#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/08/2012 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; 

Η πασίγνωστη πλέον φράση που φέρεται να είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, είναι αυτή που έχει στοιχειώσει όσο καμιά την ελληνική κοινωνία. Άντε και η άλλη φράση για το απέραντο φρενοκομείο.

Όταν όμως, 50 χρόνια μετά συζητούμε και ξαναλέμε για το ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο τότε σίγουρα η δημοκρατία μας είναι ανάπηρη.

Αφορμή για τη συζήτηση είναι το τελεσίγραφο που δόθηκε πριν μερικές ημέρες στους διοικητές ορισμένων ΔΕΚΟ να αποστείλουν στοιχεία για το τι πληρώνουν, ποιες είναι οι δαπάνες τους και τι έκαναν τόσους μήνες για να μειώσουν το κόστος τους.

Ανάλογα στοιχεία έπρεπε να έχουν στείλει και ορισμένα πανεπιστήμια αλλά και διάφοροι κρατικοί φορείς που κατά περίεργο τρόπο παθαίνουν «αμνησία» κάθε φορά που τους ζητείται να δώσουν οικονομικά στοιχεία.

Χρόνια τώρα η τακτική αυτή είχε… αποδώσει. Δεν πα να ζητούσε κανένας τρελός υπουργός τα οικονομικά στοιχεία, οι διοικήσεις, σε αγαστή συνεργασία με συνδικαλιστές και λοιπούς κολαούζους, έκαναν την πάπια.

Όμως, εν καιρώ κρίσης που η χώρα δεν έχει να πληρώσει ούτε τις συντάξεις, νοείται κάποιοι όχι μόνο να μη δίνουν στοιχεία, όχι μόνο να μη μειώνουν τις δαπάνες αλλά αντίθετα να τις αυξάνουν αυτό πραγματικά χρήζει ψυχιατρικής για να μην πούμε εισαγγελικής παρέμβασης.

Φανταστείτε τώρα όσοι εργάζεστε στον ιδιωτικό τομέα και ξέρετε, ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής εταιρείας να ζητά από τους γενικούς διευθυντές των θυγατρικών να τους δώσουν οικονομικά στοιχεία και τι έχουν κάνει για να μειώσουν τις δαπάνες.

Αν μέσα σε 24 ώρες δεν έστελναν το συγκεκριμένο mail δεν είναι δεδομένο ότι δε θα υπήρχαν στις θέσεις τους το επόμενο πρωί; Εκεί γιατί και όχι στο αθάνατο ελληνικό δημόσιο;

Το ίδιο συμβαίνει και στα Πανεπιστήμια. Η απίστευτη ρεμούλα, κανείς δεν ξέρει που πηγαίνουν τα κονδύλια, κανείς δε δίνει λόγο επικαλούμενος το… αυτοδιοίκητο και όταν έρχεται το κράτος και ζητά έλεγχο όλοι κοιτούν δεξιά κι αριστερά. Για το λόγο αυτό το καθηγητικό κατεστημένο δεν ήθελε ούτε θέλει τη μεταρρύθμιση.

Θα μου πείτε: Ας μην έκανε τα στραβά μάτια το κράτος, δηλαδή οι κυβερνήσεις, τόσα χρόνια για να μη φτάναμε στα όρια της ανταρσίας κρατικών λειτουργών. Σωστό, κι εδώ υπάρχει η συνευθύνη που λέει ο Πάγκαλος ή που προσπαθεί να αποκρύψει μέσα από τον αχταρμά του βιβλίου του.

Έρχεται λοιπόν τώρα ένας άλλος τρελός, είτε λέγεται Στουρνάρας είτε όπως αλλιώς και στέλνει τελεσίγραφο στους διοικητές ορισμένων ΔΕΚΟ να δώσουν άμεσα στοιχεία. Μάλιστα καρατομεί και τον επικεφαλής της ΛΑΡΚΟ. Αυτό λοιπόν ο κόσμος το λέει «επανάσταση». Είναι φυσικά η επανάσταση του αυτονόητου, που γράφαμε και παλιότερα. Αλλά είναι δυνατόν να θεωρούμε το αυτονόητο επαναστατικό;

Κι όμως, στην Ελλάδα που δεν ξέρουμε ποιος κυβερνά πραγματικά είναι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 19/08/2012 19:24:24

  Μπράβο στον Στουρνάρα. Έτσι απλά.

 2. sotos avatar
  sotos 19/08/2012 20:26:17

  Άσχετο, αλλά, οκ. Να πάρουμε τα μέτρα, να μην δώσουμε αφορμή . . . . .
  Το 1989 η γερμανία επανενώθηκε.
  Άρα, μπορούμε πλέον,ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις . . . . .
  ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε . . . ? ? ?
  Τελικά, ΡΑΓΙΑΔΕΣ ? ? ? ?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ sotos 20/08/2012 01:10:18

   Δηλαδή είναι εφικτό να κάνεις πόλεμο στο δανειστή σου την ώρα που θες τα χρήματά του ενώ σε 2-3 περιπτώσεις που έκανες πρώτη συζήτηση για τις πολρμικές αποζημιώσεις στην έκοψαν αμέσως; Εδώ δεν είχες αποτέλεσμα τότε (1984-85) θα έχεις τώρα; Αν δε βγάλεις τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια είσαι μικρός για να τα βάλεις με Γερμανίες και λοιπούς...

 3. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 19/08/2012 20:59:31

  Αποκαλυπτικά στοιχεία από τον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο των εικονικών συντάξεων και επιδομάτων φέρνει στη δημοσιότητα το «Έθνος της Κυριακής».
  Συνταξιούχος που έπαιρνε αναπηρική σύνταξη, αλλά δούλευε και ως τραπεζικός υπάλληλος, ένας υγιέστατος εργαζόμενος σε θεσσαλική εταιρία που εντούτοις λάμβανε και επίδομα βαριάς αναπηρίας και ένα ζεύγος που έχοντας «ξεχάσει» να δηλώσει ότι παντρεύτηκε ξανά, εξακολουθούσε να απολαμβάνει συντάξεις χηρείας, είναι μερικές, μόνο, από τις εξωφρενικές περιπτώσεις προκλητικής διασπάθισης του χρήματος των ασφαλισμένων.
  Ωστόσο, ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές υποθέσεις που έστειλαν τα ταμεία στην Εισαγγελία είναι αυτή του γιου μιας συνταξιούχου δικηγόρου, η οποία έξι χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση της πέθανε τον Φεβρουάριο του 1992.
  Ο θάνατος της δεν δηλώθηκε στο Ταμείο Νομικών, με συνέπεια μέχρι τον Μάρτιο του 2011 να καταβάλλεται παράνομα η σύνταξη επί 19 ολόκληρα χρόνια.
  Για το σχετικό ποσό που ανέρχεται σε 208.966 ευρώ, το Ταμείο έχει προχωρήσει σε καταλογισμό σε βάρος του συνδικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος όμως δεν ανευρέθηκε στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο κέντρο της Αθήνας.
  Το αμέσως επόμενο διάστημα υποβάλλεται μήνυση ενώ σε άλλη υπόθεση αναζητείται μέσω της Εισαγγελίας Χαλκίδας η συνδικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού συνταξιούχου δικαστικής υπαλλήλου που πέθανε το 2004 και μέχρι πριν λίγους μήνες η σύνταξη εξακολουθούσε να μπαίνει στο λογαριασμό της.
  Οι εισαγγελείς «τρίβουν τα μάτια τους» από την έκταση της διαφθοράς και τη διασπάθιση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων και φέρονται αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο όργιο της παρανομίας, οδηγώντας στο εδώλιο όχι μόνο όσους παράνομα εισέπρατταν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα που δεν δικαιούνταν, αλλά και όσους τους συνέδραμαν στην παραβατική συμπεριφορά.

  ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ...

  • costas avatar
   costas @ Βασίλης Γκιώνης 19/08/2012 22:23:43

   Συγγνώμη, αλλά οι εισαγγελείς τόσα χρόνια σε ποια χώρα ζούσαν; Εδώ βοά ο τόπος για σκάνδαλα και πλήρη ηθική κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας. Από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο, όποιος μπορεί κλέβει. Και μέσα σε όλο αυτό το πανηγύρι έχουμε τους δικαστικούς να δηλώνουν έκπληκτοι. Ε βέβαια, άμα ζεις στην κοσμάρα σου που να πάρεις χαμπάρι τι γίνεται.

   Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η έλλειψη δικαιοσύνης.

 4. kkpk avatar
  kkpk 19/08/2012 21:46:46

  400 χρόνια σκλαβιάς ,αναλογούν σε τουλάχιστον 6 γενιές Ελλήνων !
  Απλα συνηθίσαμε φαίνεται και μας άρεσε!
  Αλλο που βρέθηκαν μια χούφτα "τρελλοί"(Κολοκοτρωναίοι κ.λ.π.)που μας ελευθέρωσαν.
  Και αργότερα ένας άλλος'' τρελός''(Μεταξάς ) είπε -άκουσον άκουσον ...ΟΧΙ στη Μέρκελ της εποχής !!!
  Τα κατάλοιπα του ανθρώπου τον ξαναγυρνάνε στη μοίρα του όμως.

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ kkpk 20/08/2012 02:44:49

   Θα απογοητευθείς.

   Δεν είναι, μόνο, 400, αλλά 1967.
   Πόσες γενιές κάνουν;

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Nietzsche 20/08/2012 05:25:48

    Κοραΐζουσες τρίχες. Η πρέζα της μετακένωσης σου έχει κάψει το μυαλό.

    • Nietzsche avatar
     Nietzsche @ ΚΜ 20/08/2012 16:59:23

     Το ότι είσαι ανιστόρητος, αμόρφωτος και μειωμένης αντίληψης δεν είναι ανάγκη να το διαφημίζεις αγενώς στο διαδίκτυο.

     «Ο Ελληνισμός υπήρξε προ του Χριστιανισμού και, προσθέτω ακόμα, ότι η λαμπροτέρα περίοδος του ελληνικού πολιτισμού είναι, ατυχώς, η αρχαιοτέρα. Η έννοια του Ελληνισμού λοιπόν δεν δύναται ποτέ να ταυτιστεί προς την έννοια της Ορθοδοξίας…» (Ελ. Βενιζέλος, 1906)

     Και γι' αυτό:

     Το Δεκέμβριο του 1916 οργανώνονται διαδηλώσεις στην Αθήνα κατά του Βενιζέλου, με επικεφαλής την Ιερά Σύνοδο. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται στο Πεδίο του Άρεως για να α ν α θ ε μ α τ ί σ ο υ ν τον «σ α τ α ν ά» της πολιτικής ζωής του τόπου.

     Κάθε «καλός χριστιανός» έπρεπε να ρίξει «πέτρα α ν α θ έ μ α τ ο ς» σε μια σωρό από πέτρες, εκεί που βρίσκεται σήμερα το άγαλμα της Αθηνάς. Ταυτόχρονα επαναλάμβαναν οι συγκεντρωθέντες την κατάρα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Θεόκλητου: «Κατά Ελευθερίου Βενιζέλου, φυλακίσαντος αρχιερείς και επιβουλευθέντος την βασιλείαν και την πατρίδαν, α ν ά θ ε μ α έστω!»

     • Nietzsche avatar
      Nietzsche @ Nietzsche 20/08/2012 17:01:58

      Παρεμπιπτόντως, και ο κατ΄εσέ ..."τρίχας" Κοραής χριστιανός ήταν. "Της ημετέρα Σάρας" έγραφε, ο άνθρωπος, αλλά δεν ήταν ανιστόρητος και εθελούσια τυφλός

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Nietzsche 20/08/2012 17:15:45

      Αυτά τα κόπυ-πέηστ από τον Δαυλό προέρχονται; Γιατί δεν μου μοιάζουν για ... Νίτσε!

     • Nietzsche avatar
      Nietzsche @ ΚΜ 21/08/2012 22:26:32

      Άνοιξε κανένα βιβλίο και άσε τις εξυπνάδες.

      Μάθε να απαντάς και να μην κάνεις το έξυπνο κορόιδο!!!

 5. Θέμις avatar
  Θέμις 19/08/2012 23:29:49

  Ήμαρτον με το μαζί τα φάγαμε ή τα τρώμε. Έπρεπε επί 50 χρόνια η διακοπή μιας σύνταξης λόγω θανάτου να επαφίεται στην εντιμότητα των κληρονόμων του θανόντος; Φταίνε οι ανέντιμοι πολίτες που εισπράττουν συντάξεις θανόντων; Ναι, φταίνε, είναι λαμόγια και απαράδεκτοι. Αλλά στη διάρκεια αυτών των 50 ετών που οι διεφθαρμένοι πολίτες κλέβουν συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα δημόσια νοσοκομεία εκδίδουν βεβαιώσεις θανάτου και οι δήμοι τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου. Και κανείς δεν επέβαλε το εξής απλό: οι θάνατοι να γνωστοποιούνται από την αρχή που τους βεβαιώνει στο Υπουργείο Οικονομικών & στα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα ανακαλύψαμε τη διαφθορά, την Αμερική και βέβαια πέφτουμε από τα σύννεφα. Απίστευτο πραγματικά!!

  • Nikitas avatar
   Nikitas @ Θέμις 20/08/2012 08:43:59

   Ακριβώς. Δυστυχώς μερικοί πολίτες βρίσκουν και τα κάνουν. Όχι βέβαια ότι αυτό αποτελεί ελαφρυντικό. Αν είχαν μεγαλώσει με ηθικές αξίες, δε θα έπαιρναν παράνομα συντάξεις για 20 χρόνια, θα ντρέπονταν να το κάνουν. Αλλά επίσης θα ντρέπονταν να ρίχνουν φόλες στα ζώα, να ζητούν/παίρνουν φακελάκια και μίζες, να φοροδιαφεύγουν κλπ κλπ. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι το κάνουν με τη δικαιολογία ότι "όλοι τα ίδια κάνουν, εγώ θα σώσω την Ελλάδα;".

   Κι εκεί βρίσκεται η πηγή του προβλήματος. Η πολιτεία που επί δεκαετίες υπολειτουργεί (επειδή ακριβώς στο δημόσιο διορίζονταν με μέσο τα δικά μας παιδιά, πολλές φορές εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο στο οποίο έπρεπε να δουλέψουν) με συνέπεια την έλλειψη αποτελεσματικής διαχείρισης του κράτους και την παντελή έλλειψη εφαρμογής των νόμων και απόδοσης των ευθυνών.

   Τα πράγματα είναι απλά: οι ίδιοι αυτοί Έλληνες που κάνουν μικρές ή μεγάλες παρανομίες στην Ελλάδα, όταν μεταναστεύουν σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, γίνονται υποδειγματικοί πολίτες. Οι λόγοι είναι προφανείς.

 6. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 20/08/2012 00:17:57

  Φάκτορα δεν τα λες όπως είναι και με απογοητεύεις. Είναι γνωστό σε όποιους ασχολούνται ότι όλα τα κονδύλια των πανεπιστημίων διατίθενται μετά από αποφάσεις πολυμελών οργάνων και ελέγχονται όλες οι πληρωμές από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν βλέπω σε τι διαφέρει από οποιονδήποτε δήμο ή και από οποιαδήποτε υπηρεσία του στενού δημόσιου τομέα. Το δημόσιο λογιστικό εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Και μάλιστα θεωρώ ότι στα πανεπιστήμια υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια από ότι σε άλλες περιοχές του Δημοσίου (ίσως γιατί τα κονδύλια που διακινούνται είναι μικρά). Άσε που οι απολογισμοί μπαίνουν υποχρεωτικά στη Διαύγεια.

  Τώρα δες μια σειρά γεγονότων: το υπουργείο ζητά οικονομικό απολογισμό των ΑΕΙ/ΤΕΙ, πολλά απαντάνε περιλαμβάνοντας και τα αποθεματικά από την κρατική επιχορήγηση. Το υπουργείο με νόμο υποχρεώνει τα ΑΕΙ/ΤΕΙ να καταθέσουν τα αποθεματικά στην ΤτΕ, η οποία στη συνέχεια αγοράζει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στην ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ, τα οποία όμως κουρεύονται ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ. Λαμόγια είπες; Ρεμούλα είπες; Κράτος εν κράτει είπες; Οι πανεπιστημιακοί που δεν "γουστάρουν" το νέο νόμο φταίνε;

  Βρες ποιοι επωφελούνται από αυτά και θα βρεις και ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

 7. Nikitas avatar
  Nikitas 20/08/2012 09:00:23

  Τον τόπο τον κυβερνά αυτός που τον κυβερνούσε και τα τελευταία 50 χρόνια αφού έγινε η συγκεκριμένη δήλωση. Πολιτικοί που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι το "πολιτικό κόστος" και να διοριστούν τα "δικά τους παιδιά", συντεχνίες που αφού διορίστηκαν με μέσο απειλούν και λαμβάνουν εξωπραγματικά κεκτημένα γιατί αλλιώς θα υπάρξει "πολιτικό κόστος", πολίτες που θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να φοροδιαφεύγουν, να παίρνουν συντάξεις-μαϊμού, φακελάκια και μίζες. Κι όλοι αυτοί έχουν μόνιμα στο στόμα το "νταξ μωρέ, αφού όλοι το κάνουν, εγώ θα σώσω την Ελλάδα" ενώ στο παραμικρό πρόβλημα τσιρίζουν "που είναι το Κράτος;".

  Κι όλοι αυτοί οι παραπάνω αφού αποτελούν την "κυβέρνηση" και την "αρχή" του τόπου, φυσικά πληρώνονται από τους δούλους/κορόιδα αυτού του τόπου, τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης μέσω των κονδυλίων δισεκατομμυρίων των τελευταίων δεκαετιών που έγιναν βίλες, πισίνες και κότερα.

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/08/2012 12:53:38

  Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
  Έχω μια υποψία, οι φοροφυγάδες σε συνεργασία με άλλους επί 60 χρόνια "εξυπηρετούμενους" από το καταρρέον πολιτικό σύστημα (ακόμη) !

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/08/2012 12:59:56

  Το παιχνίδι με τη φοροδιαφυγή, δυστυχώς, χάθηκε οριστικά προχθές στα στενοσόκακα της Ύδρας. Από τη στιγμή που η ανταρσία δεν πατάχθηκε αμείλικτα (είτε λόγω ελλιπούς "πολιτικής βούλησης", είτε λόγω ασθενούς νομικού πλαισίου) με ΟΡΙΣΤΙΚΗ αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και με αυτόφωρες συλλήψεις χωρίς δεύτερη κουβέντα ΟΛΩΝ όσοι παρεμπόδιζαν (ακόμα κι αν ήταν εκατοντάδες) τη μεταγωγή του φοροφυγά εστιάτορα -ο οποίος, τελικά, αφέθηκε... ελεύθερος!-, το μήνυμα που εστάλη ήταν "κάντε ό,τι θέλετε, πάντα θα βρίσκεται ένας... Ρουπακιώτης για να μην τιμωρηθείτε".

  Ή η φοροδιαφυγή θα γίνει ΙΔΙΩΝΥΜΟ αδίκημα, με εξοντωτικές ποινές άνευ αναστολής, ή θα δεκαπλασιαστεί ο όγκος της (ακόμα και σε σχέση με σήμερα που ήδη έχει θεριέψει). Διαλέξτε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 20/08/2012 13:12:22

   Τα πραγματικά προβλήματα είναι:
   1. Η προσωπική επαφή φορολογουμένων και λογιστων με τον έφορο, είναι πηγή "διακανονισμών". Το σύστημα πρέπει να γίνει εντελώς απρόσωπο, αυστηρά ποσοτικοποιημένο και "ηλεκτρονικό".
   2. Το ...μαλακό σαν μυζήθρα νομικό πλαίσιο, αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί στο φορολογικό θέμα η δικαστική εξουσία: Δεν υπάρχουν ειδικοί φορολογικοί δικαστές. Το κοινό δικαστικό προσωπικό δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις και είναι επιρρεπές "υπέρ του ιδιώτη" - η ατομική ιδιοκτησία θεωρείται υπέρτατο νομικό αγαθό, πάνω από τα συλλογικά νομικά αγαθά.
   3. Ο χρόνος τελεσιδικίας και η έντεχνη χρήση του είναι η πηγή τεράστιας φοροδιαφυγής.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 20/08/2012 13:46:35

    Εγώ θα επιμείνω και στην ατιμωρησία του όχλου που παρεμπόδισε τη μεταγωγή του φοροφυγά και κράτησε ομήρους (!) τα στελέχη του ΣΔΟΕ.

    Και θα θυμίσω, απλώς, το εξής: το φθινόπωρο του 1995, σε μια από τις συνήθεις καταλήψεις του Πολυτεχνείου από μπαχαλάκηδες, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε μία τεράστια επιχείρηση αποκλεισμού του Πολυτεχνείου και είχε συλλάβει 400 (!) άτομα με τη μία, τους οποίους μάλιστα έβαζε... στη γραμμή και μπουζούριαζε μέσα σε κλούβες, προς μεταγωγή στη ΓΑΔΑ "δια τα περαιτέρω". ΟΛΟΙ αυτοί, ακόμα και οι ανήλικοι, καταδικάστηκαν αργότερα με αποφάσεις-καρμπόν των δικαστηρίων, σε φυλακίσεις με τριετή αναστολή. Και πράγματι, για κάποια χρόνια μετά, δεν τόλμησε να κουνηθεί φύλλο.

    Αν είχε γίνει το ίδιο και προχθές, με ομαδική σύλληψη και μεταγωγή των ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ υπερασπιστών του φοροφυγά, αμφιβάλλει κανείς ότι σήμερα δεν θα χρειαζόταν καν να συνεχίσουν τους ελέγχους στα υπόλοιπα νησιά τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ;

    • Το Κοράκι avatar
     Το Κοράκι @ Αυριανιστής 20/08/2012 13:58:36

     Δεν ήταν ΣΔΟΕ, ήταν της "Οικονομικής Αστυνομίας", το "νέο σώμα" του Δημόσιας Τάξης για να βολέψουμε καμιά 200 δικά μας παιδιά. Είναι όλοι κάτω των 30, πτυχίο και βόλεμα με τη μια. Λογικά δεν πρέπει να ξέρουν την τύφλα τους από φορολογικούς ελέγχους.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Αυριανιστής 20/08/2012 14:24:34

     Η μεταγωγή φοροφυγάδων δεν μου λέει τίποτε.
     Ούτε η πιθανή προφυλάκιση ή φυλάκισή τους. Ούτε ακόμη και η καταδικη σε πρώτο βαθμό.
     Και είμαι κατά της φυλάκισης για φορολογικά αδικήματα.
     Η τελεσιδικία σε λογικά γρήγορο χρόνο με ενδιαφέρει. Η εξειδίκευση των δικαστών σε οικονομικά αδικήματα. Η εξορθολογισμένη διαδικασία εφέσεων - όταν υπάρχει αποχρών λόγος.
     Και προπαντός οι οικονομικές συνέπειες, σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται η ενοχή: Να ακούγεται ο ήχος του χρήματος στο κρατικό "παγκάρι". Με όποια μορφή χρήματος.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 20/08/2012 14:26:38

      Έτσι θα συνετισθούν οι υπόλοιποι: Όταν δούν να χάνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ περιουσίες οι πιό "θρασείς".
      ¨Οχι με μεταγωγές και τελετουργίες δια το θεαθήναι.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Ο Θείος 20/08/2012 14:29:47

      Δεν μίλησα για απλές μεταγωγές, για το θεαθήναι. Άλλωστε, έτσι κατέληξε η επεισοδιακή μεταγωγή του Σαββάτου: ο φοροφυγάς αφέθηκε, τελικά, ελεύθερος, μετά από την άσκηση κάθε δικολαβίστικου τερτιπιού απέναντι στο ακρωτηριασμένο "νομικό πλαίαιο" που υπάρχει.

      Εγώ μίλησα για ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ και ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ, ακόμα και εκατοντάδων ατόμων αν χρειάζεται όταν αυτά τα άτομα παρέχουν προστασία σε ένα φοροφυγά.

 10. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 20/08/2012 17:51:54

  ...Τα επί δεκαετίες προβλήματα συνοπτικά είναι:
  1 .Διαχρονική κοινωνική ευημερία με βάση το εγώ και όχι το εμείς .
  2.Παντελώς έλλειψη της κοινωνικής και ατομικής ευθύνης .
  .3.Έλλειψη Παιδείας και Ηθικής.
  4.Πολυνομία και διαπλοκή .
  5.Έλλειψη αξιολόγησης διαχρονικά των Κυβερνήσεων και της απόδοσης ατομικής και συλλογικής ευθύνης των .
  6Ταύτιση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας με αρνητικά αποτελέσματα .
  7 .Η αιωνιότητα του βουλευτή στα κοινοβουλευτικά έδρανα .
  8 .Τέλος η ατιμωρησία των επίορκων παντός επιστητού .
  9. Η ανοχή της Ελληνικής κοινωνίας και η πλήρης αποβλάκωσή της .
  Αν και απόγονοι του μεγάλου Παγκόσμιου Ελληνικού Πολιτισμού αποδειχθήκαμε ότι δεν είχαμε καλά αντανακλαστικά.Ας ελπίσουμε και ας διορθώσουμε τούτη την ύστατη στιγμή όλα τα κακώς κείμενα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.