#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2008 12:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος ο ρόλος Αλογοσκούφη – Κλαδά στα 5.000.000 του Θέμου;

Στις 20 και 23 Ιουλίου 2007, ο Θέμος Αναστασιάδης πηγαίνει στην τράπεζα BNP με μια «μαύρη σακούλα» (όπως είπε ο Τριανταφυλλόπουλος) και καταθέτει τα πέντε εκατομμύρια σε δύο δόσεις, από δυόμισι, περίπου, εκατομμύρια τη φορά (συνολικά περίπου 5.200.000) Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:


 1. Από πού προέρχονταν; Ήταν χρήματα τουλάχιστον τριών μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως ακούγεται, προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά το «Θέμα», να αποσπάσουν τη σιωπή του ή να κτυπήσουν αντιπάλους τους; Τα ονόματα που ακούγονται, είναι ενός επιχειρηματία, γνωστού για τις σχέσεις του με το «γαλλικό λόμπυ» στην Ελλάδα και τα μαχητικά αεροσκάφη. Ο δεύτερος είναι πάμπλουτος επενδυτής από το εξωτερικό. Και ο τρίτος, γνωστός διαπλεκόμενος παράγων με μηντιακές δραστηριότητες. Ένα μικρό ποσόν από αυτά τα χρήματα, λέγεται ότι εστάλη μέσω offshor εταιρείας.

2.Δεν γνώριζε ο Θέμος ότι η κατάθεση ενός τόσο μεγάλου ποσού σε «ζεστό χρήμα», υποχρεωτικά πρέπει να αναφερθεί τόσο σε όλες τις υπηρεσίες δίωξης οικονομικού εγκλήματος της χώρας, όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και σε άλλους τραπεζικούς φορείς; Μήπως βάδιζε προς το ταμείο της τράπεζας, σίγουρος ότι δεν θα εδημιουργείτο θέμα;

3. Γιατί ορισμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι που έχουν αναφερθεί ως υποστηρικτές της εκδοτικής προσπάθειας του Θέμου ανησυχούν τώρα πάρα πολύ;


Προς τα μέσα Αυγούστου 2007, η Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος του Γ.  Ζορμπά, πληροφορείται την υπόθεση των 5.000.000. Εκείνη την περίοδο, το «Πρώτο Θέμα» επιτίθεται με πρωτοφανή δριμύτητα προσωπικώς κατά του Καραμανλή για τις πυρκαγιές («Ηθικά υπεύθυνος ο ίδιος ο Καραμανλής», «Καταρρέει ο Καραμανλής», κ.λ.π.). Ο Ζορμπάς είναι όμως υπερ- απασχολημένος με το πόρισμα για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ και αναθέτει την υπόθεση του Θέμου σε στέλεχος της Αρχής του και της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ). Το στέλεχος αυτό είναι γνωστό για τις σχέσεις του με τον τότε επικεφαλής της υπηρεσίας κ. Αργυρό, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2007, προς μεγάλο αιφνιδιασμό όλων, γίνεται γνωστό ότι νέος επικεφαλής της ΥΠΕΕ θα είναι ο κ. Σπύρος Κλαδάς, πρώην γενικός γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης, φίλος του Χρήστου Ζαχόπουλου και μέλος της «παρέας» του μεγάρου Μαξίμου. Τι δουλειά είχε όμως ένας δικηγόρος εκεί; Οι έρευνες πάντως για το Θέμο δεν έχουν αρχίσει ακόμα.

Η ΥΠΕΕ δηλώνει τώρα ότι τις άρχισε μόνο στις 2 Νοεμβρίου 2007, αλλά και πάλι πολύ προσεκτικά και διακριτικά για να μην ενοχληθεί ο κ. Θέμος. Τον οποίο καλούν τελικά για «διοικητικό έλεγχο» (!) , μόνο στις 31 Δεκεμβρίου, έντεκα ημέρες μετά την απόπειρα Ζαχόπουλου και πέντε μήνες μετά το συμβάν.

Πως εξηγείται αυτή η μεγάλη καθυστέρηση; Επί Αλογοσκούφη εξηγούνται ίσως με τις πολύ καλές σχέσεις του με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι και ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και ο κ. Δ. Σιούφας έχουν μεσολαβήσει κατ΄ επανάληψη στη διαμάχη «Πρώτου Θέματος»-Ρουσόπουλου (από το 2006). Αλλά ο τελευταίος δεν δέχτηκε ποτέ συνεννόηση. Τι συνέβη όμως επί κ. Κλαδά; Πιστεύει κανείς ότι δεν ενημερώθηκε για μια τέτοια υπόθεση με το που ανέλαβε την ΥΠΕΕ, αν δεν την γνώριζε από προηγουμένως; Και γιατί ενώ οι έρευνες άρχισαν το Νοέμβριο, ο Θέμος κλήθηκε μόνο στο τέλος του χρόνου; Τι παζάρια και διαμεσολαβήσεις έγινα στο διάστημα αυτό, ένα μεγάλο μέρος του οποίου συμπίπτει με τα γεγονότα Ζαχόπουλου;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Observer avatar
  Observer 17/01/2008 12:45:55

  Τελικά, όταν ο Πρωθυπουργός αναφερόταν στα στελέχη που διαθέτει να διοικήσει το Κράτος, εννοούσε πρόσωπα σαν τον κ. Κλαδά, τον κ. Ζαχόπουλου και τόσα άλλα Κυβερνητικά στελέχη που απασχολούν όχι μόνο τη δημοσιότητα, αλλά και τη δικαιοσύνη με τη σωρεία φακέλων που στοιβάζονται στα εισαγγελικά γραφεία;

 2. Observer avatar
  Observer 17/01/2008 12:48:57

  Ως «στενό φίλο του Κώστα Καραμανλή» περιγράφουν τον Σπύρο Κλαδά όσοι τον γνωρίζουν καλά. Η τοποθέτηση του τον περασμένο Οκτώβριο ως γενικού γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) σε ελάχιστους προκάλεσε έκπληξη. Μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η άκομψη απομάκρυνση του προκατόχου του στην ΥΠΕΕ Ηλία Αργυρού. Μέλος μιας από τις πιο ισχυρές γαλάζιες παρέες, και με άμεση πρόσβαση στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο κ. Κλαδάς το 2004 ορίσθηκε γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων και από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 διετέλεσε γ.γ. Ολυμπιακής Αξιοποίησης του υπουργείου Πολιτισμού. Τότε κάθησε στην καρέκλα του επικεφαλής της ΥΠΕΕ. Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Κλαδάς εργάστηκε από το 1991 ως δικηγόρος με ειδικότητα στο φορολογικό και εταιρικό δίκαιο και

 3. anesis avatar
  anesis 17/01/2008 12:57:00

  Πάμε να πιάσουμε το θέμα τώρα μπράβο !!!
  Φυσικά οι υπόλογοι είναι άλλοι στην ιστορία αυτή . Ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (ρώτα τον Καρχιμάκη) και ο γνωστός εργατολόγος και όπως μας προέκυψε και κουβαλητής Νικολ/ος.
  Τα λαμόγια οι δημοσιογράφοι που έχουν 5-7 εκατ. Ευρώ μάλλον είναι τα παρεξηγημένα της παρέας και κατα λάθος πιάστηκαν στην φάκα.
  Πόσα ακόμα έχουν φάει σε λίγο καιρό θα φανεί που θα βγαίνουν ένας ένας οι εκβιασμένοι και θα τους δείχνους τους δακτυλοδεικτούμενους.

 4. Frixos13 avatar
  Frixos13 17/01/2008 17:36:36

  Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Κυρ.Μητσοτάκης,είπε με νόημα: «Δεν είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε ότι κυκλοφορούν 5 εκατ. ευρώ και να φερόμαστε σαν να μη συμβαίνει τίποτα». Φαντάσου δηλαδή να αποκαλυφθεί οτι τα έχωναν στη Μτόρα γι αυτό το λόγο

 5. George avatar
  George 17/01/2008 19:30:05

  Άνθρωπος τηε Bultiberg ο Αλογοσκούφης, γνωρίζει το
  παρασκύνιο καλά....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.