03/09/2008 16:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος είναι ο «ισχυρός οικονομικός παράγοντας»;

Ισχυρός οικονομικός παράγοντας βρίσκεται πίσω από την πώληση του «ιερού» ακινήτου της Μονής Βατοπεδίου των 20.664 τ.μ., αντί 41 εκατ. ευρώ γράφει σήμερα στην «Ε» η Αριστέα Μπουγάτσου, αλλά δεν αποκαλύπτει το όνομα (ούτε μας το ..λέει).

Αγοράστρια του ακινήτου εμφανίζεται η κυπριακή εταιρεία NOLIDEN LIMITED, με καταστατική έδρα στη Λευκωσία και πραγματική έδρα στον Πειραιά, ενώ εικάζεται ότι πίσω από αυτήν υπάρχει ισχυρός οικονομικός παράγοντας. Η αγοραπωλησία επισφραγίστηκε στις 27-3-2008. Όμως, στις 4 Αυγούστου 2008 κατατέθηκε αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από την κτηματομεσιτική εταιρεία Αικατερίνη Ι. Λαΐου και ΣΙΑ, η οποία διεκδικεί τη μεσιτική αμοιβή της που …εξαϋλώθηκε αφού οι άγιοι πατέρες και οι... ενδιαφερόμενοι αγοραστές γιατροί τα βρήκαν απευθείας και η αγορά έγινε τελικά από κυπριακή εταιρεία.

Η αγωγή με την οποία η μεσιτική εταιρεία διεκδικεί αμοιβή 2% (975.000 ευρώ τουλάχιστον) από τους αγοραστές, ως διαμεσολαβήτρια της Ιεράς Μονής, στρέφεται κατά της NOLIDEN LIMITED αλλά και κατά του Σπυρίδωνος Τζανή, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Πραξιτέλειο Θεραπευτήριο Σύγχρονης Ιατρικής Α.Ε.» και του Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου, μέλους του Δ.Σ. της ίδιας εταιρείας.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι συντελεστές της «Πραξιτέλειο Θεραπευτήριο» και η εμπλεκόμενη μεσιτική εταιρεία οργάνωσαν συναντήσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2008 σχετικά με τη χρηματοδότηση της νέας κλινικής (συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ). Στις συναντήσεις μετείχαν ο Γ. Τζανετάκος, ανώτερο στέλεχος της Interamerican, ο Φ. Γεωργίου, διευθυντής της Eurobank και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Ευάγγ. Μαρτιγόπουλος, ως εκπρόσωπος ξένων funds. Ως δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου παρέστη ο Δημήτριος Πελέκης (πεθερός του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας) και της αγοράστριας του «ιερού» ακινήτου NOLIDEN ο Γ. Παμπορίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Under-Uber avatar
  Under-Uber 03/09/2008 17:50:33

  Περιμένετε τις αποκαλύψεις της κυρίας Μπουγάτσου ισως, αύριο!
  Οπως πάντα, έγκυρες και επίκαιρες

 2. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 03/09/2008 22:25:24

  Κανένας άλλος δεν παρέστη ρε παιδιά; Σαν λίγοι μου φαίνονται αυτοί.

 3. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 03/09/2008 23:04:03

  1 Under-Uber

  Οπως το γραφεις μυριζει Κοκκαλη...Οντως?

 4. Helmut avatar
  Helmut 04/09/2008 10:26:00

  Η Αριστέα μίλησε: Πολέμης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.