#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2014 14:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιούς βολεύει η απόδραση Ξηρού;«Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα κρεμάν οι γύφτοι τα νταούλια». Αυτή την εικόνα αναδύει, με την τελευταία εμφάνισή του, ο Χριστόδουλος Ξηρός, όσο κι’ αν θέλει να δείξει το αντίθετο. Μπορεί οι «σκηνοθέτες» του «διαγγέλματος» Ξηρού να επέλεξαν σαν φόντο τέσσερις καπεταναίους –ο καθένας με το δικό του ιστορικό στίγμα- και να έστησαν στη μέση τον «καπετάν Ξηρό», προκειμένου να στείλουν σημειολογικά το μήνυμα της «νέας Αγίας Λαύρας» της επανάστασης, αλλά με όλα αυτά μάλλον την αντίθετη, ιλαροτραγική εικόνα έδωσαν.

Πέραν του νέου «εθνο-πατριωτικού» με ολίγον «διεθνιστικό» προφίλ που ήθελαν να προβάλλουν, τόσο με το κείμενο που διάβαζε ο Ξηρός όσο και με το σκηνικό στο βίντεο (βλέπε: «Ο Ξηρός και το νέο “εθνο-πατριωτικό” σκηνικό της 17Ν»), με τη νέα εμφάνισή του, ο ίδιος αναδεικνύεται ως ο καλύτερος «συμπαραστάτης» του κ. Δένδια. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με συστηματικές «διαρροές» τους τελευταίους μήνες, δηλαδή πολύ προτού την «κοπανήσει» ο Χριστόδουλος, προσπαθεί να πείσει ότι επίκειται η επανασύσταση της 17Ν, ή ακριβέστερα η δημιουργία της «νέας 17Ν», με το πάντρεμά της με την «Συνωμοσία» των Πυρήνων των Φωτιάς, κ.ο.κ. Ποιος άλλος, λοιπόν, μπορεί να αλείψει περισσότερο βούτυρο στο ψωμί του κ. Δένδια, αν όχι ο Ξηρός, με όλα όσα είπε στο «διάγγελμά» του με τα βαρύγδουπα περί νέου αντάρτικου και ότι «θα βροντήξει ξανά το αντάρτικο τουφέκι». Ποιο ντουφέκι θα ξανα-βροντήξει; Εκείνο που «βρόνταγε» στην ΓΑΔΑ όταν συνελήφθη, και που κατά πως ψιθύριζαν άλλοι συγκατηγορούμενοί του, της πρώην 17Ν, ήταν από τους ελάχιστους συλληφθέντες, ο οποίος διεξήγαγε λίαν «διαφωτιστικές» συζητήσεις με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ;

Χάος ή ελεγχόμενο μπάχαλο;

Ο Χ.Ξηρός προσφέρει ιδανικές υπηρεσίες στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που αντί να υποβάλλει έστω και τυπικώς τις παραιτήσεις της επειδή ο φυλακισμένος της διέφυγε (;) μέσα από τα χέρια της, επιχείρησε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, ρίχνοντας την ευθύνη στη Δικαιοσύνη, επειδή έδιδε άδειες στον Ξηρό. Εύλογα βέβαια, διερωτάται καθένας: Μα καλά, είχαν πολλούς Ξηρούς να παρακολουθήσουν εκείνες τις ημέρες σε μια κωμόπολη, και δεν μπόρεσαν να το κάνουν οι Αρχές; Προφανώς, όχι. Πολύ περισσότερο, αφού εδώ και καιρό πίστευαν ότι επίκειται σύσταση της «νέας 17Ν», δεν έπρεπε να τον παρακολουθούν στενά, ακόμα και στις άδειές του; Εκτός πιά, κι’ αν συμβαίνει κάτι άλλο. Αυτό, δηλαδή, που αρκετοί υποπτεύονται, ότι απλά τον άφησαν να φύγει.

Να σημειωθεί ότι οι πρόσφατες επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης -που ευχαρίστως αναπαρήγαν τα «συστημικά» ΜΜΕ- είχε το εξής αποτέλεσμα: Την λίαν ενδιαφέρουσα ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, περίπου προ δεκαημέρου, με αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του Νίκου Δένδια. Και για όσους ξέρουν πως λειτουργεί ο «χώρος» των δικαστικών, η ανακοίνωση είναι γεμάτη μηνύματα. Όπως επίσης, και για τις μπηχτές που ρίχνουν για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, «το σοβαρότατο –όπως το χαρακτηρίζουν, απευθυνόμενοι στον κ.Παπούλια- πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδόθηκε σε πολιτικά πρόσωπα».

Τι άλλο ακολούθησε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ένωσης; Μα, οι διώξεις για το έτερο μεγάλο σκάνδαλο, αυτό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Είναι άραγε, μια απάντηση των δικαστικών στις επιθέσεις που δέχτηκαν, είναι κάτι το οποίο έχει το «πράσινο φώς» και από το Μαξίμου; Και γιατί οι «ύμνοι» και τα εγκώμια –σχεδόν «γλείψιμο» θα λέγαμε- από μεγάλο συγκρότημα ΜΜΕ, που είναι φορτωμένο με πάμπολλα «περίεργα» δάνεια, για την επίκουρη εισαγγελέα Διαφθοράς, κ.Πόπη Παπανδρέου, που κίνησε την υπόθεση του ΤΤ; Έχουμε να κάνουμε με την θηλυκή Ντελ Πιέτρο της Ελλάδας, και άρα με «κράτος εισαγγελέων» που θα οδηγήσει τη χώρα με διώξεις και αποκαλύψεις έως τις εκλογές, όπως ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφεραν πρόσφατα σε πρωτοσέλιδό τους «τα Νέα»; ‘Η πρόκειται για ένα πολιτικό-κοινωνικό και θεσμικό μπάχαλο στη χώρα; Κι’ όλα αυτά βέβαια, με φόντο το πότε και κάτω από ποίες συνθήκες (ομαλότητας ή εκτροπής) θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές.

 Υπερατλαντική … πρεμούρα

 Σε αυτήν ακριβώς την τούρτα, λοιπόν, ήλθε να μπει σαν «κερασάκι» ο Ξηρός. Άραγε, είναι κανείς τόσο αφελής να πιστεύει ότι όλα τα παραπάνω τα «ξύπνησε» ο Ξηρός με την απόδρασή του; Σίγουρα, όχι. Μήπως όμως, είναι αυτός που κατάφερε να κάνει τον «Θείο Σαμ» να ξαναμιλήσει για τρομοκρατία στην Ελλάδα; Οι ΗΠΑ είχαν να μιλήσουν για κάτι τέτοιο από την περίοδο της εξάρθρωσης τμήματος της 17Ν. Ακόμα και το 2007, όταν κτυπήθηκε η αμερικανική πρεσβεία με ρουκέτα, η Ουάσιγκτον κινήθηκε σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους. Και τώρα, αίφνης, στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Ελλάδας, Κέρι-Βενιζέλου, ο πρώτος έβαλε επιτακτικά το θέμα της απόδρασης Ξηρού. Ως γνωστόν, πάγια αμερικανική θέση είναι ότι η 17Ν, και ειδικά ο ιστορικός πυρήνας της, δεν έχει εξαρθρωθεί και συλληφθεί, ενώ συστηματικά την βάζουν στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις διεθνώς.

Πριν από τον Κέρι, ο οποίος μόνον με το Ξηρό δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί, δεδομένου ότι «καίγεται» με το Ιράν, τη Συρία, γενικότερα τη Μ.Ανατολή και με πολλά άλλα μεγάλα διεθνή προβλήματα, είχε κάνει δηλώσεις για το θέμα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζενιφερ Ψάκι. Μπορεί να αδυνατούσε να διαβάσει ακόμα και το όνομα του Ξηρού που της είχαν γράψει στο χαρτί (Κριστόντουλος Κσ…κσυρός, προσπαθούσε να συλλαβίζει με αυτήν την αμερικανική προφορά), αλλά και μόνον η ετοιμότητα της αμερικανικής πλευράς να βγει την επομένη της απόδρασης Ξηρού και να τα «χώσει» στην Ελλάδα, δείχνει πόσο ψηλά βάζουν το ζήτημα οι ΗΠΑ. Για ποιο λόγο άραγε «σήκωσαν» τόσο το θέμα Ξηρού οι αμερικάνοι, τη στιγμή μάλιστα, που, σε γενικές γραμμές, εμφανίζονται «αλληλέγγυοι» στην Ελλάδα, και με κάθε ευκαιρία κριτικάρουν την Μέρκελ; Και ποιος τελικά είναι ο πολιτικός στόχος τους; Ο Σαμαράς, επειδή «έχασε» τον Ξηρό, ή ο Σύριζα, επειδή, όπως τον κατηγορεί η κυβέρνηση, έχει στους κόλπους του άτομα που στηρίζουν την τρομοκρατία;

Περιμένοντας το μεγάλο κτύπημα;

Η παρουσία του Χ.Ξηρού στην «παρανομία», ουδέν θετικό στην παρατεταμένη εκλογική περίοδο που διάγει η χώρα μας, σηματοδοτεί. Τουναντίον, αφήνει έντονα τη γεύση της εκτροπής. Πόσο μάλλον, εάν γίνει κάποιο «μεγάλο» κτύπημα. Που βέβαια, μπορεί να μην είναι και τόσο μεγάλο, αλλά να έχει ως στόχους από απλούς αστυνομικούς, μέχρι δικαστικούς, πολιτικούς που δεν φυλάσσονται καλά, κ.λ.π. Εννοείται, ότι δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση σε κανέναν, εάν επανεμφανιστεί το «ιστορικό 45άρι» της 17Ν. Αν και αυτό, μετά το βιντεοσκοπημένο «διάγγελμα» Ξηρού, μάλλον είναι ήσσονος σημασίας.

Εκτός των άλλων, ενδιαφέρον είναι ότι στο κείμενό του, ο Χ.Ξηρός υποστηρίζει –τουλάχιστον- ότι είναι αποφασισμένος ακόμα και να πεθάνει. «Καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) –αναφέρει, απευθυνόμενος στις διωκτικές Αρχές- να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων». Εμείς να πούμε το εξής: Επειδή εδώ και καιρό, από τις πρώτες κιόλας μέρες της απόδρασης Ξηρού, υπάρχει έντονο κλίμα εκνευρισμού στην Αστυνομία, αλλά και πληροφορίες ότι επίλεκτες ομάδες αναζητούν τον Ξηρό για να «τελειώνουν» μαζί του, καλό θα είναι να επιδείξουν άπαντες ψυχραιμία. Όπως και τα ΜΜΕ, τα οποία ωστόσο, έως τώρα χαρακτηρίζονται από άκρατη υστερία.

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η «εκτέλεση» Ξηρού θα τους δώσει επικοινωνιακούς πόντους. Όμως, μια συντεταγμένη Πολιτεία, ακόμα και  σε αυτές τις δύσκολες ώρες της κρίσης της, επιβάλλεται να κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ψυχραιμίας, ανεξαρτήτως των «κορόνων» Ξηρού. Όλα τα υπόλοιπα είναι βούτυρο στο ψωμί της αποσταθεροποίησης της χώρας, και καλό θα είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα, και να μην επιτρέψουν περαιτέρω μπαχαλοποίηση της Ελλάδας από παρακρατικούς κύκλους, εντός και εκτός της χώρας.

Le canard

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπόλεκ Λόλεκ avatar
  Μπόλεκ Λόλεκ 21/01/2014 15:04:14

  Πολύ σωστή, αντικειμενική και ψύχραιμη προσέγγιση.

 2. nikos avatar
  nikos 21/01/2014 15:46:14

  Μήπως κάποια στόματα που ξέρουν και που απειλούν να μιλήσουν , πρέπει να κλείσουν απότομα και οριστικά;

  • guest avatar
   guest @ nikos 21/01/2014 21:28:40

   Απότομα και οριστικά ή τουλάχιστον από φόβο . Ο Ξηρός χρησιμεύει ως αποδιοπομπαίος τράγος αν υπάρξει χτύπημα αλλά και ως σκιάχτρο

 3. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 21/01/2014 15:48:56

  Kολοκοτρώνης και ΤσεΓκεβάρα στο ίδιο φόντο;Διεθνιστικός Εθνικισμός ή Εθνικιστικός Διεθνισμός;
  Αμ το άλλο;Να διαμαρτύρεται ένας ακροαριστερός τρομοκράτης για την εξαφάνιση της "μεσαίας τάξης";

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ δραχμοτρομος 21/01/2014 16:49:03

   Άν δεν απατώμαι, έβαλαν φωτογραφία του Ζέρβα αντί του Βελουχιώτη...
   Γκάφα της "ομάδας υποστήριξης" ή παρασύσθηκαν απο τις εσωτερικές παρορμήσεις τους;
   Σε κάθε περίπτωση αποκαλυπτική γκάφα - αλλά πόσοι το πρόσεξαν;

   • δραχμοτρομος avatar
    δραχμοτρομος @ Uncle Stgm 21/01/2014 19:04:57

    Uncle Stgm είπε
    Άν δεν απατώμαι, έβαλαν φωτογραφία του Ζέρβα αντί του Βελουχιώτη…

    Απατάσθε αγαπητέ συνομιλητή.
    Ο εικονιζόμενος ΕΙΝΑΙ ο Βελουχιώτης...

   • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
    Ήμερος Αγριόλυκος @ Uncle Stgm 21/01/2014 19:10:17

    Πιστοποιώ κι εγώ, οτι ΕΙΝΑΙ ο Άρης Βελουχιώτης. Μπερδευτήκατε Θείε, γιατί στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ασκεπής, ενώ στην ''κλασσική'' φορά το καπέλο του.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Ήμερος Αγριόλυκος 21/01/2014 23:22:13

     Πάω πάσο και αιτούμαι συγχώρησιν, άν έκανα λάθος.
     Διάολε, μοιάζουν...
     Ένας θρύλος λέει ότι οι Άγγλοι κομμάντος στο Γοργοπόταμο τους ξεχώριζαν απο το μουστάκι. Μόνον του Ναπολέοντος ήταν στριφτό, του Αθανασίου έπεφτε προς τα κάτω.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ δραχμοτρομος 21/01/2014 17:01:11

   Λες και ξέρουν τι τους γίνεται...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ δραχμοτρομος 21/01/2014 18:13:01

   Ακριβώς! Οι αντιφάσεις ενός άθεου, απάτριδα, αναρχικού, τρομοκράτη και στυγνού δολοφόνου με το να λέει όσα είπε και τους 4 αυτους πίσω του είναι ιλαροτραγικές. Μιλάμε για χάος στο μυαλό τους.

 4. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 21/01/2014 16:45:57

  Όλα γίνονται βάση σχεδίου του "επιτελείου" της συγκυβέρνησης!! Ο Ξηρός με τις συνεχείς επισκέψεις στα κελιά απέκτησε την εμπιστοσύνη των "Πυρήνων της φωτιάς" και βγήκε δήθεν ηρωικά έξω. Στον κατάλληλο χρόνο θα αρχίσει να τους "δίνει" έναν-έναν και ο Δένδιας με τον Αθανασίου και τα ΜΜΕ θα κάνουν πάρτυ.
  Τις μονές εβδομάδες θα έχει.... σύλληψη "Πυρήνων" και τις ζυγές.... σύλληψη ΧΑ.
  Ε! μετά η νίκη στις εκλογές είναι παιγνιδάκι!
  Ευτυχώς που είναι και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και μας δείχνει τον δρόμο...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ papadopoulos ilias 21/01/2014 18:13:45

   Μιλάμε για μεγάλες προφητείες...

   • papadopoulos ilias avatar
    papadopoulos ilias @ Γεώργιος Τ. 21/01/2014 21:58:29

    Και που είσαι ακόμα! Τέσσερις ημέρες πρίν τις εκλογές( για να προλάβουν οι Κυριακάτικες,που κυκλοφορούν Σάββατο και τυπώνονται Παρασκευή) θα αποκαλύψει και την "Αννα" της 17Ν,που είχαν "ξαχάσει" να τον ρωτήσουν όσο παιζόταν το σήριαλ "πάταξη της τρομοκρατίας εν Ελλάδι".
    Εκει να δεις μεγαλεία και αντιστροφή του κλίματος!!
    ΥΓ.Γιώργο Τ, μου αρέσει ο τρόπος που..σκέφτεσαι!

  • Varavas avatar
   Varavas @ papadopoulos ilias 21/01/2014 20:02:33

   ''Ε! μετά η νίκη στις εκλογές είναι παιγνιδάκι!''
   Παιγνιδάκι, σύμφωνοι. Αλλά για ποιόν;

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/01/2014 16:46:52

  Έ, θέλει και ρώτημα;
  Ο χοντρός με ενα πλονζόν καπάκωσε Φιλίπποβιτς, κοντό Μηνά και όλη την παρέα του σαλέ στον Φτερόλακκα, μόλις σκάσανε μύτη στη μεγάλη περιοχή.
  Αίλουρος είναι. ΄Τέτοιους χρειαζόμαστε. Έρχονται και άλλες "επιθέσεις", από άλλες τράπεζες και χιονοδρομικά.
  Μόνο που μπέρδεψε τον Ζέρβα με τον Βελουχιώτη στα πορτρέτα: Ο Ιβάν Σαββίδης σχολίασε σχετικά: "Οι προγυμναστές τερματοφυλάκων δεν έκαναν καλή δουλειά"...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Uncle Stgm 21/01/2014 23:02:14

   Βρέ μανία μέ τό Ζέρβα...
   Οὔτε στό Γοργοπόταμο νά ἦσουν...

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/01/2014 16:50:39

  Και σε τούτη εδώ τη φωτό:
  Άν τέντωνε λίγο περισσότερο το χέρι του ο χέρ Χριστόδουλας, θα ήταν πιό όμορφος. Και πιό πειστικός.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Uncle Stgm 21/01/2014 22:50:39

   Πολύ κατατοπιστική ἡ φωτό Θείε...

 7. Jimakos avatar
  Jimakos 21/01/2014 17:03:06

  Κάποιο δεξί άκρο τρίβει τα χέρια του.

 8. Εσθλός avatar
  Εσθλός 21/01/2014 18:14:08

  Να θλίβεσαι, όταν το γελοίο διατρέχοντας όλα τα στάδια της έκφρασής του φτάνει στο αδιέξοδο της δημακρατίας

 9. Νίκη avatar
  Νίκη 21/01/2014 19:29:39

  Πιθανό είναι να θέλουν να ξετρυπώσουν την υπόλοιπη 17 Ν ή τους πυρήνες της φωτιάς και να είναι ελεγχόμενος και συνεργαζόμενος μαζί τους ο Ξηρός.Ακόμη πιο πιθανό να τον άφησαν χωρίς να τον ελέγχουν για να γίνει μπάχαλο μέχρι τις ευρωεκλογές και για να το συλλάβουν την κατάλληλη στιγμή.Σε κάθε περίπτωση έχει γίνει πρώτο θέμα ενώ ο λαός πεινάει !

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ Νίκη 21/01/2014 19:46:15

   ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ....απαπροσανατολισμος προβατων.....

  • Gadfly avatar
   Gadfly @ Νίκη 21/01/2014 19:51:35

   Είσαι πολύ αισιόδοξη για τις ικανότητες(!) του ελληνικού κράτους(!)...

   • Νίκη avatar
    Νίκη @ Gadfly 21/01/2014 20:17:02

    Είμαι κομμουνίστρια αλλά πιστεύω ότι το κράτος έχει δυνατότητες και ικανότητες αφού διαθέτει όλα τα μέσα.Όταν θέλουν , μπορούν, η αντιμετώπιση των μεγάλων κινητοποιήσεων στην Αθήνα το 2011-13 από την αστυνομία, η καταστολή τους και ο εκφοβισμός των εργαζόμενων, πέτυχε.Όπως επίσης και οι συλλήψεις των μελών της Χ.Α. έγιναν βάσει σχεδίου.Επίσης ο Δένδιας έχει φέρει κάποια αποτελέσματα στο υπουργείο του όπως και η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού.

    Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές που ασκεί το κράτος, η αποτελεσματικότητα είναι μια παράμετρος, αλλά δεν ισχύει ότι ΔΕΝ υπάρχει κράτος. Κατά τα άλλα όλοι γνωρίζουμε ποιους συμφέρει η απόδραση Ξηρού, τη κυβέρνηση και τη Τρόικα.Δεν ξέρουμε με ακρίβεια όμως πως μεθοδεύτηκε και τι χρονοδιάγραμμα έχουν οι αφεντάδες μας.

 10. Δημήτρης Πολλάτος avatar
  Δημήτρης Πολλάτος 21/01/2014 19:36:57

  Πολλούς μπορεί να βολεύει η «απόδραση» του Ξηρού. Αυτόν όμως που δεν βολεύει είναι ο ελληνικός λαός στην δεινή θέση που έχει περιέλθει η καθημερινότητα του. Δεν βολεύει ούτε την Δημοκρατία και την ασφάλεια των πολιτών. Η τραγική μητέρα του Αξαρλιάν είπε: Νομίζω ότι θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται. Η Πολιτεία να κάνει το χρέος της. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και κομμάτων έκαναν κάποιες χαλαρές τυπικές δηλώσεις και επιδόθηκαν στην ανταλλαγή φραστικών πυρών κατά αλλήλους. Για την απαξίωση της ασφάλειας των αθώων πολιτών από τους δικαστικούς λειτουργούς που έδιναν άδειες στον μακελάρη της 17Ν κουβέντα δεν γίνεται. Επτά φορές άδεια είχαν δώσει οι ευαίσθητοι δικαστές στον Ξηρό. Εφτά φορές αγνόησαν το δικαίωμα που είχε πριν 22 χρόνια για να ζήσει ο αδικοχαμένος και αμέτοχος σε όποια πολιτικοοικονομική δραστηριότητα νεαρός εργαζόμενος. Παράπλευρες απώλειες είπαν κάποιοι αμπελοφιλόσοφοι της αριστεράς πνιγμένοι στους καπνούς των χόρτων που φουμάρουν. Κανείς δεν αισθάνθηκε ντροπή μετά την αδικαιολόγητη απουσία του Ξηρού. Δεν είναι δραπέτευση, αδικαιολόγητη απουσία είναι. Όπως λέει και ο Κανάκης στην τηλεοπτική εκπομπή του, ζήτησα άδεια, μου την έδωσαν, έφυγα. Σλόγκαν έγινε και γελάνε μέχρι και οι ασθενείς στα νοσοκομεία. Παράλληλα είναι και αδικαιολόγητη έλλειψη ευθύνης προς την ελληνική κοινωνία ή παροχή άδειας σε τρομοκράτες, παιδεραστές, και ψυχοπαθείς κατά συρροή δολοφόνους. Είναι όμως και αδικαιολόγητη η κυβέρνηση που δεν έθεσε αμέσως σε διαθεσιμότητα εκτός δικαστικού σώματος τους υπεύθυνους της ύπαρξης του Ξηρού ξανά ανάμεσα στους αθώους πολίτες. Κανένας δεν θα διωχθεί για το ότι δύο επικίνδυνοι τρομοκράτες δολοφόνοι και βομβιστές όπως ο Μαζιώτης και ο Ξηρός είναι ελεύθεροι και πιθανόν να σχεδιάζουν ή και να τελέσουν νέο πολύνεκρο χτύπημα σε κάποια κατάμεστη αστική περιοχή. Κανένας λόγω συναίσθησης της άμεσης ευθύνης δεν έδωσε αμετάκλητη παραίτηση από την θέση του και να το δημοσιοποιήσει στους έλληνες συμπολίτες του που από τις εισφορές των φόρων τους λαμβάνει τον μισθό του. Στον ιδιωτικό τομέα ο εργοδότης ή ο διευθυντής απολύει λέγοντας ότι δεν πληρώνει μισθούς σε επιζήμιους για την επιχείρηση. Κανείς δεν θα απολυθεί που ο Ξηρός έκανε ανεξέλεγκτα βόλτες από πτέρυγα σε πτέρυγα και οργάνωνε την σύσφιξη σχέσεων μεταξύ εγκληματιών και ποινικών. Όπως και κανείς δεν τιμωρήθηκε για την δραπέτευση των αλβανών που στέρησαν την ζωή στην νέα γυναίκα στην Κόρινθο πριν 7 μήνες. Κανείς δεν παρέπεμψε με αίτημα ανάκλησης της άδειας του δικηγόρου του Ξηρού (Ραγούσης) επειδή χαρακτήρισε την δράση και φυγή του Ξηρού ως πολιτικό αγώνα. Ερμηνεία που από μόνη της προκαλεί και ραπίζει της Δημοκρατικές αρχές και την ύπαρξη Πολιτείας Δικαίου. Γίναμε πάλι παγκόσμιο περίγελο. Στην Σιγκαπούρη πριν 4 μέρες ινδός οδηγός εταιρείας ναυτιλιακής πρακτόρευσης απορούσε πως υπάρχει χώρα που αφήνει δολοφόνους τρομοκράτες να κυκλοφορούν ανάμεσα στο πλήθος αδειούχοι. Και που να του λέγαμε ότι όχι μόνο αυτός αλλά αδειούχοι κρίνονται και πολλοί παιδεραστές και αλβανοί ληστές δολοφόνοι που όλο και κάποια ληστεία θα κάνουν στο διάστημα της άδειας τους για να την κοπανίσουν στην πατρίδα τους με κεφάλαιο για να έχουν την προικούλα τους, το κάτι τις τους τα παλικάρια. Καταντήσαμε να μας κάνει δριμύτατη παρατήρηση ο υπεξ των ΗΠΑ Τζ. Κέρι εκεί που κανονικά θα έπρεπε εμείς να τον συλλυπούμεθα για τους φόνους που κάνουν κάθε εβδομάδα κάποιοι ψυχοπαθείς σε νηπιαγωγεία σχολεία γυμνάσια κολέγια εκκλησίες και εμπορικά κέντρα. Και όλα αυτά γιατί η ευσυνειδησία έχει δραπετεύσει από πάρα πολλούς πολίτες αυτής της χώρας. Τόσον από τους απλούς και αμαθείς όσον και από μορφωμένους λειτουργούς και υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας διοίκησης. Ερωτώ: Εάν από κάποια νέα δράση του Ξηρού σκοτωθούν πάλι κάποιοι αθώοι άσχετοι με τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς του στόχους θα φταίει ο πατέρας ή ο σύζυγος του θύματος αν πάει και ρίξει χειροβομβίδες μέσα στα σπίτια αυτών που αποφάσισαν για την «αδειοδότηση» όταν είναι συγκεντρωμένοι με τις οικογένειες τους; Μπορώ επ’ αυτού να απαντήσω για τον εαυτό μου ότι αν ποτέ συνέβαινε σε εμένα τέτοιο κακό, την ίδια εβδομάδα θα με έβλεπε ο έχων δώσει την άδεια με καραμπίνα μέσα στο σπίτι του(θα τον μάθαινα αυτόν αλλά και που κατοικεί, με κάποια ευρώ μαθαίνεις τα πάντα στην χώρα που αγοράζονται και πουλιούνται τα πάντα). Όταν χάνεις το παιδί σου ή την σύντροφο σου δηλαδή ότι πολυτιμότερο έχεις στην ζωή σου ότι άλλο και να σου συμβεί στην ζωή είναι ανοιξιάτικη βροχούλα, απλό σιναχάκι. Παρακαλώ να δημοσιεύσετε το σχόλιο μου. Αρκετά πλέον με την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας αυτών των κυρίων. Αρκετά ανεχθήκαμε την ανεπάρκεια τους. Καιρός να αρχίσουν να ακούνε τις επικρίσεις και οι κρίνοντες. Καιρός να αρχίσουν να ακούνε τις κατηγορίες και οι δικάζοντες. Καιρός να συνειδητοποιήσουν ότι βαρύνει έναν πολίτη περισσότερο η δια βίου καταδίκη του στην αποτίμηση όλων των υπολοίπων συμπολιτών του από ότι ή 20ετής κάθειρξη ενός παλιοτόμαρου ληστή δολοφόνου.

 11. Δαρβινος avatar
  Δαρβινος 21/01/2014 19:49:19

  Το αρθρο σας ειναι πολυ ενδιαφερον. Ωστοσο, σε ο,τι αφορα το "ποιους βολευει", μην το εστιαζεται μονο στο υπουργειο Δημοσιας Ταξης. Η προοπτικη της ανατροπης του παροντος πολιτικου σκηνικου εχει πανικοβαλει, οχι μονο την παρουσα κυβερνηση, τους ευρωπαιους "εταιρους" μας και την τραπεζικη κλεπτοκρατια, αλλα και μια μεριδα οσων εμπλεκονται στην αμερικανικη εξωτερικη πολιτικη -που δεν ειναι βεβαιως ενιαια- οι οποιοι θα καλοεβλεπαν τη δημιουργια ενος "μπαχαλου" στην χωρα μας, δηλαδη μιας Κοσοβοποιησης. Υπαρχουν βλεπεις και οι υδρογονανθρακες. Και σε μια χωρα, οχι μονο οικονομικα αδυναμη, αλλα και κοινωνικα διαλυμενη, μπορουν να κανουν πολυ πιο ευκολα "παρτυ" οι πολυεθνικες. Οταν λοιπον ορισμενοι μιλουν και για εθνικους κινδυνους που αντιμετωπιζουμε, καλο ειναι να μην τους παιρνουμε αψηφιστα. H πολυ προσφατη ιστορια εχει αποδειξει το ποσο ευκολο ειναι δυστυχως να περασει μια χωρα απο την κατασταση μιας, εστω ελεγχομενης, κρισης σε καταστασεις οριακης διαλυσης. Ας παψουν λοιπον διαφοροι ανεγκεφαλοι να παιζουν με την φωτια, να προσπαθουν να δημιουργησουν εμφυλιοπολεμικο κλιμα με αθλιοτητες του τυπου "δυο ακρα", γιατι δεν βρισκομαστε σε νορμαλ περιοδους.

 12. Gadfly avatar
  Gadfly 21/01/2014 19:50:23

  Επιχειρηματολογίες στη λογική του "ποιόν βολεύει" κάτι, με αφήνουν παγερά αδιάφορο, διότι πάντα οδηγούν σε κουβέντες επιπέδου καφενείου, όπου ο καθείς αποδίδει το "βόλεμα" σε όποιον θέλει ο ίδιος. Εδώ τώρα δεν συμφωνούμε σε αυτονόητα, θα συμφωνήσουμε σε γενικόλογες στρατηγικές "ποίος ωφελείται". Λες και οι άνθρωποι πάντα μπορούν να δουν με καθαρότητα τι τους βολεύει για να το πράξουν.

  Μετά είδα ότι το άρθρο δε έχει "δια ταύτα", ο τίτλος μάλλον άσχετος και ησύχασα.

  • kosmasindikopleustis avatar
   kosmasindikopleustis @ Gadfly 22/01/2014 02:42:35

   To άρθρο έχει και δια ταύτα και κυρίως τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από τα γεγονότα που παρουσιάζει ο συντάκτης του. Το ποιός και εάν ωφελείται, κοντός ψαλμός αλληλούϊα. Είναι άρθρο για ψαγμένους, που θέλουν να σκεφτούν παρακάτω.

 13. θηραία avatar
  θηραία 21/01/2014 19:55:51

  Αν ήμουν γόνος της οικογενείας Καραισκάκη, θα είχα πέσει σε κατάθλιψη...
  Από τη μία το χρυσό αυγό κι από την άλλη το playmobil,
  έχουν οικειοποιηθεί μιά ηρωική εθνική μορφή για τα βρωμοπαίχνιδά τους!

 14. CHRIS avatar
  CHRIS 21/01/2014 20:35:59

  Για το γεγονός ότι ο Ξηρός εξαφανίστηκε υπεύθυνοι είναι η Αστυνομία και πολιτικά ο Δένδιας.

  • kosmasindikopleustis avatar
   kosmasindikopleustis @ CHRIS 22/01/2014 02:42:58

   Απόλυτο δίκιο ο CHRIS

 15. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 21/01/2014 21:32:30

  Οποιους βολευε και η αποδραση Παλαιοκωστα στις 22/2/2009,χρονια εκλογων και του Μαζιωτη προσφατως.


  Ας θυμηθουμε ορισμενα αλλα γεγονοτα,σε παλιοτερες εποχες.
  Στις 19 Δεκεμβριου 1980 υπηρξαν δυο πυρκαγιες που κατεστρεψαν τα πολυκαταστηματα της Αθηνας, «Μινιον» και «Κατραντζος»Επροκειτο για εμπρησμους και αποδοθηκαν απο τις αρχες σε τρομοκρατικες ενεργειες.
  Την ευθυνη ανελαβε η «Επαναστατικη Οργανωση Οκτωβρης 80», παρακλαδι του ΕΛΑ


  Στις 3 Ιουνίου 1981 ειχαμε τον εμπρησμο των καταστηματων«Κλαουδατος» και «Ατενε» και σε μικροτερη εκταση στις 4 Ιουλίου στον «Δραγωνα» και 3 μερες αργοτερα στο πολυκαταστημα «Λαμπροπουλος» στον Πειραια.  Και τοτε πολλοι μιλαγαν για προβοκατσιες που υποτιθεται οτι βολευαν την Δεξια τοτε.
  Αυτο πιστεψε και η πλειοψηφια του κοσμου.

  • kosmasindikopleustis avatar
   kosmasindikopleustis @ Ταξιδιωτης 22/01/2014 02:46:31

   Ταξιδιώτη, προβοκατόρικα δεν λειτουργεί μόνον ο πράκτορας ή ο agent provocateur (ο μπάτσος, έχων κάνει διείσδυση). Υπάρχουν πολλοί "χρήσιμΟι" ηλίθιοι που προσφέρονται γι' αυτό και εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Αλλά, μην μας διαφεύγει και ο agent provocateur!!! Και βλέπουμε. Δεν το παίζουμε Σέρλοκ Χολμ, βάσιμες υποψίες εκφράζουμε. Ούτε παντού βλέπουμε πρακτόρια. Αν και η δουλειά τους, είναι να είναι μέσα στο "παιχνίδι¨.

 16. αγελαστος πετρα avatar
  αγελαστος πετρα 22/01/2014 00:49:52

  τον καραισκακη τον γνωρισες η οπως μπερδεψες τον ζερβα με τον αρη μπερδεψες και τον καραισκακη με την μπουμπουλινα;

 17. T.Κ. avatar
  T.Κ. 22/01/2014 01:11:13

  Στημένη σίγουρα για να μας βάλει σε μπελάδες αυτή η απόδραση..
  Φοβάμαι για τα χειρότερα..

 18. sender avatar
  sender 22/01/2014 01:38:47

  Η[ας πούμε]αριστερά θεωρεί την επανάσταση του 1821 ''ταξική''.Γι'αυτό και οι ταλαίπωρες φωτογραφίες των ηρώων στο φόντο.

 19. kosmasindikopleustis avatar
  kosmasindikopleustis 22/01/2014 02:50:51

  @sender έχεις πέσει έξω. "Κοινωνική" (με ετσίαση περισσότερο στο "αστική") και "εθνική" την χαρακτήριζε ο Κορδάτος. Για εσωτερικές ταξικές συγκρούσεις, ναι, είναι φυσικό να μίλαγε. Αλλωστε, γι αυτό μιλάει η ίδια η ιστορία (Κολοκοτρώνης -φυλακή Ναύπλιο- Καραϊσκάκης -πισώπλατη μπαμπεσιά- και βέβαια ο μπαρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης). Είναι φυσικό σε μια τέτοια επανάσταση να υπάρχουν και ταξικές συγκρούσεις. Το ταξικό στίγμα της ιστορίας που έδινε η "επιστημονική" Αριστερά, όμως, ήταν αυτό της "αστικής". Πρώτα από όλα εθνική σε συνδυασμό με το κοινωνική.

 20. kosmasindikopleustis avatar
  kosmasindikopleustis 22/01/2014 02:52:02

  @sender Για το ίδιο θέμα, άκρως κατατοπιστικός και ο μεγάλος ιστορικός (αριστερός) Σβορώνος.

  • sender avatar
   sender @ kosmasindikopleustis 22/01/2014 11:08:42

   Μα ο φανατισμός στηρίζεται σε συνθήματα και ''τσιτάτα''.Το 1981 επιτήδειοι άλλαξαν τον ρου και την ερμηνεία της Ελληνικής Ιστορίας.Τότε άρχισε η αποδόμηση του έθνους,τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε σήμερα.Και ποιος''επαναστάτης''μελετά με καθαρό μυαλό την αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων;

 21. Μυρμιδών avatar
  Μυρμιδών 22/01/2014 02:54:20

  Σε δυο απελπισμένες και άκρως επικίνδυνες ενέργειες προχώρησε το άθλιο πολιτικό σύστημα και τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» τις τελευταίες ημέρες.
  Η πρώτη είναι η «απόδραση» (τον άφησαν να φύγει με άδεια!!!) του Χριστόδουλου Ξηρού και η δεύτερη, η απόφαση του ΣτΕ ότι οι οικονομικές περικοπές στους μισθούς των ένστολων είναι αντισυνταγματικές την ώρα που κρίνει ότι οι περικοπές στους μισθούς ολόκληρου του ελληνικού λαού, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων ,είναι νόμιμες και συνταγματικές !!!
  Και στις δυο αυτές σπασμωδικές κινήσεις του σάπιου πολιτικού συστήματος και των ξένων δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης που σχεδιάζουν και αυτό εκτελεί, τα αίτια είναι τα ίδια.
  Οι επερχόμενες εκλογές και ο τρόμος που νοιώθουν από την άνοδο του εθνικιστικού και απελευθερωτικού κινήματος της Χρυσής Αυγής.
  Το γιατί διέπραξαν τα δυο τελευταία εγκλήματα είναι εύκολο να διακρίνει κανείς.
  Νομίζουν ότι ξέρουν πως σκέφτεται ο ελληνικός λαός.
  Και επειδή γνωρίζουν ότι ο τελευταίος ψάχνει απεγνωσμένα για τον τιμωρό του σάπιου πολιτικού συστήματος του δίνουν έναν ελεγχόμενο πράκτορα έναν πρωην και νυν δήθεν αριστερό τρομοκράτη.
  Έτσι ελπίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα προτιμήσει ως τιμωρό αυτόν από την διαρκώς συκοφαντούμενη και λασπολογούμενη από τα ΜΜΕ τους Χρυσή Αυγή.
  Ελπίζουν δηλαδή ότι ο λαός θα μπερδευτεί…
  Στην δεύτερη περίπτωση ο λόγος είναι παντελώς ο ίδιος. Ο τρόμος της Χρυσής Αυγής. Επειδή γνωρίζουν ότι οι ένστολοι, το καμάρι του ελληνικού έθνους, ρέπουν διαρκώς προς τον εθνικισμό και ότι έπειτα από τις τερατώδεις αδικίες εις βάρους τους αλλά και εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λάου θα προτιμήσουν την Χρυσή Αυγή στις επερχόμενες εκλογές σπεύδουν να τους πετάξουν προεκλογική στάχτη στα μάτια. Έτσι νομίζουν.
  Ο λόγος που δεν «διατάζουν» το ΣτΕ να βγάλει παρόμοια απόφαση και για όλους του άλλους δημοσίους υπαλλήλους είναι πασιφανής.
  Οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι εχουν διοριστεί ως πρασινοφρουροί από το ‘81 και μετά. Αυτοί επί το πλείστον και όπως οι εκλογές που διεξάγουν για να εκλέξουν τα όργανα τους καταμαρτυρούν κατά 90% ως πρώην πασόκοι ρέπουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό βεβαίως ουδόλως τους τρομάζει διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κατεξοχήν ξενόδουλο κόμμα των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης. Δεν κινδυνεύουν από αυτόν. Αντιθέτως στο άμεσο μέλλον θα συνεργαστούν ως δυνάμεις του συνταγματικού τόξου!!!


  Και στις δυο αυτές σπασμωδικές κινήσεις του πολιτικού συστήματος που καταρρέει, οι αδικίες και η γελοιοποίηση του κράτους δικαίου, των θεσμών, της δικαιοσύνης, ανώτατων δικαστικών οργάνων, της ίδιας της λειτουργίας της δημοκρατίας και του Συντάγματος είναι τέτοια σε έκταση και τόσο κατάφορη που παίζουν με τη φωτιά. Δεν κρατούν κανένα πρόσχημα. Δίδουν απευθείας εντολές στα υπουργεία δικαιοσύνης και «προστασίας του πολίτη» να αποφυλακίσουν πράκτορες δολοφόνους και σε ανώτατα δικαστικά όργανα και αρχές όπως το ΣτΕ να βγάζουν αποφάσεις σύμφωνα με τις πολιτικές τους επιδιώξεις, της στιγμής!!!

  Αντί να καταπολεμήσουν τα γενεσιουργά αίτια της γέννησης και εξάπλωσης της Χρυσής Αυγής προτιμούν τον βρώμικο και εύκολο δρόμο που τους υποδεικνύουν οι ξένες δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και οι ντόπιοι αριστεροί υποτακτικοί τους ...
  Φοβούνται να συγκρουστούν δηλαδή για χάρη της ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους με τις τελευταίες.
  Αν και να το έπρατταν πλέον, είναι ήδη πολύ αργά. Ο βρώμικος και τρισάθλιος ρόλος τους, η μαφιόζικη δράση τους και το ανθελληνικό ποιόν τους έχουν γίνει ορατά και στον τελευταίο πολίτη του ελληνικού κράτους.

  • Μωρίας εγκώμιον avatar
   Μωρίας εγκώμιον @ Μυρμιδών 22/01/2014 09:48:12

   Εύγε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.