Ποιος θέλει να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες κατακαλόκαιρα;
09/05/2014 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος θέλει να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες κατακαλόκαιρα;

Είναι τόσο διψασμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία που δεν μπορούν να περιμένουν τη σειρά τους; Δεν ακούνε και δεν βλέπουν ότι ο κόσμος μπορεί να έχει οργή μέσα του αλλά δεν αντέχει κάθε λίγο και λιγάκι να πρέπει να πηγαίνει στις κάλπες;

Απίστευτο. Το ακούσαμε κι αυτό από την Κουμουνδούρου η οποία διαρρέει ότι ο ξένος παράγοντας θα λειτουργήσει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και θα κάνει ωμή παρέμβαση στην πολιτική κατάστασης της χώρας ενόψει εκλογών.

Αφορμή στάθηκαν οι χθεσινές πληροφορίες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι οποίες έλεγαν ότι πρέπει να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα καθώς είναι αναγκαία για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Τι μας είπε δηλαδή το ΔΝΤ. Ότι ενδεχόμενη πολιτική κρίση θα διαλύσει όσα έχουν γίνει και θα φέρει πίσω την Ελλάδα. Κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί «παρέμβαση στα εσωτερικά» από τους ξένους.

Ας μη γελιόμαστε. Αν την επόμενη των ευρωεκλογών τεθεί θέμα εθνικών εκλογών τότε αυτές θα είναι… διπλές όπως έγινε τον Μάιο – Ιούνιο του 2012. Κανείς φυσικά δεν πιστεύει ότι με την πρώτη ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ θα πάρουν 40% και θα κυβερνήσουν αμέσως. Θα μπούμε ξανά στο παιχνίδι των διερευνητικών εντολών, θα παρελάσουν όλοι από το Προεδρικό Μέγαρο, θα βγει μέχρι και ο Μιχαλολιάκος (με χειροπέδες;) να πάρει εντολή από τον Παπούλια, θα δουν στην αρχή ότι δεν τα βρίσκουν και θα πάμε σε δεύτερες εκλογές.

Ακόμη δηλαδή κι αν αποφασιστούν εκλογές τον Ιούνιο κυβέρνηση θα έχουμε Ιούλιο και βάλε, έρχεται ο Αύγουστος με τα μπάνια του λαού οπότε από Σεπτέμβριο θα ξαναδούμε να συνεδριάζει η Βουλή και να κυβερνιέται ο τόπος. Μέχρι τότε τι γίνεται όμως; Ποιος θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις; Θα δανειστούμε από τους ξένους; Θα φάμε από τα έτοιμα; Θα διαπραγματευτούμε για το χρέος; Ή θα σκίζουμε μαζί με τον Αλέξη όλο το καλοκαίρι στις παραλίες τα Μνημόνια που είναι και πολλές σελίδες;

Τι θα γίνει με την οικονομία που έχει πάρει ένα δρόμο; Τι θα γίνει με τις εκδόσεις ομολόγων και τις νέες εξόδους στις αγορές; Τι θα γίνει με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά, την απελευθέρωση επαγγελμάτων και μια σειρά από δεσμεύσεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια; Και στην τελική: Μια τόσο εύθραυστη οικονομία θα αντέξει την παρατεταμένη πολιτική κρίση;

Άρα λοιπόν το ΔΝΤ και ο όποιος ξένος παράγοντας λέει το αυτονόητο. «Κύριοι η πολιτική σταθερότητα είναι το ζητούμενο». Χωρίς αυτήν και με τα όσα περιγράφουμε πάνω, οι θυσίες που έγιναν χάνονται μέσα σε μια νύχτα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακολουθούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες. Οι εκλογές είναι η βασικότερη από αυτές, όμως, το Σύνταγμα και η λογική λέει ότι γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Όχι σε ένα ή σε δύο χρόνια γιατί τότε οι χώρες θα ήταν ένα μπάχαλο που το μόνο που θα έκαναν θα ήταν εκλογές.

Πώς λοιπόν το αυτονόητο που λένε οι ξένοι αλλά και πολλοί άλλοι σοβαροί άνθρωποι δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από τον κ. Τσίπρα και την παρέα του; Είναι τόσο διψασμένοι για την εξουσία που δεν μπορούν να περιμένουν τη σειρά τους; Είναι τόσο τυφλοί και κουφοί που δεν ακούνε και δεν βλέπουν ότι ο κόσμος μπορεί να έχει οργή μέσα του αλλά δεν αντέχει και μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο; Δεν αντέχει κάθε λίγο και λιγάκι να πρέπει να πηγαίνει στις κάλπες; Όταν έρθει η ώρα του να τιμωρήσει τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή όποιον άλλον είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού να το κάνει. Όχι όμως σε βάρος της χώρας και βεβαίως όχι προκειμένου να βγάλει από πάνω του ο Τσίπρας το κόμπλεξ του προέδρου του 15μελούς.

Για ποιες πιέσεις από το εσωτερικό και εξωτερικό μιλάνε στην Κουμουνδούρου; Για τις πιέσεις που λένε ότι η πολιτική σταθερότητα και η αποφυγή περιπετειών πρέπει να είναι η μόνη σκέψη όσων θα πάνε να ψηφίσουν στις 25 Μάη;

Το δίλημμα, λοιπόν, δεν είναι ούτε αν θα επιβιώσει ο Σαμαράς, ούτε αν θα υπάρχει συνέχεια για τον Βενιζέλο ούτε αν ο Αλέξης πρέπει να γίνει ο πρώτος «αριστερός» πρωθυπουργός. Το δίλημμα των εκλογών είναι «πολιτική σταθερότητα ή ανωμαλία». Είναι «συνέχιση της προσπάθειας ή πάμε σε εκλογές», αλλά μέχρι τότε κάποιος πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό.

Διότι τα «go back» του κυρίου Τσίπρα είναι εύκολο να τα λες. Ωραία συνθήματα, έστω και σε αγγλικά καμακιού της δεκαετίας του ’80. Όμως για να τα κάνεις και πράξη πρέπει να βρεις αυτόν που θα πληρώσει. Τζάμπα στη ζωή αυτή δεν υπάρχει. Ο «τζάμπας» ούτε στα πολυκαταστήματα δεν υπάρχει, πέθανε.

Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως έλεγε και ο Ανδρέας, έχει λοιπόν δύο επιλογές, μακριά από πρόσωπα και συμπάθειες. Αν θα οδηγήσει καλοκαιριάτικα τη χώρα σε περιπέτειες με άδηλο το μέλλον της ή αν θα δώσει μια ευκαιρία τώρα που κάτι καλό πάει να χτιστεί. Δεν υπάρχει γκρίζο παρά μόνο μαύρο ή άσπρο. Στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και δίνοντάς του δύναμη θα πρέπει να ξέρεις τι κρύβει στην κουρτίνα. Κι αυτό που κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες της Κουμουνδούρου να είστε σίγουροι ότι δεν είναι καθόλου καλό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 09/05/2014 13:28:44

  Aν είναι έτσι, και επειδή όλοι πλέον παραδέχονται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και ο Τσίπρας ο επόμενος Πρωθυπουργός, για να μην βάλει κανείς τη χώρα σε περιπέτειες κατακαλόκαιρα και για να έχουμε μελλοντικά πολιτική σταθερότητα θα πρέπει να επαναλάβουμε το 1981 δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ απόλυτη αυτοδυναμία. Μάλλον αυτό θα εννοεί και το ΔΝΤ...

  • airman avatar
   airman @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 09/05/2014 17:02:28

   Μάλλον ... Εάν όμως είναι έτσι ο "ξένος παράγοντας" λειτουργεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε αυτό δε βολεύει την Κουμουνδούρου. Άρα ... Στην Κουμουνδούρου καλά θα κάνουν να αρχίσουν να ψάχνονται για την επόμενη μέρα!

 2. Aegean times avatar
  Aegean times 09/05/2014 13:37:34

  Ποιός ξένος παράγοντας, μια χαρά δουλεύει και ο εσωτερικός και αργά ή γρήγορα θα στείλει τον Alexis στην πρωθυπουργική καρέκλα. Μα πάει με τα καλά του ο Θεοχάρης, θα υποχρεώσει όλους τους Ελληνες να έχουν e-mail για να παίρνουν τα ραβασάκια του? Και με τους γέροντες που διαμένουν στην επαρχία τι θα γίνει θα τους βάλει πρόστιμα γιατί δεν έχουν internet & e-mail? Δεν ξέρει ότι στην χώρα μας κατοικούν πάρα πολλοί υπερήλικες και μάλιστα σε απομακρυσμένα χωριά που ακόμη και στην πόλη είναι δύσκολο να πάνε? Αλλά πέραν αυτού, για πιό λόγο να του δώσουμε το e-mail μας, υπάρχει και το ταχυδρομείο αν ο κύριος Θεοχάρης θέλει να επικοινωνήσει οπωσδήποτε μαζί μας. Ο πολύ " φευγάτος" κύριος Θεοχάρης και μερικοί άλλοι κύριοι της ίδιας " τροϊκανικής κουλτούρας ", που νομίζουν ότι ξαφνικά όλη η Ελλάδα έγινε New York & London, στερούν πολλές ψήφους από την κυβέρνηση.

 3. Δημήτρης Σιμιγδάλης avatar
  Δημήτρης Σιμιγδάλης 09/05/2014 20:51:52

  μόνο εμένα μου κακοφαίνεται που επικαλούμαστε το "κατακαλόκαιρο";;;; έμμεση αναφορά στον ωχαδερφισμό του Έλληνα που βάζει το μπανάκι του πάνω από όλα; Αφου υπάρχουν επιχειρήματα γιατί το ρίχνουμε στον καιρό;

 4. Μικρασιάτης. avatar
  Μικρασιάτης. 09/05/2014 21:05:50

  Νέο ντιμπεητ στη Φλωρεντία αναμεσα στους υποψηφίους για τη Προεδρεία της Ευρωπαικης Επιτροπής με τη συμμετοχη των Σουλτς, Γιουνκερ, Μποβε κτλ, ομως ο Αλ ΤΣΙΠΡΑΣ και παλι ΔΕΝ θα λαβει μερος. Κατά τα άλλα θελει τη ψηφο των Ελλήνων Πολιτών για τις ....ΕΥΡΩεκλογες. Απορω που υπαρχει ακομα κοσμος που τον παιρνει σοβαρα... Ελπιζω το παραπανω γεγονος, να το χρησιμοποιησει και η ΝΔ για να δειξει την ανυπαρξια του Αλ Τσιπρα.

  • airman avatar
   airman @ Μικρασιάτης. 10/05/2014 08:42:44

   Στα debate αυτά συμμετέχουν όσοι έχουν συγκεκριμένη και συγκροτημένη άποψη για τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ορθώς ο Αλέξης δεν συμμετέχει, καθόσον δεν πληροί τα απιτούμενα κριτήρια. Ως προς αυτό λοιπόν η απουσία του είναι δικαιολογημένη. Πέραν αυτού δε, πως θα αντιδρούσε στην περίπτωση που η άποψή του "έβρισκε τοίχο"; Με κατάληψη ή με αποχή;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.