#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2013 12:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος θα φορέσει το νυφικό, ο Μήτσος ή ο Μπάμπης;

Λόγω της μεγάλης ... επιτυχίας του στο διαδίκτυο αλλά και της επικαιρότητάς του αναδημοσιεύουμε ως έχει το άρθρο αυτό του Φαήλου που πρωτογράφτηκε στις 9/6/2013Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Αδέρφια, έχουμε σοβαρά προβλήματα να συζητήσουμε κι άστε τις αηδίες για την ανεργία, την ανάπτυξη ή τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Εδώ έχουμε μέγιστα άλυτα εθνικά ζητήματα.

Ποιος θα φορέσει το νυφικό; Ο Μήτσος ή ο Μπάμπης; Πρέπει να υιοθετούν παιδιά κι αν ναι, ποιος θα κάνει τη μάνα; Σερί ή εναλλάξ; Κι αφού θα παντρεύονται και θα γίνονται πατερομανάδες, γιατί να μην διορθωθούν κι άλλες αδικίες; Πχ  στο Γυμνάσιο και το Λύκειο να παίρνουν απαλλαγή από την γυμναστική τις «δύσκολες μέρες» και τα ευαίσθητα αγόρια. Πως θα ορίσουμε τις δύσκολες μέρες τους; Ε, κάτι θα σκεφτούν οι βαριοί πνευματικώς αριστεροί αναλυτές εκ του προχείρου.

Για να μιλήσουμε σοβαρά.

Ποτέ δεν αρνήθηκα την ψήφο μου, την φιλία μου, την εκτίμηση μου σε κάποιον, γιατί ήταν ομοφυλόφιλος ή γυναίκα. Στην κοινωνική ζωή και τον εν γένει δημόσιο βίο κρίνω τους ανθρώπους από την φιλοπατρία τους, την ευθύτητα τους, τα ταλέντα και την γενναιότητα τους, την τιμιότητα τους. Ούτε από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ούτε από το φύλο. Έχω υποστηρίξει γυναίκες που είχαν πιο πολλά κάκαλα από άντρες, εκτιμώ και θαύμασα gay που έχουν ταλέντο και φιλοπατρία κι έχω απορρίψει πολιτικά αρειμάνιους straight, που αποδείχθηκαν πολιτικές νούλες ή ανίκανοι τσαρλατάνοι.

Στο περιβάλλον μου, όπως κι όλων σας, υπάρχει ένα ποσοστό ομοφυλοφίλων. Πόσο; 10, 15% ; Δεν έκανα και στατιστική έρευνα αλλά όλοι έχουμε κάποιους συναδέλφους στη δουλειά, στην πολιτική, στην παρέα ή την ευρύτερη οικογένεια που έχουν άλλα γούστα.

Κουμάντο στο κρεβάτι άλλων δεν κάνω. Εδώ με το ζόρι ορίζουμε το δικό μας, θα μπλέξουμε και με ξένα, περίεργα νιτερέσα;

Αισθάνομαι όμως περιφρόνηση για όσους μας τρίβουν στα μούτρα την ιδιαιτερότητα τους, όσους κάνουν καριέρα ή πολιτική με αυτήν. Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ιδιωτικώς, εφόσον είναι ενήλικες κι υπάρχει συναίνεση αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ ότι είναι και αρετή.

Δεν είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ την διακωμώδηση του θεσμού της οικογένειας και την παράλογη απαίτηση να μεγαλώνει ένα παιδί με δυο «μανάδες» ή δυο «μπαμπάδες». Ένα παιδί, που με μάτια κι αυτιά ορθάνοιχτα, αναζητά γονεϊκά πρότυπα για την πορεία του στη ζωή, ένα παιδί που πιθανότατα δεν έχει τον σεξουαλικό προσανατολισμό των θετών ομοφυλόφιλων γονέων του. Και ξέρετε, τα παιδάκια βλέπουν εφιάλτες ή στη ζούλα κανά θρίλερ και σηκώνονται φοβισμένα την νύχτα, όπως έκαναν οι κόρες μου, και έρχονται να κοιμηθούν ανάμεσα στους γονείς τους. Για σκεφτείτε…

Δεν είναι φυσιολογική μια οικογένεια με δυο «μπαμπάδες» ή δυο «μανάδες», πώς να το κάνουμε. Μπορούν να ζήσουν μαζί, ζουν, ποιος τους ή τις εμποδίζει; Στην δε Τέχνη, ειδικά στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση υπάρχει ρατσισμός αλλά αντίστροφος. Μια απίστευτη κλίκα αλληλοπροωθείται και υπερεκπροσωπείται ή μήπως δεν το ξέρετε; Με γεια τους με χαρά τους, αφού τους περνάει. Κάνουν λαμπρές καριέρες, απολαμβάνουν τιμές κι επιτυχίες, πλούτο.

Όλοι διαβάζουμε εξαιρετικά βιβλία, βλέπουμε ταινίες ή θεατρικά έργα, θαυμάζουμε πίνακες, γλυπτά ή ακούμε μουσική, που είναι έργα και ομοφυλοφίλων. Η πλειοψηφία δεν απορρίπτει το έργο αυτής της υπαρκτής μειοψηφίας μόνο και μόνο γιατί ο δημιουργός είναι «αδερφή».

Όμως, από πού κι ως που η μειοψηφία θα επιβάλλει τους νταλκάδες της στην πλειοψηφία και δη θεσμικά; Δεν γεννήθηκες γυναίκα και πρέπει με το ζόρι να φτιάξουμε θεσμούς για να ντυθείς νύφη ή να γίνεις μάνα; Επειδή μικρός έπαιζες τις κουμπάρες και στη ζούλα έκανες τη σύζυγο – μητέρα με τις κούκλες ή επειδή δεν γεννήθηκες άντρας αλλά θα ‘θελες να ζήσεις σαν τέτοιος, πρέπει έστω θεσμικά να σου ικανοποιήσει η Πολιτεία το όνειρο; Όχι.

Αυτό δεν είναι «διάκριση». Απλά είναι άρνηση της φασιστικής επιβολής του παράλογου.

Το όλο ζήτημα είναι ένα ψευδοπρόβλημα. Στην σύγχρονη εποχή πια, η συντριπτική πλειοψηφία, ακόμη και στην μικρή βαλκανική Ελλάδα με τα τόσα προβλήματα, η ζωή των ομοφυλοφίλων δεν έχει καμμία σχέση με παλιά. Όταν έχουν ικανότητες και ταλέντα, μια χαρά διαπρέπουν στην εργασία, στην επιστήμη, στις τέχνες, στην πολιτική. Κι όταν δεν έχουν κι είναι απλοί εργαζόμενοι άνθρωποι, πάλι ζουν όπως θέλουν και με όποιους θέλουν. Κι αν έχουν ενοχές δεν θα τους τις λύσει η Πολιτεία με νόμο.

Η διακωμώδηση όμως του θεσμού της οικογένειας, της πατρότητας και της μητρότητας, δεν είναι δημοκρατική κατάκτηση. Δεν είναι πρόοδος η διακυνδύνευση της υγιούς ψυχοσωματικής ανάπτυξης ενός ανύποπτου υιοθετημένου παιδιού. Είναι απλά μια επικίνδυνη γελοιότητα για την «επίλυση» ανύπαρκτου προβλήματος, που θα δημιουργήσει άλλα, σοβαρότερα, προβλήματα.

Βαφτείτε λοιπόν ροζ ή φούξια, βγείτε με καραμούζες και φτερά, μαζί με τις «κρυφές» που βρίσκουν ευκαιρία, τάχα μου για συμπαράσταση, κάντε όση φασαρία θέλετε αλλά το «πρόβλημα» παραμένει μια «πολιτικά ορθή» μπούρδα. Ως συνήθως πεδίον δόξης λαμπρόν για την ανακυκλωμένη αριστεράντζα και την μπατιρημένη «διανόηση» Εξαρχείων και Κολωνακίου.

Την Δευτέρα, που θα ξεβαφτείτε και θα βγάλετε τις πούλιες, κι αφού θα έχετε μοιράσει  κραυγές για τάχατες απωθημένα, σε όσους κριτικάρουν όλο αυτό το ανόητο θέατρο, θα εξακολουθήσετε να ζείτε μια χαρά, σε μια κοινωνία που δεν έχει έλλειμμα ελευθερίας αλλά περίσσευμα ασυδοσίας…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fitsoulas avatar
  fitsoulas 09/06/2013 05:40:33

  Ε όχι και να μας λένε οι αδερφές τι θα κάνουμε! Τους Ευρωπαίους γιατί τους έχουμε;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ fitsoulas 09/06/2013 08:24:47

   "Κι εσείς γιατί δέρνετε τους μαύρους";

   • rs avatar
    rs @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 19:01:51

    κ. Κρανιδιώτη,
    μπραβο. Συνεχίστε έτσι! Εεξελίσεστε σε "Γεωργαλά" της ΝΔ.
    Όσο για το ανέκδοτο, μάλλον δεν το ξέρετε καλά.
    Λόγω ηλικίας ίσως. Το σωστό είναι ¨"και σείς γιατί βασανίζεται τους μαύρους;" Αν και το τώρα που το σκέφτομαι.....Σας ταιριάζει πιό πολύ το "δερνετε". Λόγω image φυσικά.
    Το "νόημά" του, ανέκδότου, φυσικά σας πάει "γάντι".
    Εσάς του "πολιτικούς" (;) εννοώ.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ rs 09/06/2013 21:09:21

     Μπα. Ο Γεωργαλάς ήτο παλαιόθεν δικός σας. Κομμουνιστής. Εγώ ποτέ.
     Εμείς στον Κορυδαλλό έτσι το λέγαμε το ανέκδοτο.
     Γιατί το πήρες τόσο προσωπικά; Θες να μας εξομολογηθείς κάτι;

   • TS avatar
    TS @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/11/2013 13:44:44

    Φαήλο η ομοφυλοφιλία είναι απόλυτα φυσιολογική και υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων, στους περισσότερους ανθρώπους και στα ζώα. Ανωμαλία συνιστά ο εθνικισμός, ο φασισμός, οι φίλοι σου οι χρυσαυγίτες, η βαυαρική σημαία που σηκώνεις, ο φόβος και το μίσος που αισθάνεσαι για οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που το άρρωστο και ανώμαλο μυαλό θεωρεί φυσιολογικό.

    • billaras21 avatar
     billaras21 @ TS 06/12/2013 00:15:20

     Τα ζωα εχουν τετοιες τασεις για θεματα επιβιωσης, οχι για θεματα ...αγαπης και ηδονης. Αν ηταν φυσιολογικοι οι γκεϊ θα το ...κανανε φυσιολογικα και οχι ...παρα φυσιν.

  • Παντσο avatar
   Παντσο @ fitsoulas 09/06/2013 08:59:30

   Οι αδερφές απλά μας λένε τι πρέπει να κάνουμε ο Ευρωπαίοι μας προστάζουν. Εχει διαφορά.

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 09/06/2013 05:58:29

  Λογια σταρατα χωρις περιθωριο παρερμηνιων απο του καθ εξιν η κατ επιλογη αλλιωτικους.Εχουν δημιουργησει ενα δικτυο καθυποταξης των αντιδρασεων μεσω των ΜΜΕ και της κατασυκοφαντησης κεθε αντιθετης αποψης στην παραδοξοτητα τους .Ειναι η συγχρονη μασονια της αλληλουποστηριξης και προωθησης των δικων τους gay παιδιων εναντι των φυσιολογικων με την προφαση της προστασιας των απο τους ανυπαρκτους δηθεν κατατρεγμους της κοινωνιας .Καθε κινηση τους πχ gay parade ,καθε εκδηλωση διαμαρτυριας τους ,καθε gay γαμος τους αποτελει ειδηση προβολης της ανωμαλιας τους απο τα ΜΜΕ της συμφορας .Εδω η κοινωνια καιγεται και το gay χτενιζεται.Φαηλο για αλλη μια φορα μπραβο !Ετοιμασου για τα gay επιχειρια και σχολια της παραδοξοτητας εναντιον της φυσιολογικοτητας .

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Ραβινος 09/06/2013 11:42:50

   Ραβίνε, αυτά που λες για τη "φυσιολογικότητα" σκέψου τα ξανά όταν η Μητέρα Φύση προσπαθεί να σε ξεκάνει με μια γερή πνευμονία κι εσύ παίρνεις φάρμακα για να γίνεις καλά. Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή πάει κόντρα στη φύση.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Στέργιος 09/06/2013 12:05:28

    ''Ο άνθρωπος είναι περισσότερο άνθρωπος ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή πάει κόντρα στη φύση''.
    Δέν ὑπάρχει μεγαλύτερη διαστρέβλωση τῆς πραγματικότητας ἀπό τή φράση αὐτή....Κρίμα...

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Κυθήριος 09/06/2013 18:41:32

     Πολύ κρίμα, αγαπητέ Κυθήριε.

     Από την "παρά φύσιν" επαφή, φτάσαμε στην ..."παρά φύσιν" φιλοσοφία !
     Και το διακηρύσσουμε, εις πείσμα πάσης λογικής και παντός σεβασμού προς την πανσοφία Του Δημιουργού!

     O tempora, o mores !!!

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Παύλος 09/06/2013 19:11:50

      Πόσο δίκιο ἔχεις φίλε Παύλο!!!
      Ἐκεῖ ἀκριβῶς ἔγκειται ἡ διαστροφή:
      τό στραβό νά φαίνεται γιά ἴσιο καί νά στηρίζεται μάλιστα ἐπίσημα,στή θρησκεία,στή φιλοσοφία,στήν ἐπιστήμη...

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Στέργιος 09/06/2013 12:26:19

    Στην gay φυση δεν υπαρχει μητερα φυση αλλα παρορμησεις που γινονται εξεις με την βοηθεια των επιτηδειων .Εξις δευτερα φυση .Η μητερα φυση κανει του αλκοολικους ,ναρκομανεις κλπ ?Δεν νομιζω . Θεμιτο το δικαιωμα τους να ικανοποιουν τα ενστικτα τους αλλα και δικο μας δικαιωμα να μην ανεχομαστε την προβολη της ιδιατεροτητας τους λες και προκειται για θεια επιφυτιση και οχι διαστροφη .Αλλο πραγμα η παλη με τον θανατο στην χρηση των φαρμακων και αλλο πραγμα η ικανοποιηση της εξις ως καλυψη ηδονιστικης αναγκης !

    • GAY PRIDE avatar
     GAY PRIDE @ Ραβινος 09/06/2013 13:13:49

     Μικρη Σημειωση: Δικαιωμα σου - ασχετε - "Ραβινε" δεν ειναι ουτε να ανεχεσε ουτε να μην ανεχεσε. Ειναι ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ. Tο τι θα δεχθεις και τι οχι ειναι ΑΠΟΨΗ κι οχι δικαιωμα. Δεν μπορεις να λες δικαιωμα μου ειναι να μην ανεχομαι, δεν σου θεσμοθετει κανεις το τι πιστευεις και τι οχι, απλα το πιστευεις. Τι σημαινει τελικα η λεξη δικαιωμα ξερεις; Οι ναζιστες πχ, δεν ειχαν δικαιωμα να μην ανεχονται τους ραβινους, ήταν η ιδεολογια τους και το καναν πραξη δια της βιας. Δικαιωμα δηλαδη εχεις κυριως σε κατι που θες να κανεις και εχει θεσμοθετηθει το ελευθερο να το κανεις (οχι μονο απο το κρατος, ετσι;). Δικαιωμα ΔΕΝ ειναι να αρνεισαι την πραξη που κανει δικαιωματικα ο αλλος ή να μην σου αρεσει. Αυτο βασικα λεγεται ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. οκ; Αρα οταν λες οτι δεν θες την προβολη της παρελασης εισαι απλα αντιδραστικος και τιποτα αλλο.-

     • Ραβινος avatar
      Ραβινος @ GAY PRIDE 09/06/2013 20:37:16

      Η ασχετοσυνη φανταζομαι οτι αναφερεται στην gay experience κι εχεις δικηο.Το δικαιωμα αποτελει κοινονικως αποδεκτη πραξη βασιζομενη σε ηθικους και κοινωνικους κανονες .Σε ποιον ηθικο και κοινωνικο κανονα στηριζονται οι προβολες της παραδοξοτητας τους με εκδηλωσεις τυπου gay pride ,gay parade και δεν συμμαζευεται? Ας ασκησουν το δικαιωμα τους στον ιδιωτικο τους χωρο χωρις προβολες και διαφημισεις της εξεως τους που στο κατω κατω της γραφης αφορα τους ιδιους και τις οικογενειες τους και οχι την κοινωνια την οποια προκαλλουν καθε τρεις και λιγο εκλιπαρωντας τον οικτο και την ανοχη της .Οι αλκοολικοι και ναρκομανεις ως καθ εξιν υπομενοντες δεν κανουν παρελασεις και διαφημισεις αλλα στεκονται αξιοπρεπεις στην αντιμετωπιση του προβληματος τους γι αυτο και αξιζουν την προσοχη και την βοηθεια της κοινωνιας .Στους gay τι βοηθεια να προσφερει η κοινωνια ετσι πως συμπεριφερονται μια με τους γαμους τους ,μια με τις υιοθεσιες παιδιων {αυτο κι αν ειναι κριμα για τα αμοιρα τα παιδια }κλπ .Την απεχθεια της κερδιζουν και τιποτα αλλο.

     • Χρήστος avatar
      Χρήστος @ Ραβινος 30/11/2013 13:41:09

      Πόσο φαλλικό ακούγεται τελικά όλο αυτό! Πριν από χρόνια αρνιόμασταν τα δικαιώματα των γυναικών τις γνωστές φεμινίστριες. Τώρα τους gay! Μήπως τελικά όλα αυτά γίνονται για τον π__τσο?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Αν... avatar
      Αν... @ GAY PRIDE 09/06/2013 20:51:13

      Στις συγκεκριμένες παρελάσεις, πολύ δυστυχώς, αυτοεξευτελίζονται οι παρελαύνοντες και λυπούνται όσοι εισπράττουν συναισθηματικά, την προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης.....
      Οι λοιποί, γελούν, κράζουν, θυμώνουν.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ραβινος 10/06/2013 17:25:47

     Ραβίνε, έγραψες!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 09/06/2013 21:11:09

    Για ξαναδιάβασε το "κουφό" που έγραψες. Άκου "ο άνθρωπος είναι άνθρωπος ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή πάει κόντρα στη φύση". Σε λίγο θ' ακούσουμε πως το αδερφιλίκι είναι η πρωτοπορία του ανθρωπίνου γένους.

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 23:34:08

     Φαήλο, πού το κουφό; Ο Θεός λέει στον Νώε να κατακυριεύσει τη γη και ο Χριστός στον Πέτρο να φάει από όλα τα ζώα γιατί τα ζώα είναι φτιαγμένα για να υπηρετούν τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος έγινε άνθρωπος όταν εξύψωσε τον εαυτό του πάνω από τη φύση. Γι'αυτό δεν μένουμε πια σε σπηλιές και δεν τρώμε ωμό κρέας όπως οι νεάντερταλ.

    • m.s avatar
     m.s @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 08:31:04

     @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης Όντως έτσι όπως το θέτεις ακούγεται παράξενο και δεν μπορώ να διαφωνήσω . Αλλά θα σε καλούσα να σκεφτείς τι γίνεται με το πιο ισχυρό ένστικτο , αυτό της επιβίωσης και να φέρεις στο μυαλό σου στρατιώτες σε μια πορεία προς το μέτωπο με όλες τις εικόνες και τους ήχους που προσλαμβάνουν εκείνη τη στιγμή. Τι θα ήταν ''φυσικό'' να κάνουν; Έχουν σκεφτεί να πετάξουν το όπλο και να τρέξουν προς την αντίθετη κατεύθυνση μακριά από τον θάνατο; Γιατί δεν το κάνουν; Δεν το κάνουν γιατί εκείνη τη στιγμή υπηρετούν ένα σύστημα αξιών (όπως πατρίδα, ελευθερία, θεός …) που τους δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα ένστικτά τους και να νικήσουν την ταπεινή τους φύση. Τώρα πόσο καλά το κάνουν αυτό; δεν παίρνουν όλοι παράσημο.

    • ελλην-1821 avatar
     ελλην-1821 @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 17:16:32

     μα αυτο λενε. Αλλα δεν το πιστευουν φυσικα.

   • mara Μ avatar
    mara Μ @ Στέργιος 09/06/2013 21:40:34

    @Στέργιος
    Παρ΄οτι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους gay oυτες με τις παρελάσεις τους, είναι δικαίωμα τους η σεξουαλική τους προτίμηση, αυτό που γράφετε είναι εντελώς άστοχο. Θα πάρεις φάρμακα για να γίνεις καλά σημαίνει για να επανέλθουν οι πνεύμονες στην φυσιολογική τους κατάσταση, φυσιολογική σημαίνει όπως ακριβώς έχει φτιαχτεί απο τη φύση, εξ΄ού και η ιατρική ωρολογία κατά φύσιν. Απο πνευμονία δεν σε ξεκάνει η φύση, όταν βρέχει πρέπει να πάρετε ομπρέλα πως να το κάνουμε, αν δεν πάρετε,θα πάθετε πνευμονία απο δική σας επιλογή. Το κόντρα στη φύση έχει τις συνεπειές του.

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ mara Μ 09/06/2013 23:31:30

     Φυσιολογικό σημαίνει ότι όταν το μικρόβιο της πνευμονίας σου διαλύει τα πνευμόνια το κάνει για να επιβιώσει και να αναπαραχθεί, και ότι όταν εσύ είσαι έτοιμος να κλατάρεις από την πνευμονία, το μικρόβιο τής πνευμονίας υπερισχύει εσού όσον αφορά στην προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον και στην ικανότητα για επιβίωση. Τώρα, όταν εσύ χρησιμοποιείς το φάρμακο, στην ουσία πας κόντρα στη φύση. Όταν ντύνεσαι, πας κόντρα στη φύση. Όταν μένεις σε σπίτι, πας κόντρα στη φύση. Όταν τρως νόστιμο μαγειρεμένο φαγητό και όχι ωμό κρέας πας κόντρα στη φύση, όταν πηγαίνεις στην Αυστραλία με το αεροπλάνο, πας κόντρα στη φύση, να συνεχίσω;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 10/06/2013 11:41:03

      Φίλε Στέργιο, ειλικρινά, δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά τι παλαβομάρες λες;
      Δηλαδή η ομοφυλοφιλία είναι θετική υπέρβαση της ανθρώπινης φύσης, σαν τις τεχνολογικές κατακτήσεις; Έλεος. Πως να σε πάρω στα σοβαρά...

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 14:53:15

      Δεν λέω αυτό, Φαήλο. Απλώς λέω ότι το επιχείρημα περί "φυσιολογικότητας" είναι έωλο.

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ Στέργιος 10/06/2013 17:19:54

      Η αυξηση της εντροπιας ειναι το θεμελιο της συνεχισης του συμπαντος. Η ελλατωση της εντροπιας ειναι το χαρακτηριστικο των εμβιων οντων. *ορισμος της ζωης
      Ποιο απ αυτα ειναι το φυσιολογικο;

 3. Ξένος avatar
  Ξένος 09/06/2013 06:05:19

  Φαήλο ο ομόφυλος γάμος είναι τελετουργία με πολιτειακή βούλα και καταλαβαίνω τις ενστάσεις σου. Όπως επίσης κατανοώ και τις εντονότατες αντιρρήσεις στο ζήτημα της υιοθεσίας.
  Η θέση σου όμως ως δεξιός ποια θα ήταν απέναντι σε ενδεχόμενη θέσπιση συμφώνου συμβίωσης, μια τυπική συμβολαιογραφική πράξη έξω από κάθε πλαίσιο «θεσμοθετημένου εορτασμού» που θα διευθετούσε διάφορα δικονομικά ζητήματα κοινής συμβίωσης δυο ανθρώπων όπως π.χ. κληρονομιά;
  Δεν έχω κανέναν προσωπικό νταλκά και αρκετοί ίσως πιστεύουν οτι αν ικανοποιηθεί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει πάτημα για περαιτέρω υποχωρήσεις, αλλά προσωπικά πιστεύω το αντίθετο. Το βρίσκω έναν έξυπνο τρόπο/ελιγμό από την βαλκανική μας πλευρά ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω τριβές για το θέμα και, για τις επόμενες δεκαετίες τουλάχιστον, να κλείσει εκεί. Αλλιώς η καθολική μας άρνηση στα πάντα δεν νομίζω να βγει σε καλό.

  Υ.Γ) Αναφορικά με τις πούλιες, τις κραυγές και τα φτερά, τα δυο-τρία τελευταία χρόνια οι πορείες τους είναι φαίνονται αρκετά αξιοπρεπέστερες σε σχέση με το παρελθόν.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Ξένος 09/06/2013 08:06:39

   To θέμα κληρονομιά αγαπητέ Ξένε είναι λυμένο απο το υφιστάμενο Νομικό καθεστώς. Ο οιοσδήποτε μπορεί να αφήσει την κληρονομιά του σε οιονδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να έχει συμβιώσει μαζί του, με Διαθήκη στην οποία θα αποκληρώνει κάθε άλλον τυχόντα διεκδικητή. Οι ομοφυλόφυλοι χρησιμοποιούν αυτό το "δικαίωμα" ως πρόφαση.
   Tελετές συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφυλων επιτρέπονται ακόμα και να προβάλλονται σε διεθνές επίπεδο. Οπως και γαμήλιες τελετές μεταξύ ετερόφυλων αθέων και αναρχικών που δεν αποδέχονται ούτε το θρησκευτικό ούτε το νομικοπολιτικό πλαίσιο του γάμου.
   Οσον αφορά τα δικαιώματα που προκύπτουν απο τη συμβίωση, αυτά προκύπτουν παρεμπιπτόντως και αφορούν κυρίως την κάλυψη των τέκνων που θα προκύψουν απο εγκυμοσύνη. Η υιοθεσία επιτρέπεται σε κάθε πολίτη που πληρεί τις προυποθέσεις χωρίς να ερωτάται για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμβίωσή του με κάποιον άλλο, αν δεν κάνω λάθος.

   • Ξένος avatar
    Ξένος @ Αρχιμήδης 09/06/2013 08:44:18

    Δεν απαντάει σε τίποτα αυτό που λέτε, το ζήτημα είναι οι συντελεστές φορολόγησης για κληρονομιές ή δωρεές και μεταβιβάσεις; Πέραν αυτού υπάρχουν και άλλες ευαίσθητες παράμετροι όπως π.χ. αποτυπώθηκαν στην ταινία "Philadelphia" όπου το άμεσα ενδιαφερόμενο έτερο ήμισυ δεν αναγνωριζόταν από τους νοσοκόμους ως τέτοιο ακριβώς γιατί δεν υπήρχε νομική πρόβλεψη.

    • Αρχιμήδης avatar
     Αρχιμήδης @ Ξένος 09/06/2013 08:53:35

     Ξέρεις φίλε μου πόσοι Άνθρωποι και ιδίως παιδιά χάνουν καθημερινά τη ζωή τους επειδή δεν υπάρχει γι αυτούς νομική πρόβλεψη? Και γιατί να προηγούνται οι γκαίυ? Επειδή κάνουν περισσότερο θόρυβο?

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ Αρχιμήδης 09/06/2013 09:35:07

      Την κατάλαβα τη θέση σας, την ξέρω. "Να λένε καλά που τους αφήνουμε να υπάρχουν και πολύ τους είναι." Με ενδιαφέρει όμως να ακούσω την άποψη του Φαήλου συγκεκριμένα.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ξένος 09/06/2013 22:21:30

     Δηλαδή ξεκατινιάζονται στους δρόμους μερικοί για ...φορολογικούς λόγους; Δεν νομίζω...

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Αρχιμήδης 09/06/2013 10:05:34

    "Ο οιοσδήποτε μπορεί να αφήσει την κληρονομιά του σε οιονδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να έχει συμβιώσει μαζί του, με Διαθήκη στην οποία θα αποκληρώνει κάθε άλλον τυχόντα διεκδικητή"

    Αυτό είναι ανακριβές. Για να αποκληρώσεις κάποιον, χρειάζεται δικαστική απόφαση και πρέπει να αιτιολογηθεί επαρκώς ο λόγος αποκληρώσεως. Δεν είναι τόσο απλό.

    Το σύμφωνο συμβίωσης θα έλυνε αυτό το θέμα, χωρίς πολλά-πολλά και αηδείς γαμήλιες φιέστες.

    • Aρχιμήδης avatar
     Aρχιμήδης @ Επισκέπτης 10/06/2013 11:59:09

     Δηλαδή οι ομοφυλόφυλοι θέλουν το "γάμο" για να αποφύγουν την πολύπλοκη δικαστική διαδικασία της αποκλήρωσης των "κορακιών"?
     Κάτι σαν τους μετανάστες που συνάπτουν "γάμο" για να πάρουν την Ιθαγένεια και να γλυτώσουν το διωγμό?
     Ε, ας το πουν ευθέως οτι δεν διεκδικούν το "δικαίωμα" στο γάμο, αλλά εναν δήθεν γάμο χωρίς τυμπανοκρουσίες για οικονομικά ωφέλη...

   • tk avatar
    tk @ Αρχιμήδης 11/06/2013 03:34:00

    Λαθος. Καθε διαθηκη που δεν αφορα συγγενικο προσωπο, συγκεκριμενα ομοφυλο συντροφο, μπορει να προσβληθει δικαστικα. Πλειστες οι σχετικες περιπτωσεις. Παραπληροφορειτε....

   • ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ avatar
    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ @ Αρχιμήδης 02/12/2013 10:29:12

    Να σας πληροφορήσω πάντως ότι ο σύζυγος έχει αφορολόγητο 120.000 ευρώ ενώ ο εξωτικός ( ο μη συγγενής δηλαδή φορολογία 45%). Οπότε σαφώς και δεν είναι το ίδιο

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ξένος 09/06/2013 21:19:59

   Προτιμώ να αυτοπροσδιορίζομαι ως εθνικιστής, με την έννοια που το έθεταν ο Ίων Δραγούμης και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου.
   Καταρχήν σου διευκρινίζω πως δεκάρα δεν δίνω για το gay pride, τις πασρελάσεις με φτερά και πούπουλα. Λέξη δεν έγραψα και ούτε ασχολήθηκα με το αν έπρεπε ή όχι να γίνει. Δικαίωμα οποιουδήποτε να αυτογελοιοποιείται.
   Για το ζήτημα, το ουσιαστικό που θέτεις, σου λέω πως οποιοσδήποτε μπορεί να κληρονομήσει οποιονδήποτε. Εφόσον έχει σώας τας φρένας, συντάσσει μια διαθήκη με όλους τους νόμιμους τύπους και αφήνει την περιουσία του στον εραστή του ή στην ερωμένη του/της.
   Η ένσταση μου είναι στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα είδος "γάμου" κι ύστερα ν' ανοίξουν οι πόρτες και γι' άλλες "πολιτικά ορθές" κουλαμάρες.
   Ζουν όπως θέλουν, διαπρέπουν, κανείς δεν τους διώκει, μπορούν να διαθέσουν την περιουσία τους όπως και σε όποιον θέλουν, οπότε προς τι η φασαρία;
   Απολύθηκε κανείς από το Δημόσιο ως ομοφυλόφιλος;
   Δεν γίνονται γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, καλλιτέχνες, πολιτικοί, οτιδήποτε;
   Είναι μη πρόβλημα, μια ψευτοπροοδευτική μπούρδα, σε δουλειά να βρισκόμαστε.

   • Ξένος avatar
    Ξένος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 21:54:50

    «Καταρχήν σου διευκρινίζω πως δεκάρα δεν δίνω για το gay pride, τις πασρελάσεις με φτερά και πούπουλα. Λέξη δεν έγραψα και ούτε ασχολήθηκα με το αν έπρεπε ή όχι να γίνει.»

    Μα στο κείμενο υπάρχει η φράση “Βαφτείτε λοιπόν ροζ ή φούξια, βγείτε με καραμούζες και φτερά, μαζί με τις «κρυφές» που βρίσκουν ευκαιρία, τάχα μου για συμπαράσταση”. Δεν είμαι κρυφή ούτε φανερή και σου λέω οτι τον τελευταίο καιρό έχουν σοβαρευτεί στον τρόπο διαμαρτυρίας τους. Αυτό επι του συγκεκριμένου και μέχρι εκεί.
    Ως προς τα θέματα κληρονομιάς, μεταβιβάσεων, φορολογικών δηλώσεων ή δωρεών υπεκφεύγεις γιατί όπως εξήγησα σε άλλο σχολιαστή, όταν η πολιτεία δεν αναγνωρίζει οτι δυο άνθρωποι διάγουν κοινή ζωή προκύπτει ζήτημα φορολογικών συντελεστών. Και πολλά άλλα που αποκλείεται βέβαια να σε ευαισθητοποιούν στο ελάχιστο και θεωρώ οτι η στάση αυτής της καθολικής άρνησης οποιουδήποτε τύπου αναγνώρισης από την πολιτεία, μπορεί μεν να χαϊδεύει αυτιά ακροδεξιών που αυτομόλησαν στον Μιχαλολιάκο αλλά είναι βούτυρο στο ψωμί όλων όσων είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν πακέτο όλα τα αιτήματά τους μαζί και να καταλήξουμε η πρώτη χώρα των βαλκανίων που θα φάει στη μάπα ΚΑΙ γαμους ΚΑΙ υοθεσίες μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία (το πολύ).

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Ξένος 09/06/2013 22:07:41

     @Ξενος
     Και γιατι να μην κανουμε δημοψηφισμα ωστε να τα φαμε στην μαπα, οπως λες, πιο γρηγορα; Γιατι να περιμενουμε 15 χρονια;
     Ισα αστικα δικαιωματα ειχαν αποκτησει οι Γαλλοι ομοφυλοφιλοι με την αναγνωρισμενη επι χρονια επισημη συμφωνια συμβιωσης. Δεν τους εφθασε ομως και απαιτησαν και τον γαμο. Αρα δεν ειναι θεμα αστικων δικαιωματων...Οπως δεν ειναι θεμα αστικων δικαιωματων και η υιοθεσια.

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ Zugzwang 09/06/2013 22:29:56

      Γιατί σε αντίθεση με τους κτηνοβάτες, τους νεκρόφιλους ή τους παιδόφιλους, οι ομοφυλόφιλοι έχουν δημιουργήσει μια κρίσιμη μάζα και ένα κοινωνικό momentum τέτοιο που κατάφεραν να θεμελιώσουν την σεξουαλικότητά τους πάνω στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καλώς η κακώς έχει επισυμβεί. Οπότε ως ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορείς να καθαρίσεις με δημοψήφισμα έτσι εύκολα. Αντιθέτως αν ζορίσεις το πράγμα κιάλο είναι σαν χύτρα που θα σκάσει στα μούτρα όλης της κοινωνίας.
      Τώρα για αυτό που λες ότι έγινε στην Γαλλία, πράγματι είναι ανησυχητικό. Αλλά επειδή εδώ είναι Βαλκανια εύχομαι –με τους σωστούς χειρισμούς από πλευράς συντηρητικών- να μη ζήσω να δω κι εδώ θεσμοθετημένες εορταστικές τελετές στα Δημαρχεία ή υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ξένος 10/06/2013 12:01:17

     Ε και, επειδή έγραψα την φράση αυτή; Θα σου πάρω την άδεια για να το θεωρώ καραγκιοζιλίκι; Αυτό το θεωρώ. Δεν εισηγούμαι καμμία απαγόρευση αλλά δεν θα μου επιβάλλεις να μου αρέσει όλο αυτό το φαιδρό ψευδοαγωνιστικό καλαμπαλίκι, το οποίο στο κάτω - κάτω το περιφρόνησε και η συντριπτική πλειοψηφία των υποτιθέμενων ενδιαφερομένων.
     Κι αφού το θες, να στο πω έξω από τα δόντια.
     Την πλειοψηφία των ομοφυλοφίλων δεν την ενδιαφέρει αυτή η ιερή ψωραλέα αγελάδα, άλλη μια, που φτιάχνει η πολιτική ορθότητα, διότι οι περισσότεροι διάγουν ερωτικώς πλάνητα βίον, να στο πω κομψά. Αλλάζουν συνεχώς συντρόφους και ουδόλως ενδιαφέρονται να γίνουν "μάνες" ή να κάνουν κοινή φορολογική δήλωση με τον σύντροφο τους, διότι απλούστατα δεν προλαβαίνουν! Συνήθως ούτε περιοδική δήλωση ΦΠΑ δεν θα προλαβαίνουν, διότι έχει αλλάξει το "αμόρε" πριν αλλάξει το φεγγάρι. Τώρα να σου πω να ρωτήσεις αυτούς που γυρίζουν στο Ζάππειο ή στην Κουμουνδούρου;
     Οι συγγενείς μπορούν να προσβάλλουν την διαθήκη είτε ενός ετεροφυλόφιλου είτε ενός ομοφυλόφιλου για πολύ συγκεκριμένους λόγους που αναφέρει ο νόμος. Μήπως θέλεις να καταστήσουμε a priori απρόσβλητες τις διαθήκες των gay; Ωραίο κι αντισυνταγματικό ανέκδοτο, εξόχως παράνομο.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 23:35:56

    Φαήλο, αν δεν είσαι γκέι ή γυναίκα ή Μαύρος, δεν έχεις μπορείς να ξέρεις αν καταπατούνται ή όχι τα δικαιώματά τους.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 10/06/2013 12:02:48

     Λέω να γίνω μαύρος. Θα το προτιμούσα αν έπρεπε υποχρεωτικά να διαλέξω και θα σου πω.

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 10:32:30

    " Εφόσον έχει σώας τας φρένας, συντάσσει μια διαθήκη με όλους τους νόμιμους τύπους και αφήνει την περιουσία του στον εραστή του ή στην ερωμένη του/της."

    Η διαθήκη, όμως, μπορεί να προσβληθεί από συγγενείς εξ αίματος, ή όχι;

    Κατά τα άλλα, συμφωνώ και με το άρθρο και με το σχόλιο εδώ.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Επισκέπτης 10/06/2013 12:04:04

     Ναι, μπορεί να προσβληθεί για τους ίδιους λόγους που μπορεί να προσβληθεί η διαθήκη ενός ετεροφυλόφιλου. Μήπως θέλεις να είναι απρόσβλητες δια νόμου οι διαθήκες των ομοφυλοφίλων; Αντισυνταγματικό κι εξωφρενικό.

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 17:38:15

      Πολύ περίεργο που σας πήρε τώρα ο πόνος για την αντισυνταγματικότητα νομοθετικών διατάξεων. Για τις νομοθετικές διατάξεις που επιβάλλουν σε Έλληνες πολίτες την ίδια φορολογία όπως σε όλους τους άλλους, χωρίς όμως να τους αναγνωρίζουν τα ίδια δικαιώματα, φαντάζομαι δεν βρίσκετε καμία απολύτως αντισυνταγματικότητα.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 10/06/2013 23:01:41

      Ποιό είναι το δικαίωμα που δεν τους αναγνωρίζουν και σε ποιους;
      Να γίνει "μάνα" ο Μητσάρας ή "πατέρας" η Μαρία και να θεσμοθετήσουμε αφύσικες, ανώμαλες "οικογένειες";
      Δεν υπάρχει τέτοιο δικαίωμα.

 4. yianna avatar
  yianna 09/06/2013 06:24:16

  Η κοινωνία έχει γίνει πλέον πολύ ανεκτική στο θέμα και δεν νομίζω ότι χρειάζονται διαμαρτυρίες. Γιατί διαμαρτύρονται αφού οι ίδιοι γκετοποιούνται συνειδητά π.χ. gay bars, παραλίες, ξενοδοχεία κλπ. ?
  Αναφορικά με τα θέματα συμβίωσης είναι θέμα νόμου να τα καθορίσει, δηλαδή οι γάμοι θα λύσουν το θέμα τους? Αυτό δηλαδή θα τεκμηριώσει ότι έχουμε απελευθερωθεί σαν κοινωνία και τρέχουν οι Συριζαίοι και οι Δημαρίτες για υποστήριξη? Ψήφους ψάχνουν.

 5. Αθώρ avatar
  Αθώρ 09/06/2013 07:13:42

  Στη φύση διακρίνουμε κατά κανόνα δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό (οι ...παρεκτροπές αποτελούν εξαίρεση). Το σεξ είναι η (καραμελωμένη) μέθοδος που χρησιμοποιεί η φύση, για να προτρέψει τα είδη να διαιωνιστούν, ώστε η ζωή να συνεχιστεί. Στο ζωϊκό βασίλειο υπάρχουν διάφορες μορφές ''οικογένειας'', με ημερομηνία λήξης οι περισσότερες και με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των απογόνων. Οι ανθρώπινες κοινωνίες, οδηγήθηκαν στη σύναψη πολυπλοκότερων - ισόβιων (;) ''συνεταιρισμών'' (γάμων Α.Ε), προτάσσοντας του ενστίκτου, οικονομικές κυρίως σκοπιμότητες και συμφέροντα. Στο πέρασμα του χρόνου, καθώς τα ''ήθη'' αλλάξανε και οι συμβάσεις υποχώρησαν, η υποταγή του θηλυκού στο αρσενικό (λόγω οικονομικής εξάρτησης) έληξε κι έτσι επικράτησαν πιό χαλαρές-φιλελεύθερες συνθήκες ζωής και σύναψης σχέσεων.
  Οι υποσχέσεις περί αιώνιας πίστης και αφοσίωσης, οι δεσμεύσεις για ισόβια συμπόρευση και έως θανάτου συμβίωση, αποδεικνύονται για την πλειοψηφία των πρωταγωνιστών, κενός λόγος..... Οι ευτυχείς εξαιρέσεις, επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα!
  Συμπέρασμα : Είτε με τη θρησκευτική τελετουργία ''δεσμευτείτε'', είτε με τη χορήγηση της κρατικής σφραγίδας ''νομιμοποιηθείτε'', δεν ξορκίζεται η έλλειψη ισχυρών αισθημάτων ούτε και αποφεύγεται το αναπόφευκτο τέλος των επιπόλαιων ενθουσιασμών. Στο χρόνο θα διαρκέσουν, μονάχα αυτά που αντέχουνε στη συνεχή, σκληρή αναμέτρηση με τη φθορά. Κι αυτά, ποτέ δε θα΄ναι όσα έχουν χρεία σφραγίδας και υποκριτικής κοινωνικής αποδοχής.
  Θεωρώ την ...πρεμούρα των ομοφυλοφύλων να ''ενταχθούν'' στο υποκριτικό κλισεδάκι των υποκριτικά ισοβίως τάχα πιστών και τάχα αφοσιωμένων εν γάμω ''συζύγων'', ένα πολύ αστείο αίτημα και όσον αφορά την υιοθεσία παιδιών, απόλυτα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ απαίτηση.
  Ένα απλό συμβόλαιο που θα εξασφαλίζει οικονομικά τους εμπλεκόμενους στη σχέση, πιστεύω πως αρκεί. Όταν έχεις το θάρρος να υπερασπιστείς τη διαφορετικότητά σου με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, είναι γελοίο να καταφεύγεις σε χρεοκοπημένα σχήματα και να θεωρείς υπέρτατο αγώνα δικαίωσης, τα ....νυφικά και τα ....κουφέτα......

  • Geros avatar
   Geros @ Αθώρ 09/06/2013 08:10:18

   Τελικά είσαστε αθεράπευτα απαισιόδοξη και στα αισθηματικά!
   "υποκριτικό κλισεδάκι των υποκριτικά ισοβίως τάχα πιστών και τάχα αφοσιωμένων εν γάμω ”συζύγων”" !!
   Έλεος χριστιανή μου! Εσύ τα μηδενίζεις όλα με το καλημέρα!

   Άσε που το παρουσιάζεις λες και η σχέση είναι μάχη με δράκους. "Στο χρόνο θα διαρκέσουν, μονάχα αυτά που αντέχουνε στη συνεχή, σκληρή αναμέτρηση με τη φθορά." Χαλάρωσε βρε λίγο , δεν δεν είναι πόλεμος με τον οξαποδώ η σχέση , αγάπη είναι.

   Όσο αφορά το επιχείρημα σου , ακόμα και δίκιο να έχεις και να είναι όλα μάταια γιατί οι ομοφυλόφιλοι να μην έχουν το δικαίωμα σε κάτι μάταιο?
   Γιατί να μην είναι δικαίωμα τους το να καταφύγουν σε "χρεοκοπημένα σχήματα"?

   • Αθώρ avatar
    Αθώρ @ Geros 09/06/2013 09:02:21

    Έλεος Χριστιανέ μου! Γειωθείτε και λίγο ! Δείτε γύρω σας, βγείτε και λιγάκι απ΄την κατάψυξη της προσωπικής σας πλαστής ευδαιμονίας και της παλαιολιθικής αυταπάτης. Δεν έχουμε 1950. Είμαστε στο 2013. Αλλάξανε οι όροι. Η αγάπη είναι άλλο, ο έρωτας κάτι άλλο :-) (αμφιβάλλω αν θυμάστε), ο ενθουσιασμός, η καθημερινότητα, η φθορά των σχέσεων (στην οποία συντελεί ΚΑΙ η οικονομική δυσπραγία), δεδομένη πιθανότητα, στατιστικά επιβεβαιωμένη.
    Απλά, προτείνω να επικεντρωθούμε στην ουσία και όχι στους τύπους.
    Οι σφραγίδες, τα κουφέτα και οι αφορισμοί των παλαιοημερολογιτών ...Γερόντων, ποτέ δεν έσωσαν κανέναν από την πραγματικότητα. Αυτή τελικά επιβάλλεται και οι...στρουθοκάμηλοι απλά προσποιούνται οτι δεν βλέπουν.
    Καλημέρα σας ΕΞΩΤΙΚΈ μου Γέροντα :-) !!
    Υ.Γ : ''γιατί οι ομοφυλόφιλοι να μην έχουν το δικαίωμα σε κάτι μάταιο?'' χαχαχα! Μα δεν προσπαθούν να ...νικήσουν τη ''ματαιότητα'' του πρόσκαιρου, να ομοιάσουν στους ''Γέροντες'' προσπαθούν οι δύστυχοι και δυστυχώς, γελοιοποιούνται !!!

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Αθώρ 09/06/2013 09:20:17

     Αθώρ
     Το "Χριστιανε μου" τι το θελατε;
     :-)

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Zugzwang 09/06/2013 10:12:49

      Ἄμ, τούς γεροντοέρωτες; :-)

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Κυθήριος 09/06/2013 11:23:55

      Και είναι και οι σφοδρότεροι, από όσα ακούω ... :-)

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ roadrunner 09/06/2013 12:06:04

      Χα χα χα!!

    • fe avatar
     fe @ Αθώρ 09/06/2013 10:17:39

     Αθωρ οι κοντρε σου με το γερο ειναι απολαυστικοτατες.Με τρελανε το 'Η αγάπη είναι άλλο, ο έρωτας κάτι άλλο (αμφιβάλλω αν θυμάστε)".

     • γελωτοποιος avatar
      γελωτοποιος @ fe 11/06/2013 20:10:44

      fe, ειναι ο κυριοτερος λογος που διαβαζω το antinews..

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Αθώρ 09/06/2013 20:35:16

     Μπορεί να έχω "σφαχτεί" μαζί σου πολλές φορές βασίλισσα.

     Αυτή τη φορά όμως, δεν μπορώ, παρά να πάρω το μέρος σου ευθαρσώς ! (Δεν με νοιάζει,αν με απορρίψεις σκαιότατα)

     Πόσο χρήσιμη η σκέψη σου και οι γνώσεις σου! Ιδιαίτερα στο πρώτο σχόλιό σου !
     Χαλάλι σου !

 6. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 09/06/2013 08:17:21

  Η ανάλυση του Φαήλου και το σχόλιο της Αθώρ κλείνουν οριστικά το θέμα "γάμος" ομοφυλοφύλων, με μια παρατήρηση προς την Αθώρ: η …πρεμούρα των ομοφυλοφύλων να ”ενταχθούν” στο υποκριτικό κλισεδάκι των υποκριτικά ισοβίως τάχα πιστών και τάχα αφοσιωμένων εν γάμω ”συζύγων”, φαίνεται σαν ένα πολύ αστείο αίτημα, όμως είναι ένα πολύ δόλιο αίτημα της ισχυρής μειοψηφίας των γκαίυ με σκοπό να εξευτελίσουν και να εξουδετερώσουν πλήρως τον ήδη αποδυναμωμένο θεσμό του γάμου που όπως πολύ σωστα αναφέρεις έχει ως βασική του αποστολή τη διαιώνιση και όχι την αποσύνθεση και παρακμή του ανθρώπινου είδους.
  Επωφελούνται δε, εκμεταλλευόμενοι την πρεμούρα των πολιτικών για ψήφους (που δεν έχουν χρώμα) που κερδίζονται με μηδαμινό αντάλλαγμα ("γάμος γκαίυ") απο την πλευρά τους.

  • Ηλίας Κοντάκος avatar
   Ηλίας Κοντάκος @ Αρχιμήδης 09/06/2013 08:36:15

   Έχει ενδιαφέρον το ότι γνωρίζετε τόσα πολλά για την ψυχολογία και τον τρόπο λειτουργίας των γκέι. Αυτό σημαίνει ή ότι είστε ή ότι έχετε τόσους πολλούς στον στενότατο οικογενειακό και φιλικό σας κύκλο, που γνωρίζετε άριστα το πώς σκέπτονται και συμπεριφέρονται, σε βαθμό μάλιστα που να μπορείτε να μιλάτε με τέτοια βεβαιότητα για το σύνολο αυτών.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Ηλίας Κοντάκος 09/06/2013 09:51:01

    Aυτα τα λες για να με προσβάλλεις ή είναι επιχειρήματα προς ενίσχυση των δικών μου?
    Διότι δεν νομίζω να μιλάω σε υψηλότερο "βαθμό βεβαιότητας για το σύνολο αυτών". Οπως και αυτοί δεν μιλάνε με λιγώτερη βεβαιότητα για το σύνολο των μη γκάιυ...Ποσώς τους ενδιαφέρει άλλωστε. Βεβαίως και υπάρχουν και φιλέλληνες Γερμανοί, όμως μπορούμε να να μιλάμε με βεβαιότητα για το σύνολο αυτών, και να λέμε οτι μας φέρθηκαν σαν γουρούνια (εννοώντας προφανώς τους κυβερνώντες τους με την ψήφο της πλειοψηφίας)

    • Ηλίας Κοντάκος avatar
     Ηλίας Κοντάκος @ Αρχιμήδης 09/06/2013 10:10:35

     Δεν τα λέω για να προσβάλω κανέναν. Αγωνίζομαι να καταλάβω πώς κάποιοι άνθρωποι έχουν γνώμη - και μάλιστα τόσο απαξιωτική - για το σύνολο εκατοντάδων χιλιάδων άλλων συνανθρώπων μας, πολύ περισσότερο αν δεν έχουν να εισφέρουν προσωπικό υπόβαθρο γνώσης. Και ναι, μπορείτε να λέτε ότι π.χ. οι Γερμανοί δεν μας φέρονται καλά αναφερόμενος αυτονοήτως μόνο στους κυβερνώντας, αλλά δεν μπορείτε να μιλάτε για "πρεμούρες" ή για "δόλια αιτήματα" μιας ολόκληρης μερίδας του πληθυσμού - και μάλιστα να τους αρνείστε στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες στηριζόμενος σε αυτή την παραδοχή - αν δεν έχετε να μας πείτε πού το βασίζετε αυτό (εκτός, όπως σας είπα, αν έχετε προσωπική γνώση επί του θέματος, την οποία ευχαρίστως να εισφέρετε).

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Ηλίας Κοντάκος 09/06/2013 13:06:25

      @Ηλίας Κοντάκος
      Την εικονα του τι ειναι οι ετεροφοβικοι μας την δειχνουν καθαρα οι διαφορες gay pride

     • Aρχιμήδης avatar
      Aρχιμήδης @ Ηλίας Κοντάκος 09/06/2013 19:29:12

      Ζήτω λοιπόν το δικαίωμα στον απελευθερωτικό θεσμό του γάμου, ώστε εμμέσως να εισπράττουμε σύνταξη νοικοκυράς που ευθέως μας αρνούνται οι κυβερνώντες...
      Y.Γ. Μην αισθάνεσαι απαξιωμένος, δεν βλέπεις τηλεόραση?
      Είδες ποτέ strait pride?

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ Αρχιμήδης 09/06/2013 11:45:13

   Έτσι ακριβως είναι. Όμως πρέπει να υπάρχει πρόνοια για τους κάθε είδους συμβιωσεις, πχ δυο αδέρφια μένουν μόνα τους και στηρίζει το ένα το άλλο, κατά νόμο τον πρώτο λόγο τον έχουν οι αδιάφοροι γονείς, και οι εποχές εχουν γίνει πολύ άγριες με τις εικαζόμενες συναινέσεις και όλες τις μεταμοντέρνες αγυρτείες που μας ενσκήπτουν σα ξώφαλτσες σφαλιάρες και κρουνηδόν πλέον, όρα πώληση του πολυτιμότερου δημόσιου αγαθού στους ιδιώτες γιατί έτσι προτάσει η νεοφίλ ατζέντα -ατζέντα πολτός, πακέτο με τα γκευπαραιντ πχ...-

   Επίσης επιτέλους ενιαία φορολογία είτε κληρονομείς από τους γονείς, είτε από τους άκληρους θείους σου, είτε απο τον αγαπημένο φίλο που δεν ήταν και απαραίτητα εραστής σου...

 7. Μήτσος avatar
  Μήτσος 09/06/2013 08:24:15

  Εγώ πιστεύω ότι έχει δίκιο ο Φαήλος, το μόνο κριτήριο για να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί είναι να έχει ετεροφυλόφιλους γονείς. Όπως αυτοί http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=182494&artTitle=sok_pateras_evale_to_6_minon_vrefos_tou_stin_katapsyxi_giati_ton_enochlouse

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Μήτσος 09/06/2013 11:11:21

   Και στην Αγγλία ζευγάρι αντρών βιάζε το αγόρι που είχαν υιοθετήσει... Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε;;;

   • warrior avatar
    warrior @ Γιώργος 09/06/2013 17:53:43

    Και ο Δουρής βίαζε το γιο του, μέχρι που το παιδί πέθανε. Τι μας λένε όλα αυτά; Ούτε οι ετεροφυλόφιλοι ούτε οι ομοφυλόφιλοι ειναι κατάλληλοι γονείς. Κατάλληλοι γονείς είναι αυτοί που αγαπούν τα παιδιά. Τελεία και παύλα.

    • Albert avatar
     Albert @ warrior 09/06/2013 18:38:21

     +1
     Όταν η απλότητα αφοπλίζει...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μήτσος 09/06/2013 21:28:11

   Βαρεμένοι, ψυχοπαθείς κι ανώμαλοι, που κακοποιούν παιδιά, υπάρχουν τόσο ετεροφυλόφιλοι όσο κι ομοφυλόφιλοι και όταν τους τσακώσει ο νόμος τους "περιποιείται".
   Όμως, αγαπητέ, τι προσπαθείς να μας πεις; Αυτό είναι απόδειξη πως είναι φυσιολογικό να παραδώσεις για υιοθεσία ένα παιδί σε δυο "μπαμπάδες" ή δυο "μαμάδες". Για ρώτα τους γονείς σου να πάρεις την πρέπουσα απάντηση...

   • Λευτέρης Κεσίσιγλου avatar
    Λευτέρης Κεσίσιγλου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 21:16:50

    Εγώ που είμαι γονέας λοιπόν λέω πως είναι φυσιολογικό. Εσύ τι πρεσβεύεις; Τους γονείς; Εξ ονόματος ποιών μιλάς; Μόνο το εαυτού σου!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λευτέρης Κεσίσιγλου 10/06/2013 22:58:16

     Τότε ανήκεις σε μια ιδιόρρυθμη μειοψηφία που αντιστοιχεί σε δέκατα του πυρετού.
     Εκπροσωπώ τους λογικούς ανθρώπους που ξέρουν πως ένα παιδί θέλει πατέρα και μάνα και πως η μητρότητα κι η πατρότητα δεν είναι καπρίτσιο για gay, ούτε παιχνίδι για πειραματισμούς.

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/06/2013 09:40:42

      "η μητροτητα και η πατροτητα δεν ειναι καπριτσιο" φοβερη ατακα Φαηλε και να προσθεσω εστω κι αν κινδυνευω να χαρακτηριστω ...καπως, οτι το να γινεσαι συνΔημιουργος, το να σου προσφερεται αυτη η δυνατοτητα, πρεπει να εκτιμαται δεοντως και οχι να υποβιβαζεται στα χαμηλοτερα και ποταπα ενστικτα της ανθρωπινης φυσης.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Ρηνα 11/06/2013 13:38:15

      Πολύ σωστά τά λές Ρήνα κι ἐγῶ δέν θέλησα νά μπῶ σέ τέτοια μονοπάτια,ἄν καί ἀκροθιγῶς κάτι μοῦ...ξέφυγε,γιατί θά χαρακτηριζόμουν ὄχι ἀπλά κάπως ὅπως τῶρα,ἀλλά πολύ...κάπως..
      Ξέρεις αὐτά τά...κάπως εἶναι πολύ ψιλά γράμματα γιά κάποιους...
      Μέ παρηγορεῖ μόνο τό γεγονός ὅτι,ὑπάρχουν ἀρκετοί συνσχολιαστές πού καταλαβαίνουν καί ξέρουν,τοῦ κ.Κρανιδιώτη μή ἐξαιρουμένου...
      Καλό ἀπόγευμα!

 8. φυσιολογικός avatar
  φυσιολογικός 09/06/2013 09:02:33

  Όλως τυχαίως, μαζί με τους κίναιδους/λεσβίες/τρανς, είχαν συγκέντρωση και οι αριστεροί/αναρχικοί. Δηλαδή και στις 2 συγκεντρώσεις ήταν τα ίδια άτομα.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ φυσιολογικός 09/06/2013 19:07:32

   Τρία σε ένα, νοικοκυρεμένα !

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ Παύλος 09/06/2013 20:17:45

    χα χα χα!!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ φυσιολογικός 09/06/2013 21:28:38

   Σαν σαμπουάν με conditioner.

 9. M.Γ avatar
  M.Γ 09/06/2013 09:11:13

  Καρακατσουλιο και εγωπαθεια στα πλαισια μιας γενικευμενης πολιτιστικης παρακμης. Συμπεριφερονται σαν κακομαθημενα βρεφη που κανουν επιτηδες φασαρια και ζημιες για να πανε κοντρα στη μαμα και στον μπαμπα, με αποτελεσμα να γελοιοποιουν ακομα κι ορισμενα σωστα αιτηματα τους για σεβασμο και κοινωνικη ανοχη στην διαφορετικοτητα. Οταν ομως οι ιδιοι δεν σεβονται τον εαυτο τους πως μπορουν να περιμενουν οτι θα τους σεβαστουν οι τριτοι ; Mετατρεπουν το δικαιωμα της ελευθερης ερωτικης επιλογης σε life style και σε «δικαιωματα του καταναλωτη». Kαι το ζητημα θα μπορουσε να ειναι διασκεδαστικο εαν δεν ηταν θλιβερο. Γιατι σε εποχες οπου οι ανθρωποι δυστυχουν, μενουν αστεγοι, λιμοκτονουν ή αυτοκτονουν κι ακομα χειροτερα, σε εποχες οπου ανθρωποι σε γειτονικες μας χωρες προσπαθουν να αντισταθουν στην βαρβαροτητα, στους βομβαρισμους και στις εισβολες, τετοιες διεκδικησεις -και μαλιστα με τετοιο τροπο- καταληγουν να αποτελουν εκδηλωσεις κωλλοπαιδοσυνης.

 10. Zugzwang avatar
  Zugzwang 09/06/2013 09:18:37

  Στο "Athens Pride" ηταν μονο τρεις χιλιαδες εγωλατρες. Αυτο σημαινει οτι στην Ελλαδα το φαινομενο δεν εχει προχωρησει ακομα βαθεια. Υπαρχει ακομα ελπιδα για την Ελλαδα...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Zugzwang 09/06/2013 21:32:32

   Υποθέτω πως θα ήταν ο Νάσος Θεοδωρίδης και σύσσωμο το ...Unfollow. Δεν ξέρω μόνο αν είχε πάει η καλλίπυγος που εμφανίζεται στην διαφήμιση τουστην ταράτσα. Αν ήταν, ίσως ψηνόμουν να πάω. Καλά, ένα αστείο είπαμε!

 11. giorgoslei avatar
  giorgoslei 09/06/2013 09:19:41

  Μπράβο Φαιλε γράψε τους και άλλα δεν
  Είδες τη διαφήμιση που τους κάνουν τα κανάλια
  Και τη ωραία τους παρουσιάζουν αλλα μην
  Παραπονιόμαστε έχουμε Μπουτάρη

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ giorgoslei 09/06/2013 21:33:07

   Και Καμίνη, βρε τυχερέ!

 12. takis400 avatar
  takis400 09/06/2013 09:31:12

  σε πολλα διαφωνουμε,σε αλλα σε βρισκω υπερβολικα κομματικο,αλλα αυτο το αρθρο νομιζω οτι το εχω γραψει εγω,περιεχει ολα μου τα πιστευω σε αυτο το ζητημα.Μπραβο για τον τροπο που το απεδωσες

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ takis400 09/06/2013 21:33:50

   Αν έγραφα αυτά που λέει ο πολύς κόσμος και με το λεξιλόγιο που τα λέει, εκεί να έβλεπες!

 13. Panos avatar
  Panos 09/06/2013 09:32:33

  Πρέπει να τονισθεί επιπλέον, Φαήλο, ότι ενώ στα υπόλοιπα μιλάμε με όρους νομικούς, ιδεολογικούς, πεποιθήσεων κ.λπ., το θέμα της υιοθεσίας αφορά ψυχούλες και πρέπει να μπει σε διαφορετική συζήτηση. Για παράδειγμα το παρακάτω άρθρο..
  http://www.nydailynews.com/news/crime/gay-conn-couple-accused-rape-face-trial-article-1.1310010

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Panos 09/06/2013 21:34:12

   Το έχω δει. Τι να πεις....

 14. δημης avatar
  δημης 09/06/2013 09:58:26

  ++++++++++++++++
  " Στην κοινωνική ζωή και τον εν γένει δημόσιο βίο κρίνω τους ανθρώπους από την φιλοπατρία τους, την ευθύτητα τους, τα ταλέντα και την γενναιότητα τους, την τιμιότητα τους.
  Να...τολμήσω μία πρόσθεση...ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ;;;

 15. Στέργιος avatar
  Στέργιος 09/06/2013 10:18:07

  Αγαπητέ Φαήλο, η οικογένεια δεν είναι μόνο μαμά+μπαμπάς+παιδιά.
  Οικογένεια είναι και η παλιά ελληνική οικογένεια με τους παππούδες στο επίκεντρο. Οικογένεια είναι και η καπετάνισσα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της όσο ο ναυτικός άντρας της θαλασσοδέρνεται. Οικογένεια είναι και η γιαγιά που μεγαλώνει τα εγγόνια που της άφησαν οι μετανάστες γονείς τους, συχνά με τη βοήθεια τής ανύπαντρης μεγάλης αδερφής. Οικογένεια είναι και ο χήρος που μεγαλώνει τα παιδιά του με τη βοήθεια τής μάνας του. Οικογένεια είναι και η διαζευγμένη που μεγαλώνει τα παιδιά της με τη βοήθεια τής κολλητής της. Οικογένεια είναι και το ηλικιωμένο ζευγάρι που παντρεύτηκε για να πολεμήσουν τη μοναξιά τους. Οικογένεια είναι και η μοναστική κοινότητα για τον νέο μοναχό.
  Δεν υπάρχει μονολιθικός ορισμός τού τι είναι οικογένεια.
  Οι ομοφυλόφιλοι ΔΕΝ είναι μόνο οι τρελές αδερφές με τους ροζ βόες και τα δωδεκάποντα τακούνια. Αλλιώς να υποθέσω ότι σε ολόκληρη Αθήνα υπάρχουν 3.000 γκέι;
  Η ομοφυλοφιλία κατά κύριο λόγο ΔΕΝ είναι σεξουαλική συμπεριφορά, είναι συναισθηματική ταυτότητα. Ομοφυλόφιλος είσαι όταν ερωτεύεσαι ομόφυλό σου. Η σεξουαλική συμπεριφορά ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το στερεότυπο που θέλει τους γκέι να είναι σεξουαλικά αχαλίνωτοι είναι ένα λανθασμένο στερεότυπο που προδίδει τις κρυφές επιθυμίες όσων το αναπαράγουν.
  Ένα παιδί δεν χρειάζεται αναγκαστικά μια μαμά κι έναν μπαμπά για να μεγαλώσει με αγάπη, με ασφάλεια και με αγάπη. Μπορεί και με δύο μαμάδες. Μπορεί και με δύο μπαμπάδες.
  Κανονικά, ένας δεξιός όπως εσύ, Φαήλο, θα έπρεπε να ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙΣ που οι γκέι ζητούν το δικαίωμα στον γάμο. Μια ομάδα πληθυσμού που τόσα χρόνια την γλύφει η αριστερά ως και καλά εναλλακτική που σπάει τα κατεστημένα, δηλώνει ευθαρσώς ότι θέλει να έχει κι αυτή δικαίωμα στον γάμο και στην υιοθεσία. Ο αγώνας των γκέι είναι ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ τής δεξιάς ιδεολογίας, της νοικοκυροσύνης. Όλοι όσοι έχουμε ανεβάσει πίεση με τις μ...κίες περί καταλήψεων, "αυτοδιαχειριζόμενων στεκιών", "εναλλακτικών" κοινοβίων και άλλων εφευρέσεων τού Μάη τού 68, κανονικά θα έπρεπε να υποστηρίζουμε τους γκέι ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ και να λέμε στον Τσίπρα και στους παπαροπλημμύρες των συνιστωσών του: ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Στέργιος 09/06/2013 11:17:39

   Να σου πω την άποψη της Εβραίας ομοφυλόφιλης Masha Gessen για τον γάμο μεταξύ των γκέι και ποιος είναι ο στόχος τους;

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Γιώργος 09/06/2013 11:45:09

    Ναι, πες μου. Ποιος είναι ο στόχος του Διεθνούς Διευθυντηρίου τής Μοσάντ;

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ Στέργιος 09/06/2013 12:19:16

   Στέργιε μπορούν δυο μαμάδες να γεννήσουν; μπορούν δυο μπαμπάδες; πώς; οι υγιείς συναισθηματιμά ομοφυλόφιλοι είναι συνδεμένοι με την πραγματικότητα και βρίσκουν λύσεις όπως γάμο και γέννα με καρδιακό φίλο/φίλη και ακολούθως διαζύγιο και μεγάλωμα με τη μάνα αλλά και την ενεργητική παρουσία του πατέρα, ανςξαρτήτως ποιός είναι ομοφυλόφιλος - ετερόφυλλος από τους δυο

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Β.Κ.Σιάπκα 09/06/2013 12:41:25

    Δεν θα πω εγώ τι θα κάνουν οι ομοφυλόφιλοι. Προφανώς, όμως, θα κάνουν ό,τι και οι ετεροφυλόφιλοι. Και σίγουρα τα περισσότερα ζευγάρια ομοφυλόφιλων θα παραμείνουν άτεκνα. Εγώ πάντως θα προτιμούσα τα ελληνικά ορφανοτροφεία να δίνουν μωράκια προς υιοθεσία σε κατάλληλα άτομα ή ζευγάρια, ετεροφυλόφιλα ή ομοφυλόφιλα, παρά να κρατούν τα παιδάκια όμηρα της γραφειοκρατίας μέχρι αυτά να φτάσουν στα 7 και 8 έτη ηλικίας τους, προκειμένου το ορφανοτροφείο να εξακολουθήσει να χρηματοδοτείται από το κράτος.

    • Β.Κ.Σιάπκα avatar
     Β.Κ.Σιάπκα @ Στέργιος 09/06/2013 13:09:00

     Δεν μπορούν να κάνουν ό,τι και οι ετεροφυλοφιλοι. Χρειάζεται ωάριο και σπερματοζωάριο το προτσές της παραγωγής νέας ζωής. Δεν έχουν περιθώριο άλλης επιλογής, φύση έφα. Όσο για τις υιοθεσίες, αφού το παιδί παρήχθη από την ένωση ωραρίου και σπερματοζωαρίου, με ποιό δικαίωμα θα το υποχρεωσουμε να το μεγαλώσουν δύο φορείς ωραρίων ή δύο φορείς σπερματοζωαρίων;; με ποιό δικαιωμα; ποιός μας το έδωσε;

    • Maria avatar
     Maria @ Στέργιος 09/06/2013 13:31:50

     Το μονο λογικο κειμενο εδω μεσα, όλα τα άλλα, κατα την γνωμη μου, υπερβάλλουν σε οτι και αν υποστηριζουν. Επισης τα δικαιώματα είναι δικαιώματα και είναι για όλους.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Στέργιος 09/06/2013 19:55:25

   Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο του δικηγόρου( Φαήλου), θεωρώ Στέργιε, ότι είναι περισσότερο παράταιρο, το να συμφιλιώνεσαι εσύ, ένας αντι- Συριζαίος, με μία και μόνη από τις ανωμαλίες του, ενώ απορρίπτεις τις άλλες,
   παρά αυτό , για το οποίο καταγγέλλεις τον Φαήλο.

   Επί της ουσίας, όμως :

   " Η σεξουαλική συμπεριφορά ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. "

   Φαντάζομαι να συμφωνείς, ότι δικαιούμαι να θεωρήσω πως, σ ' αυτήν την "ποικιλία" συμπεριλαμβάνεις και τους κτηνοβάτες.

   Ποιο στοιχείο λοιπόν, ποιο ντοκουμέντο, ποιο επιχείρημα έχεις να αντιπαραθέσεις, σε μια πρόταση για μια ......."οικογένεια" με υιοθετημένο παιδί, της οποίας το ένα μέλος να είναι μία κατσίκα, μία γελάδα, μία γαΐδούρα και πάει λέγοντας, ;;;;
   Σε τί θα αντίκειτο προς τις απόψεις σου ;

   Αντιθέτως, συμφωνείε , φαντάζομαι, ότι θα είχε δύο πλεοκτήματα:
   1. Θα υπήρχε θήλυ και άρσεν (π.χ. ένας ομόδοξός σου) .
   2. Θα υπήρχε, τουλάχιστον άφθονο γάλα, να θρέψει το παιδί.

   Και μη μου πετάξεις τίποτα "αριστεροπ...." για το πρόσωπό μου, γιατί σε προειδοποιώ ευθαρσώς :
   Βδελύσσομαι εξ ίσου ΟΛΕΣ τις ανωμαλίες ! Μα ΟΛΕΣ !!!!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Παύλος 09/06/2013 21:00:28

    Πᾱύλο,ἀπλά ἔγραψες!!!

    • Οίστρος avatar
     Οίστρος @ Κυθήριος 09/06/2013 21:30:18

     Κυθήριε ,
     είσαι το πρότυπό μου !
     Βόηθα, να μην περάσει η ανωμαλία !!!
     Βόηθα, σε παρακαλώ !!!!

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ Οίστρος 10/06/2013 15:03:58

      Οίστρε, το νού σου στο καλσόν.....
      Έφυγε ο πόντος!

   • Οίστρος avatar
    Οίστρος @ Παύλος 09/06/2013 21:18:44

    Πέστα ρε Παύλο !
    Να δω, πότε θα γίνουμε κράτος, επιτέλους !!!!

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Παύλος 09/06/2013 23:41:24

    Με τη φράση ” Η σεξουαλική συμπεριφορά ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. ” εννοώ ότι για κάθε σεξουαλικά αχαλίνωτο άνθρωπο, γκέι η στρέιτ, θα βρεις εκατό σεξουαλικά συντηρητικούς ανθρώπους, γκέι ή στρέιτ. Δεν είναι όλοι οι γκέι πορνοστάρ, όπως φαντασιώνονται οι ομοφυλοφοβικοί. Για να απαντήσω στην ομολογουμένως απαράδεκτη ερώτησή σου, εγώ μιλάω για δύο συναινούντες ενήλικους ανθρώπους, και όχι για ζώα κι ερπετά. Αντιστρέφοντας την ηλίθια αυτή ερώτηση, θα μπορούσα να πω πως με ποια λογική εσύ που είσαι υπέρ του παραδοσιακού γάμου απορρίπτεις την πολυγαμία ή τον γάμο άνδρα με θηλυκή κατσίκα;

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Στέργιος 10/06/2013 20:38:45

     Φίλε Στέργιο, η απάντηση στο τελικό σου ερώτημα είναι πολύ απλή :
     Τον απορρίπτω (τον γάμο άνδρα με κατσίκα, όπως και άνδρα μα άνδρα) , διότι παρεκκλίνει από το φυσιολογικό!
     Διότι αποτελεί "ύβριν" προς Τον Δημιουργό !
     Και πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι :
     Ό,τι εκτρέπεται, ή διαστέφεται, είναι απλώς ΕΚΤΡΟΠΗ ή ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ !
     Αυτό δεν παίρνει άλλης ερμηνείας . Τέλος!

     Αν ανοίξεις ένα σύγγραμμα Ανατομίας ( π.χ.. του Αλεξ. Π. Σάββα), θα έχεις την ευκαιρία να κατανοήσεις τον ρόλο και τον προορισμό εκάστου μέλους του ανθρωπίνου σώματος.
     Αν βρεις κάπου, να λέει ( φερ 'ειπείν) , ότι ο πρωκτός προώρισται να υποδέχεται το ανδρικό μόριο, τότε έχεις δίκιο και πρέπει να σου ζητήσω συγγνώμη!
     Αλλά δεν θα το βρεις !
     Γιατί απλούστατα είναι διαστροφή ! Κατάλαβες ;

     Αν, λοιπόν, κάποιοι διεστραμμένοι κάνουν διεστραμμένη χρήση των οργάνων τους, στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσα να δείξω ανοχή, συγκατάβαση, οίκτο, επιείκεια έστω!
     Όχι όμως και να διεκδικούν βραβείο κοινωνικής ανωτερότητας !!!!
     Όχι και να διατυμπανίζουν το "κουσούρι" τους ως πλεονέκτημα !
     Όχι να επιδιώκουν να γίνουν πρότυπα για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας!
     Όχι να αποτελούν την "αγαπημένη" δεξαμενή για πρόσληψη προς εργασία !
     Όχι να αποτελεί προσόν η ομοφυλοφιλία στην διεκδίκηση θέσεως εργασίας!

     Και , εν πάση περιπτώσει, φίλε Στέργιο (δεν γνωρίζω βεβαίως, αν ανήκεις σ ' αυτήν την πλευρά),
     αλλά είναι και άδικο. Δεν νομίζεις ;

   • YO-MBE avatar
    YO-MBE @ Παύλος 10/06/2013 03:35:06

    Ε αν η κατσικα μιλουσε και συμφωνουσε με τον τυπο αυτο που την θελει για μανα του παιδιου του τοτε ποιο το προβλημα? Μα εισαι σοβαρος ανθρωπε μου? Σιγκρινεις την κατσικα με ενα ενηλικα ανθρωπο??? και οι πιο κατω συμφωνουν...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ YO-MBE 10/06/2013 17:12:13

     Την ρώτησαν και είπε: "Μπεεεεεεεεε"!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 09/06/2013 21:43:43

   Αγαπητέ Στέργιο,
   Αν με ρωτήσεις, θα σου πω, πως η καλύτερη οικογένεια ήταν και είναι αυτή στην οποία συμβιώνουν και οι τρεις γενιές. Γονείς, παιδιά, παππούδες. Αυτή η οικογένεια έβγαλε τους καλύτερους Έλληνες.
   Διότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αγάπη των γονιών και των παππούδων, με τους τελευταίους να είναι μάλιστα, αυτοί που περνούν στα παιδιά, πριν πάνε καν σχολείο, τα πρώτα στοιχεία λαϊκού πολιτισμού και εθνικού φρονήματος, με παραμύθια, τραγούδια, αφηγήσεις για την Ιστορία ή την μικροϊστορία των τόπων καταγωγής τους.
   Εγώ δεν περιόρισα τον ορισμό της οικογένειας.
   Είπα όμως καθαρά τι ΔΕΝ είναι οικογένεια. Και δεν είναι οι δυο "μπαμπάδες" ή οι δυο "μαμάδες".
   Αυτά που περιγράφεις, πχ χηρεία, μετανάστευση κι ανατροφή των παιδιών από τους παππούδες είναι καταστάσεις ανάγκης και είναι μέσα στις φυσιολογικές εξελίξεις της ανθρώπινης ζωής, δεν είναι επιλογή.
   Το να παραδώσεις παιδιά για υιοθεσία σε δυο ομοφυλόφιλους άντρες ή σε δυο ομοφυλόφιλες γυναίκες, θα ήταν επιλογή και όχι, δεν το θεωρώ σωστό και φυσιλογικό.
   Δεν αμιφιβάλλω πως οι περισσότεροι θα αγαπούν αυτά τα παιδιά.
   Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, που αποδεικνύονται παντελώς ανίκανοι ή και εγκληματικά επικίνδυνοι γονείς.
   Αυτό όμως είναι άσχετο: το πρότυπο που χρειάζεται το παιδί είναι μάνα και πατέρα. Απλά πράγματα.
   Κάτσε αύριο το πρωί στην κουζίνα να πιεις ένα καφέ με τους γονείς σου, εύχομαι να τους έχεις και να είναι γεροί, και ρώτα τους την άποψη τους. Θα δεις...

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 23:49:13

    Φαήλο, η απάντησή σου είναι σαφέστατη, αλλά αθεράπευτα ρομαντική, σαν να διαβάζεις μυθιστόρημα τής Πηνελόπης Δέλτα ή του Στρατή Μυριβήλη.
    Ακόμη και αν ήταν λύση ανάγκης, το παιδί που μεγάλωσε με τη χήρα μάνα του και τον αδερφό της, ή το παιδί που μεγάλωσε με τους παππούδες του δεν βγαίνει χειρότερος άνθρωπος και χειρότερος Έλληνας από το παιδί που μεγάλωσε στη ρομαντική οικογένεια που περιγράφεις, που είναι σαν να βγήκε από αναγνωστικό Δημοτικού τής δεκαετίας τού 1930.
    Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν σε γυάλα, Φαήλο. Το παιδί δύο ομοφυλόφιλων θα έχει παππούδες και θείους και θείες και ξαδέρφια, θα έχει γύρω του τους φίλους και τις φίλες των γονιών του, θα έχει πρότυπα και παραστάσεις από άλλους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου. Ο Φρόιντ ο ίδιος είχε πει ότι δεν έγινε και τίποτα αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος. Οι ψυχαναλυτικές σχολές Γαλλίας και Αμερικής έχουν πει ότι τίποτα δεν εμποδίζει ένα παιδί που μεγαλώνει μέσα σε μια σταθερή ένωση δύο ομοφυλόφιλων γονιών να μεγαλώσει φυσιολογικά.
    Αντί να επιπλήττουμε τους γκέι για το πόσο κακοί γονείς θα είναι, καλό θα ήταν να φροντίζαμε τις παραδοσιακές οικογένειές μας, ώστε να μην καταλήγει ο 1 στους 2 γάμους σε διαζύγιο και να μην χάνεται μια Πάτρα κάθε χρόνο σε εκτρώσεις.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 10/06/2013 12:12:34

     Συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο.
     Τα υπόλοιπα δεν απαντούν πειστικά σε όσα σου έγραψα.
     Δεν παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών και επιμένω πως μια τέτοια "οικογένεια" θα είναι πηγή προβλημάτων. Υπάρχουν τόσα άτεκνα ζευγάρια που ζητούν παιδιά για υιοθεσία και δεν βρίσκουν, δεν χρειάζεται να πειραματιστούμε για να δούμε μετά ποιος είχε δίκιο.
     Σου ξαναλέω, μίλα με μια μάνα να σου εξηγήσει τι χρειάζεται ένα παιδί...

     • Mm avatar
      Mm @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/06/2013 08:42:40

      Δεν ειναι εξ ορισμού όλες οι μανάδες καλές.

      Δεν ειναι εξ ορισμού καλος γονέας καποιος επειδη ειναι ετεροφυλόφιλος.

      Εκατομμυρια παιδιά κακοποιουνται καθημερινα στον Δυτικό κόσμο (το γνωρίζουμε από τα ΜΜΕ) από ετεροφυλόφιλους γονείς.

 16. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/06/2013 10:19:38

  Μήτσος: -Ρέ σύ Μπάμπη,ξέρεις ρέ ποιός ἔγινε γκέϋ;
  Μπάμπης: -Ποιός ρέ;
  Μήτσος: -Δῶσε μου ἕνα φιλάκι νά σοῦ πῶ..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυθήριος 09/06/2013 21:48:34

   Αχαχαχα! Παλιό αλλά καλό. Ακόμη όμως και την πλάκα την θεωρούν "φασισμό" , "ρατσισμό" κλπ ο εσμός των ψευτοπροοδευτικών πιθήκων. Αυτοί βγαίνουν ξεβράκωτοι, με φτερά σρτον απαυτό τους, σαν παγώνια συριζέϊκα, μούλτι κούλτι, αλλά εμείς πιπέρι! Ούτε ανέκδοτο δεν μπορούμε να πούμε (έτσι νομίζουν)!
   Μου 'πε ένας ωραίο ένας φίλος. Ο κυρ Μήτσος, μάγκας παλαιάς κοπής, βλέπει το γιο του με σκουλαρίκι. Του λέει "Ρε, στην εποχή μου σκουλαρίκι φορούσαν οι πειρατές κι οι πούστηδες. Λοιπόν, θα κοιτάξω έξω απ' το παράθυρο κι αν δεν δω πλοίο με νεκροκεφαλή στο κατάρτι, την έβαψες"!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 21:55:23

    Ἄχα χα χα!!Φαήλο εἶσαι πρῶτος καί στά ἀνέκδοτα!!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυθήριος 10/06/2013 12:19:16

     Πω πω, τώρα θα λένε πάλι πως είμαστε "φασίστες", "ρατσιστές" κλπ. Ντροπή μας!

     • Λευτέρης Κεσίσιγλου avatar
      Λευτέρης Κεσίσιγλου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 21:18:08

      Δεν περιμένουμε ομοφοβικά ανέκδοτα για αυτό!

     • A3 avatar
      A3 @ Λευτέρης Κεσίσιγλου 10/06/2013 21:42:26

      Πάρε άλλο ένα λοιπόν:
      Πάει ο Μπάμπης στον πατέρα του:
      - Πατέραααα, έεχωω να σου πωωω κάααατι.
      Ο πατέρας:
      - Πες μου γιε μου, σε ακούω.
      - Νααα, καλέ πατέεερρααα. Εγώωω και ο Νίιιικοςς αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί.
      - Μάλιστα. Και θες λεφτά να υποθέσω? Να πηγαίνετε τις γκόμενες σας σε ξενοδοχεία, για ενοίκιο δεν έχω φράγκα.
      - Όοοοχχιιι καλέεεε πατέεεραα! Δεν κατάαααλαβεεεςςς. Να σου εξηγήσωωωω. Εγώ και ο Νίιιικοοςςς είμαστε ερωτευμένοι.
      - Τί είσαστε???? Τί εννοείς?
      - Καλέεε πατέεερααα! Δεν κατάλαβεεεεεςςς?! Πώς να στο πώ?! Είμαι gay!
      - Τί είσαι?????
      - Gay καλέ πατέεερρααα! GAY!
      - (μετά από 1-2') Gay.... Μάλιστα. Να σου πω γιε μου. Έχουμε κανά κότερο στη Μαρίνα Ζέας?
      - Τί εννοείς, καλέ πατέρα? Δεν καταλαβαίνω.
      - Όχι λέω εγώ μήπως έχουμε και δεν το ξέρω. Πάει η μάνα σου για ψώνια στο Παρίσι? Γράφουν τα περιοδικά για το πεντικιούρ της αδερφής σου?
      - Όχχχχιι, καλέ πατέεερααα, έλα τώωωρααα! Πλάκα μου κάνεις?
      - Ε, αν δεν έχουμε εξοχικό στη Μύκονο και κότερο και δε γράφουν για τα πεντικιούρ της αδερφής σου, τί gay και π..ριές μου λές ότι είσαι?! Μια παλιοπ...ρα είσαι!

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λευτέρης Κεσίσιγλου 10/06/2013 22:52:25

      Δεν τους φοβάμαι.

 17. η Dimi avatar
  η Dimi 09/06/2013 10:55:08

  H αξεπέραστη μουσική επένδυση της ταινίας των αιωνίων ερωτευμένων, από την
  παγκόσμια αναγνωρισμένη Πόλη της Αγάπης, Verona, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

  «Pride can stand a thousand trials /
  The strong will never fall /
  But watching stars without you /
  my soul cries /

  Heaving heart is full of pain /
  oh, oh, The aching! /
  Cause I am kissing you, oh /
  I am kissing you, oh /

  Touch me deep, pure and true /
  Gift to me forever /
  Cause I am kissing you, oh /
  I am kissing you, oh /

  INSTRUMENTAL

  Where are you? /
  Where are you now? /
  Cause I am kissing you /
  I am kissing you, now» /
  http://bit.ly/18O0k9l

 18. roadrunner avatar
  roadrunner 09/06/2013 11:09:24

  Θα ξεκινήσω, με μια παρατήρηση:
  Συνήθως, όσοι πολιτικοί ή κόμματα υπερασπίζονται και προωθούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων (γάμος, υιοθεσία) είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν την αθρόα είσοδο και νομιμοποίηση λαθρομεταναστών.
  Συμβαίνει με το Σύριζα στην πατρίδα μας, συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

  Πέρα από την ηθική του θέματος κ. Κρανιδιώτη, που μας παρουσιάσατε άψογα, ίσως να είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε και τη σκοπιμότητα, αν υπάρχει. Προσωπικά, μου προκαλούν αηδία οι επιδείξεις τύπου gay parade, ενώ οι υπαινιγμοί υιοθεσίας από gay ζευγάρια συνιστούν προμελέτη εγκλήματος.
  Προσπαθώντας να αποστασιοποιηθώ, από την προσωπική μου άποψη ωστόσο, βλέπω ότι, με όλη την πλύση εγκεφάλου (που εντατικοποιούν τα ΜΜΕ και οι πολιτικές δυνάμεις, που τα πατρονάρουν), επιδιώκεται
  η ανάδειξη της ομοφυλοφιλίας σε κοινωνικό-οικογενειακό πρότυπο.

  Η σκοπιμότητα πίσω από την αλλοίωση των παραδοσιακών οικογενειακών προτύπων, θα μπορούσε να είναι η περεταίρω,
  τεχνητή επιδείνωση της υπογεννητικότητας. Όσο περισσότερους ομοφυλόφιλους κατασκευάζεις, μέσω των πολιτικώς, ορθών gay προτύπων, τόσο λιγότερες Ελληνίδες, θα τεκνοποιήσουν στο μέλλον, άρα τόσο το χειρότερο για την υπογεννητικότητα και την ανανέωση του πληθυσμού, της Ελλάδας, στη δική μας περίπτωση.

  Αν μειώνεις συνεχώς τις τεκνοποιήσεις των Ελληνίδων, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπεις την είσοδο-παραμονή-νομιμοποίηση στη χώρα λαθρομεταναστών πηγαίνεις κατευθείαν, για την μέγιστη αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού, μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

  Εάν μέσα στις επόμενες δεκαετίες, η πολιτική ορθότητα νομιμοποιήσει και τις υιοθεσίες από gay ζευγάρια, και δεδομένου ότι παιδιά προς υιοθεσία αναζητούνται κυρίως από την αλλοδαπή, το Ελληνικό στοιχείο, θα αποτελεί μειοψηφία, στην Ελλάδα, αρκεί να κάνουμε την προβολή αρκετά χρόνια, μετά από σήμερα.

  Με αυτόν τον τρόπο, ενδεχομένως εξηγείται και η αρχική μου παρατήρηση, για ποιο λόγο, δηλαδή: όσοι πολιτικοί/κόμματα προωθούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων (γάμος, υιοθεσία), ταυτόχρονα, προωθούν και την αθρόα είσοδο/νομιμοποίηση λαθρομεταναστών.

  Κάποια στιγμή, (καλύτερα να είναι σύντομα), πρέπει να «σπάσουν» τα ενοχικά σύνδρομα των φυσιολογικών ανθρώπων και των πολιτικών, που νιώθουν ενοχές επειδή είναι φυσιολογικοί, που τεκνοποιούν σε ζευγάρια, αυξάνοντας και πληθαίνοντας το Έθνος. Τα ενοχικά σύνδρομα, μας τα φόρτωσαν εντέχνως, οι πολιτικά ορθές (συνήθως ροζ αριστερές) δυνάμεις που προωθούν την εθνοδιάλυση, εκτός από τον εθνομηδενισμό.
  Όταν σπάσουν τα ενοχικά σύνδρομα, τότε ίσως αντιληφθούμε,
  ότι σε πείσμα της πολιτικά ορθής προπαγάνδας υπέρ της ομοφυλοφιλίας,
  η διατήρηση των παραδοσιακών οικογενειακών-κοινωνικών προτύπων συνδυασμένη,
  με την υιοθέτηση θεσμικών μέτρων, για τη μείωση της υπογεννητικότητας, είναι ζητήματα ζωτικής εθνικής σημασίας.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ roadrunner 09/06/2013 12:02:15

   Εὔγε roadrunner,δέν θά μποροῦσα νά συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου!
   Καθαρά καί ξάστερα λόγια!

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ roadrunner 09/06/2013 12:36:57

   "Η σκοπιμότητα πίσω από την αλλοίωση των παραδοσιακών οικογενειακών προτύπων, θα μπορούσε να είναι η περεταίρω,
   τεχνητή επιδείνωση της υπογεννητικότητας. Όσο περισσότερους ομοφυλόφιλους κατασκευάζεις, μέσω των πολιτικώς, ορθών gay προτύπων, τόσο λιγότερες Ελληνίδες, θα τεκνοποιήσουν στο μέλλον, άρα τόσο το χειρότερο για την υπογεννητικότητα και την ανανέωση του πληθυσμού, της Ελλάδας, στη δική μας περίπτωση".

   Σοβαρά μιλάτε; Η ομοφυλοφιλία είναι "κατασκεύασμα"; Δηλαδή, πριν τα Gay Pride δεν υπήρχαν ομοφυλόφιλοι; Για την τεχνητή επιδείνωση τής υπογεννητικότητας δεν φταίνει οι ομοφυλόφιλοι, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί που κόβουν ανερυθρίαστα κοινωνικές παροχές στις οικογένειες με παιδιά, και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να θεωρούν τα παιδιά φορολογικά τεκμήρια.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Στέργιος 09/06/2013 13:37:17

    Πάει πολύς καιρός που, τα ΜΜΕ και η ευρύτερη βιομηχανία του θεάματος και της μουσικής, μέσα από τη θεματολογία τους και τα προβαλλόμενα πρόσωπα,
    έχουν πείσει το ευρύ κοινό, ότι η ομοφυλοφιλία είναι εισιτήριο επαγγελματικής ευκαιρίας
    ή και δόξας, π.χ. τηλεοπτικού αστέρα.
    Όταν η ομοφυλοφιλία, σου λύνει το επαγγελματικό,
    στην εποχή της μέγιστης νεανικής ανεργίας ή
    χαϊδεύει τη ματαιοδοξία των πιο απαιτητικών, γίνεται σίγουρα, ισχυρό πρότυπο, που μπορεί και να κατασκευάσει επιπλέον «ομοφυλόφιλους» (εκτός από αυτούς, που θα εκδήλωναν την, εκ γενετής προδιάθεσή τους, με ή χωρίς προπαγάνδα, όπως δηλαδή, συνέβαινε, ανέκαθεν).
    Σαν να μη μας έφτανε όλη η gay προπαγάνδα, που μας καπελώνει επί δεκαετίες, από τηλεοράσεως κυρίως, έχουμε τώρα και τη νέα μόδα τύπου street-party, (ελέω Μπουτάρη, Σύριζα και λοιπών, «ορθών» -πολιτικά):
    τα gay parades, που προπαγανδίζουν έναν «πλασματικό επίγειο παράδεισο», την πολύχρωμη ευτυχία και χαρά, που μόνο, αν είσαι ομοφυλόφιλος μπορείς να νιώσεις. Πλασάρουν μια πλανερή ουτοπία, όπου δεν φαίνεται πουθενά η οικονομική κρίση, ούτε ανεργία (ειδικά νεανική), ούτε φτώχεια, ούτε εγκληματικότητα. Όλα είναι χρωματιστά και τραγουδιστά, όλοι φιλιούνται με χαρά, όσο οι υπόλοιποι μίζεροι ετεροφυλόφιλοι, κουρνιάζουν μόνοι, φοβισμένοι από την εγκληματικότητα, τα οικονομικά θέματα κτλ. Αυτόματα, γίνεται ένα ελκυστικό δρώμενο-παγίδα, που αξίζει να παρακολουθήσεις για να διασκεδάσεις ως νέος, αρχικά (αργότερα γίνεται και στάση ζωής, για κάποιους), για εφήβους/-ες, που ακόμη, αναζητούν το σεξουαλικό προσανατολισμό τους.
    Αυτά, για την προτυποποίηση της ομοφυλοφιλίας. Η υπογεννητικότητα είναι ήδη, υπαρκτό πρόβλημα. Συμφωνώ, το επιδεινώνουν διάφοροι παράγοντες, έτσι κι αλλιώς. Όμως, το πρόβλημα της υπογεννητικότητας θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, με την τεχνητή αύξηση των ομοφυλοφιλικών τάσεων, επειδή θα μειώσει τις τεκνοποιήσεις. Ακριβώς, επειδή μιλάμε για επιδείνωση χρειάζεται προσοχή.

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ roadrunner 09/06/2013 17:19:00

     Δεν υπάρχει "τεχνητή αύξηση ομοφυλοφιλικών τάσεων". Αν έχεις μέσα σου ομοφυλοφιλική επιθυμία είναι επειδή την είχες από πάντα.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Στέργιος 09/06/2013 17:38:40

      Υπάρχει, τεχνητή (μη-έμφυτη) ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με την ψυχοδυναμική θεωρία του Φρόιντ.
      Εσείς, σε ποια θεωρία στηρίζετε το αντίθετο ;

     • Albert avatar
      Albert @ roadrunner 09/06/2013 19:30:16

      Απ' τα λίγα που ξέρω, η ψυχοδυναμική θεωρία του Φρόιντ, είναι το σύνολο του έργου του, όχι κάποια θεωρία ειδικά για το σεξουαλικό προσανατολισμό. Μπορείτε να εξηγήσετε τι εννοείτε?

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Albert 09/06/2013 20:14:23

      Έχετε δίκαιο.
      O Φρόιντ υποστήριξε ότι, η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη, αποτέλεσμα συγκεκριμένων ψυχολογικών διεργασιών, κατά την παιδική ηλικία του ατόμου, με το οικογενειακό περιβάλλον, και τα γονεϊκά πρότυπα μέσα σε αυτό,
      να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.

     • Π.Μ.Μ. avatar
      Π.Μ.Μ. @ roadrunner 09/06/2013 21:40:25

      @roadrunner
      Τα σέβη μου.

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ roadrunner 09/06/2013 23:51:34

      Ο Φρόιντ δεν είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη, αλλά ότι είναι μια ατελής επίλυση τού οιδοιποδείου, την οποία δεν έκρινε ούτε σοβαρή, ούτε ασύμβατη με την ψυχική υγεία.

     • Albert avatar
      Albert @ Albert 09/06/2013 23:45:22

      Φοβάμαι ότι απλουστεύετε την άποψη του. Από αυτά που διαβάζω θεωρούσε ότι έχει και γεννετική και επίκτητη διάσταση. Αλλά -λέω εγώ- ό,τι γινόμαστε λιγο πολύ σε αυτόν τον συνδυασμό δεν οφείλεται?
      Θα το ψάξω λίγο ακόμα.

    • tk avatar
     tk @ roadrunner 12/06/2013 02:56:07

     Ειστε τελειως εκτος πραγματικοτητας. Η ομοφυλοφιλια υπαρχει σε ολους τους κλαδους, σε ολες τις ταξεις, σε ολα τα επαγγελματα και σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικους χωρους. Ειναι ενα ανθρωπινο χαρακτηριστικο, και δεν μπαινει σε αφελη και "γραφικα" καλουπια, επειδη ειναι αυτα που διακρινονται, απο σους προσπαθουν να την "ερμηνευσουν". Ειδικα σε μια χωρα που το φαινομενο ειναι κατα βαση κρυφο.

     Δεν υπαρχει επικτητη ομοφυλοφιλια αλλα το αντιθετο. Επικτητη ετεροφυλοφιλια σε ομοφυλοφιλους που δεν εχουν τη δυναμη να ζησουν ετσι. Και κοροϊδευουν εαυτους και αλληλους..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 09/06/2013 21:49:39

   Έτσι!

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ roadrunner 10/06/2013 22:23:23

   @tsaros, @Albert, @Στέργιος
   Ας βάλουμε στην άκρη την άποψη του Φρόιντ, για χάρη της συζήτησης.
   Μερικές φορές, δεν αρκεί μια επιστήμη μόνη της (ακόμη και αν είναι η ψυχιατρική ή η κλασσική ιατρική), για να εξηγήσει φαινόμενα, όπως τα ποσοστά και οι αιτίες της ομοφυλοφιλίας.
   Στην πραγματικότητα, θα χρειάζονταν, εκτενείς στατιστικές μελέτες, πάνω στο φαινόμενο "αιτίες της ομοφυλοφιλίας (έμφυτης, και μη)". Γνωρίζετε να έχουν γίνει ;
   Θα χρειαζόταν μια "απογραφή" όλων των ομοφυλοφιλικών περιπτώσεων, ενός ικανοποιητικά μεγάλου πληθυσμιακού δείγματος (αλήθεια θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια αξιόπιστη απογραφή) ; Και στη συνέχεια, ανίχνευση των αιτιών που οδήγησαν στην ομοφυλοφιλία, την κάθε περίπτωση, ώστε να προκύψουν τα ποσοστά: Χ % εκ γενετής, Υ% μη-έμφυτη και επηρρεασμένη από το περιβάλλον και τα πρότυπα.
   Γνωρίζετε τέτοιες μελέτες ; Δείξτε μου μια.
   Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσο μικρό και να είναι αυτό το άγνωστο και πάντως, μη-μηδενικό, ποσοστό Υ
   (Υ% μη-έμφυτη και επηρεασμένη από το περιβάλλον και τα πρότυπα ομοφυλοφιλία),
   είναι καλός λόγος, για να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και φειδωλοί, με την ανεξέλεγκτη κατασκευή-προβολή στρεβλών οικογενειακών-κοινωνικών προτύπων.

   • Albert avatar
    Albert @ roadrunner 11/06/2013 15:23:16

    Αντιλαμβάνομαι τι λέτε. Φοβάμαι ότι ο απόλυτος προσδιορισμός της προέλευσης της κάθε συμεριφοράς είναι και αντιεπιστημονικός και αντικοινωνικός, και εν τέλει αδύνατος. Μελέτες δε γνωρίζω, αλλά ξέρω ότι η διερεύνηση της ανθρώπινων εκδηλώσεων είναι σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς σίγουρα συμπεράσματα. Θεωρώ ότι δε γίνεται προβολή προτύπων που ωθούν σε καποιο σεξουαλικό προσανατολισμό. Υπάρχουν υπερβολές, που κατα τη γνώμη μου είναι άκακες και με τον καιρό θα υποχωρήσουν.

    Θεωρώ ενστικτωδώς ότι τόσο τα εξωτερικά όσο και τα εσωτερικά στοιχεία ενός ατόμου είναι συνδυασμός γεννετικής βάσης και περιβαλλοντικής επίδρασης. Πέρα απο αυτό δε συνεχίζω καθότι δεν είμαι ειδικός.
    Επειδή λοιπον ούτε ειδικός είμαι, ούτε έχω κάποια μεγαλύτερη συμπάθεια ή αντιπάθεια για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τρίτων, και επειδή πιστευω ότι η καλύτερη ωρίμανση είναι η αβίαστη ωρίμανση, επιθυμώ την ελευθερία των ανθρώπων να κάνουν όπως επιθυμούν.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Albert 11/06/2013 20:29:40

     Κατά τη γνώμη μου, ούτε αντιεπιστημονικό, ούτε αντικοινωνικό θα ήταν να γίνουν συστηματικές μελέτες, που θα μπορούσαν (θεωρητικά),
     να δώσουν αντικειμενική εικόνα, σχετικά με την ομοφυλοφιλία και τα αίτιά της.

     Οπωσδήποτε, γίνεται προβολή στρεβλών προτύπων, που εξευτελίζουν τον θεσμό της οικογένειας, και ωθούν στην ομοφυλοφιλία (π.χ., ελληνικά σήριαλ με ομοφυλόφιλα ζευγάρια προβάλλονται συστηματικά, ενώ σήριαλ με gay ζευγάρια, που υιοθετούν παιδιά προβλήθηκαν, την περασμένη χρονιά σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης, με παιδιά και εφήβους τηλεθεατές..).

     Δεν χρειάζεται να είστε σε τίποτε ειδικός, (ούτε κι εγώ είμαι),
     για να καταδικάσουμε τον εξευτελισμό του οικογενειακού θεσμού,
     την ενοχοποίηση της κοινωνίας για την υποτιθέμενη, αλλά ανύπαρκτη στην πραγματικότητα, καταπίεση των ομοφυλόφιλων.
     Ενοχοποίηση που μετατρέπεται σε παθητικότητα και ανοχή απέναντι στην υπερ-προβολή στρεβλών οικογενειακών-κοινωνικών προτύπων, που υπονομεύουν την ελληνική κοινωνία (υπογεννητικότητα).
     Για όλα τα παραπάνω, δικαιούμαστε και οφείλουμε να έχουμε άποψη.

 19. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/06/2013 11:30:33

  Πάντως καί γκέϋ νά μήν εἶσαι,ἄν σοῦ σφυρίξει μιά γυριστή μέ τό κουτουπιέ στά ἀχαμνά ἡ νυφούλα τῆς φωτογραφίας,θά γίνεις καί μήτσος καί μπάμπης μαζί...

 20. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 09/06/2013 11:50:10

  Μπορει να μου απαντησει καποιος gay και οχι str8 ποιος ο σκοπος της gay παρελασης ;

 21. warrior avatar
  warrior 09/06/2013 11:56:49

  Όποιος και κάθε άλλης διαδήλωσης. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ warrior 09/06/2013 12:55:49

   ποιος ο σκοπος να γινεται. Τι θελει να δειξει. Εσυ γιατι θα παρελασεις.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ warrior 09/06/2013 15:03:27

   Να κάνουμε και μεις οι κανονικοί διαδήλωση με τα αποτέτοια μας έξω να κουνιούνται πέρα δώθε... Πλάκα μας κάνετε;

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Γιώργος 09/06/2013 17:23:04

    Κυρ Κανονικέ, δεν χρειάζεται να κάνεις διαδήλωση με τα αποτέτοια σου έξω, γιατί όποτε πας βόλτα χεράκι-χεράκι με την κοπέλλα σου, όποτε φιλιέσαι μαζί της σε μια παραλία, όποτε ζητάς διπλό κρεβάτι σε κάποιο ξενοδοχείο και όποτε πηγαίνετε ζευγαράκι στο πασχαλινό τραπέζι της μαμάς ή στο πάρτι του φίλου σου, ΔΕΝ σε κοροϊδεύουν, ΔΕΝ σε προπηλακίζουν, ΔΕΝ σε απομονώνουν, ΔΕΝ χυδαιολογούν εναντίον σου και ΔΕΝ σε αποκληρώνουν. ΟΚ;

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Στέργιος 09/06/2013 19:17:02

     Μήπως γιατί ΑΥΤΟ εἶναι τό φυσιολογικό;
     Λέω ἐγῶ τῶρα...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 09/06/2013 21:51:02

     Και αυτά θα στα λύσει θεσμικά η πολιτεία; Μήπως θες να παρηγορήσουμε και τη μάνα του/της;

    • ελλην-1821 avatar
     ελλην-1821 @ Στέργιος 10/06/2013 15:02:36

     εχεις βγει με κοπελα σ αυτο το στυλ; Δεν σε κοιτανε παραξενα η κοπελα δεν νοιωθει ασχημα; Καλα τα αιωνια θυματα; παντοτε εσεις; Γιατι κλαψουριζετε;

   • warrior avatar
    warrior @ Γιώργος 09/06/2013 17:56:34

    Αν επί αιώνες οι στρέιτ λοιδορούνταν, γελοιοποιούνταν, κακοποιούνταν, απομονώνονταν, απορρίπτονταν και δολοφονούνταν μόνο και μόνο επειδή είναι στρέιτ, μπορεί και να κάνανε χειρότερα προκειμένου να δείξουν ότι είναι ορατοί και ότι υπάρχουν.

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ warrior 09/06/2013 19:54:57

     Και η αντίδραση είναι να βγαίνουν άντρες με στρινγκ και φτερά και ροζ πούπουλα και να τσιρίζουν πάνω σε ένα άρμα;; Έτσι δεν μειώνεται και ο ομοφυλόφιλος που ό,τι κάνει δεν το διατυμπανίζει και είναι σοβαρός άνθρωπος; Να σου πω επί χρόνια οι Έλληνες κακοποιούνταν από άλλους λαούς, οι Χριστιανοί στις γνωστές χώρες το ίδιο, τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Να πάρουμε τα όπλα και να πάμε στην Πόλη π.χ.;

     • warrior avatar
      warrior @ Γιώργος 09/06/2013 20:12:16

      Πήγατε στο pride για να ξέρετε πώς ακριβώς εμρανίστηκαν; Είδατε όλους τους συμμετέχοντες να εμφανίζονται έτσι; Όπως υπάρχει ο βαρύμαγκας με το μακρύ νυχάκι, τη χρυσή αλυσιδίτσα στο επιδεικνυόμενο τριχωτό στήθος, τα χρυσά δόντια και το στριφτό μουστάκι, έτσι υπάρχει και ο εμφανέστατα θηλυπρεπής ομοφυλόφιλος. Όπως ο βαρύμαγκας δεν εκπροσωπεί το σύνολο των αρρενωπών ετεροφυλόφιλων, έτσι και ο "φτερά και πούπουλα" δεν εκπροσωπεί το σύνολο των θηλυπρεπών ομοφυλόφιλων. Εκτός -είπαμε - αν συμμετείχατε και εσείς και είδατε και τους 3.000 (όπως μεταδόθηκε) να εμφανίζονται έτσι.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ warrior 09/06/2013 20:15:03

      Ὑπάρχει κι ἠ τηλεόραση ξέρετε,πού τούς βλέπουμε,κι ἴσως γι' αὐτό νά ἐπιδεικνύονται περισσότερο...

     • warrior avatar
      warrior @ Κυθήριος 09/06/2013 20:39:34

      Καλά, στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Κυθήριος 09/06/2013 20:44:57

      Kαλά ἄστο,φαίνεται ἄλλωστε καί ἀπό τά ὑπόλοιπα ἀπαξιωτικά σχόλιά σου πῶς δέν ἀξίζει νά ἀσχολεῖται κανεῖς μαζί σου...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 09/06/2013 21:52:32

     Τώρα κανείς δεν δολοφονείται, μια χαρά καριέρες κάνουν και ζουν όπως θέλουν. Μην έχεις μανία καταδίωξης. 2013 έχουμε.

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 22:05:57

      Δεν ξέρω αν δολοφονούνται (μάλλον δεν πολυπαρακολουθείτε τα φαινόμενα bullying ακόμα και σε χώρες πολύ πιο προηγμένες από τη δική μας σε αυτά τα θέματα), αλλά σίγουρα γελοιοποιούνται, απομονώνονται και περιθωριοποιούνται - όχι όλοι, αλλά πολλοί. Και οι αφορισμοί και οι ανοησίες που διαβάζω σε πολλά σχόλια εδώ δίνουν μια πολύ καλή ιδέα για το τι γίνεται και στην κοινωνία. Εκεί ακριβώς είναι που η πολιτεία έχει ρόλο να διαπαιδαγωγήσει και να παρέμβει θεσμικά και απορώ τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 10/06/2013 12:23:45

      Ναι, οι καημένοι, έχουν καταλάβει εξ εφόδου την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το θέατρο, το τραγούδι, όπου μάλλον θεωρείται μειονέκτημα, επαγγελματικώς, να μην το "πας το γράμμα" και καθόμαστε τώρα κι ασχολούμαστε...

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 14:04:10

      Κύριε Κρανιδιώτη, δεν χρειάζετε να προσπαθείτε να ανατρέψετε μια πραγματικότητα που όλοι την ξέρουμε και όλοι την αντιλαμβανόμαστε, μόνο και μόνο για να υποστηρίξετε στενόμυαλες και επιστημονικά ανεδαφικές θέσεις. Δεν πάτε τους γκέι. Το καταλάβαμε. Μην αποπειράσθε όμως να μας πείσετε ότι ζουν σε ένα ροζ παράδεισο και ότι οι αγώνες για τα δικαιώματά τους είναι σιωνιστικές/σατανικές/εβραϊκές/τουρκικές/αλβανικές συνωμοσίες. Δεν σας πάει να παριστάνετε τον ανίδεο.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 17:09:42

      Ζεις στον πλανήτη του "πολιτικά ορθού", οπότε τι να συζητήσουμε.
      Ανύπαρκτο, νεφέλωμα αυτό που υπερασπίζεσαι.
      Πήγαινε αγαπητέ κι ασφιέρωσε την ενέργεια σου και τα σεντόνια που μας γράφεις για κάτι επωφελές για το λαό και την Πατρίδα και άσε την υπεράσπιση του Φίφη. Μια χαρά περνάει.

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 17:44:27

      Ανύπαρκτο νεφέλωμα οι από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αποδεκτές θέσεις; Και οι απόψεις σας τότε τι είναι; Θέσφατο; Ή απόδειξη της οιήσεώς σας; Αν σκοπεύετε να αυτογελοιοποιείστε δια μέσου της γελοιοποίησης των απόψεων των άλλων - χωρίς κανένα απολύτως επιστημονικό επιχείρημα πλην των εξυπνακίστικων λιβέλλων - μπορείτε ελεύθερα να το κάνετε. Πείτε το όμως. Και πετάξτε τον μανδύα του πολιτικού επιχειρήματος. Γιατί στην πραγματικότητα είναι πολιτικάντικο και λαϊκίστικο.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 22:51:25

      Δεν ήξερα ότι υπάρχει και πουστολογία.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ warrior 10/06/2013 21:41:42

      Εγώ, πάντως Warrior, ,ένα δεν καταλαβαίνω :
      Και επειδή είμαι ένας από αυτούς , στους οποίους απευθύνεται το σχόλιό σου:
      "Και οι αφορισμοί και οι ανοησίες που διαβάζω σε πολλά σχόλια εδώ δίνουν μια πολύ καλή ιδέα για το τι γίνεται και στην κοινωνία", σε ρωτώ :
      1. Είσαι τοιούτος ;
      2. Θα ήθελες ο γιός σου να γίνει τοιούτος ;
      3. Θα ήθελες η κόρη σου να γίνει τοιαύτη ;

      Αν ναι, υποκλίνομαι!

      Αν όχι....

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 15:06:08

      ισως ειναι στην φυση τους το παθητικο να ουρλιαζουν και να κλαινε . ειλικρινα δεν αξιζει να συζηταει καποιος μαζι τους. Μισος μονο και ειρωνεια.

 22. NK avatar
  NK 09/06/2013 12:09:52

  Ο γάμος με την ευλογία της πολιτείας είναι αυτονόητο δικαίωμα για όποιον ενήλικα το θέλει. Ας δουν τη γλύκα...

  Η υιοθεσία επίσης. Μιλάμε για παιδιά που αλλιώς θα έμεναν σε ίδρυμα. Μπορεί κανείς ειλικρινά να πει πως είναι καλύτερο το ίδρυμα από δυο ΄μαμάδες΄ ή ΄μπαμπάδες΄;

  Όσο για τα πρότυπα του κάθε φύλου μην ανησυχείτε. Όπως οι ομοφυλόφυλοι μεγάλωσαν σε στρέητ οικογένειες, θα συμβεί και το αντίστροφο, ό,τι κι αν θέλουν οι γονείς.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ NK 09/06/2013 21:53:08

   Προφανώς αστειεύεσαι.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ NK 09/06/2013 22:30:54

   Ξέρεις, υπάρχουν ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και θέλουν να υιοθετήσουν. Υπάρχουν και ζευγάρια που μπορούν να κάνουν και επίσης θέλουν να υιοθετήσουν για να βοηθήσουν ένα ορφανό παιδί. Αυτοί έχουν σειρά προτεραιότητας, όπως και να το κάνουμε...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργος 10/06/2013 12:24:19

    Ορθόν.

 23. QQ avatar
  QQ 09/06/2013 12:15:40

  Έλα είμαι gay. Ο σκοπός της παρέλασης μάλλον είναι να μπορείς να εκφραστείς ανοιχτά όταν καταπιέζεσαι ολόκληρη ζωή σε εχθρικές/ομοφοβικές κοινωνίες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ QQ 09/06/2013 21:56:24

   Δικαίωμα σου αλλά μάλλον σαν αυτογελοιποίηση μοιάζει.
   Γιατί ποιος σε εμπόδισε να εκφραστείς; Οι Τέχνες, η τηλεόραση, το θέατρο, ο δημόσιος λόγος είναι γεμάτος gay που δεν το κρύβουν κι απ' όσο ξέρω και φαίνεται μια χαρά περνάνε.
   Το να μας το τρίβετε στα μούτρα, ούτε τις ενοχές σας λύνει ή τα προβλήματα πχ με τους γονείς σας, που δεν θα τα λύσει ο "γάμος", ούτε σας απελευθερώνει από κάτι ανύπαρκτο.

   • warrior avatar
    warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 22:07:56

    Οι Τέχνες, η τηλεόραση, το θέατρο, ο δημόσιος λόγος και - κυρίως - οι οικογένειες είναι επίσης γεμάτοι γκέι που το κρύβουν ή που αν το πουν περιθωριοποιούνται και απαξιώνονται. Αν το αμφισβητείτε, προφανώς ζείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν με ροζ ελέφαντες και φούξια καρχαρίες.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 10/06/2013 12:25:28

     Μάλλον εσύ ζεις αλλού. Πήγαινε τώρα κι άνοιξε τηλεόραση. Όλοι αυτοί με τα σκέρτσα είναι Ελλοχίμ;

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 14:09:59

      Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους με δημόσιο λόγο και δημόσια παρουσία να έχουν τόσο στενή επαφή με την πραγματικότητα (και τόσο επιστημονικά τεκμηριωμένες και ανοιχτόμυαλες απόψεις). Μας κάνει να ελπίζουμε για το πολιτικό προσωπικό του μέλλοντος σ' αυτή τη χώρα.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 10/06/2013 17:06:21

      Κατάλαβα. Άμα η πραγματικότητα διαψεύδει τις ιδεοληψίες σου, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα;, ε;

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 17:48:23

      Τις ιδεοληψίες ΜΟΥ; Για πείτε αυτά σε κανένα σοβαρό γιατρό και ελάτε να μου ξαναμιλήσετε για ιδεοληψίες. Για πείτε αυτά σε κανέναν ομοφυλόφιλο της καθημερινότητας (όχι τον Γαβαλά, τον Κωστέτσο ή τον Τρύφωνα) και ελάτε να μου ξαναμιλήσετε για ιδεοληψίες. Για πείτε τα αυτά σε κανένα γονιό που είχε να παλέψει για την αποδοχή του παιδιού του και ελάτε να μου ξαναμιλήσετε για ιδεοληψίες. Για πείτε αυτά σε κανέναν ομοφυλόφιλο που χρειάστηκε να επισκεφθεί τον ετοιμοθάνατο σύντροφό του στην Εντατική και δεν του επετράπη και ελάτε να μου ξαναμιλήσετε για ιδεοληψίες. Οι απόψεις σας είναι μνημείο αναχρονισμού, μικροψυχίας και επιστημονικής ανεδαφικότητας, πασπαλισμένες με ολίγη από πολιτική ζάχαρη άχνη. Και μιλάτε σε μένα για ιδεοληψίες; Μάλλον μας κάνετε πλάκα.

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 17:58:47

      Άμα η επιστήμη διαψεύδει τις δικές σου ιδεοληψίες, τόσο το χειρότερο για την επιστήμη, ε;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 10/06/2013 22:49:35

      Ποιά επιστήμη;
      Υπάρχει επιστήμη που λέει πως όλες αυτές οι αδερφές που έχουν πλημμυρίσει πχ την τηλεόραση. χωρίς να κρύβονται, είναι ανύπαρκτες; Έχουν κάτι τα ματάκια σου ή δεν έχει καλό σήμα η ψηφιακή σου;

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 11/06/2013 08:24:32

      H επιστήμη δεν ασχολείται με το ποιος εμφανίζεται στην τηλεόραση, κύριε Κρανιδιώτη. Ασχολείται όμως με το αν οι απόψεις που υποστηρίζετε περί ανωμαλίας και μη φυσιολογικού είναι ανοησίες και φληναφήματα. Και σας έχει απαντήσει ξεκάθαρα. Εδώ και 40 χρόνια.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 11/06/2013 14:30:04

      Αδίκως ψάχνεις "επιστημονική" ή ιστορική δικαίωση στις αποκλίσεις σου, για να στο πω ευγενικά...

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 11/06/2013 21:22:28

      Ξαναγράψτε ή ξαναπείτε κάτι όταν θα έχετε εσείς να μου υποδείξετε επιστημονική δικαίωση για τους δικούς σας λιβέλλους (και όταν λέω επιστημονική, δεν εννοώ ούτε την Ελένη Λουκά ούτε τον Τζόζεφ Μέγκελε).

 24. tsaros avatar
  tsaros 09/06/2013 12:19:27

  μάλιστα.
  ωραία νομίζεις πως τα λες.

  Ο γάμος είναι ανθρώπινο δημιούργημα,επομένως μπορεί προσαρμοστεί ανάλογα.Το ότι εσύ θεωρείς "φυσικό" το γάμο μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας είναι λογικό σφάλμα,μιας και είναι συνήθεια και έθιμο,κι όχι φυσικό.

  Και η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά ρατσιστική και φασιστική.Το κείμενό σου είναι το πιο προφανές παράδειγμα.Στην καθημερινότητα οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν πολύ ρατσισμό.Και το γεγονός ότι δεν το βλέπεις είναι ότι προφανώς δεν σε νοιάζει.


  Καλές οι γνώμες αλλά υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις.
  Παιδιά που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους δεν γίνονται ομοφυλόφιλοι περισσότερο από παιδιά που μεγαλώνουν με ετερόφυλους.Και παιδιά που έχουν μεγαλώσει με ομοφυλόφιλους μια χαρά ευτιχισμένα και κανονικά γίνονται.
  ¨Ασε τις φανφάρες και διάβασε καμιά επιστημονική έρευνα.Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.Κι αν δεν το κάνεις,απλώς επιβεβαιώνεις ότι είσαι φασίστας και ρατσιστής.Όπως το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ tsaros 09/06/2013 13:02:29

   @Tsaros
   Ενταξει! Καταλαβαμε! Οποιος δεν συμφωνει μαζι σου ειναι φασιστας και ρατσιστης...

   Οι "επιστημονικες" ερευνες, στις οποιες αναφερεσαι, ειναι κατασκευασμενες απο ετεροφοβικους επιστημονες η απο φιλους τους νεοταξιτες. Εχουμε χορτασει απο ψευτοεπιστημονικες ερευνες σε αλλους τομεις. Γιατι οχι και υπερ των ετεροφικων;

   • tsaros avatar
    tsaros @ Zugzwang 09/06/2013 14:04:51

    Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου μπορεί να εξηγηθεί και να δούμε αν είναι φασίστας ή ρατσιστής.
    Εσύ το χεις εύκολο.

    Κατασκευασμένες?Έχεις αποδείξεις?Και τι είναι αληθινό?Αυτό που πιστεύεις εσύ?Και πως αποδεικνύεται αυτό?Επειδή απλώς το πιστεύεις?

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ tsaros 09/06/2013 15:55:52

     @tsaros
     Αφου εισαι τοσο δημοκρατης, τι θα ελεγες να γινοταν ενα δημοψηφισμα. Ναι η οχι στο γαμο των ζευγαριων ομοφυλοφιλων και στην υιοθεσια παιδιων απ'αυτα; Ν'αποφασισει ο λαος. Τι το πιο δημοκρατικο;

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ Zugzwang 09/06/2013 17:25:20

      Δεν νοούνται δημοψηφίσματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φαντάζεσαι να γινόταν δημοψήφισμα στην Αλαμπάμα για το αν οι Μαύροι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους Λευκούς;

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Στέργιος 09/06/2013 17:42:49

      Ωστε τα δημοψηφισματα ειναι αντιδημοκρατικα;;;!!! Εισαι μεγαλοοοοοος δημοκρατης!

     • warrior avatar
      warrior @ Zugzwang 09/06/2013 17:57:48

      Πόσες βλακείες θα πεις; Άκου δημοψήφισμα! Κράτος δικαίου σημαίνει ότι εξασφαλίζω τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων και των μειοψηφιών. Δεν σημαίνει εξαρτώ τα δικαιώματά τους από το τι θέλουν οι πλειοψηφίες.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ warrior 09/06/2013 18:31:56

      @warrior
      Αν στην δημοκρατια (που ειναι κρατος δικαιου) δεν πρεπει να κυβερναει η πλειοψηφια, τοτε ποιος πρεπει να κυβερναει;
      Ευχαριστω για το "βλακειες". Εγω δεν σε σε εβρισα. Εσυ εδειξες το ποιον σου.

     • warrior avatar
      warrior @ Zugzwang 09/06/2013 20:43:54

      Το βασικό χαρακτηριστικό των δημοκρατικών καθεστώτων είναι το κράτος δικαίου και το κράτος πρόνοις - δεν ξέρω αν το γνωρίζετε και αν έχετε υπ' όψιν σας τι σημαίνει. Αν ναι, τότε μόνο έναν χαρακτηρισμό μπορείτε να αποδώσετε εσείς ο ίδιος σε όσα γράψατε νωρίτερα - και μάλιστα επιεικέστατο: βλακείες. Ευχαριστώ.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ warrior 09/06/2013 21:18:19

      @warrior
      Στην δημοκρατια (κρατος δικαιου και προνοιας) αποφασιζει η πλειοψηφια και οχι οι οργανωμενες μειοψηφιες. Αλλιως δεν ειναι δημοκρατια. Με το να βριζεις ουτε την πραγματικοτητα αλλαζεις ουτε την αποψη σου βοηθας.

     • warrior avatar
      warrior @ Zugzwang 10/06/2013 14:24:36

      Καταλαβαίνεις ή δεν καταλαβαίνεις; Είπε κανείς ότι στη δημοκρατία δεν αποφασίζει η πλειοψηφία; Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή αν η πλειοψηφία αγνοεί τις μειοψηφίες; Αν εξυπηρετεί μόνο τους πολλούς και αδιαφορεί για τους λίγους (που εν προκειμένω είναι εκατοντάδες χιλιάδες); Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή αν τα ατομικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες είναι κουρελόχαρτο; Όταν μιλάμε για κράτος δικαίου και για κράτος πρόνοιας, εννοούμε πριν απ' όλα την υποχρέωση της κυβερνώσας πλειοψηφίας όχι μόνο να σέβεται, αλλά και να επιβάλλει συγκεκριμένες αρχές στην πολιτική που εφαρμόζει. Τι δεν καταλαβαίνεις και μας τα κάνεις τσουρέκια με την πλειοψηφία που κυβερνά;

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ warrior 10/06/2013 16:58:27

      @warrior
      Ποιος σου στερησε τα δικαιωματα σου; Εχεις ακριβως τα ιδια δικαιωματα με μενα. Με την λογικη σου μπορει να ζητησει δικαιωμαtα και ο παιδοφιλος, ο αιμομικτης, ο πολυγαμος, ο κτηνοβατης, ο νεκροφιλος. Με τι επιχειρηματα θα αντικρουσεις τις διεκδικησεις τους για αναγνωριση του δικου τους σεξουαλικου προορισμου;

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 10/06/2013 17:51:19

      Η παιδεραστία, η κτηνοβασία, η αιμομιξία, η κτηνοβασία είναι αξιόποινες πράξεις και αναγνωρισμένες από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα ως διαστροφές. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Για σύνελθε λίγο και κούνα το κεφάλι σου που θα βάλεις στο ίδιο καλάθι τον ομοφυλόφιλο με τον νεκρόφιλο. Δεν πας καθόλου καλά, μου φαίνεται.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ warrior 10/06/2013 19:03:58

      Μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις; Μιλησα για λογικα επιχειρηματα. Πως ανατρεπεις την επιχειρηματολογια; Με το να βριζεις δεν κερδιζεις τιποτε.

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 10/06/2013 21:03:24

      Eσύ καμώνεσαι πως δεν καταλαβαίνεις (ή δεν καταλαβαίνεις πραγματικά, δεν θα με εξέπληττε). Ο αιμομίκτης, ο παιδεραστής και οι υπόλοιποι δεν μπορούν να ζητήσουν κανένα δικαίωμα βασιζόμενο σε αυτές τους τις ιδιότητες, γιατί αυτές οι ιδιότητες είναι παράνομες (το λέει ο νομοθέτης) και διαστροφικές (το λέει ο γιατρός). Η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη (το λέει ο νομοθέτης) και φυσιολογική (το λέει ο γιατρός). Άρα, ο ομοφυλόφιλος θα έπρεπε να μπορεί να ζητήσει ό,τι δικαίωμα έχουν όλοι οι νόμιμοι και οι φυσιολογικοί. Γκεγκε;

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ warrior 10/06/2013 21:54:04

      Ηρεμησε! Οι νομοθετες και οι γιατροι ανα τον κοσμο λενε το αντιθετο απο αυτο που λες εσυ. Εκτος αν εννοεις το Journal of Lesbian Studies

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 11/06/2013 04:58:59

      Βρες μου ένα νομοθέτη πολιτισμένης χώρας που θεωρεί την ομοφυλοφιλία παράνομη και ένα γιατρό πολιτισμένης χώρας που τη θεωρεί διαστροφή.

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ Zugzwang 10/06/2013 15:14:40

      Δημοκρατες εκει που τους συμφερει. Δες απαντηση λιγο πιο πανω

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tsaros 09/06/2013 21:59:22

     Πήγαινε μίλα με τους γονείς σου, να σου εξηγήσουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι και ύστερα μιλάμε.

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 22:10:54

      Δεν ήξερα ότι οι γονείς αποτελούν βιβλιογραφική παραπομπή για το τι συνιστά φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά και τι όχι.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 09/06/2013 22:42:00

      Μην κάνεις τον χαζό. Δεν είσαι.

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 23:54:30

      Έχει δίκιο ο warrior. Οι γονείς μας είναι καλοί και χρυσοί, αλλά μπορεί να κουβαλάνε σκουριασμένα μυαλά.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 10/06/2013 12:30:20

      Ε, βέβαια. Που να ξέρει μια Ελληνίδα Μάνα τι χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει; Ξέρει ο Φρούλης καλύτερα.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 10/06/2013 17:04:44

      Θα τους ξεσκουριάσεις εσύ, ε;

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 14:12:08

      Ούτε οι γονείς σας ούτε ο ξάδερφός σας ούτε ο μπατζανάκης είναι αρμόδιος να μας πει πώς θα λειτουργεί το κράτος δικαίου και το κράτος πρόνοιας. Ως δικηγόρος οφείλατε να το γνωρίζατε. Οι γονείς είναι άνθρωποι ατελείς, με ελαττώματα, με προσλαμβάνουσες, με προκαταλήψεις, με αγκυλώσεις. Λυπάμαι που σε μια συζήτηση που θα έπρεπε να βασίζεται πριν απ' όλα σε επιστημονικά πορίσματα και παραδοχές, εσείς προκρίνετε την κυρα-Κούλα της γειτονιάς.

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ warrior 10/06/2013 15:25:18

      Νυφικά, λαμπάδες, κουφέτα, βαφτίσια ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ. Μια χαρά συμβιώστε, συνευρεθείτε, χαρείτε τη ζωή σας και σταματήστε την κλάψα. Και οι γυναίκες και οι ανάπηροι και οι υπέρβαροι και οι διανοητικά υστερούντες υφίστανται ''ρατσισμό'' και καταπίεση. Αυτά δεν αλλάζουν με γαμήλια εμβατήρια. Τ΄αλλάζει ο χρόνος και ο εκπολιτισμός των κοινωνιών. Τα...επιστημονικά πορίσματα δεν μας ενδιαφέρουν, το θέμα μας δεν είναι γιατί υπάρχουν ομοφυλόφιλοι. Ας υπάρχουν, μια χαρά τους δεχόμαστε όταν δεν αυτοεξευτελίζονται. Όπως ακριβώς και τους μη ομοφυλόφιλους. Όταν αυτοξεφωνίζεται όμως ένας άντρας ή παριστάνει το βαρύμαγκα μια γυναίκα, η αναγούλα είναι αναπόφευκτη.... Λυπάμαι. Αυτό δεν πρόκειται ν΄αλλάξει. Ο αυτοσεβασμός, επιβάλλει το σεβασμό.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 10/06/2013 17:03:49

      Προκρίνω την Γυναίκα, την Μάνα, που η φύση, αν δεν σου αρέσει ο Θεός, την προόρισε να γεννά και να ανατρέφει παιδιά.
      Κι αν είχα θεσμική ενέργεια, κοινοβουλευτικό χρόνο και χρήμα περίσσευμα, θα τα αφιέρωνα για την προστασία της αληθινής μητρότητας κι όχι να "προστατεύσω" το ανύπαρκρο δικαίωμα της "αδερφής" να γίνει μαϊμού "μάνα".

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 10/06/2013 17:52:04

      Δεν αμφιβάλλουμε. Ευτυχώς που δεν το έχετε λοιπόν.

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ warrior 10/06/2013 19:22:00

      ενω οι ομοφ ειναι πληρεις . Μα τι ακουμε σημερα. οι ανθρωποι αυτοι δεν ξερουν τι θελουν. ολοι οι αλλοι ειναι με σκουριασμενα μυαλα. αυτοι κατεχουν την αληθεια.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 10/06/2013 22:45:20

      Αρχίζω να κατανοώ το πραγματικό πρόβλημα σου και το πάθος σου για το ζήτημα.

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 11/06/2013 08:28:40

      Κι εγώ το ίδιο για σας. Δεν είναι τυχαίο που αφιερώσατε άρθρο αρκετών εκατοντάδων λέξεων για το θέμα ούτε που αισθάνεστε την ανάγκη να απαντάτε σε όλα σχεδόν τα σχόλια (ειρωνευόμενος όσους διαφωνούν και υπερθεματίζοντας σε όσους σας χαϊδεύουν τα αφτιά).

     • Gotzila avatar
      Gotzila @ warrior 11/06/2013 10:34:39

      Τι ηθελες να κανει δηλαδη; Οπως ειπα, εχεις μεγαλη πλακα...

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 15:16:06

      Φυσικα ξερουν τι ειναι. Αλλα θελουν να μας περασουν οτι αυτοι ειναι φυσιολογικοι και μεις ανωμαλοι. Η λογικη τους σπαει κοκκαλα

     • warrior avatar
      warrior @ ελλην-1821 10/06/2013 19:34:58

      To τι είναι ανώμαλο και τι όχι δεν θα το πεις ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε η μάνα σου ούτε η θειά σου ούτε η κουνιάδα σου ούτε ο παπα-Τσάκαλος. Θα το πει ο γιατρός. Τελεία και παύλα.

     • Gotzila avatar
      Gotzila @ warrior 10/06/2013 20:50:09

      Τι ειναι νορμα σε μια κοινωνια το οριζει ο νομοθετης. Μονο σε 15 χωρες ο νομοθετης επiτρεπει γαμο μεταξυ ατομων του ιδιου φυλου και υιοθεσια παιδιων απο αυτους. Παντου αλλου απαγορευεται. Ξερεις δε τι συμβαινει στις μουσουλμανικες χωρες. Οποτε αδικως πασχιζεις. Σε λιγο οι μουσουλμανοι θα ειναι οι πλειοψηφια στην Ελλαδα, οποτε οι ομοφυλοφιλοι θα ξαναρχισουν να κρυβoνται.

     • warrior avatar
      warrior @ Gotzila 10/06/2013 21:06:05

      Και μαζί μ' αυτούς οι γυναίκες, οι χριστιανοί, οι προοδευτικοί, οι λόγιοι και άλλοι πολλοί. Θριαμβολογήστε λοιπόν. Σε αυτό ελπίζατε προφανώς. Μόνο ένα τέτοιο καθεστώς ταιριάζει στην ποιότητα και το υπόβαθρο των απόψεών σας. Σας εύχομαι να το ζήσετε (αρκεί να μην είστε γυναίκα, χριστιανός κ.λπ. κ.λπ., μην τα ξαναλέμε).

     • Gotzila avatar
      Gotzila @ Gotzila 10/06/2013 22:04:59

      Εχεις πλακα!

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ warrior 10/06/2013 22:19:48

      Ανώμαλο είναι αυτό που λες εσύ,φίλη μου Warrior!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Πόσα πιστοποιητικά θέλεις να σου στείλω,για να πεισθείς ότι αυτό είναι γνωμάτευση γιατρού ;;;;;;;

 25. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 09/06/2013 12:38:09

  Δηλαδη θα κάνεις έρωτα ανοικτά ; Και ποιος σε εμπόδισε να κάνεις; Τι εννοείς ανοικτά; Επειδή αναμασάς καραμέλα.

 26. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 09/06/2013 12:53:47

  ο ρατσισμος η η φασιστικη συμπεριφορα δεν ειναι προνομιο των str8

  • tsaros avatar
   tsaros @ ελλην-1821 09/06/2013 14:00:23

   Προς το παρόν είναι

   • ελλην-1821 avatar
    ελλην-1821 @ tsaros 09/06/2013 14:39:50

    και ο Μιχαλιολιακος δεν πιστευει οτι ειναι φασιστασ ουτε ρατσιστης.

    • tsaros avatar
     tsaros @ ελλην-1821 09/06/2013 17:15:14

     Το στρέιτ είναι αυτό που είναι πλειοψηφία και θεωρείται "φυσιολογικό" και μπορεί να επιβάλλει ιδέες,απόψεις και ο,τιδήποτε θέλει.
     Η εξουσία και η δύναμη τρέφουν φασιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές.
     Αναπόφευκτα.

     • Π.Μ.Μ. avatar
      Π.Μ.Μ. @ tsaros 09/06/2013 21:48:31

      Φασιστικη συμπεριφορά δεν είναι η επιβολή της άποψης της πλειοψηφίας στη μειοψηφία. Αυτό λέγεται δημοκρατική απόφαση. Το αντίθετο (δηλ. η επιβολή της άποψης της μειοψηφίας στην πλειοψηφία) είναι φασιστική συμπεριφορά. Και, όπως, λες κι εσύ οι gay/ομοφυλλόφιλοι/τοιούτοι κλπ είναι μειοψηφία η οποία σήμερα επέβαλε την άποψη της στην πλειοψηφία.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tsaros 09/06/2013 21:58:14

      Το πιο φασιστικό είναι να θέλει μια μειοψηφία να επιβάλλει τους νταλκάδες, τις ιδεοληψίες και τις ενοχές της στην πλειοψηφία.
      Μια χαρά ζείτε πια και μην μας τα πρήζετε.

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 22:08:55

      Αναφέρεσαι στην crème de la crème των ομοφυλοφίλων για να εξάγεις το συμπέρασμα οτι ζουν μια χαρά και όλοι τους αποδέχονται αρκεί να μην είναι ξέρω ‘γω... «προκλητικές πουστάρες». Πες το αυτό όμως στον μέσο ομοφυλόφιλο ενός οποιουδήποτε χωριού ή κωμόπολης να δούμε τι ιστορίες θα έχει να σου πει. Όμως, και ας το παραδεχθούμε, ξέρεις οτι συμβαίνουν αυτοί οι τραμπουκισμοί αλλά τους θεωρείς υγιή κοινωνική αντίδραση απέναντι στο στρεβλό και το φαύλο. Είναι επιθυμητό να έχει κοινωνικά προβλήματα ο ομοφυλόφιλος για να αποθαρρυνθούν οι αμφισεξουαλικοί και να μην τους μπαίνουν ιδέες. Γιατί έτσι είναι η ζωή, σκληρή. Αν αυτοκτονήσει και κανένας είναι αποδεκτή απώλεια, δεν θα κινητοποιηθεί η πολιτεία να προνοήσει κιόλας. Σωστά;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ξένος 10/06/2013 12:28:39

      Και νομίζεις πως άμα ψηφιστεί σύμφωνο συμβίωσης ή έχουν δικαίωμα υιοθεσίας, θα κάνουν και γλέντι στο χωριό για τους "αρραβώνες";
      Αγαπητέ, ο νόμος είναι αναρμόδιος για τα εσώψυχα ή την αποδοχή από οικογένεια και φίλους. Ή μήπως νομίζεις ότι θα ρθει μια μέρα που ο κυρ Θανάσης θα μπει στο καφενείο και θα πει "Πιδιά κιρνάου, ι γιος 'μ μι είπι πους είνι αδιρφή κι μας έφερι κι ένα καλό πιδί. Θα καν' συμβίουσι";

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 22:09:22

      Το πιο φασιστικό είναι να επικαλούμαστε το πλειοψηφικό ρεύμα για να αρνηθούμε δικαιώματα και ελευθερίες σε μειοψηφίες, την ίδια στιγμή που τα αναγνωρίζουμε ακόμα και στους χειρότερους εγκληματίες. Ούτε λόγος φυσικά για κράτος δικαίου και κράτος πρόνοιας. Ψιλά γράμματα για σας.

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ tsaros 10/06/2013 15:13:14

      οπότε ας γίνει ενα ποσοστό gay να ικανοποιηθείτε ωστε να μην νοιώθετε λίγοι. Καλά φοβερή νοοτροπία. Έχεις καταλάβει οτι μ αυτό που λες εκτίθεσαι ;

 27. Τεμπέλης καθηγητής avatar
  Τεμπέλης καθηγητής 09/06/2013 13:00:33

  "το «πρόβλημα» παραμένει μια «πολιτικά ορθή» μπούρδα. Ως συνήθως πεδίον δόξης λαμπρόν για την ανακυκλωμένη αριστεράντζα και την μπατιρημένη «διανόηση» Εξαρχείων και Κολωνακίου."
  Σχόλιο: δεν θα μπορούσε να ειπωθεί πιο σαρκαστικά! Ο λόγος του Φαήλου, όπως πάντα, διαπεραστικός σαν ξίφος για τα αριστερίστικα συμπλέγματα. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο.

 28. aggelosview avatar
  aggelosview 09/06/2013 13:11:01

  Φαήλο, το νυφικό θα το φορέσει ο Μήτσος γιατί στο σχολείο που θα πάει το παιδάκι τους στην άσκηση να συμπληρώσουν το οικογενειακό δέντρο, το Μήτσος γίνεται πιο εύκολα Μήτσι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ aggelosview 09/06/2013 21:59:51

   Σωστό.

  • anideos avatar
   anideos @ aggelosview 10/06/2013 15:43:56

   Οχι φιλε μου ο Μπαμπης γινεται πιο ευκολα Μπαρμπη.

 29. Zugzwang avatar
  Zugzwang 09/06/2013 13:37:20

  Passons aux choses sérieuses. Αν οι ομοφυλοφιλοφιλοι ηταν to 10 ο/ο του πληθυσμου της χωρας, δηλαδη ενα και κατι εκατομμυριο ανθρωποι, χθες δεν θα μαζευαν μονο τρεις χιλιαδες στην διαδηλωση τους. Θα μαζευαν 20, 30, 40, 50 χιλιαδες. Και περισσοτερους ακομα.

  Το θεμα δεν ειναι εκει. Το θεμα ειναι οτι οι ολιγαριθμοι οργανωμενοι ομοφυλοφιλοι εχουν δυσαναλογα μεγαλη επιρροη και, μαζι με τους εθνομηδενιστες και τα ξενα κεντρα εξουσιας, προσπαθουν να περασουν στην Βουλη "αντιρατσιστικο" νομο με βαση το κειμενο
  Ρεπουση-Ρουπακιωτη, οπως εχει κατατεθει με την προταση νομου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
  Δυστυχως, βλεπουμε οτι ακομα και μεσα στην ΝΔ υπαρχουν στελεχη που υποστηριζουν αυτο το κειμενο. Π.χ η κυρια Πιπιλη με τις χθεσινες της δηλωσεις.

  Τρεις ειναι οι στοχοι των υποστηρικτων του κειμενου Ρεπουση-Ρουπακιωτη. Ενας περιστασιακος και δυο στρατηγικοι. Ο περιστασιακος ειναι η φιμωση της Χρυσης Αυγης. Οι δυο στρατηγικοι ειναι: 1) Να μην ποινικοποιηθει η αρνηση της γενοκτονιας των Ελληνων του Ποντου και της Ιωνιας και 2) Να προστεθει ο νεοταξιτικος ορος "γενετησιος προσανατολισμος" στις λεξεις εθνικοτης, χρωμα, θρησκεια ωστε να θεωρειται και νομικα "ρατσισμος" καθε γνωμη αντιθετη προς την ομοφυλοφιλια.
  Εαν υποκυψει στις πιεσεις η ΝΔ και επιτυχουν τον σκοπο τους, τοτε θα ερθει συντομα σχεδιο νομου που θα καθιερωσει τον γαμο μεταξυ ομοφυλοφιλων ζευγαριων και την υιοθεσια παιδιων απο αυτα.
  Και αυτο χωρις προηγουμενη συζητηση, γιατι καθε αντιρρηση θα θεωρειαι "ρατσιστικο" σχολιο, οποτε ποιος θα τολμησει να την εκφρασει;

  • warrior avatar
   warrior @ Zugzwang 09/06/2013 17:59:09

   "Αν οι ομοφυλοφιλοφιλοι ηταν to 10 ο/ο του πληθυσμου της χωρας, δηλαδη ενα και κατι εκατομμυριο ανθρωποι, χθες δεν θα μαζευαν μονο τρεις χιλιαδες στην διαδηλωση τους. Θα μαζευαν 20, 30, 40, 50 χιλιαδες". Θυμίστε μας πόσοι είναι π.χ. οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα και πόσοι ακριβώς μαζεύονται στις διαδηλώσεις.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ warrior 09/06/2013 18:23:29

    @warrior
    Οι μονιμοι δημοσιοι υπαλληλοι ΗΤΑΝ 650000 και, παρολο που η συνδικαλιστικη τους ηγεσια ηταν πουλημενη στο ΠΑΣΟΚ, κατεβαιναν παντοτε πολλες χιλιαδες στις διαδηλωσεις, μεχρι την δολοφονια των παιδιων τις Μαρφιν απο τους υποστηρικτες σας "μπαχαλακηδες". Ετσι εσπασε η δυναμικη των μεγαλων διαδηλωσεων. Εκτοτε, παρολο που η κατασταση χειροτερευει, η συμμετοχη ολων των επαγγελματικων ταξεων σε διαδηλωσεις ολο και φθινει μεχρι που εγινε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σχεδον μηδενικη.
    Και η μυλωνου τον αντρα της με τους πραματευταδες...

 30. xristoforos avatar
  xristoforos 09/06/2013 13:52:33

  Για όποιους τυχόν ενδιαφέρονται πραγματικά να μάθουν ορισμένα πράγματα, να μελετήσουν πέρα από τη σαχλοσυνθηματολογία, μπορούν να διαβάσουν τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.apa.org/pi/lgbt/resources/parenting.aspx

  Τώρα για τα υπόλοιπα περί φυσιολογικότητας ή μη, καταστροφής του θεσμού της οικογένειας και τα λοιπά, η συζήτηση είναι ατελείωτη ...

  Χ

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ xristoforos 09/06/2013 15:17:12

   Έχεις αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να ανέβει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έρευνα που να στρεφόταν εναντίον της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια; Αμφιβάλλω...
   Η εικόνα του ευτυχισμένου ζευγαριού επάνω πόσο " επιστημονική" είναι;
   Άραγε, για το ζευγάρι ανδρών που καταδικάστηκε στην Αμερική επειδή υιοθετούσε αγόρια, τα οποία στη συνέχεια κακοποιούσε σεξουαλικά, θα γράψει κάτι η εν λόγω ιστοσελίδα;

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ ΒΙΣ 09/06/2013 17:17:16

    Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι άγιοι, ούτε διάβολοι. Είναι άνθρωποι, ακριβώς όπως οι ετεροφυλόφιλοι.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 09/06/2013 22:17:32

     Ακριβώς αλλά δεν θα μας το επιβάλετε και ως "αρετή".

     • warrior avatar
      warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 14:18:27

      Δεν είναι αρετή ούτε η ετεροφυλοφιλία ούτε η ομοφυλοφιλία. Είναι βιολογικό χαρακτηριστικό. Ή το καταλαβαίνετε και το αποχρωματίζετε ηθικά - όπως επιβάλλεται σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές έρευνες - ή παριστάνετε το αδερφοξάδερφο του Άνθιμου και συνεχίζετε την απαξιωτική σας στάση απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, ωσάν να ήσαστε ο Μέγας Κυβερνήτης του Υπέρτατου Σύμπαντος.

     • Gotzila avatar
      Gotzila @ warrior 10/06/2013 22:39:58

      Wow!!!

     • Χαλκιδέος avatar
      Χαλκιδέος @ warrior 25/06/2013 22:21:55

      Μα τι μας λες (και ξαναλές με καμάρι πιο πάνω, μας τα έχεις ζαλίσει)! Εκατοντάδες χιλιάδες αδερφές είναι στην Ελλάδα; Έλα! Και που είναι κρυμμένες ωρέ και δεν τις βλέπουμε; Γιατί δεν βάζεις 1-2 εκατομ. να το κάνεις πιο εντυπωσιακό; Θεά τον έκανες τον μουσακά φιλενάδα!

   • warrior avatar
    warrior @ ΒΙΣ 09/06/2013 17:59:45

    Εξ όσων θυμάμαι, και ο Δουρής που βίασε και σκότωσε το γιο του, ετεροφυλόφιλος πατέρας ήταν.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ warrior 09/06/2013 18:40:28

     Οπότε, επειδή υπάρχουν και ετεροφυλόφιλοι που κακοποιούν τα παιδιά τους, να αφήνουμε παιδάκια από ορφανοτροφεία, κατά προτίμηση αγοράκια, έρμαια σε στοργικά ομοφυλόφιλα ζευγάρια...
     Η "λογική" είναι η εξής: Αφού μπορεί και με κλειστή την εξώπορτα να μπουν στο σπίτι μου, γιατί να μην το αφήνω διαρκώς ανοιχτό;
     Επίσης: Αφού και Έλληνες κλέβουν, γιατί να μην ανοίξουμε τα σύνορα να μπαίνει να κλέβει όποιος θέλει;
     Δεν τα έχω με τους ομοφυλόφιλους ως πρόσωπα, έχω και καλούς φίλους ομοφυλόφιλους ή αμφί. Τα έχω με τους επαγγελματίες ακτιβιστές....

    • ελλην-1821 avatar
     ελλην-1821 @ warrior 10/06/2013 15:21:23

     η μηπως ηταν κρυφος; Ενας που πηγε με τον γιο του ετερο θεωρειται;

 31. Ηλίας Κοντάκος avatar
  Ηλίας Κοντάκος 09/06/2013 14:15:18

  Κατ' αρχάς, είναι κρίμα ότι αξιωματικά θεωρείτε, κύριε Κρανιδιώτη, ότι, αν κάποιος αγωνίζεται να έχει ίσα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα όπως όλοι οι πολίτες, μας τρίβει στη μούρη την ιδιαιτερότητά του. Αλήθεια, μπορείτε να μου κατονομάσετε έστω έναν Έλληνα που έκανε καριέρα ή πολιτική βασιζόμενος στην ομοφυλοφιλία του; Επίσης, είναι κρίμα ότι μιλάτε για "φυσιολογικές" και μη οικογένειες. Δεν γνωρίζετε ότι τέτοιες οικογένειες ήδη υπάρχουν; Τι πρέπει να κάνουμε γι' αυτές τις οικογένειες; Να στρουθοκαμηλίσουμε; Να αγνοήσουμε την ύπαρξή τους; Και εσάς ποιος ακριβώς σας υπέδειξε ότι δεν είναι φυσιολογικές αυτές οι οικογένειες και αυτοί οι άνθρωποι; Σας το υπέδειξε μήπως κάποιος γιατρός, που είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος; Ή κανένας παπάς, που είναι ο κατ' εξοχήν αναρμόδιος για να το κάνει; Αλήθεια, τι επιχειρήματα έχετε για τη φυσιολογικότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων πέρα από τις κοινωνικές αγκυλώσεις που βασίζονται στους θρησκευτικούς αφορισμούς; Έχετε κάποιο ιατρικό πόρισμα; Έχετε κάποια ψυχιατρική μελέτη που να ανάγεται σε περίοδο μετά τη δεκαετία του '70, οπότε και η ομοφυλοφιλία διεγράφη από τους καταλόγους των ψυχικών ασθενειών - πρώτα στις ΗΠΑ και εν συνεχεία παγκοσμίως; Κάνει επίσης εντύπωση ότι αναφέρεστε στις σημαντικές διαφορές της ζωής των ομοφυλοφίλων σήμερα σε σχέση με το παρελθόν. Αλήθεια, είναι ασήμαντο για σας το ότι, αν δυο άνθρωποι είναι μαζί για δεκαετίες και ο ένας μπει στην εντατική με μηχανική υποστήριξη ο άλλος δεν έχει κανένα δικαίωμα για επίσκεψη ή να αποφασίσει π.χ. για την αποσύνδεση των μηχανημάτων; Ή αν δεν έχουν προνοήσει για διαθήκη, δεν έχουν κανένα κληρονομικό δικαίωμα ο ένας στην περιουσία του άλλου; Αγνοείτε μήπως τα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως εφήβων ομοφυλοφίλων λόγω του bullying στα σχολεία; Το ότι σήμερα η κοινωνία είναι ενδεχομένως περισσότερο ανεκτική από άλλες περιόδους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απομένουν ακόμα να γίνουν πάρα πολλά, ιδίως στην Ελλάδα του ακμάζοντος φασισμού. Μου κάνει επίσης εντύπωση ότι μιλάτε για την υγεία ενός παιδιού. Τι σας έχει κάνει να πιστέψετε ότι τα παιδιά που επί χιλιετίες παγκοσμίως ανατρέφονται από έναν άνδρα και μια γυναίκα είναι παιδιά οπωσδήποτε ψυχικά υγιή; Τι ακριβώς στον σύγχρονο κόσμο σας οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα; Σας είπε κανένας γιατρός ότι τα παιδιά π.χ. μονογονεϊκών οικογενειών ή αυτά που μεγάλωσαν με τον παππού και τη γιαγιά έχουν εξ ορισμού περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα από άλλα που μεγάλωσαν με τη μητέρα και τον πατέρα; Ή μήπως είδατε παιδιά χωρισμένων γονιών να είναι κατ' ανάγκην λιγότερο υγιή από παιδιά που και οι δυο γονείς έμειναν μαζί; Τι επιχείρημα έχετε να εισφέρετε για την ψυχική υγεία παιδιών που θα μεγαλώσουν με δυο γυναίκες ή με δυο άντρες, πέρα από τον κοινωνικό ρατσισμό που θα αντιμετωπίσουν (και όχι από αυτήν καθ' εαυτήν την ομοφυλοφιλία των γονιών τους); Και τελικά, τι ακριβώς σας κάνει να πιστεύετε ότι μια κοινωνία ορθώς αρνείται σε δυο ομοφυλόφιλους άνδρες ή γυναίκες δικαιώματα που αναγνωρίζει στους δολοφόνους, στους βιαστές, στους κλέφτες και στους απατεώνες; Αν έχετε να εισφέρετε οποιοδήποτε επιχείρημα που η βάση του να μην είναι οι αφορισμοί του Άνθιμου, αλλά οι θέσεις της επιστημονικής κοινότητας - που, επαναλαμβάνω, είναι η μοναδική καθ' ύλην αρμόδια να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις απόψεις σας - ευχαρίστως να τα εισφέρετε. Προς το παρόν, το μόνο που κάνατε με το γλαφυρότατο άρθρο σας ήταν να τοποθετήσετε ένα σύνολο εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας σε ένα επίπεδο κατώτερο από εκείνο ακόμα και του τελευταίου εγκληματία, βασιζόμενος μόνο και μόνο στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Ωσάν να ήταν για σας απολαυστικό να ζείτε σε μια κοινωνία που δεν θα σας αναγνώριζε στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες επειδή σας αρέσουν άτομα διαφορετικού και όχι ίδιου φύλου. Και να σας έλεγαν κιόλας ότι, αν αγωνιζόσασταν γι' αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες, τους τρίβετε στη μούρη την "ιδιαιτερότητά" σας, για την οποία ενδεχομένως να σας είχαν υποβάλει νωρίτερα και σε διάφορες θεραπείες προκειμένου να την ξεπεράσετε. Λυπάμαι για το ότι ορισμένοι δεν κατανοούν ότι είναι πριν απ' όλα θέμα πολιτισμού το να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση το αν είναι ανιδιοτελείς, ικανοί, άξιοι και έντιμοι και όχι με βάση το ποιος είναι ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός. Και λυπάμαι που εξακολουθούμε σήμερα να αρνούμαστε στους συνανθρώπους μας δικαιώματα όχι επειδή είναι ιδιοτελείς, ανίκανοι, ανάξιοι και άτιμοι, αλλά επειδή δεν γουστάρουμε τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό - που ειρήσθω εν παρόδω, αν δεν τον γουστάρουμε, δεν είναι επειδή το είπε ο γιατρός, αλλά επειδή το είπε ο παπάς.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ηλίας Κοντάκος 09/06/2013 22:15:30

   Πήγαινε αγαπητέ μου στους γονείς σου, εύχομαι να τους έχεις και να είναι γεροί, να σου εξηγήσουν αν είναι φυσιολογικό να μεγαλώσουν ένα παιδί δυο ομοφυλόφιλοι άντρες ή δυο ομοφυλόφιλες γυναίκες.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Ηλίας Κοντάκος 10/06/2013 00:00:24

   Στο μεταξύ, επειδή αναφερθήκατε στους παπάδες, έχει ενδιαφέρον ότι ο Χριστός ο ίδιος δεν καταδίκασε ποτέ την ομοφυλοφιλία. Την ασωτεία, την υποκρισία, την πορνεία, ναι, αλλά την ομοφυλοφιλία ποτέ! Ευτυχώς που έχουμε τους παπάδες να διορθώνουν τον ίδιο τον Θεό!

   • ελλην-1821 avatar
    ελλην-1821 @ Στέργιος 10/06/2013 15:25:08

    Εκτος τι εννουσε ασωτεια; Μεσα στον ορο πορνεια ολα αυτα εννουνται

    • Αντίθεσις avatar
     Αντίθεσις @ ελλην-1821 10/06/2013 20:55:12

     Η πορνεία υπονοεί την λήψη ανταλλαγμάτων για ερωτικές χάρες, αυτό όμως δεν συμβαίνει κατά κακόνα στα ζευγάρια τού ιδίου φύλου (όπως και στα αντιθέτου φύλου). Νομίζω ότι δεν στέκει η γενίκευσή σας.

 32. Panos Styl avatar
  Panos Styl 09/06/2013 14:55:30

  Υποκρισία να λες "δεν έχω προβλημα με τους ομοφυλόφιλους" και από την άλλη να τους απαγορεύεις να είναι ίσοι με τους άλλους ανθρώπους. Η ισονομία είναι βασική, βασικότατη αρχή του πολιτισμού μας. Εάν δεν επιτρέπεις τη θεσμική ένωση δύο ανθρώπων, όπως επιτρέπεις για όλους τους άλλους, δεν έχεις ισονομία. Και π.χ. φτάνουμε στο συχνό σενάριο, να πεθαίνει κάποιος ξαφνικά, χωρίς διαθήκη και να εμφανίζονται τα ανίψια που μια ζωή τον έβριζαν και να μένει ο επί 30 χρόνια σύντροφος στον άσσο. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό που συμβαίνει σήμερα με τους ομοφυλόφιλους είναι μια σύγχρονη εκδοχή με αυτό που συνέβαινε για τις γυναίκες, τους Εβραίους, τους μαύρους. Μια αθέμιτη διάκριση, μια εξαίρεση στην ισότητα, που καθημερινά εξαναγκάζει τους ανθρώπους να ζουν κρυπτόμενοι, να υποφέρουν για κάτι που δεν επέλεξαν. Και φυσικά, θα έχει την ίδια κατάληξη με ό,τι έγινε για τους μαύρους: οι υποστηρικτές του σύγχρονου απαρτχάιντ σε 10,20,30 χρόνια θα απολογούνται στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους για τη σημερινή τους στάση.

 33. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/06/2013 15:11:07

  Η ιστορία για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια ΔΕΝ γίνεται για να κατοχυρωθούν τα αστικά δικαιώματα ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Για αυτό θα αρκούσε ένα σύμφωνο συμβίωσης. Γίνεται για να γελοιοποιηθεί και να καταργηθεί, εν τέλει, ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας. Αυτός είναι ο στόχος των λόμπυ των γκέι που το προωθούν. Και γίνεται από κακία και συμπλεγματικότητα, ας είμαστε ειλικρινείς.
  Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω, αν οι ομοφυλόφιλοι θέλουν να μην είναι θύματα διακρίσεων (αυτό είναι πολύ σωστό), γιατί επιθυμούν οι ίδιοι να γκετοποιούνται με αντιαισθητικά πανηγύρια σαν αυτά των Καμινο- μπουτάρηδων; Γιατί οι ίδιοι θέλουν να εμφανίζονται ξέχωρα από την υπόλοιπη κοινωνία;

  • Aρχιμήδης avatar
   Aρχιμήδης @ ΒΙΣ 09/06/2013 19:36:08

   ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ!!!!

 34. Zugzwang avatar
  Zugzwang 09/06/2013 15:36:10

  Κριμα που δεν θελετε να κανετε σοβαρη συζητηση με τον Κρανιδιωτη.
  Αφηστε τα παραμυθια περι παπα. Δεν ειναι θεμα θρησκειας. Αφηστε τα παραμυθια περι επιστημης. Δεν ειναι θεμα επιστημης. Αφηστε τα παραμυθια περι δικαιωματων. Ποιων δικαιωματων; Εδω μια μικρη μειοψηφια θελει να επιβαλει την αποψη της στον υπολοιπο κοσμο.
  Και τελος αφηστε τα παραμυθια περι σεξουαλικου προσανατολισμου. Ειναι ενας νεοταξιτικος ορος κενος περιεχομενου. Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα. Η, αν υπαρχει, τοτε σεξουαλικος προσανατολισμος θα πρεπει να θεωρηθουν και η παιδοφιλια και η πολυγαμια και η νεκροφιλια και η κτηνοβασια κοκ.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Zugzwang 09/06/2013 16:31:15

   Στή θέση τοῦ σεξουαλικοῦ προσανατολισμοῦ ἀγαπητέ μου,βάλε σεξουαλική διαστροφή,γιατί ἄν δέν εἶναι τέτοια,τότε θά πρέπει νά ἀναγνωριστοῦν τά διακαιώματα καί τῶν ἀνθρώπων τῶν ὑπολοίπων κατηγοριῶν πού ἀναφέρεις..

   • warrior avatar
    warrior @ Κυθήριος 09/06/2013 17:45:43

    Έχετε προφανέστατα ξεπεράσει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα με τις εκπληκτικές σας γνώσεις περί του τι συνιστά σεξουαλική διαστροφή και τι όχι. Αναμένουμε με αγωνία τη σχετική σας εισήγηση σε διεθνή ιατρικά συνέδρια και fora.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ warrior 09/06/2013 18:17:20

     Ἐσεῖς πάντως,εἶστε ὁ τελευταῖος πού θά περίμενα νά μέ ἐνημερώσετε σχετικά...

     • warrior avatar
      warrior @ Κυθήριος 09/06/2013 19:11:08

      Μα δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω. Το αντίθετο. Αυτό που ζητώ είναι να μας πείτε εσείς ποιος γιατρός τα υποστηρίζει αυτά. Αν τον βρείτε, κερνάμε τουλούμπα.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ warrior 09/06/2013 19:21:20

      Εὐχαριστῶ,μή σᾶς τήν στερήσω,ἴσως θά θέλατε νά τήν φᾶτε μόνος σας.

     • warrior avatar
      warrior @ Κυθήριος 09/06/2013 20:17:28

      Μάλλον αναγκαστικά δεν θα μου τη στερήσετε, καθώς θα δυσκολευτείτε κομματάκι να τον βρείτε αυτόν τον γιατρό - τουλάχιστον όχι μετά το Άουσβιτς και το Μπέργκεν Μπέλσεν.

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ warrior 10/06/2013 15:35:33

      Ο Κυθήριος απλά κατανοεί πως εσείς την ....τουλούμπα την έχετε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη, γι αυτό σας την παραχωρεί. Από ανωτερότητα. Μην παρεξηγείτε...

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 10/06/2013 18:04:17

      Τον συγχαίρω για την ανωτερότητά του και για τη μεγαλοψυχία του με τις τουλούμπες που χρειάζονται οι άλλοι. Ας κάνει λοιπόν υπομονή για να φάει και τη δική του όταν τελειώσουν όλοι οι υπόλοιποι.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ warrior 10/06/2013 19:33:55

      Τῶρα ἐπιβεβαιώθηκαν οἱ ὑποψίες μου,γιατί τόση πρεμούρα ἀπό μερικούς ἐδῶ μέσα γιά τό θέμα αὐτό...

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 10/06/2013 21:10:38

      Σωστό. Καμιά 350αριά σχόλια - εκ των οποίων το 90% κατά των ομοφυλοφίλων - και ένα άρθρο ποταμός από τον κο Κρανιδιώτη - και πάλι κατά των ομοφυλοφίλων. Πολλή πρεμούρα από ορισμένους εδώ μέσα για το θέμα αυτό - το ανύπαρκτο νεφέλωμα, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε. Πολλή υπαρκτή λύσσα για ένα ανύπαρκτο νεφέλωμα...

     • Gotzila avatar
      Gotzila @ warrior 10/06/2013 22:33:45

      Σπαμε πλακα! :-))
      Δεν το καταλαβες ακομα;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 10/06/2013 22:41:53

      800 λέξεις, δεν τον λες ποταμό.
      Μας πρήξατε δυο μέρες με το pride και το λουρί της μάνας. Γιατί τσούζει τόσο ένα άρθρο σχόλιο; Γιατί δεν υποκρίνομαι στο "πολιτικά ορθό" του πράγματος κι είμαι ασεβής; Πιάσε στασίδι γιατί δεν είδες ακόμη τίποτα...

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 11/06/2013 05:07:35

      Διάβασε πόσα σχόλια είναι ειρωνικά, απαξιωτικά και προσβλητικότατα και πόσα είναι υποστηρικτικά. Και έλα πες μου ποιος έπρηξε ποιον. Και τελικά, μια εκδήλωση κάνουν μια φορά τον χρόνο και τους κατηγορείς ότι μας έπρηξαν. Όλοι εσείς που με αφορμή αυτή την εκδήλωση έχετε λυσσάξει να πετάτε χολή κατά εκατοντάδες, τι κάνατε ακριβώς;

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ warrior 11/06/2013 06:32:21

      Πολεμιστή της φακής, εμείς, διασκεδάζουμε. Προσπάθησε κι εσύ. Κανείς δεν πρόκειται να σου στερήσει τις τουλούμπες σου. Μη σκιάζεσαι. Κούλαρε.

     • warrior avatar
      warrior @ warrior 11/06/2013 21:26:44

      Δεν αμφιβάλλω ότι ζητήματα για ζωής για κάποιους, για σένα είναι πλάκα. Γι' αυτό και έχεις αυτές τις απόψεις. Λογικό.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Zugzwang 09/06/2013 17:16:13

   Δηλαδή για εσάς δύο συναινούντες ενήλικες τού ίδιου φύλου που ερωτεύονται και/ή έρχονται σε σεξουαλική επαφή είναι το ίδιο πράγμα με έναν άνθρωπο που ασελγεί πάνω σε ένα παιδί ή σε ένα πτώμα ή κακοποιεί ένα ζώο;

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Στέργιος 09/06/2013 17:50:43

    Ο νεοταξιτικος ορος "σεξουαλικος προσανατολισμος" το λεει αυτο. Οχι εγω.

  • warrior avatar
   warrior @ Zugzwang 09/06/2013 17:44:05

   Βρείτε μου έναν γιατρό που να το λέει και πάμε πάσο.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ warrior 09/06/2013 17:57:56

    Φρόιντ.

    • warrior avatar
     warrior @ roadrunner 09/06/2013 19:11:57

     Α, προσφάτως! Τώρα ησύχασα.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ warrior 09/06/2013 19:59:43

      Έναν γιατρό ζητήσατε, σας τον έδωσα!
      Πάντως, οι πιο πρόσφατες επιστημονικές απόψεις (που μάλλον προτιμούσατε, αλλά δεν μου διευκρινίσατε) διίστανται,
      ίσως και περισσότερο,
      από τις αντικρουόμενες απόψεις, σε δημόσιες συζητήσεις, όπως η δική μας.
      Σε σημείο, που να αναρωτιέται κανείς: «η κότα έκανε το αυτό ή το αυγό την κότα ;» ή αλλιώς: η διάσταση των επιστημονικών απόψεων προξενεί την κοινωνική ανακατάταξη περί των σεξουαλικών προτιμήσεων,
      ή οι επιθυμητές κοινωνικές ανακατατάξεις προξενούν τη διάσταση των επιστημονικών απόψεων ;

     • warrior avatar
      warrior @ roadrunner 09/06/2013 20:20:43

      Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον Φρόιντ. Δεν γνωρίζετε ότι ο μακαρίτης, σε επιστολή μητέρας που ζητούσε θεραπεία για τον ομοφυλόφιλο γιο της, την εψέγετο και την ενθάρρυνε να μην ψάχνει τέτοια θεραπεία και ότι ο γιος της δεν έπασχε από καμιά αρρώστια; Σε κάθε περίπτωση, αν το επιχείρημα που έχετε να μου εισφέρετε κατά της ομοφυλοφιλίας ανάγεται σε επιστήμονα που γεννήθηκε πριν από πάνω από ενάμιση αιώνα, τότε σας ευχαριστώ θερμά που προσφέρατε τόσο πολύτιμη υπηρεσία στους πολέμιους των απόψεών σας.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ warrior 09/06/2013 20:31:48

      Μας πάτε και μας φέρνετε, μια μπρος και μια πίσω, στο χρόνο. Πριν δεν σας έκανε ο Φρόιντ, ως παλαιός, τώρα θέλετε να ασχοληθούμε μαζί του !
      Και ούτε κουβέντα, για την ταμπακιέρα: ότι δηλαδή, πιθανόν οι διιστάμενες μοντέρνες επιστημονικές απόψεις (που διαψεύδουν, κατά ένα μέρος τους, τον Φρόιντ) ,
      θα μπορούσαν να είναι και χειραγωγούμενες,
      από την τάση, που επιθυμεί κοινωνικές ανακατατάξεις, βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού !

     • warrior avatar
      warrior @ roadrunner 09/06/2013 20:55:17

      Πρώτον, ο Φρόιντ δεν μου κάνει καθόλου. Απλώς σας έδειξα ότι ακόμα και ο παμπάλαιος επιστήμονας που εσείς επικαλείστε, μάλλον δεν σας πολυεπιβεβαιώνει. Και δεύτερον, χαίρομαι που τώρα, εκτός από γνώστης του περί ομοφυλοφιλίας παγκόσμιου ιατρικού υποβάθρου, αποδεικνύεστε και άριστα καταρτισμένος περί των προκαταλήψεων με τις οποίες συνειδητά ή όχι έρχονται αντιμέτωποι οι γιατροί-έρμαια των κοινωνικών ανακατατάξεων (αφού είναι γνωστό τοις πάσι πόσο οι κοινωνίες λατρεύουν και αποδέχονται τους ομοφυλόφιλους).

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ roadrunner 09/06/2013 21:15:02

      @warrior: 1) αξιωματικά για εσάς, όσο πιο παλαιός ο επιστήμονας, τόσο περισσότερο να περιφρονούμε το επιστημονικό έργο του ; Ο Einstein, ο Πυθαγόρας, κτλ δεν υπάρχουν για εσάς;
      2) Το γράμμα δεν αναιρεί τον Φρόιντ, ως προς τις διατυπωμένες απόψεις του.
      3) Μίλησα για ΤΑΣΕΙΣ (όχι για όλη την κοινωνία), που εμφανώς επιδιώκουν κοινωνικές ανακατατάξεις, μέσω νομιμοποίησης ομοφυλοφιλίας (γάμοι - υιοθεσίες).

     • warrior avatar
      warrior @ roadrunner 09/06/2013 21:43:19

      1) Η παλαιότητα του επιστήμονα δεν είναι τεκμήριο για την απαξία του. Η αντίκρουση των απόψεών του όμως από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας των τελευταίων δεκαετιών είναι.
      2) Το γράμμα δεν αναιρεί τον Φρόιντ. Οι σύγχρονοι επιστήμονες όμως τον αναιρούν.
      3) Τις οποίες τάσεις προφανώς θεωρείτει πανίσχυρες αφού καταφέρνουν να εξαναγκάσουν το σύνολο της σύγχρονης επιστημονικής κοινότητας στη διατύπωση απόψεων συνειδητά εσφαλμένων.

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ roadrunner 10/06/2013 00:01:56

      Μετά τους παπάδες που διορθώνουν τον ίδιο τον Θεό, έχουμε και σχολιαστές που αποφασίζουν για την ιατρική μεθοδολογία. Καλά πάμε...

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ warrior 09/06/2013 20:00:20

      Προσφάτως δεν γίνεται γιατί όποιος πει κάτι θα φάει ξύλο... Βλέπε τον νομπελίστα Τζέιμς Γουότσον στην Πάτρα, που πήγε να φάει ξύλο από ακροαριστερούς, επειδή σε έρευνα του είπε ότι οι μαύροι, γενικά, είναι λιγότερο ευφυείς από τους λευκούς...

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ warrior 10/06/2013 15:28:43

      Οταν κατι δεν σας συμφερει τον απορριπτετε. ΠΟΟΟΟΟΟΟΛΥΥΥΥΥ δημοκρατικος.

 35. ο συμπαθών avatar
  ο συμπαθών 09/06/2013 17:01:31

  - Μήτσο μου, ο γιατρός μού είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά.
  - Και γιατί το είπε αυτό;
  - Στην αρχή έλεγε κάτι επιστημονικά που δεν καταλάβαινα, , αλλά στο τέλος είπε δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά γιατί έχουμε και οι δύο π@#$%^&

 36. Γιώργος Βαμβακάς avatar
  Γιώργος Βαμβακάς 09/06/2013 17:08:50

  ...Να ρωτήσουμε τους(τις)...Δημάρχους τους(τις) ...Προοδευτικούς...

 37. warrior avatar
  warrior 09/06/2013 18:51:30

  Και λίγα είπα. Άκου δημοψήφισμα για να δούμε ποιες ελευθερίες θα αναγνωρίσουμε σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας! Κρακ έπαιρνες όταν τα 'γραφες αυτά;

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ warrior 09/06/2013 20:15:47

   Καταλαβαινεις τι λες και ποσο βλαφτεις την αποψη σου, οταν με χλευαζεις επειδη λεω οτι στην δημοκρατια αποφασιζει η πλειοψηφια;

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ warrior 09/06/2013 20:24:56

   Υστερία σε έπιασε; Ηρέμησε λίγο!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ warrior 09/06/2013 20:46:11

   Εκατοντάδες χιλιάδες;;;

 38. warrior avatar
  warrior 09/06/2013 18:53:42

  Από πότε οι διαδηλώσεις που έγιναν εκείνη τη μέρα ήταν διαδηλώσεις δημοσίων υπαλλήλων;;;;; Και μήπως - λέω εγώ μήπως - ακόμα και τότε θα ήταν πολύ λιγότεροι όσοι συμμετέχουν αν πίστευαν ότι το να τους δεις στην τηλεόραση θα ισοδυναμούσε - πιθανόν - με γελοιοποίηση και κράξιμο; Δεν πάμε καλά μου φαίνεται.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ warrior 09/06/2013 19:56:06

   Μην διαστρεφεις τα λογια μου! Φυσικα και δεν ειπα οτι ολοι οι διαδηλωτες ηταν δημοσιοι υπαλληλοι! Ασφαλως και δεν παμε καλα! Εδω ο κοσμος πειναει και εμεις ασχολουμαστε με τα ναζια καποιων μπουληδων.

   • warrior avatar
    warrior @ Zugzwang 09/06/2013 20:14:22

    Σωστά. Πόσο ασήμαντο ζήτημα είναι η αναγνώριση στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε συμπολίτες μας που πληρώνουν τους ίδιους ακριβώς φόρους με όλους εμάς τους υπόλοιπους. Πόσο ασήμαντο ζήτημα είναι η σε συμπολίτες μας η αναγνώριση των ίδιων ελευθεριών και δικαιωμάτων που αναγνωρίζονται στους δολοφόνους, τους βιαστές και τους απατεώνες.

    • Θησειώτης avatar
     Θησειώτης @ warrior 09/06/2013 20:29:39

     Επειδή έχεις απόλυτο δίκιο, σχετικά με τα δικαιώματα σου και μέχρι του σημείου να μην θίγεις τα δικά μου. Όμως, θεωρείς ότι η φανταχτερή παρέλαση πέρα από "γραφικοποίηση" μιας μερίδας πολιτών, πέτυχε κάτι για τους ομοφ/τρανς/λεσβ;

     • warrior avatar
      warrior @ Θησειώτης 09/06/2013 20:45:04

      Αυτό είναι δικό τους θέμα. Το αν γραφικοποιούνται δεν με αφορά και καλό θα είναι να απασχολήσει τους ίδιους ο τρόπος με τον οποίο θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Αυτά δεν αλλάζει την ανάγκη να υπάρξουν αυτά τα δικαιώματα.

    • ελλην-1821 avatar
     ελλην-1821 @ warrior 10/06/2013 15:18:44

     Δηλαδη τελικα θελετε να το κανετε μεσα στο δρομο; Τελικα ποιος σας εμποδισε να βρισκετε συντροφο; Μην τρελαθουμε.

 39. warrior avatar
  warrior 09/06/2013 18:57:09

  Πας καλά; Εσύ δεν αναφέρθηκες στο παράδειγμα του ομοφυλόφιλου ζευγαριού που βίαζε; Αν αυτό είναι κριτήριο για την απαξία των ομοφυλόφιλων γονιών, γιατί ο Δουρής δεν είναι κριτήριο για την απαξία των ετεροφυλόφιλων γονιών; Και εν πάση περιπτώσει, δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι. Υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Υπάρχουν καλοί και κακοί γονείς. Αυτοί που αγαπούν τα παιδιά είναι καλοί γονείς, είτε είναι ετεροφυλόφιλοι είτε είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτοί που δεν αγαπούν τα παιδιά είναι κακοί γονείς, είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε είναι ετεροφυλόφιλοι. Εγκληματίες υπάρχουν και μεταξύ των μεν και μεταξύ των δε. Τελεία και παύλα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ warrior 09/06/2013 20:28:26

   Λοιπόν, δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ορφανά ή εγκαταλελειμένα παιδάκια ως πειραματόζωα για να αυτοεπιβεβαιωθούν ή για να εκτονωθούν ή για να πειραματιστούν ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Αυτή είναι η άποψή μου. Αν δεν σου αρέσει, λυπούμαι δεν έχω άλλη. Δεν είμαι υποχρεωμένος να αρέσω σε γκέι ακτιβιστές.

   • Ιωάννης Ζέρβας avatar
    Ιωάννης Ζέρβας @ ΒΙΣ 09/06/2013 20:41:31

    "Λοιπόν, δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ορφανά ή εγκαταλελειμένα παιδάκια ως πειραματόζωα για να αυτοεπιβεβαιωθούν ή για να εκτονωθούν ή για να πειραματιστούν ομοφυλόφιλα ζευγάρια. "

    +1000!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΒΙΣ 09/06/2013 20:47:56

    Μήν ἀσχολεῖσαι μαζί του ΒΙΣ,τήν ὥρα σου χάνεις,ἀναμασᾶ τά ἴδια μέ τόν ἴδιο ''εὐγενικό'' πάντα τρόπο...

    • warrior avatar
     warrior @ Κυθήριος 09/06/2013 21:39:48

     Ενώ όσα καταλογίζετε όλοι οι υπόλοιποι στους ομοφυλόφιλους, άνετα παίρνουν πατέντα ως μνημεία πρωτοτυπίας.

   • warrior avatar
    warrior @ ΒΙΣ 09/06/2013 20:51:22

    Η έλλειψη επιχειρηματολογίας οδηγεί καταναγκαστικά σε σλόγκαν. Το δέχομαι. Ο πειραματισμός όμως στον οποίο αναφέρεσαι δυστυχώς δεν επιβεβαιώνεται από την επιστήμη. Το μόνο πρόβλημα που εγώ μπορώ να εντοπίσω είναι ο ρατσισμός που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά αυτών των θετών γονιών. Άρα το πρόβλημα - και από επιστημονικής άποψης - δεν είναι η ομοφυλοφιλία τους, αλλά ο τρόπος που αυτή γίνεται αντιληπτή από τους πολλούς. Και ο τρόπος που αυτή γίνεται αντιληπτή από τους πολλούς σχετίζεται άμεσα με ένα και μόνο επιχείρημα: τη θρησκεία. Άρα, πειραματισμός ως προς το ουσιώδες - που είναι η ανατροφή και η ευημερία αυτών των παιδιών - ΔΕΝ υφίσταται, τουλάχιστον όχι περισσότερο απ' ό,τι με οποιοδήποτε άλλο ανδρόγυνο ζευγάρι - με τα προβλήματά τους, με τα ψυχολογικά τους, με τις προσλαμβάνουσές τους. Επαναλαμβάνω: δεν υπάρχει μισή έρευνα των τελευταίων 40 ετών που να πιστοποιεί έστω και δια της πλαγίας αυτά που υποστηρίζεις - ότι δηλαδή η ομοφυλοφιλία από μόνη της και καθ' εαυτήν μπορεί να οδηγήσει στην ανατροφή προβληματικών παιδιών. Αν εσύ στηρίζεις σε κάποια επιστημονική μελέτη τις απόψεις σου και όχι στα κηρύγματα του παπά της ενορίας σου, ευχαρίστως να την εισφέρεις.

    • A.K. avatar
     A.K. @ warrior 10/06/2013 13:31:03

     παρακαλώ να αναφέτε συγκεκριμένες έρευνες οι οποίες αποδεικνύουν ότι η ανατροφή από ομοφιλόφυλα ζευγάρια δεν επιρρεάζει το σεξουαλικό προσανατολιμσό των παιδιών, ώστε να ανατρέξω.

    • warrior avatar
     warrior @ warrior 10/06/2013 14:16:04

     Γιατί, έχετε εσείς έρευνες που να ομιλούν περί του αντιθέτου; Εντελώς ενδεικτικά όμως, ιδού:
     1. The USA National Longitudinal Lesbian Family Study (NLLFS): Homophobia, Psychological Adjustment, and Protective Factors. Henny M. W. Bos, Nanette K. Gartrell, Heidi Peyser, Frank van Balen, Journal of Lesbian Studies,Vol. 12(4), 2008.

     2.Family Equality Council: New Research Reinforces 25 Years of Findings That LGBT People Make Good Parents

     3. Australian Marriage Equality: Outcomes for children of same-sex couples

    • warrior avatar
     warrior @ warrior 10/06/2013 14:26:40

     Ενώ εσείς εισφέρατε έρευνες περί του αντιθέτου; Εν πάση περιπτώσει, εντελώς ενδεικτικά, ιδού:
     1. The USA National Longitudinal Lesbian Family Study (NLLFS): Homophobia, Psychological Adjustment, and Protective Factors. Henny M. W. Bos, Nanette K. Gartrell, Heidi Peyser, Frank van Balen, Journal of Lesbian Studies,Vol. 12(4), 2008.
     2.Family Equality Council: New Research Reinforces 25 Years of Findings That LGBT People Make Good Parents
     3.Australian Marriage Equality: Outcomes for children of same-sex couples

    • Gotzila avatar
     Gotzila @ warrior 10/06/2013 16:39:36

     "Journal of Lesbian Studies,Vol. 12(4), 2008."
     Το καλυτερο αστειο της χρονιας!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ warrior 10/06/2013 16:59:47

     Η Φτερού δεν έγραψε τίποτα;

 40. roadrunner avatar
  roadrunner 09/06/2013 18:59:58

  Σε αρκετά είδη ζώων, πάντως είναι συχνές και οι παιδοκτονίες.
  Το γράφω, για όσους επιχειρηματολογούν υπέρ της ομοφυλοφιλίας, χρησιμοποιώντας ως "παράδειγμα", τις ομοφυλοφιλικές τάσεις κάποιων ειδών ζώων.

 41. Albert avatar
  Albert 09/06/2013 19:06:00

  Φίλε Zugzwang, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν άπτονται πλειοψηφικής έγκρισης. Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ούτε πολυτέλεια, ούτε προϊόν επιβολής, και φυσικά ούτε κίνδυνος!

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Albert 09/06/2013 20:03:46

   Αγαπητε Albert, Οπως λεω και σε αλλο σχολιο "σεξουαλικος προσανατολισμος" ειναι νεοταξιτικος ορος που δεν σημαινει τιποτε. Μπορει μαλιστα να καλυψει και την παιδοφιλια, την πολυγαμια, την νεκροφιλια, την κτηνοβασια κοκ.
   Απο ποτε τα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι υπερανω της δημοκρατιας;

  • Albert avatar
   Albert @ Albert 09/06/2013 23:57:09

   #Zugzwag
   Επειδή μου έκανε ΠΟΛΥ μεγάλη εντύπωση αυτο που γράψατε, μπορείτε να μου στείλετε πού βρήκατε αυτόν τον ορισμό? (που παρ' όλα αυτά λέτε δε σημαίνει τίποτα...)

 42. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/06/2013 19:06:42

  Πράγματι,μόνο γιά ἀνέκδοτα καί γιά καυστικά σχόλια πιστεύω ὅτι,θά ἦταν ὅλη αὐτή ἡ κατάσταση μέ τίς gay παρελάσεις,τίς τραγελαφικές ''τελετές'' ἀποκατάστασης τῆς ''νύφης'' γιά νά μή γκρινιάζει ἡ πεθερά καί τῆς προβολῆς τῶν gay στήν τηλεόραση καί στά περιοδικά. Καί γιά νά ἐξηγοῦμαι: ΜΟΝΟ αὐτά στηλιτεύω καί ὄχι τήν ἐπιθυμία γιά τόν συγκεκριμμένο τρόπο ζωῆς κάποιων,ἤ τίς διαστροφικές ὀρέξεις τους,ἤ τέλος πάντων μέ ὅ,τι στάση θέλει νά ξαπλώνει ὁ καθένας στό κρεββάτι του. Ὅλα αὐτά νομίζω δέν πρέπει νά ἐνδιαφέρουν κανέναν ἄλλον παρά μόνο τούς ἴδιους.
  Ὅπως,δέν μοῦ πέφτει λόγος,ἄν κάποιος θέλει νά ἐπισημοποιήσει μέ χαρτιά ΜΟΝΟ στό Δημαρχεῖο τήν ὁποιαδήποτε σχέση του (ἀνώμαλη γιά μένα,ἀλλά αὐτό εἶναι δικό μου θέμα).Ἐπαναλαμβάνω,ΜΟΝΟ στό Δημαρχεῖο καί ὄχι στήν Ἐκκλησία,γιατί τό Εὐαγγέλιο καί ἡ Ἱερά Παράδοση τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας δέν εὐλογοῦν καί δέν ἐπιτρέπουν τήν ἔνωση μέ τά δεσμά τοῦ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ τοῦ Γάμου μεταξύ δύο ἀνθρώπων τοῦ ἴδιου φύλου.
  Ἀπό τή στιγμή ὅμως πού μπαίνει στή μέση καί ἡ ἀπαίτηση τῆς υἱοθέτησης παιδιῶν,τότε τό θέμα πηγαίνει ἀλλοῦ καί καταλαβαίνω ὅτι,ὑπάρχει σχέδιο διάβρωσης τῶν παραδοσιακῶν κοινωνικῶν καί οἰκογενειακῶν σχέσεων,ὅπως πολύ σωστά γράφει καί συμφωνῶ μέ τό σχόλιο τῆς roadrunner παραπάνω. Κι αὐτό γιατί δέν ἔχει νά κάνει μέ τίς σχέσεις μόνο τῶν ἀνθρώπων τῆς σημερινῆς γενιᾶς,ἀλλά ἔχει νά κάνει βάσιμα μέ τήν ἀλλοίωση τῶν παραδοσιακῶν δομῶν τῆς οἰκογένειας καί τῆς κοινωνίας ἐντέλει,στίς ἐπόμενες γενεές!
  Εἶπε κάποιος παραπάνω σέ σχόλιό του ὅτι,ὑπάρχουν καί ἄλλες μορφές οἰκογένειας στίς ὁποῖες μεγαλώνει ἕνα παιδί,ὅπως οἱ μονογονεϊκές,ἤ ἀνατροφή μέ τόν παππού καί τή γιαγιά κ.ἄ.,ὅμως τέτοιες μορφές οἰκογενειῶν τίς διαμορφώνουν-κατ' ἐμέ-οἱ συνθῆκες καί οἱ ἀνάγκες τῆς ζωῆς,δέν εἶναι ἐξ' ὁλοκλήρου προσωπικές ἐπιλογές ὅπως θέλουν τά γκέϋ ζευγάρια νά ἔχουν μέ τήν ἀπαίτηση γιά υἱοθεσία παιδιῶν.
  Ἐπίσης θέλω νά πῶ καί τοῦτο:πολλοί πού δέν θέλουν νά ἔχουν σχέση μέ καμμία θρησκεία,παρ' ὅ,τι βαπτισμένοι χριστιανοί οἱ ἴδιοι,δέν δέχονται νά βαπτίσουν τά παιδιά τους κατά τό δόγμα ὁποιασδήποτε θρησκείας,γιατί θέλουν-λένε- νά ἀφήσουν ἐλευθερία ἐπιλογῆς στό παιδί τους ὅταν ἐνηλικιωθεῖ,τί δόγμα καί ἄν,θελήσει κάποτε νά πιστέψει. Τά ὁμοφιλόφυλα ζευγάρια πού θέλουν νά υἱοθετήσουν παιδιά,πώς θέλουν νά τά ἀναγκάσουν νά ζήσουν ἕνα τρόπο ζωῆς πού ὥς ἐνήλικες ἀργότερα ἴσως ἐπιθυμήσουν νά ἀπορρίψουν; Γιατί δέν περιμένουν νά μεγαλώσουν γιά νά τά ρωτήσουν; Αὐτό δέν περιέχει μιά μορφή ἔμμεσης καταπίεσης;
  Τέλος,θεωρῶ ἐπίσης μεγάλη πρόκληση κατά τῶν ἠθῶν,τήν προκλητική,δημόσια ἐπίδειξη τοῦ ἔρωτα,τῆς ἔλξης μεταξύ δύο ἀνθρώπων τόσο τῶν ὁμοφυλὀφιλων ὅσο καί τῶν ἑτεροφυλόφιλων,μόνο καί μόνο γιά νά προκαλέσουν τά σχόλια.
  Γιά μένα οἱ ἄνθρωποι σέ αὐτά τά θέματα πρέπει νά εἶναι διακριτικοί καί ὄχι προκλητικοί.
  Υ.Γ.:Σέ πολλούς τό σχόλιό μου ἴσως φανεῖ παλαιολιθικό,ἀλλά τί νά κάνουμε,δέν εἴμαστε ὅλοι τό ἴδιο ''προοδευτικοί''...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Κυθήριος 09/06/2013 20:01:59

   +1

  • Αν... avatar
   Αν... @ Κυθήριος 09/06/2013 20:28:02

   Η εκκλησία ευλογεί την ένωση ενός άνδρα και μιάς γυναίκας, που ενώνονται εις σάρκαν μίαν για να φέρουν στον κόσμο τον νέο άνθρωπο.
   Οι ομοφυλόφιλοι είναι αδύνατον να τεκνοποιήσουν, συνεπώς θέμα θρησκευτικής ένωσής τους, δεν τίθεται. Κακώς το συζητάμε κι όλας. Και να το ''επέτρεπαν'' οι ψηφολάγνοι πολιτικοί, δε θα το επέτρεπαν πιστεύω ποτέ οι ορθόδοξοι ιερείς. Όσον αφορά τη υιοθεσία, πιστεύω οτι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσανατολίζει σεξουαλικά ένα παιδί, κόντρα στους νόμους της φύσης. Πόσο μάλλον όταν αυτό το παιδί, δεν είναι καν καρπός του.
   Οι ομοφυλόφιλοι, αποτελούν καταπιεσμένη μειοψηφία. Σαν τέτοια, προσπαθούν μάταια, με παράλογη λύσσα κι επιμονή, να ''κατακτήσουν'' τύποις μιαν ισότητα-ομοιότητα, που αντικειμενικά δεν είναι δυνατόν ποτέ να εξασφαλίσουν. Δεν πιστεύω πως στην πλειοψηφία τους επιθυμούν να εξευτελίσουν το γάμο και την οικογένεια. Αυτοβασανίζονται, αντί ν΄αποδεχτούν με ψυχραιμία τα δεδομένα. Προσπαθούν με τη βία να κοντράρουν τη φύση και να ...γεννήσουν. Χαμένοι από χέρι.
   '' ....θεωρῶ ἐπίσης μεγάλη πρόκληση κατά τῶν ἠθῶν,τήν προκλητική,δημόσια ἐπίδειξη τοῦ ἔρωτα,τῆς ἔλξης μεταξύ δύο ἀνθρώπων τόσο τῶν ὁμοφυλὀφιλων ὅσο καί τῶν ἑτεροφυλόφιλων,μόνο καί μόνο γιά νά προκαλέσουν τά σχόλια.
   Γιά μένα οἱ ἄνθρωποι σέ αὐτά τά θέματα πρέπει νά εἶναι διακριτικοί καί ὄχι προκλητικοί.''
   Πολύ σωστά θεωρείτε αγαπητέ Κυθήριε, τα άγια πάθη και τα δυνατά αισθήματα εάν υπάρχουν, ποτέ δεν καταδέχονται ούτε να κραυγάσουν, ούτε και να συρθούν στην αγορά.
   Κι αν είναι άκρως απωθητικές όλες αυτές οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις των ομοφυλοφίλων στους δρόμους, είναι ακριβώς γιατί δε γίνεται να μη λυπάται κανείς, παρακολουθώντας άπραγος, τον ανθρώπινο δημόσιο εξευτελισμό........

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Αν... 09/06/2013 20:58:51

    ''..δέ γίνεται νά μή λυπάται κανείς,παρακολουθώντας άπραγος,τον ανθρώπινο δημόσιο εξευτελισμό.....''
    Δέν γινόταν νά εἰπωθεῖ καλύτερα ἀγαπητή Βασίλισσα!!

   • WY avatar
    WY @ Αν... 09/06/2013 21:53:17

    Quote

    Αν ρωτιούνταν πάλι,όχι θά ξαναέλεγε.
    Κι όμως τόν καταβάλλει εκείνο τ΄όχι
    -τό σωστό - είς όλην τήν ζωή του.
    _____________

    Χωρίς περίσκεψιν,χωρίς λύπην,χωρίς αιδώ,
    μεγάλα κ΄υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
    Καί τώρα κάθημαι καί απελπίζομαι εδώ.
    ΄Αλλο δέν σκέπτομαι: τόν νούν μου τρώγει αυτή ή τύχη
    διότι πράγματα πολλά έξω νά κάμω είχον.
    Ά,όταν έκτιζαν τά τείχη πώς νά μή προσέξω!
    Αλλά δέν ήκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
    Ανεπαισθήτως μ΄έκλεισαν από τόν κόσμον έξω.
    _____________

    Εξευτελίσθη πλήρως.Μία ερωτική ροπή του
    λίαν απαγορευμένη καί περιφρονημένη
    (ΕΜΦΥΤΗ ΜΟΛΟΝΤΟΥΤΟ) υπήρξε ή αιτία.
    Ήταν ή κοινωνία σεμνότυφη πολύ.

    Unquote

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Αν... 10/06/2013 00:07:01

    Γράφετε:

    "Η εκκλησία ευλογεί την ένωση ενός άνδρα και μιάς γυναίκας, που ενώνονται εις σάρκαν μίαν για να φέρουν στον κόσμο τον νέο άνθρωπο".

    Ξέρετε να έχει αρνηθεί ποτέ η Εκκλησία να τελέσει γάμο δύο ανθρώπων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν; Δηλαδή ενός ηλικιωμένου ζευγαριού;

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ Στέργιος 10/06/2013 10:26:49

     Χαχαχαχα από τα πλέον τραγικά επιχειρήματα!!

     • Αν... avatar
      Αν... @ Γιώργος 10/06/2013 14:10:34

      Μη χαχανίζετε άδικα αγαπητέ :-).
      Το συγκεκριμένο σχόλιο δεν αποτελεί ...επιχείρημα. Απλά απαντά σε παραπάνω διατυπωμένο ερώτημα, σχετικά με την τέλεση γάμου ηλικιωμένων ατόμων από την εκκλησία.

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ Αν... 11/06/2013 18:14:01

      Με το σχόλιο-επιχείρημα του Στέργιου γέλασα, προφανώς...

   • warrior avatar
    warrior @ Αν... 10/06/2013 19:44:01

    Η Εκκλησία μπορεί να ευλογεί ό,τι θέλει. Και αν ευλογεί τον γάμο ανδρών - γυναικών, δεν τον ευλογεί ούτε για τις φορολογικές ελαφρύνσεις ούτε για τα προνόμια που αυτός συνεπάγεται. Γούστο της καπέλο της λοιπόν να ευλογεί τον γάμο όποιου θέλει (συμπεριλαμβανομένων και των γάμων παπάδων με 7χρονα κορίτσια, όπως κατά κόρον συνέβαινε στο Βυζάντιο, ειρήσθω εν παρόδω). Το τι αναγνωρίζει όμως η Πολιτεία είναι επίσης γούστο της και καπέλο της. Η Εκκλησία απευθύνεται στο ποίμνιό της (και μόνο) και η Πολιτεία στους πολίτες της. Η Εκκλησία έχει τους κανόνες της και η Πολιτεία τους δικούς της. Η αναγνώριση της συμβίωσης δύο ανθρώπων είναι θέμα πολιτειακό και όχι εκκλησιαστικό. Τελεία και παύλα.

    • Πέτρος avatar
     Πέτρος @ warrior 11/06/2013 06:39:26

     '' Η αναγνώριση της συμβίωσης δύο ανθρώπων είναι θέμα πολιτειακό και όχι εκκλησιαστικό. ''
     Σύμφωνο γάμου λοιπόν για να λυθούν τα οικονομικά ζητήματα και λήξη. Μη μας ζαλίζετε άλλο με τις τσιρίδες, τα πούπουλα, τα νυφικά και τις απαιτήσεις να σας αποδεχτούμε ως με το ζόρι ''γονείς''.
     Τόσα ζευγάρια περιμένουν να υιοθετήσουν. Γιατί να προτιμηθούν οι εκφραστές της παρεκτροπής; Δεν έχει λόγο ούτε συμφέρον να το ....ενθαρρύνει η πολιτεία κι η κοινωνία . Αράξτε λοιπόν. Και οι ενδιαφερόμενοι και οι υπερασπιστές των δικαίων τους. Σας βαρεθήκαμε.

     • warrior avatar
      warrior @ Πέτρος 11/06/2013 21:29:34

      Κανείς δεν σας είπε να ασχοληθείτε. Εσείς και ορισμένοι άλλοι λυσσάξατε να τους βρίζετε. Μπορείτε κάλλιστα να απόσχετε από τη συζήτηση. Κανέναν δεν θα ενοχλήσετε.

  • WY avatar
   WY @ Κυθήριος 09/06/2013 21:26:43

   Ενδιαφέρουσα(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ή συζήτηση Κυθήριε,διά τούς **ευρύπρωκτους/λακκόπρωκτους**!!!

   Έλα μνι στόν τόπον σου!!!!
   Έλεος!!!!!!

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Κυθήριος 10/06/2013 00:05:09

   "τό Εὐαγγέλιο καί ἡ Ἱερά Παράδοση τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας δέν εὐλογοῦν καί δέν ἐπιτρέπουν τήν ἔνωση μέ τά δεσμά τοῦ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ τοῦ Γάμου μεταξύ δύο ἀνθρώπων τοῦ ἴδιου φύλου".

   Προφανώς δεν έχετε διαβάσει για την τελετή της αδελφοποίησης με την οποία η Εκκλησία μας ένωνε δύο ανθρώπους τού ιδίου φύλου. Το "Σέργιος και Βάκχος" τού Καραγάτση μάλλον δεν το έχετε διαβάσει.

 43. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 09/06/2013 19:23:48

  Καίρια και προσεγμένη η παρέμβασή σας, κύριε Κρανιδιώτη, όπως συνήθως άλλωστε. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να σχολιαστεί λίγο περισσότερο το ζήτημα της σκοπιμότητας των γάμων ομοφυλοφίλων.
  Είναι δικαίωμα; Είναι κατάκτηση; Είναι δείγμα ανεκτικότητας;
  Καταρχάς, ο γάμος είναι ένας θεσμός. Είναι μια συναισθηματική και κοινωνική σύμβαση take it or leave it. Δε μπορούμε να αλλάξουμε το νόημα της λέξης για να καλύψει κάθε ανωμαλία.
  Είναι κατάκτηση; Έναντι ποιού; Ποιά είναι η καταπιεζόμενη ομάδα; Σε άλλες εποχές, ο γκέι ακτιβισμός μπορεί να είχε ένα νόημα... "Υπάρχουμε και εμείς"... Τώρα, όλοι γνωρίζουμε πως "υπάρχουν και εκείνοι" και οι περισσότεροι το δεχόμαστε σαν δεδομένο. Υγιές πράγμα η διαφορετικότητα. Επίφοβο πράγμα η προσπάθεια επιβολής μιας ανορθόδοξης πολιτικής ορθότητας, ενός αντίστροφου ρατσισμού και μιας ύπουλης λογοκρισίας της σκέψης. Εάν στα μέσα της δεκαετίας του '90 μιλούσε κανείς για "γάμο ομοφυλοφίλων" στην Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη, θα αντιμετωπιζόταν με θυμηδία.
  Κι όμως, από τη μία μέρα στην άλλη, ανακαλύφθηκε το θέμα αυτό και έγινε ζήτημα η "έλλειψη δικαιώματος στο γάμο" μιας ολόκληρης κατηγορίας του πληθυσμού. Μπήκε στην πολιτική ατζέντα και κατέληξε να θεσμοθετείται. Κι όμως, σήμερα, στις χώρες όπου αναγνωρίζεται μια αστική σύμβαση τέτοιου τύπου, λιγότερο από το 15% των ομοφυλόφιλων ζευγαριών ασχολείται να επισημοποιήσει τη σχέση. Αυτό θα έπρεπε να μας λέει πολλά... Δεν είναι μια κατάκτηση. Είναι μια συμβολική νίκη της "απελευθέρωσης". Είναι μια σκέτη προβοκάτσια.
  Προ λίγων ετών, θα ορκιζόμασταν ότι "αυτά στην Ελλάδα δε γίνονται". Διότι κάποιοι δεν είναι τόσο "ανεκτικοί" αλλά και οι υπόλοιποι δεν τρελαθήκαμε τελείως. Η παρακμή όμως άγγιξε την Ελλάδα και σε αυτό το θέμα. Εξάλλου, πριν την οικονομική κρίση, η χώρα μαστιζόταν από κοινωνική και αξιακή κρίση. Όταν λίγο παλαιότερα έλεγαν κάποιοι "μετά το γκέι γάμο θα ακολουθήσει ο γάμος μεταξύ περισσοτέρων των 2 ατόμων και μετά ο γάμος ανθρώπων-σκύλων" τους θεωρούσαν γραφικούς συνομωσιολόγους. Και να που τώρα κατά εκεί οδεύουμε... Περαστικά μας!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Κωνσταντίνος 09/06/2013 20:53:42

   ''Ἡ παρακμή ἄγγιξε ὅμως τήν Ἑλλάδα καί σέ αὐτό τό θέμα''.
   Πόσο δίκιο ἔχεις ἀγαπητέ Κωνσταντίνε!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κωνσταντίνος 09/06/2013 22:08:29

   Μια χαρά τα λες. αγαπητέ Κωνσταντίνε.

  • tk avatar
   tk @ Κωνσταντίνος 11/06/2013 03:56:26

   Οι χωρες που εχουν θεσμοθετησει τον γκέι γαμο, δε δειχνουν καθολου να βαδιζουν προς τα εκει που λετε. Τα περι σκυλων και πολυγαμιας ειναι απλες φαντασιες.
   Σκοπος του νόμου του γκέι γαμου, δεν ειναι να παντρευτουν ολοι οι γκέι. Σκοπος ειναι οι γκέι που ΘΕΛΟΥΝ να παντρευτουν, να εχουν το δικαιωμα. Προφανως ειναι λιγοι επι του συνολου, επειδη το σκεφτονται πολυ σοβαρα, πριν το κανουν, οπως και το να αποκτησουν παιδια. Σε αντιθεση με τους στρέιτ, που σχεδο το κανουν απο συνηθεια, και πολλες φορες παρατανε τα παιδια τους στο δρομο, αφου δεν ηταν ετοιμοι ή ικανοι να τα μεγαλωσουν.

 44. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 09/06/2013 19:47:14

  Θυμάμαι αρχές τις δεκαετίας του ’70 το πανηγύρι που γινόταν με τις αδερφές (τότε κανένας δεν τις έλεγε αδερφές) γύρω από την πλατεία Ομονοιας (στον υπόγειο κινηματογράφο και την καφετέρια του Ξενοδοχείου Ομόνοια (νυν Hondos) . Το χαρακτηριστικό τους ήταν το τσαντάκι και το …λιγωμένο βλέμμα. Κάθε τόσο ακουγόταν τρεχάλες και σφαλιάρες από χωριατάκια που μόλις είχαν κατέβει στην Μενάνδρου από το ΚΤΕΛ των υπεραστικών και είχαν εντοπίσει κάποια. Τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο να μας εγκαλούν. Οι σημερινοί ούτε καλιαρντά δεν ξέρουν και θέλουν νυφικά , κουφέτα και παιδιά. Παλιά όποια έκανε πρώτη παιδί έπαιρνε 1 εκατομμύριο δραχμές. Τώρα θα πάρει ένα εκατομμύριο ευρώ.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Π. Ευθυμιάδης 09/06/2013 20:32:42

   Μια χαρά τα ξέρουν τα καλιαρντά (ειδικά οι ¨κουλές") και τις ξεπέτες μια χαρά τις κάνουν όντας "σε σχέση". Απλά, οι συγκεκριμένοι που θέλουν τα παιδιά, το κάνουν για αυτοεπιβεβαίωση και από κακία και συμπλεγματικότητα. Εχω φίλους σοβαρούς ομοφυλόφιλους που συμφωνούν μαζί μου. Αυτοί είναι έντιμοι με τους εαυτούς τους, δεν θέλουν παιδιά.

 45. greekfournaris avatar
  greekfournaris 09/06/2013 20:14:37

  επαναλαμβανω σχολιο που ειχα γραψει εδω στο antinews.gr (για το ιδιο θεμα στο παρελθον):

  τα περισσοτερα σχολια επιβεβαιωνουν απλά ότι η Ελλάδα ειναι το τελευταιο κομμουνιστικο κρατος στην Ευρωπη… Ένα κρατος που πολλοι πολιτες του θεωρουν σωστο το ιδιο το κρατος να εχει λογο, να παρεμβαινει, να περιοριζει και να καθοριζει τη ΣΥΜΒΑΣΗ του (πολιτικου) γαμου που θελουν να συναψουν 2 πολιτες που εχουν συμπληρωσει το 18ο ετος της ηλικιας του (η μοναδικη προυποθεση που βαζει ο Ελληνας νομοθετης).

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ greekfournaris 09/06/2013 22:06:45

   Ε, και τότε και τώρα το σχόλιο σου δεν απαντάει στο ζήτημα. Και το να μεγαλώνεις παιδιά δεν είναι απλά συμβόλαιο, ζήτημα "ελεύθερης βούλησης" δυο συμβαλλομένων, ανεξαρτήτως φύλου. Μιλάμε να μεγαλώσεις παιδιά, όχι να πάρετε διαμέρισμα εξ αδιαιρέτου, αγαπητέ...

   • greekfournaris avatar
    greekfournaris @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 23:04:12

    Φαήλο, δεν αναφέρθηκα στο ζητημα της υιοθεσιας, αλλα σε αυτο του γαμου. Δε θεωρω οτι ειναι αλληλενδετα, κι ουτε πρεπει!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ greekfournaris 10/06/2013 12:33:41

     Είναι διακωμώδηση του θεσμού της οικογένειας. Τόσο απλά.

 46. Zugzwang avatar
  Zugzwang 09/06/2013 20:32:50

  @warrior
  Οι ομοφυλοφιλοι στην Ελλαδα εχουν τα ιδια δικαιωματα με τους υπολοιπους πολιτες και δεν διωκονται απο κανενα.Ευτυχως.
  Αν σε διαβαζε καποιος που δεν γνωριζει την Ελλαδα θα νομιζε οτι βαζουμε καθε μερα στην πλατεια Συνταγματος στην πυρα ενα τουλαχιστο ομοφυλοφιλο. Τα πραγματικα προβληματα τα εχουν σημερα οι ανεργοι, οι αρρωστοι που στερουνται περιθαλψης, που ο αριθμος τους συνεχως μεγαλωνει, αυτοι που χανουν τα σπιτια τους και τοσοι αλλοι δυστυχεις. Δεν τα εχει ο Μητσος που θελει να παντρευτει τον Μπαμπη.

  • warrior avatar
   warrior @ Zugzwang 09/06/2013 21:38:18

   Έχετε δίκιο. Έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι οι άλλοι. Κάντε μια βόλτα και πείτε το αυτό και σε άλλες χώρες, γιατί προφανώς κάτι αντιληφθήκατε που διέφυγε από όλους εμάς τους υπόλοιπους.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Zugzwang 09/06/2013 21:48:13

   @warrior
   Εχω αντιληφθει οτι μονο 15 χωρες στις πανω απο 200 εχουν αναγνωρισει τον γαμο των ζευγαριων ομοφυλοφιλων και την υιοθεσια παιδιων απο αυτα. Εχω αντιληφθει επισης οτι το προβλημα το εχει αυτος που πειναει, ο αστεγος, ο ανεργος, ο αρρωστος που δεν εχει περιοαλψη κοκ και οχι ο Μητσος που θελει να παντρευτει τον Μπαμπη.

  • warrior avatar
   warrior @ Zugzwang 10/06/2013 14:13:45

   Έχετε δίκιο. Μόνο 15 χώρες. Οι πιο υποανάπτυκτες, οι πιο απολίτιστες, οι πιο φτωχές και οι λιγότερο ευημερεύουσες.

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ Zugzwang 10/06/2013 15:28:55

   Πολεμιστή της φακής, να πας να ζήσεις με τους ...πολιτισμένους. Εμείς άλλη διαστροφή ντυμένη ''εξέλιξη'' δε χρειαζόμαστε.

 47. Ηλίας Κοντάκος avatar
  Ηλίας Κοντάκος 09/06/2013 20:37:11

  Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα ποτέ, παρά την προφανή αναγκαιότητα για την ύπαρξή τους.

 48. DebbyTant avatar
  DebbyTant 09/06/2013 21:55:59

  Γονεις επιβαλεται να ειναι μονο οσοι αγαπουν κ φροντιζουν τα παιδια.
  Στρειτ η γκεη.
  Η ομοφυλοφιλοι ανα τους αιωνες κυνηγηθηκαν για να ειναι εκβιασιμοι απ τις εξουσιες.
  Ειμαι στρειτ.

 49. Γιώργος avatar
  Γιώργος 09/06/2013 22:35:43

  Να δούμε πως θα την γλιτώσουν οι ομοφυλόφιλοι σε δέκα χρόνια που θα έχουν νομιμοποιηθεί, ξέρω γω, κάνα εκατομμύριο Σουνίτες... Δεν γίνεται να στηρίζεις ΚΑΙ ομοφυλόφιλους ΚΑΙ μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, είναι αντιφατικό...

 50. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/06/2013 23:03:59

  Πάντως ανησυχώ βρε παιδιά. Ο Δρόλαπας ακόμη δεν βγήκε να διαφωνήσει και να μου την "πει", ως συνήθως. Μάλλον σήμερα χτύπησα κάποια ευαίσθητη χορδή του και τον πλήγωσα...

 51. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 09/06/2013 23:19:11

  Πρώτα θ'ελουν να πετ'υχουν την υιοθεσ'ια απ'ο ομοφιλ'οφιλους και μετ'α το δικα'ιωμα στην κτηνοβασ'ια και τέλος το δικα'ιωμα στην παιδοφιλία. Ολα αυτά τα απαρ'αδεκτα θα θεωρηθούν Δικαιώματα. Και εμείς οι γονείς θα πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά μας από όλους αυτούς τους περίεργους.

 52. Argiris Liakos avatar
  Argiris Liakos 09/06/2013 23:32:04

  Ηθη ,εθιμα,αποψεις,θεσεις,καταστασεις που υπηρχαν την εποχη των παππουδων μας τωρα τα βλεπουμε και μειδιαμε.Ετσι ειναι τα πραγματα.Σε καποια χρονια θα θεωρειτε φυσιολογικο να υιοθετουν 2 μπαμπαδες η 2 μαμαδες καποιο παιδι.Εναι κατι νεο γιαυτο υπαρχουν οι αντιδρασεις.Εγινε η αρχη.Το παιδακι που υιοθετησε ο Ελτον Τζον και ο η κολητος του λετε να εχει προβλημα??Μια χαρα θα περασει.Τι ξυλο επεσε για το μινι.Για την παρθενια.Για τα μακρια μαλλια.Για εξωγαμα.Αυτο που καποτε για καποιους ηταν αδιανοητο σημερα ειναι η πραγματικοτητα.Οποιοι δεν προσαρμοζονται στα νεα δεδομενα καταντανε γραφικοι.

 53. Ξένος avatar
  Ξένος 10/06/2013 02:20:13

  Τι δηλητήριο είναι αυτό που βγάζετε όλοι σας εδω μέσα όταν μιλάτε για τους ομοφυλόφιλους όμως, τι πράγμα είναι αυτό. Προσωπικά με ενοχλεί η χυδαιότητα είτε προέρχεται από την Πετρούλα είτε από τον Ψινάκη. Για λόγους σεβασμού στον πολιτισμό της χώρας που ζω, δεν θέλω να τους δω να γιορτάζουν τη σχέση τους με θεσμική βούλα ή να υιοθετούν παιδιά. Μέχρι εκεί. Αλλά αυτό που βγάζετε όλοι σας εδω κάθε φορά που ανακύπτει ζήτημα, από τα δήθεν αθώα πειράγματα και αστειάκια μέχρι την απροσχημάτιστη αποστροφή, με κάνει να πιστεύω οτι ο μοναδικός ή έστω ο κυριότερος λόγος που δεν είστε χρυσαυγίτες είναι επειδή δεν θα θέλατε να χρεωθείτε τη στάμπα του φιλοναζί. Κατά τα άλλα αν δεν υπήρχε αυτή η παράμετρος ο φυσικός σας χώρος και το επίπεδό σας είναι για εκεί, καρφωτό.

  • greekfournaris avatar
   greekfournaris @ Ξένος 10/06/2013 02:28:03

   Συμφωνώ απόλυτα!

 54. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/06/2013 05:49:03

  Ἄν εἶσαι παπᾶς ἤ καθηγητής τῶν θρησκευτικῶν,τότε νά διορθώνεις τούς παπάδες ἄν κάνουν λάθος,ἄν δέν ἔχεις σχέση μέ τό ἀντικείμενο ὅμως,μή λές πολλά γιατί πετᾶς μπαρούφες! Μπορῶ νά σοῦ παραθέσω χωρία ἀπό τήν Κ.Δ.,πού ὁ Ἀπ.Παύλος καταδικάζει μαζί μέ ἄλλα ἁμαρτήματα καί τήν ἀρσενοκοιτία συγκεκριμμένα,ὅπως: Α'Κορινθ. 6,9 Α'Τιμοθ. 1,10
  Ἐκτός κι ἄν κι ἐσύ-ὅπως πολλοί-δέν παραδέχεσαι ὅτι κι ὁ Ἀπόστολος Παύλος μιλοῦσε ἐξ' ὀνόματος τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ...

  • Ηλίας Κοντάκος avatar
   Ηλίας Κοντάκος @ Κυθήριος 10/06/2013 06:19:11

   Επιβεβαίωσες το σχόλιο του Στέργιου. Είπε ότι ο Χριστός δεν καταδίκασε ποτέ την ομοφυλοφιλία (που είναι και αλήθεια) και επικαλέστηκες τον Απόστολο Παύλο για να αποδείξεις ότι ο Χριστός την καταδίκασε. Νομίζω ότι, αν ο ίδιος δεν κατανοείς το οξύμωρο, τότε κάτι πάει στραβά με την κοινή λογική.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Ηλίας Κοντάκος 10/06/2013 12:16:39

    Τό: (που είναι και η αλήθεια) πού λές,πού τό εἶδες γραμμένο;Παράθεσε κάποια παραπομπή,ὄχι λόγια τοῦ ἀέρα! Ἀπό κεῖ καί πέρα ἄμα δέν καταλαβαίνεις τί λέμε καί τί γράφουμε τότε μήν ἀσχολεῖσαι,γιατί τό κουράζεις τό θέμα...

    • Ηλίας Κοντάκος avatar
     Ηλίας Κοντάκος @ Κυθήριος 10/06/2013 14:20:14

     Μιλάτε σοβαρά; Θέλετε παραπομπή για κάτι που δεν υπάρχει; Εσείς δώστε μου παραπομπή πού ακριβώς στην Καινή Διαθήκη μνημονεύονται λόγια του Ιησού που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία. Γιατί εξ όσων γνωρίζω, το διαζύγιο π.χ. το καταδίκασε. Όχι όμως και την ομορφυλοφιλία.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Ηλίας Κοντάκος 10/06/2013 15:31:11

      Mά,δέν εἶπα ὅτι μόλησε ὁ Χριστός γιά τό συγκεκριμμένο θέμα.Ὁ Ἀπόστολος Παύλος μίλησε,ἔδωσα παραπάνω στό σχόλιό μου πρός τόν Στέργιο καί συγκεκριμμένες παραπομπές,μή τίς ἐπαναλαμβάνω.
      Ὁ Ἀπόστολος Παύλος καταλαβαίνετε βέβαια ὅτι μιλοῦσε ὥς Απόστολος τοῦ Χριστοῦ καί ὄχι δικός μου...

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Κυθήριος 10/06/2013 17:05:37

      μόλησε..καλά,...μίλησε!

     • Ηλίας Κοντάκος avatar
      Ηλίας Κοντάκος @ Κυθήριος 10/06/2013 17:55:11

      Χαίρομαι που συνεννοηθήκαμε. Και που τουλάχιστον παραδεχτήκατε ο Χριστός δεν είπε κουβέντα για το θέμα. Υποθέτω επίσης ότι μέσα στη μεγαλοσύνη Του, αν ήθελε να πει, θα έλεγε. Δεν κατανοώ γιατί να το κάνει δι' αντιπροσώπου.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Κυθήριος 10/06/2013 19:31:29

      Ἔλα ντέ,καί τούς Ἀποστόλους τί τούς ἤθελε; Νά τοῦ πάρουν καί τή δόξα;...

    • Ηλίας Κοντάκος avatar
     Ηλίας Κοντάκος @ Κυθήριος 10/06/2013 14:29:32

     Μιλάτε σοβαρά; Θέλετε παραπομπή για κάτι που δεν υπάρχει; Εσείς δώστε παραπομπή πού ακριβώς στην Καινή Διαθήκη μνημονεύονται λόγια του Χριστού με τα οποία καταδικάζεται η ομοφυλοφιλία. Γιατί εξ όσων γνωρίζω, ο Χριστός καταδίκασε π.χ. το διαζύγιο. Όχι την ομοφυλοφιλία.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Ηλίας Κοντάκος 10/06/2013 22:38:15

      Αγαπητοί Ηλία Κοντάκο και Στέργιο,
      μήπως σας λέει κάτι η Ευαγγελική ρήση :

      " Άνθρωπος, εν τιμή ων, ού συνήκε, παρασυνεβλήθη τοις κτήνεσι τοις ανοήτοις και ομειώθη αυτοί;;;;;;;;;;;;;;;

     • warrior avatar
      warrior @ Ηλίας Κοντάκος 11/06/2013 08:39:26

      Eσείς τη ρήση "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" τη γνωρίζετε;

 55. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/06/2013 05:53:27

  Ὄχι,ὁμολογῶ ὅτι δέν τό ἔχω διαβάσει καί θά προσπαθήσω νά τό κάνω!
  Ἐσεῖς ἀπ' ὅ,τι καταλαβαίνω ὅμως δέν ἔχετε διαβάσει τήν Καινή Διαθήκη,ἤ ἄν τήν ἔχετε διαβάσει,τήν ἐρμηνεύετε κατά τό δοκοῦν...

 56. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/06/2013 05:59:52

  Γιατί δέν ἔβγαζες ἀπό τήν ἀρχή λοιπόν φίλε μου,αὐτό πού ἤθελες νά βγάλει ἀλλά κρατιόσουν μέ τόσο κόπο; Καί τράβηξες καί τόση κούραση μέ τόσα σχόλια πού ἔγραψες;
  Γιά σένα λοιπόν καθένας πού δέν θεωρεῖ φυσιολογικό κάτι,εἶναι χρυσαυγίτης...!
  Ἄμ,ἀπ' αὐτό τό συμπέρασμα πού ἔτσι ἀβίαστα ἔβγαλες,φαίνεται καί τί κατάλαβες ἀπ' ὅλη τή συζήτηση.............

  • Ξένος avatar
   Ξένος @ Κυθήριος 10/06/2013 06:25:56

   Όχι, για εμένα "κρυφο-χρυσαυγίτης που ίσως δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος" είναι εκείνος που όταν δεν θεωρεί φυσιολογικό μια νόμιμη ανθρώπινη συμπεριφορά ή αίτημα, γενικεύει κακόβουλα χρησιμοποιώντας Κασιδιάρικη φρασεολογία σε προσβλητικό τόνο και ύφος ενώ το μόνο που λείπει για να έρθει να δέσει το σκηνικό όταν αλληλοχαριεντίζεται και αλληλοσυγχαίρεται με τους ομοίους του θα ήταν να λέει ο ένας στον άλλο "Ατσααα" και "Ίσι μουρφή!”. Αλλά πολυτονικά και άψογη ορθογραφία, μη μας πούνε και ακαλλιέργητους.

 57. Αν... avatar
  Αν... 10/06/2013 06:41:44

  @ Στέργιος : Κάνετε ένα ηθελημένο λάθος! Κάνετε και τον ...αφελή. Ξέρετε πολύ καλά οτι άλλο ''δαμάζω'' τη φύση (το κατά...δύναμιν) προκειμένου να εκμεταλλευτώ, αξιοποιήσω τις δυνάμεις της ώστε να επιβιώσω ή να εξασφαλίσω καλύτερους όρους διαβίωσης και άλλο προκειμένου να ικανοποιήσω τις ηδονιστικές μου ...απαιτήσεις, ιεροποιώ την ''παρεκτροπή'' του φυσικού και προσπαθώ να την επιβάλλω ως...κανόνα.
  Το σεξ στη φύση, σημαίνει ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ των ειδών. Το να μην διαιωνίζουμε κάθε φορά :-) το είδος μας, αποτελεί μιά αθώα πονηριά στο παιχνίδι. Το να κοροϊδευόμαστε οτι μπορούμε να αλλάξουμε τους ρόλους που η φύση ορίζει για το θηλυκό και το αρσενικό, εκτός από ανοησία, είναι και ύβρις. Μπορεί κανείς να παίζει όποιο παιχνίδι τον ευχαριστεί, αλλά το να έχει πλήρη επίγνωση της επιλογής και των δυνατοτήτων του, τον προστατεύει τελικά κι από την παράνοια.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Αν... 10/06/2013 20:43:55

   Α ρε βασίλισσα !
   Χαλάλι σου !
   Προσυπογράφω μετά μανίας !

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Αν... 11/06/2013 09:19:20

   Αγαπητη βασιλισσα η πιο μικρη αλλα και η πιο μεστη και περιεκτικη αναλυση που εχω διαβασει.....
   Η δυνατοτητα χειρισμου εκ μερους σου της Ελληνικης γλωσσας καθε φορα με αφηνει ευχαριστα εκπληκτη!
   "αθωα πονηρια"; τι απαλα που το περασες!
   Οσο για το "χαλαλι" που εισεπραξες απο τον Παυλο τι να πω, ως μεγαλοθυμη γαλαζοαιματη συγχωρα τον. Χειροφιλημα σου εκανε!

   • Αν... avatar
    Αν... @ Ρηνα 11/06/2013 12:07:08

    :-) Αγαπητή Ρήνα (σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια), αλλά δεν του έχω εμπιστοσύνη. Είναι ...κυκλοθυμικός. Πρέπει να περάσει καιρός για να επανορθώσει... Δε χρειάζομαι χειροφιλήματα, μου αρκεί ο σεβασμός. Αν μετρήσω τις παρελθούσες και αναίτιες εκτοξεύσεις κακίας του.....
    Σωστά του έχω υποσχεθεί μετά από ανεπίτρεπτη λεκτική του εκτροπή, οτι δεν πρόκειται να του απευθυνθώ πια. Δεν πατάμε το κουμπί κι αλλάζουμε τραγούδι όποτε μας καπνίσει! :-)

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Αν... 12/06/2013 18:10:05

     Βασίλισσα,

     Ας ειν ' καλά το γινάτι σου, εγώ δεν σε παρεξηγώ!

     Μακάρι να μπορούσες να δείς, έστω και το ένα δέκατο από τις ...."κακίες" σου, τις οποίες εγώ παραβλέπω και παραγράφω!
     Μακάρι, να μπορούσες να κατανοήσεις, ότι υπάρχουν και κάποιοι - εις πείσμα του δικού σου πείσματος - που προκειμένου να επιβραβεύσουν κάποια άποψη, επί θέματος πολύ πιο σοβαρού από ότι τα μικροπολιτικά, για τα οποία κάποτε αντήλλαξε "βαριές" και σκληρές εκφράσεις, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, να ξεπεράσουν τον εγωισμό τους !!!!

     Τί να κάνουμε!
     Δεν είμαστε όλοι ίδιοι !

     Κρίμα !!!!!!!!!!!!!!

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Αν... 12/06/2013 18:20:17

     Εγώ πάντως, επειδή είσαι και λαλίστατη, οψέποτε διαβάζω σχόλιό σου, το οποίο, αφ' ενός μεν με ανεβάζει, αφ' εταίρου δε, είναι αποφορτισμένο από ισχυρή δόση οίησης και εγωπάθειας,

     θα το εγκωμιάζω,

     γιατί το έχω ανάγκη!
     Αδιαφορώ για την αντίδρασή ή σου!
     Δικαίωμά μου δεν είναι ;!;!;!;

 58. Αν... avatar
  Αν... 10/06/2013 06:45:23

  Όσο κι αν συνεχίσετε, ξέρετε οτι αυτά που λέτε, είναι μονάχα στρακαστρούκες-σοφιστείας. Κάνουνε λίγο παραπάνω θόρυβο αλλά όταν ''σκάζουν'', δε μένει απολύτως τίποτε ..... :-)

 59. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/06/2013 06:51:46

  Eἶδες πού τελικά δέν ἔχεις καταλάβει τί παίζει,τουλάχιστον ὅσον ἀφορᾶ τά δικά μου σχόλια;
  Ἄλλο ἡ νόμιμη συμπεριφορά ἤ αἴτημα καί ἄλλο τό ἠθικόν τοῦ ὁποιουδήποτε αἰτήματος,τῆς υἱοθεσίας παιδιῶν ἀπό ὁμόφυλα ζευγάρια ἐν προκειμένω.
  Τήν ''κακόβουλη γενίκευση'' στά σχόλιά μου,πού τήν εἶδες,νομίζω ὅτι εἶπα καθαρά τή γνώμη μου γιά μιά συγκεκριμμένη παράμετρο τοῦ θέματος τῆς ἀνάρτησης.
  Μᾶλλον τό δικό σου ὕφος εἶναι προσβλητικό καί ''κασιδιάρικο'' ὅταν ἀναφέρεις χαριεντισμούς μέ ὁμοίους.Ἐσύ μέ ὅποιους ἀπό τούς ὁ μοίους σου ἀλληλοσυγχαρεῖς ἤ ἀλληλοσυγχαίρεσαι δέ σοῦ λέει κανεῖς κάτι.
  Τέλος,ὅσον ἀφορᾶ τό πολυτονικό,ἔτσι μ' ἀρέσει καί γράφω,ἐγῶ δέν καυτηρίασα οὕτε τόν τρόπο γραφῆς σου,οὔτε τήν ὀρθογραφία σου!
  Ἐκτός κι ἄν,ἐλλείψει ἐπιχειρημάτων,κολλᾶς σ' αὐτά...Τήν καλημέρα μου!

  • Ξένος avatar
   Ξένος @ Κυθήριος 10/06/2013 09:12:15

   Μα και εσύ προσωπικά πέρα από μια απλή διαφωνία αισθητικής με την ομοφυλοφιλία και αντίρρηση θεσμοθέτησής της για λόγους προστασίας της πολιτισμικής μας ταυτότητας, μίλησες για «στραβό» και «ίσιο» και άφησες να εννοηθεί σε σχόλιο του Στέργιου πως το να κοροϊδεύει κανείς, να προπηλακίζει, να χυδαιολογεί και να αποκληρώνει ομοφυλόφιλο είναι καλώς συμβαίνον αφού είναι φυσιολογικό. Πώς λοιπόν είσαι εκτός πλάνου, με ποια λογική εξαιρείσαι από την κριτική μου;
   Η παιδοφιλία, η κτηνοβασία, η νεκροφιλία είναι διαστροφές και μάλιστα ακραίες κι αυτό θα το παραδεχθεί σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα και η συντρηπτικότατη πλειοψηφία του ανθρώπινου είδους. Η ομοφυλοφιλία όμως, που να χτυπιόμαστε στο τσιμέντο, στον ανεπτυγμένο κόσμο δεν μπορεί να εντάσσεται πλέον στις διαστροφές και την παθολογική συμπεριφορά γιατί έτσι κανονικά είναι για «θεραπεία» κόσμος και κοσμάκης. Με την λογική σου θα μπορούσα κι εγώ να θεωρώ τον στοματικό έρωτα διαστροφή και κάθε σου αντεπιχείρημα να ισχυρίζομαι οτι προέρχεται από νεοταξίτικες, σκοτεινές και καταχθόνιες πηγές της διεθνούς κοινότητας. Προσωπικά ροπή στην ομοφυλοφιλία μπορεί να μην έχω, αλλά έχω κι εγώ τα δικά μου στην σεξουαλική μου σφαίρα που όποιος τολμήσει να μου τα θίξει και να υπονοήσει μπροστά μου πως πρέπει να λογιστώ ως βιολογικά κατώτερός του, αναγκαστικά θα νιώσω την παρόρμηση να του χωρίσω το πρόσωπο σε μερίδες. Και σε αντίθεση με τον Φαήλο, πολύ θα ήθελα η πολιτεία να προστατεύει μέσω της παιδείας και του πολιτισμού ορισμένες σύννομες και ψυχιατρικά αποδεκτές σεξουαλικές συμπεριφορές από την κοινωνική χλεύη και τον τραμπουκισμό. Μπορώ να ταυτιστώ λοιπόν με τον.. “ομοφυλόφιλο καημό” τηρουμένων των αναλογιών και μέχρι ενός σημείου όπως προείπα.
   Ξέρεις, η εξελικτική διαδικασία δεν έχει μόνο βιολογική υπόσταση, έχει και πολιτισμική. Αν η ομοφυλοφιλία ήταν κάτι τόσο στρεβλό και τόσο μεγάλη κατάντια όπως το παρουσιάζεις εσύ και άλλοι, δεν θα το επέτρεπε η ίδια η ανθρωπότητα να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Βρισκόμαστε δηλαδή για ακόμα μια φορά μπροστά στο κλασικό παράδοξο «Φύση εναντίον Φύσης». Σταματήστε να λέτε στη Φύση τι πρέπει να κάνει, η Φύση δεν είναι τσιφλίκι κανενός να μιλάει εξ’ονόματός της. Στην ανθρώπινες κοινωνίες υπάρχει η δράση, υπάρχει η αντίδραση και εκ του αποτελέσματος προκύπτει το τελικό ταμείο. Δεν χρειάζεται εκπρόσωπο, μιλάει μόνη της δια της πράξης. Αν θέλεις να αντιδράσεις έντονα κάνε το, αλλά τη φύση άστην ήσυχη. Ο κόσμος είναι πολύπλοκο πράγμα και όσοι λειτουργούν με ισοπεδωτικές υπεραπλουστεύσεις βρίσκονται σταθερά στον πάτο του.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Ξένος 10/06/2013 13:36:11

    Ἀφοῦ θέλεις νά κάνεις τό δικηγόρο τοῦ Στέργιου,γιά πές μου,τό ἐπιχείρημά του:''ο άνθρωπος είναι περισσότερο ΑΝΘΡΩΠΟΣ επειδή πάει κόντρα στη φύση'' σοῦ φαίνεται στραβό ἤ ἴσιο;
    Το γενικευμένο ἰσοπεδωτικό του συμπέρασμα ὅτι ὅλοι οἱ γονεῖς ἔχουν σκουριασμένα μυαλά,σοῦ φαίνεται στραβό ἤἴσιο;
    Ἤ μήπως σκουριασμένα μυαλά εἶναι ἐπειδή ἀντιδροῦν στήν ἰδέα νά ἀποκτήσουν ἐγγονάκι ἀπό τόν ἔρωτα τοῦ γιοῦ τους μέ τόν ἀγαπημένο του...
    Λές ὅτι ἡ φύση ''δέν εἶναι τσιφλίκι κανενός γιά νά μιλᾶ ἐξ' ὀνόματός της''.Μπορεῖ ὅμως κάποιος νά πηγαίνει κόντρα σ' αὐτήν καί νά θεωρεῖ τούς ἄλλους παρά φύσιν;
    Πές μου καθαρά,χωρίς περιστροφές καί σοφιστείες: εἶναι σύμφωνο μέ τή φύση νά μεγαλώνει ἕνα παιδί μέ δυό μπαμπάδες; Γιατί δέν μπορεῖ νά εἶναι ὅλα κατά φύσιν,κάπου ἐνυπάρχει καί τό παρά φύσιν πώς νά τό κάνουμε!
    Τέλος,λές πολύ σωστά ὅτι,ὁ κόσμος εἶναι πολύπλοκο πράγμα,ἐγῶ ὅμως θά πῶ ὅτι πλλοί τά ἰσοπεδώνουν ὅλα γιά νά ζοῦμε ὅλοι στόν πάτο...
    Ἔ,δέν γίνεται...

    • Ξένος avatar
     Ξένος @ Κυθήριος 10/06/2013 15:02:00

     Ο Στέργιος το είπε με την έννοια πως ακόμη και με την γεωργία ή την κτηνοτροφία ο άνθρωπος πήγε κόντρα στη Φύση. Δεν άφησε την Φύση να τον κάνει ότι θέλει εκείνη. Αλλά εδώ υπάρχει πάλι το φιλοσοφικό μπουρδούκλωμα του πώς γίνεται να θεωρούμε οτι υπάρχει περίπτωση πλάσμα της Φύσης να πηγαίνει κόντρα σε αυτή χωρίς την συγκατάθεσή της. Αυτεξούσιο έχει; Είναι έξω από το σχήμα αιτίου-αιτιατού;
     Θέλω να πω οτι, το να πηγαίνεις κόντρα στη φύση δεν μπορεί παρά να είναι και αυτό μέρος της φυσικής εξελικτικής πορείας. Και όπως ο ομοφυλόφιλος είναι δημιούργημα της φύσης, έτσι φύση είναι και οι διώκτες του. Φύση είναι και οι επικριτές των διωκτών του. Και ου το καθ’ εξής. Αυτό εννοώ κι εγώ όταν λέω πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την φύση ως επιχείρημα γιατί καταλήγει σχεδόν πάντοτε λούπα.
     Όταν οι ετερόφυλοι αυτοπροσδιοριζόμαστε ως «θεματοφύλακες και εγγυητές της συνέχισης του είδους» πιστεύοντας οτι φυλάμε εξελικτικές Θερμοπύλες, το πράγμα μπλέκει τόσο άσχημα που είναι αδύνατον πάνω σε αυτή τη βάση να μη ξεκινήσουν να λέγονται ασυναρτησίες και ασχήμιες.
     Για να μην ερχόμαστε λοιπόν σε τέτοια αδιέξοδα που κάνουν κακό σε άλλους και λερώνουν και εμάς τους ίδιους που τα λέμε, το καλύτερο όλων είναι να παραδεχθούμε ήρεμα και τίμια οτι διαφωνούμε με τον ομόφυλο γάμο και της υιοθεσίες κυριότατα και πάνω από όλα για λόγους πολιτισμικών εξαρτήσεων και αισθητικής. Δεν είναι καθόλου λίγο πράγμα, εδώ είναι Ρωμανία. Γι αυτό και έγραψα νωρίτερα οτι, σαν μια σωστή κίνηση τακτικής και ισορροπίας πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να ενημερώνουν την πολιτεία με ένα συμβόλαιο για την συμβίωσή τους, να απολαμβάνουν μια πρόνοια και προστασία θεσμοθετημένα και αναγνωρισμένα (δεν είναι όλοι οι ομοφυλόφιλοι έντεχνοι και βολεμένοι όπως το παρουσιάζουν μερικοί εδώ) ως δυο άνθρωποι που ζουν μαζί στις δυσκολίες και συνεισφέρει ο ένας στον άλλον κάτω από την ίδια στέγη, κι έτσι έχοντας κι εμείς κάνει μια ελάχιστη θεσμική παραχώρηση λόγω των καιρών, μπορούμε μετά να ζητήσουμε (χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι αν χρειαστεί) να γίνει και από πλευράς των Ελλήνων ομοφυλοφίλων υποχώρηση στα αιτήματα για γάμους και υοθεσίες ανεξάρτητα του τι συμβαίνει στην Εσπερία. Έτσι θα έχουμε διαφυλάξει την βυζαντινή μας ιδιαιτερότητα χωρίς περιττές συγκρούσεις και στείρα άρνηση. Δεν είναι «εχθρός» οι ομοφυλόφιλοι, δεν μιλάμε για τίποτα Τούρκους. Είναι πολίτες και ο καιρός ωρίμασε αρκετά και μας προσπερνάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ακαμψία πληρώνεται.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Ξένος 10/06/2013 15:49:04

      Εἶπες μιά λέξη πού ἐξηγεῖ πολλά πράγματα καί δημιουργεῖ ἄλλα πολλά θέματα γιά συζήτηση: ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ!
      Ἐκεῖ ἀκριβῶς ἔγκειται καί ἡ ἐλευθερία τοῦ ἀνθρώπου νά πράττει ὅ,τι θέλει,ἀρκεῖ βέβαια νά εἶναι σύννομο.
      Ὑπάρχουν ὅμως καί κανόνες,ἠθικοί νόμοι,πού ναί μέν τό αὐτεξούσιο μπορεῖ νά τούς παρακάμψει,αὐτό ὅμως δέν σημαίνει ὅτι δέν θά ὑποστεῖ καί κάποιες συνέπειες,εἴτε βάσει ἠθικῶν,εἴτε πνευματικῶν,εἴτε κοινωνικῶν νόμων.
      Συμφωνῶ μαζί σου ὅτι,πρέπει ἐάν κάποιος διαφωνεῖ,νά τό κάνει τίμια καί μέ ἠρεμία..Ισως τό ὕφος μου νά ἦταν λίγο ἔντονο στήν ἀρχή,ἀλλά νομίζω ὅτι ἀπό τήν ἀρχή εἶπα τίμια τή γνώμη μου καί εὐθαρσῶς δήλωσα καί δηλώνω,ὅτι δέν εἶμαι ἐγῶ αὐτός πού θά κρίνει τί σεξουαλική ζωή θά ἀναπτύξει κάποιος στή ζωή του,δέν μπορῶ ὅμως νά δεχτῶ τίς ὁμοφυλοφιλικές σχέσεις σάν κάτι πού τό θεωρῶ φυσιολογικό,ἄν καί δέν ἔχω κανένα πρόβλημα συναναστροφῆς μέ κάποιον ὁμοφυλόφιλο,ἄνθρωπος ὅπως κι ἐγῶ εἶναι κι αὐτός μέ τά δικά του πάθη ὅπως κι ἐγῶ μέ τά δικά μου,ἀλλά δέν μπορῶ νά δεχτῶ μέ τίποτα τό ἐνδεχόμενο νά νά υἱοθετήσουν παιδιά τά ὁμοφυλόφιλα ζευγάρια. Ἀπλά!

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ Κυθήριος 10/06/2013 15:16:14

     Απάντησέ μου, σε παρακαλώ: ο άνθρωπος ζει σε φυσική κατάσταση; Κυκλοφορεί γυμνός, τρώει ωμό κρέας και ζει σε σπηλιές; Όχι. Ντύνεται με ωραία ρούχα, τρώει εκλεκτά μαγειρεμένα φαγητά και ζει σε σπίτια τα οποία συχνά είναι τόσο γερά που δεν γκρεμίζονται ούτε με τυφώνα, ούτε με σεισμό. Ο άνθρωπος ζει κατά μέσον όρο 80 και όχι 30 χρόνια, επειδή παίρνει φάρμακα όταν αρρωσταίνει. Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο άνθρωπος ακολουθεί μια πορεία τελείωσης που ΞΕΦΕΥΓΕΙ από τη φυσική του κατάσταση, είναι δηλαδή ¨παρά φύσιν". Δεν είπα ότι ο γκέι είναι πιο εξελιγμένος από έναν στρέιτ. Αυτό που λέω είναι ότι ένας άνθρωπος, γκέι ή στρέιτ, που επιλέγει να μείνει με τον ή την σύντροφό του από αγάπη, και όχι απλώς επειδή μέσα από τη σχέση θα διαιωνίσει τα γονίδιά του ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ από το ζώο. Τώρα, αν με το "παρά φύσιν" αναφέρεστε στη σεξουαλική συμπεριφορά, σας παρακαλώ να σκεφτείτε ποια σεξουαλική συμπεριφορά χαρακτηρίζει αμιγώς τους γκέι και δεν πραγματοποιείται και από τους στρέιτ. Αν τη βρείτε, σφυρίξτε μου! Ναι, είναι φυσιολογικό να μεγαλώνει ένα παιδί με δυο μπαμπάδες. Ένα παιδί χρειάζεται συναισθηματική σταθερότητα πάνω από όλα. Όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται. Το κοριτσάκι που θα μεγαλώσει με δύο μπαμπάδες θα έχει δυο γιαγιάδες και ίσως και κάποιες θείες που θα είναι γι'αυτό το θηλυκό πρότυπο. Να σας πω τι ΔΕΝ είναι φυσιολογικό; Να μεγαλώνουν τα παιδιά με την παραδουλεύτρα και την τηλεόραση! Και ναι, οι γονείς μας μας είναι πολύ αγαπητοί, αλλά δεν μπορούμε να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στις απαιτήσεις τους και στα στερεότυπά τους. Εσείς ποτέ δεν δυσαρεστήσατε τους γονείς σας; Αν όχι, πρέπει να είστε μοναδικός στον κόσμο.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 10/06/2013 16:56:42

      Συγγνώμη αλλά είσαι απλά βαρεμένος. Εν ολίγοις μας λες πως η "αδερφή" είναι πιο εξελιγμένος άνθρωπος από εμάς τους "πρωτόγονους", που δεν έχουν τα μεταμοντέρνα γούστα της. Με μια φράση, προσπαθείς να μας πείσεις αυτό που λέω πως είναι η φασιστική πρόκληση: πως είναι αρετή! Είναι βαριά κλινική ψυχανωμαλία κάτι τέτοιο.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 10/06/2013 17:21:09

      Το "βαρεμένος" γράφτηκε εν θερμώ, μην το πάρεις τοις μετρητοίς. Όμως ρε Στέργιο, η άποψη σου είναι εξοργιστική. Δεν είναι πρωτοπορία της εξέλιξης της Ανθρωπότητας η ομοφυλοφιλία!

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Στέργιος 10/06/2013 17:26:45

      Διαφωνῶ σχεδόν μέ ὅλα ὅσα λές ἀγαπητέ μου.Ἡ βασική διαφωνία μου ὅμως μαζίσου ἔγκειται στό ἐξῆς:
      Λές :«ὁ ἄνθρωπος ἀκολουθεῖ μιά πορεία τελείωσης πού ΞΕΦΕΥΓΕΙ ἀπό τή φυσική του κατάσταση,εἶναι δηλαδή ''παρά φύσιν''.»
      'Εξ' ὅσων γνωρίζω,ὁ ἄνθρωπος ὅταν ἀκολουθεῖ μία πορεία τελείωσης ἀπό τή φυσική κατάσταση,δέν φτάνει στό ''παρά φύσιν'' ἀλλά στό ''ὑπέρ φύσιν''!
      Ὑπερνικά δηλαδή τή φύση του,φτάνει στήν ὅσο τό δυνατόν ἀνθρωπίνως καί ἀπό κεῖ καί πέρα μέ τή βοήθεια τοῦ Θεοῦ, τελείωση.
      Πορεία στό ''παρά φύσιν'' εἶναι ὑποταγή σέ κατώτερα ἔνστικτα τῆς φύσης.
      Τῶρα,ἄν θεωρεῖτε φυσιολογικό νά μεγαλώνει ἕνα παιδί μέ δυό μπαμπάδες γιατί θά ἔχει καί δυό γιαγιάδες...,τί νά πῶ,ὅταν μεγαλώσει κι ἀποκτήσει καί δυό συνυφάδες μπορεῖ νά τό συνηθίσω...

 60. Αν... avatar
  Αν... 10/06/2013 07:01:47

  Αγαπητέ, οι χαρακτηρισμοί δεν εμποδίζουν κανέναν ούτε τρομάζουν τους διαφωνούντες μαζί σας να διατυπώσουν την άποψή τους. Ο χαρακτηρισμός ''Χρυσαυγίτης'' δηλαδή φασίστας, έγινε πλέον η εύκολη ετικέτα όλων αυτών που απαιτούν για τον εαυτό τους την ιδιότητα του ...προοδευτικού και κατακεραυνώνουν εκείνους που δεν τους ομοιάζουν. Ένας φασισμός από την ανάποδη είναι όσα λέτε και δε φαντάζομαι να μην αντιλαμβάνεσθε, οτι ο φασισμός κυκλοφορεί και σε ροζ και σε κόκκινο και σε γαλάζιο και σε πράσινο, εκτός από το ...κλασσικό μαύρο.....
  Έχετε μέσα σας τον λωποδύτη .....μασκαράκο Χρυσαυγίτη, γι αυτό συνέχεια τον βλέπετε γύρω σας. Ξεκινήστε από εκεί λοιπόν την κριτική σας.

  • Ξένος avatar
   Ξένος @ Αν... 10/06/2013 07:26:26

   Μα δεν είχα σκοπό να τρομάξω κανέναν, από πού κι ως πού; Απλώς «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και κάποιοι εδωμέσα όταν μιλάνε ως δήθεν καλλιεργημένοι δημοκράτες που απλώς ανησυχούν αθώα για το πού πάει αυτός ο κόσμος, μας δουλεύουν όλους. Δείτε εκ νέου το ύφος και τον εξυπνακισμό των αρνητικών σχολίων, τα υπονοούμενα, τα λογικά άλματα νηπιαγωγείου και τις συνεχείς υπεκφυγές. Αν θεωρείτε πως σε γενικές γραμμές τηρήθηκε το μέτρο και στο συγκεκριμένο ζήτημα εκπροσωπείται επάξια η συντηριτική παράταξη χωρίς ισοπεδωτικές υπερβολές και κακεντρεχή υπονοούμενα που δίνουν πάτημα στην αριστερή πολιτισμική ηγεμονία της μεταπολίτευσης, τι να πω, ίσως να μην κατάλαβα καλά και όντως να παρεξήγησα.

   • Aρχιμήδης avatar
    Aρχιμήδης @ Ξένος 10/06/2013 12:14:29

    Είναι προφανές οτι δεν κατάλαβες καλά αυτά που δεν σε συμφέρουν και σ' αυτό το site τα γράφουν Αριστεροί, Κεντρώοι και Δεξιοί όπως είναι φυσιλογικό κάθε φορά που απειλείται η διαιώνιση του είδους...Οι καλλιεργημένοι δημοκράτες δεν είναι γκαίυ συνήθως.

    • Ξένος avatar
     Ξένος @ Aρχιμήδης 10/06/2013 12:38:11

     Δεν είναι θέμα αντίληψης ούτε κοινής λογικής, αλλά καθαρά αισθητικής και πολιτισμικού συμφέροντος. Μέχρι εκεί όμως, τελεία. Εσείς που το ανάγετε σε ζήτημα λογικής και βιολογίας είστε απλώς παλιάνθρωποι με βούλα που εκλογικεύετε τις αγκυλώσεις σας με χυδαίο τρόπο. Ο άλλος από πάνω, ο τρισμέγιστος τιτάνας της ακροδεξιάς ρητορείας που τέρπει τους κομπλεξισμούς σας σαν μπεγλέρι και παραληρείτε ενθουσιωδώς σαν πιόνια, σε λίγο θα μας πει οτι στον χώρο της τέχνης αν δεν είσαι ομοφυλόφιλος τρως και πόρτα από πάνω. Και τα λέτε σοβαρά μεταξύ σας αυτά αδυνατώντας να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από τον χώρο της φαντασίας και της υπερβολής ως τυπικά ανώριμα πολιτικά όντα που είστε.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Ξένος 10/06/2013 13:42:45

      ''...είστε απλώς παλιάνθρωποι με βούλα...''
      Κατά τά ἄλλα,μή μᾶς ποῦν καί ἀκαλλιέργητους...

     • Αν... avatar
      Αν... @ Ξένος 10/06/2013 14:50:54

      '' ...σε λίγο θα μας πει οτι στον χώρο της τέχνης αν δεν είσαι ομοφυλόφιλος τρως και πόρτα από πάνω.''
      Άντε καλέ, που θα έλεγε και ο Λούκουλος! Φήμες!! Δεν προωθούνται ποτέ σ΄αυτά τα επαγγέλματα της της υπερβολικής δημοσιότητας οι πλέον ...συγκαταβατικοί στα γούστα των εμπόρων. Ποτέ.
      Η απόλυτη αξιοκρατία μόνον θριαμβεύει
      :-). Όμως γιατί επιμένετε όλο να γραπώνεστε με τόση απελπισία απ΄τα αυτονόητα και να μιλάτε για ''παλιανθρώπους'' και για ''πιόνια'';; Μη βλέπετε τους γάμους και τα πανηγύρια σαν μια γιορτή απ΄την οποία η ...παλιοκοινωνία με μίσος αποκλείει τους δύστυχους ομοφυλόφιλους. Δείτε το όπως ακριβώς είναι. Μία κοινωνική συνθήκη-σύμβαση την οποία απλά, ΔΕΝ χρειάζονται οι ομοφυλόφιλοι!!! Την απαιτούν για να ξορκίσουνε τη διαφορετικότητά τους, μονάχα όσοι δεν κατορθώσανε να συμφιλιωθούν με τις επιλογές τους. Τόσο απλά. Μην εξάπτεστε άδικα ....

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ Ξένος 10/06/2013 15:04:00

      Μα αν με διαβάζατε καλύτερα θα βλέπατε οτι δεν είμαι υπέρ ούτε των γάμων ούτε των υιοθεσιών.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ξένος 10/06/2013 18:56:15

      Εγώ το κάνω αυτό με το μπεγλέρι; Τι λε ρε παιδι μου!

 61. Φαύλος Ενάρετος avatar
  Φαύλος Ενάρετος 10/06/2013 07:15:04

  ''Οποιοι δεν προσαρμόζονται στα νεα δεδομενα καταντανε γραφικοι.''
  Πολύ σωστά. Και η κτηνοβασία στη Γερμανία είναι οκ. άμα συναινεί το ...ζώο. Και η παιδοφιλία μια χαρά αν δεν τραυματίζεται το παιδί....
  Μάλλον δε θα ....φάτε στην Ελλάδα από τα ...μενού που ονειρεύεστε. Μπορείτε όμως να αλλάξετε χώρα. Πάντε να ζήσετε με τους ομοϊδεάτες σας, σε κάποια...πολιτισμένη χώρα του Βορά. Εδώ δεν παίζει τόση διαστροφή. Δεν ταιριάζει με το ''μέτρο'' του Ελληνικού πολιτισμού.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Φαύλος Ενάρετος 11/06/2013 07:48:29

   Ε ναι βέβαια... Πού ακούστηκε ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα; Το Συμπόσιο τού Πλάτωνα το έχετε διαβάσει;

   • Φαύλος Ενάρετος avatar
    Φαύλος Ενάρετος @ Στέργιος 11/06/2013 11:18:24

    Μα δεν είπε κανείς πως δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα, ούτε οτι πρέπει να ...εξαφανιστούν!! Ζητάμε και θα προσπαθήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο να εξασφαλίσουμε, τη μη αυτογελοιοποίησή τους την οποία προκαλούν προσποιούμενοι κραυγαλέα κάτι που ΔΕΝ είναι και φυσικά, θα εμποδίσουμε οπωσδήποτε την επιχείρηση γελοιοποίησης των θεσμών, ακόμη κι αν δεν τους σέβονται όλοι, όσο θα έπρεπε.

  • tk avatar
   tk @ Φαύλος Ενάρετος 12/06/2013 02:50:30

   Δεν ειναι οι χωρες του Βορρα μονο πολιτισμενες. Ειναι και οι νοτιες εκτος απ την Ελλαδα (και Αλβανια, Τουρκια κλπ ξερετε εσεις)
   και δε θα αλλαξουμε χωρα, θα κανουμε τηγ χωρα μας προοδευμενη, ελευθερη και πληρως δημοκρατικη. Οπως αυτες τις οποιες παρακαλαμε για δανεικα για να ζησουμε.

   Καμια κτηνοβασια και καμια παιδοφιλια πουθενα δεν ειναι νομιμη και επιτρεπτη. Ουτε στη Γερμανια. Σκοπιμα τις συγχεετε στη συζητηση αυτη, λογω ελλειψης αλλων "επιχειρηματων".

 62. Αν... avatar
  Αν... 10/06/2013 07:28:08

  Δε βαριέστε τα μάταια λογοπαίγνια; Αρσενικό + Θηλυκό = Γάμος - τεκνοποίηση σε όοοολη τη φύση!
  Η εκκλησία, ευλογεί την ένωση Αρσενικού και Θηλυκού. Τι πιό λογικό; Δεν χρειάζεται και τεστ ...γονιμότητας γι αυτό!
  Γιατί να μην συμφιλιωθούμε όλοι με τη φύση μας (και με τις επιλογές μας) χωρίς να προσπαθούμε να ...παραστήσουμε τους τρανς νυφούλες και γαμπρούληδες; Είναι τραγικό. Ένας ομοφυλόφυλος άντρας, οφείλει να φέρεται με αυτοσεβασμό, ως άνδρας που επιλέγει για ερωτικούς συντρόφους του άλλους άνδρες. ΤΕΛΟΣ. Γυναίκα δεν μπορεί να γίνει. Όταν προσπαθεί να μιμηθεί τη γυναικεία συμπεριφορά, προκαλεί τη θλίψη.....

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Αν... 10/06/2013 09:40:19

   Αγαπητή Αν ,
   Εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα απ' αυτούς τι εστι Γυναίκα και αυτο το σχόλιό σου κλείνει κάθε "αμφισβήτηση" επι του θέματος. Μην περιμένεις λογική απάντηση...

 63. Αν... avatar
  Αν... 10/06/2013 08:23:45

  Αγαπητέ, το αρσενικό και το θηλυκό γεννούν, κι αυτό ΔΕΝ αλλάζει. Η εκκλησία ευλογεί την ένωση και τεστ...γονιμότητας δε ζητά. Τα λοιπά μήπως είναι μονάχα αστεία λογοπαίγνια;

 64. Απλός αστός avatar
  Απλός αστός 10/06/2013 09:30:38

  Ρε παιδιά η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση με τους γκει ,από τους αρχαίους Ελληνες , τους λόγιους και καλλιτέχνες (Τσαρούχης,Καβάφης,Χατζιδάκις κλπ ) όπου συνέδεσαν το όνομά τους με την Ελλάδα και την κουλτούρα της καθώς και τους εκκλησιαστικούς κύκλους όπου όλοι ξέρουμε ότι είναι πολυάριθμοι. Οπότε θα έπρεπε να είμαστε ανεκτικοί με τους γκει γιατί αν δεν γνωρίζουμε και τιμούμε το παρελθόν μας δεν θα έχουμε μέλλον.

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ Απλός αστός 10/06/2013 18:13:27

   Αυτά να τα βλέπουν οσοι μιλουν και κραυγάζουν για στέρηση των ελευθεριών κ.λ.π/ Αλλά ο κόσμος τους αποδέχτηκε για το έργο τους και όχι για ότι ήταν. Άσε που πρέπει να πλένουμε το στόμα αν τολμήσει να θεωρήσει αυτούς σαν αδερφές. Ήταν ομοφυλόφιλοι και αυτό ένοιωθαν. Δεν είμαι σίγουρος οτι θα συμμετείχαν σε κιτς.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ ελλην-1821 11/06/2013 07:57:15

    Οι ομοφυλόφιλοι στον χώρο των τεχνών ή της μόδας δεν είναι περισσότεροι από ό,τι σε άλλους χώρους. Απλώς, ο χώρος των τεχνών και της μόδας είναι πιο ανεκτικός με την ομοφυλοφιλία, με αποτέλεσμα ο ομοφυλόφιλος ποιητής ή συγγραφέας ή ζωγράφος να νιώθει πιο άνετα με την ταυτότητά του εκεί. Σε αντίθεση με τις τέχνες, οι άλλοι επαγγελματικοί χώροι είναι ομοφυλοφοβικοί όσο δεν παίρνει. Ξέρετε αρκετούς παρουσιαστές εκπομπών που είναι γκέι, ακόμη κι αν δεν το έχουν πει δημοσίως. Πόσους γιατρούς ή δικηγόρους, πόσους μηχανικούς ή οικονομολόγους γκέι ξέρετε; Προφανώς κανένα. Γιατί; Επειδή δεν υπάρχουν; Ή επειδή φοβούνται τις αντιδράσεις των ομοφυλοφοβικών και κρύβονται; Αυτό δεν λέει πολλά για την περίφημη "ανεκτικότητα" της ελληνικής κοινωνίας;

 65. tsaros avatar
  tsaros 10/06/2013 11:06:01

  Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προσφορά του φρόυντ στην σύγχρονη ψυχολογία-ψυχανάλυση,αυτά ήταν προ εκατονταετίας και βάλε.Δείτε καμιά σύγχρονη έρευνα κι αφήστε τα αυτά.
  Είστε βαθύτατα προκατηλειμμένοι και δεν βλέπετε πέρα από την μύτη σας.

 66. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 11:36:50

  Του είπε να κατακυριεύσει την Γη, όχι να "καίει τη βάτα". Ε μα πια!

 67. Zame avatar
  Zame 10/06/2013 13:07:23

  θυμάμαι μία παλιά συνέντευξη του Γ.Ζουγανέλη πού όταν τον ρώτησαν αν έχει πρόβλημα με τους gay..
  απάντησε πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα αυτός..
  αλλά μήπως έχουν πρόβλημα οι gay ..
  πού αυτός δεν είναι gay.
  & αν (τεχνητή επιδείνωση της υπογεννητικότητας) ισχυει για την Δυση.
  στις φτωχές & τριτοκοσμικές χώρες ομως παρατηρούμε πως υπάρχει η υπέρ-γεννητικότητα ?
  αφου εχουν ΤΟ "πλεονέκτημα"τους ?
  ειναι ποιό "ευάλωτες & εύκολα διαχειρισημες" ?
  Μηπως είναι προφανείς η επιδίωξη αλλοίωσης & στρέβλωσης της οικογενειακής έννοιας..αρχής γινομένης.. στη Δύση ως το πρότυπο ανάπτυξης.?

 68. Zame avatar
  Zame 10/06/2013 13:18:49

  & η "ανάπτυξη" φέρνει την ακμή..για να έρθει η σειρά της παρακμής..
  όταν δεν είναι υγιείς.. "κυρ.& καλα-"προοδευτικοί".

 69. Πετρος avatar
  Πετρος 10/06/2013 13:38:14

  Παρα μα παρα πολλα σχολια σε ενα αρθρο ανεπικαιρο και ανουσιο. Οπως και η θεματολογια των δελτιων ειδησεων των ΜΜΕ το τελευταιο διαστημα...Ετσι ειναι... Να μας γραψεις και για την Μυκονο κατι.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Πετρος 10/06/2013 15:38:18

   Κι, όμως σχολίασες και εσύ Πέτρο...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρχιμήδης 10/06/2013 16:51:30

    Ρούμπος.

  • Αν... avatar
   Αν... @ Πετρος 10/06/2013 21:55:59

   Και για τη...Σαντορίνη να γράψει, σίγουρα θα το κάνει με τέτοιον τρόπο, που θα προκαλέσει 400 σχόλια!!! Πρέπει να παραδεχτείτε πως αυτό είναι σπάνιοταλέντο. Μη ζηλεύετε. Δεν είναι σωστό :-)

 70. Αντρίκος avatar
  Αντρίκος 10/06/2013 15:23:47

  Όσοι φιλελεύθεροι ετεροφυλόφιλοι υποστηρίζουν τα δήθεν δικαιώματα των ομοφυλοφίλων(από πότε ο γάμος είναι δικαιώμα;;) προφανώς εφαρμόζουν την φιλελεύθερη αρχή πώς κάθε σεξουαλική σχέση μεταξύ συναινούντων ενηλίκων δεν είναι ανήθικη, ούτε αφύσικη και πρέπει να είναι κοινωνικά αποδεκτή.
  Τότε προφανώς θα υποστηρίζουν και τα δικαιώματα των ενήλικων αιμομικτών. Γιατί και αυτοί αισθάνονται καταπιεσμένοι και δεν μπορούν δημόσια να αποκαλύψουν τον ''σεξουαλικό τους προσανατολισμό'' χωρίς να φάνε φτύσιμο από την κοινωνία και αυτοί αντλούν ευχαρίστηση από την πράξη. Θα ήταν παράλογο να μην προσπαθούν αυτοί οι φιλελεύθεροι ακτιβιστές να σπάσουν και αυτό το ταμπού της κοινωνίας και να ελευθερώσουν τους αιμομίκτες από τα δεσμά της καταπίεσης. Ας μου διευκρινίσει παρακαλώ κάποιος υποστηρικτής των ομοφυλοφιλικών δικαιωμάτων γιατί η πολιτεία να μην αποδεχτεί τις πρακτικές των αιμομικτών και τις επισημοποίησε με θεσμικό τρόπο π.χ. γαμός μεταξύ αδελφών(με την κυριολεκτική έννοια)

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Αντρίκος 10/06/2013 15:37:31

   Αγαπητέ Αντρίκο, έβαλες το καπάκι στην κατσαρόλα.
   Γιατί να τιμωρείται ως ποινικό αδίκημα και στις πλέον προοδευτικές κοινωνίες η αιμομιξία μεταξύ ενηλίκων και απ' την άλλη να επιτρέπεται ο "γάμος" ομοφυλοφύλων?
   Μήπως επειδή αυτή η καταπιεσμένη μειονότητα δεν έχει τις "άκρες", τα "μέσα" και τον αριθμό ψήφων των γκέι?

  • greekfournaris avatar
   greekfournaris @ Αντρίκος 10/06/2013 16:35:08

   Να προσπαθησω να σου απαντησω εγω:
   Το άρθρο 1356 ΑΚ αναφερει: ''Εμποδίζεται ο γάμος με συγγενείς εξ αίματος, σε ευθεία γραμμή απεριόριστα και σε πλάγια γραμμή ως και τον τέταρτο βαθμό''. Το αρθρο αυτο, περιοριζει το αρθρο 1350 ΑΚ, το οποιο και δινει τις προυποθεσεις του γαμου:
   1350. - ''ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΓΑΜΟΥ. Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμ­φων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία. Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυ­τής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο. ''
   Ο ισχύων ΑΚ δεν αποκλείει τους ομοφυλοφιλους από τη συναψη της συμβασης του γαμου (αντιθετα τους αποκλειει από την υιοθεσια), παρα μονο μεσα απο αμφισβητουμενες συσταλτικες ερμηνειες της παραπανω διαταξης που ανεφερα. Συνεπως, οι φιλελευθεροι δε ζηταμε αλλαγη του οικογενειακου δικαιου ουτε από τη μία, ουτε από την άλλη κατευθυνση, παρα μονο απαρεγκλιτη εφραμογη του νομου (οπως και σε ολα τα ζητηματα)!

   • Αντρίκος avatar
    Αντρίκος @ greekfournaris 10/06/2013 17:04:34

    Δηλαδή μου λες ότι τόσα χρόνια επιτρεπόταν ο ομοφυλοφιλικός γάμος στην Ελλάδα; Ή μήπως ο νομοθέτης δεν είχε φανταστεί ότι θα οδηγηθούν έτσι τα πράγματα ώστε να γίνεται συζήτηση για τα αυτονόητα γύρω από το γάμο;
    Και εν πάση περιπτώσει κατά εσένα δεν θα έπρεπε οι αιμομίκτες να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν τα δικαιώματα τους και την κοινωνική αποδοχή(και επομένως να αλλάξουν την νομοθεσία);

    • greekfournaris avatar
     greekfournaris @ Αντρίκος 10/06/2013 17:13:19

     Εγω δεν υποστηριζω ουτε τη μια, ουτε την αλλη πλευρα. Υποστηριζω οτι εφοσον δεν αλλαζει η συγκεκριμενη διαταξη, οφειλει απλα να εφαρμοστει ορθα.

     • Αντρίκος avatar
      Αντρίκος @ greekfournaris 10/06/2013 17:28:27

      Όπως το είπες, να εφαρμοστεί ορθά, δηλαδή στο πνεύμα του. Εσύ υποστηρίζεις πώς άμα πάω με τον Τάσο στο δημαρχείο αύριο και απαιτήσω από τον δήμαρχο να μας παντρέψει, αυτός έχει το δικαίωμα να το κάνει;
      Δεν είμαι νομικός αλλά δεν νομίζω πως οι νομοθέτες είχαν τον ομοφυλοφιλικό γάμο κατά νου. Αλλιώς οι δικοί μας γκέι ακτιβιστές πρέπει να είναι οι μεγαλύτεροι ηλίθιοι στον κόσμο για να διαδηλώνουν για ένα ''''''δικαίωμα''''''(μέσα σε πολλά εισαγωγικά) που τους έχει ήδη δοθεί.

     • greekfournaris avatar
      greekfournaris @ Αντρίκος 10/06/2013 19:05:57

      Ναι, υποστηριζω οτι οι ακτιβιστες είναι αυτά που λετε γιατι δεν πιεζουν με τα σωστα μεσα προς μια εφικτη κατευθυνση, αλλα αναλωνονται σε διαφορα δευτεροτριτα ζητηματα.
      Τη βουληση του νομοθετη δεν ξερω ποιος μπορει να τη γνωριζει, αλλα καθως η νομολογια συνεχως ανανεωνεται, τιποτα δε πρεπει να μας εκπληξει στο μελλον, αφού -για να το πω λαικα- τα πατηματα υπάρχουν!

     • Αντρίκος avatar
      Αντρίκος @ greekfournaris 10/06/2013 21:58:39

      Στις περισσότερες νεοσύστατες δημοκρατίες του πρωήν Ανατολικού μπλοκ(Ουκρανία,Βουλγαρία, Ρωσία), ο γάμος είναι ορισμένος στο σύνταγμα ως η ενώση ενος άνδρα και μιας γυναίκας.
      Βλέπεις οτι εκείνοι οι νομοθέτες είδαν την μόδα-τρέλα που άρχισε να εξαπλώνεται στην Δυτική Ευρώπη και θέλησαν να προφυλαχθούν.
      Αμά το ήξεραν και οι δικοί μας νομοθέτες τον 19ο αιώνα θα είχαν γίνει πιο σαφείς.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ greekfournaris 10/06/2013 17:58:33

    Αγαπητέ Φούρναρη , δεν βλέπω απο που συμπεραίνεις οτι ο ΑΚ οταν μιλάει για μελλόνυμφους δεν εννοεί αντρα και γυναίκα. Ολοι οι Ελληνες μέχρι σήμερα τουλάχιστον (και πολύ περισσότερο όταν συντάχθηκε ο νόμος του ΑΚ) μελλονύμφους θεωρούμε αντρα και γυναίκα που παντρεύονται με βασικό σκοπό να κάνουν παιδιά...
    Επίσης δεν βλέπω που ο ΑΚ αποκλείει τους ομοφυλόφυλους απο την υιοθεσία...

   • Ηλίας Κοντάκος avatar
    Ηλίας Κοντάκος @ greekfournaris 10/06/2013 18:21:28

    Καλά, αυτά μην τα γράφεις. Αν δεις παραπάνω, ανήκω στη μειοψηφία όσων εδώ προσπαθούν να υπερασπιστούν τους ομοφυλόφιλους, αλλά ως δικηγόρος οφείλω να σου πω ότι τόσο με τελολογική όσο και με ιστορική ερμηνεία της συγκεκριμένης διάταξης, η νομολογία έχει από ετών αποφανθεί ότι αναφέρεται αποκλειστικά σε άτομα διαφορετικού φύλου, καθιστώντας έτσι ανυπόστατο τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Για να αλλάξει αυτό, χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση και όχι άλλου τύπου ερμηνεία της διάταξης.

    • greekfournaris avatar
     greekfournaris @ Ηλίας Κοντάκος 10/06/2013 18:59:25

     Οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί πολιτικού γάμου δεν αναφέρουν ότι οι μελλόνυμφοι πρέπει να είναι αποκλειστικά διαφορετικού φύλου, κάτι που δεν απαγορεύει, άρα επιτρέπει στην θεωρία των γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.
     Πραγματι μέχρι στιγμής η διαταξη ερμηνευεται ώς ένωση γυναίκας και άνδρα, και κάποιοι πανεπιστημιακοί νομικοί επιμένουν ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι ανυπόστατος. Άλλοι όμως νομικοί και συνταγματολόγοι υποστηριζουν πως μια τέτοια ερμηνεία του νόμου είναι αντισυνταγματική. Και αφου εχετε προσβαση και στη σχετικη βιβλιογραφία, Τ. Βιδαλης, ο.π., σελ 51 επ.
     και Γ. Δοκουμετζίδης ''Η σεξουαλική ελευθερία'', ΔκΠ 14-14, σελ 329-371

     • Hλίας Κοντάκος avatar
      Hλίας Κοντάκος @ greekfournaris 10/06/2013 21:14:52

      Μίλησα για την απολύτως κρατούσα γνώμη στη νομολογία και τη θεωρία. Αυτή είναι, δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει. Ή γίνεται τροποποίηση νόμου ή ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι ανυπόστατος. Τόσο απλά.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Αντρίκος 10/06/2013 16:50:50

   Σας διαφεύγει η ουσιώδης διαφορά: οι αιμομικτικές σχέσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε τέκνα με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι ομοφυλοφιλικές εξ ορισμού όχι. Επιπλέον το τι λέει ο ποινικός κώδικας μια συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να είναι μέτρο της τρέχουσας αποδεκτής ηθικής και όχι θέσφατο, καθώς διαμορφώνεται παραλλήλως με αυτήν. Σας θυμίζω ότι μέχρι πριν λίγες δεκαετίες η μοιχεία ήταν επίσης ποινικό αδίκημα με ενίοτε ιλαροτραγικά αποτελέσματα: ιδιωτικούς αστυνομικούς να λαδώνουν νυκτερινούς επιστάτες ξενοδοχείων, ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος (συνήθως από τις παρακείμενες βεράντες) στο δωμάτιο των μοιχών και να φωτογραφίσουν συνοδεία ενός ακόμη μάρτυρα το παράνομο ζεύγος. Η φωτογραφία-πειστήριο και η μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα ήταν ικανά αποδεικτικά στοιχεία για την ποινική καταδίκη του/της μοιχού/μοιχαλίδος από το δικαστήριο και την εξαιτίας αυτής έκδοση εις βάρος των διαζυγίου, χωρίς υποχρέωση διατροφής... Υπάρχει επομένως σαφής πρακτικός λόγος και όχι απλώς ηθική υποχρέωση για την απόλυτο καταδίκη της αιμομιξίας.

   • Αντρίκος avatar
    Αντρίκος @ Αντίθεσις 10/06/2013 17:13:30

    Δηλαδή περισσότερο πρακτικοί λόγοι κρυβόταν πίσω από την ποινικοποίηση της αιμομιξίας(αποτροπή γεννήσεων παιδιών με προβλήματα) και όχι τα χρηστά ήθη; Τότε επικαλούμενος πρακτικούς λόγους οι νομοθέτες θα πρέπει να ποινικοποιήσουν την ομοφυλοφιλία επειδή απειλεί την διαιώνιση του είδους. (Σημειωτέον, δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης σεξουαλικών πρακτικών μεταξύ συναινούντων ενηλίκων αλλά από την άλλη ούτε και της θεσμοποίησης τους)
    Επιπλέον , το ομοφυλοφιλικό σεξ κρύβει παρά πολλούς κινδύνους όπως είναι και επιστημονικά και ιστορικά(AIDS) τεκμηριωμένο.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Αντίθεσις 10/06/2013 17:25:09

    Eδώ αγαπητέ Αντίθεσις σου διαφεύγει και σένα οτι σήμερα με ενα προγεννετικό τεστ δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για τους αιμομίκτες απ' οτι για τους ξένους μεταξύ τους να γεννήσουν τέκνα με σοβαρά προβλήματα υγείας.
    Αν πάλι θέτεις το θέμα σε επίπεδο της τρέχουσας αποδεκτής ηθικής , τότε είναι προφανές στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα φτάσει η αποδοχή των γάμων γκέι και όμως τα κατάφεραν ώστε να μην συμβαδίζει ο ποινικός κώδικας με την τρέχουσα αποδεκτής ηθικής, και να αποδέχεται την συμβίωσή τους ...

    • Αντίθεσις avatar
     Αντίθεσις @ Αρχιμήδης 10/06/2013 20:38:56

     Το υποσύνολο των πλούσιων δυτικών κοινωνιών, όπου οι προγενετικοί έλεγχοι είναι οικονομικώς προσιτοί είναι πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού της γης.

     • Αρχιμήδης avatar
      Αρχιμήδης @ Αντίθεσις 11/06/2013 07:29:06

      Και επομένως αυτοί πρέπει να υποστούν τη στέρηση του δικαιώματός τους στο γάμο λόγω κόστους? Ας το αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ...
      Δηλαδή οι γκέι διεκδικούν το γάμο επειδή δεν κοστίζει ακριβά και είναι προσιτός στους πολλούς?

    • Αντίθεσις avatar
     Αντίθεσις @ Αρχιμήδης 10/06/2013 20:45:46

     Δυστυχώς τα χρηστά ήθη δεν αρκούν για να περιορίσουν τις αιμομιξίες στους αιώνες (Ίσις-Όσιρις, Ήρα-Δίας, Παλαιά Διαθήκη, βασιλικοί/αυτοκρατορικοί οίκοι, μικρά απομονωμένα νησιά), εξ ου και η ανάγκη για σχετική νομοθεσία. Το ένα προφανώς δεν αποκλείει το άλλο. Όσο για το AIDS στα ζευγάρια (κυρίως άρρενες) ιδίου φύλου, είναι ελαφρώς διαφορετικό πρόβλημα γιατί αφορά τους συμμετέχοντες και όχι τα τέκνα των. Θυμηθείτε ότι ο αριθμός θανάτων που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι πολλαπλάσιος αυτός του AIDS, αλλά έχει απαγορευθεί μόνο σε δημόσιους χώρους για να προστατευθούν οι μη συμμετέχοντες τρίτοι.

 71. Αντρίκος avatar
  Αντρίκος 10/06/2013 16:08:38

  μην ξεχνάς την επιρροή στα κανάλια και την υποστήριξη της σύγχρονης διανόησης.

 72. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 10/06/2013 17:55:37

  http://www.lifo.gr/team/nomiracleshere/38964
  λετε οτι ολοι αυτοι γνωριζουν η ενδιαφερονται για συμφωνα κληρονομιας, διαβιωσης ή αν θα γινουν μανες;
  Απλα η φυση τους (αυτο που λετε δεν σας λεω μη φυσιολογικους) ειναι να χαιρονταιιιιιιιιι αααααααααααα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ελλην-1821 10/06/2013 20:58:14

   Αυτοί θα μας επιβάλλουν με το ζόρι να κάνουμε και θεσμούς για τα γούστα τους; Ρε άειντε...

   • Λευτέρης Κεσίσιγλου avatar
    Λευτέρης Κεσίσιγλου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/06/2013 21:09:44

    Όχι, θα το επιβάλει όμως η Ε.Ε στην οποία μας έβαλε ο αρχηγός σας Κων. Καραμανλής και την παραμονή στην οποία επιθυμεί και ο σημερινός αρχηγός σας.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λευτέρης Κεσίσιγλου 10/06/2013 22:35:24

     Ονειρεύεσαι, αγαπητέ.

     • Gotzila avatar
      Gotzila @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/06/2013 10:10:46

      Κυριε Κρανιδιωτη
      Μην υποτιματε την ενταση της πιεσης που ασκειται απο τα ξενα κεντρα υπερ της ομοφυλοφιλιας αλλα και κατα της ποινικοποιησης της αρνησης της γενοκτονιας των Ποντιων και των Μικρασιατων.
      ΓPHΓOPEITE!

     • ελλην-1821 avatar
      ελλην-1821 @ Gotzila 11/06/2013 13:23:34

      τσ τσ αναχρονιστης που ζειτε αγαπητε τι γενοκτονιες τσ τσ

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ελλην-1821 10/06/2013 22:40:22

   Ἡ γιαγιά ἡ ἀνάπηρη τί γύρευε ἐκεῖ;
   Θά πῆγε φαίνεται νά καμαρώσει τόν ἐγγονό της.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ ελλην-1821 11/06/2013 08:06:28

   Τις είδες καλά τις φωτογραφίες; Πρόσεξες την ηλικιωμένη κυρία στο αναπηρικό καροτσάκι και τα μεσήλικα ζευγάρια, ή χάζευες τους στρίπερ στο άρμα μόνο (οι οποίοι, ως επαγγελματίες, μπορεί να μην είναι καν γκέι);
   Ναι, ΟΛΟΙ αυτοί γνωρίζουν και ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται για σύμφωνα κληρονομιάς και διαβίωσης. Κάποιοι από αυτούς θέλουν να γίνουν και γονείς.
   Τι πρόβλημα έχεις;
   Οι στρέιτ δεν πηγαίνουν σε πάρτι;
   Ή μήπως είναι ηθικότερο ο γκέι θείος μας ή η γκέι ξαδέρφη μας να μένει μόνος σαν την καλαμιά στον κάμπο για να τους φάμε την περιουσία όταν πεθάνουν;

   • ελλην-1821 avatar
    ελλην-1821 @ Στέργιος 11/06/2013 13:25:01

    πολυ τα ανακατευεις απο το παρτι σε συμφωνο της βαρσοβιας

 73. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 10/06/2013 18:18:18

  Βλεπω απο σχολια οτι θα μας στησουν στον τοιχο γιατι τοσα χρονια δεν τους επιτρεποταν να ζευγαρωνουν. Ημαρτον. Ο καθεις θα μας ριχνει και τις χυλόπιτες που τρωει στο οτι υπαρχουν οι ετερο. Πηγαινω να αυτοκτονησω για να νοιωσετε πιο πολλες.

 74. Νεράκι avatar
  Νεράκι 10/06/2013 19:53:05

  Το κλασικό "μου έκανε φουστιά", θα είναι ρατσιστικό, ή περνάει με το νέο αντιράτσα;

  Το "Φούστηδες και παλουκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια";;

  Το "Φούστης τον φούστη αγαπά, φουτάνα τη φουτάνα";;;

  ΥΓ. Είμαστε για τα μπάζα... Και πού να μας πάρουν χαμπάρι οι "Αιγύφτιοι"! Έχετε δει στην τηλεόραση στην Αμερική που κάτι σκύλοι έχουν πάρει νταηλίκι την ηγεσία στα σπίτια που τους πήραν για ...πετ, γιατί αδυνατούν να τους επιβληθούν; Και κλαίνε μπαμπάς, μαμά και τέκνα; Ε, κάτι τέτοιο...

 75. kostas.k avatar
  kostas.k 10/06/2013 22:09:57

  και λίγα λέει κ.κρανιδιώτη...γιατί αν δεν κρατούσατε μπεγλέρι, δεν θα μιλούσατε για νυφικό αλλά γιά κοστούμι...εκτός αν έχετε 'ψυχολογικά' προβλήματα με τα 'κουστούμια'..να το ψάξετε....η παροιμία επίσης λέει, μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλη κουβέντα....κι εγώ λέω, πως το νυφικό, ενίοτε γίνεται στέμμα...και το Στέμμα μπορεί να συγχωρεί αρκετές φορές...ενίοτε όμως παίρνει και κεφάλια..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kostas.k 10/06/2013 23:56:07

   Ακατανόητο το σχόλιο. Τα 'πιαμε λίγο, τα ΄πιαμε;
   Keep walking.

 76. kostas.k avatar
  kostas.k 10/06/2013 22:19:10

  να συγχωρεί αρκετές φορές την 'ασέβεια'.....αλλά ενίοτε....

 77. kostas.k avatar
  kostas.k 10/06/2013 22:36:28

  ξέρω, ξέρω....ελπίζετε να σας πάρει μόνο το 'πάνω κεφάλι'.....

 78. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/06/2013 23:08:51

  Ἀγαπητέ Φαήλο,ἕνα σωρό σχόλια ἐδῶ μέσα,400 σχεδόν,καί ἄκρη δέ βγάλαμε.
  Ἐκείνη τήν ἔρμη τήν ἀνθοδέσμη τελικά ποιός θά τήν πετάξει,ὁ Μήτσος ἤ ὁ Μπάμπης;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυθήριος 10/06/2013 23:57:18

   Που να βγάλεις άκρη; Πως το λέει ο λαός; "Μπλέξαμε με π.....".

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ Κυθήριος 11/06/2013 07:21:09

   χαχαχαχαχα! Κι όταν θα την πετάξουν , άραγε ποιός θα την πιάσει; Ο Βαγγέλας ή ο Θεμιστοκλής; Γιατί να την πιάσει η Μαρία ή η Κατίνα,
   Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι !!! Είναι ντεμοντέ....

 79. Ξένος avatar
  Ξένος 11/06/2013 00:43:00

  Και πολύ με άντεξες φάκτορα, είχα αρχίσει να ανησυχώ

 80. tk avatar
  tk 11/06/2013 03:31:22

  Και φυσικα, η Ελλαδα εχει ασυδοσια αφου επιτρεπει gay pride. Οπως η Ισπανια, η Γαλλια, Αγγλια, Γερμανια, Ηπα κλπ και αλλες ανεπτυγμενες χωρες.

  Το αλλο κλαμπ ειναι η Αιγυπτος, η Β Κορεα, η Ρωσια, το Πακισταν, το Αφγανισταν κλπ

  Το πραγμα μιλαει απο μονο του...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tk 11/06/2013 06:55:25

   Και που είδες εγώ να γράφω πως δεν πρέπει να επιτρέπεται;
   Είναι όμως δικαίωμα μου να το θεωρώ αυτογελοιοποίηση και καραγκιοζιλίκι. Υπάρχουν και ζητήματα αισθητικής.
   Και ναι, η χώρα έχει περίσσευμα ασυδοσίας κι όχι έλλειμμα ελευθεριών.
   Κάπως έτσι την ξεχαρβαλώσαμε.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/06/2013 22:27:21

    Φαήλο, να είσαι προσεκτικός με το πρώτο πρόσωπο πληθυντικού αριθμού. Εγώ δεν ξεχαρβάλωσα τίποτα. Μην παγκαλίζεις.

   • tk avatar
    tk @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/06/2013 02:33:21

    Η περιγραφη του Pride που κάνεις ειναι τελειως λανθασμενη. Μιλαμε για 5-6 χιλιαδες ανθρωπους, χωρις ακροτητες, και για 10-15 τραβεστι/διεμφυλικους. Καποιοι αντρες ισως ειναι θηλυπρεπεις, καποιοι οχι. Τα ιδια και οι λεσβιες. Επισης υπαρχουν καποιοι πολυ γυμνασμενοι ημιγυμνοι αντρες που χορευουν. Που ακριβως ειναι η αυτογελοιοποιηση? Στο οτι οι τραβεστι ντυνονται γυναικες ?(αυτο σημαινει τραβεστι και ειναι μερος της lgbt κοινοτητας). Στο οτι υπαρχουν ημιγυμνοι αντρες? ετσι κυκλοφορουν και στις παραλιες. Το οτι υπαρχουν ορισμενες αμφιεσεις γιορτης? (μαλλον θα εισαι και εναντιον των αποκριων). Το οτι καποιοι χορευουν ? ειναι συνηθισμενο φαινομενο! Το οτι καποιοι φιλιουνται? Ειναι ανθρωπινο.
    Μαλλον εχεις προβλημα με συγκεκριμενες κατηγοριες ανθρωπων. Και πολλοι αλλοι μπορει να εχουν με αλλες κατηγοριες ή μαζι σου.
    Αυτο που σε ενοχλει ειναι η ελευθερια των ανθρωπων και δη των γκέι να μη ζουν στο σκοταδι.

 81. tk avatar
  tk 11/06/2013 03:44:43

  Κ Κρανιδιωτη

  Ποιος πολιτικος στην Ελλαδα ειναι γκέι, χωρις να εχει προβλημα, οπως λετε? ποσοι αντιμετωπιζουν προβλημα στη δουλεια, στην εκπαιδευση, στην δημοσια υπηρεσια αν μαθευτει οτι ειναι γκέι. Ποσοι αστυνομικοι ειναι ανοιχτα γκέι? Εσεις εννοειτε να ζουν οι γκέι μισες ζωες, κρυβομενοι. Τα υπολοιπα σας φαινονται "ψευτοπροοδευτισμοι".
  Μιλαμε για τη ζωη ανθρωπων. Γκέι δεν ειναι κανεις μονο στο κρεβατι του. Ουτε σε λεσβιακο πενταλεπτο πορνοταινιας. Το οτι εσεις θελετε να περιορισετε τους γκέι συμπολιτες σας σε αυτους τους ρολους, δε σημαινει οτι οι αυτοι πρεπει να το αποδεχτουν.
  Σαφως σημερα ο οποισδηποτε ακομα εχει επιπτωσεις, αν μαθευτει η ομοφυλοφιλια του. Δε ζουν ολοι σε καλλιτεχνικους χωρους και στην τηλεοραση. Η πλειοψηφια απεχει μακραν. Και δεν μιλαμε για "εκδηλωση" ομοφυλοφιλιας οπως εσεις την φανταζεστε. Μιλαμε πχ για το αν θα πρεπει να ψευδεται καποιος στο αφεντικο του, για το αν εχει γυναικα, και τι θα κανει οταν το αφεντικο τους καλεσει στο σπιτι του.....Ή γιατι να μην ασφαλιζεται ιατρικα ο ομοφυλος συντροφος? Δεν ειμαστε ολοι φορολογουμενοι πολιτες? Πολλες οι συνεπειες, απλως τις βγαζετε απο το πεδιο συζητησης.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ tk 11/06/2013 05:33:26

   Δώστε μας στοιχεία: έχω βαρεθεί να ακούω λόγια στον αέρα.
   Ποιος πολιτικός στην Ελλάδα αντιμετώπισε πρόβλημα επειδή είναι γκέυ ;
   (Άστε που ειδικά οι πολιτικοί έχουν πάψει να αποτελούν πρότυπα, για τους νεότερους, που ζείτε ;)
   Στο δημόσιο, κανείς δεν θα δώσει σημασία τί κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του, εκτός αν αυτογελιοποιείται στο χώρο της δουλειάς του (ότι θα συνέβαινε και σε φυσιολογικό υπάλληλο). Το ίδιο περίπου και στην εκπαίδευση.

   Εμπρός, να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα διακρίσεων και ισότητας, εστιάζοντας στα υγιή μέλη της κοινωνίας μας, που έχουν τον αλτρουισμό να τεκνοποιούν, κάτι που στις μνημονιακές ημέρες μας, θεωρείται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ άθλος:
   -- ξέρετε πόσες γυναίκες ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ στην Ελλάδα, επειδή μένουν έγκυες ;
   -- ξέρες πόσες γυναίκες ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ και χάνουν μόνιμα τη δουλειά τους, αμέσως με τη γέννα ;
   -- ξέρετε πόσες γυναίκες πλήττονται (σε υψηλότερα ποσοστά από τους άντρες) από την ανεργία, ενώ διψήφιο ποσοστό από αυτές ταυτόχρονα, αποτελεί μονογονεϊκή οικογένεια;
   -- ξέρετε πόσες γυναίκες ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ κάθε χρόνο, μέσα στα σπίτια τους, ως θύματα ενδο-οικογενειακής βίας ;
   --- ξέρετε πόσες γυναίκες υφίστανται μόνιμες βλάβες λόγω τραυματισμών, μέσα στα σπίτια τους, ως θύματα ενδο-οικογενειακής βίας ;
   --- ξέρετε ότι η ενδο-οικογενειακή βία ΘΕΡΙΖΕΙ γυναίκες, αυξανόμενη συνεχώς και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα ή μας βάζουν να ασχολούμαστε με το αν ο Ρούλης, νιώθει αρκετά άνετος, ώστε, να φορέσει την απόχρωση της ζαρτιέρας που γουστάρει και να την επιδεικνύει δημόσια ;

   (Έχω κι άλλα να γράψω, αλλά μου λείπει χρόνος, δυστυχώς, αυτή τη στιγμή.)

   • tk avatar
    tk @ roadrunner 11/06/2013 23:02:00

    Κοροιδευομαστε? Ποιος πολιτικος μεγαλης εμβελειας θα ηταν ανοιχτα γκέι και θα εκλεγοταν, βουλευτης ή αρχηγος κομματος? Ξερουμε ολοι μερικους που φυσικα εμειναν κρυφοι, παντρευτηκαν εκαναν παιδια κλπ για να ανεβουν.
    Η διαφορα μας με την Ευρωπη ειναι απλως στην κοροιδια..εκει τους εκλεγουν ανοιχτα επειδη δεν τους νοιαζει αυτο το στοιχειο. Εμεις εδω τους ψηφιζουμε κρυφα, αρκει να μη ζουν ανοιχτα ως ισοτιμοι ανθρωποι.

    Πολλοι εχουν απολυθει ή δεν εχουν προβιβαστει επειδη ηταν γκέι (δε μιλαμε για γελοιοποιησεις), απλως επειδη ο αποφασιζων ηταν ομοφοβικος.
    Αν στην αστυνομια ή στο δικαστηριο μαθευτει οτι εισαι γκέι , μπορει να εχεις ακομα και σημερα δυσμενη μεταχειριση. Δε ζουμε στη Σουηδια.

    Πολλοι γκέι επισης πεφτουν θυματα βιας στην οικογενεια, στη γειτονια, εξω απο μπαρ κλπ

    Γι αυτο και κανουν τα παντα ωστε να μενει κρυφη η ταυτοτητα τους οσο το δυνατον (και παλι δε μιλαω για θηλυπρεπειες κλπ). Αυτο ομως δεν ειναι παντα εφικτο. και ειναι αυτο ακριβως που διεκδικουν: να μην υφιστανται συνεπειες, αν τυχον αποκλαυφθει η σεξουαλικη τους ταυτοτητα. Γκέι επαναλαμβανω δεν ειναι καποιος ΜΟΝΟ 10 λεπτα στο κρεβατι του. Οπως και ο στρειτ δεν ειναι στρειτ μονο στην ωρα του σεξ.
    Μου φαινεται εθελοτυφλειτε...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tk 11/06/2013 07:02:31

   Την αποδοχή από το κοινωνικό ή οικογενειακό περιβάλλον δεν θα στην λύσει κανένας νόμος και θεσμός, ούτε θα επιβάλλει στο αφεντικό σου την ιδιαιτερότητα σου ως σπάνια αρετή.
   Τα άλλα περί λεσβιακού πεντάλεπτου, είναι στην φαντασία σου.
   Όλα αυτά αφορούν σχεδόν κανέναν.
   Και τι θα κάνουμε με αυτούς, τους πολλούς, που έχουν περιστασιακούς συντρόφους; Να τους δίνουμε κουπόνια ασφάλισης για να τα διαθέτουν επ' ολίγον στον σύντροφο της εβδομάδας ή της βραδιάς;
   Δεν έχω δει πάντως τέτοιο πάθος για άλλα, υπαρκτά εθνικά ζητήματα.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/06/2013 08:12:58

    Ως γνωστόν, μόνο οι γκέι έχουν περιστασιακούς συντρόφους. Οι στρέιτ είναι βράχοι ηθικής και μονογαμίας, όπως πιστοποιούν και τα κωλάδικα με τις πόρνες-σκλάβες από την Ανατολική Ευρώπη που υπάρχουν σε κάθε χωριό και κάθε συνοικία τής Ελλάδας.

    • Ξένος avatar
     Ξένος @ Στέργιος 11/06/2013 12:41:18

     Μπορεί να μη συμφωνώ μαζί στου στο θέμα γάμου και υιοθεσίας αλλά θυμάμαι κάποτε είχες πει οτι αν οι δεξιοί είχαν λίγο διαφορετική αντιμετώπιση στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας και των μαλακών ναρκωτικών, θα είχαν ξεδοντιάσει την αριστερά από καιρό και θα κυβερνούσαν χίλια χρόνια. Κάθε φορά που ανακύπτουν αυτά τα δυο θέματα και παρακολουθώ τον διάλογο έρχεται στο νου μου αυτή σου η κουβέντα.
     Δώδεκα-δεκατριών χρονών παιδί που ανακαλύπτει τον εαυτό του και τη σεξουαλικότητά του, αν έχει ομόφυλες σεξουαλικές ανησυχίες και ακούσει τους δεξιούς να μιλάνε μεταξύ τους για το θέμα, στην εφηβία του έχει φύγει πιθανότατα γραμμή προς τα αριστερά τρομαγμένος.
     Όπως επίσης όταν ένας έφηβος περάσει από αστυνομικό τμήμα για ένα τσιγαριλίκι και φάει ανάποδες ή απλώς μπει κρατητήριο μαζί με εγκληματίες, πάλι οι πιθανότητες να βλέπει αργότερα στολή και να νιώθει αποστροφή αυξάνονται κάθετα.
     Και είναι ανόητη η κοντόφθαλμη τακτική της δεξιάς γιατί ειδικά στο θέμα της ομοφυλοφιλίας θα μπορούσε να αγκαλιάσει τους ομοφυλόφιλους αλλά ταυτόχρονα φυσικά να ασκεί ασφυκτικό έλεγχο σε ζητήματα δημοσίας αιδούς είτε προέρχονται από ετερόφυλους είτε από ομοφυλόφιλους. Θα ήταν ένας καίριος διαχωρισμός στρατηγικής και ουσιαστικής σημασίας. Αλλά αυτά τα θέματα αντιμετωπίζονταν πάντοτε από την αμήχανη δεξιά με οργίλη ή καλαμπουρζίδικη διάθεση και σκοπό να προσβάλλει τους απέναντι παρά να συνεννοηθεί μαζί τους. Κρίμα.

    • ελλην-1821 avatar
     ελλην-1821 @ Στέργιος 11/06/2013 13:35:20

     κατάλαβες για ποιο πράγμα έκανε αναφορά στον περιστασιακό η αυτό αποξένωσες για να πεις το δικό σου;
     δεν μιλαμε για θεμα ηθικης γιατί υπάρχουν χιλιάδες str8 ανηθικοτατοι, οπως υπαρχουν και gay αξιοπρεπέστατοι.
     Το προβλημα εδω γινεται για την σαχλοπαρελαση και για καποιες/ους που φωναζουν χωρις να γνωριζουν γιατι

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 11/06/2013 14:21:08

     Αυτό που εννοώ και υποκρίνεσαι πως δεν κλασταλαβαίνεις, διαστρέφοντας τα λόγια μου, είναι πως πολλοί ομοφυλόφιλοι δεν ενδιαφέρονται και δενμ κάνουν μόνιμες σχέσεις, οπότε άνευ σημασίας όλη η φασαρία.
     Η πλειοψηφία των ετεροφυλόφιλων επιδιώκει να δημιουργήσει μόνιμη σχέση, γάμο, να κάνει παιδιά. Ή μήπως δεν το ξέρεις ούτε αυτό;
     Σχεδόν όλοι οι ομοφυλόφιλοι που ξέρω, κοινώς είναι ελευθέρας βοσκής και δεν ονειρεύονται "κουφέτα" ή σύμφωνα συμβίωσης.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/06/2013 14:21:40

      Το πληκτρολόγιο έχει δική του βούληση σήμερα!

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/06/2013 19:14:07

      Δέ πειράζει καλά τά γράφει,ἄστο :-)

     • tk avatar
      tk @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/06/2013 23:17:52

      Οι ομοφυλοφιλοι που εσεις ξερετε , δεν βγαζουν κανενα κανονα. Το δικαιωμα θα πρεπει να υπαρχει για οποιον θελει να κανει χρηση.

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/06/2013 02:56:44

      Φαήλο, εσύ γιατί δεν παντρεύτηκες;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 01/12/2013 23:19:59

      Είσαι ανενημέρωτος. Δυο κοράκλες έχω.

     • Evi avatar
      Evi @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/12/2013 00:15:55

      Είναι θρασύτατο αυτό που λέτε αν δεν το έχετε καταλάβει... δεν επιτρέπουμε στους ομοφυλίφιλους να κάνουν οικογένεια, επειδή τόσα χρόνια δεν δείχνουν να θέλουν να κάνουν οικογένεια... ότι τόσα χρόνια δηλαδή μπορούσαν ΚΑΛΛΙΣΤΑ να κάνουν οικογένεια, και αυτοί φυσικά προτιμούσαν να μην κάνουν... και τώρα φυσικά που διεκδικούν το δικαίωμά τους στην οικογένεια, κάτι που προφανώς δείχνει το πόσο σημαντικό είναι γι' αυτούς, τους το αρνούμαστε... γιατί ντε και καλά οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορεί να θέλουν να κάνουν οικογένεια, ρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε, έτσι είναι η φύση τους... δεν ντρέπεστε λέω εγώ...

   • tk avatar
    tk @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/06/2013 22:48:53

    Δε χρειαζομαι αποδοχη. Χρειαζομαι ανοχη και ισοτιμια. Δε θελω το αφεντικο μου να με λατρεψει ως διαφορετικο, θελω να μην με απολυσει ως διαφορετικο. Θελω να μην κινδυνευω απο καποιον τρελο ακροδεξιο δολοφονο, αν βρεθω σε χωρο που δηλωνει την ταυτοτητα μου.
    Και φυσικα κ Κρανιδιωτη μιλαω για ασφαλιση πολυετων συντροφων ζωης , και οχι συντοφων βραδιας. Κανετε οτι δεν καταλαβαινετε? Και ναι υπαρχουν πολλοι με δεσμευσεις πολυετεις οπως και οι στρειτ. Το οτι ισως δεν αφορα εσας προσωπικα, δε σημαινει οτι θα παραιτηθουν και αυτοι τους οποιους αφορα τη ζωη τους. Τι εννοειτε δεν εχετ δει παθος για άλλα υπαρκτα εθνικα ζητηματα? Πως το ξερετε? Μαλλον στρεφετε αλλου την κουβεντα..

   • warrior avatar
    warrior @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/06/2013 09:27:13

    Ο νόμος και ο νομοθέτης μια χαρά μπορούν να εκπαιδεύσουν και να δώσουν τον τόνο - όπως αυτή είναι κανονικά η αποστολή τους. Ποια ήταν η θέση της κοινωνίας απέναντι στον πολιτικό γάμο πριν αυτός θεσμοθετηθεί; Ποια ήταν η θέση της κοινωνίας απέναντι στον πολιτικό γάμο όταν αυτός θεσμοθετήθηκε; Και ποια είναι σήμερα; Απορώ πώς ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο και έχουν τέτοιες απόψεις για τον ρόλο και την αποστολή του νομοθέτη (α λα καρτ βέβαια, γιατί φαντάζομαι σε άλλα θέματα καθόλου δεν θα τους πείραζε αν ο νομοθέτης πήγαινε κόντρα στο ρεύμα).

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ tk 11/06/2013 07:11:57

   Σωστά τα λες φίλε ολοι πρέπει να αισθάνονται άνετα και να δηλώνουν ελεύθερα την ιδιαιτερότητά τους. Ομως πριν απο τους γκέι υπάρχουν μερικά εκατομμύρια άλλων συνσνθρώπων μας (πχ. μετανάστες ή ρομά ή άνεργοι) που
   προηγούνται των γκει οι οποίοι τουλάχιστον έχουν πετύχει να μην ζουν σε γκέτο και σε ορισμένους τομείς, όπως σε καλλιτεχνικους χωρους και στην τηλεοραση, να κυριαρχούν.
   Επομένως στην Ελλάδα, πριν λυθούν τουλάχιστο το μεταναστευτικό το ρατσιστικό και το πρόβλημα της ανεργίας, δεν θα λυθεί το πρόβλημα των γκέι που είναι υπαρκτό αλλά δευτερεύον.
   Στη ζωή που είναι άδικη, δεν μπορεί να τα έχουμε όλα, και την ιδιαιτερότητά μας και τα δικαιώματά μας στο ακέραιο... Βεβαίως εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να το παλεύετε, αλλά και οι υπόλοιποι έχουμε τα δικά μας δικαιώματα που πρέπει να παλεύουμε να μην τα χάσουμε...

   • tk avatar
    tk @ Αρχιμήδης 12/06/2013 02:08:14

    Φιλε το σχολιο περι γκέι που κυριαρχουν σε τηλεοραση, καλλιτεχνικο χωρο κλπ ειναι τελειως ακυρο. Μιλας για ενα απειροελαχιστο ποσοστο μεσα στους γκέι, οι οποιοι ειναι πολυ περισσοτεροι απ οτι φανταζεσαι.
    Τα ατομικα δικαιωματα δεν εχουν προτεραιοτητες. Ολοι οσοι ζητουν κατι, μπορουν να το κανουν ταυτοχρονως. Μας το εχουν δειξει οι αλλες ευρωπαικες χωρες. Το οτι τωρα δεν μπορουμε να ασχοληθουμε με αυτο κλπ ειναι καθαρη υπεκφυγη για κατι που απλως δε θελεις να κάνεις.
    Οι κυβερνησεις δεν αποτελουνται απο 5-6 στελεχη, που δεν προλαβαινουν να ασχοληθουν με ολα ταυτοχρονως. Πρεπει πχ να λυθει πληρως η ανεργια, για να καλυφθουν ασφαλιστικα τα ομοφυλα ζευγαρια? Νομιζω ειναι ατοπο αυτο που λες. Το οτι ισως δεν αφορα εσενα, δεν ειναι επαρκης λογος απορριψης.

    Πως αν καποιος γκέι παλευει για τα δικαιωματα του, θα κανει εσενα να χασεις τα δικα σου? Ακατανοητο.
    Αν δεχτουμε οπως λες οτι η ζωη ειναι αδικη, ε ας ψοφησουν και μερικοι που εχουν την ιδιαιτεροτητα να ειναι ανεργοι ! Ας προσεχαν! (ειναι λογικη αυτη???)

  • Αντρίκος avatar
   Αντρίκος @ tk 11/06/2013 08:45:17

   Συγχαρητήρια, μόλις ανακαλύψατε τι σημαίνει κοινωνία. Όπου κάποιες συμπεριφορές κατακρίνονται, και άλλες ενθαρρύνονται. Πόσοι και πόσοι αισθάνονται καταπιεσμένοι και δεν μπορούν να εκφρασούν ελεύθερα π.χ. τις πολιτικές τους θέσεις επειδή είναι εκτός εποχής. Από το ντύσιμο μέχρι και τον τρόπο ομιλιας, η κοινωνία ''επιβάλλει'' τα δικά της πρότυπα. Οφείλουν λοιπον οι ομοφυλοφίλοι να συνειδοτοποίησουν πώς αυτο που κάνουν , όσες παρελάσεις και να πραγματοποίησουν,όσες ταινίες και αν βγουν, δεν θα το αποδεχτεί η κοινωνία. Είναι φασιστικό να απαιτεί μια μειοψηφία την συναίνεση της κοινωνίας για τις πρακτικές της. Και η κοινωνία από την άλλη δεν είναι υποχρεωμένη να συναινέσει.
   Ο καθένας λοιπον έχει μια ιδιωτική ζωή και οφείλει να την προστατεύει. Οι ετεροφυλοφίλοι πρέπει να ανέχονται λοιπον την ιδιόμορφη ιδιωτική τους ζωή. Αλήθεια, έχετε ακούσει ποτε για κάποιον ''ανοιχτό'' αιμομίκτη, ''ανοιχτό'' σαδομαζοχιστή; Για να θες να μιλάς δημόσια(όχι μεταξύ φίλων ,αλλά στην εργασία, στρατό κ.λ.π.) για τα κουσούρια σου, ε μάλλον χαμήλη αυτοεκτίμηση έχεις.
   Και μήπως αυτά τα δυσάρεστα συναίσθηματα που νοιώθει ο ομοφυλοφίλος να είναι ένα καμπανάκι για την αποκλίνουσα από τα χρηστά ήθη συμπεριφορά; Μήπως θα μπορούσε να κάνει διαφορετική επιλογή. Διότι η βούληση του ανθρώπου είναι ισχυρότερη από τα πάθη μας , παρά το οτι πολλοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

   • tk avatar
    tk @ Αντρίκος 12/06/2013 02:20:08

    Η ομοφυλοφιλια ΔΕΝ ειναι επιλογη, οσο κια ν εσυ το πιστευεις.
    Οι κοινωνιες εχουν αλλαξει πολυ τα τελευταια χρονια. Η αποδοχη της ομοφυλοφιλιας στην Ισπανια αγγιζει το 88%. Το οτι η ελληνικη κοινωνια ειναι πισω, δε σημαινει οτι δε θα αλλαξει στο μελλον.
    Τα ατομικα δικαιωματα δεν μπαινουν σε συναινεση της κοινωνιας. Αλλιως οι Νεοδημοκρατες δε θα συναινουσαν στα δικαιωματα των πασοκων που τωρα ειναι λιγοτεροι. Η πλειοψηφια δεν κανει κουμαντο στη ζωη των μειοψηφιων αναλογα με τα γουστα της. Οχι στην Ευρωπη.

    Η ιδιωτικη ζωη παραμενει ιδιωτικη. Η ομοφυλοφιλια φανερωνεται οσο η ετεροφυλοφιλια. Δε διαλαλει καποιος τι κανει στο κρεβατι του, αλλα δεν θα πρεπε να ειναι υποχρεωμενος να κρυβει τη ζωη του. Στη δουλεια σου δεν ξερουν αν εισαι παντρεμενος ή οχι? Για τετοια πραγματα μιλαμε.
    Η ομοφυλοφιλια δεν ειναι κουσουρι. Ειναι η ζωη ανθρωπων. Και προφανως δεν ειναι απλη σεξουαλικη πρακτικη οπως ο σαδομαζοχιμος, ή εγκλημα οπως η αιμομειξια.
    Τωρα το τι ονομαζεις εσυ χρηστα ηθη, δε συμφωνει μαζι σου ουτε ο ελληνικος νομος ουτε το συνταγμα. Ειναι απλα η προσωπικη σου αποψη.

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ tk 11/06/2013 15:07:38

   Ας κάνουν το σύμφωνο που θεσπίστηκε πριν 2-3 χρόνια και μια χαρά καλύπτονται τα ζητήματα ασφάλισης και κληρονομιάς κτλ. Αλλά δε μπορώ να ακούω περί γάμων και υιοθεσία τέκνων από άντρες γκέι, διότι αποτελεί ανηθικότητα στη χιλιοστή δύναμη έναντι του τέκνου. Αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μέγιστη υποκρισία αυτή η απαίτηση των ομοφυλοφιλων, αφού αν μια γυναίκα γκέι επιθυμεί μπορεί άνετα να αποκτήσει τέκνο με ένα άνδρα γκέι μιας και η επιστήμη έχει προχωρήσει και μπορεί ο "άνδρας" να δώσει το σπόρο του προς εμφύτευση στη "γυναίκα"... Κατόπιν της γέννας περνά ο"ανδρας" από το ληξιαρχείο" και προβαίνει σε αναγνώριση του τέκνου του. Και ούτε γάτα ουτε ζημιά. Προς τι όλη αυτή η φασαρία να υιοθετούνται αθώα παιδάκια από ομοφυλοφυλους... Ρώτησαν το ξένο παιδάκι αν θέλει να μεγαλώσει μαζί τους; Και ποιος θα πληρώσει τις αποζημειώσεις των παιδιών που αν γίνουν 18 χρονών τραβήξουν μηνύσεις και αγωγές κατά των υπηρεσιών του κράτους που επέτρεψε τέτοιες υιοθεσίες και τα εξανάγκασε να μεγαλώσουν και να εκτίθενται σε μη φυσιολογικές για τέκνα εικόνες;

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Tonia G. 11/06/2013 19:18:40

    Μά γι' αὐτό κάνουν τόση φασαρία Tonia,γιά νά νομιμοποιηθοῦν καί νά παγιωθοῦν αὐτές οἱ ἀνώμαλες καταστάσεις καί νά φαίνονται ἔπειτα ἀπό μερικά χρόνια ὥς ἀπολύτως φυσιολογικές...

   • tk avatar
    tk @ Tonia G. 11/06/2013 23:15:10

    Το ελληνικο συμφωνο συμβιωσης ΔΕΝ περιλαμβανει ομοφυλα ζευγαρια. Ακυρο το επιχειρημα.
    Οι γκέι αντρες και γυναικες κανουν ΗΔΗ παιδια, απλως δεν κατοχυρωνεται νομικα ο συντροφος τους ως γονεας. Και μη νομιζετε οτι πχ οι γκέι αντρες δεν μπορουν να τεκνοποιησουν με γυναικα χωρις ιατρικη υποστηριξη. Εχετε στο μυαλο σας "συγκεκριμενα" στεροετυπα.

    Το οτι επισης εσεις προτιματε να μενουν παιδια στα ορφανοτροφεια, και αργοτερα να βγαινουν στο δρομο στην παρανομια ή και να δολοφονουνται, αντι να μενουν σε ενα σπιτι εστω με ομοφυλους γονεις, ειναι αποψη σας. Οι 20 πιο ανεπτυγμενες χωρες στον κοσμο (ναι αυτες απο τις οποιες ζηταμε να μας σωσουν) εχουν αλλη αποψη.
    Η οποια στηριχτηκε σε επιστημονικες μελετες και ερευνες, δε στηριχτηκε στην τυχαια αποψη κανενος. Οτι δηλαδη τα παιδια ομοφυλων οικογενειων, δεν μεγαλωνουν χειροτερα απο παιδια ετεροφυλων ζευγαριων. Κι αυτο συβαινει εδω και αρκετες δεκαετιες. Δεν ειναι η Ελλαδα το κεντρο του κοσμου.
    Σταδιακα προχωρησαν σε νομικη κατοχυρωση οικογενειων που ΗΔΗ υπηρχαν.

    • Tonia G. avatar
     Tonia G. @ tk 12/06/2013 07:39:31

     Οι μισές από τις 20 χώρες που αναφέρεις στις G20 έφαρμόζουν και θανατική καταδίκη και κάνουν πολεμικές εκστρατείες όπου τους γουστάρει. Καλά είναι επιχείρημα αυτό; H κάθε χώρα έχει τα έθιμα, τις ηθικές αξίες και τους νόμους της. Αν δεν σου αρέσει μπορείς να ζήσεις σε αυτές που εσύ θέτεις στο "κέντρο του κόσμου". Και καταλάβετε επιτέλους "κέντρο της γης" για τον Ιρανό είναι το Ιράν, για τον Ιταλό η Ιταλία. Γιατί ο Ελληνας να έχει ως κέντρο της γης τα γκέυ μπαρ της Ολλάνδίας ή του Σαν Φρανσίσκο;
     Και τέλος με γέννησε μια φορά η ατυχία μου ορφανό.... να ξαναατυχήσω να καταδικαστώ να μεγαλώσω με απόφαση δικαστηρίου και γκέυ; Αυτό θα λένε τα άτυχα ορφανά που θα δίδονται στους κίναιδους προς... "διαπαιδαγώγηση".
     Οποία decadence!

     • Χαλκιδέος avatar
      Χαλκιδέος @ Tonia G. 25/06/2013 22:54:19

      Πέστα χρυσόστομη! Σε λίγο θα βγάλουν τους ετεροφυλόφιλους ως... ανώμαλους! Ρε που μπλέξαμε με τις κραγμένες!

 82. warrior avatar
  warrior 11/06/2013 04:55:28

  Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επιστημονικές έρευνες στις οποίες βασίζεστε για τους χαρακτηρισμούς περί "αφύσικων" και "ανώμαλων". Κάτι έχετε υπ' όψιν σας προφανώς που οι υπόλοιποι αγνοούμε.

  • Gotzila avatar
   Gotzila @ warrior 11/06/2013 09:41:12

   Eiπaμε
   Η συνεχης αναφορα σε γιατρους δειχνει μεγαλη ανασφαλεια.