05/10/2008 14:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος θα κάνει κυβέρνηση με ποιόν;

Γράφουμε προηγουμένως για το ντηλ Καραμανλή - δελφίνων - διαπλοκής. Για να συνεχίσει όμως να κυβερνά προσωρινά η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναχαιτισθούν και οι βλέψεις του ΠΑΣΟΚ, που καλείται πάλι να περιμένει στη γωνία.

Έτσι ο κ. Πρετεντέρης (τι να κάνουμε αυτός είναι εκπρόσωπός τους με αυτόν ασχολούμεθα) γράφει σήμερα στο ΒΗΜΑ: «...η βλάβη (της ΝΔ) δεν είναι ανήκεστος και έχει ακόμη περιθώρια ανάκαμψης - αυτό δείχνουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες... Είναι χαρακτηριστικό, υποστηρίζουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ότι στη διάρκεια του «Μαύρου Σεπτέμβρη» δεν καταγράφηκε καμία σοβαρή διαρροή από τη ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ και ότι η μεταβολή της σειράς στις δημοσκοπήσεις προήλθε αποκλειστικά από αύξηση της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ και μείωση της συσπείρωσης της ΝΔ».

Έτσι και ως δια μαγείας εξανεμίστηκε κιόλας το προβάδισμα που είχε το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο νέων δημοσκοπήσεων - MRB για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου και RASS για το «Παρόν»,. Η μια μας λέει μάλιστα ότι το προβάδισμα, οφειλόταν σε λάθη του κυβερνώντος κόμμα - είπαμε κι εμείς ανέκαμψε το ΠΑΣΟΚ! Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται και πάλι ο Κώστας Καραμανλής - ευτυχώς, διότι απομένουν και κάποια πράγματα όρθια ακόμα.

Προσέξτε όμως να δείτε ποιο είναι το πραγματικό παιχνίδι: Αυτοδυναμία δεν υπάρχει, ούτως ή άλλως. Αυτό το ξέρει και ο γάτος μου ο Φρίξος. Όμως,, ακόμα και η MRB βγάζει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ μαζί στο 39, 5% (29,4% + 10,1%) και ΝΔ-ΛΑΟΣ στο 34,2% (29,3% + 4,9%).

Κι εδώ αρχίζουν τα σενάρια που εξηγούν όσα γίνονται τις τελευταίες ήμερες και με τον Καρατζαφέρη και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές (την γνώμη των οποίων ζητήσαμε) αν γινόντουσαν τώρα εκλογές το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ μαζί θα έπαιρναν 46% και η ΝΔ με το ΛΑΟΣ 40% (σημειώστε τα). Δηλαδή κυβέρνηση μπορούν να κάνουν μόνο το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ, ή το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Ποιος λοιπόν θα συγκυβερνήσει με ποιόν; Ιδού το μεγάλο ερώτημα.

Κατά τη γνώμη μας αν έρθει πρώτο το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει συγκυβέρνηση στο ΣΥΝ. Αν έλθει όμως πρώτη η ΝΔ θα προτείνει συγκυβέρνηση στο ....ΠΑΣΟΚ. Χωρίς τον Καραμανλή φυσικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. echthrosofer avatar
  echthrosofer 05/10/2008 14:52:52

  Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ πάνω σε ποιες βάσεις;Ανάλυσε μας το σκεπτικό σου...

 2. Factorx avatar
  Factorx 05/10/2008 14:57:44

  Λάθος φυσικά.Ήταν αλλιώς η πρόταση, την αλλάξαμε και μας ξέφυγε

 3. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/10/2008 15:06:50

  Κυριαρχεί τέτοια μετριότητα και διαφθορά στην Ελλάδα πού όποια κυβέρνηση και να προκύψει δέν διαφαίνεται ελπίδα...
  Το ότι εδώ μέσα βέβαια κυκλοφορούν συσπειρωμένοι και ΄πεινασμένοι΄για εξουσία διάφοροι πού έχουν αναγάγει τον Γιώργο ως τήν νέα ελπίδα τού έθνους με αφήνει παγερά αδιάφορο..Οπως βέβαια και αυτοί πού υμνούν τον άλλο σωτήρα μας τον Κωστάκη..
  Αυτά φανατίζουν τούς κρατικοδίαιτους,πού τούς έλειψε η μάσα, επειδή κάποιοι άλλοι τούς φάγανε για πέντε χρόνια το γλυκό...
  Ζήτημα ΄γλυκού ΄και μόνον είναι και άς παριστάνουν τούς ανησυχούντες γιά τον τόπο..

 4. panilithios avatar
  panilithios 05/10/2008 15:07:02

  Η ανάλυση στηρίζεται σε λάθος δεδομένα...προσθέτει ποσοστά κομμάτων και ανάγει τους αναποφάσιστους όπως γουστάρει για να βγεί το ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ 46%. Απλά ανοησίες ή ευσεβείς πόθοι...

 5. μανώλης avatar
  μανώλης 05/10/2008 15:09:10

  Εσείς τώρα το 10%του ΣΥΡΙΖΑ το έχετε δεδομένο.
  Πολύ καιρό τώρα προσπαθώ να καταλάβω ποιόν εξυπηρετεί αυτό το παραμυθάκι και δεν...
  (Πάντως σίγουρα δεν κάνει καλό στον ΣΥΡΙΖΑ).

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 05/10/2008 15:30:15

  και γιατί?

  δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση όσο υπάρχουν σταθερές αξίες:

  Κόκαλης
  Μπόμπολας
  Λαμπράκης
  Ψυχάρης
  Βαρδινογιάννης
  Λάτσης
  Εφραιμ
  και τόσοι άλλοι, ποιο είναι το πρόβλημα ποιος θα υπογράφει τις αποφάσεις?
  Πάντα υπάρχουν σωτήρες.

  δηλαδή αν σχηματιστεί υπό:

  ΝΔ
  ΝΔ - ΛΑΟΣ
  ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
  ΠΑΣΟΚ
  ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

  θα αποκτήσουμε παιδεία, πολιτισμό, άμυνα, οικονομία, υγεία κλπ?

  Ο Καραμανλής, Παπανδρέου, Αλαβάνος είναι το πρόβλημα?
  ή οι από εκεί και κάτω

  Πρόεδροι Οργανισμών, Δ/ντες, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Κομματικά στελέχη που θα εδραιώσουν τους μηχανισμούς οι ίδιοι δεν θα είναι?

  Από τη γνωστή Γερμανική εταιρεία το 2% ποιος το ελάμβανε?

  Το πρόβλημα είναι στη χώρα μας:

  1. οι κομματικοί χειροκροτητές που αποβλέπουν στην καρέκλα
  2. η Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη που δεν "τσιμπάει" ούτε τα μεσαία ψάρια... αφού οι πολιτικοί μκας έχουν ασυλία.
  Ας κλείσει 2-3 δ/ντες ή Προέδρους μέσα και τα ξαναλέμε...

 7. Factorx avatar
  Factorx 05/10/2008 15:37:32

  Δείτε κι αυτό:
  Συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις στο http://krogias.blogspot.com

  - Το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να ανατρέψει δημοσκοπικά αποτελέσματα 8ετίας! Γιατί; Γιατί μιλάει στην κοινωνία, στον πολίτη, με σοβαρότητα, σιγουριά, χωρίς κραυγές.
  - Θεαματική είναι και η βελτίωση των ποιοτικών στοιχείων για το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά είναι:
  α) Η απίστευτη σύγκλιση ποσοστών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, όπως την παρουσιάζουν όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις (από 40-50% διαφορά σε 6-7% και ακόμη λιγότερο).
  β) Το γεγονός ότι για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ περνάει μπροστά στην «Ικανότητα Διακυβέρνησης», 4% στην δημοσκόπηση της Public Issue στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και 1% στη δημοσκόπηση της MRB.
  γ) Το γεγονός ότι τα ποιοτικά στοιχεία του Γ. Παπανδρέου βελτιώνονται συνεχώς και τα σημεία στα οποία υπερέχει του Καραμανλή αυξάνονται συνεχώς (καλύτερος πρωθυπουργός, κοινωνική πολιτική κ.α.)

 8. panilithios avatar
  panilithios 05/10/2008 15:37:48

  Δείτε στα γκάλοπ τις μετακινήσεις ψηφοφόρων και κάντε καμμιά πραξούλα να δείτε που βρισκόμαστε σε πραγματικά ποσοστά....ή μπείτε στο ΣΚΑΙ.gr ή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που παρουσιάζουν τις μετρήσεις της Public Issue που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, πλήρεις αναγωγές, και βγάζει τελικά αποτελέσματα (και πέφτει μέσα).

 9. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 05/10/2008 15:39:04

  Κυβέρνηση θα κάνουν οι σχολιαστές του ΑΝΤΙ. Καλύτερα θα τα πάνε. ;)
  .
  .

 10. Anonymous avatar
  Anonymous 05/10/2008 15:54:59

  Είναι πασιφανή αύτα που γράφεις.Σχολιάστηκαν πολλές φορές από το δικό σας μπλοκ καθώς και σε άλλο πολύ γνωστό.Να μη μιλήσω για ξύπνιους 20χρονους... που τα διέβλεψαν πριν ένα χρόνο!!!!Το ζήτημα γι αυτούς είναι να μη μετατοπισθεί το κέντρο βάρους ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΓΙΑ ΕΥΝΌΗΤΟΥΣ ΛΌΓΟΥΣ!!!Ακόμη ,κάποιος δεν τους βγήκε όπως ήθελαν(ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ)και τα σχέδια άλλαξαν!!!!!

 11. Factorx avatar
  Factorx 05/10/2008 15:59:46

  Εξάκτινε, θα σε αφήσουμε απ΄έξω με αυτά που λες

 12. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 05/10/2008 16:19:26

  Αφού τα ΦΕΚ το λένε ΚΚ @ ΓΑΠ τι κουράζεστε έτσι θα παραγραφούν όλα τα αμαρτήματα του Εφρεμ και θα είμαστε και ωραίοι σαν έθνος .Μετά βλέπουμε κάτι πάλι θα μας σώσει .

 13. bill avatar
  bill 05/10/2008 18:02:34

  ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ έτσι ρε αδέλφια για να σφίξουν οι κώ..
  Ποιός κερατάς τους έδωσε το δικαίωμα έστω να ελπίζουν ότι μπορούν να ξανακοροιδέψουν ένα ολόκληρο λαό...
  Βλέποντας τον πανικό τους και τις αηδίες τύπου Καραμανλής ή χάος ας τους ξεκουράσουμε λίγο για να χωνέψουν και τα κλεμμένα.

 14. thanos avatar
  thanos 05/10/2008 18:43:28

  @4.panilithios
  October 5th, 2008 at 3:07 pm

  Το νινι σερνει καραβι...εσυ εισαι ονομα και πραμα me to nick name poy exeis.

 15. panilithios avatar
  panilithios 05/10/2008 19:38:40

  @14. thanos Says:
  October 5th, 2008 at 6:43 pm

  Ως "πανηλίθιος" αδυνατώ να αντιληφθώ την ευφιή σου επιχειρηματολογία!

 16. koinos_nous avatar
  koinos_nous 06/10/2008 09:02:23

  Επειδή ο ΣΥΝ έχει μια τραυματική εμπειρία από τη συγκυβέρνηση του 89 δεν νομίζω ότι αυτή τη φορά θα συγκυβερνήσουν με κάποιον.Πιστεύουν ότι με αδιάλλακτη στάση θα αυξήσουν τα ποσοστά τους.Το πιο πιθανό είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (οπότε χαλαρά προκύπτει τρίτος πόλος που θα καταγγέλει το δικομματισμό) η θα πάμε σε διαδοχικές εκλογές -εκτος απροόπτου- με διλλημα την ακυβερνησία και επειδή ο κόσμος θα θέλει να τελειώνει αυτή η ιστορία θα ενισχύσει το πρώτο κόμμα όποιο και αν είναι αυτό.

 17. Africa avatar
  Africa 06/10/2008 11:39:22

  Καλημερα Σπυρο.. πολυ σωστα τα λες! "Ζήτημα ΄γλυκού ΄και μόνον είναι και άς παριστάνουν τούς ανησυχούντες γιά τον τόπο.."

  Μακαρι να το διαβασουν ολοι πρωτουν πανε να ψηφισουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.