Ποιοι τολμάνε να βρίζουν τον Σαμαρά;
15/05/2014 08:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι τολμάνε να βρίζουν τον Σαμαρά;

Θα ήταν πολύ εύκολο για τον Σαμαρά να πολεμήσει τα μνημόνια, να καταγγείλει τους δανειστές, να κηρύξει στάση πληρωμών και να κυβερνά σήμερα με 180 βουλευτές. Προτίμησε όμως να σώσει την Πατρίδα σε βάρος των δικών του φιλοδοξιών

Η εντύπωση που επικρατεί γενικώς στο Διαδίκτυο για το Antinews είναι ότι πρόκειται για «σαμαρικό» site. Μεγάλο λάθος. Δεν είμαστε «Σαμαρικοί». «Σαμαρόφρωνες» είμαστε. Και όποιος δεν μπορεί να καταλάβει την μεγάλη διαφορά δεν θα καταλάβει ποτέ αυτό το site.

«Σαμαρόφρων» είναι αυτός που πιστεύει στις αξίες που ενέπνευσε ο Σαμαράς , που βάζει αυτές τις αξίες πάνω από τον ίδιο, που συνθέτει και προσφέρει υπεραξία και δεν κυνηγά θέσεις. Είμαστε άλλωστε υπερήφανοι που κανένας από εμάς ούτε επιδίωξε ,ούτε πήρε, θέση.

Δεν ήταν εύκολη η πολύχρονη σχέση μας με τον Σαμαρά. Όσοι αμφιβάλουν μπορούν να αναζητήσουν την αρθρογραφία μας για την επάνοδο της Ντόρας (Ρέκβιεμ για ένα όνειρο ), την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα καθημερινά ζητήματα διακυβέρνησης. Και δεν αναφέρομαι σε δημοσιογραφικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό.

Δεν πάψαμε όμως στιγμή να τιμούμε και να εμπιστευόμαστε την πολιτική εντιμότητά του, το θάρρος και την αυτοθυσία του, την κουλτούρα και την ευγένειά του. Πως μπορείς άλλωστε να μην εμπιστευτείς τον άνθρωπο που έχασε το μάτι του για την Ελλάδα; Έναν πολιτικό που «πεθαίνει» κάθε μέρα για την Ελλάδα;

Γιατί μου ήρθε να τα γράψω όλα αυτά; Γιατί αγανακτώ καθημερινά με τις πολιτικά ανεπίδεκτες και ηθικά απαράδεκτες επιθέσεις που του γίνονται σε προσωπικό επίπεδο. Τι υποχείριο των ξένων, τι Μερκελιστή, τι προσωπικό της Μέρκελ και τι καταστροφέα της Ελλάδας τον αποκαλούν και συνήθως ο πρωθυπουργός δεν απαντά.

Άλλωστε, από το επίπεδο των υβριστών καταλαβαίνει κανείς αν πρέπει να ασχοληθεί ή όχι. Άνθρωποι που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, που δεν έχουν προσφέρει ούτε το ελάχιστο στην πατρίδα και που συνήθως της βάζουν τρικλοποδιές. Γιατί θα πρέπει να απαντά λοιπόν ο κ. Σαμαράς σε υβριστές που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προσπαθούν να καταστρέψουν την Ελλάδα;

Σκεφτείτε μόνο τα βασικά πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία βρίζουν τον Σαμαρά όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Κάποιοι είναι απλώς ανίδεοι και άσχετοι με την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας και δεν αξίζει να ασχολούμαστε μ’ αυτούς.

Κάποιοι άλλοι είναι απλά απάτριδες. Δεν έχουν ουδεμία σχέση με την Ελλάδα, την βλέπουν απλά σαν ένα συμπλήρωμα, σαν μια κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη. Είναι αυτοί οι δήθεν διεθνιστές που δεν έχουν πρόβλημα να μιλήσουν για τουρκικές και μακεδονικές μειονότητες ή που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις ορδές των μεταναστών που έχουν κατακλύσει τη χώρα.

Υπάρχουν βεβαίως και οι μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι «μπροστινοί» της εποχής των «Αγανακτισμένων» που βρήκαν στέγη στην Κουμουνδούρου. Αφού δεν κατάφεραν να διαλύσουν την Ελλάδα με κινητοποιήσεις και επεισόδια, δίνουν τώρα την τελική τους μάχη πιο ορθολογικά, όχι με μάχες σώμα με σώμα αλλά με βασικό όπλο της κατάληψη της εξουσίας. Είναι οι ίδιοι που καίνε ή που στηρίζουν όσους καίνε την Αθήνα γιατί έτσι στέλνουν το… επαναστατικό τους μήνυμα. Και είναι οι ίδιοι που υβρίζουν και όσους δίνουν πολύωρες μάχες για να σωθεί η χώρα από μια ανεπανάληπτη καταστροφή.

Είναι ακόμη οι αριστεροί με τις γεμάτες τσέπες, οι Κολωνιακιώτες που μπέρδεψαν τις γειτονιές και κατέβηκαν προς τα Εξάρχεια. Αυτοί που κάθε μέρα κατακεραυνώνουν τον καπιταλισμό και το βράδυ τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων τα χρήματα που κέρδισαν στο χρηματιστήριο, στις κομπίνες ή στις αγορές μετοχών των…. κακών ξένων τραπεζών.

Είναι οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές και οι αποτυχημένοι Πασόκοι που θέλουν να ξαναστήσουν το κράτος της ρεμούλας, του ρουσφετιού και της συνδικαλιστικής καφρίλας.

Είναι τέλος οι επαγγελματίες υβριστές που η Αριστερά έχει γεννήσει πολλούς τέτοιους στην ιστορία της. Κάνουν καλά τη δουλειά τους και συνήθως κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες. Είναι οι απόγονοι της μαύρης περιόδου του ΚΚΕ που «κάρφωνε» συντρόφους, αποκήρυσσε πραγματικούς αγωνιστές, έστησε κομματικά δικαστήρια, διέγραφε τους αμφισβητίες της πολιτικής ορθότητας του Κόμματος, έκανε ήρωες δολοφόνους όπως ο Στάλιν ή μετριότητες όπως ο Ζαχαριάδης. Όλοι αυτοί βρήκαν άξιους εκπροσώπους και σήμερα επιχειρούν να στήσουν τη νέα Ελλάδα που τόσο ονειρεύονται.

Μαζεμένοι όλοι οι παραπάνω στον ΣΥΡΙΖΑ μας κουνάνε το δάχτυλο και μας μέμφονται γιατί δεν είμαστε ίδιοι μ’ αυτούς. Αλλά το κυριότερο, όλος αυτός ο πολιτικός συρφετός αποφάσισε να τα βάλει προσωπικά με τον Αντώνη Σαμαρά, να το στοχοποιήσει και να τον υβρίσει με κάθε τρόπο.

Ποιον, αυτόν που έχει αποδείξει ότι πάνω απ’ όλα βάζει την πατρίδα. Που διαπραγματευόταν επί ώρες με τους δανειστές έχοντας πνευμονία. Που εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο συμπληρώνοντας τις ανεπάρκειες υπουργών και στελεχών.

Αλλά το κυριότερο: Που έχει θυσιάσει πολλά περισσότερα για να σωθεί η χώρα. Θα ήταν πολύ εύκολο για τον Σαμαρά να πολεμήσει τα μνημόνια, να καταγγείλει τους δανειστές, να κηρύξει στάση πληρωμών. Θα μπορούσε να μην έχει συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και να κυβερνούσε σήμερα με 180 βουλευτές. Θα ήταν εύκολο να βγάζει καταγγελτικούς λόγους και να το παίζει μάγκας όπως ο Τσίπρας αλλά όλα αυτά σε μια χώρα που σήμερα δεν θα ήταν αυτή που είναι.

Διότι χάρη στις αγωνιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού και 5-6 ταλιμπάν δεν είναι αυτή τη στιγμή η χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας. Ο λαός περνά δύσκολα αλλά δεν βγήκε να βαράει τις κατσαρόλες όπως στην Αργεντινή. Δεν έχουμε γίνει Βουλγαρία ακόμη και παρά την σκληρή λιτότητα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων είναι πολύ υψηλότερο από όλων των βαλκανικών κι όχι μόνο χωρών. Και βεβαίως, δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Πώς λοιπόν οι άθλιοι υβριστές στοχοποιούν μια κυβέρνηση που ενώ θα μπορούσε να κυβερνά πάνω σε αποκαΐδια επέλεξε να δώσει τη μάχη για τη σωτηρία της Ελλάδας; Πώς λοιπόν οι απάτριδες υβρίζουν τον Σαμαρά που έχει χάσει προσωπικά και πολιτικά με μόνο σκοπό να κρατήσει την πατρίδα όρθια;

Με ποιο δικαίωμα άνθρωποι που έχουν κάνει τα πάντα για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μπανανία της πρώην σοβιετίας να καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό και να του αφαιρούν το δικαίωμα να παλέψει για μια καλύτερη χώρα;

Ασφαλώς και δεν έχουν γίνει όλα σωστά. Πολλά λάθη, πισωγυρίσματα και τακτικές που παρέπεμπαν σε εποχές που πρέπει να ξεχάσει η χώρα. Προφανώς και κάποιοι στην κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι περήφανοι για το έργο τους. Αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υβρίζει τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα που ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης μαζί με ορισμένους αφανείς ήρωες που κάποτε θα πρέπει να πάρουν παράσημο για όσα έχουν κάνει. Άνθρωποι που έχασαν την προσωπική τους ζωή, την υγεία τους, καριέρες με τεράστιους μισθούς προκειμένου να βάλουν ένα λιθαράκι στη σωτηρία της πατρίδας.

Και ειδικά ο Σαμαράς, το αναφέραμε και πιο πάνω, θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός πολύ πιο ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας που δεν θα είχε ανάγκη τον κάθε Βενιζέλο. Πόσο εύκολο είναι να είσαι δημοφιλής την ίδια ώρα που η χώρα σου γίνεται ερείπια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του το γνωρίζουν καλά.

Αλλά το ξέρει και ο Σαμαράς και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει παρέλαση σε μια χρεοκοπημένη χώρα. Ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιάσει προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες. Και ίσως γι’ αυτό και μόνο να αξίζει μια ευκαιρία που του στέρησε ο ελληνικός λαός πριν δύο χρόνια. Την ευκαιρία να είναι πιο ισχυρός και να πατά σε πιο στέρεες βάσεις που θα του δώσουν ώθηση να διορθώσει και τα δικά του λάθη. Άλλωστε ο κόσμος περιμένει καλύτερες ημέρες και λιγότερα λάθη, κι ένα τέτοιο είναι η αδυναμία της ΝΔ να κυβερνήσει χωρίς τα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ.

Εν πάση περιπτώσει οι επικείμενες εκλογές δεν κρίνουν ακριβώς την ίδια την κυβέρνηση αλλά θα δώσουν το στίγμα που θέλει ο κόσμος. Και το δίλημμα είναι αν θα δώσουν δύναμη σε όσους έδωσαν αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας ή στους υβριστές που έχουν σχέδιο καταστροφής της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 15/05/2014 08:47:37

  "Ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιάσει προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες." Ο Αντώνης Σαμαράς παραμέρισε προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες από πολύ παλιά. Δε χρειάζεται να αποδείξει ότι οι δικές του φιλοδοξίες "δεν πιάνουν μία" μπροστά σε αυτό που πιστεύει ορθό για τον τόπο και το λαό. Και στο φινάλε τι προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες να θυσιάσει τώρα. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγινε. Πρωθυπουργός έγινε. Έργο έχει ήδη επιδείξει. Πλέον ο Σαμαράς είναι πλήρως απελευθερωμένος από αυτό που λέμε "προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες". Ακριβώς το αντίθερο από τον - κατ' ανάγκη και στο βωμό της απαίτησης διακυβέρνησης της Χώρας - αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο. Ο οποίος λόγω χαρακτήρα, έχοντας γαλουχηθεί με τις αρχές και αξίες του ΠΑΣΟΚ, βουλιμικός και παρορμητικός ον, δεν θα χωνέψει ποτέ ότι το διαμέτρημα και η εμβέλειά του επιτρέπουν σύγκριση με το Σαμαρά. Γι' αυτό και στην εναγώνια προσπάθειά του να φανεί απαραίτητος και αναντικατάστατος, απειλεί με αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης εάν η "Ελιά" ή "μετα-ΠΑΣΟΚ" δεν "φουντώσει". Θα πάει λέει και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω όμως αν τον βρει εκεί! Μήπως λοιπόν και η στάση του κ. Βενιζέλου τελικά συνιστά ύβρη για τον Πρωθυπουργό της Χώρας;

  • airman avatar
   airman @ airman 15/05/2014 08:50:34

   "... δεν θα χωνέψει ποτέ ότι το διαμέτρημα και η εμβέλειά του δεν επιτρέπουν καμία σύγκριση με το Σαμαρά." (Άμα δεν έχεις πιεί καφέ ...)

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ airman 15/05/2014 09:23:42

   το ζήτημα με τον βενιζέλο, το κάθε βενιζέλο της φαυλοκρατίας, είναι πως -και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ενφραστεί, δυστυχώς- είναι αρχομανής ναρκισσιστής και το χειρότερο; ταυτίζει τον εαυτό του με την δημοκρατία και την σταθερότητα. το ότι είναι βλαξ δεν το συζητώ καν: το πειστήριο ; απλό: ενώ κόπτεται για την σταθερότητα (την δική του δλδ) από την άλλη απειλεί να αποσυρθεί (αμάν και πότε!) για να πέσει η κυβέρνηση. και όμως, αθτόν τον διεφθαρμένο φαυλοκρατη τον ψήφιζε ο λαός μια ζωή. να γιατί είναι ΟΛΟΙ όσοι τον ψήφιζαν υπεύθυνοι...

   • airman avatar
    airman @ Νίκος Αργεάδης 15/05/2014 10:22:28

    Δυστυχώς ο Βενιζέλος είναι ένας πολύ εύστροφος, δαιμόνιος άνθρωπος, ο οποίος έχει υιοθετήσει πλήρως τη ρήση του Μακιαβέλι "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", όπου - δυστυχώς και πάλι - σκοπός είναι οι καθαρά προσωπικές του επιδιώξεις. Θα μπορούσε ίσως να έχει εξελιχθεί σε μεγιστάνα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά τον "παρέσυρε" η πολιτική όταν ανθούσε η διαπλοκή. Αφού δε μας έσωσε ο πεθερός του, θα τον υποστούμε για όσο ακόμα χρειαστεί.

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ airman 15/05/2014 14:45:33

     δεν το πιστεύω αεροπόρε. ο βενιζέλος δεν έχει στρατηγικη ικανότητα. όπως η πλειοψηφία όλων σχεδον των ελλήνων πολιτικών έχουν μάθει να ελίσσονται κομματικά. ακόμα και για τα επιλεγομενα εθνικά σκέφτονται και πράττουν ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ και ιδιωτικά, για τον εαυτόούλη τους. όταν π΄ροκειται για μεγάλα θέματα ακόμα και οι σκοπιανοί τους υπερκεράζουν. να έισαι σίγουρος...

     • airman avatar
      airman @ Νίκος Αργεάδης 15/05/2014 16:34:31

      Συμφωνώ απόλυτα ότι πάσχει σοβαρά σε ότι αφορά τη στρατηγική ικανότητα. Γι' αυτό και δεν χωράει καμία σύγκριση με το Σαμαρά ως προς αυτό. Από τακτικισμούς, ελλιγμούς και κουτσαβακιές όμως άλλο τίποτα! Και εδώ τον βοηθάει τόσο η ευστροφία του ώστε να χαρακτηρίζεται δαιμόνιος!

    • Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
     Στυλιανός Παπαδόπουλος @ airman 16/05/2014 00:23:25

     Ζητώ συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά αφήστε τον Μακιαβέλι στην ησυχία του. Ο άνθρωπος, έγραψε και επιχειρηματολόγησε υπέρ των αποτελεσματικών και δημιουργικών κυβερνήσεων' και της ανάγκης αυτές να υπάρχουν με κάθε τρόπο, προκειμένου να επιβιώνει το είδος. Νομίζω ότι ο Σαμαράς είναι πολύ περισσότερο κοντά στο αυθεντικό πνεύμα του Machiavelli - και καλά κάνει όσο το κάνει - από τις διάφορες Πασοκογενείς αιρέσεις των όσων ήθελε να υποστηρίξει' της Ροζ Αριστεράς προεξάρχουσας....

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/05/2014 08:49:43

  Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί,οι υβριστές δηλαδή,είναι σε μεγάλο βαθμό η Ελλάδα. Ελλάδα ερήμην των Ελλήνων δεν υπάρχει.Και μέγα μέρος των Ελλήνων έχει αυτά τα μυαλά.όσοι πιστεύουν σε εθνικές ενότητες πιστεύουν σε χίμαιρες.

  • airman avatar
   airman @ ψυχραιμια 15/05/2014 09:20:51

   Όποιος λοιπόν πιστεύει σε εθνική ενότητα, κατ' αυτή την έννοια κυνηγάει χίμαιρες. Καλή δικαιολογία για όσους δεν πιστεύουν πραγματικά σε κάτι και βρίσκουν ερρείσματα για να πείσουν - εαυτούς και αλλήλους - ότι ένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί. Από το "Ωχ αδερφέ" στο "έτσι είναι η ζωή" γιατί "αυτοί είμαστε" και "μαζί τα φάγαμε". Μεγάλε Πάγκαλε, σε παραδέχομαι! Όταν αναδεικνύεις αυτά που εξομοιώνουν παρά εκείνα που ενώνουν, εύκολα παρασείρεις και παρασείρεσε ταυτόχρονα!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ airman 15/05/2014 09:44:13

    Θαυμάζω την μεγάλη προσπάθεια του Σαμαρά και φυσικά θα τον ψηφίσω πάλι. Δεν πιστεύω όμως στον άμωμο και ανεπίληπτο ελληνικό λαό και το ιερό ελληνικό έθνος.Όχι από τότε που έβγαλε το ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες στην εξουσία ούτε εκτιμώ τους αγώνες της αριστεράς που σεβόταν και τιμούσε μια κάποια άλλη ψυχή. Μια προειδοποίηση έκανα ότι οι ύβρεις εναντιον του είναι απολύτως αναμενόμενες.Δεν αλλάζει η στήριξή μου και χαρά στο κουράγιο του.

    • airman avatar
     airman @ ψυχραιμια 15/05/2014 10:34:23

     Εγώ αντίθετα θαυμάζω περισσότερο τον Αλέξη που προσπαθεί να πείσει για κάτι στο οποίο δεν πιστεύει, σε σύγκριση με το Σαμαρά ο οποίος προσπαθεί να πείσει για κάτι στο οποίο πραγματικά πιστεύει. Και ο θαυμασμός για τον Τσίπρα αφορά το θράσσος του.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 15/05/2014 09:19:30

  "Δεν είμαστε «Σαμαρικοί». «Σαμαρόφρωνες» είμαστε". Φάκτορα, χαίρομαι που το διευκρινίζεις αν και φοβάμαι πως δεν θα γίνει διακριτό στους πολλούς,ειδικά σ' αυτούς που συγχέουν το κομματικό με το αληθινό...

 4. George N avatar
  George N 15/05/2014 10:05:50

  Δεν έχει καμιά σημασία τι κάνουν οι άλλοι. Προσφέρουν άφθονο γέλιο οι διαπιστώσεις του συριζα ότι τελικά...δεν υπήρχε σχέδιο να φύγει η χώρα από την EZ αλλά και η θέση του πασοκ για τις κληρώσεις στις λαϊκές, τα ομόλογα με τους υδατάνθρακες του Καμένου και τόσα άλλα. Και αυτό το γέλιο χρειάζεται αυτήν την δύσκολη περίοδο. Ούτε φυσικά έχει νόημα να απαντά κανείς σε ύβρεις. Αυτό που έχει σημασία είναι αν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ο κόσμος έχει δει στην προσωπική του ζωή πραγματική βελτίωση ή όχι. Ουσιαστικά δόθηκε τον Ιούνη του 2012 μια ευκαιρία στην ΝΔ-μετά την αποδοκιμασία στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις- να κάνει την διαφορά. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί και κατά την γνώμη μου έχει υπάρξει ένα στρατηγικό σφάλμα το φθινόπωρο του 12 όταν η ΝΔ δέχτηκε μικρότερες μειώσεις του κράτους από αυτές που πρότεινε η τρόικα. Αυτό οδήγησε σε υπέρμετρη φορολογία μια και ελλείμματα πια δεν μπορεί να υπάρχουν. Μοιάζει τώρα να γίνεται ένα δεύτερο λάθος. Στο νέο μεσοπρόθεσμο οι δημόσιες δαπάνες μένουν σταθερές και ως ποσοστό πέφτουν από την προσδοκώμενη αύξηση του ΑΕΠ. Όπως όμως παραδέχτηκε ακόμα και η Ιταλία (μετά από στασιμότητα μιας δεκαετίας!) μεγάλες δημόσιες δαπάνες και ταυτόχρονα ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί φέρνουν στασιμότητα, όχι ανάπτυξη. Έτσι όμως η ανεργία και οι φόροι παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα το οποίο είναι αυτοκτονικό.

 5. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 15/05/2014 10:09:25

  Πάλι προσπαθείτε να πείσετε τους πεπεισμένους.Επαναλαμβάνω ότι οι απώλειες της ΝΔ είναι προς τα δεξιά λόγω αθετήσεως των προεκλογικών κοινωνικοπατριωτικών δεσμεύσεων(αντιρατσιστικό,λαθρομετανάστευση,γενο κτονίες,μη επαναφορά του γένους για εισαγωγή στις Στρ.Σχολές,σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και άλλα ων ουκ έστι αριθμός) αφ ενός και της ατιμίας της 28-9-13 την οποία δεν μπόρεσε να χωνέψει ο υπερήφανος -σκέτα-δεξιός της παράταξης αφ ετέρου.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΜΑΡΤΙΟΣ 15/05/2014 12:27:21

   Aκομη δεν έχει ψηφισθεί κανενα αντιρατσιστικό.Η μεταναστευση με τα μετρα Δενδια εχει περιορισθει πολυ. Δεν μου λες πότε ήταν η ΝΔ πιο αντιμεταναστευτικη.Επί Καραμανλή - Παυλουπουλου ή τωρα; Αλλού αυτά λοιπόν.Όποιος ψηφιζε ΝΔ επί Παυλοπουλου και τωρα παει στη ΧΑ ή στους ΑΝΕΛ δηθεν για τους μεταναστες κοροιδευει τον εαυτό του και τους αλλους. Αντιμνημόνιο τυπου Τσίπρα είναι με δεξιό περιτύλιγμα.

 6. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 15/05/2014 10:37:02

  Ο Σαμαράς, πράγματι, έρριξε ανάχωμα στη χρεωκοπία. Αλλά, ενώ η παλιά καταναλωτική οικονομία των δανεικών κατέρρεε, δεν έβαλε ΑΜΕΣΑ στη θέση της τη νέα εξωστρεφή οικονομία. Πώς? Με στοχευμένη φορολογική αποκλιμάκωση σε εξωστρεφείς/παραγωγικές επιχειρήσεις, ακόμα κι αν, για 2-3 χρόνια, φορολογούσε ακόμα περισσότερο τους δημοσίους υπαλλήλους (που δεν παράγουν πλούτο) . Είμαστε μια ομάδα 5 ναυαγών σε νησί, κι έχουμε 1 ζευγάρι γερά παπούτσια. Τί κάνεις? Κόβεις το ζευγάρι σε 5 κομμάτια (1 κομμάτι ο καθένας), ή μένουν οι 4 ξυπόλυτοι και το δίνεις στον κυνηγό της ομάδας για να πάει να βρει τροφή για όλους?

 7. Wolf avatar
  Wolf 15/05/2014 12:11:54

  Η πρόσφατη πολιτική ιστορία, αυτή των τελευταίων πέντε ετών, από το 2009 και μετά, ουσιαστικά από την 29η Νοεμβρίου του ’09, όπου ο Σαμαράς κέρδισε κατά κράτος –κατατρώποσε θα έλεγα καλύτερα- τις δυνάμεις του χθές, της παρακμής και της σήψης, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και αφού είχε προηγηθεί μια οδυνηρή ήττα για την παράταξη από τον ολετήρα της χώρας μας, Γιώργο Παπανδρέου, με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», άλλαξε ο πολιτικός κανονισμός όπως τον ξέραμε. Αλλάξε η ίδια η δομή του πολιτικού γίγνεσθαι. Οι βαρώνοι και οι μαρκησίες πήγαν οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, σηματοδοτόντας τον κύκλο της μεταπολίτευσης που έκλεισε οριστικά για αυτούς και τις πρακτικές τους. Οι «πατερούληδες-νταβατζήδες» της χώρας άρχισαν να αποδυναμόνωνται και χάνουν τις εξουσίες τους και τη δύναμη τους. Η νέα μεταπολίτευση που ξεκίνησε εκείνο το βράδυ, με τη γενναία συμμετοχή του των Ελλήνων, με ανοιχτές διαδικασίες από το λαό για το λαό, έμελε να δρομολογήσει και την αρχή του τέλους της μιζέριας, του κατήφορου και της δίνης στην οποία είχαμε ήδη περιέλθει. Σήμερα μετά από 5 χρόνια με πόνο, με θυμό, με οργή αλλά και ένα σωρό άλλα, η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στα πόδια της όρθια. Έχοντας κάνει, με τις θυσίες των Ελλήνων, την πίστη και το πείσμα κάποιων κλεισμένων σε ένα καμαράκι και την επιδέξεια μπακέτα του ηγέτη της χώρας, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θαύματα που κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μπορούν αν γίνουν. Όταν όλοι μας θεωρούσαν τελειωμένους, αυτός ο πεισματάρης τύπος, έβαλε το κεφάλι κάτω, έκλεισε τα αυτία σε όλες τις σειρήνες και έκανε το ακατόρθωτο. Διέψευσε όλες τις Κασσάνδρες. Και αυτό το πέτυχε, με πείσμα, πίστη, όραμα και πολύ-πολύ δουλειά. Με αξιοπρέπεια. Γονάτιζε μόνο για πάρει φόρα και να σηκώσει πιο ψηλά τους Έλληνες και την Ελλάδα. Έδωσε δείγμα γραφής σε όλο τον κόσμο για το τι σημαίνει Έλληνας. Έκανε όσους μας είχαν τους παρίες της παγκόσμιας κοινότητας να υποκλιθούν μπροστά στο μεγαλείο του Έλληνα. Κέρδισε όλους τους στόχους που έβαλε μπροστά του, από το βράδυ εκείνο της 29ης Νοεμβρίου του 2009. Κέρδισε όλες τις μάχες –μικρές ή μεγάλες- που έδωσε μέχρι σήμερα. Το 2012 ζήτησε απ όλους, λέγοντας μας: «δώστε μου τη δύναμη ενός Έθνους για να κερδίσουμε τη μάχη της πατρίδας» και οι Έλληνες δεν τον εμπιστευθήκαμε. Λίγους μήνες αργότερα με περίσσιο πείσμα μας έλεγε: «πρωτοπόρος είναι εκείνος που στέκεται όρθιος όταν οι άλλοι λυγίζουν» γιατί έβλεπε μπροστά. Πριν ένα περίπου χρόνο, ξέροντας ότι είναι στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι, μας είπε: «αυτή τη στιγμή, υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας». Σήμερα σε μια αληθινά ιστορική ομιλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, παίρνει στις πλάτες του την πρωτοβουλία των κινήσεων για τις θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά. Και λέει: “Για αυτήν τη Νέα Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνω πίσω δεν πρόκειται να συμβιβαστώ. Σας καλώ να μου δώσετε την εντολή να δημιουργήσουμετη Νέα Ελλάδα. Ζητώ να δώσετε στην Παράταξή μας τη δύναμη να πάμε την Ελλάδα πιο ψηλά, πιο μακριά. Βάλτε την υπογραφή σας στην Ιστορία που φτιάχνουμε όλοι μαζί. Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε τη Νέα Ελλάδα πραγματικότητα". Αυτός ο Σαμαράς, έτρεξε παντού, μίλησε με τους πάντες, ηγέτες, opinionmakers, τραπεζίτες, επενδυτές, τους πάντες. Συναντούσε ακόμη και δευτερότριτα στελέχη μεγάλων οργανισμών ή εταιρειών –οι οποίοι δεν είχαν ξαναμιλήσει ποτέ στη ζωή τους με Πρωθυπουργό χώρας και έμεναν παγωτό που τον έβλεπαν απέναντί τους- που μπορούσαν να παίξουν εναν κάποιο ρόλο στην υπόθεση της βελτίωσης της εικόνας της χώρας και της εξόδου της από την οικονομική κρίση. Παρ’ όλα αυτά το έκανε, διχως κομπασμό, δίχως έπαρση, αλλά με ταπεινότητα, με υπομονή, με αξιοπρέπεια για αυτό που εκπροσωπεί και πίστη ότι θα τα καταφέρει. Είδε, άκουσε, πικράθηκε, χλευάστηκε (στην αρχή), αλλά κάτω δεν το έβαλε. Μόνος με μερικούς συνεργάτες, σήκωνε το σταυρό της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα το βιώνουμε όλοι. Η πατρίδα άντεξε, οι πολίτες με παροιμιώδη υπομονή άντεξαν την λαίλαπα που πια πέρασε και πλέον ατενίζουμε το φως στο βάθος του τούνελ. Κοιτάζουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Η ψυχολογία άλλαξε. Και η ψυχολογία που είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας, τείνει να έχει πια θετικό πρόσημο. Ο Σαμαράς τα κατάφερε και συνεχίζει αδιάκοπα να πασχίζει να βάλει τα πιο γερά θεμέλια για την πατρίδα και τις γενιές που ακολουθούν. Άκουσε το χλιμίντρισμα των αλόγων της ιστορίας και ενω αφουγκραζόταν τους πάντες και τα πάντα, από το πιο μικρό μέχρι το μεγαλύτερο, από τον πιο ασήμαντο μέχρι τον πιο σημαντικό, έπαιρνε και παίρνει τις αποφάσεις του, χαράζει τη στρατηγική του, ακολουθώντας το ένστικτό του. Το ένστικτο που τον οδήγησε μέχρι εδώ. Κι ας γκρινιάξαμε όλοι εμείς άπειρες φορές για το ένα ή το άλλο που θεωρούσαμε ότι δεν είναι στο σωστό δρόμο ή που θα θέλαμε να είναι ή να γίνει αλλιώς. Εκείνος το άκουσε, το έλαβε όπως πάντα υπ’ όψη του. Δίχως σχόλια, άλλα πάντα ακούγοντας. Το ένστικτο αυτό τον έφερε πίσω από τα πέτρινα χρόνια της μοναξιάς, στην μοναξιά του ηγέτη –την πιο κατάλληλη στιγμή, στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του τόπου-, που πρέπει με σιδερένια υπομονή και πειθαρχία να οδηγήση το λαό του στο ξέφωτο, στην ευημερία. Στην ευημερία τη σίγουρη, όχι την πρόσκαιρη, τη σαθρή, την ψεύτικη. Δεν έταξε ποτέ σε κανέναν τίποτα. Αν δεν είναι απόλυτα σίγουρος ότι το βήμα θα είναι σταθερό, παρά τα υψηλά ρίσκα που πρέπει να πάρει, περιμένει. Έχει τακτική, που θα οδηγήσει στην επιτυχία, ώστε η στρατηγική του να αποφέρει καρπούς και την επίτευξη των στόχων του. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον, έτσι με τον ίδιο τρόπο, να ακολουθεί το ένστικτό του. Γιατί όσο ο Αντώνης Σαμαράς -ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων- θα ακολουθεί το ένστικτό του, όσο θα μιλά στους Έλληνες με την ΨΥΧΗ του, θα κερδίζει μάχες για την Ελλάδα, για τους συμπολίτες του. Για όλους τους Έλληνες.

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Wolf 15/05/2014 12:58:36

   Για όλους: Εργάτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, εργολάβους, αγρότες, υπαλλήλους, τραπεζίτες... Για όλους...

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Wolf 15/05/2014 14:26:28

   Εξαιρετικό σχόλιο!

  • ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ @ Wolf 15/05/2014 15:54:46

   ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΓΝΩΣΤΕ[ WOLF ] META AΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ANTINEWS -ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΡΕΣΕΙ Ο Α.Σ-ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Wolf 16/05/2014 00:44:47

   Βλέπεις αυτό που πολλοί , είτε από αδυναμία , είτε από εμπάθεια , αρνήθηκαν να δουν ... Μπράβο σου , βρε Wolf !

 8. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 15/05/2014 13:31:07

  Ο Αντώνης Σαμαράς τυγχάνει θαυμασμού και του σεβασμού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κόσμος μιλά για το Ελληνικό θαύμα και για τον άξιο ηγέτη. Αυτό, οφείλουν να παραδεχτούν και οι αντίπαλοί του, όσο κι αν δυσκολεύονται. Η Χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος όχι, όμως, εξαιτίας της ταμπέλας του διεφθερμένου Λαού της και της τεμπελιάς του, του Λαού με την χρεοκοπημένη οικονομία που εξαπατά τους υπόλοιπους, και άλλα θλιβερά ... Εκ του, μέχρι τώρα, αποτελέσματος φαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς διέθετε και διαθέτει ανεπτυγμένη την αίσθηση προσωπικής ευθύνης και δέσμευσης για ανάληψη δράσεων και την πεποίθηση ότι ο ίδιος θα συμβάλλει στην βελτίωση όχι μόνο της εικόνας της Χώρας μας, αναλαμβάνοντας, σε αρκετές των περιπτώσεων, το κόστος και προσωπικά.Προχώρησε παλικαρίσια το δύσβατο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.... Η ικανότητά του και η αποφασιστικότητά του κατά τις κρίσιμες περιστάσεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο, αν όχι καθοριστικό, στις περαιτέρω εξελίξεις.... Η Χώρα μας έχει πλέον προοπτική..., αν και συγκεκριμένοι τομείς επιδέχονται βελτιώσεις .... Όμως, οι προκλήσεις όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η αποκατάσταση των αδικιών συγκεκριμένων ομάδων, που ακόμα δεινοπαθούν, παραμένουν... κι απαιτείται άμεση αντιμετώπιση.....

  • Δήμητρα avatar
   Δήμητρα @ Δήμητρα 15/05/2014 15:51:22

   Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το "πολιτικό ανάστημα" απαιτεί να έχεις ακράδαντη Πίστη. Επιβάλλει να είσαι Ταπεινός . Προϋποθέτει ανδρεία Ψυχής. Φανερώνει μεγαλείο Ψυχής. Ο Πολιτικός Άνδρας Αισθάνεται και Συναισθάνεται. (Η Λογική μόνο δεν μας βοηθάει ν΄αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της ζωής και την αβεβαιότητα). Ο Αντώνης Σαμαράς διαθέτει το "πολιτικό ανάστημα" και πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε πλάι του-υποστηρικτές γιατί νοιώθουμε και συναισθανόμαστε....ακόμα και όταν η κόπωση τον εξουθενώνει....ακόμα κι όταν δεν αντέχει .... αλλά... δεν λυγίζει... Δεν πρέπει να λυγίσει.... . Οι Έλληνες διαθέτουν Λογική αλλά έχουν και Ψυχή. Αισθάνονται και Συναισθάνονται. Κάπου αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τους μελετητές λαών, οι Έλληνες , θεωρούνται ως ο κατ'εξοχήν συναισθηματικός λαός...ως πολίτες με συναισθηματική νοημοσύνη.... .

 9. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/05/2014 15:24:23

  Αγαπητοί φίλοι,ο Ερντογάν,που πήγε εχθές στον τόπο της τραγωδίας,στο ανθρακωρυχείο,όταν τον ρώτησαν φέρεται μεταξύ άλλων να είπε:''αυτά συμβαίνουν''...,και εννοείται προκάλεσε εκ νέου τη μήνι των συγγενών των νεκρών και όλων των παρισταμένων. Για μένα λοιπόν,αυτό είναι που ξεχωρίζει το Σαμαρά από τους υπόλοιπους, ότι ποτέ δεν τον άκουσα, και ελπίζω δεν θα τον ακούσω,να παραδεχτεί μοιρολατρικά και να εμπαίξει φυγομαχώντας τους έλληνες με την παραδοχή ότι ''αυτά συμβαίνουν''. Που μοιάζει τραγικά με το: ''ας αναλάβουν οι έλληνες την ευθύνη''... Ή και με το ''μαζί τα φάγαμε''... Ένας ηγέτης,για μένα,δε ρίχνει ποτέ το φταίξιμο στους άλλους,αναλαμβάνει πάντα εκείνος την ευθύνη και συνεχίζει την προσπάθεια. Όσο για το site,χαίρομαι που είστε σαμαρόφρονες,αλλά επίσης χαίρομαι που ξεκινήσατε ώς σαμαρικοί,γιατί αυτό σημαίνει ότι είστε αντιντορικοί...

 10. ΝΤΑΗΣ avatar
  ΝΤΑΗΣ 16/05/2014 01:15:34

  οι ελληνες εχουμε θεο σοφο..αδερφι ο αρχηγος μας ειναι ο Ηγετης που περιμενες..Μονος και Μοναχος..συνεχιζεται

 11. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 16/05/2014 10:08:46

  Τελικά διαφέρουμε ως προς τις απαιτήσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.