#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/03/2008 04:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος παρασύρει σε πτώση τον δικομματισμό;

Νέα δημοσκόπηση ετοιμάζεται όπως μαθαίνω και τα πρώτα αποτελέσματα είναι πιο απογοητευτικά για το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΝ ανεβαίνει στο 19,5 % (!) και η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ μειώνεται κι άλλο. Αν τώρα αφαιρέσουμε τις αναγωγές και τις σταθμίσεις τότε σίγουρα πάει για …δεύτερο κόμμα. Το ερώτημα φυσικά είναι αν όλα αυτά τα καταπληκτικά συμβαίνουν και …στ΄ αλήθεια και τι παιχνίδι παίζεται στην πραγματικότητα. Προσέξτε λοιπόν τα εξής:

Το Δεκέμβριο του 1997, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την πρόθεση ψήφου, ο δείκτης του δικομματισμού ήταν 53, 3% (ΝΔ 29,2 – ΠΑΣΟΚ 24,1). Το Δεκέμβριο του 2007 (με την ίδια εταιρεία και δημοσκόπηση) ήταν 66,4% (ΝΔ 34,2 – 32, 2 ΠΑΣΟΚ). Με την προχθεσινή της Κάπα Research είναι 52,3% (ΝΔ 29,1% - ΠΑΣΟΚ 23,2%). Δηλαδή συνθήκες «κατάρρευσης του δικομματισμού», υπήρχαν και πριν από δέκα χρόνια αλλά σε όλες τις εκλογές που έγιναν από τότε ο δικομματισμός έφτανε, ή ξεπερνούσε το 80%. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ που συμπαρασύρει και τον δικομματισμό, επειδή υπάρχει ο …Α. Τσίπρας. Είναι ένα μεγάλο ερώτημα τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε ο Αλέξης και θέλω τις απόψεις σας γι αυτό.

Προσέξτε και κάτι άλλο: Το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ έχουν 41, 6%, ενώ η ΝΔ με το ΛΑΟΣ μόνο 34,2%. Αυτό σημαίνει ότι οδηγούμεθα σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΣΥΝ, δεδομένου ότι με αυτόν τον εκλογικό νόμο κανένα κόμμα δεν θα κατακτήσει την αυτοδυναμία; Η γνώμη μου είναι πως όχι. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, οι μεγαλοεκδότες χρησιμοποιούν τον Α. Τσίπρα ως «λαγό» για να πουν στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Κώστα Καραμανλή: «Μην περιμένεις να κυβερνήσεις μόνος σου». Ποιο σχήμα προτιμούν; Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είναι το σχήμα που παίζει αυτές τις ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλος avatar
  αλλος 04/03/2008 05:41:33

  Ξεχνάς μια μικρή λεπτομέρεια factorx. Ότι το πρώτο κόμμα παίρνει αβάντα 40 έδρες. Η μόνη πιθανότητα να υπάρξει συνασπισμός ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα. Οπότε πάει και το σενάριο προώθησης Τσίπρα για τους λόγους που αναφέρεις. Δοκίμασε ακόμη ένα: η άνοδος Τσίπρα ευνοεί καταφανώς τη ΝΔ. Πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας και δε συνειδητοποιούμε ότι ο δικομματισμός έχει πολλή ουρά (αν σκεφτείς και τις μεθεπόμενες εκλογές...). Άσε με να μαντέψω: το σαραντάρι θα είναι το νέο μέσο εκβιασμού του ΠΑΣΟΚ προς τους τσιπρικούς.

 2. αλλος avatar
  αλλος 04/03/2008 05:52:39

  (Α, υπάρχει ακόμη μια πιθανότητα: να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα...)

 3. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 04/03/2008 07:55:29

  5.

  Το εργο μου φαίνεται πως το έχω ξαναδει…
  το 1989 η Αριστερα έκανε την υπερβαση κατέβηκε στις εκλογές ενωμένη με ένα ΠΑΣΟΚ σε αθλια χάλια, τα ΜΜΕ καλη ώρα ανοικτα εναντίον του και με τον Συνασπισμό της εποχής να φαντάζει σαν την πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση για πολλούς προοδευτικούς πολίτες. Η συνέχεια είναι γνωστή να θυμίσω μόνο οτι ο Τσίπρας της εποχής (η Δαμανακη ντε) κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ να γλύφει εκεί που εφτυνε!!!
  Ετσι και τώρα η συγκυρία ειναι ευνοικη για την αριστερα Διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, ΜΜΕ εναντίον του , τρεχα γύρευε γιατι, και ένας ικανός ηγέτης (ήρεμα, τον Αλαβανο εννοω) στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβαζω όμως πάλι δεξια και αριστερα και ακριβως απο πάνωιαχες και πανυγηρισμούς και βλέπω πως η προοπτική εξαντλειται στο εκλογικό ποσοστο. Πολιτική πλατφόρμα δεν υπάρχει (δια στόματος Τσιπρα) αλλα και τι έγινε??? Το σενάριο του 89 παίζει πάλι: Θα βγουμε 2ο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί θα γίνουμε ρυθμιστές και μετα…. βλεπουμε. Καλό σενάριο μα εξαρτάται πολυ μα πολύ από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στις ισσοροπίες και τα συμφέροντα των ΜΜΕ. Με 735 τάσεις και 82 συνιστώσες η απότομη εκτίναξη χωρίς συγκρότηση πολιτικής πλατφόρμας και πρότασης διακυβέρνησης δεν ακουγεται και πολύ ευοιωνη προοπτική. Συντροφοι ψυχραιμία. Για το κλό της αριστεράς και της χώρας αυτό το στοιχημα δεν πρέπει να χαθεί και αυτό προυποθέτει πολιτική όχι επικοινωνιακες αρλούμπες.

 4. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 04/03/2008 08:11:33

  Αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας που πλασάρετε μου φαινονται αστείες. Όποιος έχει κάποια σχέση με τον κόσμο, βλέπει γύρω του γνωστούς του από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ και κάποιους από το ΚΚΕ που προχώρησε και σε διαγραφές, που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν λοιπόν συνωμοτήσει όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και οι μεγαλοεκδότες για να προβάλλουν ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να χτυπήσουν τον Γιωργάκη που απειλεί τα διαπλεκόμενα. Μήπως όλοι αυτοί συνωμότησαν για να εκλέξουν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τον Λαμπτζίδη του ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 63%;

 5. ALLIOS avatar
  ALLIOS 04/03/2008 09:21:36

  Δηλαδή λέτε ότι είναι πλαστή η άνοδος του Συνασπισμού?Απλώς είναι μια διαμαρτυρία του κόσμου στο παλιό και μια ελπίδα για κάτι καινούριο άσχετα αν δεν είναι ο ΣΥΝ κάτι διαφορετικό.Είναι κάτι σαν τον Λαζόπουλο όλοι τον βλέπουν νομίζοντας ότι κάνουν επανάσταση στο σύστημα αφου εκεί που κατάντήσε η κοινωνία μόνο έτσι επαναστατεί.

 6. rs avatar
  rs 04/03/2008 09:48:49

  Καλημέρα σ' όλους,
  επαναλαμβάνω δύο σχόλια που έστειλα στο σχόλιο "Ευχάριστη έκπληξη".Πιστεύω οτι ταιριάζουν και εδώ.

  "Καμία αντίρρηση για τον Τσίπρα. Και μπράβο σ’ όλους για αυτήν την εξέλιξη.
  Αλλού είναι τo πρόβλημα. Σε προτάσεις , θέσεις, ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες και πολιτικές παρεμβάσεις.
  Εάν άτομα σαν και ‘μένα που έχω φάει τα χρόνια μου στον χώρο (ΚΚΕες., ΕΑΡ,κλπ)
  δεν …γνωρίζω τις θέσεις του ΣΥΝ για το ασφαλιστικό, την παιδεία ,κλπ. τότε υπάρχει γενικότερο πρόβλημα όταν απευθύνονται σε δυνητικούς ψηφοφόρους.
  Και παρακαλώ να μην παρεξηγηθώ όταν λέω δεν ….γνωρίζω. Ίσως θα ήταν καλύτερα να πω, δεν βλέπω κάτι καινούργιο. Και το καινούργιο θέλει…… ρήξεις και συγκρούσεις. Δεν θέλω να εξειδικεύσω σε επιμέρους θέματα. Είναι πιστεύω κατανοητό.
  Με το «εμπρός της γης οι ……(γενικώς) αδικημένοι…και εσχάτως και blogers..» δεν νομίζω ότι μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί (τι όρος και αυτός !!) η αποδοχή του κόσμου"

  Mε απλά λόγια, “να βλέπουμε το δάσος και όχι το δένδρο”. Και το δάσος είναι η πολιτική. Τα υπόλοιπα, είναι ακόμη εικονική πραγματικότητα .Διότι αυτό είναι οι δημοσκοπήσεις.
  Όσο για τον Τσίπρα, για να τελειώνουμε, πιστεύω πως με τα νιάτα του αντιπροσωπεύει απόλυτα αυτό που πρέπει να είναι πάντα η Αριστερά. Νέα.
  Απομένει λοιπόν να αποδειχθεί ότι (η Αριστερά ,όχι ο Τσίπρας) φέρνει, επιτέλους, το νέο και την πρόοδο. Και στην πορεία αυτήν ας αξιοποιηθούν και ας συμβάλλουν δέκα…. «Τσίπρες».
  Με το χέρι λοιπόν στην καρδιά ας αναλογιστούν στον ΣΥΝ, πόσες από τις θέσεις τους είναι …νέες και δεν χαϊδεύουν απλώς τα αυτιά των …γενικώς αναξιοπαθούντων.
  Υ.Γ. Μια αναδρομή σχετικά με πόσους…. «Τσίπρες» έχει αλέσει ο μύλος της Αριστεράς δεν θα έβλαπτε. Άλλοι καιροί θα μου πείτε. Σύμφωνοι. Μήπως όμως δεν είναι και τόοοσο…άλλοι;

 7. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 04/03/2008 10:22:25

  Το ότι από σήμερα μετά την Οικονομική Επιτήρηση Ε.Ε.2006 από σήμερα μπαίνουμε και σε ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ (ουσιαστικά Ενεργειακή ) φαίνεται πέρασε απαρατήρητο (διαβάστε άρθρο της Λ. Σταυρογιάννη στην «Αυγή» της Κυριακής 2.03.2008 www.avgi.gr.) .Αυτό λέγεται δημοσιογραφική επιτυχία

 8. Swell avatar
  Swell 04/03/2008 11:04:52

  Το γεγονός ότι ο Τσίπρας είναι νέος και κυρίως άφθαρτος, έχει βοηθήσει πολύ την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και έχει συμβάλει στην πτώση του δικομματισμού.

 9. Factorx avatar
  Factorx 04/03/2008 11:08:26

  Νέα κάμψη δικομματισμού
  Την εικόνα αποδόμησης του δικομματικού συστήματος επιβεβαιώνει και η χθεσινή δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA, δίνοντας αθροιστικά σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ το 54,4% της πρόθεσης ψήφου. Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα, σε δείγμα 1.206 ατόμων, η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 29,7% (από 30,7% τον Φεβρουάριο) και το ΠΑΣΟΚ 24,7% (από 26,8%). Τα ποσοστά του ΣΥΝ σχεδόν διπλασιάζονται, φθάνοντας το 15,5% έναντι 8% τον Φεβρουάριο, μικρή κάμψη εμφανίζει το ΚΚΕ (8,1% από 8,5%) και άνοδο ο ΛΑΟΣ (5,3% από 4,8%). Στο λευκό κατευθύνεται το 5,8% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι εμφανίζονται 8 στους 100 πολίτες. Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης αγγίζει τις 60 μονάδες (71,5% έναντι 13% για το ΠΑΣΟΚ). Ως προς την αξιολογηση των υπουργών, ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος αναρριχάται στη 2η θέση, πάνω από τους Ντόρα Μπακογιάννη και Δ. Αβραμόπουλο και κάτω από τον Γ. Σουφλιά.

 10. Factorx avatar
  Factorx 04/03/2008 11:24:37

  Διαγραφές στην ΚΝΕ, αναταράξεις στο ΚΚΕ

  Σε υπέρβαση κομματικής πειθαρχίας χρεώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πρόσφατη απομάκρυνση ορισμένων μελών της ΚΝΕ, τα οποία τάχθηκαν υπέρ της προοπτικής επί μέρους συνεργασιών με τον ΣΥΝ.
  Η διαφωνία που εξέφρασαν οι τελευταίοι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας, ερμηνεύθηκε από το κόμμα ως διαφοροποίηση από την κεντρική πολιτική γραμμή, γεγονός που -βάσει κομματικής απόφασης- επέφερε την «καθαίρεση» των διαφωνούντων. Ως γνωστόν, ο Περισσός θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών με τον ΣΥΝ, με την παρούσα πολιτική φυσιογνωμία και ηγεσία του.
  Η τοποθέτηση των στελεχών της ΚΝΕ, πάντως, εκτιμάται πως δεν είναι άσχετη με την καθήλωση των εκλογικών ποσοστών του ΚΚΕ στις δημοσκοπήσεις. Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται πως οδηγεί ορισμένους να υιοθετούν απόψεις «περισσότερο ήπιας πολεμικής» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας ως επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.

 11. Factorx avatar
  Factorx 04/03/2008 11:27:33

  Είδα χθες το βράδυ τον Αλέξη να κάνει πλάκα στον Γιώργο, μέσω του Πρετεντέρη, και να του λέει ότι δεν είναι θέμα …παρουσιαστικού η άνοδος των ποσοστών, αλλά θέμα …πολιτικού προγράμματος, Σαν εκείνου που δεν έχει ακόμα ο ΣΥΝ, κατά ομολογία του ιδίου του κ. Τσίπρα.

 12. Frixos13 avatar
  Frixos13 04/03/2008 11:51:14

  NEA: Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» γράφουν υπέρ Γιάννου Παπαντωνίου στο χθεσινό τους σχόλιο για την επικείμενη εκλογή τού νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι εχει «βαθιά γνώση των Βαλκανίων». Ο Γιάννος έχει καλές επαφές στη Γηραιά Αλβιώνα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, όμως, πώς θα τοποθετηθεί και ο Γ. Αλογοσκούφης στη σημερινή συζήτηση στο ΕCΟFΙΝ.
  Λέτε η υπόδειξη του ΓΙάννου να αποτελεί πρόβα συγκυβέρνησης; Α, ρε Ζορμπά τι σου έμελε να πάθεις με τους ΤΟΡ-Μ1

 13. ΠΕΡΙΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΠΕΡΙΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ 04/03/2008 13:04:00

  Ας θυμηθούμε πότε μίλησε ο Λαλιώτης για πρώτη φορά για "τέλος της μεταπολίτευσης". Τότε, αν ντε και καλά θέλουμε μια αρχή, αρχίζουν οι προσπάθειες αλλαγής του "γνωστού" σκηνικού των δύο κυβερνητικών κομμάτων, του ΚΚΕ και των "λόμπι".
  ο σχεδιασμός ήταν το σπάσιμο του ενός μεγάλου για να "επιτραπεί" το σπάσιμο και του άλλου. Δηλ. συμμαχικές κυβερνήσεις.
  Ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος "έφερναν" το "νέο" στην πολιτική. Και οι δημοσκοπήσεις το "αναγνώριζαν". Αυτό οδήγησε στη νέα σελίδα της ΝΔ, με τον... επόμενο Καραμανλή. Οι συμμαχικές κυβερνήσεις έμειναν στην άκρη αλλά τα σχέδια γι' αύτές όχι!
  Το επόμενο βήμα ήταν Γιωργάκης αλλά αντί για αναδιάρθρωση του ΠΑΣΟΚ και... συμμαχικές κυβερνήσεις, αυτός σπρώχτηκε στο να δηλώσει... πόλος. Δεν το μπορεί και ο κόσμος δεν του το αναγνώρισε. Το "Κίνημα" μπήκε πιο βαθιά στην κρίση και οι "ιταλικές σκέψεις" στην πολιτική "μας". Τα άρθρα της ΑΥΓΗΣ για τον "καλό" Πρόντι το έδειχναν. Οι (προεκλογικές) δηλώσεις Στρατούλη "μελετάμε πώς ο Ανδρέας ανέβασε το ΠΑΣΟΚ στην αξιωματική αντιπολίτευση" το επιβεβαίωναν. Η συμπόρευση ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ στα σωματεία και το Φόρουμ "δημιουργούσαν" ένα ΣΥΝ φιλικό επί της ουσίας και της καθημερινότητας στο ΠΑΣΟΚ αλλά "εχθρικό" στην πολιτική σκηνή: πρέπει να αλλάξετε εσείς για να συνεργαστούμε, τους έλεγαν. Χωρίς να λένε "τι αλλαγές" θέλουν, καθώς αυτό θα απομάκρυνε όσους ΠΑΣΟΚτζήδες προσέγγιζαν τον ΣΥΝ στην καθημερινότητα.
  Τώρα αρχίζει η νέα φάση που είναι η παλιά αλλά τροποποιημένη.

 14. Stratis avatar
  Stratis 04/03/2008 13:38:30

  Εγώ βλέπω στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να κυριαρχεί ένα σύνθημα από τους νεολαίους του,σύνθημα που πολύ σύντομα θα ακουστεί και αλλού:
  ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ!
  Δεν κάνω πλάκα .
  θα με θυμηθείτε .

 15. nas avatar
  nas 04/03/2008 15:40:51

  Το ζήτημα είναι πρώτον αν μπορεί ο Τσίπρας να κυβερνήσει -αφού και να συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ 151 βουλευτές δεν θα συμφωνήσει σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ως πρωθυπουργός, εάν το ΠΑΣΟΚ δηλώσει πως τον στηρίζει... δεύτερον εάν θέλει ο ίδιος αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΝ να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες και τρίτον εάν ο Ψυχάρης δεί πως ο Γιώργος δεν "τσιμπάει" ούτε με το σενάριο Τσίπρα -όπως δεν τσίμπησε και με το σενάριο Βενιζέλου- για να του αδειάσει τη γωνιά, συνεχίσει να υποστηρίζει όποιον νάναι εκτός απο τον Γιώργο... ερώτημα προς κάθε γνώστη:εάν πράγματι ο Γιώργος είναι τόσο "άχρηστος" όσο υποστηρίζουν οι "νταβατζήδες", γιατί κάποιοι τον έβαλαν στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;

 16. Ο ανώνυμος λεχρίτης avatar
  Ο ανώνυμος λεχρίτης 04/03/2008 17:54:18

  "Ότι το πρώτο κόμμα παίρνει αβάντα 40 έδρες. Η μόνη πιθανότητα να υπάρξει συνασπισμός ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα."

  Ή να γίνει η συνεργασία πριν από τις εκλογές ώστε να πάρουν αυτοί το μπόνους των εδρών


  "η απότομη εκτίναξη χωρίς συγκρότηση πολιτικής πλατφόρμας και πρότασης διακυβέρνησης δεν ακουγεται και πολύ ευοιωνη προοπτική"

  Αυτό δείχνει ότι η ψήφος του κόσμου προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά ψήφος διαμαρτυρίας. Προτιμούμε το τίποτα από αυτό που προσφέρει η κυβέρνηση!!! Τόσο χάλια η κυβέρνηση. Ούτε καν ένα τίποτα δεν είναι!!!


  "Έχουν λοιπόν συνωμοτήσει όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και οι μεγαλοεκδότες για να προβάλλουν ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να χτυπήσουν τον Γιωργάκη που απειλεί τα διαπλεκόμενα"

  Συγνώμη δηλαδή εσύ κρίνεις ότι ο Γιωργάκης είναι ικανός να χτυπήσει τα διαπλεκόμενα; Εγώ δεν έχω ακούσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ κυβερνητική πρόταση. Σαν να αποδέχεται το ρόλο του κόμματος διαμαρτυρίας. Και εκεί τον κατατάσσει ο ελληνικός λαός. Δίπλα στο άλλο κόμμα διαμαρτυρίας τον ΣΥΡΙΖΑ.


  "γιατί κάποιοι τον έβαλαν στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;"

  Έχει ωραίο επίθετο - κάτι τους θυμίζει...

  Τέλος ένα ωραίο σχόλιο του Α.Πανούτσου (αν θυμάμαι καλά) για το ΚΚΕ. Έχει καταντήσει ένα τόσο κλειστό κλαμπ που ο μόνος τρόπος να αυξηθούν οι ψήφοι του είναι να γεννάνε περισσότερα παιδιά οι ψηφοφόροι του...

 17. Βασίλης avatar
  Βασίλης 04/03/2008 17:54:56

  Το σπρώξιμο του Πρετεντέρη-Ψυχάρη στον Τσίπρα μόνο
  σε βαθύ συλλογισμό πρέπει να βάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Δεν μπορεί,κάποιος λάκος θα υπάρχει..

 18. amantomatimou avatar
  amantomatimou 05/03/2008 10:29:00

  Τα πράγματα είναι απλά και μόνο τυφλοί δεν τα βλέπουν: Μέχρι να φύγει ο Γιωργάκης, όλο το σύστημα θα σπρώχνει Τσίπρα. Μέχρι 40% θα τον φτάσουν στα γκάλοπ. Όσο για το αποτέλεσμα του "γκάλοπ" στο οποίο ο Τσίπρας εμφανίζεται ως ο "πιο δημοφιλής πολιτικός", είναι τουλάχιστον κωμικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.