#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/03/2008 03:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιο θα είναι το μέλλον της ΓΣΕΕ;

(Ανανεωμένο). Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να έχει ήδη ψηφιστεί επί της αρχής, είναι προφανές ότι για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες η ΓΣΕΕ θα χάσει κατά κράτος μια μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Η τακτική εξάλλου που ακολούθησε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις είναι αμφιλεγόμενη. Το ΠAME του ΚΚΕ δεν δίστασε να συγκρουσθεί εξαρχής με το βασικό πλαίσιο κινητοποιήσεων της ΓΣEE και ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντάς ότι στην ουσία νομιμοποιούσαν τις μεταρρυθμίσεις Σιούφα και Pέππα, αποκλείοντας έτσι κάθε συζήτηση για τη βελτίωση των ασφαλιστικών θέσεων των εργαζομένων. Αριστεροί συνδικαλιστές επικρίνουν την ΓΣEE ότι έπρεπε να προκηρύξει την τρίτη γενική απεργίας της, στις 13 και όχι στις 19 Μαρτίου, προκειμένου να προλάβει την κοινοβουλευτική επικύρωση του νομοσχεδίου, αλλά και να μην εξαναγκάσει τους επαγγελματικούς κλάδους (ΔΕΗ, OTE κ.ά.), να εξαντληθούν σε κινητοποιήσεις δύο εβδομάδων πριν συναντηθούν με τους υπόλοιπους απεργούς.

Τώρα λοιπόν που η ΓΣEE χάνει τη μάχη του Ασφαλιστικού, είναι πιθανόν να ανοίξει και γι αυτή ο ασκός Αιόλου. Στην περίπτωση αυτή βέβαια, θα ισχύσει κατά γράμμα και κατ’ ουσία το «ουδέν κακό αμιγές καλού». Στην Eλλάδα έχουμε το θλιβερό  προνόμιο να διαθέτουμε τον πιο κομματικό –και σε συχνές περιπτώσεις κρατικό– συνδικαλισμό της Eυρώπης. Είμαστε επίσης η μόνη χώρα που έχει καθιερώσει το συνδικαλιστικό μονοπώλιο. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, στην Eλλάδα υπάρχει μόνο μία συνδικαλιστική συνομοσπονδία στον ιδιωτικό τομέα (ΓΣEE) και άλλη μία στον δημόσιο (ΑΔΕΔΥ). Αποτέλεσμα αυτής της παρά φύση «ενότητας» είναι ότι μέσα στα συνδικάτα λειτουργούν κανονικά και με το νόμο κομματικές παρατάξεις, που καταλήγουν να ελέγχουν τα σωματεία, τις ενώσεις και τελικά τις ομοσπονδίες.

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια, η ΓΣEE έχει μετατραπεί σε κάτι σαν «ΠAΣKE και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». H «δύναμη» του συνδικαλιστικού κινήματος (όποια του έχει απομείνει τέλος πάντων) δεν προέρχεται από τη συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες του, αλλά από την επιρροή που ασκούν οι συνδικαλιστές στους κομματικούς τους μηχανισμούς. Τα παραδείγματα των επικεφαλής της ΓΣEE που στη συνέχεια έγιναν βουλευτές και υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠAΣOK είναι γνωστά και παραπέμπουν στη συνδικαλιστική οργάνωση που συναντούσαμε στα φασιστικά καθεστώτα της δεκαετίας του ’30. Τα ίδια ισχύουν όμως και σε άλλους χώρους. O Γιάννης Μανώλης εξακολουθεί να ελέγχει το συνδικαλιστικό τμήμα της NΔ και τη ΔAKE από το κοινοβούλιο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Γιώργο Mαυρίκο και το ΠAME παρότι αυτός εξελέγη βουλευτής με το ΚKE.

Υπό αυτές τις συνθήκες φαίνεται να ωριμάζει σε διάφορες πτέρυγες του συνδικαλιστικού κινήματος η ιδέα της οργανωτικής διάσπασης της ΓΣEE ως σανίδας σωτηρίας των συνδικάτων. Η δημιουργία δηλαδή περισσότερων της μίας συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών. Παρότι αυτό το ενδεχόμενο ακούγεται παράξενο στην Eλλάδα, αποτελεί τη συνδικαλιστική πραγματικότητα της Eυρώπης. εδώ και πολλά χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Γαλλία, στην Ιταλία και την Ισπανία λειτουργούν απο πέντε διαφορετικές συνδικαλιστικές. Kαι φυσικά είναι κωμικό να υποστηρίξει κανείς ότι το συνδικαλιστικό κίνημα αυτών των χωρών είναι πιο αδύναμο από το ελληνικό επειδή τάχα είναι διασπασμένο. Ίσως, στην επόμενη ασφαλιστική απορύθμιση, η όποια κυβέρνηση να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα συνδικαλιστικό κίνημα που συγκροτείται στους χώρους δουλειάς και όχι στα κομματικά γραφεία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 20/03/2008 09:02:18

  ........H αδυναμία συνεπώς του ΠAΣOK να παίξει οποιονδήποτε ρόλο στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, οδήγησε στην αποδυνάμωση και του συνδικαλιστικού κινήματος.
  Απο την πόλη ερχομαι και στην κορφή κανέλα.......

 2. Nick avatar
  Nick 20/03/2008 09:21:38

  Δυστυχώς αντί να έχουμε συνδικαλισμό που θα τα βάζει με Κράτος/επιχειρηματίες, έχουμε ένα συνδικαλισμό που κάνει limit up/limit down ανάλογα με τις αποδόσεις του... ΠΑΣΟΚ.

  Ντροπή και αίσχος.

 3. wert01gf avatar
  wert01gf 20/03/2008 09:55:06

  Καλά, δε θα συγκριθούμε και με Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία τώρα.. είπαμε!
  Με τα Σκόπια-Μακεδονία και τη Βουλγαρία να πεις, ναι

 4. Swell avatar
  Swell 20/03/2008 10:45:40

  Mόνο με τη δημιουργία πραγματικά ανεξάρτητων από τα κόμματα συνδικαλιστικών οργανώσεων, θα έχει αποτελέσματα ο συνδικαλισμός. Και επί τη ευκαιρία, να μην ξεχάσουμε και την ΕΣΗΕΑ του Μπαμπινιώτη Σόμπολου. Άρα η κα ΔΕΝ-ΕΙΔΑ-ΤΟ-DVD είναι ευτυχής όταν τον βγάζει στα παράθυρα του MEGA κι ακούει τα ελληνικά του;

 5. ΑΠΕΡΓΟΣ avatar
  ΑΠΕΡΓΟΣ 20/03/2008 10:51:17

  Και κήνσορας της οργανωτικής διάσπασης του σ.κ., ρε factorx ?... Στο όνομα ποιας στρατηγικής ?... Το να μοιάσουμε στο σ.κ. της δυτικής Ευρώπης !... Που τόδες εσύ το σ.κ. στη δυτική Ευρώπη με τις πολλές συνομοσπονδίες ?... ΄Ετσι αποκομματικοποιείται ο συνδικαλισμός ή κομματικοποιείται πλήρως ?... Τι εμπόδισαν τα συνδικάτα να περάσει στη δ. Ε. ?... Τι αποτέλεσμα έχει φέρει η διασπαστική δράση του ΠΑΜΕ, που την θεωρείς σημείο αναφοράς ?...
  Αυτή ακριβώς την στρατηγική που περιγράφεις - υποστηρίζοντάς την - προωθεί το Κεφάλαιο και οι φορείς του, εδώ και χρόνια : και μία και δύο και τρεις και τέσσερις ΓΣΕΕ κι άστους να πάνε να γαμηθούν !... Ούτε σε μια 24ωρη δεν θα συμφωνούν...
  Υ.Γ. Ο μαλάκας "ανώνυμος" των 10.38, θα συνέλθει όταν τον πηδήξει δασύτριχος ΠΑΣόκος...

 6. όνομα; avatar
  όνομα; 20/03/2008 11:07:37

  H χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος δεν μπορεί να μένει μόνο στα κόμματα της Βουλής αγκαλιάζει και τα κόμματα αυτά στο συνδικαλιστικό κίνημα.

  Η αντιπολίτευση δεν θέλει να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική , θέλει μόνο να εκφράσει μια αφηρημένη αγανάκτηση και προσμένει να αλλάξει το επόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

  Ο κόσμος που θέλει να συγκρουστεί (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΔΗΜΟΙ)είναι αυτός που ενέπνευσε τις απεργίες και έδωσε ελπίδα στον κόσμο. Ο κόσμος αντίθετα με την αντιπολίτευση θέλει να σταματήσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και δεν περιμένει κανένα εκλογικό αποτέλεσμα για να βελτιώσει την ζωή του.

  Η αντιπολίτευση κάνει πλάτες στην κυβέρνηση και γι αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα σέρνεται.

  Δεν είναι δυνατόν μετά την νίκη του περασμένου Δεκέμβρη που έδιωξε τον Υπουργό να συμπεριφέρεται το συνδικαλιστικό κίνημα σαν να είναι ηττημένο.

  Πως οι Πασοκτζήδες περιμένουν να κερδίσουν οι αγώνες; με μια 24ωρη την ημέρα που θα ψηφιστεί το Νομοσχέδιο. Αυτες οι αποφάσεις υπονομεύουν την διάθεση του κόσμου να συγκρουστεί πραγματικά με την κυβερνητική πολιτική.

  Όσο για το ΚΚΕ εξακολουθεί να κάνει πλάτες στην κυβέρνηση εξαφανίζοντας τους Οικοδόμους και όλα τα συνδικάτα που ελέγχει απο το απεργιακό μέτωπο και κάνοντας κριτική σε αυτούς που απε5ργούν οτι δεν είναι καλά τα αιτήματά τους.

  Αυτού του τύπου η αντιπολίτευση είναι καταδικασμένη, χρειάζεται άλλου είδους αντιπολίτευση, σαν την αντιπολίτευση των Φοιτητών που ξεπέρασαν το μπλοκάρισμα ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και σταμάτησαν την αλλαγή του άρθρου 16.

  Χρειάζεται μια αντιπολίτευση που να ενισχύσει τους αγώνες και να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση αδύναμη και εκτεθειμένη από το πλιάτσικο που κάνει στα ταμεία του κράτους.

 7. edw gelame avatar
  edw gelame 20/03/2008 11:31:51

  Αυτού του τύπου η αντιπολίτευση είναι καταδικασμένη, χρειάζεται άλλου είδους αντιπολίτευση, σαν την αντιπολίτευση των Φοιτητών που ξεπέρασαν το μπλοκάρισμα ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και σταμάτησαν την αλλαγή του άρθρου 16.
  ----------------------------------------------------
  XXAXAXAXAXA!

  Μωρέ τι μας λές; Αν δεν έκανε τις αλλαξοκωλιές το Yiorgo για να ικανοποιήσει τη ΠΟΣΔΕΠ, το Άρθρο 16 θα πέρναγε άνετα...

  Αλλά και να μη θέλει το ΠΑΣΟΚ, πάλι θα περάσει...

  Αλήθεια, που είναι αυτές οι μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών; Τι έγινε κουράστηκαν;

 8. Αγνοών avatar
  Αγνοών 20/03/2008 11:51:00

  Οι συνομοσπονδίες στις χώρες που αναφέρεσαι δεν είναι "από πέντε", αλλά τρεις σε Γαλλία και Ιταλία και δύο στην Ισπανία. Στην κάθε μία από αυτές τις χώρες, η ύπαρξη ξεχωριστής συνομοσπονδίας δικαιολογείται και από τις εκεί αντιλήψεις π.χ. η CISL στην Ιταλία (Συνομοσπονδία Εργατικών Σωματείων Ιταλίας) συνδέεται από την απαρχή της με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Γιατί δεν αναφέρεις τη Γερμανία στην οποία υπάρχει μόνο μία συνομοσπονδία (DGB)ή τη Βρεταννία (TUC); Είναι προφανές ότι η λύση δεν είναι στη διάσπαση αλλά στην ενότητα. Είμαστε μία μικρή χώρα με μικρό εργατικό δυναμικό και δεν μπορεί να νοηθεί ότι, σε μία μέρα σαν τη χτεσινή, να υπάρχουν δύο ξεχωριστές πορείες στην Αθήνα! Αποδέχομαι όλα όσα καταμαρτυρούνται στους επαγγελματίες "συνδικαλισταράδες" αλλά άλλη τόση ευθύνη έχει και όποιος, στο όνομα της ιδεολογικής ή συνδικαλιστικής αυθεντίας, σηκώνει αυτοτελώς το μπαϊράκι ή το λάβαρό του (κατά περίπτωση). Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης τελικά; Μήπως βράζουμε σε διαφορετικό ζουμί και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;

 9. noname avatar
  noname 20/03/2008 12:05:23

  Factor X,
  Eλαβα αυτο το email και παρακαλώ αν μπορειτε να τσεκάρετε αν αυτα που γραφει ισχύουν αν ναι καλο ειναι να δημοσιευθουν
  «ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»
  Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!
  Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.
  Εν'όψη της ημερίδας που διοργανώνουν οι Ενεργοί Πολίτες στις 20/2 , σας εφιστώ την προσοχή για τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας που τόσο επίμονα πλασάρει ο Σκάι και σας λέω οτι:
  *Έχει αποδειχτεί οτι οι λάμπες αυτές είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον!*
  *Περιέχουν υδράργυρο και μόλυβδο και εκπέμπουν ακτινοβολία!*
  *Έχουν ήδη σημειωθεί τα πρώτα κρούσματα υγείας ( ζαλάδες, πονοκέφαλοι) σε άτομα που στο χώρο τους υπάρχουν τέτοιες λάμπες!*
  Το επίσης σημαντικό είναι οτι αυτές οι λάμπες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ διά ροπάλου να πετιούνται στα σκουπίδια και πρέπει να ανακυκλώνονται.
  Δεν υπάρχει όμως έως αυτή τη στιγμή η ανάλογη υποδομή.
  Σας ερωτώ:
  - Γιατί αφού το θέμα των παρενεργειών είναι γνωστό από πέρυσι, οι δικοί μας συνεχίζουν να τις προωθούν ως πανάκεια?
  - Ποιοι -εκτος από την εταιρία που τις παράγει- και πόσα χρήματα καρπώνεται
  για να τις προωθήσει?
  - Το γνωρίζουν το θέμα οι ενεργοί πολίτες και τι σκοπεύουν να κάνουν γι'αυτό
  στην ημερίδα τους?

  Η καμπάνια της εταιρίας PHILIPS που κατασκευάζει λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, καλά κρατεί.
  Ήδη βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων του σταθμού πόσο ανταποκρίνονται οι Δήμοι- ή καλύτερα οι δήμιοι - της χώρας και αντικαθιστούν τις παλιές 'ενεργειοβόρες» λάμπες με αυτές της PHILIPS.
  Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους είναι πλέον αρκετά ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος κι κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν στη «διάσωση του πλανήτη».
  Οι διάφορες εταιρίες από τη μεριά τους επίσης πολύ ευαισθητοποιημένες για το περιβάλλον (? ) και φυσικά για την τσέπη τους, δημιούργησαν ένα προϊόν το οποίο πλασάρουν ως πανάκεια και ως ακόμη μια 'μοναδική' λύση η οποία θα σώσει τον πλανήτη.
  Πολύ συγκινητικά όλα αυτά αλλά στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ένα 'αλλά'.
  Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε - ή καλύτερα μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε- από τι υλικά είναι φτιαγμένοι αυτοί οι λαμπτήρες?
  Προς τα παρόν, η καμπάνια είναι βασισμένη στην φοβερή ιδιότητα της εξοικονόμησης ενέργειας.
  Οι λαμπτήρες έχουν διπλάσια μεν τιμή ΑΛΛΑ , έχουν 80% λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και διπλάσιο χρόνο ζωής.
  Πραγματικά προκλητικά τα κίνητρα!
  Δείτε τώρα μερικά στοιχεία που αφορούν στους λαμπτήρες αυτούς και για τα οποία κανείς δεν κάνει λόγο και ακόμη περισσότερο , κανείς δεν ενημερώνει τους πολίτες.
  Είναι φτιαγμένοι από γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα.
  Ο σωλήνας χαλαζία του λαμπτήρα, όταν λειτουργεί δημιουργεί φως παράγοντας ένα σεβαστό ποσό υπεριώδους ακτινοβολίας!
  Πόση υπεριώδης ακτινοβολία περνάει από το γυαλί του λαμπτήρα και ποια είναι τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται σε όσους εκτίθενται σε αυτή?
  Εάν ο λαμπτήρας σπάσει, μπορεί να προκληθεί σοβαρή φλεγμονή στα μάτια και στο δέρμα λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας.
  Οι λαμπτήρες περιέχουν επικίνδυνα ποσοστά Υδράργυρου και Μόλυβδου. Γι αυτόν το λόγο απαγορεύεται να πετιούνται αυτοί οι λαμπτήρες στα σκουπίδια αλλά επιβάλλεται να πηγαίνουν στην ανακύκλωση. Τέτοια υποδομή όμως όπως ξέρουμε δεν υπάρχει! Στα κουτιά του προϊόντος, δυστυχώς δεν αναφέρεται το ποσοστό των τοξικών που περιέχονται.
  Στην πραγματικότητα, η αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με τους νέους λαμπτήρες και το όφελος που έχουν στο περιβάλλον, είναι υπό αμφισβήτηση.
  Η έλλειψη ανακύκλωσης έχει σαν αποτέλεσμα την μόλυνση νερού και εδάφους από αυτό το ΤΟΞΙΚΟ τελικά προϊόν.
  - Δεν υπάρχουν πουθενά οδηγίες καθαρισμού του χώρου σε περίπτωση που ο Υδράργυρος απελευθερωθεί εάν μια λάμπα σπάσει. Πως λοιπόν μπορούν οι καταναλωτές να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν εκτεθούν σε τέτοιο κίνδυνο και πως θα μάθουν πόσο επικίνδυνη είναι η έκθεσή τους σε περίπτωση απελευθέρωσης του Υδράργυρου?
  Προσέξτε λοιπόν τα εξής σημαντικά αν είστε από αυτούς που έχουν ήδη πειστεί και έχετε στο σπίτι σας ή στη δουλειά σας τέτοιους λαμπτήρες:
  - Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τον Υδράργυρο, διότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η έκθεση του Υδράργυρου στον αέρα!
  Η ηλεκτρική σκούπα θα μολυνθεί και θα πρέπει να πεταχτεί σε χώρο ειδικό για επικίνδυνα απόβλητα.
  - Ποτέ μη χρησιμοποιείτε σκούπα για να καθαρίσετε τον Υδράργυρο.
  - Ποτέ μην πλένετε σκεύη που έχουν μολυνθεί από Υδράργυρο, στο πλυντήριο πιάτων. Το αποτέλεσμα θα είναι να μολυνθεί η συσκευή καθώς και ο υπόνομος στον οποίο θα καταλήξει το νερό της συσκευής.
  - Όλοι- συμπεριλαμβανομένων και των ζώων- πρέπει να μετακινηθούν από το σημείο που έχει υπάρξει διαρροή Υδραργύρου, να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν όλα τα συστήματα εξαερισμού.
  - Σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος, μολύνονται αυτομάτως τα παπούτσια και τα ρούχα μας με αποτέλεσμα την εξάπλωση του Υδράργυρου σε όλον το χώρο του σπιτιού!
  Έχουν ήδη παρουσιαστεί οι παρενέργειες σε σχέση με τη χρήση αυτών των λαμπτήρων. Πολλά άτομα υπέφεραν από ζαλάδες και πονοκεφάλους μέχρι τη στιγμή που τους κατήργησαν και τοποθέτησαν και πάλι συμβατικούς λαμπτήρες.
  Πόσοι καταναλωτές τα γνωρίζουν αυτά? Τα κουτιά των λαμπτήρων δεν αναγράφουν καμία από τις επικίνδυνες 'δράσεις' τους , δεν προφυλάσσουν τον καταναλωτή και δεν γράφουν καν ότι οι χαλασμένοι λαμπτήρες πρέπει απαραιτήτως να τοποθετούνται σε κιβώτια ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να σπάσουν πριν την απόρριψή τους στην ανακύκλωση.
  Κατά τα άλλα, με πρωτοστάτη τον Νομπελίστα πλέον Al Gore, η εξάπλωση της προώθησης αυτών των λαμπτήρων γίνεται όλο και πιο έντονη.
  Στην Ελλάδα για ακόμη μια φορά η ανεπάρκεια των ειδημόνων μας εκθέτει σε κινδύνους οι οποίοι ενώ δεν είναι άγνωστοι, παραμένουν κρυμμένοι!
  Οι αρμόδιο ετοιμάζονται να απαγορεύσουν οριστικά τη χρήση των συμβατικών λαμπτήρων και να επιβάλλουν σταδιακά τη χρήση των καινούριων.
  Το ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ?
  Γιατί ενώ γνωρίζουν, ειδικά οι κατασκευάστριες εταιρίες, δεν ανακοινώνουν στους πολίτες όλες τις πληροφορίες ώστε να προφυλαχτούμε?
  Γιατί για ακόμη μια φορά γινόμαστε εμείς πειραματόζωα για να κερδίσουν κάποιοι άλλοι?
  Υδράργυρος και Φωτισμός:
  http://www.ecosmes.net/cm/navContents?l=EL&navID=lighting&subNavID=2&pagID=2&flag=1

  Στο μπλακ λιστ ο υδράργυρος

  Με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
  http://www.simerini.com/nqcontent.cfm?a_id=211197

  O YΔΡAΡΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ KΕΝΤΡΙΚΗΣ XΙΟΥ :
  http://www.chios-medical.gr/ydrargyros.htm

 10. Αγνοών avatar
  Αγνοών 20/03/2008 12:11:38

  Ακόμα και στη φωτογραφία που έχεις βάλει, στο πανώ φαίνεται ότι η συγκέντρωση αυτή γίνεται και από τις τρεις συνομοσπονδίες της Ιταλίας (CGIL, CISL και UIL)! Η ΕΝΟΤΗΤΑ που λέγαμε....

 11. Nick avatar
  Nick 20/03/2008 12:13:57

  Μόνο που αυτές οι συνομοσπονδίες αν δεν κάνω λάθος στηρίζουν πραγματικά τους εργαζομένους και δεν στρουθοκαμιλίζουν.

  Γιατί πολύ απλά αυτές οι συνομοσπονδίες δέχτηκαν να συναινέσουν στις αλλαγές του Romano Prodi γύρω από το Ασφαλιστικό. Με άλλα λόγια κοιτάξανε το πρόβλημα κατάματα.

 12. Theodore avatar
  Theodore 20/03/2008 12:16:08

  Τωρα μου φαινεται οτι ονειρευεσαι.Πιστευεις πραγματικα οτι υπηρξε ποτε ΓΣΕΕ; Εκεινο το πρωτο Ε, που βρεθηκε; Που τους ειδες τους εργατες; Μονο μονιμαδες των ΔΕΚΟ, βλεπω εγω. Κι αυτοι καθαριζουν για παρτη τους.
  Γιατι παραμυθιαζετε τον κοσμο, μ αυτες τις κοτσανες;
  Οι του ιδιωτικου τομεα, θα ειναι παντα στην απ εξω, παραμελημενοι και παραπεταμενοι. Χωρις μονιμη δουλεια και με ψιχουλα.
  Και οι μαγκες του δημοσιου, θα τα παιρνουν απο 100 μεριες,μισθους και επιμισθια, εφ απαξ και παραεφαπαξ,συνταξη στα οσα θελουν, χωρια απο κεινους, που μπορουν και τσιμπανε και τις φακελλαρες τους.
  Και αμα λαχει, χτυπανε και καμια απεργια, ετσι, για να δειξουμε ποιος ειναι τ αφεντικο στην Ελλαδα.
  Γιατι μη ομιζετε οτι τ αφεντικο, ειναι η εκαστοτε Κυβερνηση. Η γραφειοκρατια ειναι,και καμια κυβερνηση δεν εχει τ ...απιδια να τα βαλει μαζι του.Ετσι καθε τρεις και λιγο, το συνολο, υφισταται τις συνεπειες αυτης της ανικανοτητας της κυβερνησης και του εκβιασμου της γραφειοκρατιας.
  Δυστυχως, στην Ελλαδα, εχουμε ενα περιεργο συστημα ,οπου υπαρχει μεν ο ιδιωτικος τομεας και υποφερει απο την εκμεταλλευση του εργοδοτη, αλλα υπαρχει και ο κρατικος, για τον οποιον ισχυουν κομμουνιστικα κριτηρια τυπου Σοβιετιας,με ηγετες την Κανελη, τον Αυτια και τον Κακαουνακη.
  Κανεις δεν τολμαει να τα βαλει μαζι τους.Αστραφτουν και βροντουν. Η Κανελη, αγνοει το νομο για το καπνισμα στην τιβι, ο Αυτιας μοιραζει λεφτα απο το γυαλι, με τη βοηθεια εκεινου του καθηγητη, που αν και νομικος, το παιζει οικονομολογος, ο δε Κακαουνακης, μιλαει στους υπουργους, λες και ειναι λουστροι.
  Αυτα τα πραματα, πουθενα αλλου δε γινονται και αν σας αρεσουν εσας, εμενα δεν μου αρεσουν καθολου.
  Για basta λοιπον, γιατι πολυ μας ταχετε πρηξει με τις θεωριες σας.

 13. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 20/03/2008 12:25:59

  Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν μέλλον για δύο λόγους.
  1) Έχουν εξαπατήσει κι εκμεταλλευτεί συστηματικά τα μέλη τους.
  2) Δεν υπάρχουν σοβαροί ιδιώτες επιχειρηματίες στη χώρα. Μέχρι πριν 10 χρόνια ο ΟΤΕ η ΔΕΗ οι τράπεζες κλπ. ήταν κρατικές και σήμερα κρατικοδίαιτες.

  Οι εργαζόμενοι είναι καταναγκαστικά μαντρωμένοι στα συνδικάτα και την πρώτη ευκαιρία θα λακίσουν.

 14. ΜπέτυΜπλου avatar
  ΜπέτυΜπλου 20/03/2008 13:38:35

  ότι και να πείτε, από χρωματικούς συνδυασμούς πρωτοπορούν οι αφίσες των ιταλικών εργατικών σωματείων.

  μακρά οι καλύτερες, οι πιο προοδευτικές

 15. ΑΠΕΡΓΟΣ avatar
  ΑΠΕΡΓΟΣ 20/03/2008 13:47:57

  Ευπρεπώς, λοιπόν, επειδή κατατίθενται και σοβαρές απόψεις, (π.χ. όνομα;, αγνοών κ.α.)...
  Η καραμέλα με τους κρατικούς και τους κρατικοδίαιτους, μόνο ως επιχείρημα προβοκατόρων μπορεί να σταθεί, για τον εξής απλούστατο λόγο : οι πάλαι ποτέ ΔΕΚΟ και οι Τράπεζες έχουν φύγει από τον έλεγχο του δημόσιου, (Τράπεζες, πλην μιας, ΟΤΕ), αλλά κι όσες παραμένουν, κατά πλειοψηφία, στο κράτος, έχουν αλλάξει λειτουργία,(ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια) και έχουν ΚΕΡΔΗ, του κερατά ! (Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΤ κλπ). Οι οργανισμοί εργασίας έχουν, επίσης αλλάξει, και η διαπιστωμένη υπηρεσιακή ανεπάρκεια είναι λόγος απόλυσης ! Για ποια μονιμότητα και σιγουργιά μιλά νε τα παπαγαλάκια ?... ΄Οσο για συνθήκες εργασίας και αμοιβών, έχετε ρωτήσει τα παιδάκια που μπαίνουν με τον ΑΣΕΠ σε Τράπεζα και πανω στο χρόνο φεύγουν, μη αντέχοντας τήν ένταση της δουλειάς και το μισθό των 500 € ?... Για ποιους προνομιούχους μιλάνε οι προβοκάτορες ?...
  Οι μόνες επιχειρήσεις που ακόμα επιδοτούνται από το κράτος, είναι αυτές που παρέχουν φτηνές υπηρεσίες στο λαό, όπως οι συγκοινωνίες, (ΟΑΣΑ, ΟΣΕ)κι αυτές όμως, όπως πάει η φιλελεύθερη πολιτική, θα πάψουν να επιδοτούνται και θα παίρνουν τα λεφτά κατ΄ ευθείαν από τον κοσμάκη, (όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τράπεζες), για να βγάζουν κέρδη για τον κάθε επενδυτή - παράσιτο, αλλά και τον κάθε Αλογοσκούφη !...

 16. Nick avatar
  Nick 20/03/2008 13:55:54

  επενδυτής-παράσιτο ε;

  Δηλαδοί οι μικρομέτοχοι που έχουν μετοχές σε Εθνική, ΟΤΕ, ΔΕΗ είναι παράσιτα;

  Κάτσε να σε ραντίσω μπας και μη πάθεις καμία μόλυνση, αλλά με τέτοια πλύση εγκεφάλου που σας έχουν κάνει οι ακρο-Αριστεροί που φωνάζουν κατά του Κεφαλαίου αλλά μια BMW την έχουν.

  Οι άσχετοι που ενοχοποιήσατε το κέρδος και διώξατε παραγωγικές επιχειρήσεις απο την Ελλάδα.

 17. ΑΠΕΡΓΟΣ avatar
  ΑΠΕΡΓΟΣ 20/03/2008 14:09:11

  Και μικρομέτοχος, ρε μπαγάσα, άνεργε ?...(Αν κι αυτό δεν το πολυχρησιμοποιείς, τελευταία...).

 18. plagal avatar
  plagal 20/03/2008 14:18:01

  Nick, οπως θα λεγε και ο Χαλβατζης "μη μου γαμας τη συζητηση" με τρολαρισματα (factorx, η βωμολοχια δικαιολογειται εδω γιατι χρησιμοποιειται για comical relief :-D ε?). Πολυ καλο το αρθρο και η κουβεντα. Ακομα και αν δεν συμφωνει κανεις με ολα οσα λεγονται, τουλαχιστον προσφερονται για σοβαρο προβληματισμο.

 19. Nick avatar
  Nick 20/03/2008 14:34:41

  Μακάρι να ήμουν, αλλά καλύτερα που δεν είμαι, τη στιγμή που σκάνε οι φούσκες. Και θα συμπαρασύρουν και τη πραγματική οικονομία παγκοσμίως.

  Και όχι plagal, άλλος κάνει trolling. Γιατί άντε τώρα να εξηγήσεις ποιά είναι η αλήθεια.

  Γιατί τσούζει να λές ότι ο εν ελλάδι συνδικαλισμός αποτελεί το "κομματικό κολέγιο" για να αναριχηθείς στη κομματική ιεραρχία. Εμ, που να δούμε συνδικάτα τύπου I.G Metall και Ver.di...

 20. syntaxiouxos avatar
  syntaxiouxos 20/03/2008 19:37:41

  Τον Πολυζωγόπουλο τον ξεχάσαμε; Ηγέτης της ΓΣΕΕ δεν ήταν κι αυτός; Πως συνέβαλε στον προβληματισμό του Συνεδρίου; "Σύντροφε Πρόεδρε, μας συγκινήσατε, μας ενισχύσατε πολιτικά και ψυχικά και θα έλεγα μας απογειώσατε με την ομιλία σας. Μια ομιλία σταθμός. Ένα Συνέδριο σταθμός για το κίνημά μας και την προοπτική του". Και μετά όταν το καταψήφισαν τι έκανε; Έφτυνε εκεί που έγλυφε;

 21. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 20/03/2008 23:39:06

  Μπραβο Factorx!!! Η δευτερη προσπαθεια ειναι πολυ καλύτερη.
  Η ιδεα αν καταλαβα καλα, των "αριστερών συνδικαλιστών" (διαβαζε συριζα)ειναι αφου δεν μπορουμε να σπάσουμε την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ , για να αποκτησουμε μια κομματικά ελεγχομενη οργάνωση δεν εχουμε παρα να διασπάσουμε τη ΓΣΕΕ!!! Και γαμω!! Τωρα γιατι στη ΓΣΕΕ λειτουργούν κομματικες συνδικαλιστικές οργανώσεις και στα κομματια της αυριο οχι είναι νομιζω αυτονόητο: Καθε κομματική συνδικαλιστική οργάνωση θα έχει πλέον τη δικια της ΓΣΕΕ για να παίζει.
  Να σοβαρευτούμε?? Τα σεναρια αυτά -αν τολμησει κανεις να τα προχωρησει- θα ειναι ταφόπλακα και για το ισχνο πλέον συνδικαλιστικό κινημα και γι αυτόν που θα το κάνει.
  Οντως ο κομματισμός ειναι αναμεσα σε πολλα άλλα -το ζητημα ειναι εξαιρετικά πολύπλοκο- ένα από τα βασικά προβλήματα . Σ αυτό φταίνε ΟΛΟΙ αν και κυρίως το ΠΑΣΟΚ που κυριαρχεί.
  Ομως, όταν οι συνδικαλιστες αγωνίζονται για ζητηματα που καινε τον κόσμο και ανταπόκριση βρισκουν και μαζικότητα. Η κινητοποίηση, οπως λέγατε όλοιχθες, ηταν απο τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια.
  Κοίτα τι κανεις σήμερα: Την υπονομευεις για λόγους καθαρα κομματικούς!!!

 22. Apapa papapapa avatar
  Apapa papapapa 21/03/2008 11:06:40

  Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση με μια μεγάλη αλήθεια.

  Πρέπει οπωσδήποτε να κοπεί ο ομφάλιος λόρος ανάμεσα σε συνδικάτα και πολιτικά κόμματα. Όλα ανεξαιρέτως. Δεν νομίζω ότι ο factorx θεωρεί την διασπαστική κίνηση του ΠΑΜΕ ως παράδειγμα προς μίμηση απλούστατα γιατί το ΠΑΜΕ είναι το πιο ελεγχώμενο και καθοδηγούμενο πολιτικά συνδικάτο που υπάρχει. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που επαγγέλεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.