09/05/2012 11:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιούς θα προτείνει στον Τσίπρα για πρωθυπουργό ο Βενιζέλος

Μία δύσκολη μέρα περιμένει τον Αλ. Τσίπρα καθώς ο Ε. Βενιζέλος έχει αποφασίσει να παραδώσει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει στη συζήτηση με δύο φακέλους: στον ένα θα έχει το προγραμματικό πλαίσιο και στον άλλο τα ονόματα των πρωθυπουργών.

Στον τελευταίο φάκελο θα βρίσκονται εκείνα των Δαμανάκη, Δραγασάκη, Κουβέλη, Κωνσταντόπουλου (αλλά όχι του Αλαβάνου).

Ο Βενιζέλος θα πει του Τσίπρα να επιλέξει όποιον θέλει από αυτούς ή όποιον άλλον θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν αρκούν οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για να συγκεντρωθεί το περίφημο 120. Επιπροσθέτως ο Κωνσταντόπουλος έχει δηλώσει ότι κατά την νομική του άποψη χρειάζονται 150 θετικές ψήφοι, οπότε λογικά δεν θα συνεργήσει σε κυβέρνηση που θα έχει 120 ψήφους.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο Βενιζέλος παίζει με την χώρα και το μέλλον της, προκειμένου να αποδείξει στον Τσίπρα αυτό που ξέρουν και οι πέτρες: ότι δεν μπορεί να γίνει αριστερή κυβέρνηση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινητροδοτείται πλέον από την ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση και την εκδικητικότητα προς τον Τσίπρα που τον κέρδισε – ίσως και προς τον λαό που του έδωσε ποσοστά ΕΔΗΚ…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/05/2012 11:50:34

  Ο Αλέξης δεν θα τσιμπήσει: ζήτησε επιστολές μετανοίας για να δεχτεί ψήφο ανοχής. Πάει για νέες εκλογές με αριστερό μέτωπο, για πρωτιά και το bonus των 50 εδρών.
  Ο Σαμαράς είναι το μόνο ανάχωμα στην Αλβανοποίηση που έρχεται. Ήρθε η ώρα να παίξει "βρώμικα". Γελοιοποίηση/απο-ηθικοποίηση του Τσίπρα, διάλυση από μέσα για τους ΑΝ.ΕΛ, και να εγείρει ζήτημα συνταγματικότητας για τη συμμετοχή της Χ.Α. στο κοινοβούλιο (ως νεοναζιστών).
  Επίσης, δεν αρκεί το κεντροδεξιό μέτωπο. Θέλει εθνικό μέτωπο, μαζί και με πατριώτες αριστερούς, και προσωπικότητες.
  Ας θυμηθούμε πώς το 1988, ο Μπους (πατέρας) κέρδισε του Δουκάκη στις ΗΠΑ: ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ.
  Παίζεται, πλέον, η Πατρίδα.

  • Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
   Στυλιανός Παπαδόπουλος @ Δημήτρης 09/05/2012 13:07:43

   Πόσες φορές θα πρέπει να επαναληφθεί το μάθημα για να εμπεδωθεί;
   Το bonus των 50 εδρών ΔΕΝ αποδίδεται σε συνασπισμούς ή μέτωπα κομμάτων, αλλά ΜΟΝΟ σε ενιαία κόμματα.
   Το ίδιο άλλωστε ίσχυε και με τον προηγούμενο νόμο του ΠΑΣΟΚ' αλλά και ΟΛΟΙ οι προγενέστεροι βάση των οποίων έγιναν οι εκλογές από το 1974 και εντεύθεν, περιείχαν διατάξεις με τις οποίες αποτρεπόταν η ευνόηση των συνασπισμών.
   Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τρέχουσα μορφή του, δεν θα μπορούσε να πάρει το bonus ακόμη και αν συγκέντρωνε ποσοστά Β. Κορέας και αυτό θα πήγαινε στο αμέσως επόμενο ενιαίο κόμμα.
   Για τούτο άλλωστε ο κος Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τις "συνιστώσες" του να δεχθούν την τυπική έστω υπαγωγή τους σε έναν τέτοιο ενιαίο φορέα' με κίνδυνο να προκαλέσει τριγμούς στο εύθραυστο οικοδόμημα του.
   Εξ άλλου, δεν έχει ανάγκη ο "βρώμικος" Σαμαράς να γελοιοποιήσει τον Ροζ Λαδοπόντικα.
   Το πετυχαίνει ατός του ο τελευταίος, κάθε φορά που ανοίγει το στοματάκι του.
   Κι ας κάνουν ότι μπορούν τα Μ.Μ.Ε. για να καλύψουν τις πατάτες που πετάει, όπως εκείνη την περίφημη απειλή του ότι θα αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από τους "πλουσίους" που δεν θα του παραχωρούσαν τις περιουσίες τους για να παίζει τον οικονομικό φωστήρα.
   Και παραπονιέται κιόλας από πάνω το παιδί, ότι τα Μ.Μ.Ε. - που τον προφυλάσσουν - δεν προβάλλουν αρκετά τις ιδιοφυείς παπαρδέλες του...

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Στυλιανός Παπαδόπουλος 09/05/2012 13:19:11

    Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει ως ενιαίο κόμμα, αυτό είναι αυτονόητο, και τέθηκε ήδη στο τραπέζι. Ο "λαδοπόντικας" στις εκλογές Ιουνίου, θα λεηλατήσει ψήφους από ΠΑΣΟΚ/ΝΔ (οργή) και θα ενσωματώσει όλα τα κεντροαριστερά γκρουπούσκουλα + ΔΗΜΑΡ: κινδυνεύουμε να τον δούμε με 30%. Η ΝΔ από πού προσδοκά έξτρα ψήφους; Μόνο "βρώμικα" θα αποκαθηλωθεί ο Τσίπρας στη συνείδηση του κόσμου.

    • Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
     Στυλιανός Παπαδόπουλος @ Δημήτρης 09/05/2012 13:44:32

     Φίλε μου, μπορεί να έχεις και δίκιο.
     Να σου πω πια είναι η πλέον "βρώμικη" πρακτική που θα μπορούσε να ακολουθήσει η Ν.Δ. προκειμένου να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο' και να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα κανονικά μονοψήφια ποσοστά του;
     Φτάνει να του παραχωρήσει τον τηλεοπτικό της χρόνο και χωρίς καμία παρέμβαση ή απάντηση να αφήνει τα στελέχη και τον ηγέτη του να λένε τα δικά τους μέσα από το γυάλινο βυζί.
     Αυτό και μόνον αρκεί...
     :)

 2. johnnie avatar
  johnnie 09/05/2012 12:49:51

  Άντε να γίνω και νονός στο νέο κόμμα τους: ΠΑ-ΡΙΖΑ..

 3. AN avatar
  AN 09/05/2012 14:00:43

  ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ:
  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ : ΤΡΑΓΚΑΣ.
  ΥΠ.ΟΙΚΟΝ/ΚΩΝ: ΑΥΤΙΑΣ.
  ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ.
  ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΛΠ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.

 4. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 09/05/2012 18:29:40

  Μην είστε τόσο σίγουροι ότι τα ποσοστά του θα αναίβουν στις επόμενες εκλογές γιατί νομίζω ότι υποτιμάει την νοημοσύνη του κόσμου και όποιος το κάνει αύτο σίγουρα δεν θα βγεί κερδισμένος. Ο κόσμος ψήφισε τιμωριτικά αλλά θέλει και κυβέρνηση και ευρώ νομίζω ότι το παιδάκι παίζει με τη φωτία και σύντομα θα καεί. Επί πλέον το έχει δεί σαν Ανδρέας Παπανδρέου, αλλα άλλες εποχές τότε το χρήμα έρεε άφθονο δεν υπήρχε ούτε υπερμετρος δανεισμός και οι ευρωπαικές επιδοτήσεις στηριξαν τα πειράματα του . και το τελευταίο υπήρχε μόνον μία τηλεόραση και αυτή κρατική ούτε διαδύκτιο ούτε ιδιωτικά ΜΜΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.