#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/05/2013 15:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος φοβάται το κυβερνητικό διαζύγιο;Αγριεμένοι εμφανίστηκαν προχθές βράδυ από τηλοψίας ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης. Αν έπαιρνε κανείς τοις μετρητοίς τα λόγια τους, περίμενε την επομένη κιόλας να ζωστούν τα φυσεκλίκια και να βγουν στο πολιτικό «βουνό» για το νέο κυβερνητικό αντάρτικο.

Τα πράγματα όμως δεν μοιάζουν να είναι έτσι. Οι δύο πολύπειρες «αλεπούδες» της συγκυβέρνησης είναι μάλλον απίθανο να κάψουν το πολιτικό πάπλωμα για ένα αντιρατσιστή ψύλλο. Και όχι μονάχα τούτο, αλλά όσοι άκουσαν τα μαντάτα από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις (με τελευταία του Πρετεντέρη) αντελήφθησαν στο λεπτό πως δεν είναι καιρός για γκρίνιες, ζήλειες και κυρίως για κυβερνητικά διαζύγια. Υπάρχει μια παγιωμένη σχεδόν, συμπαγής και πολύ μεγάλη πλειοψηφική τάση στο εκλογικό σώμα (περίπου το 75%), που βγάζει καντήλες άμα ακούει για εκλογές, που πιστεύει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τα πήγαινε χειρότερα, που δεν ενστερνίζεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των μνημονίων εντός του ευρώ, που είναι κάθετα αντίθετη στην όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, που δεν πιστεύει ότι μπορεί κανείς να καταργήσει το μνημόνιο και που δεν εγκρίνει την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ έως τώρα. Φαίνεται επίσης να υπάρχει και μια απόλυτα πλειοψηφική τάση (50-55%), που πιστεύει πως η τρικομματική θα βγάλει τετραετία, που εγκρίνει την δημιουργία της τρικομματικής κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2012 και κυρίως που σε μεγαλύτερο ποσοστό (σχεδόν 70% !) πιστεύει πως για τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας στον τόπο.

Συνδυάζοντας κανείς όλα τα παραπάνω ευρήματα με τα ανέλπιστα εκλογικά ποσοστά που φαίνεται να συγκρατούν μετέχοντας στην τρικομματική τα δύο μικρότερα κόμματα (ΠΑΣΟΚ κοντά στο 7% και ΔΗΜΑΡ κοντά στο 5%), οδηγείται αβίαστα στο συμπέρασμα πως όποιος από τους «μικρούς» της συγκυβέρνησης αποπειραθεί να κλονίσει την σταθερότητα του κυβερνητικού σχήματος, χωρίς μάλιστα να υπάρχει (εναλλακτική των εκλογών) προοπτική συνεργασίας με άλλα κόμματα (λέγε με ΣΥΡΙΖΑ) που το εκλογικό σώμα τούτη την στιγμή να εμπιστεύεται, είναι σα να αυτοκτονεί πολιτικά. Αυτός δε που θα οδηγήσει πιθανώς την χώρα σε πρόωρες  εκλογές, ενάντια στην θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, είναι πολύ πιθανό να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως το διακύβευμα της ενδοκυβερνητικής διαμάχης είναι μάλλον έλασσον για την πλειοψηφία της κοινωνίας, που βλέπει γενικόλογα θετικά έναν αντιρατσιστικό νόμο (περίπου 52%), αλλά δεν μοιάζει έτοιμη να θυσιάσει στον βωμό της ψήφισής του, όλα όσα έχει πετύχει η χώρα τους τελευταίους 12 μήνες. Ούτε και ιδιαίτερη έξωθεν πίεση υπάρχει στην πραγματικότητα, καθώς η χώρα διαθέτει ικανό νομικό οπλοστάσιο που αν συγκεντρωθεί, επικαιροποιηθεί και κωδικοποιηθεί κατάλληλα, μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιεστικότερο ευρωπαίο επίτροπο.

Όλα αυτά ακούγονται λογικά και εμένα τουλάχιστον με καθησυχάζουν για το μέλλον της συγκυβέρνησης. Αφήνω μονάχα ένα παραθυράκι ανοικτό, καθώς τα πράγματα για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε οριακό σημείο εντός και εκτός του κόμματός του και ο παρορμητικός χαρακτήρας του που τον οδήγησε στο πρόσφατο παρελθόν σε αναπάντεχες πολιτικές ήττες, μπορεί να κάνει και πάλι το θαύμα του. Δεν θα έλεγα προσωπικά και όχι σε μία απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, που θα άνοιγε τον δρόμο για την πολυπόθητη κάθαρση και την πλήρη εξαφάνιση αυτού του αμαρτωλού πολιτικού υποκειμένου που ευθύνεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον για την κατάντια της χώρας. Ακόμη και αν αυτό οδηγούσε σε εκλογές (πράγμα που απεύχομαι προσωπικά και θεωρώ καταστροφική πολυτέλεια για την χώρα), τουλάχιστον θα είχε και τα πολιτικά του «αντίδωρα». Γνώμη μου είναι πάντως, ότι ακόμη και αν αποφασίσει το επίσημο ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει τελικά από την κυβέρνηση, αυτή δεν θα χάσει την δεδηλωμένη τόσο εύκολα. Εκτός αν αποφασίσουν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης να αυτοκτονήσουν αντάμα. Ε, τότε, οψόμεθα ες Φιλίππους!

Akenaton 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 29/05/2013 09:46:04

  Συμφωνείτε με τον αντιρατσιστικό νόμο. ΝΑΙ 52%

  Τον έχετε διαβάσει, ξέρετε τι λέει ; OXΙ…..Βάλτε ποσοστό

  Τους περισσότερους που εγώ έχω ρωτήσει “μεροκαματιαρήδες” , που δήθεν υπερασπίζονται όλοι αυτοί οι καναλάρχες δεν ξέρουν τίποτα άλλο για αυτό το νόμο πέραν του ότι απαγορεύει σε “χρυσαυγίτη να μαχαιρώνει έναν μετανάστη”, ότι δηλαδή του λένε οι ίδιοι.
  Δυο τρία άρθρα του antinews εάν είχαν διαβάσει οι Έλληνες πολίτες θα ήταν συντριπτικά κατά αυτού του Ανθελληνικού αντιχριστιανικού και αντιδημοκρατικού νόμου.

  Αλλά βλέπετε τον βάφτισαν αντιρατσιστικό!
  Ας τον βαφτίσει και η νέα δημοκρατία με το πραγματικό του όνομα και εάν τολμήσουν ας τον φέρουν για ψήφιση στη βουλή και ας κάνουν όσες δημοσκοπήσεις θέλουν να δούμε τότε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ελπιδοφορος 29/05/2013 14:14:04

   Συμφωνώ, υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης στην κοινωνία περί τίνος πρόκειται όσον αφορά τον λεγόμενο "αντιρατσιστικό" νόμο. Προσωπικά, είμαι εκ των προτέρων εναντίον σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της σκέψης, της άποψης ή της γνώμης των πολιτών.

 2. firiki2010 avatar
  firiki2010 29/05/2013 09:56:48

  Κανείς δεν θέλει να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση. Ούτε η ΝΔ, ούτε, το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΔΗΜΑΡ. Ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ.
  ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ως ένα βαθμό φυσιολογικά έχουν διαφορετική (από τη ΝΔ) οπτική για το "αντιρατσιστικό", από την άλλη είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για διαφοροποίηση και χτίσιμο μελλοντικών συμμαχιών.
  Τυχόν εκλογές θα είναι δραματικό πισωγύρισμα, κανείς δεν τις επιθυμεί. Αν πάντως το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση (εντελώς απίθανο σε αυτή τη φάση- θα αποχωρήσει μόνο όταν θεωρήσει ευνοϊκές τις προοπτικές του ) η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί. Κι ούτε πρέπει να σταθεί. Αναγκαστικά θα πάμε σε οδυνηρές (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) εκλογές που δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να δώσουν διαφορετικής σύνθεσης κυβέρνηση από τη σημερινή.

  • akenaton avatar
   akenaton @ firiki2010 29/05/2013 14:12:14

   Υπάρχει η περίπτωση το επίσημο ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει, οι ..... βουλευτές του όμως να παραμείνουν και να στηρίξουν. Φοβάμαι ότι ο κ. Βενιζέλος ελάχιστο έλεγχο έχει στο κόμμα του(;) και αυτό είνα βασικά που τον καθιστά νευρικό και ως εκ τούτου απρόβλεπτο.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ akenaton 29/05/2013 16:31:11

    Δεν νομίζω ότι "παίζει" αυτό το σενάριο. Αν τυχόν φύγει ο Βενιζέλος με το ΠΑΣΟΚ (εξαιρετικά απίθανο στο άμεσο μέλλον) θα είναι γιατί θα διαβλέπει κομματικά οφέλη. Γιατί να τα αρνηθούν οι βουλευτές του που στηρίζοντας μια κυβέρνηση ΝΔ θα καούν πλήρως;;;
    Αυτό που έχει νευριάσει τον Βενιζέλο είναι η στάση των διαφόρων πρ ΠΑΣΟΚων που έχουν αποστασιοποιηθεί ιδρύουν κόμματα άνευ λόγου, δίνουν διαλέξεις, αρθρογραφούν κλπ. Μεταξύ μας του δίνω δίκιο Λίγος περισσότερος σεβασμός στον χώρο που τους ανέδειξε δεν θα ήταν κακό. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τις "αγεφύρωτες" -για την ώρα - διαφορές τους.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 29/05/2013 10:08:31

  Ομολογώ πως το να βλέπω οργισμένο το Βενιζέλο , μου προκαλεί τρόμο.

  Ειλικρινά , αισθάνεσαι σόκ και δέος όταν βρίσκεσαι μπροστά σε αυτόν τον οργισμένο γίγαντα της πολιτικής, σαν να αντιμετωπίζεις ,τι να πώ τώρα , εναν εξοργισμένο Βίσμαρκ!

  Και ακόμα περισότερο όταν σκέφτεσαι πως ανα πάσα στιγμή μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση ,να προκαλέσει εκλογές...και να μείνει εκτός Βουλής!

  Πέρα απο την πλάκα , καλά θα ήταν να έριχναν την κυβέρνηση , και να έδιναν στον Σαμαρά την δυνατότητα να πάει σε εκλογές με σύνθημα "με έριξαν γιατί δε δέχτηκα το ανθελληνικό νομοσχέδιο". Κατα πάσα πιθανότητα αυτό θα του έδινε αυτοδυναμία.

  Αλλα όντως ,τη στιγμή αυτή οι εκλογές είναι πολυτέλεια. Αλλωστε είναι θεωρητική η συζήτηση , όσο και να θυμώσουν οι δύο (μαδημένες) "αλεπούδες" , δεν πάνε σε εκλογές που αποτελούν πολιτική αυτοκτονία γι'αυτούς.

 4. Σταύρος avatar
  Σταύρος 29/05/2013 10:15:26

  Καλημέρα Ακένατε!
  Τον Μπαρμπα-σκότη να τον θυμηθούν, όταν διαφοροι καλοθελητάδες θα τον προτείνουν ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  Εκθειάζοντάς τον....

  • akenaton avatar
   akenaton @ Σταύρος 29/05/2013 14:10:08

   Λέτε; Ακόμη αυτό να δούμε ....

 5. GO avatar
  GO 29/05/2013 10:31:38

  Φοβού το υπερβάλλον σάκχαρον, εξ ου η παρορμητικότης και άλλα πολλά, δυστυχώς.
  Κατά τα λοιπά, η συγκυρία τον καθιστά πολιτικό ράκος.

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 29/05/2013 11:01:55

  Α , μα τι αγενείς που είμαστε , το ξεχάσαμε , σήμερα είναι 29 Μαίου, η επέτειος της Αλώσεως, παρακαλείται ο κ Κουβέλης να διαβιβάσει στην κα Ρεπούση τις ευχές μας για τη μεγάλη αυτή γιορτή!

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ ΣΤΕΛΙΟΣ 29/05/2013 12:52:48

   Αγαπητέ Στέλιο, ξεχάσατε θαρρώ ως παραλήπτη ευχών τον κ. Μπουτάρη! Θα του κακοφανεί, πιστεύω.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Aφροδίτη 29/05/2013 15:17:59

    Αχ Θεέ μου τι γαιδουριά ,ευτυχώς που μου το θυμίσατε ,θα του στείλω λουλούδια τον Αυγουστο! (επέτειο του 1922!)

 7. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 29/05/2013 11:27:20

  Φοβαται ο Γιαννης το θεριο και το θεριο τον Γιαννη !

 8. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 29/05/2013 12:49:20

  "Οι δύο πολύπειρες «αλεπούδες» της συγκυβέρνησης είναι μάλλον απίθανο να κάψουν το πολιτικό πάπλωμα για ένα αντιρατσιστή ψύλλο"!!! Απίθανη περιγραφή! Το πολιτικό πάπλωμα, για τους δύο εταίρους έχει πολύ μεγάλη αξία. Για τον Βαγγέλη επειδή του κουκουλώνει τα ανομήματα της συμμετοχής του στη μαύρη σελίδα της διακυβέρνησης, ως υπαρχηγού του ΓΑΠ και για τον Φώτη γιατί κατάφερε να μετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας από το πουθενά και μάλιστα ως αρχηγός κόμματος!
  Ε, ο αντιρατσιστής ψύλλος, είναι προφανώς το πολιτικό τους άλλοθι, καθότι είναι και οι δύο «γνήσιοι» εκφραστές του σοσιαλισμού της αριστεράς και της προόδου!
  Ως «αλεπούδες» ξέρουν όμως πως έτσι και την κάνουν, με αφορμή ειδικά αυτό το νομοσχέδιο, στις εκλογές που θα προκαλέσουν δεν θα βρίσκουν ούτε την ψήφο τους. Απλοί λεονταρισμοί λοιπόν, για φθηνή κατανάλωση!

 9. DebbyTant avatar
  DebbyTant 29/05/2013 14:50:28

  Που βρισκεται τωρα ο κυρ Γαρμπης μετα τα ταξιδια του? Θα κανει κανα καινουργιο? Προσεξα οπου επισκεπτεται κακο παθαινουν. Συμφερει να ταξιδευει.

 10. DebbyTant avatar
  DebbyTant 29/05/2013 17:09:18

  https://www.youtube.com/watch?v=4zxas3Aj9Kk&feature=youtube_gdata_player

 11. DebbyTant avatar
  DebbyTant 29/05/2013 17:18:29

  Σχολιασμος σε γιωργος Τραγκας

  Μεσιε Τραγκας σας ακουσα σημερα να δηλωνετε εξασθενημενος και αποχωρειτε μεχρι σεπτεμβρη. Θα ξεκουραστειτε εδω η στην Νικαιαν Γαλλιας παιζοντας μπριτζ με σεργουντιανους φιλους σας. Καλο καλοκαιρι. Η επανασταση μπορει να περιμενει. Τα μπανια νεαρων ξανθων συμβιων οχι! Like · More · 9 minutes ag

 12. Economist avatar
  Economist 29/05/2013 20:58:20

  Όποιος έχει τη "φωλιά" του καθαρή δεν φοβάται ποτέ και τίποτα. Εάν την έχεις λερωμένη φοβάσαι και τον ίσκιο σου. Και θα τον φοβούνται όλο και περισσότερο.
  Για να αλλάξουμε θέμα τι φόβισε τόσο πολύ τον Σόιμπλε; Αυτοί δεν μας λέγανε στην αρχή του μνημονίου ότι στην Ελλάδα θα πάει μια γενιά χαμένη; Τώρα τη θυμήθηκαν;
  Αυτοί οι Γερμανοί δεν μαθαίνουν ποτέ. Πάλι η Ελλάδα θα είναι η αιτία για να χάσουν. Ποιος τους φταίει; Ας πρόσεχαν ο ελληνικός λαός είναι σκληρόπετσος.

  Για όσους μπορούν να αντιληφθούν κάποια πράγματα.
  Ο ''πολιτισμένος" δυτικός κόσμος θα φάει τις ακαθαρσίες που δημιούργησε. Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Η Ελλάδα όμως μπορεί να σωθεί. Έχουμε εμείς οι Έλληνες τη δυνατότητα να τη σώσουμε. Να πάει όσο θα πάει αυτός ο κόσμος. Από αυτή τη γενιά εξαρτάται. Ο αγώνας είναι άνισος γιατί η πλάστιγγα έχει ήδη γείρει μια και είναι πολλοί στη χώρα μας οι σύγχρονοι γενίτσαροι, οι βολεμένοι και οι αποχαυνωμένοι. Η συμμετοχή όλων των υπολοίπων σ' αυτόν τον αγώνα είναι σημαντική για να έχουν μια πολιτισμένη, δημοκρατική, ελεύθερη και ασφαλής πατρίδα αύριο τα παιδιά μας.

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Economist 29/05/2013 22:05:26

   Σωστά αυτά που γράφεις μόνο που το ψευδώνυμο σου προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Γιάννης Κιαπέκος 29/05/2013 22:43:30

    Μια χαρά ψευδώνυμο είναι κ. Γιάννη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.