#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2008 00:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος θα πληρώσει για τον ΟΤΕ και την MIG;

Όσοι βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την «επικράτηση του κ. Αλογοσκούφη» στη σύγκρουση με το Μαξίμου για το θέμα του κ. Κλαδά θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να το ξανασκεφτούν. Όχι μόνο επειδή - επί της ουσίας - ο κ. Αλογοσκούφης παζάρευε με την υπόθεση Κλαδά την ανώδυνη μετακίνησή του προς ένα άλλο μεγάλο υπουργείο (το Εξωτερικών πχ).  Αλλά και επειδή ο Κ. Καραμανλής έχει, όπως πληροφορούμεθα, ενοχληθεί πολύ από τις διαστάσεις που παίρνει το θέμα του ΟΤΕ, καθώς και η αντιπολίτευση και τα μεγάλα συμφέροντα βάλουν εναντίον της κυβέρνησης. Κι ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από πολλά κυβερνητικά σκάνδαλα, ο ΟΤΕ έχει προκαλέσει στο παρελθόν και την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, εκείνης υπο τον Μητσοτάκη, το 1993.

Στο μεταξύ, ερώτηση 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «Το μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο εκποίησης του ΟΤΕ» θέτει πολλά ερωτήματα επί τάπητος και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι την εποχή που υποτίθεται ότι βρισκόταν σε σύγκρουση με την MIG, με επίκεντρο τον ΟΤΕ, η διορισμένη, από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μάλλον «έκλεινε τα μάτια» στις οφθαλμοφανείς παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και των Κανονισμών της Ε.Ε., από την MIG. Σύμφωνα με την ίδια ερώτηση, η συστηματική αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης «οδηγεί στην εύλογη πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση και η εταιρεία MIG  βρίσκονται  σε συνεννόηση και σε παρασκηνιακή συνεργασία εδώ και ενάμισι χρόνο» και ρωτά τον Πρωθυπουργό αν «αναλαμβάνει, ο ίδιος ή ο Υπουργός  Οικονομίας και Οικονομικών, την πολιτική ευθύνη για τις προφανείς μεθοδεύσεις». Εσείς τι λέτε να γίνει στο τέλος; Ποιος θα «αναλάβει» την ευθύνη για ένα σκάνδαλο που είναι προφανές ότι δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι; Ο Καραμανλής, ή ο Αλογοσκούφης; Στο μεταξύ, διαβάστε στην ερώτηση του ΠΑΣΟΚ εδώ: http://www.pasok.gr/portal/gr/3/60012/7/7/1/showdoc.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σταυρος avatar
  σταυρος 22/04/2008 01:11:52

  διαβάστε και λίγο πολίτη (εννοώ το http://politis-gr.blogspot.com ),έχει αντίστοιχο θέμα σήμερα με σας σήμερα και το επεκτείνει παραπέρα....πολύ παραπέρα!

 2. strimenoantero avatar
  strimenoantero 22/04/2008 03:52:13

  Πολύ ωραία τα λέει ο politis-gr, και για την σωστή ενέργεια του κ. Βγενόπουλου, όπου με την αγωγή του αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά η υποκρισία όλων των κοινοβουλετικών κομμάτων, αλλά και για την ... ανακάλυψη του μαρξισμού απο το ΠαΣοΚ. Tο 2ο αυτό θέμα δε, μας υπενθιμίζει οτι ο ΟΤΕ, για το καλό των πελατών του, και όχι των προμηθευτών του, μακάρι να είχε πουληθεί από το '93!
  Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την μανία περί δήθεν 'σκανδάλου' με την γνωστή αγορωπωλησία των μετοχών του ΟΤΕ από την MIG. Πολύ καλά έκανε, αγόρασε και πούλησε με κέρδος μέσω του Χρηματιστιρίου, ούτε παράξενο είναι, ούτε μεμπτό, ούτε σκάνδαλο. Επιτέλους λίγο κοινή λογική σε αυτό τον τόπο, καιρός είναι κάποτε να ξεκολλήσουμε από κάτι τέτοιες ψευδοαριστερές και πολιντικάντικες προσεγγίσεις του σύχρονου κόσμου.

 3. anonymos avatar
  anonymos 22/04/2008 08:34:24

  Προς τον προηγούμενο Anonymous:
  Μα, το 20% έχει διαφορετική αξία σαν "πακέτο" απ' ο,τι οι μεμονωμένες μετοχές που αποτιμώνται στα ταμπλό. Για δες αν μπορείς να μαζέψεις το 20% μια μετοχής με ευρύτατη διασπορά όπως ο ΟΤΕ στην τιμή που αναγράφεται σήμερα στο ταμπλό. Αλλωστε αυτό ειναι εμφανές απο το γεγονός οτι η MIG αγόραζε απο τα 18 ευρω μέχρι τα 25 ευρω για να μαζέψει το 20%. Αν έμπαινε στην αγορά η DT και προσπαθούσε να αγοράσει τα ίδια κομμάτια ούτε με 30 ευρω δεν θα τα έβρισκε. Αλλο θέμα: Η κυβέρνηση απο εποχής Γιάννου ΗΘΕΛΕ να βρεί στρατηγικο συνεταίρο και γι αυτό τον λόγο είχε προσλάβει τρείς τράπεζες για να μεσολαβήσουν, μεταξύ αυτών και την Eurobank. Δεν τα κατάφεραν όμως. Η MIG όταν πήρε ξεκάθαρο το μήνυμα απο κυβέρνηση οτι δεν ειναι ευπρόσδεκτη ως "στρατηγικός επενδυτής" στον ΟΤΕ έπρεπε να φύγει απ' αυτή τη θέση, πουλώντας. Προσέλαβε όμως την Deutsche Bank ως διαμεσολαβήτρια και η Deutsche Bank της βρήκε την Deutsche Telekom. Που ειναι λοιπόν το μεμπτό; Οτι ολες οι κυβερνήσεις ήθελαν πολύ να πάνε με την μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης και την βρήκε ο Βγενόπουλος; Ας μην είχε η MIG το 20% στο πανταλόνι και να δούμε αν θα ενδιαφερόταν κανείς να μπλέξει με τον ΟΤΕ...
  Απλά πράγματα!

 4. ισιο αντερο avatar
  ισιο αντερο 22/04/2008 08:45:23

  Ο Βγενόπουλος θα έκανε επιχειρηματική πράξη αγοράς ή πώλησης αν δεν μεσολαβούσε ο Αλογοσκούφης να εγγυηθεί το Μανατζμεντ στους Γερμανούς.

  Ο Βγενόπουλος απλά είναι κομπιναδόρος και πλιατσικολόγος σαν τον Αλογοσκούφη γιατί πούλησε μια εταιρεία που δεν είχε, δηλαδή τον ΟΤΕ.

 5. Πανος avatar
  Πανος 22/04/2008 08:47:20

  Ειδα χθες το βράδυ την εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ του Πρετεντέρη. Ουδείς σκέφτηκε να επισημάνει (στους άλλους αδαείς της παρέας: Παπαντωνίου, Βερελής, Παπαθανασίου, Καψής, Βορίδης, Γεωργιάδης, Κουβέλης, Κυρίτσης) οτι οι ημερομηνίες που ειχαν σε σχεδιάγραμμα σαν φόντο ως ημερομηνίες που η MIG αόραζε μετοχές του ΟΤΕ δεν ήταν ημερομηνίες αγοράς τους αλλά ημερομηνίες που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποχρεώνει τον επενδυτή να ανακοινώσει οταν φθάνει σε κάποιο προκαθορισμένο σημείο. Δηλ. πρέπει να ανακοινώσει ο επενδυτής οταν φθάνει το 5%. Αυτό δεν σημαίνει οτι την ημέρα της ανακοίνωσης αγόρασε το 5% αλλά οτι μπορεί να αγοράζει εδω και έξι μηνες για παράδειγμα μετοχές του ΟΤΕ και μόλις την προηγούμενη να αγο΄ρασε άλλες 1000 μετοχές και να άγγιξε το μαγικό 5%. Τότε και μόνο τότε το ανακοινώνει. Δεύτερον, άκουσα τον Παπαντωνίου να συμφωνεί με την θέση της κυβέρνησης για εξευρευση στρατηγικού επενδυτή στον ΟΤΕ, σημείο που δεν άρεσε καθόλου του κ.Βερελή που κόντεψε να του φύγουν τα γυαλιά (η ΝΕΑ θέση ΠΑΣΟΚ ειναι ο ΟΤΕ να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο!) Αλλά ο Παπαντωνίου ειναι εκτός ΠΑΣΟΚ πλέον...

 6. Ταφ Ταφ avatar
  Ταφ Ταφ 22/04/2008 10:40:43

  "Ο Βγενόπουλος απλά είναι κομπιναδόρος και πλιατσικολόγος σαν τον Αλογοσκούφη γιατί πούλησε μια εταιρεία που δεν είχε, δηλαδή τον ΟΤΕ.", γράφει πιο πάνω το "ίσιο άντερο".
  Καλά, που ειναι η κομπίνα;
  Πούλησε ακριβώς αυτό που είχε: το 20%
  Το αν όποιος έχει το 20% έχει και προβάδισμα στην διεκδίκηση του μάνατζμεντ, ειναι πραγματικότητα και απόλυτα φυσιολογικό. Γι αυτό και πήρε premium έναντι του ταμπλό. Που ειναι η κομπίνα;

 7. Μητσος avatar
  Μητσος 22/04/2008 10:45:57

  Και άλλον να επέλεγε η κυβέρνηση για να συμπράξει και να δώσει το μάνατζμεντ, δεν θα μπορούσε να ενδιαφερθεί καν γιατί ο κάτοχος του 20% θα μπορούσε να του κάνει τη ζωή πατίνι. Το 20% ειναι ΠΟΛΥ σημαντικό ποσοστό για ν' αγνοηθεί απο έναν σοβαρό επενδυτή-υποψήφιο "στρατηγικό εταίρο" στον ΟΤΕ.
  Σε μια εταιρεία με τόσο μεγάλη διασπορά όσο ο ΟΤΕ το 20% ειναι τεράστιο ποσοστό και δεν μπορεί να αγνοηθεί!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.