#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/04/2013 16:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιο είναι το ΠΑΣΟΚ που εκβιάζει τον Σαμαρά;Πριν μερικές ημέρες το antinews έγραφε ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να είναι όμηρος του Βενιζέλου. Τότε, αφορμή υπήρξε το «παιχνίδι» του Βενιζέλου με τον ΦΠΑ και οι δήθεν φιλολαϊκές τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Τότε έκαναν κωλοτούμπα γιατί είδαν ότι με ανοησίες ο κόσμος δεν τσιμπάει.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Πασόκος κι αν γεράσει μυαλό δε βάζει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Για ακόμη μια φορά οι εναπομείναντες στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση. Κατέθεσαν τροπολογίες για την καταπολέμηση της ανεργίας χωρίς καμιά κοστολόγηση και απαίτησαν από τον Γ. Στουρνάρα να τις ενσωματώσει στο πολυνομοσχέδιο. Οι δύο όντως μπήκαν αλλά η τρίτη χρειαζόταν οπωσδήποτε κοστολόγηση διότι δε μπορεί να προτείνεται κάτι χωρίς να ξέρουν όλοι αν μπορεί να στηριχθεί από τον προϋπολογισμό ο οποίος ας μην ξεχνάμε είναι οριακός.

Μόλις το είδε αυτό ο υπουργός Οικονομικών έφριξε διότι δε μπορεί κανένας με τζάμπα μαγκιές και εκ του ασφαλούς κορώνες να απειλεί την πορεία της οικονομίας. Τους ζήτησε να υπάρξει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου και μόλις αυτή έρθει θα μπει αμέσως σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί. Όλοι άλλωστε έχουν συμφωνήσει να υπάρξουν μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας και όλοι το θέλουν. Πολλοί περισσότερο ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας. Κορόιδα είναι δηλαδή αυτοί που εκτίθενται καθημερινά να μη θέλουν μέτρα κατά της ανεργίας ώστε και να καρπωθούν ότι καλό βγει;

Προκλητικός ο Φ. Σαχινίδης, δεξί χέρι του Παπακωνσταντίνου, του Παπαδήμου και τώρα του Βενιζέλου έδειξε ότι κάτι δεν πάει καλά στο ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τον Γ. Στουρνάρα. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να επαναπροσδιοριστεί το περιεχόμενο της αρχικής συμφωνίας και προσέθεσε πως κάνουν λάθος όσοι στη ΝΔ υπερασπίζονται μια στρατηγική μη συνεργασίας «όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να εκβιάζουν την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την απειλή των εκλογών».

Ο δε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε προτάσεις και τις εμπειρίες του για να βοηθήσει την κυβέρνηση. "Καταθέσαμε κοστολογημένο πρόγραμμα για την ανεργία. Χθες βράδυ αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε ως βουλευτική τροπολογία την πρότασή μας και είμαστε σίγουροι ότι θα την υιοθετήσετε γιατί έχει να κάνει με χιλιάδες άνεργους". Εκτός αυτού ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική σε «συμβούλους υπουργών» σημειώνοντας ότι «γίνονται πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από την τρόικα».

Πάει θα τρελαθούμε εντελώς:

1.  Το ΠΑΣΟΚ θέλει να μας σώσει με την εμπειρία του και να μεταλαμπαδεύσει τη σοφία του για να μειωθεί η ανεργία. Είναι οι ίδιοι που κατέστρεψαν από το 2009 τη χώρα. Τι έκανε άραγε ο κ. Σαχινίδης και ο κ. Κωνσταντινόπουλος ώστε να τους δίνεται το δικαίωμα να απειλούν την κυβέρνηση; Είναι λαγοί του Βενιζέλου που δεν τολμά να μιλήσει;

2.  Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ θα αισθάνεται ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται ως κόμμα, θα δημιουργεί πρόβλημα για να βγει στα κανάλια;

3.  Ως πότε θα συνεχιστεί η κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Στουρνάρα, σε βάρος μάλιστα της χώρας. Στο κάτω – κάτω κάποιος πρέπει να φύγει από τη μέση και σίγουρα δε μπορεί να είναι ο υπουργός Οικονομικών που χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Κάποιος πρέπει να κάνει πίσω, ας το καλοσκεφτεί ο κ. Βενιζέλος που ενώ ο ίδιος δεν πείθει, θέλει να στρέψει την κοινωνία και κατά άλλων.

4.  Είναι εμφανής η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να μπει στο κάδρο της όποιας επιτυχίας μπορεί να έχει αυτή η κυβέρνηση σε οικονομικό επίπεδο. Τώρα που η κατάσταση κάπως έχει σταθεροποιηθεί η Ιπποκράτους θέλει να φαίνεται ότι κάνει έργο. Δεν έχουν καταλάβει ότι τα προσωπικά παιχνίδια και οι στρατηγικές για την πάρτη τους, ήταν αυτά που τους οδήγησαν στο 8%.

5.  Ποιο είναι το ΠΑΣΟΚ που εκβιάζει τον Σαμαρά και ζητά επαναπροσδιορισμό της συμφωνίας; Και τι θέλει δηλαδή; Ενεργότερη συμμετοχή στη διακυβέρνηση; Δεν κοιτά να μαζέψει τους Ακηδες και τα άδεια ταμεία του παρά να ασχολείται με τα ταμεία του κράτους; Από την άλλη, αν συνεχίσει το βρόμικο παιχνίδι και τους εκβιασμούς θα πρέπει να γνωρίζει την παροιμία με το βοσκό. Θα φωνάζει μια, θα φωνάζει δύο, την τρίτη κανείς δεν θα το πιστεύει. Άλλωστε, ούτε και τώρα τους πιστεύει κανείς, απλά οι ίδιοι στο ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι διαμορφώνουν την πολιτική στην Ελλάδα. Κούνια που τους κούναγε.

6.  Αν τραβήξουν κι άλλο το σκοινί θα σπάσει και οι χαμένοι θα είναι οι ίδιοι. Θα πάμε σε εκλογές και το ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρο ότι θα εξαφανιστεί από το χάρτη. Για να δούμε τότε αν ο Βενιζέλος ή ο Σαχινίδης θα παίζουν βρόμικα παιχνίδια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αποκάλυψη avatar
  Αποκάλυψη 27/04/2013 16:49:32

  To Πασόκ είναι ένα σκωροφαγωμένο, βρωμερό δεκανίκι. Αυτό είναι. Έλα όμως που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα χωρίς αυτό δεν στέκεσαι! Ιδού το άλυτο (;) αίνιγμα.
  Τολμάς;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αποκάλυψη 27/04/2013 17:26:11

   Τι να τολμήσει δηλαδή; Δεν πήγε σε 2 συνεχόμενες εκλογές μπας και δεν έχει αναγκη το συρφετό; Αφού δεν κατάλαβε ο λαός τότε, γιατί να καταλάβει τώρα; Αν δεν ξεκολλήσουμε από το βάλτο της ανεργίας και της υπερφορολόγησης, ο λαϊκισμός θα κυριαρχεί και θα κερδίζει ψήφους. Άρα; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αυτή είναι η κατάσταση για το λαό, τη χώρα και όσους παλεύουν.

  • mara M. avatar
   mara M. @ Αποκάλυψη 27/04/2013 19:12:54

   Δεν τολμάς. Προς το παρόν το ΠΑΣΟΚ εισπράτει όλα τα αρνητικά της κυβέρνησης και η ΝΔ τα θετικά. Μια χαρά βολεύει. Αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ η ΝΔ θα βάδιζε δημοσκοπικά στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ.
   ΥΓ Η γνώμη κάποιας που δεν υποστηρίζει κανέναν απ´τους τρείς.

   • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ mara M. 27/04/2013 23:19:45

    +100000000000000000

   • HeadWind avatar
    HeadWind @ mara M. 28/04/2013 00:47:22

    Μάρα, αν δεν υπήρχε Πασόκ και Δημάρ, δε θα υπήρχε κυβέρνηση! Τώρα πιέζουν για περισσότερη ανάμειξη στην άσκηση της εξουσίας, για να πάρουν μερίδιο από τα πιθανά θετικά. Αυτό θα είναι μάλλον έντονα αρνητικό για τη ΝΔ, γιατί θα την ταυτίσει κι άλλο με φθαρμένα και μισητά Πασοκόμουτρα. Μύλος.

    • mara M. avatar
     mara M. @ HeadWind 28/04/2013 01:10:51

     Aκουσα ότι ο Βενιζέλος επιθυμεί το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης. Ελπίζω να μην κάνουν τέτοιο αστείο!!!

 2. yianna avatar
  yianna 27/04/2013 17:56:16

  Τακτικιστές του αισχίστου είδους. Το ένα τέταρτο από αυτά που έκαναν να είχε κάνει η ΝΔ θα κυβερνούσε μια ζωή. Έπαιζαν εν ου παικτοίς, τι ψάχνουμε.... Ελπίζω να έχουμε ξυπνήσει πια και οι σκέψεις τους και ιδέες τους, που μας έφεραν στα σημερινά χάλια, να μετρούν κατά το ποσοστό τους. Και όπως ορθά επισημαίνετε εάν θέλουν εκλογές, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

 3. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 27/04/2013 18:07:49

  ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ.......ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΑ -ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.......ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ.Η ΑΠΟΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΙΑΙΗ............ΕΚΔΙΩΞΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ) ΑΠΟ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ.........ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 4. δημης avatar
  δημης 27/04/2013 19:02:07

  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;;;;;;;;;
  -ΤΟ ΠΑΣΟΚΤΟ ...ΑΡΙΣΤΕΡΟ ...ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ...ΤΟ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΕΣ 75...)....
  -ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ..ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΝΟΜΟΥΣ..
  -ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ....
  -ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...
  -ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΠΕΚΙΝΟΥ....
  -ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ...
  -ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
  -ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΑ ΕΓΧΡΩΜΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...
  -ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗΣ...
  -ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ (ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ..ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ) ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΙΕΚ ΤΕΕ ΚΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ...ΣΑΝ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΕΛΕΓΞΙΜΟΥΣ ΦΤΗΝΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ...
  -ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ... ΔΙΑΣΠΑΘΙΖΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ...ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΗΝ ...ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ)....
  ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑ ...ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ,,,, Ή ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ...ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ....
  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;;;;;;;
  Η ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΛΕΥΡΑ ΑΚΟΥΕΙ;;;;;;

  • ΠΑΝ avatar
   ΠΑΝ @ δημης 28/04/2013 10:29:46

   α μπραβο να αγιασει το στομα σου

 5. ΕυΔαίμων avatar
  ΕυΔαίμων 27/04/2013 19:42:02

  Eγώ δεν πιστεύω οτι οι δημοσκοπήσεις είναι ''καθαρές''. Τα ποσοστά της Δημάρ και του Πασοκ είναι πολύ χαμηλότερα από όσο εμφανίζονται. Ο κόσμος μες στην παραζάλη του ανάμεσα στην Κική (ΝΔ) και την Κοκό (Σύριζα) τι να διαλέξει;

  • mara M. avatar
   mara M. @ ΕυΔαίμων 27/04/2013 23:32:08

   Φυσικά και δεν είναι καθαρές. Συγκριτικά εννοώ.

 6. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ avatar
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 27/04/2013 19:44:44

  Πασοκ+μπαχαλοσυνιστώσα του τσύριζα ΡΗΜΑΔ το πολύ 8-9%! Άς τολμήσουν να κάνουν "ιστορίες" και να πάμε σ΄εκλογές. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ!

  • Αμφιδέξια avatar
   Αμφιδέξια @ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 27/04/2013 22:48:26

   Tελειωμένοι είναι είτε τώρα, είτε μετά. Ας το πάρουν απόφαση.

 7. factorx avatar
  factorx 27/04/2013 22:13:11

  Λαζαρίδης «Ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται την κοινωνία σαν άθροισμα συντεχνιών»

  Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης λέγοντας πως «θέλετε την μιζέρια και τον έλληνα μόνιμα κακομοίρη… Φαντάζεστε την κοινωνία σαν άθροισμα συντεχνιών, για εσάς δεν υπάρχουν πολίτες».

  Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λαζαρίσης απάντησε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι κυβερνητικών πανηγυρισμών λέγοντας ότι «Δεν υπήρξε πανηγυρισμός από την κυβέρνηση. Θα θέλατε μόνο να κλαίμε. Μπορεί να είχατε δίκιο αλλά η χώρα δεν είναι για κλάματα. Υπάρχουν δυο απεχθή πράγματα: να πανηγυρίζουμε για αυτονόητα πράγματα και το άλλο να κλαίμε όταν η χώρα πάει να πάρει μπρος. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά γιατί οι αντίπαλοί μας αναγνωρίσουν επιτέλους ότι κάτι πάει να γίνει. Εσείς θέλετε την μιζέρια και τον έλληνα κακομοίρη».

  Αναφορικά με τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως της κυρίας Θεανώ Φωτίου για την αύξηση κατά δύο ώρες της εργασίας των εκπαιδευτικών είπε: «Δεν θα υπαγορεύουν οι εκπαιδευτικοί το πως θα νομοθετούμε. Θα τους ακούμε αλλά δεν θα μας υπαγορεύουν. Έχετε την αντίληψη ότι οι εκπαιδευτικοί θα νομοθετούν, οι δικηγόροι το ίδιο, οι μηχανικοί για τα δικά τους θέματα θα αποφασίζουν όπως θέλουν. Φαντάζεστε την κοινωνία σαν άθροισα συντεχνιών. Γι εσάς δεν υπάρχουν πολίτες». Επισήμανε μάλιστα το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις εν ώρα μαθήματος: «Να κλείνουν παιδικοί σταθμοί επειδή έχουν γενικές συνελεύσεις αν είναι δυνατόν. Το σχολείο διαλύεται πριν το Πασχα, κάτι οι εκδρομές, οι επισκέψεις και οι γενικές συνελεύσεις και μας λέτε ότι πάμε να διαλύσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα επειδή αυξάνουμε κατά 2 ώρες την εργασία τους;»

  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=274899

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ factorx 27/04/2013 22:54:21

   Πολύ καίρια η παρέμβαση του Λαζαρίδη.
   Η χώρα υποφέρει από την συντεχνιακή και ράθυμη νοοτροπία των βολεμένων.
   Ο Λαζαρίδης γνωρίζει την νοοτροπία των δήθεν αριστερών και των πραγματικών αριστερών.
   Δυστυχώς, η Αριστερά κατάντησε η συντήρηση του σάπιου.

 8. victoria (true) avatar
  victoria (true) 28/04/2013 01:38:31

  Έτσι και χειρότερα.

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 28/04/2013 06:03:28

  Η στρατηγική σχέση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι άλλου χαρακτήρα και όχι μόνον σχέση κυβερνητικού εταίρου. Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με το μεταπολιτευτικό παρακράτος των συνδικαλιστών, των μέσων ενημέρωσης-προπαγάνδας, του μαύρου χρήματος, της διαφθοράς, αν μη και των σχέσεων με ξένες πρεσβείες. Ο έλεγχος αυτού του παρακράτους είναι απαραίτητη συνιστώσα για να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα. Τα δύο κυβερνητικά διαλείμματα της ΝΔ το απέδειξαν - η πλήρης αποτυχία Μητσοτάκη, ακόμη και η ημι-πασοκοποιημένη κυβέρνηση Καραμανλή. Ο Σαμαράς χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ όχι τόσο για τις ψήφους του (ασφαλώς τις χρειάζεται, αλλά το ελληνικό και διεθνές "σύστημα" που ελέγχει αυτή τη στιγμή τη χώρα μπορεί να του βρει άλλες, αν χρειαστεί), αλλά κυρίως γιατί το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να ελέγχει αυτή τη στιγμή το παρακράτος που το ίδιο έφτιαξε. Και αυτό το παρακράτος στήριξε, τον Ιούνιο του 2012, Σαμαρά για πρωθυπουργό και τα έδωσε όλα για να εκλεγεί ο Σαμαράς πρωθυπουργός και εξακολουθεί να στηρίζει σήμερα Σαμαρά.

  Είναι βέβαιο ότι η προσωπική γοητεία Σαμαρά έχει μετατοπίσει τμήματα αυτού του παρακράτους στην προσωπική δική του υποστήριξη. Όμως αφενός ο πρωθυπουργός δεν έχει χρόνο για να το κάνει αυτό συστηματικά - ασχολείται με το να κυβερνάει τη χώρα και καλά κάνει - αφετέρου το αίμα νερό δεν γίνεται και οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνουν πάντοτε Πασόκοι, όσο υπάρχει ΠΑΣΟΚ - όπως απέδειξε και η εμπειρία Ρουσόπουλου.

  Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η σταδιακή διάλυση του πασοκικού παρακράτους και η οικοδόμηση αστικών θεσμών κράτους δικαίου. Ο αντιβασιλιάς της Σπάρτης, Λυκούργος, έφτιαξε τους θεσμούς της αρχαίας Σπάρτης και μετά έφυγε για 20 χρόνια και είπε στους Σπαρτιάτες "θα ξαναέρθω για να δω αν τηρείτε σωστά τους νόμους μου". Και 20 χρόνια μετά που ξαναγύρισε, οι Σπαρτιάτες όντως τηρούσαν σωστά τους νόμους του, που κράτησαν την Σπάρτη στρατιωτική και πολιτική υπερδύναμη για τρεις-τέσσερις αιώνες. Και οι νόμοι κράτησαν, και ο Λυκούργος έμεινε στην ιστορία. Ο Σαμαράς είναι βέβαιο ότι έχει συναίσθηση της ιστορίας και του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει. Σίγουρα είναι ιστορική αποστολή η έξοδος από το Μνημόνιο, αλλά υπάρχουν και άλλα περισσότερα να γίνει, δεν μπορεί να είναι όραμα η ανάπτυξη με δημόσια έργα. Καλή η επανέναρξη εργασιών της Ολυμπίας οδού, αλλά στην παρούσα συγκυρία περιμένουμε όλοι κάτι περισσότερο.

  Και αυτό το κάτι περνάει μέσα από την κατεδάφιση του πασοκικού παρακράτους. Έχει τη δύναμη, δεν πρέπει να διστάσει τώρα, αύριο ίσως να είναι αργά. Απλώς θέλει μεθοδικές και προετοιμασμένες κινήσεις. Ο κόσμος είναι ώριμος, το ζητάει, έχει συναίσθηση των καταστάσεων και των μηχανισμών που οδήγησαν τους δημιουργούς της κρίσης στη δυνατότητα να πυροδοτήσουν την κρίση και δεν είναι διατεθειμένος να ξαναγίνει η Ελλάδα έτσι. Και κατά βάθος ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτές οι καταστάσεις και οι μηχανισμοί είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ. Είναι το ίδιο το πασοκικό παρακράτος.

 10. Τάκης Μπ. avatar
  Τάκης Μπ. 28/04/2013 06:52:45

  Ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί, μάταια, να αποσοβήσει το προδιαγεγραμμένο μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Βγάζει, λοιπόν, στο μεϊντάνι τους παρακοιμώμενούς του για να αντιδράσουν σπέρνοντας υπονοούμενα και απειλές, μήπως και διασωθεί όλος αυτός ο συρφετός αν και βρίσκεται στις εσχατιές της πολιτικής του ύπαρξης.
  Έχω την αίσθηση ότι οι "Τρώες" του Καβάφη κλωθογυρίζουν συνεχώς στο πράσινο μυαλό τους.

  Είν' οι προσπάθειές μας, των συφοριασμένων
  είν' οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
  Κομμάτι κατορθώνουμε κομμάτι
  παίρνουμ' επάνου μας κι αρχίζουμε
  νάχουμε θάρρος και καλκές ελπίδες.

  Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά.
  Ο Αχιλλεύς στην τάφρον εμπροστά μας
  βγαίνει και με φωνές μεγάλες μας τρομάζει.

  Είν' οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
  Θαρρούμε πως με απόφαση και τόλμη
  θ' αλλάξουμε της τύχης την καταφορά,
  κι έξω στεκόμεθα ν' αγωνισθούμε.

  Αλλ' όταν η μεγάλη κρίσις έλθει,
  η τόλμη κ' η απόφασίς μας χάνονται
  ταράττεται η ψυχή μας, παραλύει
  κι ολόγυρα από τα τείχη τρέχουμε
  ζητώντας να γλυτώσουμε με τη φυγή.

  Όμως, η πτώσις μας είναι βεβαία. Επάνω,
  στα τείχη, άρχισεν ήδη ο θρήνος.
  Των ημερών μας αναμνήσεις κλαίν κ' αισθήματα.
  Πικρά για μας ο Πρίαμος κ' η Εκάβη κλαίνε.

  Εγώ, πάντως, δεν πρόκειται να κλάψω. Κάθε άλλο....

 11. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 28/04/2013 07:03:54

  Υπάρχει μια ενδεικτική στιγμή από το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με την είσοδο του Γιώργου Παπανδρέου και την θερμή υποδοχή του απο τους συνέδρους.Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί και έχει δεσμούς με το Παπανδρεικό παρελθόν του και το χειρότερο είναι οτι ορισμένοι κύκλοι του εξακολουθούν να επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στις μέρες της "Αλλαγής" και να αποτελέσουν εκ νέου τον κύριο φορέα της κεντροαριστερός εφαρμόζοντας το γνωστό παπανδρεϊκό δόγμα "δώστα όλα".Αλλοι πάλι πιστεύουν ότι μέσα απο την συγκυβέρνηση θα μπορέσουν να πείσουν την κοινή γνώμη και να επανακάμψουν δημοσκοπικά. Η σύσταση των κοινωνικών συμμαχιών η οποία και αποτελεί την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.Η στρατηγική σύγχυση απο την οποία και ταλανίζεται οφείλεται στο γεγονός ότι προσπαθούν επι ματαίω να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του ιδεασμού της εκλογικής τους βάσης και της ηγεσίας του με τό καθολικό κοινωνικό αίτημα για εκσυγχρονισμό της Ελληνικής κοινωνίας

 12. Kynikos avatar
  Kynikos 28/04/2013 10:11:26

  Σίγουρα θα υπάρχουν διαφωνίες διαφορετικό κόμμα είναι σε άλλη παράταξη δέν μπορεί να λένε Ναί σε όλα με κάτω το κεφάλι άν ήταν έτσι ας παραιτηθούν ομαδικά όλοι απο το κόμμα τους και ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου μαζί για να γίνουν βουλευτές του Σαμαρά. Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι τρομακτικές κανείς δέν αμφιβάλλει σε αυτό ούτε οι ίδιοι αλλά απο την στιγμή που ο Σαμαράς αποφάσισε να συγκυβερνήσει μαζί του ακόμα και εγκληματίες αν είναι πρέπει να τους σεβαστεί.

 13. SOTOSZ750 avatar
  SOTOSZ750 28/04/2013 14:28:20

  αυτος που για να γινει πρωθυπουργος συνεργαστηκε με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και για να κρατησει την καρεκλα του τους στηριζει, να παρει γρηγορα ποδι, το ονομα αυτου, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.