#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2014 16:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Ο Χάρης... Μακιαβέλι;Τελικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Ο Μακιαβέλι μπορεί να γίνει κυβερνήτης της Ελλάδας; Ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής μπορεί να επιτρέπει ακόμη και ακρότητες σε βάρος των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν πραγματικά;

Δεν ξέρουμε αν στην κυβέρνηση το έχουν καταλάβει, όμως, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που δεν πληρώνει τους φόρους του, και κυρίως τον ΦΠΑ, το κάνει διότι επιλέγει να δώσει ψωμί και θέρμανση στα παιδιά του. Επιλέγει να πληρώσει το φροντιστήριό τους ή κανένα ζευγάρι παπούτσια και αφήνει για πιο μετά τους φόρους.

Και υπάρχουν επίσης εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι και κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι δεν υποβάλλουν στην ώρα τους τις δηλώσεις ΦΠΑ διότι το ταμείον είναι μείον.

Θα πει κανείς, μας εισπράττουν τον ΦΠΑ από τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί δεν τον καταβάλλουν ως οφείλουν; Έτσι είναι, αλλά όταν βρισκόμαστε υπό κανονικές συνθήκες, κι όχι σε ακραίες καταστάσεις.

Αυτά τα λέμε διότι μαθαίνουμε ότι ο κόσμος είναι έξαλλος με την τρομακτική αύξηση των προστίμων για όσους δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση ΦΠΑ. Προφανώς ο κ. Θεοχάρης πείστηκε ότι αν επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα τρέξουν να κάνουν στην ώρα τους τις δηλώσεις, αδιαφορώντας προφανώς για εκείνους που δεν έχουν ούτε να φάνε. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αν οι υπόχρεοι υποβάλλουν έστω και με μία μέρα καθυστέρηση τη χρεωστική δήλωση ΦΠΑ, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 1.000 έως και 2.500 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία των τηρούμενων βιβλίων. Από τον Φεβρουάριο η χρεωστική περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά χωρίς την καταβολή του οφειλόμενου ποσού. Το ποσό του οφειλόμενου ΦΠΑ θα βεβαιώνεται αυτόματα με την υποβολή της δήλωσης και για την εξόφλησή του στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ. θα εκδίδεται «Ταυτότητα Οφειλής», δηλαδή κωδικός πληρωμής. Η υποβολή θα μπορεί να γίνει χωρίς την πληρωμή των 10 ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής των χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για φορολογικές περιόδους που λήγουν από τον Ιανουάριο και μετά μετατίθεται από την 20ή στην 26η μέρα του μήνα που έπεται της φορολογικής περιόδου.

Διατηρείται το σύστημα εξόφλησης του ΦΠΑ σε δύο δόσεις. Ο υπόχρεος θα πρέπει να να εξοφλεί το 50% του οφειλόμενου ΦΠΑ μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα υποβολής της περιοδικής δήλωσης και το υπόλοιπο 50% μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα, με προσαύξηση 2%.

Σε περίπτωση υποβολής αρχικής χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ με λανθασμένα δεδομένα, μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση.

Αυτές είναι οι νέες προβλέψεις του νόμου και το ερώτημα είναι ένα. Αν κάποιος που δεν έχει να πληρώσει και καθυστερεί για μία μέρα να κάνει τη δήλωση, που θα βρει να πληρώσει πρόστιμο 1.000 ευρώ; Δεν το καταλαβαίνουν οι τεχνοκράτες ότι κάτι τέτοιο είναι ανοησία και προκειμένου να πιαστούν τα λαμόγια που φοροαποφεύγουν θα την πληρώσουν και όσοι έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα;

Η κυβέρνηση τη γλίτωσε στο παρά πέντε γιατί τελικά οι πλειστηριασμοί αποφεύχθηκαν. Με το να τα βάζει με τους «μικρούς» και όχι με τη φοροδιαφυγή τύπου «λίστα Λαγκάρντ» ή όλων εκείνων των επιχειρηματιών που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ, δεν αντιλαμβάνεται ότι εξοργίζει τον κόσμο; Κι ότι δεν θα βρει ψήφους μέσα στις κάλπες γιατί όλοι θα έχουν φύγει για άλλες πολιτείες;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jimakos avatar
  Jimakos 17/01/2014 16:28:50

  Άψογος ο Χάρης με το MacBook μας.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Jimakos 18/01/2014 07:42:36

   Όλα τάχει η Μαριορή, ο φερετζές της έλλειπε !.

 2. θηραία avatar
  θηραία 17/01/2014 16:37:59

  Αν θέλουν να μας πείσουν, ότι΄πράγματι κυνηγάνε την φοροδιαφυγή, να κάνουν κάτι απλό....
  Καθημερινά, να ανακοινώνεται το ποσό του ειδικού λογαριασμού, όπου εισέρχονται τα ποσά από "σκοτεινές δραστηριότητες".
  Ακόμη μόνο 17 εκατ ευρώ αριθμεί, από καταθέσεις μόλις τριών ...φιλοτιμησάντων;;

  Επίσης να σταματήσουν σε κάθε ανακοίνωσή του οικονομικού επιτελείου προς τους υπηκόους φορολογουμένους, να ακολουθούν τριακόσιες ερμηνευτικές, που περιπλέκουν, εκφοβίζουν, απειλούν κι εν τέλει τρελαίνουν τον κόσμο!
  Λεφτά για χάπια δεν υπάρχουν!

 3. anonymous avatar
  anonymous 17/01/2014 17:04:13

  Εμένα μου χρωστάει μεγάλη εταιρεία τιμολόγιο του Δεκεμβρίου και πρέπει να πληρώσω το ΦΠΑ. Δεν έχω τα χρήματα για να τον καλύψω. Γιατί θα πρέπει να πληρώσω πρόστιμο; Επίσης στην περίπτωση που δεν έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ να μετακυλίεται το πρόστιμο σε αυτόν που πραγματικά τον οφείλει. Άλλο να μου τον έχει δώσει και να τον έχω φάει, που κι αυτό δικαιολογείται, διότι ζήτησα κεφάλαιο κίνησης 2.000 Ευρώ από όλες τις τράπεζες έντοκα και δε μου έδωσαν. Πως θα κινηθώ εγώ μέχρι να με πληρώσουν;

  • Nik avatar
   Nik @ anonymous 18/01/2014 18:32:26

   ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Δίνεις την πραγματική εικόνα της καθημερινής λειτουργείας όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Οταν πληρώνεσαι με 8μηνες επιταγές ενώ η Εφορία θεωρεί το τιμολόγιο εισπραχθέν μόλις φύγει από το μπλοκ πως να πληρώσεις το ΦΠΑ.

   Ας φτιάξουν ένα σύστημα ηλεκτρονικής πληρωμής του ΦΠΑ από τον πραγματικό οφειλέτη, και όχι τον επαγγελματία που τιμολογεί και τότε θα δουν πόσα απιδια χωράει η σάκος.

 4. tak avatar
  tak 17/01/2014 17:07:12

  Σήμερα που γιορτάζει ο κ. Σαμαράς, ας ακυρώσει την πολιτική του Θεοχάρη και των υποτελών του Στουρνάρα, Μαυραγάννη, Σταϊκούρα και Μυταράκη και ταυτόχρονα να τους στείλει στα σπίτια τους!
  Θα δώσει μέγιστη χαρά στο λαό!

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ tak 18/01/2014 18:25:07

   Ίσως μια μέρα....

   www.youtube.com/watch?v=WIY1GMSammg

 5. IOANNIS avatar
  IOANNIS 17/01/2014 17:07:55

  Αυτό το αγόρι έχει πενταετή θητεία.Ούτε ψύλλος στο κόρφο μας

  • Ας κρατήσουν οι χοροί... avatar
   Ας κρατήσουν οι χοροί... @ IOANNIS 17/01/2014 19:01:27

   Δώωωωσεεεεε Χάρηηηηηηη! Μη μας λυπάσαι. Αντέχουμε.

 6. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 17/01/2014 17:18:20

  φέρνει λίγο στον Αντονι Πέρκινς

  • θηραία avatar
   θηραία @ Βούλα Ελευθεριάδου 17/01/2014 18:10:10

   ...στο "ψυχώ"!

   • Βούλα Ελευθεριάδου avatar
    Βούλα Ελευθεριάδου @ θηραία 17/01/2014 20:13:05

    ακριβώς χαχαχαχα

  • Forget it Yannis... avatar
   Forget it Yannis... @ Βούλα Ελευθεριάδου 17/01/2014 18:56:41

   Εγώ γιατί τον βλέπω να φέρνει εντελώς στον Μίστερ Μπιν, στο πιό αιμοβόρικο; Λέτε να είμαι προκατειλημμένη;

 7. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 17/01/2014 17:50:44

  Αυτος εχει κοψει απο Ν.Δ. τουλαχιστον 4-5%......να τον χαιρεστε.

  • tak avatar
   tak @ Σαρακατσανος 18/01/2014 11:14:08

   Αυτός φίλε μου είναι ΟΛΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ζημιά της Νέας Δημοκρατίας!

 8. peter avatar
  peter 17/01/2014 17:55:51

  Αν δεν μαζέψει έγκαιρα ο Σαμαράς Θεοχάρο, Στούρνο και Μπουμπούκο ειλικρινά τον λυπάμαι ............. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
  Εκτός κι αν δεν μπορεί. Οπότε καλύτερα να βγεί και να μας πεί την αλήθεια. Σίγουρα θα βγεί λιγότερο χαμένος. Τουλάχιστον ας το κάνει, έστω και για την υστεροφημία του.

 9. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 17/01/2014 18:38:12

  Ελληνικό φιλότιμο δεν υπάρχει!
  Τα διάφορα κονδύλια δημοσίου , οι απευθείας αναθέσεις, κονδύλια παν/μίων όλα πληρωμένα και από την ακραία υπερφορ/ση συνδυαστικά με περικοπές μισθών και συντάξεων : για αναβαθμίσεις -εκσυγχρονισμούς -επιμορφώσεις και άλλα συναφή, κονδύλια για ερευνητικά προγράμματα και κωδικοί μεταξύ αυτών και έξοδα παραστάσεων, αμοιβές..... Οι περίφημες λίστες επιχ/τιών μικρών και μεγάλων, ελ. επαγγελματιών, υψηλόμισθων -χαμ,ηλόμισθων δημ ή ιδ. τομέα, κ.κ. ανέργων και αέργων και όλων αυτών των λ-ι/η-στών με τις εντός και εκτός ΕΕ καταθέσεις και πολλών εξ'αυτών με τις παράλληλες και μη αγορές υπερπολυτελών κατοικιών όχι μόνο εντός αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πότε επιτέλους , θα ελεγχθούν και θα αποφέρουν αυτά που χρωστούν όλοι αυτοί οι αετονύχηδες βολεψάκηδες και τα μοσχοαναθρεμμένα,, με τα κλεμμένα άμεσα ή έμμεσα παιδάκια τους;
  Αυτά ο κ. Στουρνάρας μηδέ εξαιρουμένων των προκατόχων του και η υπόλοιπη μπαμπουλοπαρέα δεν έχουν σκοπό να τ'ακουμπήσουν; Δεν έχουν καταλάβει ότι οι αμοιβές τους προέρχονται όχι από τις παρέες τους αλλά από τις στερήσεις των ταπεινών και όχι των αρπακτικών και αχόρταγων; Οι εγγυήσεις δεν γεμίζουν τα ταμεία από τα και με τα κλεμμενα.....Οι επιστροφές ρευστού και οι άμεσες εκποιήσεις ακινήτων ...ναι!
  Ας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως οφείλουν και ας ασκήσουν την επιθετική φορο-πολιτική τους εκεί που ΠΡΕΠΕΙ και ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι περιστάσεις, δηλ. σ'αυτούς που γνωρίζουν "πολύ καλά" γιατί δημιουργούνται πολλά ερωτήματα στον απλό και οχι κλεφτη πολίτη που δεν ήταν και δεν είναι: πρώτο τραπέζι πίστα , ούτε στις πίστες για σκι εσωτερικού ή εξωτερικού, ούτε στα σπα, και ακριβά resorts και καμπάνες για ΣΚ ή συχνές ολιγοήμερες διακοπές για ξεκούραση εντός κι εκτός συνορων.... , ούτε κυκλοφορ-ούσε/-εί με χιλιάδες κυβικά αλλά και δεν χρηματοδοτ-ούσε/-εί παράλληλα και ακριβοπληρωμένο προσωπικό για υπηρεσίες κατ'οίκον ούτε τα παιδάκια του μετακινούντ-ο/-αι με ακριβά ΙΧ για να μεταβούν σε κολλέγια κ.α. και όλα αυτά που συνδυάζουν πολυτελή βίο και γκλαμουράτα events...Μήπως να πράξουν τα αυτονόητα οι κ.κ.;
  Αν δεν έχουν κόσμο να είναι βέβαιοι ότι είναι αρκετοί αυτοί που μπορούν κι έχουν γνώσεις για να τους συνδράμουν ΑΜΙΣΘΙ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στους ελέγχους -αφού βέβαια πρώτα ελεγχθεί ο βίος τους- και επι της ουσίας να επιταχυνθούν οι απαιτούμενες ενέργειες προς όφελος του τόπου και των Ελλήνων που δεινοπαθούν.
  Ας το σκεφθούν κι ας πράξουν τα δέοντα, αρκετούς έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και αρκετές νέες ζωές έχουν καταδικάσει σε δουλεία .

 10. Κωστας avatar
  Κωστας 17/01/2014 19:30:18

  Πως θα παρει το μπονους που νομοθετησε για τον εαυτο του ? Τελικα κατι αριστεροι σαν τον στουρναρα και ανυπαρκτοι σαν τον θεοχαρη θα καταφερουν να διαλυσουν και την Ν.Δ.

 11. Ραβινος avatar
  Ραβινος 17/01/2014 19:44:03

  Mε αλλα λογια ν'αγαπιωμαστε!Θελουμε η οχι να παταξουμε την φοροδιαφυγη?Τι παει να πει δεν πληρωνω φορους για να παρω παπουτσια η να πληρωσω τα φροντιστηρια κλπ?Αλλο τουτο παλι το ΦΠΑ που πληρωσα εγω ο καταναλωτης να το παρακρατησει ο εμπορος η ο οποιος αποδεκτης για να καλυψει τα δικα του εξοδα .Η μονη περιπτωση ρυθμισης ειναι αυτη που πολυ σωστα λεει παραπανω ο anonymous να πληρωσει τα προστιμα αυτος που χρωσταει το ΦΠΑ και οχι αυτος που δεν εχει πληρωθει το τιμολογια ,αποδειξη κλπ . Με τετοια μυαλα να μην πληρωνονται οι φοροι δεν μας σωζει τιποτα .Οχι μια αλλα 4 τροικες επρεπε να εχουμε πανω απο το κεφαλι μας μπας και γινει κατι για αυτην την ερημη χωρα .Που αλλου γινονται αυτα σε ποια χωρα ?.Ολες οι χωρες που προκοψαν το πρωτο που εκαναν ηταν να βαλουν καλα στο χοντροκεφαλο των πολιτων τους οτι θα πρεπει να πληρωνουν τους φορους τους εαν οχι τοτε δεν τους αξιζει να λεγονται πολιτες αλλα α-πολιτιστοι.Οι μισθωτοι και συνταξιουχοι γιατι προ-πληρωνουν τους φορους τους και το ΦΠΑ ? Ως ποτε θα συντηρουν τις στρατιες των κηφηνων εμπορων ,μικροβιοτεχνων ,ελευθερων επαγγελματιων {γιατρων ,δικηγορων ,λογιστων ,συμβουλων ,μετοχων κλπ } ,αγροτων φοροφυγαδων ?

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Ραβινος 17/01/2014 22:11:36

   Έτσι! Ρίξε κι άλλο φόρους Στουρνάρα και Θεοχάρη! Πάρτα όλα τα ρημάδια τα λεφτά των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών κατά συρροή κλεφτών και ψευτών! Μας φθάνει που ζούμε, ότι έχετε ξετινάξει την λίστα Λαγκάρντ και την φοροδιαφυγή στα καύσιμα και που απολαμβάνουμε υψηλής ποιότητας υγεία και παιδεία! ...
   Απολαυστικός (μέχρι δακρύων)....

  • Nik avatar
   Nik @ Ραβινος 19/01/2014 07:45:13

   δεν έχεις ιδέα για το πως λειτουργεί η αγορά. Ολοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λειτουργούμε με μεταχρονολογημένες επιταγές εδώ και δύο δεκαετίες, είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης για την μικρή επιχείρηση. Για αυτό δεν έχουμε πάντα το σύνολο του ΦΠΑ.

   Αν υπήρχαν μυαλά, και όχι ανεπαρκείς υπάλληλοι στο υπουργείο, θα έβαζαν ένα ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής του ΦΠΑ άμεσο, με την παρουσίαση του τιμολογίου και ο οφειλέτης τότε δεν θα ήταν ο εκδότης του τιμολογίου αλλά ο αποδέκτης. Αλλά αυτό ήταν μεγάλο θεώρημα για τους μανδαρίνους.

   Πάρε ένα παράδειγμα. Εισάγω μεταχειρισμένα μηχανουργικά μηχανήματα. Πληρώνω το ΦΠΑ με τον εκτελωνισμό. Πουλάω ένα μηχάνημα και παίρνω τρεις επιταγές, η πιο κοντινή εξαμήνου. Το ΦΠΑ έρχεται σε δίμηνο. Δεν έχω να το πληρώσω. Η επιβολή 2500 Ευρώ θα κάνει την πληρωμή πιο πιθανή ή θα με κλείσει;

   Για πες μας την λύση.

 12. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 17/01/2014 19:44:06

  Φάκτορα, θα το πώς ευθέως. Οι Θεοχαρηδες και οι περισσότεροι κομισσάριοι της Ελλαδοσοβιετίας είναι ανίκανοι να σκεφτούν δημιουργικά.

 13. tpe avatar
  tpe 17/01/2014 19:46:41

  Ως ΠΡΩΗΝ ελεύθερος επαγγελματίας, που έχω τραβήξει τα μύρια όσα από αυτό το κράτος, έχω να πω πως ΠΟΤΕ δεν έκλεψα το ΦΠΑ. ΠΟΤΕ. Ούτε ένα λεπτό του ευρώ, ούτε μία δραχμή. Κι ας είχα πιστωτικά τιμολόγια.

  Τώρα: Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν εφαρμόζουν το πλέον απλό πράγμα: Πληρωμή με κάρτα=Αυτόματη πληρωμή ΦΠΑ στο κράτος. Ούτε χρέη, ούτε ξε-χρέη...
  Γιατί;

  • Nik avatar
   Nik @ tpe 19/01/2014 07:46:32

   Α γειά σου! Τι πιο απλό, άρα άπιαστο για τους μανδαρίνους του ΥΠΟΙΚ.

 14. Tassos avatar
  Tassos 17/01/2014 20:16:36

  Ο ΦΠΑ εισπράττεται για λογαριασμό του κράτους, οποιος δεν τον αποδίδει διαπράττει έγκλημα κατά των υπολοίπων. Από την άλλη κάποιοι δεν εισπράττουν και πρέπει να πληρώσουν ΦΠΑ που δεν εισέπραξαν. Αλλά αυτό είναι το έλασσον, αργά ή γρήγορα θα τον πάρεις τον ΦΠΑ. Οποιος όμως δεν τον αποδίδει , στο κάτεργο και γρήγορα.

 15. foros1 avatar
  foros1 17/01/2014 20:32:23

  η μεγαλη φοροδιαφυγη προερχεται απο την παροχη υπηρεσιων.
  ας βαλουν επιτελους επιστροφη φορου 30% σε οσους παρουσιαζουν αποδειξεις Π.Υ.
  ολοι θα ζητουν αποδειξεις, αφου θα κερδιζουν 30 - 23 = 7% και το κρατος θα κερδιζει απο την φορολογηση του αντιστοιχου επαγγελματια τουλαχιστον ενα επιπλεον 15%. (απο το 7% που υποτιθεται θα χασει).

 16. el eternauta avatar
  el eternauta 17/01/2014 21:00:24

  2 ωρες εφαγα προχθές στην ΔΟΥ κηφισιας για να μου κάνουν την επιστροφή φόρου συμψηφισμο .

 17. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/01/2014 21:13:19

  Κάποιος πρέπει να κάνει την βρώμικη δουλειά.
  Ούτε λασπόνερα, ούτε αίματα στο λευκό πέπλο του Αυτοκράτορα.
  Κι όταν ένα Κράτος είναι ανίκανο να λειτουργεί ως Κράτος Δικαίου,
  ενεργεί με εκτελεστές.

 18. Αγρότης avatar
  Αγρότης 17/01/2014 22:02:06

  Αυτός δεν είναι υπεύθυνος για τις όποιες λίστες φοροδιαφυγής; Τι έκανε λοιπόν;

 19. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 17/01/2014 22:25:48

  Δε μου λετε βρε παιδια μονο ο ΦΠΑ υπαρχει σ αυτο τον τοπο?
  Για να κουνησει λιγο το κεφαλι του ο Θεοχαρης μηπως και ξυπνησει.
  Υποθεστε οτι εχω ολη την καλη διαθεση να πληρωσω ολο τον ΦΠΑ του μηνα ή του τριμηνου, υποθεστε επισης οτι δουλευω τοις μετρητοις και οχι με 4μηνες εξαμηνες επιταγες, υποθεστε επισης οτι δεν εχω σουβλατζιδικο ταβερνα ή περιπτερο για να μπαινουν οι εισπραξεις αμεσα στο ταμειο...αλλα δουλευω ειτε με το δημοσιο ειτε με πωλησεις σε διαφορες πολεις της Ελλαδας ειτε με πωλησεις με πιστωτικες καρτες.
  Σ αυτες τις τρεις τελευταιες κατηγοριες που κατατιθενται υποχρεωτικα οι εισπραξεις? στις τραπεζες!!! που αν χρωστας κανενα στεγαστικο ή την εφορια ή κανενα ταμειο τα χρηματα δεσμευονται αμεσως.
  Λεω εγω , μηπως θα επρεπε να υπαρχει ακατασχετος ενας λογαριασμος στον οποιο θα μπαινει μονο ο ΦΠΑ??? Σκεφθηκαν καθολου αυτο το ενδεχομενο? γιατι αλλο πραγμα φοροφυγας και αλλο πραγμα να σου παιρνει τον ΦΠΑ η τραπεζα ή η εφορια ή τα ταμεια επειδη χρωστας. Εμ μου τα παιρνουν εμ θα τιμωρηθω ως φοροκλεπτης?
  Δε ξερω τι πρεπει να γινει αλλα πρεπει να βρεθει αμεσα ενας τροπος ο ΦΠΑ να πηγαινει σε ειδικο τραπεζικο λογαριασμο αγορων πωλησεων για να μην θεωρηθει ολη η Ελλαδα ως φοροκλεφτης.

 20. Γιάννης Μ. avatar
  Γιάννης Μ. 17/01/2014 22:26:57

  Ερωτηματικά δημιουργεί η απόφαση του Υπ Οικ να καταργηθούν τα δελτία αποστολής εμπορευμάτων καθώς και οι φορτωτικές χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει με τι έγγραφα θα συνοδεύονται και θα ελέγχονται τα μεταφερόμενα αγαθά.

  Κατά τ' άλλα έχουμε πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής ...

 21. decodex avatar
  decodex 17/01/2014 22:28:35

  Καλα το παει. Το Mac με χαλασε. Οι παλιοι κομπιουτεραδες ειναι PCαδες. Το ΦΠΑ πρεπει να αποδιδεται αμεσα.

 22. greg avatar
  greg 17/01/2014 22:45:44

  Λυπάμαι, αλλά η μετατροπή της ελεύθερης οικονομίας σε Κολοσσαίο,με χριστιανούς και λιοντάρια, πιστεύετε ότι θα ενισχύσει την όποια αναπτυξιακή προοπτική;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ greg 18/01/2014 11:10:25

   Η θεαματοποίηση της Τιμωρίας είναι όντως ρωμαϊκή πορνογραφία.
   Το είδωλο για συλλογικό αυνανισμό.
   Όμως, Κοινωνίες που δεν τιμωρούν καταρρέουν.
   Το οικονομικό έγκλημα (αστική και ποινική απάτη, φοροδιαφυγή κτλ.) είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ελεύθερης, δημιουργικής και ανταγωνιστικής οικονομίας.

 23. Epic anions avatar
  Epic anions 18/01/2014 06:39:21

  Τα προστιμα είναι πολύ χειρότερα, μπορούν να φτάσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ακόμα και για εργαζόμενο με μπλοκάκι και δυο εργοδότες. Πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση ανάλογα με τα κέρδη. Άλλο να ξεχάσεις μια μηδενική η και πιστωτική μια μέρα και άλλο να χρωστάς 100000 ΦΠΑ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕς ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

 24. ADASK avatar
  ADASK 18/01/2014 09:27:11

  Φυσικά και πρέπει να ριζώσει καλά στο μυαλό μας ότι πρέπει να πληρώνουμε τους φόρους. Μόνο έτσι η κοινωνία θα μπορέσει να ανασάνει. Όμως ποιους φόρους. Τους δίκαιους, τους λογικούς, τους θεμιτούς φόρους. Βεβαίως να αποδίδεται ο ΦΠΑ. Όταν όμως τον έχω εισπράξει (φίλε anonymous, εμένα καμμιά φορά δεν με εχει πληρώσει εντός τριμήνου το Δημόσιο, είμαι μηχανικός, μελετητής). Όταν παλαιότερα υπήρχε η δυνατότητα, απέδιδα τον ΦΠΑ και περίμενα μήνες για να εισπράξω. Τώρα θα μπορέσω?
  Όσο για τους δίκαιους φόρους. Ειναι δίκαιο να πληρώνουμε φόρο κινητής τηλεφωνίας και ΦΠΑ επι αυτού? ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και ΦΠΑ επι αυτού? φόρο στα ασφάλιστρα της ιδιωτικής ασφαλείας υγείας? τέλος επιτηδευματος? και ποσά αλλά παρανοϊκά.....λες και θέλουν να μας πουν "άντε, ξεκουμπιστειτε, να φύγετε να πάτε αλλού".
  Ειναι δίκαιο να επιβάλλουν υπέρογκους φόρους στα ακίνητα με βάση την αντικειμενική αξία, όταν γνωρίζουν ότι η πραγματικές αξίες ειναι υποπολλαπλάσιες των αντικειμενικών?
  Θα μου πείτε χρειαζόμαστε χρήματα, πρέπει να ζήσουμε χωρίς δανεικά. Ναι, συμφωνώ και επαυξάνω. Όμως η όλη διαδικασία ανάκαμψης πρέπει να εδράζεται στο αίσθημα δικαίου, στην εντιμότητα και όχι στην απάτη και στη λαμογιά.
  Ο Θεοχαρης και όλα τα αλλά golden boys ποιο δρόμο ακολουθούν? ερώτημα θέτω.

  • Epic anions avatar
   Epic anions @ ADASK 18/01/2014 10:41:22

   Απλά υπουργοί δεν υπάρχουν. προφανώς ο νόμος ήρθε απ´εξω και μάλιστα σε άλλη γλώσσα.

 25. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 18/01/2014 16:52:26

  Άδικά διαβάλλετε τον Μακιαβέλλι στο άρθρο.

  Ο Μακιαβέλι εξετάζοντας γιατί ο πιο αιμασταγής όλων των τυρράννων ο έλληνας Αγαθοκλής, έμεινε στην εξουσία πολλές δεκαετίες κατακτώντας όλη την Σικελία, νικώντας την Καρχηδόνα ενώ έγιναν ελάχιστες στάσεις εναντίον του, είπε καποιες περίφημες φράσεις, αναλύοντας αυτήν την επιτυχία:

  1)Ότι άσχημο έχει να κάνει ο ηγεμόνας στον Λαό πρέπει να το κάνει όλο μαζί και πολύ γρήγορα. Μετά πρέπει να κάνει μόνο ευεργεσίες. Δεν πρέπει να αφήνει τον Λαό στην ανασφάλεια ότι συνέχεια θα προκύπτουν όλο και πιο νέα μέτρα εναντίον του δίχως κανείς να ξέρει πότε θα λάβει τέλος αυτό το παραμύθι, γιατί αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις στάσης κατά της εξουσίας.

  2)Οι υπήκοοι μισούν περισσότερο τον ηγεμόνα που τους στέρησε την περιουσία (γενικά τις προϋποθέσεις υλικής ευμάρειας), παρά τον ηγεμόνα που τους σκότωσε τον πατέρα. Αυτό συμβαίνει διότι αν κάποιος υποφέρει οικονομικά, υποφέρει ο ίδιος κάθε μέρα, ενώ το τι έπαθαν οι πρόγονοί του γίνεται κάθε μέρα και πιο μακρινό. Επειδή ακούγεται πολύ σκληρό (αλλά απόλυτα πραγματικό εντούτοις), σκεφτείτε πόσο νοιάζονται οι σημερινοί έλληνες για το αν υπέφερε ο παππούς τους στον εμφύλιο κι αν αυτό έχει την ίδια βαρύτητα με το πόσο υποφέρουν οι ίδιοι τώρα ελέω κρίσης.

  Απο τα παραπάνω φαίνεται ότι μικρή και μεγάλοι Θεοχάρηδες είναι το αντίθετο του Μακιαβέλι ή του Αγαθοκλή.

  Ο Αγαθοκλής θα ήταν κατά των φόρων. Δεν χρειαζόταν άλλωστε. Την πρώτη μέρα που ανέλαβε της εξουσία σκότωσε 30.000 ανθρώπους, όλους τους ολιγαρχικούς με τις οικογένειές τους και δήμευσε τις περιουσίες τους.

  Οι υπόλοιποι έζησαν μέσα σε μία αυξανόμενη ευμάρεια (μοίρασε κτήματα σε ακτήμονες, πήρε γενικά πολλά φιλολαικά μέτρα) οπότε δεν είχαν λόγο να στασιάσουν. Επισης η τρομερή σφαγή χαράχτηκε βαθιά στην μνήμη των Συρακουσίων θυμιζοντάς τους τι παθαίνουν τα ατακτα παιδιά(ένα τεράστιο κακό συντελεθέν πολύ γρήγορα προξενεί πολύ μεγαλύτερο τρόμο αλλά και θαυμασμό για την εξουσία όπως είπε κι ο Γουστάβος Λεμπόν στην ψυχολογία των όχλων).

 26. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 18/01/2014 18:02:25

  Τυράννων εννοούσα

 27. Nik avatar
  Nik 18/01/2014 18:36:06

  Προβλέπω ότι εντός 6 μηνών οι νέοι κανονισιμοί περί ΦΠΑ θα έχουν τα εξής αποτελέσματα:

  1- Θα κλείσουν πολλές μικρές επιχειρήσεις που δεν αντέχουν το σύστημα

  2- Θα μειωθεί ο τζίρος στην αγορά αφού το λίγο ρευστό θα πάει στο ΦΠΑ για να αποφευχθούν τα εμετικά πρόστιμα

  3- Επενδύσεις δεν θα γίνουν διότι πρέπει να είσαι ακραίος μαζοχιστής για να στήσεις δουλειά σε τόσο εχθρικό περιβάλλον.

  4- Θα κερδίσουν σε επενδύσεις οι γείτονες μας που δεν εφαρμόζουν σαδιστικούς νόμους, πχ Σκόπια, Βουλγαρία, Κύπρος και Τουρκία.

  Σε έξη μήνες θα τα τσεκάρουμε.

 28. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 18/01/2014 18:57:22

  Στο τέλος όλοι στην Ελλάδα θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε φυλακή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η κατάσταση είναι αηδία πια.

  • foros1 avatar
   foros1 @ Γιώργος Αχαιός 18/01/2014 22:46:24

   εχετε δικαιο.
   ειναι απολυτα απαραδεκτο, για ενα λαθος, να επιβαλλονται τετοια προστιμα.
   εχει χαθει το μετρο στην χωρα μας.

  • θηραία avatar
   θηραία @ Γιώργος Αχαιός 18/01/2014 22:57:45

   ...εκτός κι αν έχεις 5 εκατομμύρια για πέταμα!

 29. Παλιός avatar
  Παλιός 18/01/2014 19:08:12

  Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα κάποιοι άνθρωποι που λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις είτε στερούνται τον κοινό νού είτε είναι εξαιρετικά ύποπτοι... ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ κ. ΘΕΟΧΑΡΗ;;; ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ;; σε μια Αγορά που η εξόφληση μετρητοίς υπάρχει μόνο στα σουπερμάρκετ και στα σουβλατζίδικα, που όλες οι επιχειρήσεις δουλεύουν με πίστωση, ελλείψει τραπεζικής χρηματοδότησης, θα επιβάλετε πρόστιμα 1.000€, 2.500€, 10.000 € για μια μέρα καθυστέρησης. Όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και πρώτο-πρώτο το ίδιο το Δημόσιο ποτέ δεν πληρώνουν με την έκδοση του τιμολογίου αλλά σε 3-6-18 μήνες, θα εξοντώνετε όποια επιχείρηση δεν πληρώθηκε και δεν μπόρεσε να σας πληρώσει;;. ορισμένοι δε σχολιαστές που επικροτούν με το επιχείρημα ότι πρέπει να πληρώνονται οι φόροι είναι ή παντελώς άσχετοι με τη λειτουργία της Αγοράς, ή απλά βαλτοί σχολιαστές. Γιατί κανείς δεν είπε καλά μου παιδάκια να μην πληρώνονται οι φόροι. Ούτε είπε να μην τιμωρείται ο ασυνεπής φορολογούμενος. Όμως δεν μπορείς να τον εξοντώνεις με πρόστιμα για χρήματα που δεν έχει εισπράξει, και μάλιστα από την επόμενη ημέρα. Ούτε μπορεί εάν την ημέρα της προθεσμίας ο λογιστής μου τράκαρε, αρρώστησε, δεν είχε ίντερνετ ή ρεύμα, ή επειδή παρέπεσε ένα τιμολόγιο να μου επιβάλεις πρόστιμο 1.000 €, 2.500€ ή 10.000 € για μια μέρα.... πες 100 € την 1η μέρα, 200€ τον 1ο μήνα, 400€ το δεύτερο κλπ.
  Ούτε να εξισώνεις το δικό μου λάθος με την τροποποιητική των 100 € με το «λάθος» της τροποποιητικής μιας πολυεθνικής που «γύρισε» 100.000.000 € και να βάζεις το ίδιο πρόστιμο...
  Αυτά κ. ΘΕΟΧΑΡΗ, αν δεν με πείσεις για την απέραντη βλακεία σου σε καθιστούν πολλαπλά ύποπτο. Διότι η μικρή επιχείρηση, που κρατάει η ίδια τα βιβλία της, δεν την πληρώνει στην ώρα του κανείς πελάτης και άντεξε με νύχια και με δόντια 6 χρόνια ύφεσης θα κλείσει μετά από 2-3 πρόστιματάκια, καθώς θα βρεθεί εκτός Αγοράς, χωρίς ενημερότητες, με κατασχέσεις κλπ, αφήνοντας όλο το χώρο στους μεγάλους, στη διαπλοκή και στις πολυεθνικές που και απεριόριστη ρευστότητα έχουν και δάνεια μπορούν να παίρνουν ανεξαρτήτως κερδών (βλ. Κοντομηνάς).
  Τα δε ΜΜΕ της διαπλοκής που έκαναν πρώτο θέμα επί μήνες τα στεγαστικά κάποιων που δεν πληρώνουν το δάνειό τους από το 2008 (!!!!), περνούν στα «ψιλά» τη σφαγή εντίμων επιχειρηματιών που θα χρωστούν 1 μέρα!!!!
  (θα χαιρόμουν πραγματικά κάποιος να απαντούσε σε όσα λέω, μήπως και εγώ παραλογίζομαι και έχω άδικο...)

  • Nik avatar
   Nik @ Παλιός 19/01/2014 07:36:58

   Δεν έχεις άδικο. Αλλά εσύ ζεις και δουλεύεις στην πιάτσα και τα πόστα τα κρατούν ανεπάγγελτοι και ανίδεοι που δεν ξέρουν γρι από το πως λειτουργούμε σαν κοινωνία και σαν αγορά.

   Πραγματικά εκπληκτική είναι η κάστα δημοσιογράφων, που ξέρουν το πρόβλημα διότι οι περισσότεροι πληρώνονται με καθυστέρηση 1, 2 και περισσότερων μηνών λόγω δυσπραγίας των εκδοτών τους, και παρά ταύτα επικροτούν τα αιμοβόρα αυτά πρόστιμα.

   Στον δικό μου κύκλο όλοι μελετόυν τρόπους να μειώσουν την δραστηριότητα τους για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να βρεθουν τιμωρημένοι με ένα πρόστιμο χιλιάδων Ευρώ.

   Και βέβαια πίσω από τον Θεοχάρη είναι μια καραβιά ανεπαρκέστατων υπαλλήλων, που χρόνια τώρα προτείνουν αυτά και άλλα στην πολιτική ηγεσία, που και αυτή με την σειρά της, λόγω μεγαλύτερης ανεπάρκειας, τα δέχεται.

 30. η Dimi avatar
  η Dimi 18/01/2014 19:43:38

  Ο Μακιαβέλι δεν ενδιαφέρεται για κανένα και δεν απολογείται για τίποτα.
  Zει με τη ψευδαίσθηση του αλάθητου, ότι είναι το κέντρο του κόσμου, ότι
  το σύμπαν στρέφεται γύρω του. Γι αυτό, όσο ψηλότερα πετούν οι Αετοί,
  τόσο παραμορφωτικά μικρότεροι φαντάζουν στα μάτια του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.