#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2010 23:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος είναι ο ηγέτης που ταιριάζει στην ΟΝΝΕΔ;Όσοι από μας έχουμε περάσει προ πολλού τη πρώτη μας νιότη, βλέπουμε με κάθε καχυποψία τις οργανώσεις νεολαίας.

Όχι απλά διότι συνειδητοποιήσαμε αργότερα τις αρνητικές συνέπειες του νεολαιίστικης υπέρ-πολιτικοποίησης…

Κυρίως γιατί καταλάβαμε πως τα Κόμματα εκμεταλλεύονται το φυσικό ριζοσπαστισμό της Νεολαίας, με τον πιο κυνικό και εκμαυλιστικό τρόπο:

Κυνικό γιατί «πουλάνε» στη νέα γενιά ιδέες, που τα ίδια τα κόμματα δεν τις πολύ-πιστεύουν…

Και «εκμαυλιστικό», γιατί εθίζουν τα πιο δραστήρια και ικανά στελέχη της νεολαίας στη συναλλαγή, στην ιδιοτέλεια, στην υποκρισία και στην αναξιοκρατία.

Με δύο λόγια, πολλοί από μας, αν είχαμε το θάρρος θα λέγαμε στα κόμματα:

Διαλύστε τις Κομματικές νεολαίες, που να πάρει ο διάολος!

Δεν βλέπετε ότι δεν υπάρχει σοβαρή δημοκρατική χώρα – στην Ευρώπη κι εκτός αυτής – που να διατηρεί τέτοιους κομματικούς «στρατούς»;

Δεν βλέπετε ότι δεν υπάρχει σοβαρή χώρα, όπου οι κομματικές νεολαίες ελέγχουν τα Πανεπιστήμια κι αποτελούν «φυτώριο» ανάδειξης της μελλοντικών κομματικών γραφειοκρατών, με τους πιο αδιαφανείς και αναξιοκρατικούς τρόπους;

Έτσι σκέφτεστε, πιθανότατα, οι περισσότερο. Κι έχετε δίκιο…

Όμως, το πράγμα είναι λίγο πιο μπερδεμένο:

Πρώτον, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί ανάδειξης νέων ανθρώπων στην Κοινωνία. Η εκπαίδευση - που ήταν κάποτε - τώρα διαμεσολαβείται από τις κομματικές νεολαίες. Για να επιτύχεις ένα καλό μεταπτυχιακό (αν δεν έχεις χρήματα να πάς στο εξωτερικό), μια υποτροφία, μια απασχόληση και μια πιο μόνιμη δουλειά αργότερα, χρειάζεσαι το «μέσο» της κομματικής νεολαίας.

Κι έτσι οι «νεολαίες» αναπαράγονται, ακριβώς γιατί καλύπτουν την ανάγκη ανάδειξης νέων, σε μια απόλυτα «φρακαρισμένη» και αναξιοκρατική κοινωνία.

Δεύτερον, διότι δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί στην Ελλάδα. Κι έτσι κάθε αίτημα, κάθε δικαίωμα, κάθε διεκδίκηση απαιτεί «κινητοποιήσεις».

Σε μια κανονική δημοκρατία αυτά λύνονται με μηχανισμούς εκπροσώπησης σε όλα τα επίπεδα. Στη δική μας, ανάπηρη δημοκρατία αυτά λύνονται με συνεχή άσκηση πεζοδρομιακής «πίεσης» απ’ όλες τις πλευρές και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που καθιστά απαραίτητους τους κομματικούς στρατούς. Που, όπως όλοι οι «στρατοί», στελεχώνονται από τη νεολαία.

Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία είναι αρκετά ιδιόμορφη πλέον: Το κόμμα εξουσίας που υπέστη πρόσφατα την πιο συντριπτική ήττα της ιστορίας του, βρίσκεται σήμερα – από την 29η Μαρτίου – με περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη από κάθε άλλο κόμμα! Κι από κάθε άλλη εποχή…

Μια αληθινά «κινηματική διαδικασία» δημιούργησε θρυαλλίδα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, μέσα στο πιο συντηρητικό πολιτικό κόμμα!

Και αν κρίνουμε από τις διεργασίες που γίνονται κι από την δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει εν όψει του Συνεδρίου τους, ένας αληθινά ριζοσπαστικός πολιτικός λόγος αρχίζει να ξεδιπλώνεται…

Το κρίσιμο ερώτημα είναι, βέβαια, αν θα καταφέρει να διατηρήσει – ή τουλάχιστον να ξαναβρεί - τον κινηματικό χαρακτήρα του αυτό το ριζοσπαστικό φαινόμενο που όλοι είδαμε την 29η Νοεμβρίου.

Αυτό ακριβώς κρίνεται με την εκλογή Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, μεθαύριο…

Υπάρχουν δύο υποψήφιοι πλέον (ο τρίτος ήδη παραιτήθηκε).

Και οι δύο είναι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, για να μην αδικούμε κανένα.

Και οι δύο υποστηρίζονται σκληρά από στελέχη φιλικά προσκείμενα προς τον νέο Πρόεδρο, τον Αντώνη Σαμαρά.

Αλλά ο ένας – ο Ανδρέας Παπαμιμίκος – αναδείχθηκε και εκφράζει παραδοσιακά κυκλώματα μέσα στο χώρο της Νεολαίας.

Ενώ ο άλλος – ο Κώστας Χατζής – εκφράζει, σχεδόν απόλυτα, τον κινηματικό χαρακτήρα αυτού του φαινομένου που έφερε το Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτού του κινηματικού χαρακτήρα, που έχει ανάγκη το εγχείρημά Σαμαρά για να πυροδοτήσει μια δυναμική κοινωνικής αλλαγής μέσα από τις στάχτες και τα αποκαϊδια ενός παρακμασμένου κόμματος.

Αυτή ο κινηματικός χαρακτήρας μέσα στη Νέα Γενιά μπορεί να μπολιαστεί. Και μόνο από τη Νεολαία μπορεί να αναδειχθεί ξανά.  

Αν υπάρχει ένας «ανατρεπτικός ρόλος» που μπορεί να παίξουν οι κομματικές νεολαίες, είναι να στηρίξουν διεργασίες υπέρβασης και ρήξης μέσα στα κόμματα εξουσίας.

Κι αν υπάρχει ένα προνομιακός χώρος όπου μπορεί να γίνει αυτό ακόμα, είναι η ΟΝΝΕΔ, μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που ως κόμμα ηττήθηκε κι ως παράταξη ήδη άρχισε να αφυπνίζεται.

Κι αν υπάρχει ένα υποψήφιος, η εκλογή του οποίου εκφράζει – και κερδίζει – το στοίχημα, είναι ο Κώστας Χατζής:

            Ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά πρώτος.

Πάλεψε από την αρχή δίπλα του, σχεδόν μόνος.

Πίστεψε στο Σαμαρά, όταν τον πίστευαν ελάχιστοι.

Έδειξε μεγάλη αποτελεσματικότητα εξ αρχής.

Συνέβαλε στη νίκη του Αντώνη Σαμαρά.

Είναι αυτόφωτος, δεν συνδέεται με κυκλώματα και μηχανισμούς.

Έχει απήχηση σε όλη την Ελλάδα.

Ένα λαϊκό παιδί, που ήδη εξελίσσεται σε λαϊκό ηγέτη της γενιάς του.

Δεν θέλω να μειώσω τον «αντίπαλό» του.

Κι αυτός είναι ένας άξιος νέος άνθρωπος...

Αλλά πολύ συμβατικός, αρκετά ισορροπιστής και λιγουλάκι… «παιδί του κομματικού σωλήνα».

Ενώ ο Χατζής έχει και τη φλόγα του κινηματικού, αλλά και την ωριμότητα του νεολαίου που πήγε κόντρα στο ρεύμα, νίκησε και δεν πήραν τα μυαλά του αέρα. 

Αν υπάρξει νέα Μεταπολίτευση, αν η υπόσχεση και το όραμα του Αντώνη Σαμαρά πάρει σάρκα και οστά, χρειάζεται δίπλα του μια ισχυρή «φρουρά» με ηγέτη τον Κώστα Χατζή μάλλον, παρά τον Ανδρέας Παπαμιμίκο.

Κι αν δείτε ποια «Μέσα» υποστηρίζουν τον ένα και ποια τον άλλο, δεν σας μείνει καμία αμφιβολία…

Στις ρήξεις που έρχονται ο κινηματικός χαρακτήρας είναι απαραίτητος.

Και ο κινηματικός ηγέτης είναι ο Κώστας Χατζής.

Σε κάθε «Μεταπολίτευση» η νεολαία της εποχής βάζει τη σφραγίδα της.

Η «νέα Μεταπολίτευση» έχει βρει τον ηγέτη της, τον Αντώνη Σαμαρά.

Με την εκλογή του Χατζή, θα βρει και τη νεολαία που θα τη σφραγίσει…

 Θ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. perifanos deksios avatar
  perifanos deksios 15/04/2010 23:49:33

  Λίγες μέρες μείνανε αδέρφια!!Όλοι στην επάλξεις για την επικράτηση Χατζή!!'Οτιδήποτε λιγότερο από 70% είναι αποτυχία..

 2. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 15/04/2010 23:56:31

  το άρθρο είναι σχιζοφρενικό.
  Μέχρι τα μισά λέει την αλήθεια. Διαπιστώσεις σοβαρές και αιτιολογημένες.
  Κι εκεί που περιμένει κανείς να πληροφορηθεί πώς θα αλλάξουμε το κατεστημένο με τις κομματικές νεολαίες -διαλύοντάς τες (το γιατί αναφέρεται τεκμηριωμένα)- καταλήγουμε στα ίδια.
  Άντε πάλι από την αρχή.
  Και στο τέλος καταλήγει σε σαχλαμάρες, Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει κάποιος νεαρός ονόματι Χατζής να ανατρέψει την ιστορία!
  Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.
  Είμαι αντιρρησίας νεολαιών και σωτήρων.

 3. oxoxo avatar
  oxoxo 16/04/2010 00:41:43

  ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ!
  Για να είναι η ΟΝΝΕΔ η οργάνωση όλων των νέων.
  Τώρα η ώρα της Υπέρβασης! Τώρα το τέλος των καρεκλοκένταυρων κομματαρχίσκων, των τοποτηρητών-εκπροσώπων των βαρωνιών!
  ΟΝΝΕΔ, ΟΝΝΕΔ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!
  ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 4. piraxtiri avatar
  piraxtiri 16/04/2010 00:46:28

  αλλοιμονο σε ενα κομμα εξουσιας που δεν εχει μελλον επειδη ευνουχιζει τους νεολαιους τους ......ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ,ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.ΕΛΕΟΣ ΤΕΛΙΚΑ!!!!!!!!!!!!! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ........!!!!!!!!!!!!!!!!1

 5. neotera avatar
  neotera 16/04/2010 05:55:14

  Να μην επιλέξουν τίποτα ! Να συναιστανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να στραφούν κατά των κομμάτων κατά του καθεστώτος της Αλήτ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΉΣΟΥΝ !

 6. Nktras avatar
  Nktras 16/04/2010 09:47:53

  zzzzzzzzz

 7. Αναστάσιος Καζαντζίδης avatar
  Αναστάσιος Καζαντζίδης 16/04/2010 11:01:27

  Η ΝΕΑ ΟΝΝΕΔ δεν χρειάζεται ηγέτες. Δεν τους έχει ανάγκη.
  Χρειάζεται ανθρώπους που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία ΜΕΣΑ στην κοινωνία ΜΕΣΑ στη νεολαία. Δεν χρειάζεται ξύλινο κομματικό λόγο και 'φρουρές'...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 16/04/2010 11:22:09

   Aναστάσιε,
   Ηγέτες χρεάζονται πάντα και παντού. Πολύ δε περισσότερο στη νέα γενιά και η ΟΝΝΕΔ χρειάζεται ηγέτη "που θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία ΜΕΣΑ στην κοινωνία ΜΕΣΑ στη νεολαία. Δεν χρειάζεται ξύλινο κομματικό λόγο και ‘φρουρές’"
   Δεν ξέρω κανένα από τα παιδιά που διεκδικούν την προεδρία.
   Επειδή ήμουν στην ΟΝΝΕΔ στα δύσκολα χρόνια, μ' ενοχλεί αυτή η πολυπραγμοσύνη. Οι συνεντεύξεις, οι δηλώσεις, οι φωτογραφήσεις, οι ΜΚΟ και όλα τα σχετικά. Λές και κάνουν εκστρατεία για να ηγηθούν του κόμματος.
   Περίμενα περισσότερη σεμνότητα και περισσότερο ...νεολαία! Αυτοί συμπερφέρονται σαν ....τους μεγάλους!
   Εν πάση περιπτώση τους εύχομαι καλή τύχη.

   • effie B. avatar
    effie B. @ Κώστας Ροδινός 16/04/2010 14:21:05

    Αγαπητε Κωστα Ροδινε,
    επιτελους και καποιος που λεει τα πραγματα με το ονομα τους.
    Ηγετης: πολυ βαρια λεξη για νεαρους που δεν εχουν ακομη δειξει τι...
    Εξαιρετικα ενοχλητικη η εξελιξη της ολης διαδικασιας, παραπεμπει σε πασαρελα. Νομιζω πως οι περισσοτεροι σχολιαστες του site εχουν το λιγοτερο ενοχληθει απο τον ορυμαγδο αντικρουομενων δηλωσεων (ιδιως στην σημερινη συγκυρια), με σκοπο τι? Στο βαθος μια θεση στο Ευρωψηφοδελτιο?
    Και κατι τελευταιο: τα δικα μου παιδια, οι προπτυχιακοι και μεταπτυχιακοι φοιτητες μου, αρχιζουν την μερα τους πρωι-πρωι και τελειωνουν πολυ αργα το βραδυ (διπλωματικες, διδακτορικα, εφημεριες). Βλεπεις, πρεπει να εκπονησουν κατι, για να μπορεσουν να βρουν στο μελλον δουλεια. Αυτοι οι κυριοι, τρεις μηνες τωρα τι δουλεια κανουν? Που βρισκουν το χρονο και κυριως τα χρηματα? Εξαιρετικα προκλητικο.... Οζει παλαιοκομματισμο στην χειροτερη του εκδοση.
    Ηγετης: πολυ βαρεια λεξη για τετοιους νεολαιους!!!!!!!!

 8. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 16/04/2010 11:36:56

  Οι κομματικές νεολαίες είναι διαχρονικά υποχείρια των κομμάτων από όπου προέρχονται και σαφώς παίρνουν γραμμή από τις εκάστοτε κομματικές ηγεσίες.
  Δεν έχω δεί πολλές φορές νεολαίες οπαιασδήποτε απόχρωσης να ασκούν κριτική στην ηγεσία τους κόμματος τους ενώ βρίσκεται στην εξουσία.
  Οταν για παράδειγμα στο παρελθόν η κυβέρνηση της ΝΔ πίεζε για την κατάργηση της επετηρίδας ενώ ήταν κυβέρνηση, η νεολαία της ΠΑΣΠ ούρλιαζε και έσκιζε τα ιμάτια της.
  Οταν λίγα χρόνια μετά έκανε ο Αρσένης την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του και την κατάργησε με σοσσιαλιστικές διαδικασίες, έκανε μούγκα η ΠΑΣΠ.
  Τα ίδια συμβαίνουν αντίστοιχα με την ΟΝΝΕΔ και την ΔΑΠ και δεν εξαιρώ και τους επαγγελματίες επαναστάτες της Πανσπουδαστικής και της ΚΝΕ με τα κομματικά μαντριά τους.
  Εγώ αυτό που έχω αποκομίσει από την εμπειρία μου σχετικά με την ύπαρξη των διαφόρων νεολαιών είναι ότι αποτελούν απλά προέκταση των κομματικών μηχανισμών σε νεολαιίστική βάση και πεδίο ανάδειξης νέων στελεχών που θα επαναδρώσουν στο μέλλον τα κόμματα και όχι φυτώριο νέων ιδεών και αμφισβήτησης.

 9. DrNo avatar
  DrNo 16/04/2010 11:44:17

  Η δημοσιότητα που έχουν πάρει οι εκλογες της ΟΝΝΕΔ δείχνει πως η ΝΔ είναι τελείως αποκομένη από την κοινωνία.
  Έπρεπε ο Σαμαράς να τους απαγορευσει ομιλίες και άρθρα και να γινουν οι εκλογές αθόρυβα.
  Και η ΝΔ να ασχολείται με τα θέματα επικαιρότητας περισσότερο και όχι μόνο με ένα Παναγιωτόπουλο να λέει αορίστως "οχι στο ΔΝΤ".
  Που είναι οι οικονομολόγοι της ΝΔ να εξηγήσουν μερικά πράγματα για την οικονομική κρίση στον λαό , που τα έχει χαμένα?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ DrNo 16/04/2010 12:13:11

   Συμφωνώ

 10. Σαλονικείς avatar
  Σαλονικείς 16/04/2010 11:52:40

  Το Μπακογιαννικό στρατόπεδο είναι έτοιμο προς πλήρη κατάρρευση. Μετά την Κυριακή ΚΑΙ ο εκλεκτός της κ. Παπαμιμίκος θα προστεθεί στην λίστα αυτόν που πόνεσαν και πίκραναν την παράταξη και θα αποτελέσει παρελθόν για την Νέα Δημοκρατία...
  Ο Βασίλης Αξιώτης διαπιστώνοντας ότι μένει πολύ πίσω στα μυστικά γκάλοπ από τον δεύτερο Ανδρέα Παπαμιμίκο που βρίσκεται 20 και πλέον μονάδες πίσω από το φαβορί (πρώην outsider) Κώστα Χατζή επέλεξε την εύστοχη κίνηση της παραίτησης του από την κούρσα της προεδρίας.
  Η σιωπηρή του υποστήριξη είναι για τον Κώστα Χατζή στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 18 Απριλίου για τις οποίες έχουν στηθεί περισσότερες από 200 κάλπες σε όλη την Ελλάδα.
  H Πρώτη Μεγάλη Νίκη εσωκομματικά για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Χατζή είναι μόλις λίγα 24ώρα μακριά.

  Σαλονικείς

  • DrNo avatar
   DrNo @ Σαλονικείς 16/04/2010 13:06:45

   factorx: δεν ασχολούμεθα με τον κύριο

 11. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 16/04/2010 15:41:00

  εάν ο γιός μου δείξει ότι είναι γεννημένος ηγέτης, εάν εκλεγεί πρόεδρος του 15 μελούς, μπορεί να υποβάλλει βιογραφικό για ηγέτης της ΟΝΝΕΔ;
  Ή είναι συμπληρωμένη η λίστα;
  Είναι 7 ετών τώρα. αλλά έχω κι άλλους μικρότερους...

 12. Μίλτος Χρυσομάλλης avatar
  Μίλτος Χρυσομάλλης 16/04/2010 19:15:01

  Γιατί στηρίζω τον Ανδρέα.

  Με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο γνωριστήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Συναγωνιστές σε χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία αγωνιζόταν να βρει τη σωστή περπατησιά για να πείσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να την πιστέψουν και να της εμπιστευθούν το μέλλον της χώρας.
  Δουλέψαμε μαζί, αγωνιστήκαμε μαζί, μπήκαμε παρέα σε μάχες για την παράταξη, τις ιδέες, το καλό της ΟΝΝΕΔ.
  Με τη γαλάζια σημαία ψηλά, όχι τους παράγοντες. Με την ισχύ των διαχρονικών πιστεύω της ΝΔ, όχι την επιρροή των «γνωστών». Με τη δύναμη του λόγου μας, όχι των κολλητών. Με την αλήθεια της πορείας μας, όχι με την εικόνα που επιλέγουν οι «ειδικοί».
  Ο Ανδρέας είναι φίλος και συμμαχητής. Προχωρά μπροστά με ευπρέπεια, συνέπεια, ειλικρίνεια. Πιστεύει στο διάλογο, στα επιχειρήματα, στα έργα. Αγαπά την πατρίδα, αγωνίζεται για την παράταξη, σέβεται τους αντιπάλους, στηρίζει και στηρίζεται στους φίλους. Δεν διαλαλεί τις αξίες του, τις υλοποιεί στην καθημερινή του ζωή, στις επιλογές των ανθρώπων που έχει δίπλα του και στις πράξεις του.
  Ο Ανδρέας όταν σε κοιτά, σε βλέπει. Όταν του μιλάς, σε ακούει. Όταν διαφωνεί, τεκμηριώνει. Όταν έχεις δίκιο, το δέχεται. Όταν διεκδικεί, επιλέγει το fair play.
  Και κάτι ακόμα. Ο Ανδρέας δεν επενδύει στο χρίσμα, στη στήριξη «παραγόντων», στην υπόσχεση «κουκιών» από δήθεν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.
  Με τον Ανδρέα προσκαλέσαμε το 2005 στη Θεσσαλονίκη τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά….στην πρώτη του κομματική εκδήλωση μετά την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, τότε που διένυε τα τελευταία χιλιόμετρα της πολιτικής του ερήμου, τότε που οι σημερινοί όψιμοι «ορκισμένοι υποστηρικτές» του, χαμογελούσαν ειρωνικά ακόμα και στο άκουσμα του ονόματός του, έχοντας ήδη προεξοφλήσει το πολιτικό του τέλος.
  Αλλά και πρόσφατα στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές μαζί με τον Ανδρέα δώσαμε τη μάχη από κοινού για την εκλογή του σημερινού προέδρου, του ηγέτη που ανέδειξε την αξία της συμμετοχής, της άποψης, του λόγου, της ευπρέπειας, της, εκ των έσω, δικαίωσης ενός αγώνα καλού, τίμιου, καθαρού.
  Έμπρακτα υποστηρικτής του προτύπου αυτού, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, έχει κερδίσει τη στήριξή μου, όχι επειδή είναι φίλος μου, αλλά επειδή είναι ο μόνο που μπορεί να φέρει αυτές τις αρχές και τις αξίες, την αλλαγή, και στην ΟΝΝΕΔ, να κάνει την ΟΝΝΕΔ μπροστάρη στον αγώνα για μια Νέα Νέα Δημοκρατία, για Νέα Μεταπολίτευση. Κρίνω πολιτικά και υπέγραψα για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου, όπως έκρινα και όταν έβαλα την υπογραφή μου για τον πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά. Στηρίζω Ανδρέα Παπαμιμίκο για την παράταξη, την ΟΝΝΕΔ, τη νεολαία, τον Αρχηγό, την πατρίδα.
  Μίλτος Χρυσομάλλης
  Καλαμάτα

 13. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 16/04/2010 20:25:42

  Προς τον "καποιο"...

  παντα η νεολαιες παιρνουν γραμμη απο το κομμα, αλλά υπαρχουν στιγμες που μεριδα αυτών ερχονται σε συγκρουση με την ηγεσια τησ Παραταξης των. Παραδειγμα?

  4 Ιουλιου 1964, εισβολη στην βουλη. Δίκη περιπου 30 νεαρων-φοιτητων με αρχηγο τον Ρένο Άποστολιδη..είχαν μπουκάρει καμια 300αρια..
  Οί περισσοτεροι ηταν εκοφιτες. Βλέπε, αρχείο Καθημερινής....Έιχαν ερθει σε συγκρουση ακομα και με βουλευτες της ΕΡΕ

 14. zame avatar
  zame 16/04/2010 22:05:59

  .."υποχρεωσεις"....για δύσκολους λύτες... και οχι "διαχειριστές" σε δρομολογημένες εξελίξεις...

  α)Κυνικό γιατί «πουλάνε» στη νέα γενιά ιδέες, που τα ίδια τα κόμματα δεν τις πολύ-πιστεύουν…

  β)Και «εκμαυλιστικό», γιατί εθίζουν τα πιο δραστήρια και ικανά στελέχη της νεολαίας στη συναλλαγή, στην ιδιοτέλεια, στην υποκρισία και στην αναξιοκρατία...Σοφο μεν..αλλα

  Κι έτσι οι «νεολαίες» αναπαράγονται, ακριβώς γιατί καλύπτουν την ανάγκη ανάδειξης νέων, σε μια απόλυτα «φρακαρισμένη» και αναξιοκρατική κοινωνία...δε.

  ...ειναι η δεν ειναι σχιζα...

  Το κόμμα εξουσίας που υπέστη πρόσφατα την πιο συντριπτική ήττα της ιστορίας του, βρίσκεται σήμερα – από την 29η Μαρτίου – με περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη από κάθε άλλο κόμμα! Κι από κάθε άλλη εποχή…
  Μια αληθινά «κινηματική διαδικασία» δημιούργησε θρυαλλίδα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, μέσα στο πιο συντηρητικό πολιτικό κόμμα!

  Ευελπιστώ και ελπίζω να Μπορέσει να κάνει την διάφορα...έχει υποχρέωση απέναντι στον εαυτό της & στις Μελλοντικές Γενεές .. να το κανει.

 15. IXNOS1 avatar
  IXNOS1 16/04/2010 23:21:05

  Ο....αιωνιος νεολαιος.... μητσοτακης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.