#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/08/2008 12:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος ήθελε να «εξαφανίσει» πολιτικά τον Λαμπρόπουλο;

Αναμφισβήτητα ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ι. Λαμπρόπουλος (βουλευτής από την Καλαμάτα) έκανε την πιο γενναία και ξεκάθαρη δήλωση από όλους εκείνους τους συναδέλφους του που δεν πήγαν μεν στο δείπνο του Πρωθυπουργού (βλέπε εδώ), αλλά κανείς δεν τόλμησε να πει στα ίσια για ποιο λόγο το έκανε . «Δεν συνηθίζω να συμμετέχω σε τέτοιου είδους κοσμικές εκδηλώσεις. Λίγο πιο πέρα (ΣΣ από την Καστέλλα) είναι το Πέραμα. Τα χρήματα της δεξίωσης θα μπορούσαν να δοθούν στα ορφανά των νεκρών εργατών...», δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, σε εφημερίδα της εκλογικής του περιφέρειας («Ελευθερία»). 

Από εκεί και πέρα όμως προκύπτουν α ερωτήματα. Όταν «ογκόλιθοι» της ….διαφωνίας σαν τον Βύρωνα ή τον Τατούλη τα μασάνε και το πάνε γύρω -γύρω για να ψελλίσουν κάποια διαφωνία προς το Μαξίμου, ένας σχετικά άσημος βουλευτής από την Καλαμάτα βγαίνει και χαρακτηρίζει το Μαξίμου περίπου ως κοινωνικά ανάλγητο. Γνωρίζει δηλαδή ότι από εδώ και πέρα είναι «κομμένος», επειδή τέτοια δήλωση δεν συγχωρείται. Είτε λοιπόν αποφάσισε να αποχωρήσει της πολιτικής, ενώ είναι πρώτος βουλευτής στο νομό του, είτε ποντάρει σε κάποιο άλλο χαρτί. Σε όσους πάντως έσπευσαν να πουν ότι προσχώρησε κι αυτός στο στρατόπεδο της Αγίας Οικογένειας, υπενθυμίζουμε ότι όταν ήταν υφυπουργός Άμυνας είχε εναντιωθεί στην χρησιμοποίηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις του περιβόητου Detostop. Το υλικό αυτό κατασκευάζεται από εταιρεία, πρόεδρος του Δ.Σ. της οποίας είναι  ο κ.  Γιώργος Mητσοτάκης. Όπως θα θυμάστε το υλικό αυτό υποτίθεται ότι θα προστάτευε τις δεξαμενές καυσίμων, αλλά επικρίθηκες ως πολύ επικίνδυνο. Κορυφαίος μάλιστα παράγοντας του ΥΕΘΑ μας είχε εξομολογηθεί τότε οτι πολύ γνωστός παράγοντας της ΝΔ είχε τηλεφωνήσει στον κ. Λαμπρόπουλο και τον απείλησε ότι θα τον …«εξαφανίσει» από την πολιτική ζωή (!!!). 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 04/08/2008 12:49:23

  σπάνιο είδος πολιτικού ανδρός που τείνει να εκλείψει..ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

 2. Στάθης avatar
  Στάθης 04/08/2008 13:28:43

  Κατασκευάζεται? Δεν είναι και πολύ σίγουρο λένε κάποιοι κακοπροαίρετοι...

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=6265&colid=37&catid=33&dt

  Αλλά μάλλον η "Αγροτική" του κ. Λάμπρου, η ΕΛΒΟ του κ. Μυτιληναίου, ο ανηψιός του επίτιμου και βέβαια οι ΥΠΕΘΑ επί εκσυγχρονισμού θα ξέρουν καλύτερα. Α, και η δικηγόρος Aννα Kώστα Πλεύρη

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_10/12/2005_166497

 3. fantomas avatar
  fantomas 04/08/2008 14:22:55

  ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ!!
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ.
  ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ!!!

 4. σασκα avatar
  σασκα 04/08/2008 14:46:57

  ΑΝΑΤΡΊΧΙΑΣΑ με την δήλωση του. Δε πάμε να απαυτωθούμε ομαδικώς μήπως και γλυτώσουμε απο τα σαρκοφάγα.
  Καλά αν ήταν υφυπουργός και έκανε την παραπάνω δήλωση θα τον προσκυνούσα τιον μεγάλο, θα τον είχα εικόνισμα, τώρα χλαπάκωσε την χυλοπίττα και μας το παίζει και μάγκας.
  Σε πόσες δεξιώσεις πήγε σαν υφ. για ρωτήστε τον ;
  Πόσα κιλά σνάπς κατανάλωσε το παιντί στα παρτάκια όταν ήταν πολυκυβερνητικός;
  Γιατί αν ήταν μάγκας με α.... θα έδινε τον τελευταίο του μισθό στα ορφανά του Περάματος και δεν θα μας έκανε απλά μαθήματος συμπόνοιας απο αυτά που όλοι ξέρουμε να κάνουμε την επομένη.
  Αντε σπίτια τους οι νομίζοντες οτι είναι αδιαφθοροι .
  Αντί να το βουλώνουν παρουσιάζονται καθ΄εκάστη για να μας θυμίσουν οτι υπάρχουν ΟΥΣΤ.

 5. gianakis avatar
  gianakis 04/08/2008 15:04:36

  Δεν βλέπει να ξαναβγαίνει και γι αυτό προκαλεί τη δημοσιότητα. Διάσημος για 3 μέρες μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Δεν θα ξαναβγεί γιατί τέλος το "κοκό" τέλος τα ρουσφετάκια, τέλος το υπουργιλίκι. Δυστυχώς που δεν τον διέγραψε ήδη ο Καραμανλής.

 6. sik avatar
  sik 04/08/2008 15:59:56

  Μαζί με τον κ. Λαμπρόπουλο είχε εναντιωθεί και ο Σπήλιος και ο Γιάννης Αγγέλου.

 7. gianakis avatar
  gianakis 04/08/2008 16:00:49

  Opws kai o Mihaloliakos eixe enantiwthei

 8. παρης avatar
  παρης 04/08/2008 16:01:36

  Κάνετε λάθος. Ο Λαμπρόπουλος είναι κολλητός της Ντόρας. Αυτή τον βοήθησε στη Μεσσηνία για να χτυπήσει τον Σαμαρά

 9. kemanidis avatar
  kemanidis 04/08/2008 16:13:57

  Με τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα της χώρας, μόνον "στα σημεία" μπορούν να διαφοροποιούνται οι βουλευτές. Κάτι είναι κι αυτό, αλλά... Έχουμε μια "πρωθυπουργική δικτατορία". Ο πρωθυπουργός και η "αυλή" του, μπορούν να διορίζουν και να απολύουν υπουργούς, υφυπουργούς, διοικητές οργανισμών, γενικούς γραμματείς κλπ. χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα! Σ' αυτό εναντιώνεται ο κ. Λαμπρόπουλος;

 10. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 04/08/2008 16:17:43

  Κάθε άνθρωπος βρίσκεται σε δυναμική αλληλοεξάρτηση με το περιβάλλον. Πριν απ΄όλα με τον ισχύοντα κοινωνικό μύθο. Αυτός ο κανόνας μας σφραγίζει, άσχετα ποια θέση παίρνουμε απέναντι του, δεδομένου ότι αποτελεί άξονα αυτοπροσδιορισμού μας. Αυτή η διαπίστωση ισχύει με ιδιαίτερα προφανή τρόπο για τους πολιτικούς. Το λειτούργημά τους αναφέρεται άμεσα στον κοινωνικό μύθο. Η ακούσια και ασυνείδητη επιρροή του, δεν μπορεί παρά να είναι ισχυρότερη - λόγω θέσεως - σε αυτούς, απ΄ότι στο μέσο πολίτη.
  Στη σημερινή φάση διογκώνεται μια γενικότερη αφύπνιση, όσο αφορά τον έλεγχο του ήθους των πολιτικών προσώπων. Από την άλλη, η στάση του κ. Ζορμπά, δημιούργησε ένα παράδειγμα, που δεν μπορεί να παρακάμψη κανένας δημόσιος λειτουργός. Αυτό το παράδειγμα είναι τόσο ζωτικό, όσο και απλό: Δεν μπορεί να είναι όλα τα δημόσια πρόσωπα διεφθαρμένα. Έτσι περνάμε βαθμηδόν από την κρίση ήθους στην κρίση συνείδησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα μαύρα πρόβατα θα αλλάξουν αυτόματα χρώμα. Πολλοί είναι αυτοί που θα καταφύγουνε στο αλύρι, ή ίσως άλλα λευκαντικά της χημικής βιομηχανίας, δίνοντας εικόνα παρόμοια, με αυτή που δίνουν κάτι γέροντες, που κάνουν χρήση της φτηνής καραμπογιάς στα μαλλιά, χωρίς να συνυπολογίζουν τα πρωτοβρόχια. Όμως ακόμη και η τάση της εξωτερικής προσαρμογής, εμπεριέχει ένα στοιχείο αναθεώρησης. Δεν ήταν κύρια η επίγνωση, που οδήγησε τον κ. Βουλγαράκη να σπέυση να συνδράμη (έστω με τρόπο που εμείς απορρίπτουμε) τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά η αλλαγή του κοινωνικού μύθου όσο αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Σ΄αυτό έχει συμβάλει και αυτή η σελίδα, όπως σωστά διαπίστωσε ο FaktorX. Όμως σ΄αυτή την διαδικασία συνέβαλαν και οι φίλοι σχολιαστές. Ακόμη και αυτοί που γκρινιάζουν ότι "τα λέμε για να εκτονωνόμαστε.
  Κατά συνέπεια ας μην καταφύγουμε σε κυκλοθυμικές μεταπτώσεις μεταξύ της αγιοποιήσεως ή του εξοβελισμού όσων, αλλάζουν ή, έστω, προσαρμόζουν τη στάση τους.
  Ο κ. Λαμπρόπουλος έκανε μια πολύ σωστή δήλωση, σ΄ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Και ας συνεχίσουμε ,που κάποιοι άστοχα εκτιμούν ως εκτόνωση.
  Οι ανατροπές ξεκινούν από την αμφισβήτηση του κοινωνικού μύθου. Δηλαδή απλά του τρόπου που βλέπουμε και βιώνουμε την κοινωνική μας υπόσταση.

 11. sofia avatar
  sofia 04/08/2008 16:30:54

  Tzapa mages oloi tous(Tatoulis,Manolis,kai.....)to apotelesma metraei.

 12. παρης avatar
  παρης 04/08/2008 16:32:30

  Μα γιατί δεν έκανε αντίστοιχες δηλώσεις όταν ήταν υφυπουργός; Γιατί ήταν εκείνος ο πατριάρχης του ρουσφειου στην Καλαμάτα; Γιατί τότε εκβίαζε το κάθε φανταράκι με μετάθεση αν δεν τον ψηφίσει;

  Όλα αυτά που λέτε θα ίσχυαν αν ο Λαμπρόπουλος ήταν έτσι και σαν υφυπουργός. Σας θυμίζω την αποκάλυψη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ότι αυτός ήταν που στα μουλωχτά χορήγησε αναβολή στράτευσης (για λόγους υγείας) στο γιό του Γιαννακόπουλου.
  Έλεος με τους γιαλαντζί "ανατροπείς"

 13. ιωάννα avatar
  ιωάννα 04/08/2008 16:48:27

  Ένα παλιο επίκαιρο άρθρο:

  http://press-gr.blogspot.com/2007/09/blog-post_3155.html

 14. Αρις avatar
  Αρις 04/08/2008 16:48:51

  Δηλαδη τα πανηγυρια που ο κ./λαμπροπουλος τα εχει παρει σβαρνα κ ολες οι αλλες "εκδηλωσεις" που πηγαινε ως υφυπουργος ειναι εκδηλωσεις με πολιτικο περιεχομενο?
  Αξια συνεχεια λαικιιστικης πολιτικης και μετεκλογικα απο τον Λαμπροπουλο.Τιποτα αλλο

 15. nor avatar
  nor 04/08/2008 18:06:15

  Για σιγά ρε φιλαράκια, έστω και τώρα βρήκε το σθένος ο άνθρωπος να κάνει αυτήν την πράγματι σκληρή για το πολιτικό του μέλλον δήλωση. Είναι κακό? πόσο εθελοτυφλούμε όλοι μας, παριστάνουμε τους αδιάφθορους, αλλά αν τύχαινε κανένα ρουσφετάκι ή εκδούλευση όλοι θα παίρναμε μεζέ? Ο καθένας στο χώρο του είναι τόσο γενναίος και δεν συμβιβάστηκε σε τίποτε? Τουλάχιστον ο κ. Λαμπρόπουλος έστω και αργά φάνηκε προβληματισμένος. Εύγε!!!

 16. Λεμόνι avatar
  Λεμόνι 04/08/2008 18:16:01

  Η ματαίωση της δεξίωσης λόγω του πολύνεκρου εργατικού ατυχήματος στο Πέραμα θα ήταν πράγματι μια κίνηση πολιτικής και κοινωνικής ευαισθησίας. Προφανώς το Μαξίμου δε διαθέτει τέτοιου είδους ευαισθησίες... Η αναφορά του κ.Λαμπρόπουλου στα χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να δωθούν στα ορφανά είναι ανέξοδος λαϊκισμός. Όσο για τη γενναιότητα του ανδρός είναι νωρίς για να κριθεί. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι διατεθειμένος για συγκρούσεις ή αν πρόκειται για απλή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, τώρα που οι "αντάρτες" είναι της μόδας στη Νέα Δημοκρατία.

 17. σασκα avatar
  σασκα 04/08/2008 21:50:44

  Παιδιά σεβαστές όλες οι απόψεις αλλά ένα πουλάκι μου ειπε οτι όλα είναι σκηνοθετημένα και πολύ μαεστρικά που δεν το πέρνουμε χαμπάρι.
  Απλά σας λέω οτι κάθε τέτοια κίνηση προκαλεί εκτός απο αποπροσανατολισμό και συσπείρωση κάτι που το θέλει πολύ η Ν.Δ τώρα.

 18. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 05/08/2008 01:11:45

  @anonymous 20
  Φίλε μου συγνώμη, το μήνυμα το έλαβα.
  Μπορεί να είμαι ξιπασμένος, ελπίζω όμως ότι δεν είμαι αναίσθητος (ελπίζω να καταλαβαίνης τι εννοώ).

 19. Nestor avatar
  Nestor 05/08/2008 16:15:18

  ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΕΣ ανοησίες από γελοία ανθρωπάκια... απλώς, χτυπάει την πόρτα του αστείου Καρατζαφέρη...

 20. koinos_nous avatar
  koinos_nous 06/08/2008 08:55:54

  Αν δεν έκανε κριτική κανείς πολιτικός για τη φιέστα μετά το συμβάν στο Πέραμα θα λέγαμε ότι είναι αναίσθητοι.Οταν κάποιος, έστω φλερτάροντας με τον Καρατζαφέρη ή γνωρίζοντας ότι δεν έχει μάλλον στη ΝΔ, το κάνει, να πέσουμε να τον φάμε.Τι σκατά θέλουμε τέλος πάντων;Κριτικές στάσεις και συμπεριφορές μετά απο μακρά περίοδο μούγκας και υποταγής σιγά σιγά διαμορφώνονται, μικρό παράδειγμα ο Ζορμπάς.Μακάρι ο άνθρωπος να μιλήσει και να κάνει σκληρή κριτική και αυτός.

 21. Olymbiada avatar
  Olymbiada 08/09/2008 01:03:09

  Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΤΑΡΤΗ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΗΘΟΣ.

 22. επιστημονας avatar
  επιστημονας 05/11/2010 02:17:35

  δειτε τα βιντεο στο youtube απο ομιλιες και θα καταλαβετε τι πρεσβευει ο ανθρωπος!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.