21/07/2008 21:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος θα είναι ο «εγγυητής»;

Για όσους αμφιβάλουν γι αυτά που γράφουμε στο προηγούμενο post, ας προσέξουν κι αυτά. Ποιοι έτρεξαν να υποστηρίξουν τον Καραμανλή μόλις ο Μπόμπολας, η κα Γιάννα και η Ελευθεροτυπία αμφισβήτησαν ευθέως την αυτοδυναμία της ΝΔ και πρότειναν ο καθένας τα δικά του, από αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ μέχρι μεταβατική με Σουφλιά; Βγήκε πρώτα το ΒΗΜΑ και προειδοποίησε ποιοι δεν θα βγουν βουλευτές αν γινόταν τώρα εκλογές (βλέπε εδώ). Ακολούθησε σήμερα και ο Κουρής, ο πρώην ιδεολογικός στυλοβάτης του «ανδρεϊσμού» και του «κουτσογιωργισμού», που συμπλήρωσε την επιχείρηση «μην μου κουνιέστε», απειλώντας καλοκαιριάτικα τους βουλευτές της ΝΔ με πρόωρες εκλογές και με λίστα.

Αυτά για να είστε σφαιρικώς ενημερωμένοι, που λένε και οι αναλυτές. Προσέξτε επίσης και τα εξής για να δείτε πως διαμορφώνεται το παιχνίδι:
Το συγκρότημα Μπόμπολα στηρίζει πλέον καθαρά τον Γ. Παπανδρέου και από τη ΝΔ τον Σουφλιά ως μεταβατικό πρωθυπουργό. Ο ΑΝΤ1του Κυριακού τον Καραμανλή (και λόγω …Ισίδωρου), αλλά και τον Γιώργο, λιγότερο. Ο ΑΛΦΑ του Κοντομηνά δεν έχει …γραμμή και βαράει όπου νάναι. Ο ALTER του Κουρή παίρνει γραμμή από τον Ρουσόπουλο. Το συγκρότημα Αλαφούζου είναι ένα μεγάλο ερώτημα και κατά την γνώμη μας μάλλον τάσσεται υπερ της …αποσταθεροποίησης. Στο MEGA προσπαθούν να κρατήσουν απεγνωσμένα ισορροπίες. Έτσι την μια ημέρα βαράνε Λιάπη και την άλλη ΠΑΣΟΚ. Την μια στηρίζουν Αλογοσκούφη και την άλλη βαράνε ΟΤΕ. Ανάλογα δηλαδή με το πώς πάνε οι ισορροπίες ανάμεσα στους μεγαλομετόχους του (Μπόμπολας, Λαμπράκης, Βαρδινογιάννης). Η κα Γιάννα τέλος, εκτός από το να χαλάει τα λεφτά της προσπαθεί να μπει σφήνα, ποντάροντας όμως σε άλογα που δεν τραβάνε (να μην λέμε τώρα ονόματα).

Και το ξαναλέμε. Παλιότερα η εμπειρία και οι ικανότητες ενός Λαμπράκη πχ, μπορούσαν να κρατήσουν το σύστημα σε ισορροπία. Σήμερα δεν υπάρχει κανείς να την εγγυηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/07/2008 22:08:26

  Ξεχνάς τρεις καινούριους μεγάλους παίχτες με πολύ ρευστό:

  -Βγενόπουλο
  -DT με ΟΤΕ
  -Κινέζους με λιμάνια

  που χαρακτηρίζονται από άφθονο ρευστό, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και με δουλειές που οι άλλοι θα παρακαλάνε για κάποιο κομμάτι ...έστω και διαφημιστικό

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 21/07/2008 22:10:28

  Τι δυστυχία θεέ μου; Που μείναμε ορφανά από Λαμπράκη. Να κλαίμε γοερά ή να βγούμε στις ρούγες για αντικαταστάτη του; Ιδού η απορία.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/07/2008 22:15:34

  πόλεμος πατήρ πάντων

 4. aionios avatar
  aionios 21/07/2008 22:36:54

  Η μη επίτευξη αυτοδυναμίας είναι πλέον γεγονός.
  Το ΕΘΝΟΣ και ο Ε.Τ απλά μιλάνε για τα αυτονόητα.
  Η δαιμονοποίηση των πάντων και η συνομωσιολογία οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

 5. Factorx avatar
  Factorx 21/07/2008 23:19:51

  http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15414&m=A21&aa=1

 6. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 21/07/2008 23:24:48

  Παλαιότερα το κατεξοχήν δεκανίκι της εξουσίας ήταν η εκκλησία / θρησκεία, και λέω ήταν γιατί σήμερα εκτελεί εργασίες ανακαίνισης. Η εκκλησία νομιμοποιούσε την εξουσία, όχι πάντα με το αζημίωτο.
  Οι καιροί πέρασαν όμως ανεπιστρεπτί και την θέση της πήραν τα Μ.Μ.Ε., η εξουσία όμως παρέμεινε η ίδια. Οι καναλάρχες όμως αποδείχθηκαν όμως σκληρά καρύδια στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εξάλλου και οι δύο αγαπάνε το χρήμα. Τα έπαιρναν ? σε έβγαζαν πρωθυπουργό από τα αποδυτήρια, τους έκανες κουνήματα ? σε έσβηναν από τον χάρτη.
  Το ΠΑΣΟΚ φρόντιζε να κινεί το μαύρο χρήμα, έχοντας όμως πάντα φροντίσει τα Μ.Μ.Ε. Η Ν.Δ. φαίνεται όμως ότι τα θέλει όλα για την πάρτυ της, και αφού « ίππευσαν τον κάλαμον » ξέχασαν ότι ο εγκέφαλος του Ελληνα θέλει πιπίλισμα. Βγήκαν λοιπόν οι καναλάρχες στην αντεπίθεση και αφού ανέβασαν τα κασέ τους, τους άλλαξαν τον αδόξαστο ενώ παράλληλα όμως κλείνουν το μάτι στο ΠΑΣΟΚ. Εάν δεν πάρουν αυτά που θέλουν θα τους κάψουν και τους δύο, το μήνυμα είναι σαφές. Ρίξτε μια ματιά στις εταιρείες των καναλαρχών στο Χρηματιστήριο τις επόμενες μέρες για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

 7. aionios avatar
  aionios 21/07/2008 23:53:02

  Τι θέλει ο κάθε διαπλεκόμενος σήμερα:
  1.Μπόμπολας:εφόσον δεν τίθεται πλέον καμμίας εκστρατείας εναντίον του και έχει σταθεροποιηθεί πλήρως μετά την επίθεση του 2004
  τον ενδιαφέρει μόνο η σταθερή ροή έργων και παραχωρήσεων για να γιγαντωθεί κι άλλο. Το άφθονο ρευστό που διαθέτει τον κάνει κυρίαρχο στις κατασκευές και θα καταστεί ένας από τους βασικούς αναδόχους σε κάθε έργο. Θέλει σταθερά πράγματα και το μόνο που φαίνεται καλό για αυτόν τώρα είναι διατήρηση της παρούσας κατάστασης. Σουφλιά στο ΥΠΕΧΩΔΕ και ταπεινωμένο ΜΑΞΙΜΟΥ.

 8. aionios avatar
  aionios 21/07/2008 23:59:53

  2. Γιάννα: Κάνει απλά το γούστο της, απολαμβάνει την δημοσιότητα και θέλει να ικανοποιήσει το εγώ της. Βλέπει τον εαυτό της σαν ρυθμιστή της πολιτικής κατάστασης και ονειρεύεται ότι μπαίνει στην αίθουσα του θρόνου και όλοι υποκλίνονται μπροστά της. Κάτι σαν την Κλεοπάτρα. Άμα βλέπει και γελοίες καταστάσεις τύπου κουρδιστό πορτοκάλι τι θα κάνει?

 9. aionios avatar
  aionios 22/07/2008 00:08:05

  3.ΔΟΛ:η γριά μας τελειώνει όπου νάναι αλλά πρώτα βγαίνει το χούι και μετά η ψυχή. Να ολοκληρώσει τα μεγάλα οράματα και να μείνει το όνομα του ως προστάτης των τεχνών και των γραμμάτων. Όσο για τον Οργανισμό θα τον διαφυλάξει ο Κουμπάρος κάθε διαπλεκομένου στην Ελλάδα μέσω ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κλπ τύπου ΚΚΕ επιχειρήσεων. Δεν θα ήθελε τίποτα άλλο εκτος Καραμανλή τώρα, γιατί το σύστημα που υπερασπίζεται καταρρέει. (ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΣΗΜΙΤΗΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

 10. aionios avatar
  aionios 22/07/2008 00:13:18

  4. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: Δεν έχει οικονομικές σκασίλες,τα καράβια πάνε καλά, τους έχει σιχαθεί όλους και τους κάνει καψώνια. Απλά θέλει να έχει λόγο και η στήριξη της Καθημερινής προς τη ΝΔ είναι λόγω εμπορικής πολιτικής. Έχουν και τα παιδιά κάτι να ασχολούνται.

 11. aionios avatar
  aionios 22/07/2008 00:19:10

  5.ΚΟΥΡΗΣ: Αμυντική τακτική και διατήρηση ισορροπιών. Έχει υποθέσεις ανοικτές με ΥΠΕΕ από εποχή Αθανασούλη, διαφήμιση που πρέπει να παίρνει, συχνότητες ραδιοφώνου ξεκρέμαστες, ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΓΙΑΝΝΙΚΟ με εμπλοκή στις υποθέσεις των ρωσσικών εξοπλισμών. Και Χατζηνικολάου....

 12. aionios avatar
  aionios 22/07/2008 00:22:05

  6. ....αύριο

 13. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 22/07/2008 01:06:09

  @Αθ. Κλάρας: "αποκαλύπτομαι" στον συσχετισμό που έκανες Εκκλησίας - ΜΜΕ! Πολύ ωραίο. "Όπιο του λαού", αμφότερα. Απόλυτο δίκιο έχεις, φίλε. Δεν το είχα σκεφτεί, ξέρεις. Thanks a lot!

  @aionios: συμφωνώ σε όλα, φίλε. Επίτρεψέ μου να προσθέσω στο 4 την γνώμη μου: "ισραηλινά και αμερικανικά συμφέροντα".

 14. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 22/07/2008 02:01:05

  Παπαχελενσταιν!

 15. Ελένη avatar
  Ελένη 22/07/2008 02:35:21

  Νομίζω οτι οι κόντρες της διαπλοκής αφορούν την διαδοχή του Λαμπράκη. Σωστά λέει ο φάκτορας ως "εγγυητή". Ο Μπόμπολας το επιδιώκει πρώτος και γι αυτό αγόρασε το Πρλωτο Θέμα. Είναι λάθος να λέςμε οτι "αρκείται σε αυτά που έχει και θέλει σταθερότητα". Είναι κρατικοδίαιτος και για να διατηρήσει αυτα που έχει πρέπει να ελέγχει την εξουσία. Ο μεγάλος ανταγωνιστής του είναι όμως ο Βαρδινογιάννης που ανέκαθε φιλοφοξούσε να είναι ο Νέστορας της πολιτικής ζωης. Με αυτήν την έννοια ο Βαρδής έχει ανάγκη την όποια Γιάννα και τον όποιον Βγενόπουλο για να εμφανίζεται ως ο εγγυητής των πάντων.

 16. aionios avatar
  aionios 22/07/2008 10:17:16

  Ελένη, ο Μπόμπολας θέλει σταθερότητα γιατί μόνο έτσι τρέχουν τα έργα όπως το ΕΣΠΑ και οι νέες δημοπρατήσεις. Άν είχαμε εκλογές τώρα και επικρατούσε μπάχαλο όπως το 89-90 πως θα εξασφαλίζοταν η απορροφητικότητα των ευρωπαικών πόρων. Και δεν νομίζω πως έχει φιλοδοξία να ασχολείται με τη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων πέρα από το κομμάτι που τον αφορά, τις κατασκευές. Είναι ο πιο συνεπής στη στάση του εδώ και 20 χρόνια. Δεν είναι ψώνιο. Είναι ένας στυγνός και κυνικός εργολάβος.

 17. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/07/2008 10:39:21

  Στο σύστημα που εκπροσωπούσε ο Κύριος Λαμπράκης ο διάδοχος υποδεικνύεται από μέσα. Ο Κύριος Ψυχάρης πρώην αγγελιοφόρος και νυν αποτυχημένος διάδοχος θα αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

  Τώρα το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όρια κι έχει εξαθλιώσει το λαό γιατί παρέβη το ρητό ότι τα πρόβατα=λαός τα κουρεύουμε αλλά δεν τα γδέρνουμε. Παράλληλα μέλη του συστήματος χαρακτηρίζονται από απληστία κι επιδειξιομανία που απομακρύνει τα πρόβατα από το μαντρί που βλέπουν τον τσοπάνη να έχει μετατραπεί σε λύκο. Αυτό σημαίνει ότι και ο επόμενος εγγυητής θα αποτύχει επειδή μέρος του κοπαδιού έχει αφηνιάσει.

 18. jkr avatar
  jkr 22/07/2008 12:51:32

  αγνοείται ο ξένος παράγοντας συστηματικά έως και αφελώς.

 19. ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ avatar
  ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ 22/07/2008 15:28:33

  ΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.