#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2008 18:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι προσπαθούν να θάψουν τα μαύρα ταμεία;

 Δεν χρειάζονται πλέον άλλες αποδείξεις για να αντιληφθούν όλοι ότι οι μίζες από τα μαύρα ταμεία των Γερμανών προορίζονταν για μακριά χέρια πολιτικών. Ύστερα από όλα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς, τρία σημερινά δημοσιεύματα στην «Ελευθεροτυπία», τον «Τύπο της Κυριακής» και σε εμάς (βλ. εδώ και εδώ) δίνουν μια ολοκληρωμένη πλέον εικόνα για τις σχέσεις πολιτικο-οικονομικής διαπλοκής που διαμορφώθηκαν στην Ελλάδα από το 1985 μέχρι σήμερα και πως αυτές καθόριζαν που θα πάνε τα μεγάλα έργα και συμβόλαια. Γι αυτά κανείς δεν δικαιούται πλέον να αμφιβάλει. Από την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας (Bundestag) και την …«Στάζι», μέχρι την εισαγγελία του Μονάχου και πρώην επιφανή στελέχη της Siemens (Κουτσενρόιτερ και άλλοι) οι πιο διαφορετικές πηγές οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Για να αλώσουν τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες οι Γερμανοί (ένθεν και εκείθεν του «Τείχους του Αίσχους» παλαιότερα) έδιναν μίζες σε υπερήφανους και αδιάβλητους Έλληνες πολιτικούς.

Στο 2% της αξίας των συμβάσεων των γερμανικών εταιρειών με τον ΟΤΕ είχε αποτιμηθεί η ακεραιότητα του ελληνικού πολιτικού κόσμου. Και ας μην μας πούνε τώρα οι υπόλοιποι (και έντιμοι πιθανότατα) συνάδελφοί τους  ότι δεν πρέπει να είμαστε αφοριστικοί, επειδή τάχα αυτοί δεν ξέρουν τίποτα. Είναι όλοι τους συνένοχοι από τη στιγμή που αυτό το αίσχος συνεχίζεται επί δυο δεκαετίες και όχι μόνο συμπράττουν με τους επίορκους πολιτικούς αλλά υποκλίνονται κιόλας στην εμπειρία τους και τις ικανότητές τους να τα παίρνουν συνεχώς, αλλά να μην τους πιάνουν ποτέ.

Έχουν λοιπόν ιδιαίτερη σημασία δυο σημερινά δημοσιεύματα για τα μαύρα ταμεία, το ένα στο «Πρώτο Θέμα» και το άλλο στο «Βήμα». Τι μα λένε; Το πρώτο, σε μια στιγμή που άλλες εφημερίδες επικεντρώνονται στις μίζες των πολιτικών, προσπαθεί να μας πει ότι για όλα φταίνε το «βαθύ λαρύγγι» της ΝΔ και οι φίλοι της που λεηλατούσαν (μόνοι τους) τα μαύρα ταμεία. Από κοντά το «Βήμα» μας εξηγεί ότι «η μητρική εταιρεία κατηγορεί τα πρώην στελέχη της στην Ελλάδα ότι παρακράτησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονταν για «χρηματισμούς» και διεκδικεί τώρα της επιστροφή τους, εφόσον δεν έχουν αξιοποιηθεί για τον σκοπό που δόθηκαν».

Καταλάβατε όλοι σας φυσικά τι παιχνίδι παίζεται. Αφού στην αρχή άρχισαν να κυκλοφορούν πρωτοσέλιδα για μίζες σε ένα, δύο, τρεις και τελικά πέντε πολιτικούς, έκλεισε στη συνέχεια η συμφωνία με τον DT για τον ΟΤΕ και εμφανίστηκε ξαφνικά και η κα Μάρκου στον εισαγγελέα. Κι αν παρελπίδα το πράγμα ξεφύγει και την πατήσουν κάποιοι, υπάρχει πάντα και η παραπομπή στη Βουλή. Θα γίνει μια εξεταστική επιτροπή, που ζητάει και ο ΓΑΠ, δεν θα αποδειχθεί τίποτα και έτσι θα γλιτώσουν και οι συμμέτοχοι. Αυτά, επειδή τους αναγνώστες αυτού του μπλογκ δεν πρέπει να τους δουλεύει κανένας. Και οψόμεθα κι εμείς ες Φιλίππους που έλεγε και ο κ. Σταύρος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/05/2008 19:35:42

  Οι πολιτικοί είναι η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχει και το βαθύ κράτος. Εννοώ τους κομματικούς στρατούς που αποτελούνται από μόνιμους οσφυοκάμπτες δημ. υπαλλήλους που εξυπηρετούν τα αφεντικά τους με το αζημίωτο. Είναι μεγάλο το βαρέλι και μάλλον δίχως πάτο. Για το λόγο αυτό απέτυχε και ο Καραμανλής. Μίλησε για νταβατζήδες αλλά γρήγορα βούλιαξε μέχρι το λαιμό στα σκατά γιατί δεν υπήρχε ξέρα να σταθεί. Τα έγραψε όλα κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι και κοιτάει να είναι αραχτός.

  Γιατί να σκάει άλλωστε όταν τα πάντα είναι τόσο σάπια? Εδώ έχει φτάσει ο ιδιοκτήτης τρακαρισμένου που επισκευάζεται από την ασφαλιστική να ζητάει μίζα από το φαναρτζή για να του αφήσει το αμάξι. Δηλ. κλέβει την ασφαλιστική.

  Όταν λοιπόν η κοινωνία είναι τόσο σάπια έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν οι καλοί δεν ασχολούνται για να μην ξεφτιλιστούν ή καταστραφούν από τα σκατά και τέλος.

  Συμπέρασμα ακόμη κι αν βγουν όλα τα ονόματα στη φόρα δεν πρόκειται να ανοίξει ρουθούνι γιατί ο κάθε κλέφτης είναι ένας από εμάς τους ίδιους και ο κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.

 2. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 18/05/2008 21:33:22

  Factorx - ερώτηση μας κάνεις –Αυτός που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι .

 3. bill avatar
  bill 18/05/2008 21:41:22

  Στο politis-gr.blogspot.com κοροιδεύουν τον Αλαβάνο.
  Είναι καραδεξιό blog.

 4. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 18/05/2008 22:02:18

  Ε ,ΚΑΙ ?? για νέο μας το λες ?
  Ας λένε για τον Αλέκο ,άλλωστε τους το έχει πει στη Βουλή θα προλάβουν να κάνουν εκλογές ?
  Και η χιλιάδες προσλήψεις στης τράπεζες ,ΔΕΗ τι θα κάνουν πάλι μπουκάλα όπως επί Μιτσιοτακη το 1993 οι ψηφοφορεί του ??

 5. Factorx avatar
  Factorx 18/05/2008 23:45:23

  Διάβαζε καλύτερα ανώνυμε
  http://www.antinews.gr/?p=2070

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.