19/02/2009 18:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιόν εξυπηρετούν τα αιολικά;


_________________________________________________________________________________________________________________________
Σε πρόσφατη συζήτηση για την αξία, ή την κοροϊδία των αιολικών, διάφοροι καλοπροαίρετοι οικολόγοι αλλά και αρκετοί άλλοι αμφισβητούν ότι τα αιολικά είναι απάτη (από ενεργειακής και οικονομικής άποψης. Δείτε στο Γράμμα από την Τήνο

Το έχουμε καταλάβει ότι τα αιολικά είναι για τις 3-4 οικογένειες των ρωσικών αερίων και των πετρελαίων.

Οι άλλοι, που ψάχνουν ακόμα για τεχνικά στοιχεία, γνωρίζοντας ότι οι εντυπωσιάζονται από ξενόγλωσσα κείμενα και οτιδήποτε το αλλοδαπό, τους συνιστούμε να βρουν απαντήσεις εδώ : http://countryguardian.net/

Αντι-αιολικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. YiannisM avatar
  YiannisM 19/02/2009 18:37:43

  Ειδικά για τα νησάκια, που έχουν και μπόλικο αεράκι τα αιολικά είναι ταμάμ..
  Και τώρα που υπάρχουν και οικονομικές μεθοδοι διασύνδεσης γίνονται ακόμη καλύτερα.
  Σίγουρα πολύ καλύτερα από το να στήσουμε μια μαζουτομηχανή σε κάθε νησακι. Οικολογικότερο και πιστεύω οικονομικότερο..
  Τωρα ποιός κονομάει από τα μεν και από τα δε σηκώνει πολύ κουβέντα.
  Κιαν δεν σας αρέσει να τις βλέπετε βάλτε της στην θάλασσα.
  Μην περιμένετε όμως να πεθαίνουν από καρκίνο στην πτολεμαίδα για να καιτε εσεις φτηνούλι το ρευματάκι. Γιατι δεν πάτε και σε κεινους να μιλησετε για οικολογικες ευαισθησίες να σας πουν κι αυτοι τι δεν μπορούν να βλέπουν..

 2. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 19/02/2009 18:56:13

  "Το έχουμε καταλάβει ότι τα αιολικά είναι για τις 3-4 οικογένειες των ρωσικών αερίων και των πετρελαίων."

  Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα έστω και αν πίνω κι εγώ γάλα απ΄ αυτή.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/02/2009 19:34:00

  το που θα πηγαίνουν τα λεφτά, είναι το ένα κομάτι της εξίσωσης... το δεύτερο είναι τι παίρνεις για τα λεφτά που δίνεις.

  Κάποιος "ηλεκτρολόγος" με ρωτούσε αν εχω στοιχεία που να στηρίζουν την άποψή μου (που έχω ξαναπεί εδώ) ότι οι ανεμογεννήτριες παράγουν ακριβότερο ρεύμα από οποιαδήποτε συμβατική εναλλακτική λύση, δεν είναι "οικολογικές" και ότι βασικά είναι μια απάτη σε βάρος των καταναλωτών, του περιβάλλοντος, των φορολογουμένων και των κατά τόπων "ΔΕΗ".

  Το link της ανάρτησης είναι ένα από πολλά στην Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία ΚΑΙ Δανία που επισημαίνουν και τεκμηριώνουν τον "μύθο". Μύθος είναι.

  Κάκιστος ο λιγνίτης και ακόμα χειρότερη η παλαιά τεχνολογία που έχουμε στην Πτολεμαϊδα. Η τεχνολογία για καλύερη καθαρότερη καύση υπάρχει εδώ και χρόνια. Αλλά ο κάκιστος λιγνίτης παράγει ρεύμα. Οι ανεμογεννήτριες παράγουν λίγο, όταν φυσάει. Φυσικά καοι όλοι θέλουμε τα σκα_ά στον γείτονα και όχι σε εμάς. Αλλά ειδικά οι ανεμογεννήτριες είναι μη παραγωγικά σκα_ά.

  Στο link, κάποιος παρομοιάζει μία ανεμογεννητρια 3MW σαν κάτι μεγέθους λεωφορίου πάνω σε ένα πύργο 100 μέτρων με μία προπέλλα μεγέθους γηπέδου, που ακούγεται σε 1 χιλιόμετρο και παράγει όσο ρεύμα όσο η ντιζελομηχανή του λεωφορείου, και βασίζεται σε δικές ΣΑΣ (ΜΑΣ) επιδοτήσεις, συν ακριβότερο ρεύμα.

  Ηλεκτρολόγε, ζητούσες referrences. Είναι στα αγγλικά, αν δεν βαριέσαι.

  Και τα καλά νέα: Με τις τράπεζες στερεμμένες, ύφεση και πετρέλαιο κάτω από 40, το πρόβλημα μπορεί και να φύγει για λίγα χρόνια... Προσωπικά λέω "ξεκουμπίδια".

  Προσωπικά Yiannism δεν ζήτησα ποτέ φτηνό ρευματάκι, αλλά εγώ δηλώνω νεοφιλελεύθερος και όχι δημοφιλής.

 4. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 19/02/2009 19:40:23

  Aληθεια,με τι προσοντα τα γραφεις ολα αυτα,για τις ανεμο...;
  Για να ξερουμε δηλαδη.
  Ιt is not personal,it"s business.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/02/2009 19:50:49

  πες μου τα δικά σου, και θα σου πω τα δικά μου. Πάντα business (και δεν δουλέυω για κανέναν εμπλεκόμενο καρβουνο, πετρελαιο αέριο, φουτουριστικόι κλπ

  Όσο δεν μου αρέσει να μου/σου λένε "δανεισου σε γιέν είναι φτηνό" άλλο τόσο δεν μου αρέσει το "βάλε ανεμογεννήτριες για να σώσεις τον πλανήτη". Μύθος. Διάβασε, ενημερώσου, και κρίνε για πάρτη σου. Εγω δεν είμαι τίποτα.

 6. Θεσσαλός avatar
  Θεσσαλός 19/02/2009 20:06:36

  "Εγω δεν είμαι τίποτα."

  Να που θα συμφωνήσουμε και μια φορά...

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/02/2009 20:10:24

  "Διάβασε, ενημερώσου, κρίνε για πάρτη σου".

  σε αυτό θα προτιμούσα να συμφωνήσεις, το άλλο είναι δεδομένο.

  (και αν θες να δανειστείς σε γιέν ή δολάρια, ελέυθερα)

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/02/2009 20:20:53

  μα εκεί είμαι...

 9. κανένας avatar
  κανένας 19/02/2009 20:24:47

  Τι κοινό έχει το κάρβουνο και το τσιγάρο;
  Και τα δύο σκοτώνουν.
  Τι διαφορά έχουν;
  Το τσιγάρο είναι ακριβό (λόγω φόρων) το κάρβουνο είναι φθηνό(δεν φορολογήται η χρήση του λιγνήτη στην Ελλαδα).
  Όταν θα πληρώνουμε ρήτρα για τον λιγνήτη μετά το 2013 τότε 2,2 δις Ευρώ θα φέυγουν απο τις τσέπες μας για την αγορά των διακαιωμάτων.
  Πέρα απο την μολυνση που προκαλεί η ΔΕΗ, με αυτή την βάση θα πρέπει να κρίνουμε τις Ανεμογεννήτριες.
  Προσωπικά δεν πιστεύω στο μοντέλο ανάπτυξης εθνικών και πολυεθνικών κεντρικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι απώλειες των δικτίων είναι τεράστιες και ο ωχαδερφισμός αυτών που ζουν μακριά απο τα σημεία παραγωγής μαζικής ηλεκτρικής ενέργειας το ίδιο τεράστιος.
  Η ευθύνη για το περιβάλλον και την ενέργεια είναι ατομική.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/02/2009 20:31:24

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου κανένα.

  Το ότι ο λιγνίτης σκοτώνει, δεν σημαίνει ότι το αιολικό θεραπεύει. Το αιολικό παίρνει το χωράφι του πεθαμένου (από τον λιγνίτη) και φορολογεί την χήρα του πεθαμένου για να μην παράγει ρεύμα όταν δεν φυσάει και να ψάχνει για ΑΕΡΙΟ.

  Η κόντρα είναι από το καρτέλ των εισγαωγέων αερίου και των ιδιών διαπλεκόμενων που χλευάζουμε εδώ μέσα, που τώρα θέλουν να αποσβέσουν τις επενδύσεις τους σε μονάδες αερίου ΠΡΙΝ επιτρέψουν τίποτε άλλο. Βρίσετε εμένα, αλλά πείτε μου ότι δεν δουλεύετε για Κοπ. Μυτ και Μπομπ. κάνοντας το. Σας το έχουν σερβίρει τόσο καλά, τόσο αθώα και τοσο οικολογικά και πράσινα.

 11. theo1611 avatar
  theo1611 19/02/2009 20:34:32

  Αν και η global θεώρηση των πραγμάτων είναι χρήσιμη, οι local αποφάσεις είναι αυτές που μπορούν να υλοποιηθούν (μια κουκίδα είμαστε και δεν μπορούμε από μόνοι μας να σώσουμε τον πλανήτη, να συνεισφέρουμε κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας ναί, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο).

  Ποιά είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα?

  Λιγνίτης, άνεμος, ήλιος!!!

  Ποιά είναι τα μειονεκτήματά μας που δεν μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας αποτελεσματικά?

  Δεν παράγουμε τεχνολογία μάγκες, που σημαίνει ότι το κόστος επένδυσής μας είναι τουλάχιστον 3πλάσιο από αυτό που θα είχαμε σε διαφορετική περίπτωση.

  Με λίγα λόγια έχουμε πρώτες ύλες που δεν μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε οικονομικά και περιβαλλοντικά, γιατί τεχνολογικά είμαστε άχρηστοι, ρεμπεσκέδες και ρεμάλια (όχι ως άτομα, ως σύνολο).

  Και μη μου πείτε για μικρή χώρα κλπ, εισάγουμε τεχνολογία από Δανία, Ολλανδία, Αυστρία, Νορβηγία, κλπ κλπ.

  Άρα οι αποφάσεις μας επηρεάζονται από τα οράματά μας κατά πόσο θέλουμε να παραμείνουμε έτσι και δεν μπορεί να γίνει τίποτα, ή ότι έχουμε στόχο να διορθώσουμε τα μειονεκτήματά μας οπότε οι επιλογές μας μπορεί να αποσκοπούν σ' αυτό ακριβώς!!!

  Και λιγνίτη και λιθάνθρακα και άνεμο και ήλιο για να μπορούμε να μάθουμε να τα φτιάχνουμε μόνοι μας στο μέλλον!!!

 12. YiannisM avatar
  YiannisM 19/02/2009 20:37:51

  @archaeopteryx
  Κανείς δεν είπε ότι οι ΑΠΕ δεν κοστίζουν, όπως επίσης ότι ο λιγνίτης δεν παράγει ρεύμα (από όσο γνωρίζω παράγει λιγότερο από πχ τον Λιθάνθρακα και σίγουρα λιγότερο από το ΦΑ.
  Όμως στα πλαίσια μιας εθνικής στρατηγικής διασποράς του κινδύνου θα μπορούσαν όλες οι λύσεις να πέσουν στο τραπέζι.
  Αναφερόμενος στον Νεοφιλελευθερισμό τι εννοείς; Να σταματήσει η επιδότηση των ΑΠΕ; Ίσως και να έχεις δίκιο αλλά αντι να αρχίσουμε από κει προτείνω να διεκδικήσεις πρώτα ανταγωνισμό σε πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας που δημιουργούν πολύ λιγότερες η και καθόλου θέσεις απασχόλησης και είναι σίγουρα πιο επιζήμιες για τη χώρα..

 13. κανένας avatar
  κανένας 19/02/2009 20:45:04

  Η πρώτη ενέργεια που πρέπει αν γίνει είναι η μείωση της κατανάλωσης. Η αριστη λύση είναι ο συνδιασμός διαφορετικών πηγών και την προσαρμογή τους σε τοπικό επίπεδο.
  Τα νησιά που μπορούν να παράγουν ενέργεια απο ανεμογγενήτριες για την κάλυψη των τοπικών τους αναγκών θα πρέπει να το κανουν μαζί με Φ/Β και μικ΄ρες θερμικές μονάδες
  Για την Ελλαδα μια ενδιαφέρουσα προταση είναι η παραγωγή ενέργειας απο βιομάζα. Σε αγροτικές περιοχες οι ποσότητες της βιομάχας άνετα μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τους. Αυτό φυσικα απαιτεί την συνεργασία των πολιτών.
  Γι αυτό ανέφερα την ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας για το περιβαλλον.

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/02/2009 20:46:03

  χμμμ... για τράπεζες κάτι έχω γκρινιάξει. Για ενέργεια όποτε μπορώ... Γάλα, τσιμεντα, φρμακεία, καφέδες δεν ξέρω πολλά... Για την αγορά εργασίας;

 15. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 19/02/2009 21:10:09

  Εγω, απλως,Φυσικος ειμαι.

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/02/2009 21:17:10

  16:ενέργεια για θέρμανση από καύση απορριμμάτων (βιομάζα);

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/02/2009 21:24:35

  Με αποσιωπητικά για να μην θεωρηθεί διαφήμιση, το έχω αναρτήσει και σε παλιότερο ποστ.
  Σε κεντρικό σημείο της πόλης της ... υψώνεται η φουτουριστική υψικάμινος της μονάδας θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων και τηλεθερμίας.
  Η μονάδα αυτή είναι ένα πρότυπο παράδειγμα των δυνατοτήτων της τεχνολογίας στον τομέα της τηλεθερμίας και παραγωγής καθαρής ενέργειας από απορρίμματα.
  Ο ουρανός της πόλης φωτίζεται τη νύχτα από τις τεράστιες φλόγες του θαλάμου καύσης των απορριμμάτων, και μέσα από το γυάλινο πάτωμα του κουβοκλίου ελέγχου το μάτι χάνεται στο βάθος της τεράστιας εγκαταβυθισμένης τάφρου, όπου συγκεντρώνονται τα απορρίμματα για καύση.
  Το δαπανηρότερο σύστημα της μονάδας είναι τα φίλτρα της, που φροντίζουν να διατηρούν τον ουρανό της πόλης καθαρό.

  Το ... μοντέλο της οικονομίας απορριμάτων στηρίχθηκε σε τρεις πυλώνες: αποφυγή - διαχωρισμός - αξιοποίηση.
  Τα απορρίματα, που δεν μπορούν ούτε να αποφευχθούν ούτε να διαχωριστούν στις ειδικές μονάδες διαχωρισμού, μεταφέρονται από χιλιάδες σημεία με ειδικά απορριμματοφόρα στη μονάδα τηλεθερμίας, όπου καίγονται και μετατρέπονται σε καθαρή ενέργεια.

  Τίποτα στην εξωτερική όψη της εγκατάστασης δεν αφήνει να φανεί ότι στο εσωτερικό της γίνεται επεξεργασία απορριμμάτων και παράγεται ενέργεια.

  Η μονάδα ενσωματώνει αίθουσες εκδηλώσεων και εκθέσεων τέχνης, αίθουσες μουσικής, ανήκει στα τεχνολογικά-εκπαιδευτικά-τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και το σπουδαιότερο: έχει καταρτιστεί πρόγραμμα και την επισκέπτονται υποχρεωτικά οι μαθητές των σχολείων όλης της χώρας.

  Η τηλεθερμία ... με ένα δίκτυο αγωγών άνω των 1.000 χιλιομέτρων είναι μία από μεγαλύτερες επιχειρήσεις τηλεθερμίας στην ...

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/02/2009 21:28:20

  Νομίζω είναι θέμα πολιτικής απόφασης (θεωρητικά). Την κουλτουρα θα την αποκτήσουν αναγκαστικά. Εφαρμόζεται ήδη σε πολλούς δήμους Β.Α. Αττικής.

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/02/2009 21:34:16

  Παντού τα απορρίμματα είναι "ζόρικα". Απλά, τα απορριμματοφόρα δεν θα πηγαίνουν στη χωματερή, θα πηγαίνουν στις μονάδες κατεργασίας. Δημιουργούνται και πολλές θέσεις εργασίας, εκτός από τις υπάρχουσες.

 20. ss_sk avatar
  ss_sk 20/02/2009 00:38:17

  Ποιες υπάρχουσες?

 21. The Predator avatar
  The Predator 20/02/2009 07:46:17

  Πραφανως είμαστε πολύ πιο έξυπνοι απο τους Δανους και τους Ισπανους και τον Ομπάμα.

  Εξω τα Αιολικά!

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/02/2009 09:38:22

  δεν διαβάζεις Predator, δεν διαβάζεις

  μετά από αλματώδεις αυξήσεις, οι εταιρίες που τις παράγουν εχουν κάτσει αφού και τα οικονομικά τους τα ίδια είναι αμφίβολα, και οι πλούσιες κρατικές επιδοτήσεις έχουν στερέψει και ο εύκολος τραπεζικός δανεισμός σταμάτησε. (Άσε το πετρέλαιο στα 39 ή τα 45)

  Στην Αμερική, οι τίτλοι είναι "dark days for green projects". Όπως ακριβώς και το 79. Αν ο Ομπάμα βασίσει το πρόγραμμά του σε αιολικά, σφύρα μου, εδώ θα είμαι. Το "πράσινο" πουλάει. Και η ΜΕΤΚΑ πράσινη, και εγώ πράσινος, και τα νέα ορυκτέλαια πράσινα. Πράσινα άλογα.

 23. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/02/2009 10:52:29

  @24 ss_sk: τις υπάρχουσες των εργαζόμενων στα απορριμματοφόρα, στις χωματερές, αυτές.

 24. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 20/02/2009 11:05:34

  Τα αιολικά τα εκμεταλλεύονται 2-3 οικογένειες ενώ πετρέλαιο και λιγνίτη έχουμε όλοι στην αυλή μας. Να ρωτήσω εγώ άντε τα αιολικά δεν συμφέρουν είναι απάτη και όλα τα σχετικά που λέγονται για όλες τις ΑΠΕ. Μπορείτε να μου πείτε την τελευταία περιοχή στην Ελλάδα που δεν αντέδρασε για τα παρακάτω. Βιολογικό καθαρισμό, ΧΥΤΑ, ή έστω ένα κέντρο απεξάρτησης μέχρι και για κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουμε δει να αντιδρά ο περήφανος ελληνικός λαός με την στήριξη των πεφωτισμένων πάντα τοπικών αρχόντων και βουλευτών. Αι στα τσακίδια λοιπόν

 25. ataktos avatar
  ataktos 20/02/2009 12:45:15

  to pio entiposiako se avtin tin monomeri "sizitisi" gia APE ine oti kanenas den sikoni ke wazi sto trapezi tis to terastio ke anekmetalevto mehri simera thema tis GEOTHERMIAS ipsilis enthaplias .Hronia tora i DEH me mia geotrisi to thema to ehi kseftelisi !!!se wathmo kakourgimatos ,i kathigites arpaksan ta hrimata apo E.E. gia istoselides ke den ginete tipota pano sto terastio avto thema .Krima ine i pio epikiis leksi na ekfrasoume tin aganaktisi mas . To paradigma tis hamilis entalpias ke ta erga stin Apolonia Nomou Thesalonikis me monimes thesis ergasias ine mikri apodiksi oti mboroun na ginoun thavmata ke apo topikus arhontes .

 26. ataktos avatar
  ataktos 20/02/2009 12:52:10

  archaeopteryx -afou i DEH me tin hthesini anakinosi (sinimeni )den kseftelistike o megalos managers Takis parangelontas papoutsia nr.60 otan i kataskevastes paragoun mono mehri 45 fteo pali ego ke esi ha ha ha ...

  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, σήμερα 18.02.2009, έληξε η σχετική προθεσμία και δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά στο Διεθνή Μειοδοτικό Διαγωνισμό για την κατασκευή της νέας Λιγνιτικής Μονάδας ΙΙ του ΑΗΣ Μελίτης, ισχύος 420 - 450 MW.

  Η έλλειψη ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Διαγωνισμό εκτιμάται ότι σχετίζεται, τόσο με τις συνθήκες της αυξημένης ζήτησης σε κατασκευές νέων Μονάδων που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην παγκόσμια αγορά, όσο και στην τυποποίηση των μεγεθών που προωθούνται, προσφάτως, από δόκιμους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού, οι οποίοι εστιάζουν το ενδιαφέρον τους κυρίως σε κατασκευές Μονάδων μεγαλύτερης ισχύος.

  Η ΔΕΗ Α.Ε. εξετάζει τα νέα δεδομένα, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες σχετικές ενέργειες.


  Αθήνα, 18.2.09 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 27. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/02/2009 13:02:46

  σε στημένες διαδικασίες, αρπακολατζίδικες μεθόδους, και πουλημένες αποφάσεις, με μεθοδεύσεις Βατοπεδίου ή Σκαραμαγκά ή νυχτερινών βιομηχανικών ζωνών και Χριστουγεννιάτικων πολεοδομήσεων και μερισμάτων και ιδιωτικοποιήσεων του μεσονυχτίου, πες μου Θοδωρή, πως θες να αντιδράσω;

 28. ataktos avatar
  ataktos 20/02/2009 13:25:38

  archaeopteryx- diabase ta papagalakia pos dikeologoun simera tin akirosi tou diagonismou gia tin Meliti min ksekardistis sta gelia ....

 29. Βασιλική Λάππα - Κελέση avatar
  Βασιλική Λάππα - Κελέση 20/02/2009 13:35:29

  Δυστυχώς ανθεί η προπαγάνδα υπερ των αιολικών βιομηχανικών εγκαταστάσων και απειλούνται τα δασικά οικοσυστήματα που πρότιστα προστατεύει το Σύμφωνο του ΚΙΟΤΟ!!
  Εθνικό κεφάλαιο εκχωρείται στο ιδιωτικό συμφέρον καθώς απότο 1999 που απελευθερώθηκε η παραγωγή ενέργειας ιδιωτικές επιχειρήσεις πουλάνε ρεύμα ακριβό στη ΔΕΗ και εμείς το αγοράζουμε ακόμα ακριβότερο και συγχρόνως χρηματοδοτούμε την παραγωγή του με κρατικά κονδύλια. Εδώ η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά!
  Ας ρωτήσει τους πολίτες της Ευβοιας όποιος έχει τη ιδανική εικόνα των ανεμογενητριών να του πουν πόσο εθνικοί ευεργέτες είναι οι επενδυτές!!

 30. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/02/2009 13:53:00

  πες τα Βασιλική. Δεν είμαστε μόνοι. Οι Άγγλοι ξεσηκωμένοι, οι Ολλανδοί το ίδιο. Μας στέλνουν τα περισσευούμενα παλιοσίδερα, και μας τα πουλάνε για "οικολογία" και προστασία του πλανήτη.

 31. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 20/02/2009 13:58:37

  ΦΙΛΕ 32 θα συμφωνήσω για τις μεθόδους αλλά δεν χτυπάς το σαμάρι όταν φταίει ο γάιδαρος. Με την λογική αυτή κανένα δημόσιο έργο δεν πρέπει να γίνεται γιατί όλοι ξέρουμε τι γίνεται με τους προϋπολογισμούς τους και τις μίζες. Επίσης γεγονός είναι ότι οι μελέτες όταν σπάνια γίνονται γίνονται μόνο για να τα κονομάνε και ημέτεροι μελετητές και όχι για να βρεθούν οι κατάλληλες θέσεις και συνθήκες εγκατάστασης ΑΠΕ και όταν ακόμα πληρούν τις παραπάνω συνθήκες μένουν σε συρτάρια. Ο εκνευρισμός μου είναι στο γεγονός ότι δεν υπάρχει συνείδηση λαού για το κοινό καλό και θα σου θυμίσω τις απόψεις των Τηνιακών στο προηγούμενο άρθρο. Για την συγκεκριμένη μάλιστα έλλειψη εθνικής συνείδησης ο Βασίλης Ραφαηλίδης στην Ελληνική Ιστορία κωμικοτραγική την εξηγεί με κορυφαίο τρόπο "δικό μου αυτό".

 32. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/02/2009 14:35:25

  μπες στην θέση τους... μάθανε κατόπιν εορτής, με καθυστέρηση 3 ή 5 ετών για πράγματα που τους κάνουν, αλλαγές για τις οποίες θα έπρεπε στοιχειωδώς να έχουν ενημερωθεί, ξυπνάνε και τους λένε "συγχαρητήρια θα λύσετε το πρόβλημα του πλανήτη, και αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να μετακομίσετε", και "μην διαμαρτύρεστε, οι ΑΠΕ κάνουν πολύ καλό, και δεν θα τσουξει"

 33. ataktos avatar
  ataktos 21/02/2009 11:34:15

  Βασιλική-ναι αλλά ο Αλέκος Τσ. κουμπάρος του Χριστοδουλάκη σε ένδειξη καλής εκτέλεσης του έργου στην Εύβοια εστάλη ως ειδικός στης Βρυξέλες τότε και όταν επέστρεψε από εκεί ήταν ο "ιδεολόγος" του Τσαρουχα και ΠΑΣΟΚ χα χα χα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.