#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2013 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιους συμφέρει το μπάχαλο με τα στικάκια;Σ’ ένα απίστευτο κυκεώνα πληροφοριών, πραγματικών ή «στημένων», σε εντυπωσιακές καταγγελίες για στημένα παιχνίδια, σε υπόνοιες για εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών και... χαμένοι στη μετάφραση των «στικακίων» βρισκόμαστε τις τελευταίες ώρες.

Αν κάποιος κάτσει και βάλει τα πράγματα στη θέση τους τελικά δε θα βγάλει άκρη, αντίθετα θα του δημιουργηθούν πολλά ερωτήματα που ίσως δεν έχουν και απαντήσεις. Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εμάς μας προκύπτουν τα εξής θέματα:

- Ο Κ. Βαξεβάνης, ο οποίος επιχειρεί με κάθε τρόπο να βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης προφανώς θεωρώντας ότι είναι ο... Ζορό της δημοσιογραφίας, έχει βάλει φωτιές. Παρουσίασε μια πραγματογνωμοσύνη από δικό του «ειδικό» η οποία έβγαλε το εξής απίστευτο συμπέρασμα: Ότι το δικό του στικάκι, αυτό που δημοσίευσε στο περιοδικό του, έχει μεταγραφεί στις 4 και 5-8-10, πριν δηλαδή να παραδοθεί από τους Γάλλους στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός πήρε από τους Γάλλους το CD τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Ερώτημα: Που το βρήκε ο κ. Βαξεβάνης προτού το δώσουν οι Γάλλοι; Το είχε πάρει και κάποιος άλλος από τη Γαλλία και μετά το «έκοψε» σε κόπιες; Μήπως εμπλέκονται οι μυστικές υπηρεσίες σ’ αυτό; Βεβαίως αυτά ισχύουν αν αληθεύει η πραγματογνωμοσύνη και δεν είναι απλά δημοσιογραφικό πυροτέχνημα.

- Σύμφωνα με πληροφορίες το USB που έδωσε ο Βενιζέλος στις εισαγγελικές αρχές έχει μια περίεργη... παρανόηση. Υπάρχει καταχώριση που δείχνει ότι στις 8-7-11 η δημιουργία του αρχείου ξεκίνησε στις 14:02 και η τελευταία αποθήκευση έγινε στις... 13:33. Είναι δυνατόν να ξεκινά μετά και να ολοκληρώνεται... πριν; Για το λόγο αυτό στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για την ημερομηνία αντιγραφής.

- Υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να εμφανιστούν σύντομα κι άλλα στικάκια. Το λένε και οι εισαγγελείς αλλά και από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε η κατάσταση περιπλέκεται και ο Παπακωνσταντίνου βγαίνει λάδι διότι μπορεί να επικαλεστεί ότι την αλλοίωση, με την αφαίρεση των ονομάτων των εξαδέρφων, μπορεί να την έκανε κάποιος άλλος σε άλλη χρονική στιγμή.

- Είναι τυχαίες οι καταγγελίες την Πέμπτη στη Βουλή από τον Ευ. Βενιζέλο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαξεβάνης έχουν στήσει πολιτική σκευωρία σε βάρος του; Είναι τυχαίο ότι είπε πως πλησίασαν κι άλλους εκδότες και δημοσιογράφους προκειμένου να τους δώσουν στικάκια με τη λίστα Λαγκάρντ; Ποιος το έκανε αυτό; Μήπως εννοεί τον Ι. Διώτη;

- Αν συμβαίνουν όλα αυτά, και υπάρχουν πολλά αντίγραφα μήπως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις εκβιασμού σε βάρος επιχειρηματιών, πολιτικών ή άλλων προσώπων που βρίσκονται στη λίστα; Μήπως έχουν «πέσει πολλά λεφτά» δηλαδή σε κοινούς εκβιαστές προκειμένου να κλείσουν στόματα;

- Αξιοπερίεργο είναι γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη το αλλοιωμένο στικάκι στον Σφακιανάκη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι πληροφορίες λένε ότι διαθέτουν ειδικό λογισμικό που μπορεί να αποκαλύψει τα ίχνη του παραχαράκτη. Επίσης, μπορεί να βρεθεί αν υπήρχαν κι άλλα αρχεία (των εξάδερφων του κ. Παπακωνσταντίνου) που «χάθηκαν» καθώς και ποιοι έκαναν την νόθευση; Γιατί λοιπόν δε δίνουν το στικάκι στους ειδικούς;

- Γιατί κανείς δε σκέφτηκε να πάει και να ψάξει τους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών, και ειδικά αυτούς που χρησιμοποιούσε ο πρώην τσάρος και οι συνεργάτες του;

- Τέλος, τι είναι πάλι αυτό το πυροτέχνημα του Βαξεβάνη ο οποίος υποστηρίζει ότι τη λίστα από τους Γάλλους δεν την πήρε ο πρέσβης Χαλαστάνης αλλά ο κ. Κλης ο οποίος θεωρείται διαχρονικό δεξί χέρι του κ. Σημίτη και του κ. Παπανδρέου. Ας βγει κάποιος να το διαψεύσει επισήμως.

Έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας, όμως, πολύ φοβούμαστε ότι κάποιοι πάνε να κρύψουν την αλήθεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 11/01/2013 09:42:41

  .......αλλά ο κ. Κλης ο οποίος θεωρείται διαχρονικό δεξί χέρι του κ. Σημίτη και του κ. Παπανδρέου .
  ΤΟ παρακάτω ισχύει?
  Δημοσίευμα της εφημερίδας «Κέρδος», το επιβεβαιώνει. Συγκεκριμένα, στις 22 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείου του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα με εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης αναφορικά με τη διοργάνωση Πολιτιστικού Έτους στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για θέματα Διεθνούς Πολιτιστικής Συνεργασίας, Μιχαήλ Σβιντκόι καθώς επίσης και με το ρωσικό πρεσβευτή στην Αθήνα Vladimir Chkhikvishvili.

  Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρώην πρέσβης Ηλίας Κλης, ως «ειδικός εκπρόσωπος του πρωθυπουργού για θέματα πολιτιστικών ετών Ελλάδας-Ρωσίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα

  Και το διαχρονικό ερώτημα
  Ποιοι κυβερνούν αυτόν το τόπο ?

  • factorx avatar
   factorx @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 11/01/2013 12:50:59

   Διαβαζε τι γράφουμε:

   http://www.antinews.gr/2013/01/11/198775/

 2. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 11/01/2013 10:42:40

  ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ.

  Η άλλη ΕΛΛΑΔΑ ζεί όμορφα και απλά και όχι στις στρούγκες των άχρηστων πολύχρωμων τσομπαναραίων....

  • ΧΑΡΗΣ avatar
   ΧΑΡΗΣ @ ΧΑΡΗΣ 11/01/2013 14:23:46

   Η απάντηση στην ερώτηση είναι απλή:

   ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΛΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΤΙΚΑΚΙΑ.

   ΑΘΟΡΥΒΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ .

   ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΜΙΑ ΜΕΡΑ (το μόνο σίγουρο)...

 3. Ηλίας avatar
  Ηλίας 11/01/2013 12:36:50

  Όλες αυτές οι χαζομάρες με "ειδικά" προγράμματα που κάνουν μέχρι και μάγια όσοι ξέρουν και λίγο από πληροφορική τους κάνουν και γελούν. Αν δεν βρεθεί ο υπολογιστής στον οποίο έγινε η πρώτη αντιγραφή δεν μπορεί να αποδειχτεί τίποτα. Αυτός ο υπολογιστής που κάποτε ήταν σε κάποιο γραφείο του Υπ. Οικονομικών τώρα μπορεί να βρίσκετε οπουδήποτε. Άρα όλα αυτά είναι απλά προπέτασμα καπνού για κάτι άλλο. Αυτό το άλλο ας το δει κάποιος γρήγορα να το μάθουμε και εμείς οι υπόλοιποι.

  • drider avatar
   drider @ Ηλίας 11/01/2013 14:00:42

   Ακόμα και αν είναι υπολογιστής του Υπ.Οικ αμφισβητήσιμο είναι... θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ένας laptop κάποιου από τους συμβούλους του κ. Παπακωνσταντίνου

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ drider 11/01/2013 14:34:47

    Αυτη η συζήτηση που μας υποβάλλουν άσχετοι και σχετικοί, καταντά "Βυζαντινισμός". Έντεχνος υποθετω.
    Η ουσία είναι αυτό που λέει σήμερα ο Γιουνκέρ: "Κυνηγήστε τους φοροφυγάδες".
    Χρειάζεται λοιπον έμεση επιτροπεία των Βρυξελλών για να γίνει επιτέλους;
    Θα παρακαλάμε στο τέλος να γίνουμε όντως "προτεκτοράτο" για να γλυτώσουμε από τη ληστοκρατία;

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/01/2013 13:11:28

  Στους φοροφυγάδες συμφέρει, προφανώς...
  Στημένο σκηνικό "Βυζαντινής" περιπλοκότητας, στην πιό αισχρή της μεγαλοπρέπεια.
  Είναι ντροπή μας ως χώρα η ανοχή στη ληστοκρατία.
  Με (η), σωστά το έγραψα.
  Τίποτε άλλο, άλλα λόγια δεν έχουν νόημα.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/01/2013 13:14:34

  "Που το βρήκε ο κ. Βαξεβάνης προτού το δώσουν οι Γάλλοι";
  Μα ο ίδιος ο Φαλσιανί το είχει "διασπείρει" έντεχνα, πρίν ακόμη το αγοράσουν υπουργεία σε όλη την Ευρωπη.
  Σοφά έπραξε.
  Πιστεύετε ότι θα ζούσε σήμερα άν τότε το είχε κρατήσει στο συρτάρι του;
  Άς μην είμαστε αφελείς. Σκοτώνουν κόσμο και για το 1 εκατομμυριοστό των χρημάτων...

 6. firiki2010 avatar
  firiki2010 11/01/2013 13:59:50

  Με τις θλιβερές τεχνολογικές μου γνώσεις έχω την αίσθηση ότι όσα στοιχεία κι αν βρεθούν πάντα θα υπάρχει η αμφιβολία ότι "μπορεί να έχει συμβεί κάτι άλλο". Η εξεταστική δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά. Από την ιστορία προφανώς πολιτικά ωφελημένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που παίζει το μόνο χαρτί που έχει ("Η αναξιοπιστία των παλιών") και που σ΄ αυτό το χαρτί θα παίξει τα ρέστα του. Οι υπόλοιποι έχουν και σ΄ άλλα χαρτιά να ποντάρουν.
  Η λίστα όπως και όποιες άλλες λίστες μπορούν να αξιοποιηθούν ατύπως Δεν χρειάζεται καν να φθάσουν στα δικαστήρια. Φυσικά στην δικαιολογημένα καχύποπτη κοινωνία μας Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ (ακόμα και το καλύτερο) πάντα θα πλανάται η αίσθηση ότι έγιναν ελάχιστα για να την γλιτώσουν κάποιοι.

 7. Φελίζα avatar
  Φελίζα 11/01/2013 15:13:23

  Συμφέρει μόνο τους "κρεοπώλας" που περιλαμβάνονται στην όποια λίστα και κανέναν άλλο. Ας αρχίσει επιτέλους ο έλεγχος αυτών που τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις λίστες , ας ξεκινήσουν να πληρώνουν οι "πονηροί".
  Δεν επιβάλλεται να ελεγχθούν όλοι; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο ;
  Χώρια που πολλά πουλάκια θα κελαηδήσουν μόλις αρχίσουν οι "κατασχέσεις"...

 8. Νιόβη avatar
  Νιόβη 14/01/2013 05:24:54

  Συμφέρει τη νομιμοποίηση και ηθική αποκατάσταση στη συνείδηση του συγχυσμένου Έλληνα της χρήσης μέσων παράνομων για την επίτευξη της...νομιμότητας. Συμφέρει τη δημιουργία προηγούμενου και τη μελλοντική χρήση πάμπολλων άλλων λιστών προσωπικών δεδομένων με πρόσχημα την τήρηση των νόμων και της τάξης. Όσο δεν βρίσκεται η πρωτότυπη λίστα κι όσο μας σφυροκοπούν τα ώτα με τα θηριώδη ποσά που περιέχει και τα ημι-θηριώδη ποσά που υποτίθεται ότι αναλογούν στο Ελληνικό «κράτος» σε περίοδο κραχ, φτώχειας και αυτοκτονιών, τόσο αγανακτούμε και φωνασκούμε για να βρεθεί και να χρησιμοποιηθεί και ξεχνάμε ότι, τυπικά, είναι παράνομη καθότι προϊόν ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αν χρησιμοποιηθεί με τις ευλογίες και τις ζητωκραυγές των πολιτών (διότι έτσι πατάσσεται, δήθεν, η φοροδιαφυγή και την πληρώνουν οι κατεργάρηδες), οι ίδιοι οι πολίτες θα χάσουν αυτόματα κάθε ηθικό έρεισμα για να διαμαρτυρηθούν στο μέλλον, αν τυχόν αρχίσουν να χρησιμοποιούνται άλλες λίστες αμφιβόλου προέλευσης, με παρόμοιους ευγενείς σκοπούς (δημόσια ταμεία δεν ασφαλίζουν βαριά και χρόνια πάσχοντες, ας πούμε, διότι οι τελευταίοι επιβαρύνουν τους υγιείς συμβάλλοντες).

  Και ιδού το παράλογο: Διώκονται τώρα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα για παρόμοιο λόγο: επειδή εμπλέκονται στη διακίνηση λιστών με απόρρητα στοιχεία πολιτών, τα οποία αποκτήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών. Αναρωτιέμαι ποιοί είναι οι λόγοι που καθιστούν τις δικές τους ενέργειες κολάσιμες όταν ανάλογες πράξεις άλλου φυσικού προσώπου (του υπαλλήλου της τράπεζας στην Ελβετία) νομιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις που χρησιμοποίησαν τα προϊόντα τους. Σημειολογικά, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι οι κυβερνήσεις απαιτούν από τους πολίτες την πειθαρχία που δεν επιδεικνύουν οι ίδιες. Και είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι επιτυγχάνουν τη συναίνεση των πολιτών σ᾽ αυτόν τον παραλογισμό μιας και οι ίδιοι πολίτες, οι οποίοι από τη μια απαιτούν από τις κυβερνήσεις τους διαφάνεια και νομιμότητα, από την άλλη τις «εγκαλούν» αν δεν καταστρατηγήσουν οι ίδιες τους νόμους που είναι υποχρεωμένες να τηρούν.

  Και ερωτώ, αφελώς: όταν οι ανώτατοι θεσμοί επιδιώκουν τη χρήση μέσων παράνομων, δικαιούνται να διώκουν ανάλογη μορφή παρανομίας εκ μέρους των πολιτών; Όταν την περίοδο που το αίτημα για «νόμο και τάξη» έχει γίνει το Ιερό Δισκοπότηρο της κοινωνίας με σημαιοφόρο την κυβέρνηση, δικαιούνται κυβέρνηση και κοινωνία να επιζητούν τη χρήση προϊόντων εγκληματικής δραστηριότητας, ακόμα κι αν πρόκειται για την πάταξη της ανομίας; Έχουμε καμία επίγνωση για το τι κάνουμε ή θα το αντιληφθούμε κι αυτό τριάντα χρόνια μετά, όπως τριάντα χρόνια μετά αντιληφθήκαμε τι κάναμε τριάντα χρόνια πριν και φτάσαμε στον όλεθρο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.