτικοί (λεφτά υπάρχουν αλλά δε σας τα δίνουν, το πιστόλι στο τραπέζι κλπ).

  Κοινό χαρακτηριστικό των αριστερών λαϊκιστών, και των “παντός καιρού” τσαρλατάνων πολιτικών, είναι η λανθασμένη προσέγγιση των προβλημάτων.
  Ως γνωστόν, αυτοί που προσεγγίζουν λάθος ένα πρόβλημα, ΔΕΝ μπορούν να το λύσουν. Απεναντίας το διογκώνουν.
  Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει η ΝΔ στους πολίτες.

 8. Αλέξης avatar
  Αλέξης 06/03/2012 15:54:19

  Όποιος και να εκλεγεί, ο λαός της ΝΔ που ψήφισε ΓΑΠ το 2007 για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ θα δικαιωθεί και πάλι.

 9. νεφέλη avatar
  νεφέλη 06/03/2012 15:59:34

  Επί υπουργείας τους, ....
  .....ο ένας σχετίστηκε με το ναυάγιο του Σάμινα και τους τόσους αδικοχαμένους πνιγμένους και το πρόσφατο κάψιμο των ιστορικών κτιρίων του κέντρου των Αθηνών, τα τόσα χημικά σε οικογένειες που διαδηλώναν...
  και...
  ....ο άλλος σχετίζεται με το ασφυκτικό στραγγάλισμα του μέσου πολίτη, με το χαράτσι στα ακίνητα, τα φοροαπαράδεκτα μέτρα, τους περιορισμούς σε μισθούς και συντάξεις, την υποδειγματική κάλυψη όσων νωρίς φύγανε για Ελβετία, όσων επενδύσαν σε ακίνητα στο εξωτερικό, όσων έχουν εμφανές "λίπος", καθώς κατά δήλωσή του, όλα είναι κρυμένα στα σεντούκια των μικρομεσαίων.....

  Ο ένας λοιπόν βαρύνεται με αληθινούς νεκρούς κι ο άλλος με νεκροζώντανους .
  Αφού όμως, τα ζόμπι δεν ψηφίζουν κι οι δυό τους ...ίδια τύχη θάχουν!

 10. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 06/03/2012 16:19:38

  Συμφωνώ σε πολλά με τον αρθρογράφο, αλλά προσωπικά δεν έχω καταλήξει στο πρόσωπο που είναι πιο "επιθυμητός αντίπαλος" για τη ΝΔ. Και δεν θέλω να καταλήξω... Δεν με ενδιαφέρει!
  Με ενδιαφέρει, μόνο, η ΝΔ να καταφέρει να πείσει τον κοσμάκη πως, τουλάχιστον ξέρει να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα, καθώς οι σοσιαλίζοντες εγκέφαλοι του ΠΑΣΟΚ απέδειξαν πως ούτε αυτό δεν μποροούν να κάνουν (και αυτό κάνει "κρα" από μίλια μακριά, από το Βερολίνο ή ακόμα και την Ουάσιγκτον).
  Αν το αποδείξει, θα κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές και το δικαίωμα να... ξανά-αποδείξει πως είτε είναι και η ίδια μέρος του θλιβερού επιλόγου της μεταπολίτευσης, είτε η λαμπρή αρχή του νέου πολιτικού κύκλου, καθώς εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχουν "μεσαίες" καταστάσεις.
  Φυσικά, εύχομαι να επαληθευτεί το δεύτερο ενδεχόμενο. Γιατί αν επαληθευτεί το πρώτο, μέχρι το καλοκαίρι του 2013 βλέπω να γράφουν άλλοι παρόμοια άρθρα για... τον "αρχηγό της ΝΔ που επιθυμούν ως αντίπαλο για το δικό τους κόμμα"!

 11. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 06/03/2012 18:23:34

  Ο αλαζόνας παχύσαρκος θα κάνει πάλι στρατηγικό λάθος και θα έρθει δεύτερος.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 06/03/2012 18:27:05

  “Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες μὲ ἅμαξες καὶ ἄτια,
  κλέφτες χωρὶς μία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες μὲ παλάτια,
  ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωμὶ
  ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωμο γιὰ πλούτη καὶ τιμή.

  Ὅλα σ᾿ αὐτὴ τὴ γῆ μασκαρευτῆκαν
  ὀνείρατα, ἐλπίδες καὶ σκοποί,
  οἱ μοῦρες μας μουτσοῦνες ἐγινῆκαν
  δὲν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

  Ἕλληνας δυὸ δίκαια ἀσκεῖ πανελευθέρως,
  συνέρχεσθαί τε καὶ οὐρεῖν εἰς ὅποιο θέλει μέρος.

  Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!
  σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.

  Γι᾿ αὐτὸ τὸ κράτος, ποὺ τιμᾶ τὰ ξέστρωτα γαϊδούρια,
  σικτὶρ στὰ χρόνια τὰ παλιά, σικτὶρ καὶ στὰ καινούργια.

  Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
  Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;”

  “Ανθολογία τῆς Οἰκονομίας” (απόσπασμα)
  ~Ποιήματα Γεωργίου Σουρή (1853-1919)
  “Συλλεγέντα καὶ ἀναρτηθέντα ἐπὶ τῇ πανηγυρικῇ ἐλεύσει τοῦ ΔΝΤ”
  (users.uoa.gr/~nectar/arts/poetry/)

 13. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 06/03/2012 19:36:16

  Η σύγκριση μεατξύ Μπένυ και Παπουτσή είναι σαν να συγκρίνεις τη Μίλαν και την....Τσιταντέλλα!Ελάχιστη σοβαρότητα κι αίσθηση ευθύνης να έχει κάποιος , θα αντιληφθεί οτι η εκλογή Βενιζέλου είναι καλή και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΝΔ και, πάνω απ' όλα, για τον τόπο. Ο Βενιζέλος αν δεν ήταν πολιτικός, θα μπορούσε να είναι μέλος οποιασδήποτε δικηγορικής εταιρείας παγκοσμίως γούσταρε και θα κέρδιζε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως. Από την πολιτική έχει χάσει, δεν έχει κερδίσει. Είναι εκπληκτικά ικανός νομικός, ασχετως αν αυτό δυσαρεστεί πολλούς.
  Αντιθέτως, ο Παπουτσής , κλασσικό παιδί του κομματικού σωλήνα, έχει βγάλει από την πολιτική. Δεν εννοώ τίποτα επιλήψιμο. Αναφέρομαι στις κολοσσιαίες αμοιβές που ένας τόσο ανάξιος πολιτικός έπαιρνε ως ευρωβουλευτής, επίτροπος και κατόπιν υπουργός. Αν δεν ήταν βαμμένος πρασινιφρουρός , αμφιβάλλω αν θα ήταν σήμερα κλητήρας σε κάποια νομαρχία.
  Η εκλογή Παπουτσή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι τραγική για τη χώρα. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές δεκαετίας του'80. Όχι στη νεκρανάσταση των ζόμπι του κομματικού στρατού και των μυστακογενειοφόρων άθλιων συνδικαλιστών!

  • airman avatar
   airman @ μεταρρυθμιστής 06/03/2012 23:00:03

   Καλό το λιβάνισμα στο Μπενίτο. Το αν θα ήταν περιζήτητος σε δικηγορικές εταιρείες δε σημαίνει ότι έχει εκείνες τις ιδιότητες που πρέπει να διακρίνουν έναν πολιτικό άνδρα. Ως πολιτικός έχει να επιδείξει ελάχιστα, ως χαρακτήρας δεν ξεχωρίζει για τις αρετές και τις αξίες του. Εάν έχασε ή κέρδισε από την πολιτική λίγο ενδιαφέρει, ας είναι καλά τα λεφτά του πεθερού. Ασχολείται εκ του ασφαλούς επειδή είναι αρχομανής. Αδίστακτος, παρορμητικός, έχει υποπέσει κατ' επανάληψη σε λάθη και δεν εμπνέει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη.
   Το ζητούμενο δεν είναι εάν η τυχόν εκλογή του είναι καλή ή προτιμότερη. Δεν θα αναβαθμίσει τον πολιτικό πολιτισμό ούτε θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξυγείανση

   • airman avatar
    airman @ airman 06/03/2012 23:18:48

    Δεν θα αναβαθμίσει τον πολιτικό πολιτισμό ούτε θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος που είναι απαραίτητη.
    Από την άλλη πλευρά ο Παπουτσής είναι ένα κατασκεύασμα του κλασικού ΠΑΣΟΚ. Τυχόν εκλογή του (που δεν πρέπει όντος να θεωρείται απίθανη) θα δώσει παράταση ζωής στο ημιθανές πάλαι ποτέ κίνημα, θα απελευθερώσει κάποιες δυνάμεις, θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο Βενιζέλο και τις όποιες φιλοδοξίες του (δικαιωνόμενος για τη ρήση του όταν ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών) και τελικά θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην οριστική απαξίωση.
    Άσχετα με το ποιος θα είναι τελικά ο αντίπαλος, η εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποσπάσει την προσοχή από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη Χώρα αυτή την κρίσιμη περίοδο.

 14. Σταύρος avatar
  Σταύρος 06/03/2012 21:13:11

  Είχε εκτελέσει πολλούς, άμεσα ή έμμεσα, ο Παπαδόπουλος;
  ρε αϊ στον διάολο βραδυάτικα.

  • Σωτηρης avatar
   Σωτηρης @ Σταύρος 07/03/2012 06:31:15

   Οχι . Κανεναν . Και αυτη ηταν η λαλακια του ..
   Γιαυτο πεθανε και στη φυλακη ..πρωι πρωι...

 15. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 06/03/2012 22:22:03

  Και γιατί πρέπει σώνει και καλά να υπάρχει πασόκ;;;;; Αρνούμαι να ''ψηφίσω'', αρνούμαι, αρνούμαι, αρνούμαι..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.