#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2012 09:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος διευθύνει την ορχήστρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;Η κυβέρνηση, μετά τα όσα θετικά για την οικονομία συνέβησαν στις Βρυξέλλες, πρέπει πλέον  να κυβερνήσει δυναμικά για να «ξανακερδίσει» τους Έλληνες, οι οποίοι της εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους. Η σημερινή ελληνική πραγματικότητα απαιτεί σταθερά και ρεαλιστικά βήματα και όχι ιδεαλιστικές κορόνες. Δυστυχώς, υπάρχουν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα πολιτικοί και μη οι οποίοι έχουν παραμείνει στο παρελθόν και ακόμα και σήμερα προσπαθούν να φτιάξουν πελατεία και να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες  τους οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να είναι οικονομικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κομματιού της κυβέρνησης , το οποίο χρειάζεται παρέμβαση για να λειτουργήσει στην κατεύθυνση που προαναφέρθηκε είναι το υπουργείο Άμυνας. Πρόσφατα δημοσιεύματα και αντιδράσεις τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας δείχνουν, ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να δείχνουν ότι «διευθύνουν την ορχήστρα», αντί ενός.

Ο υπουργός στο τέλος θα επωμιστεί όλο το κόστος, γιατί είναι ο μόνος εκλεγμένος, πρέπει να αντιληφθεί λοιπόν, ότι δεν υπάρχουν πλέον  περιθώρια για εξυπηρετήσεις προκατόχων του στο υπουργείο, ούτε για ανοχή υφυπουργών που δεν προσφέρουν, κατά κοινή ομολογία, αυτά για τα οποία τοποθετήθηκαν στις θέσεις που κατέχουν αντί άλλων εκλεγμένων από τον λαό.

 

Βέβαια, είναι μία τακτική η τήρηση «χαμηλών τόνων» από την πλευρά του, αλλά στο συγκεκριμένο υπουργείο η τακτική αυτή ερμηνεύεται ως αδυναμία και δημιουργεί άσχημη εικόνα μεταξύ των στελεχών των ΕΔ. Τα στελέχη περιμένουν από τον υπουργό τους να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν έστω  μερικά από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τους δημιούργησε η κρίση και αντί αυτού εισπράττουν ανέξοδες κορόνες από τους αρχηγούς, που μετά από λίγες μέρες κανείς δεν θυμάται και το σπουδαιότερο, οι κορόνες αυτές δεν  λύνουν κανένα από τα ήδη γνωστά προβλήματα ούτε στα οικονομικά, μηδέ στα επιχειρησιακά.

Υφυπουργοί και αρχηγοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κενό που σκόπιμα έχει  δημιουργηθεί στο υπουργείο, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι επωφελεία του συνόλου. Οι κύριοι αυτοί είναι ζωντανές νάρκες γιατί δεν ασχολούνται με τη συνδρομή στο έργο  του υπουργού, δεν έχουν διατυπώσει δημόσια    προτάσεις για την ανακούφιση των «δεινά χειμαζόμενων» στελεχών αλλά ορισμένοι εξ αυτών περιορίζονται μόνο σε διαπιστώσεις για την υστεροφημία τους.

Ο υπουργός πρέπει να μεταφέρει την πραγματική εικόνα του υπουργείου στον πρωθυπουργό ώστε όταν θα πάρει τις αποφάσεις του, να μην επηρεαστεί και να απομακρύνει επιτέλους  τα εξωκοινοβουλευτικά  βαρίδια  από το υπουργείο και να επιτρέψει στις ΕΔ να αποκτήσουν  μία πραγματική Ηγεσία και όχι «ηγέτες» που δεν έχουν συνειδητοποιήσει, δυστυχώς,  την αξία και τις υπευθυνότητες  της θέσης που κατέχουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το όνομα του Ρόδου avatar
  Το όνομα του Ρόδου 10/12/2012 10:09:41

  Ποιός άραγε από την πολιτικοστρατιωτική ηγεσία θα μπορούσε να κάνει προτάσεις. Όσοι δεν ασχολούνται με τον ανασχηματισμό, ασχολούνται με τις επερχόμενες κρίσεις. Είναι δυστυχία ή κατάντια. Η εμπειρία μου δείχνει κατάντια. Έχετε 'αραγε κάποιον στόχο;

 2. Γιάννης avatar
  Γιάννης 10/12/2012 10:26:42

  Ο Παναγιωτόπουλος δεν φρόντισε να επανδρώσει το επιτελείο του με γνώστες του αντικειμένου του ΥΕΘΑ και στηρίχτηκε στα ίδια άτομα πού εμπιστεύεται απο τη θητεία του στο υπουργείο εργασίας και κάποιους που κληρονόμησε απο Βενιζέλο-Αβραμόπουλο.Ξέχασε που τον οδήγησαν τότε οι δικοί του.Χωρίς γνώση του αντικειμένου,τα έκανε θάλασσα στις κρίσεις αφήνοντας τες στον ΥΦΕΘΑ και τους αρχηγούς,με αποτέλεσμα να δυσαρεστήσει πολλούς και κυρίως δικούς του και να βρεθεί σε αμυντική θέση απέναντι σε αρχηγούς ,που με την απειλή της παραίτησης,έκαναν ότι ήθελαν.6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν έχει ακουμπήσει τό έκτρωμα του νόμου περί προμηθειών του απαράδεκτου Βενιζέλου,αφού δεν έχει εκδόσει καμμία υπουργική απόφαση για να συμμαζέψει την κατάσταση με τις ελλείψεις ανταλλακτικών.Θα κληθεί σύντομα να απαντήσει στο ερώτημα πως γίνεται να περισσεύουν πιστώσεις για ανταλλακτικά και ανταλλακτικά να μην έχουμε.Εχει αφήσει την Διεύθυνση Εξοπλισμών στα χέρια της ομάδας Βενιζέλου Μπεγλίτη και ούτε αυτός ούτε οι δικοί του έχουν καταλάβει το παραμικρό για τα αντισταθμιστικά,γι αυτό και συσσωρεύει ανυπόγραφους φακέλλους και δεν προχωράει τίποτα.Περιμένουν μάταια στην ΓΔΑΕΕ κατευθύνσεις και οδηγίες για τα αντισταθμιστικά,αλλά μάλλον θα περιμένουν πολυ,μέχρι να καταλάβουν οι σύμβουλοι του,οι οποίοι είναι εκνευριστικά άσχετοι.
  Η επικοινωνιακή πολιτική με τα νοσοκομεία και τους ακρίτες και οι λαικίστικες ενέργειες όπως η σιτιση ιδιωτών στις λέσχες αξιωματικών,δεν αρκούν και βέβαια να μην έρχονται σε αντίθεση με το αίσθημα δικαίου στις τάξεις των αξιωματικών, οι οποίοι πληρώνουν απο το μισθό τους τη λειτουργία των λεσχών.Ας του πεί κάποιος ότι η σιτιση ιδιωτών στο Σαρόγλειο Μέγαρο,αντίκειται στη βούληση του διαθέτη που στην διαθήκη του έδωσε το Μέγαρο για τη σίτιση των αξιωματικών.

  • DebbyTant avatar
   DebbyTant @ Γιάννης 10/12/2012 11:57:01

   Ναι, αλλα μοιαζει φυσιογνωμικα με το συγχωρεμενο Λατση και αυτο ειναι προσον.

   ΕΤΣΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΣΑΧΑΡΑ

  • fox42 avatar
   fox42 @ Γιάννης 10/12/2012 14:02:00

   "η σιτιση ιδιωτών στις λέσχες αξιωματικών,δεν αρκούν και βέβαια να μην έρχονται σε αντίθεση με το αίσθημα δικαίου στις τάξεις των αξιωματικών, οι οποίοι πληρώνουν απο το μισθό τους τη λειτουργία των λεσχών"
   Και τους μισθούς που τους βρίσκουν οι αξιωματικοί ; Μήπως από τους φόρους που καταβάλουν οι ιδιώτες ;

   • Κριτική Σκέψη avatar
    Κριτική Σκέψη @ fox42 10/12/2012 20:31:47

    ΣΩΣΤΟ!!!!

 3. parsifal avatar
  parsifal 10/12/2012 11:43:44

  Να προσθέσω οτι η παθητική στάση εναντι γνωστών οπλάδων και λοιπών παρασίτων της Σημητακοκρατίας καλά κρατεί.
  Ετσι μολονότι η κυβέρνηση δεν δίστασε να συγκρουσθεί με επώνυμα λαμόγια και κάποιοι απ'αυτούς είναι στην φυλακή η υπόδικοι, γνωστοί, πασίγνωστοι ποντικοί των ΑΩ μπαινοβγαίνουν στο ΥΕΘΑ και "ρυθμίζουν " εκκρεμότητες.
  Ακόμη και αυτός που κατακρατά ενδεκα (11) Μ-113 του Στρατού, μηδέποτε παραδώσας το ΣΗΠ που ανέλαβε (επί ΑΚη) να κατασκευάσει. Στην συνέχεια η αβελτηρία της ΓΔΑΕ επέτρεψε την δικαίωση του στην διαιτησία και μετά απο τα 40 εκ. € που εφαγε διεκδικεί αλλα 30 εκ € ! Ο κύριος αυτός λοιπόν (ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ...) εξακολουθεί να είναι "συνομιλητής" του Υπουργείου και να απολαμβάνει καθεστώτος personna grata...
  Είναι αδικο για εναν ομολογουμένως δραστήριο και καθαρό υπουργό να διαωνίζεται επι των ημερών του η ακοκρατία και τα αλισβερίσια του παρελθόντος.

 4. ΚΙΚ avatar
  ΚΙΚ 10/12/2012 13:51:15

  1 ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Ο ΥΕΘΑ,ΟΙ ΥΕΘΑ,ΟΙ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΩΝ,ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟ.ΟΙ ΤΟΥ ΜΠΕΝΥ.ΟΙ ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ.ΟΙ ΤΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ,ΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΗ,ΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΠΙΝΑΣ,ΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ,ΟΙ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΛΙΟΤΙΣΣΑΣ.
  2 ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ,ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΛΗ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΙΑΡΧΩΝ, ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ.
  3 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΟ ΧΡΥΣΑΝΘΕ ΚΑΙ ΑΚΗ

 5. submarine avatar
  submarine 10/12/2012 18:24:22

  ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΟΙΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

 6. Γιάννης avatar
  Γιάννης 10/12/2012 19:10:23

  @Fox42
  Δεν χρειάζονται λαικισμοί.Αν θεωρείτε ότι ο θεσμός των λεσχών αξιωματικών πρέπει να καταργηθεί η και ο στρατός ο ίδιος πείτε το καθαρά.Οι λέσχες έχουν το νόημα της κοινωνικής παροχής πρός ανθρώπους που μετατίθενται κάθε 2-3 χρόνια σ όλη την επικράτεια και έχουν κάπου να σιτισθούν οικονομικά.Τό ίδιο συμβαίνει με τους ΔΥ του υπουργείου?.Και οι στρατιωτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται απο το κράτος.Με τη διαφορά ότι στους στρατιωτικούς κρατάνε χρήματα απο το μισθό για την λειτουργία των λεσχών.Θα γίνει τό ίδιο έστω και για τους δημοσίους υπαλλήλους του υπουργείου?

 7. TARAMAS avatar
  TARAMAS 10/12/2012 20:49:30

  Δεν κινείται τίποτε, δεν αναλαμβάνει κανείς ευθύνες για τίποτε, δεν υπογράφει κανείς τίποτε. Αν τους καταργούσαν αύριο, οι υφιστάμενοι αξιωματικοί ούτε που θα καταλάβαιναν τη διαφορά...

 8. FALCON avatar
  FALCON 10/12/2012 23:06:41

  Κουτσό το άλογο κουτσός και ο αναβάτης λέει ο Ελληνικός λαός. Στην προκειμένη περίπτωση κουτσή είναι η στρατιωτική ηγεσία του Μπεγλίτη και επόμενο θα ήταν να κουτσαθεί και ο ΥΕΘΑ που προΐσταται. Δεν έκανε τις απαιτούμενες αλλαγές προσώπων και υπέπεσε στα ίδια λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή όπου κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ αλλά διοικούσε το ΠΑΣΟΚ αφού οι αλλαγές που έκαναν σε πρόσωπα στον κρατικό μηχανισμό δεν μπορούσαν να αποδώσουν και αυτό οφείλονταν στην διαδρομή των θέσεων κλειδιών από κάτω προς τα πάνω τις οποίες ήλεγχε το ΠΑΣΟΚ. Ο νυν ΥΕΘΑ αλλά και όποιος άλλος να ήταν στη θέση του, με δεδομένο την οικονομική κρίση, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του θα έπρεπε να έχει ένα σοβαρό επιτελείο το οποίο αυτή τη στιγμή απουσιάζει. Το ότι δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για να το διαμορφώσει, δείχνει αδυναμία ηγετικών προσόντων που δεν θέλω να το πιστεύω με τόσα χρόνια στην πολιτική σκηνή του τόπου. Εάν στο άμεσο μέλλον δεν διορθώσει την κατάσταση ξεκινώντας για αλλαγές προσώπων τότε θα φύγει κουτσός από το ΥΕΘΑ . Δεν μπορεί να κρατάει στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών Διευθυντή τον κ. Γεωργιόπουλο ο οποίος το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν αφισοκολλήσεις στο ΠΑΣΟΚ και κολλητός του Άκη και του Γιάννου . Δεν μπορεί να κρατάει πρόσωπα στο στράτευμα τα οποία συμμετείχαν σε διώξεις, κομματικές μεταθέσεις , εξευτελισμό αξιωματικών . Ας μας πει ο κ. ΥΕΘΑ για ποιο λόγο κράτησε υπασπιστή το ίδιο πρόσωπο που είχε ο Μπεγλίτης ; Για ποιο λόγο προήγαγε σε ανώτατες θέσεις την ομάδα του κ. Γεωργιόπουλου που τόσα χρόνια έχουν ρημάξει την Αεροπορία αντί να προβεί σε επιλογές άξιων αξιωματικών ; μήπως τον παρέσυραν τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΜΜΕ κατά την πάγια τακτική τους ή κάποιοι της Αεροπορικής παράγκας που τους προήγαγε ; Από τις εξελίξεις διαπιστώνεται ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για πρόσωπα και πράγματα η καταλαβαίνει ότι του σερβίρουν διότι αν ερωτηθεί για την παράγκα σίγουρα άλλα θα πει. Χωρίς βαθειά τομή στο στράτευμα χωρίς πραγματική εικόνα, το ίδιο σενάριο της άσκησης θα το δούμε σύντομα . Νικητής είναι αυτός που τολμά και παίρνει αποφάσεις.

 9. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 11/12/2012 00:25:54

  ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΚΟΡΟΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ

 10. Parapanhsios avatar
  Parapanhsios 11/12/2012 08:51:43

  ..και επειδή από τους ίδιους μισθό αγόρασαν το παντελόνι που φορούν , ας έρθουν οι ιδιώτες να τους το πάρουν. Τι λογική κι αυτή.... ! !

 11. Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
  Σκαρλάτος Νικόλαος 11/12/2012 10:52:44

  Οι Ένοπλες δυνάμεις συνιστούν ένα ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Εκτός απο εκφραστές της ισχύος είναι και ο καθρέπτης των αρετών του λαού μας, γιατί κουβαλούν στην πλάτη τους μια παράδοση αιώνων. Η πολιτική ηγεσία η οποία αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ της Κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει το δικαίωμα σε καμιά περίπτωση να ταπεινώνει την εξουσία που της ανέθεσε ο λαός. Η πολιτική ηγεσία δεν διοικεί τις ένοπλες δυνάμεις, ούτε παρεμβαίνει στο έργο των φυσικών διοικητών. Είναι αυτή, που χαράσσει την πολιτική, δημιουργεί τις προϋποθέσεις των ηθικών αρετών και παρέχει τα μέσα σ' αυτές για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Η διοίκηση δεν ήταν ποτέ ένα προνόμιο, αλλά ένα βάρος. Το μυστικό για να σ' εκτιμούν είναι να εκτιμάς τον υφιστάμενο σου και να γνωρίζεις τη δουλειά σου καλύτερα απο τον καθένα. Μαζί με την απώλεια του γοήτρου χάνεται και η εμπιστοσύνη, που αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση κάθε ανθρώπινης δράσης. Το φιλότιμο ήταν πάντοτε για τον Έλληνα η αρετή που χαλύβδωνε την ψυχή του και τον καθιστούσε ικανό να υπερτερεί στη μάχη. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν δέχεται σήμερα την πειθαρχία, παρά μόνο στα πλαίσια της αμοιβαιότητας. Όταν τα στελέχη του στρατού βλέπουν το υπουργό τους να εργάζεται αδιάκοπα, να περιφρονεί τις ανέσεις, να μην υπολογίζει τον πλούτο, ν' αποφεύγει τις τιμές και να τον εμψυχώνει η ευτυχία τους, τότε το παράδειγμα του θα επιδρά ολοκληρωτικά στην ψυχή τους και θα τους επιβάλλει κάθε θυσία. Το ηθικό των στελεχών, είναι αυτό που διατηρεί υψηλό και το φρόνημα και των στρατιωτών. Οι τραγωδίες της Μικρασιατικής καταστροφής και της Κύπρου έπρεπε να μας είχαν συνετίσει. Δυστυχώς όμως μετά απο σαράντα χρόνια δεν τόλμησαν οι ηγεσίες στο ΥΠΕΘΑ να αναλύσουν τα γεγονότα στην Κύπρο, να βρούν τα αίτια και όχι την αφορμή που όλοι γνωρίζουν ότι ήταν το πραξικόπημα, για να βγάλουν τα συμπεράσματα για την τραγωδία, που θα τα διδάσκουν σε όλα τα σχολεία. Η ικανότητα όμως και κάθε πρωθυπουργού, όπως κάθε αρχηγού, κρίνεται απο τη δυνατότητα που έχει να επιλέγει συνεργάτες.

 12. Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
  Σκαρλάτος Νικόλαος 11/12/2012 11:15:27

  Η μεγαλύτερη ανηθικότητα έγραφε ο Μ. Ναπολέων στον αδελφό του Ιωσήφ είναι ν' ασκείς ένα επάγγελμα και πολύ περισσότερο ένα λειτούργημα που δεν το γνωρίζεις. Η ικανότητα βέβαια και κάθε πρωθυποργού κρίνεται απο τη δυνατότητα που έχει να επιλέγει συνεργάτες. Τους συνεργάτες τους επιβάλλει το έργο που έχουν να επιτελέσουν και όχι η ικανοποίηση προσωπικών αδυναμιών ή η εξόφληση γραμματίων. Αποστολή κάθε υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε ν' ανταποκριθούν κι' αυτές με τη σειρά τους στη δική τους αποστολή όταν χρειασθεί. Συμβιβασμοί στον τομέα αυτόν δεν χωρούν. Οι ηθικές δυνάμεις και το υψηλό φρόνημα απο την αρχαιότητα ακόμη υπερτερούσαν του πλήθους και της ισχύος. Η αποστολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν ταιριάζει στους φλύαρους βερμπαλιστές, τύπου Βενιζέλου, που πιστεύουν ότι έχουν δράσει επειδή έχουν μιλήσει πολύ, ούτε στους ονειροπόλους, που ζούν στο δικό τους κόσμο και δεν έχουν το κεφάλι στους ώμους, ούτε τα πόδια τους στη γη. Το μυστικό να σ' εκτιμούν είναι να εκτιμάς και να γνωρίζεις τη δουλειά σου καλύτερα απο τον καθένα. Οι άνθρωποι ανέχονται να διοικούνται και ακόμη το εύχονται, όταν διοικούνται με δικαιοσύνη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.