06/05/2008 12:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιόν «γαλάζιο» εκδότη εννοεί το ΠΑΣΟΚ;

Για την εγκαθίδρυση συστήματος ευνοιοκρατίας προς όφελος «ημετέρων» επιχειρηματιών εγκαλεί για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά καταγγέλλει την περίπτωση επιχορήγησης συγκεκριμένου γαλάζιου μεγαλοεπιχειρηματία και εκδότη, αλλά δεν τον κατονομάζει. Σύμφωνα με ερώτηση 24 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , ο επιχειρηματίας-εκδότης φέρεται να υπέβαλε αίτημα για εκσυγχρονισμό επιχείρησής του και να ζήτησε έγκριση υπαγωγής αντίστοιχης επένδυσης μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου (3259/2004) από το υπουργείο Οικονομίας. Όπως όμως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, «το υπουργείο Οικονομικών τού προσέφερε 50% επιχορήγηση της επένδυσης της εταιρείας του (5,5 εκατ. Ευρώ), παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει βρεθεί αφερέγγυος στο παρελθόν με τη χρήση από φοροδιαφεύγουσα εταιρεία του πλαστών και εικονικών τιμολογίων, για την οποία έχει επιβληθεί το 2001 ποινή κύρωσης (1,5 εκατ. Ευρώ) στην εταιρεία του και ποινή φυλάκισης πρωτοδίκως από την ελληνική Δικαιοσύνη για τον ίδιο.

Το ερώτημα είναι φυσικά ότι αφού το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει το όνομα του και διαθέτει προφανώς στοιχεία, γιατί δεν αποκαλύπτει τον γαλάζιο επιχειρηματία; Φοβάται κι αυτό, όπως κι εμείς, το Νόμο περί Τύπου; Για να μην πάει πάντως το μυαλό σας αλλού διευκρινίζουμε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει  δεσμευθεί από παλιά με τη ΝΔ και εκτός των αποτυχημένων και ελαχίστης κυκλοφορίας εκδοτικών εγχειρημάτων του ασχολείται επίσης και με ξενοδοχεία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/05/2008 14:24:23

  Όσο περνάει ο καιρός ανακαλώ την αναρχική ελευθεριότητα της πρώτης περιόδου του press.gr.
  Δεν το θέτω υπό μορφήν σύγκρισης με το παρόν ή άλλα έγκυρα blogs, αλλά η κατάσταση είναι σαν τα πουλιά τού κόρακα.

  Ακριβώς τώρα που η απολυταρχία απαλείφει όποιες προφάσεις "Δημοκρατίας", που κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς την παραμικρή λογοδοσία, που ακόμα και ο άσχετος πολιτικά εμπεδώνει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και το μικρό ροζ συμπορεύονται διαγκωνιζόμενοι μόνο για τα οφφίκια και η συγκυβέρνηση χτυπάει την πόρτα, και ότι το μόνο που τούς ανησυχεί λίγο (ακόμα) είναι η δημόσια έκθεση.

  Τώρα λοιπόν που χρειάζεται, με τη βιομηχανία αγωγών στον Τύπο που έχει ξεκινήσει χρόνια και έχει κλείσει πολλά σπίτια αγνώστων σας εκδοτών και δημοσιογράφων, (γιατί τα μεγαλοονόματα είναι φιλαράκια των διαπλεκόμενων), και την ιστορία press.gr που έκοψε το βήχα στους αφελείς που λόγω άγνοιας νόμιζαν ότι μια εταιρική τοποθεσία (blogger.com) είναι παράδεισος εξασφαλισμένης ελευθεροστομίας, ξανακλείνουν τα στόματα και γυρνάμε στο
  μην ειν΄ ο Χ
  μην ειν΄ ο Ψ
  μην ειν΄ ο Ω.

  Ο τύπος είναι ο Μη@#$^^&*τσης που έβγαζε τον έναν Αδέσμευτο.
  Το καθήκι που γάμ..ησε την Νότια Ρόδο με τα μπετονένια εκτρώματα.

  Δεν θα παρεξηγηθώ απο moderation λόγω φόβου νομικών επιπτώσεων αλλά θα ΄ναι κρίμα.

 2. Factorx avatar
  Factorx 06/05/2008 14:35:12

  @Προφήτης: Ανακαλείς, ή αναπολείς; Και τι προτιμάς; να μην γράφεται τίποτα, ή να γράγφεται έτσω και με αυτόν τον κουτσουρεμένεο τρόπο και να βρίσκουμε μετά τις απαντήσεις στα σχόλια και με όποιον άλλο τρόπο ανακαλύψουμε στην πορεία;

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/05/2008 15:00:09

  Factor ανακαλώ (= επαναφέρω στην μνήμη).
  Και αναπολώ, τώρα που το λες.
  Αλλά γι΄ αυτά θα τσακωθούμε ;
  Υπάρχουν σοβαρότερα.

  Αποδέχεσαι ότι πλέον αυτολογοκρινόμαστε και μιλάμε με παραβολές.
  Το γεγονός με ενοχλεί. Και αυτό ακριβώς εκφράζω. Πού βρίσκεται το παράδοξο ;

  Όσο για τις πρακτικές αποκάλυψης, δεν διαφωνώ , είναι "το μη χείρον", αλλά τονίζω ακριβώς ότι χάθηκε η "οχλοβοή" που τους έπαιρνε αμπάριζα και έφτανε να απασχολεί και τα τηλεοπτικά δελτία, την υπέρτατη ακόμα (όσο κι αν δεν μάς αρέσει) ελεγκτική εξουσία.

 4. Factorx avatar
  Factorx 06/05/2008 20:36:37

  @Προφήτης.
  1.Στην περίπτωση του εκδότη, είναι αποκάλυψη του ΠΑΣΟΚ και δεν θα βγάλουμε εμείς τα σκάνδαλα από την φωτιά
  2. "Αυτολογοκρίνομαι» θα πει γνωρίζω κάτι και δεν το βγάζω για διάφορους λόγους. Με εμάς δεν συμβαίνει αυτό.
  3. Την “οχλοβοή” που «τους έπαιρνε αμπάριζα και έφτανε να απασχολεί και τα τηλεοπτικά δελτία, την υπέρτατη ακόμα (όσο κι αν δεν μάς αρέσει) ελεγκτική εξουσία» δεν ξέρω που την είδες. Εκτός αν εννοείς έναν απίστευτο κιτρινισμό και «αυριανισμο» που κατάφερε να αναπαραγάγει στο διαδίκτυο τη λογική της Εσρπέσσο. Και είδαμε όλοι που πουλήθηκαν τα τηλεδικαστήρια και οι τηλεεισαγγελείς.
  4. Το να γράφεις υπαινικτικά είναι κι αυτό μια τακτική ρεπορτάζ. Δημιουργείς αναταράξεις για να βγάλεις το θέμα, όταν είσαι σίγουρος για το τι συμβαίνει, αλλά δεν έχεις ακόμα ακράδαντα στοιχεία. Θεμιτό σε όλο τον κόσμο. Υπο την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτός που το κάνει είναι ακέραιος. Δεν μας ξέρεις, είναι ακόμα νωρίς, αλλά θα μας μάθεις. Και θα μας εμπιστεύεσαι περισσότερο. Αυτό στο υπογράφουμε.
  5. Θες να κάνουμε ένα blogspot κατακίτρινο, να σπάσουν οι μετρήσεις; Μην ξεχνάς ότι όπως το έχουμε πει παλαιότερα οι μισοί από εμάς θήτευσαν στη σχολή του παλιού Ελεύθερου Τύπου (Βουδούρης). Όταν κτυπούσε 200.000 φύλλα κυκλοφορία την ημέρα, χωρίς DVD. Δεν θέλουμε όμως να ακολουθήσουμε αυτή τη σχολή εδώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.