#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2008 21:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος μπορεί να επαναφέρει την πολιτική;

Είναι γεγονός ότι η συζήτηση που γίνεται στα σχόλια για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Από όλες τις απόψεις που μας έρχονται και μπορείτε να τις δείτε στις συζητήσεις επιλέγουμε σήμερα την άποψη του τακτικού αναγνώστη μας αναγνώστη "nas". Όχι μόνο επειδή απηχεί και τον προβληματισμό ενός σημαντικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά και επειδή δεν ...συμφωνούμε σε όλα μαζί του. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το θέμα: επειδή μόνο μέσα από τον διάλογο και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ίσως βρούμε κάποτε άκρη. Γράφει λοιπόν ο nas: 

Εδώ και καιρό, όταν άρχισα να καταθέτω τις απόψεις μου στον φιλόξενο χώρο σας -να πω την αλήθεια τον ένοιωθα (ΣΣ δεν τον νοιώθεις πλέον;) και δικό μου, έχει ένα άρωμα από τα πολύ παλιά χρόνια - έγραψα πως τελικά η πολιτική κόντρα θα λυθεί όταν σταματήσουν τα παπαγαλάκια να γκριζάρουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα -που έλεγε κι ο Νικόλας ο Κωνσταντόπουλος το ‘89- και τεθεί ανοιχτά και καθαρά το δίλημμα: Καραμανλής ή Παπανδρέου; ποιος από τους δύο, μπορεί να σκεφτεί τον δοκιμαζόμενο σήμερα, ξανά μετά 20 χρόνια, πολίτη; ποιος μπορεί να αντισταθεί – πλέον - στους κάθε λογής νταβατζήδες που έχουν πιάσει τα πόστα και περιμένουν τον λουφέ; ποιος μπορεί να επαναφέρει την πολιτική και τους πολιτικούς σε ένα ανεκτό επίπεδο σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα;Όπως έχουν τα πράγματα πιστεύω πως μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί. Θα δανειστώ μερικώς τα επιχειρήματα του «Προφήτη» (ΣΣ αναγνώστης μας , όχι θεοκρατικός) : όσοι υποτιμούν τον Γιώργο Παπανδρέου «υποτιμούν τον διαχωρισμό (όπως να τον πεις, «βενιζελικοί-βασιλικοί», «συντηρητικοί-δημοκρατικοί» κ.λπ.) που διατρέχει την νεοελληνική πολιτική ιστορία.(εγώ προσθέτω και το Καραμανλικοί-Παπανδρεϊκοί). Συμφωνώ απόλυτα πως «υποτιμούν και τη διαθήκη του Αντρέα : «στα παιδιά μου αφήνω το όνομά μου». Κάποιοι γέλασαν τότε. Όταν μ’ αυτό το όνομα ο Γιωργάκης πέρυσι πήρε 100 (!!!) εκατ. € κομματικό δάνειο από τις τράπεζες θα κατάλαβαν. Και ταυτίζομαι με το επιχείρημα πως: «ο «παπανδρεϊσμός» έχει ταυτιστεί σε ευρείες μάζες με φιλολαϊκή πολιτική και η παρουσία του άμεσου απόγονου μαζί με το «συμπαθητικό» προφίλ του, απαλλαγμένου από το μίασμα Σημίτη, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τη «δομική αναποτελεσματικότητα» της ΝΔ ίσως οδηγούσαν σε μια αντιστροφή της «πορείας Κ. Καραμανλή προς την εξουσία 1997-2004»…» !

Νομίζω πως πλέον ο Καραμανλής “προεξόφλησε” την παρτίδα του Δ’ ΚΠΣ για να συνεχίσει να κυβερνά. Γι αυτό Παπαχελάδες, Καρακούσηδες και Πρετεντέρηδες ανέλαβαν ξανά εργολαβικά το ρόλο του αποπροσανατολισμού της συζήτησης… Αν διαγράφουν πρώην πρωθυπουργούς…. και γιατί φέρθηκε τόσο ανώριμα ο Γιώργος… και πως θα κινηθεί τώρα ο «καταλληλότερος» μαζί με τα «καταλαδωμένα εξαπτέρυγα”… Ο Σημίτης, εάν τολμήσει να κάνει κόμμα, θα πάθει ότι και ο Γρίβας που… «εδοξάσθει κρυπτόμενος και εξεφτελίσθει εμφανισθείς». Όμως -δυστυχώς για την Ελλάδα- δεν θα τολμήσει. Ο Γιώργος είναι παίχτης. Αφαίρεσε από τον ιντριγκαδόρο πολιτικό της διαπλοκής το μόνο όπλο που διέθετε:να είναι εντός του ΠΑΣΟΚ και να υπονομεύει, να συνομωτεί, να στήνει δίκτυα, να εξαγοράζει. Και όταν έλθει η ώρα της κάλπης, ας αναλογιστούν όλοι με ποιόν θα πάνε και ποιόν θα αφήσουν. Το δίλημμα δεν θα είναι στο Γιώργο, δηλαδή αν ξαναχάσει τι θα κάνει, (αυτός έχει πολλά να κάνει…), αλλά σε όλους εμάς: τι θα κάνουμε αν συνεχίσει να μας κυβερνά αυτή η ανάλγητη πλουτοκρατία που γιγαντώθηκε από το ‘96 και μετά; τι θα κάνουμε αν κυβερνήσει είτε ξανά ο Καραμανλής, είτε κάποια εκδοχή του Μητσοτάκη, είτε -και ακόμα χειρότερα- κάποια συμμαχία Σημίτηδων και Μητσοτάκηδων;

Όσοι μπορούν να δουν λίγο παραπέρα από τη μύτη τους και την βόλεψή τους, έχουν χρέος να αντισταθούν στο ξεπούλημα της πατρίδας μας που επιχειρούν τα μπλοκ της διαπλοκής…ίσως είναι καιρός για ένα «νέο Πολυτεχνείο»…έστω και μετά 34 έτη!!!nas

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TheTruthIs avatar
  TheTruthIs 16/06/2008 22:01:10

  Για μένα πάλι ο "Παπανδρεισμός" έχει ταυτιστεί με εξωτερικό δανεισμό (τέτοια φιλολα'ι'κή πολιτική κάνω πολύ άνετα κι εγώ)

 2. Underdog avatar
  Underdog 16/06/2008 23:50:29

  "Ο Γιώργος είναι παίχτης".
  Ο μεγάλος Ντοστογιέφσκι έγραψε μυθιστόρημα με τον ίδιο τίτλο , τους "Αδελφούς Καραμαζώφ" αλλά και τον " Ηλίθιο".
  Για τα υπόλοιπα " Εμπρός της γης οι κολασμένοι".

 3. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/06/2008 00:19:51

  Μπορεί ο Γιώργος να ειναι καλών προθεσεων(αν και η προηγούμενη θητεια του στο ΥΠ.ΕΞ.αλλα έδειξε)και να μήν έχει υποκυψει στην διαπλοκή...
  Μπορει να παιζεται και το παιχνιδι κακού-καλού μπάτσου(γιωργος-σημιτης).
  Eδώ και καιρό πάντως τό ΄αντιδεξιό΄δεν πείθει ακριβώς επειδή δεν συσπειρώνει πλέον τον κόσμο πού πλήρωσε για τα καλά τήν λεγομενη΄αντιδεξιά΄πολιτική.
  Υπάρχει ουσιαστική εναλλακτική πρόταση Αστικού Εκσυγχρονισμού??
  Υπάρχει ουσιαστική πρόταση δημιουργίας ενός Κράτους Δικαιου και προστασίας τών Εθνικών Συμφερόντων???
  Η σοσιαλδημοκρατία διολισθαίνει όλο και πιό δεξιά γι΄αυτό ως κακέκτυπο ηττάται από τό πρωτότυπο..
  Εάν τά παραπάνω τά εκπληρώνει ο Γιωργάκης το συζητάμε..
  Γιά μένα δέν τά εκφράζει το σημερινό ΠΑΣΟΚ ως σύνολο...
  Ισως μερίδα του όπως και μερίδα τού ΣΥΝ(οχι τά διαφορα Σορακια που περιφερονται εκει μεσα)νά έχουν καλές προθέσεις..
  Αλλά δεν πείθουν διότι έχουν ασαφείς και αντιφατικές θέσεις ...
  Επομένως κάτω απ΄αυτές τίς συνθήκες προσωπικά δεν προτίθεμαι να υποβάλλω τον εαυτό μου στο δίλημμα που ο φίλος προτείνει στην ανάλυσή του.

 4. Le canard avatar
  Le canard 17/06/2008 01:23:41

  Nas ο Γιωργάκης δεν είναι παίκτης, πρέπει να αποδείξει ότι είναι. Προς το παρόν, από το μπουσούλιμα που ήταν, στάθηκε στα πόδια του και έκανε το πρώτο βήμα. Να δούμε. Θα περπατήσει το παιδί. Και κυρίως, θα τρέξει;

 5. theodore avatar
  theodore 17/06/2008 01:27:59

  WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

  Διαβάστε τις πραγματικές αιτίες που κρύβονται πίσω από την διαμάχη ΓΑΠ-Σημίτη.

  Μην τρώτε τα παραμύθια που σας πασάρουν τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους.

  WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

 6. sofia avatar
  sofia 17/06/2008 09:28:44

  Simfono apolita me ton NAS i kinisi tou PROEDROU itan pera gia pera sosti.

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 17/06/2008 11:12:49

  Γεια σου φίλε Σπύρο !
  Ακριβώς όπως τα λες.

 8. nas avatar
  nas 17/06/2008 15:20:20

  Factorx(α), ευχαριστώ για την επιλογή. Λάθος διατύπωση το "ένοιωθα"... όπως λέει το γνωστό σύνθημα, "είμαι εδώ" και... η συζήτηση (όπως και οι λαϊκοί αγώνες) συνεχίζεται...

 9. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 17/06/2008 18:31:28

  Την πολιτική μπορούν να την επαναφέρουν πολλοί, αλλά μόνο για τον ευατό τους και τους φίλους τους (στα προφορικά εννοώ). Καλή ώρα εμείς, εδώ. Ο καρκίνος υπάρχει στην πιάτσα. Δηλαδή.
  Στην πιάτσα υπάρχουν αυτοί που κατοικούν στα θερινά ανάκτορα και αυτοί που ετοιμάζονται για την κατάληψη τους.
  Οι εντός ξεγελούν το άγχος τους με την βουλησιαρχία των δημοσκοπήσεων κλπ, να μην τα ξαναλέμε.
  Οι εκτός καταστρώνουν σχέδια στην αμμοδόχο, "πάμε μόνοι, πάμε με τους γείτονες, και αν μπούμε ποίος θα κάτσει στο σαλόνι, δύο στόματα - μία κουτάλα" και τα γνωστά.
  Στη γωνία ο λαός, δηλαδή η μεσαία τάξη, η εργατική τάξη, οι εργάτες-αγρότες-φοιτητές, τα τιμημένα γειρατειά, τέλος πάντων όλες οι φυλές.
  Πού πάμε;
  Η θεωρία πάντως δείχνει πεζοδρόμιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.