#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2008 16:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιον βολεύουν οι αποτυχημένες συγκεντρώσεις;

Πήραμε κι εμείς μερικά μηνύματα διαμαρτυρομένων για την αποτυχία της συγκέντρωσης «μπλόγκερς» που είχε προαναγγελθεί για το Σάββατο στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση θα γινόταν υποτίθεται για «βωβή διαμαρτυρία» εναντίον των νομοθετικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα μπλογκς. Τελικά πήγαν ελάχιστα άτομα και τώρα ορισμένοι, αντί να αγνοήσουν τελείως το θέμα, συνεχίζουν να ανεβάζουν posts στο στυλάκι «καλά να πάθετε μπλόγκερς που δεν πήγατε στη συγκέντρωση, να δείτε τι θα πάθετε τώρα από την κυβέρνηση». Η θέση μας:

Α. Καταρχήν δεν θα πάθουμε τίποτα. Επειδή δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα.

Β. Ο καθένας μπορεί σήμερα να αναλαμβάνει οποιαδήποτε πρωτοβουλία νομίζει για να υπερασπίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αλλά συγκεντρώσεις που διοργανώνονται καλοκαίρι στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος που όλοι λείπουν στην επαρχία, είναι τουλάχιστον περίεργες, αν δεν μυρίζουν (από την ζέστη). Και ιδίως οι εκ των προτέρων σχεδιασμένες για να αποτύχουν πρωτοβουλίες που μόνο την κυβέρνηση βολεύουν.

Γ. Από την διατυμπανιζόμενη σήμερα με διάφορους τρόπους «αποτυχία της συγκέντρωσης» πάλι μόνο η κυβέρνηση χαίρεται. Που μπορεί να λέει: «είδατε, σκόρπια διαδήλωση οι μπλόγκερς». (Παρόλα αυτά, ας δοκιμάσει)

Δ. Όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς δεν υποστηρίξαμε αυτήν την συγκέντρωση, αλλά ούτε φυσικά και εναντιωθήκαμε. Βασικά μας ήταν αδιάφορη, ίσως επειδή κάτι δεν μας πήγαινε καλά από την αρχή, ίσως λόγω παρελθόντος ….αγωνιστικού ενστίκτου(!). Και κυρίως επειδή τόσο σοβαρές αντιδράσεις δεν αποφασίζονται από ορισμένους για λογαριασμό όλων. Νομίζουν ορισμένοι ότι θα κάνει πίσω η κυβέρνηση για μερικές εκατοντάδες μπλόγκερς, όταν δεν έκανε πίσω με τις διαδηλώσεις για το Ασφαλιστικό;

Ε. Βασικά όμως αρχίζουμε και προβληματιζόμαστε με αυτές τις εκκλήσεις κάθε λίγο και λιγάκι για κινητοποιήσεις των μπλόγκερς επί παντός του επιστητού. Μπορεί ορισμένοι να την είδαν ως ευκαιρία για να κάνουν κόμμα, άλλοι την επανάσταση και άλλοι για να βγάλουν τα απωθημένα τους. Γούστο τους και καπέλο τους. Καμία αντίρρηση. Και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα τους να γράφουν ότι θέλουν. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι το σημαντικότερο όπλο που έχουν τα μπλογκς είναι αυτά που γράφουν και η αμφίδρομη επικοινωνία. Εκεί έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα κι εκεί θα παιχτεί η μεγάλη μάχη της πληροφόρησης με τα όποια κατεστημένα και την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Demosthenes avatar
  Demosthenes 16/06/2008 16:51:44

  Ορθά όσα λέει ο Factorx. Και ο anonymous. O πόλεμος έχει μόλις αρχίσει. Είναι ένας "ειρηνικός" πόλεμος η εξέλιξη του οποίου θα σημαδέψει και τα πολιτικά πράμματα και τον κοινωνικό ανασχηματισμό. Ελπίζουμε.

 2. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 16/06/2008 17:20:07

  Πέστα ρε χρυσόστομε Φάκτορα!!!

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/06/2008 19:05:09

  κανουμε blogging για το κέφι μας. Για να διαβάζουμε εδώ, να γράφουμε αλλού, να τσεκάρουμε ιδέες, να προβοκάρουμε συζήτηση, να «γνωρίζουμε» κόσμο, να μεταφέρουμε κουτσομπολια, ειδήσεις απόψεις. Να λέμε τα σύκα σύκα, αλλά αν κάποιο σύκο δηλώσει σκάφη, δεν βαριέσαι.

  Κυρίως για το κέφι μας.

  Η διαμρτυρία των bloggers θα ήταν να πατήσουν το κουμπακι delete. Τότε θα δείτε γκρίνια.

 4. Φαρμακόγλωσα avatar
  Φαρμακόγλωσα 16/06/2008 20:29:53

  Διαβασα τα εξής στο http://www.troktiko.blogspot.com/: Αχ καλέ οι...υστερικές του Αμαρουσίου που στηρίζουν τον Θέμο, πάλι ξεκατινιάζονται
  Πως εκνευρίζονται κάποιοι όταν λέμε για τον Θέμο ...Τρελαίνονται τόσο πολύ που γράφουν ότι τους κατέβει. Ότι το troktiko είχε την αρρωστημένη ιδέα της συγκέντρωσης για τον νόμο των blog! Και βέβαια και την είχε και την ΉΤΑΝ εκεί. Από την στιγμή που έπεσε σύρμα, δεν κάναμε τις πάπιες και ούτε μας νοιάζει ποιος το ξεκίνησε. ΠΗΓΑΜΕ όμως. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ. Οι "υστερικές άρρωστες του Αμαρουσίου" που βλέπουν το... αφεντικό τους να διασύρεται με τα κακουργήματα γίνονται ρόμπα μόνες...."

  Δεν ξέρω αν είναι όντως άνθρωποι του Μάκη πίσω απο το τρωκτικό (όπως δείχνουν οι ίδιοι) αλλά μια απο τις παιδικές ασθένειες του μπλόγκινγκ στην Ελλάδα είναι η παρουσία του Θεμομακισμού στην μμπλογκόσφαιρα. Για μόνο ένα πράγμα είναι καλοί: διαβάζοντά τους μπορεί κανείς να καταλαβαίνει την υπόγεια κυβερνητική γραμμή. Πίσω απο τους μεν βλέπουμε τον Ρουσόπουλο. Πισω απο τους δε τη Ντόρα και τον Μειμαράκη. Να είναι καλα που μας διαφωτίζουν

 5. Le canard avatar
  Le canard 17/06/2008 01:06:22

  Και μην ξεχνάμε πέρυσι που τους τραπέζωσε στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και λίγους μήνες πριν -κάποιους- η Ντόρα.

 6. syntaktis avatar
  syntaktis 17/06/2008 08:34:28

  Sorry, αλλά αυτή η διαδήλωση παραμονή του Αγίου Πνεύματος κ.λπ. κ.λπ, μού θύμισε την ΚΝΕ στα νιάτα μου, που έβαζε συνεδριάσεις τέτοιες μέρες για επαναστατική γυμναστική!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.