#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2008 12:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι πρώην και νυν κάνουν βόλτες στο χείλος του γκρεμού;

Διαβάζω στη σημερινή ειδησεογραφία:  «Από τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει ο εισαγγελέας κ. Αθανασίου, μέσω δικαστικής συνδρομής από την Εισαγγελία Μονάχου, προς τον Μ. Κουτσενρόιτερ, στέλεχος της μητρικής Siemens, προκύπτει ότι στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών και Αθλητισμού (σ.σ. Πολιτισμού)  δόθηκαν 10 εκατομμύρια ευρώ ώστε να επιλεγεί η Siemens (ήταν στην κοινοπραξία της αμερικανικής SAIC) για το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το C4I. Πρόκειται για ερωτήσεις που, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, «αποτελούν ουσιαστικά ένα «σχέδιο κατηγορητηρίου» που έχει κάνει ο εισαγγελικός λειτουργός».

Μου προξενεί όμως εντύπωση το εξής γεγονός:  ενώ όλοι αναφέρονται για τις μίζες από τα μαύρα ταμεία σε «υπουργεία» κανείς δεν αναφέρει και τα ονόματα των επικεφαλής τους το διάστημα που έπεφταν τα λαδώματα. Οποία διακριτικότις ! Προφανώς οι εφημερίδες φοβούνται μην χρεωθούν κανένα νέο πήδημα από το …μπαλκόνι. Όλοι ξέρουν όμως ότι την περίοδο επιλογής του συστήματος ασφαλείας του «2004» C4I στην εξουσία ήταν το ΠΑΣΟΚ και υπουργός Δημόσιας Τάξης ο εξολοθρευτής της τρομοκρατίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον οποίο διαδέχθηκε ο Γ. Φλωρίδης. Επί ΝΔ τοποθετήθηκε ο Γιώργος Βουλγαράκης (με υφυπουργό και αρμόδιο για το  C4I τον κ. Μαρκογιαννάκη) και μετά ο Βύρων Πολύδωρας. Στις 27/04/2007 απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΠΑΣΟΚ, ο Βύρων Πολύδωρας αρνήθηκε ότι είχε υποστεί πιέσεις για να βάλει την τελική υπογραφή στη συμφωνία και είπε επί λέξει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχε μια δραματική εκκρεμότητα. Το Κράτος έχει συνέχεια. Αυτήν τη συνέχεια του Κράτους εγώ σεβάστηκα και παρηκολούθησα έναν κύκλο διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων που αφορούσε τη σύμβαση C4I η οποία εγένετο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Είναι περισσότερο από σαφής, ο Βύρων . Λέει ότι αυτός δεν ξέρει τίποτα για τον «φόνο», επειδή το μεγάλο κομμάτι της συμφωνίας είχε «κλείσει» ήδη από τους άλλους κι αυτός υπέγραψε το τελευταίο κομμάτι της (όπως και έγινε). Εμένα όμως μου φαίνεται σαν να έχει σηκώσει το δάκτυλό του και να δείχνει κάποιους.

Στην υπόθεση μπλέκει και το υπουργείο Άμυνας, επειδή για γραφειοκρατικούς λόγους η προμήθεια έγινε από αυτό. Πριν το 2004 λοιπόν στο ΥΕΘΑ έχουμε τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γιάννο Παπαντωνίου και μετά τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο. Τι ξέρει ο Ζορμπάς που τότε ήταν ΓΓ του ΥΕΘΑ, αρμόδιος και για την σύμβαση;  Γιατί τον έδιωξαν από εκεί; Εμπλέκεται βέβαια και το υπουργείο Πολιτισμού όπου έχουμε επί ΠΑΣΟΚ μια άλλη διαχρονική αξία, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και μετά ποιόν; Τον «αντ΄ αυτού» Χρήστο Ζαχόπουλο (τι γίνετε ρε παιδιά με αυτόν; Έκλεισε η υπόθεση των DVD και δεν πήραμε χαμπάρι;). Ο Τατούλης, η Φάνη και μετά πάλι ο Βουλγαράκης που υπηρέτησαν στο ίδιο υπουργείο υπο τον «Χρηστάρα» μάλλον δεν ξέρουν τίποτα. Ή μήπως ξέρουν;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. syntaktis avatar
    syntaktis 08/05/2008 15:59:07

    Ο Βενιζέλος, μάλιστα. Αλλά δεν λέτε ότι υπήρχε και υφυπουργός Αθλητισμού. Και επί των ημερών του, και μετά. Ποιοι ήταν, ποιοί ήταν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.