#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/02/2010 00:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιον συμφέρει η εξεταστική για την οικονομία;Εξηγήσεις για το ομόλογο Σημίτη θέλει η Κομισιόν. Και γιατί δεν τον παίρνουν τηλέφωνο να τους πει και ενοχλούν τους υπόλοιπους;

Κι αυτή η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία πόσο πίσω μπορεί να πάει; Γιατί υπάρχει και μια περίεργη υπόθεση με τριάντα αργύρια

Επίσης πολύ λόγος είχε γίνει για μια εξοχική κατοικία έξω από τις Πλαταιές ενός τύπου που λεγότανε Εφιάλτης

Όχι κύριε Μητσοτάκη, δεν αναφερόμαστε σε σας. Εκτός κι αν έχετε σπίτι στις Πλαταιές.

Όσο για εκείνους που ονειρεύονται ότι θα συμπαρασύρουν και τον Σαμαρά μαζί με τον Καραμανλή επισημαίνουμε ότι στις 3.101 λέξεις (ακριβώς) της σημερινής ομιλίας Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν υπάρχει ούτε μια φορά η λέξη «Καραμανλής» (http://www.antinews.gr/?p=34795)

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι στο ΠΑΣΟΚ που φωνάζουν μπας και τους ακούσουν στο Μαξίμου ότι με τις εξεταστικές μόνο καλό κάνουν στον Σαμαρά. Αφού ως γνωστόν δεν χρωστάει σε κανέναν.

Πράγμα που φάνηκε και στο αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στην ΚΟ.

Λέτε τελικά να πληρώσει τον κ. Παπακωνσταντίνου (τον μόνο που κατά τα φαινόμενα θέλει την εξεταστική για την οικονομία) κι αυτήν την φορά ο κ. Παπανδρέου;

Θα δείξει. Αυτό που ξέρω προς το παρόν είναι ότι όσοι σπρώχνουν την Ελλάδα προς το ΔΝΤ είναι οι ίδιοι που την απαξιώνουν επειδή θέλουν μια μικρότερη Ευρωζώνη.

Ημεροδήκτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 20/02/2010 00:09:20

  Ποιος πολύ από όλους τους κερδοσκόπους.

  • provocateur avatar
   provocateur @ «Κασσάνδρα» 20/02/2010 00:12:55

   τι εννοεις παιδι μου;

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ «Κασσάνδρα» 20/02/2010 00:27:10

   τους κερδοσκόπους*

 2. GK avatar
  GK 20/02/2010 00:33:58

  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 90-93 ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ GK 20/02/2010 16:25:41

   Εγώ θα έβαζα μέσα και την περίοδο 93-95 της δεύερης περιόδου Ανδρέα Παπανδρέου. Που όμως πάτησε πάνω στα μέτρα Μητσοτάκη. Ο Σημίτης το 1996-2000 έκανε λιγότερα από όσα φαίνονται, απλώς επωφελήθηκε από τη συγκυρία της απόδοσης των μέτρων των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων και από τη δόξα της ένταξης στην ΟΝΕ.

   Την περίοδο 1993-95 ήταν Υπουργός Οικονομικών ο Αλέκος Παπαδόπουλος, κατά τη γνώμη μου ένας από τους ικανότερους και εντιμότερους ανθρώπους που πέρασαν από την πολιτική. Αυτός έφτιαξε το ΣΔΟΕ, έβαλε τα αντικειμενικά κριτήρια, διατήρησε και επέκτεινε όλα τα σωστά, από δημοσιονομικής άποψης, μέτρα που είχε πάρει ο Μητσοτάκης. Αν δεν ήταν ο Παπαδόπουλος δεν θα είχαμε μπει ποτέ στην ΟΝΕ.

   Ειλικρινά δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα στο σημείο να γράψω καλά πράγματα για το Μητσοτάκη... Ε, ρε πού μας κατάντησε ο ΓΑΠ!

 3. thespieys avatar
  thespieys 20/02/2010 01:00:45

  Kαλά αυτός ο Τσίπρας δε μπορεί να ξεχωρίσει τα statistics από τα ...logistics; Τι φαρσοκωμωδία ήταν πάλι αυτή η συζήτηση στη Βουλή;

 4. Orestios avatar
  Orestios 20/02/2010 02:35:12

  Σε ποιούς χρωστάει το GAP?
  Γιατί κάνει αβάντα στους κερδοσκόπους χαρίζοντας τους υψηλούς τόκους από τα δάνειά μας? Ποιός δεν θέλει το νόμισμα μας (που είναι το ευρώ για όσους το έχουν ξεχάσει)?
  Γιατί διασπείρει φοβικά σενάρια? Τί φοβάται πραγματικά? Μην δεν πάρει την συστατική για το βιογραφικό?

 5. HiFi avatar
  HiFi 20/02/2010 10:07:17

  Όλους τους πολιτικούς συμφέρει η εξεταστική.
  "Μαζευόμαστε, συζητάμε, πίνουμε καφέδες, παίρνουμε και επίδομα επιτροπής και...

  ...δεν βγάζουμε κανένα συγκεκριμένο συμπέρασμα."

  Αλλά επιτροπή έχει γίνει, εξέταση έχει γίνει, και έτσι δεν ξαναγυρνάμε επί του θέματος. Καθαρίσαμε!

 6. fit for fun avatar
  fit for fun 20/02/2010 16:05:46

  Η εξεταστική για την οικονομία σημαίνει απλά ότι το καράβι έχει βουλιάξει.
  Όσο υπήρχαν ελπίδες, ότι κάτι μπορεί να περισωθεί, ουδείς ασχολούνταν με την προηγούμενη κυβέρνηση. Τώρα θέλουν "να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας" γιατί ούτως ή άλλως δεν υπάρχει προοπτική. The game is over. Αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ ότι διανύουμε περίοδο ιστορική και θέλει να περιορίσει όσο μπορεί το πολιτικό του κόστος. Δεν θα τα καταφέρει, θα καταποντιστεί, αλλά θα πάρει και άλλους μαζί του. Είναι η συμπεριφορά του ανθρώπου που πνίγεται και από τον πανικό του τραβάει στον πάτο ακόμη και τον διασώστη του.

 7. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/02/2010 16:29:46

  Οι άνθρωποι είναι τόσο μικρόνοες στο ΠΑΣΟΚ που ούτε ξέρουν τι τους γίνεται. Η εξεταστική για την οικονομία συμφέρει σαφέστατα τη ΝΔ. Για τον εξής απλούστατο λόγο: Αυτή τη στιγμή έχει περάσει, λίγο ή πολύ, σχεδόν οριστικά στον κόσμο ότι για όλα φταίει περίπου ο Καραμανλής. Όμως επειδή η αλήθεια ΔΕΝ είναι αυτή και δεν είναι καθόλου αυτή, αναγκατικά κάτι θα φανεί μέσα στην εξεταστική. Οπότε, το πολιτικό πλεονέκτημα που έχει αυτή τη στιγμή ο Παπανδρέου, θα πάει περίπατο και θα το ανακτήσει η ΝΔ.

  Κανονικά η ΝΔ θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στο αίτημα για εξεταστική. Άσε που θα έπρεπε να βάλει μέσα και τις πρώτες εκατόν σαράντα τόσες ημέρες, η περίοδος που πρώτη φορά έγινε στην ελληνική ιστορία τόση καταστροφή στην ελληνική οικονομία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

 8. fit for fun avatar
  fit for fun 20/02/2010 16:57:47

  Διαφωνώ με την διαπίστωση: "έχει περάσει στον κόσμο ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής". Φταίει ΚΑΙ ο Καραμανλής. Ο "κόσμος" πιστεύω πως έχει ξεκάθαρη εικόνα τόσο για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

  Δυστυχώς, την ίδια τακτική ακολούθησε και η ΝΔ το 2004 με την απογραφή. Πήγε και είπε στην Ε.Ε. ότι τα στοιχεία του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν σωστά. Ολέθριο σφάλμα, αλλά και ψέμα. Γιατί τότε την Ελλάδα ξεμπρόστιασε ο Καραμανλής όχι το ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι η Ελλάδα έδινε λανθασμένα στοιχεία. Έτσι φτάσαμε σήμερα στο ανέκδοτο: greek statistics. Είχε στρώσει το δρόμο και ο πρώην καταλληλότερος.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fit for fun 20/02/2010 17:12:39

   Ο Καραμανλής φταίει πολύ λιγότερο από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το Σημίτη. Και φταίει σε διαφορετικό επίπεδο.

   Η απογραφή του 2004 είχε στην ουσία δρομολογηθεί πριν από τις εκλογές, διότι αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ χοντρό. Και δεν ήταν καθόλου ψέμα. Τι έκανε; Το κόλπο ήταν στους εξοπλισμούς. Έλεγε "θα ακολουθήσουμε τη μεθοδολογία της καταγραφής της δαπάνης στην παραλαβή του όπλου". Αυτή είναι η κανονική μεθοδολογία. Όμως έχει το μεγάλο μειονέκτημα ότι ο εχθρός σου ξέρει πότε πήρες και πότε δεν πήρες το όπλο. Οπότε, για λόγους στρατιωτικού απορρήτου, υπάρχει και η μεθοδολογία της καταγραφής στην παραγγελία. Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη τι έκανε; Επέλεξε τη μέθοδο της καταγραφής στην παραλαβή αλλά όταν ερχόταν το όπλο επικαλούνταν λόγους στρατιωτικού απορρήτου και δεν το κατέγραφε! Ποτέ! Ούτε στην παραγγελία, ούτε στην παραλαβή! Μιλάμε για λαμογιά, όχι αστεία! Κάποια στιγμή είδε η Ε.Ε. ότι δεν υπάρχουν πουθενά σημαντικοί εξοπλισμοί και μας λέει πού πάτε ωρέ ζαγάρια; Και αυτό το θέμα ετίθετο από το 2002. Ήρθε ο Καραμανλής, έκανε την απογραφή, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων.

   Το Greek statistics είναι επικοινωνιακό εφεύρημα του ΓΑΠ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την παλαιότερη αναξιοπιστία μας για να πείσει τους ξένους, με αόριστες καταγγελίες, ότι δίναμε ψευδή στατιστικά στοιχεία την περίοδο του Καραμανλή. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν δώσαμε ψευδή στατιστικά στοιχεία την περίοδο του Καραμανλή. Αλλά όταν σου λέει ο πρωθυπουργός μιας χώρας ότι έδινε η χώρα του ψευδή στατιστικά στοιχεία, πού να φανταστούν τι σαλτιμπάγκο έχουν μπροστά τους οι άνθρωποι και ότι τους λέει ευθέως ψέματα, απλώς και μόνον για να βγει αυτός λάδι πολιτικά, κάνοντας τέτοιο μέγιστο κακό στη χώρα του;

   Όταν αντιληφθεί ο κόσμος τι έχει κάνει, τι κακό έχει κάνει ο ΓΑΠ από τη στιγμή που εξελέγει, θα τον πάρει με τις πέτρες. Αλλά πού είναι να καταλάβει... Τα εξαρτημένα και μπουκωμένα από το πολύ πράσινο φαί ΜΜΕ δεν πρόκειται να τον ξεσκεπάσουν, εκτός κι αν τους κόψει το φαί...

 9. Aggelos avatar
  Aggelos 20/02/2010 17:11:26

  στην εξεταστικη πρεπει να ερευνησουν και το πλαστο ελλειμμα 12% ,που ολοι το ξερουν...όλλαα μεσαα

 10. fit for fun avatar
  fit for fun 20/02/2010 17:45:27

  Ψέμα ήταν η φράση: "το ΠΑΣΟΚ έδινε λανθασμένα στοιχεία" αντί του σωστού:
  "η ΕΛΛΑΔΑ έδινε λανθασμένα στοιχεία". Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν αυτά τα δύο κόμματα της συμφοράς ότι περνώντας τα σύνορα, στο εξωτερικό, υπάρχει ελληνική κυβέρνηση, έλληνας πρωθυπουργός, έλληνας υπουργός κτλ. Δεν υπάρχει Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου.

  Υποχρεούται η ηγεσία μιας χώρας να φροντίζει για τα οικονομικά της αλλά και για την διεθνή εικόνα της σαν να πρόκειται για το σπίτι της. Χρεώνω στον Καραμανλή, ως πολίτης, τον στόμφο και την έπαρση στο θέμα της απογραφής, τόσο προαναγγέλλοντάς την προεκλογικά όσο και κατά τη διενέργειά της, την επιτήρηση και την ξε-επιτήρηση.

  Πιστεύω πως υπήρχε πιο διακριτικός τρόπος. Αν χρωστάς και υποκρύπτεις και θέλεις να το διορθώσεις, το κάνεις ήσυχα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, να μην σε ξεφωνίσει και η γειτονιά.

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/02/2010 17:59:24

  Αυτό που λες είναι σωστό για το στόμφο κλπ. Πήγε να επιτύχει μικροκομματικά οφέλη. Αλλά πες μου τώρα εσύ. Συγκρίνεται αυτό που έκανε ο Καραμανλής με αυτό που κάνει τώρα ο ΓΑΠ;

 12. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/02/2010 18:02:38

  Πέρα από όλα τα άλλα, νομίζω ότι αυτό που κάνει ο ΓΑΠ αυτή τη στιγμή είναι ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκβιάσει δανεικά από τους Ευρωπαίους ως "εύκολη λύση". Δεν του βγαίνει και γι' αυτό χτυπιέται. Νομίζω ότι οι δηλώσεις περί "Τιτανικού" αυτό το νόημα έχουν.

  Κι όλα αυτά για το φόβο του πολιτικού κόστους. Κάποιοι άλλοι παλιότερα οδηγήθηκαν στη Μικρασιατική καταστροφή από το φόβο του πολιτικού κόστους...

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ Επώνυμος 20/02/2010 18:19:21

   Πράγματι και είναι χτυπητό το κοντράστ μετά το "Βενιζέλο" Καραμανλή που ποτέ δε φοβήθηκε το πολιτικό κόστος και υπήρξε τέρας πολιτικής υπευθυνότητας... Βλέπουμε επίσης πώς κονταροχτυπιούνται άπαντες οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες, πόσο διακαώς επιθυμούν να ήταν στη θέση του ΓΑΠ...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 20/02/2010 18:32:23

   Ειρωνικά τα λες αυτά ή πραγματικά; Διότι η σύγκριση, ας πούμε, των προεκλογικών εξαγγελιών του ενός και του άλλου, αυτό ακριβώς δείχνει. Τον έναν τέρας υπευθυνότητας και τον άλλον τέρας ανευθυνότητας.

   Δεν πιστεύω εγώ ότι υπήρξε ο Καραμανλής τέτοιο τέρας ανευθυνότητας, απλώς λέω, η σύγκριση τον δείχνει τέτοιον.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 20/02/2010 18:34:58

   Δεν πιστεύω ότι ο Καραμανλής υπήρξε τέτοιο τέρας υπευθυνότητας εννοούσα, όχι ανευθυνότητας.

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ Επώνυμος 20/02/2010 18:49:23

   Γλώττα λανθάνουσα...
   Και φυσικά δεν θεωρείς τον ΚΚ ανεύθυνο. Πώς αλλιώς θα προέκυπτε τέτοια στρεψοδικία;

 13. fit for fun avatar
  fit for fun 20/02/2010 18:18:27

  Μάλλον εκεί είναι η ουσία. Στο πολιτικό κόστος και για την ακρίβεια στο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Γιατί αν το 2004 ο ΚΚ ή ακόμη και τον Οκτώβριο ο ΓΑΠ προχωρούσαν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να ξεσηκώνονταν. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, εκατομμύρια θα τους ευγνωμονούσαν.

 14. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 20/02/2010 18:20:54

  Η εξεταστική για την οικονομία είναι απλώς εγκληματική για τη χώρα. Όλα τα άλλα περιττεύουν.

 15. JOHN avatar
  JOHN 21/02/2010 20:51:00

  Το μεγεθος της Ευρωζωνης δεν το καθοριζει ουτε ο ΓΑΠ ουτε ο Παπακωσταντινου.Παντως ειναι σιγουρο που εαν αξακολουθησουμε να ειμαστε ¨βαρυδια¨μοιραια καποια στιγμη θα μας δειξουν τη πορτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.