04/01/2010 19:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιός διεκδικεί το βραβείο ... βλακείας στο Υπουργείο Οικονομικών;

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ και αναμεταδίδουν σχεδόν όλα τα παραδοσιακά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας αυτή την ώρα, ανώτατα στελέχη του ...
υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως εκτός των άλλων στη διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα παρθεί και η απόφαση για το εάν οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις αποδείξεις που θα κληθούν να συλλέξουν φέτος απευθείας στην Εφορία ή "εάν θα συμπληρώσουν ειδικό έντυπο στο οποίο θα αναγράφουν το ΑΦΜ του εμπόρου, τον αριθμό της απόδειξης την ημερομηνία έκδοσης και το ποσό που κατέβαλαν προκειμένου στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να προχωρούν στις διασταυρώσεις"!!!
Δηλαδή και θα αναγκαστούμε να συλλέξουμε εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες αποδείξεις αλλά ο συγκεκριμένος...εγκέφαλος του υπουργείου διερωτάται μήπως μετά θα πρέπει να γράψουμε σε ειδικό έντυπο αναλυτικά ένα προς ένα όλα τα στοιχεία της κάθε απόδειξης!!
Η φαιδρότητα έχει και τα όριά της..μη τα ξεπερνάτε.
http://greece-salonika.blogspot.com/2010/01/blog-post_8176.ht

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/01/2010 19:30:15

  Η απόλυτη βλακεία είναι πολύ ανώδυνος όρος για να περιγράψει ένα τέτοιο σενάριο.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/01/2010 19:31:24

  Ημίμετρα κ Παπακωνσταντίνου ημίμετρα...
  Κανονικά θα έπρεπε να ομαδοποιούμε ανά ΑΦΜ τις αποδείξεις να τις υποβάλουμε να τις ελέγχουμε να εισπράττουμε τον ΦΠΑ και να σας το αποδίδουμε ...
  Αυτό είναι ανοικτή διακυβέρνηση όχι τα ...πληκτρολόγια....

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/01/2010 19:38:55

  Με τα βενζινάδικα τι παίζει; Θα δίνουν αποδείξεις; 200 Ε το μήνα τους ακουμπάω εγώ, και πολλοί άλλοι ακόμη πιο πολλά. Γνωρίζει κανείς τίποτα;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Strange Attractor 04/01/2010 19:45:39

   Μην ασχολείσαι, δεν θα γίνει τίποτα, αν πιστεύει οποιοσδήποτε ότι ο πιο ηλίθιος, έντιμος και ευσυνείδητος υπάλληλος θα ελέγξει, θα ομαδοποιήσει και θα διασταυρώσει πχ 6,000 σε αποδείξεις η εκκαθάριση του 2010 θα κρατήσει 30 χρόνια μόνο η καταχώριση.
   Βάλε ότι θες κατά 99% δεν θα τα δει κανένας γιατί είναι ανθρωπίνως αδύνατο, το έχω ξανά πει δεν ΘΕΛΟΥΝ γιατί αν κάνουν αυτό που μπορούν θα θιχτούν ψηφοφόροι και φίλοι...

   ΥΓ

   εδώ υπάρχει η περιβόητη γενιά των 700 € και ΔΕΚΟ, Τέλη και λοιπά είναι έξω...

 4. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 04/01/2010 19:46:07

  Πρώην και νυν κυβερνητικοί φωστήρες της οικονομίας μηχανογραφήστε σοβαρά τις υπηρεσίες σας, κάντε τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων το πολύ 50 σελίδες Α4 και μετά βγείτε παγανιά και κόψτε κώλους (αλά αμερικάνικο IRS) στους φοροδιαφεύγοντες.

  Δεν χρειάζεται να έχεις βγάλει London School of Economics για να το σκεφτείς αυτό.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Αγανάκτηση 04/01/2010 20:00:37

   Γίνομαι κουραστικός και επαναλαμβανόμενος, αλλά ούτε εμείς είμαστε διάνοιες και ούτε αυτοί ηλίθιοι:

   ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ

   Ας γράψω ένα μικρό παράδειγμα:

   Η οικονομία της χώρας έχει δομικά και διαχειριστικά προβλήματα. Το μείζον πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το ταμειακό.
   -Πόσα θα γλίτωναν νομίζεις από μισθούς, συμβούλια, δαπάνες (αγορές, διαχείριση, συντήρηση κλπ) παράσταση και συνέδρια, κλπ αν οι συγκοινωνίες της Αθήνας ήταν υπό ένα Οργανισμό με ένα Πρόεδρο ένα Δ Σύμβουλο και ένα ΔΣ;
   -Αν καταργούσαν την αυτοτελή φορολόγηση;
   -Αν εισέπρατταν τα 6,000,000,000 του ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε;

   Μόνο με τα τρία παραπάνω μέτρα θα είχε εξοικονομήσει τα 11,000,000,000 δις επιπλέον που χρειάζεται...

   Φαντάσου τώρα να άνοιγε κλειστά επαγγέλματα, να προχωρούσε σε διασταύρωση στοιχείων, να αδειοδοτούσε τα ΜΜΕ, να κάλυπτε όλα τα κενά του Δημοσίου με μετατάξεις, να έφτιαχνε ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο με κανένα επίδομα πάνω από ΒΜ και η σύνταξη να γινόταν ανταποδοτική με κατώτερη ανταποδοτική σύνταξη τα 500 € και από εκεί και πάνω κλιμάκωση ανάλογα με τις εισφορές;

   Αλλά μας πιέζουν οι Βρυξέλλες, γκρινιάζουν οι ιατροί, παραπονιούνται οι δικαστικοί, διαφωνούν οι Τελωνειακοί κλπ Κατά τα άλλα έχουμε προβλήματα ενώ δεν κάνουμε τα αυτονόητα....

 5. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 04/01/2010 20:09:08

  Προσπαθούν, ξαναπροσπαθούν, πού θα πάει, στο τέλος θα την ανακαλύψουν την πυρίτιδα.

  Προβλέπω στο τέλος να μην γίνεται τίποτε. Έχουμε κυβέρνηση αμπελοφιλοσοφούντων. Λες και κάθονται στον καφενέ και συζητούν για το τι θα μπορούσε να γίνει.

  Η γραφειοκρατική νοοτροπία έχει και όρια. Το μυστικό είναι να μάθουμε να λέμε την αλήθεια μεταξύ μας, στο κράτος μας δηξλαδή, για το τι φόρους θα δίνουμε. Αυτό δεν λύνεται μόνον με γραφειοκρατικά μέτρα και ίσως να μην λύνεται καθόλου με γραφειοκρατικά μέτρα.

 6. Orestios avatar
  Orestios 04/01/2010 20:34:00

  Οι άνθρωποι του Προέδρου είναι σπίρτα, αετοί, ξουράφια.
  Αν κρίνω από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το θέμα της οικονομίας για ένα είμαι σίγουρος. Βουλιάξαμε.

  • zonitis avatar
   zonitis @ Orestios 05/01/2010 10:22:19

   Λες το συνθημα το προεκλογικο να ηταν "και αλλαζουμε και βουλιαζουμε" αλλα να μην το καταλαβαμε καλα ειμεις?

 7. koronia96 avatar
  koronia96 04/01/2010 21:42:25

  Τα ΑΦΜ θα τα ομαδοποιούμε με αύξουσα ή φθείνουσα σειρά;;;;;;;;

 8. kk avatar
  kk 05/01/2010 00:11:05

  Καλησπέρα

  Ονομάζομαι Κων/νος. Είμαι ένας από τους 150 που αυτήν την Πρωτοχρονιά εμπιστευθήκαμε τις διακοπές και κατά συνέπεια τη διασκέδαση- χαλάρωσή μας στα εξαιρετικά πρακτορεία τουρισμού :

  GREFIS TOURS
  GO-GO
  BALAKAKIS

  Δε θα σας κουράσω με λεπτομέρειες που αποδεικνύουν την ανοργανωσιά τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της παραμονής εκεί που είναι άπειρες, αλλά θα επικεντρωθώ στην επιστροφή μας για να καταλάβουν οι αναγνώστες σας , πώς πρέπει να προστατεύονται στο μέλλον από τους άνω επιχειρηματίες.

  1. Όταν βλέπουν άφιξη στη ΒΙΕΝΝΗ (ΒΤΣ) και στην κάθε εννοείται ΒΙΕΝΝΗ, να ξέρουν ότι ΒΤΣ σημαίνει ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – πρωτεύουσα της Σλοβακίας, δηλαδή αεροδρόμιο μία ώρα μακριά από τη Βιέννη.
  2. Αυτό δεν είναι κακό σαν απόσταση, αλλά όταν η πτήση σου είναι με CHARTER της AIR SLOVAKIA αυτά τελικά σημαίνουν ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ που διαπιστώσαμε και οι 150 επιβάτες :
  ==========================================================================================================================
  Α. Ότι μπορεί τελικά να περιμένεις 9 (εννέα) ώρες (από τις 17:30 έως τις 02:30 ) με την οικογένειά σου για να πετάξεις κάτι που τελικά μεταφράζεται σε 24 ώρες συνολικής αγρύπνιας.
  Β. Ότι εκείνη την ώρα δεν υπάρχει κανείς εκπρόσωπος ούτε του πρακτορείου, ούτε της AIR SLOVAKIA για να σου εξηγήσει τους λόγους της καθυστέρησης.
  Γ. Ότι τελικά αισθάνεσαι τυχερός που πέταξες με μία εταιρεία – φάντασμα κατά τα λεγόμενα των υπαλλήλων του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και το αεροπλάνο προσγειώθηκε
  Δ. Ότι την επόμενη ημέρα ο υπεύθυνος του πρακτορείου (ειδικά του GREFIS ) είναι άφαντος και δε σου ζητά και κανείς συγνώμη για ότι τράβηξες.  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


  ===Δε φταίει η οικονομική ύφεση για τα παραπάνω, που συρρικνώνει τα κέρδη των πρακτορείων και τα αναγκάζει να χρησιμοποιούν τριτοκοσμικά αεροδρόμια με αεροπορικές εταιρείες -φαντάσματα και πτήσεις σε μεταμεσονύκτιες ώρες ώστε να περιορίσουν τα κόστη τους.

  ===Είναι τα ήθη των καιρών που αλλάζουν προς το χειρότερο εξ αιτίας της ύφεσης ώστε οι επιχειρηματίες- κακοί επαγγελματίες να πραγματοποιούν τελικά αρπαχτές στις πλάτες των οικογενειών που ονειρεύονται εν μέσω κρίσης διακοπές.

  • Edo avatar
   Edo @ kk 05/01/2010 00:41:34

   Ευγε kk. Εχουμε μετατραπεί σε χώρα-πρωτεύουσα απατεώνων (κάτι μας έμαθε και το ΠΑΣΟΚ, ε, και η ΝουΔουλα της τελευταίας πενταετίας, άσε δε, την τριετία Μητσ)

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/01/2010 00:15:28

  VIE = Βιέννη BTS = Μπρατισλάβα

  simple things for simple minds

 10. JOHN avatar
  JOHN 05/01/2010 00:56:37

  Το μετρο με τις αποδειξεις σκοπο εχει τη καταργηση του αφορολογιτου για να μεινει ενας κεφαλικος φορος απο τον οποιο κανεις δεν θα μπορει να γλυτωσει.Και γιατι το λεω αυτο?Ενας που εχει μικρο εισοδημα δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα,να φωναζει μαστορους για επισκευες ουτε συγκεντρονοντας αποδειξεις απο καφε,σουπερ μαρκετ και οτιδηποτε αλλο μπορει να κανει το λογιστη και να τις καταγραφει σε φορμες.Εαν αναθεσει τη δουλεια σε φοροτεχνικο το κοστος υπερκαλυπτει το ωφελος!!Και τι μενει?συρηκνωση του αφορολογιτου και φορο ακομα και για εισοδηματα των 6 και 7 χιλιαδων!Μετα τα τελη κυκλοφοριας οι μαθητευομενοι μαγοι ανακαληψαν τις αποδειξεις.ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ γιατι δεν πιανουν τους φοροφυγαδες?Γιατι προφανως δεν τους συμφερει, θα χασουν εκλογικη πελατεια και ως συνηθως καλουν ολους τους αλλους οριμους και αγουρους να βγαλουν το φιδι απο τη τρυπα.Μια απο τα ιδια και χειροτερα να τους χαιρομαστε!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.