#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2011 07:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι πραγματικά κινούν τα νήματα στη γεωπολιτική αρένα;Ο Αμερικανός υπερσυντηρητικός δημοσιογράφος και αναλυτής Glenn Beck, υποστήριξε πρόσφατα πως ο George Soros έπαιξε σημαντικό υπόγειο ρόλο στα γεγονότα της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τον Beck, ο ριζοσπαστικός σοσιαλισμός των ΗΠΑ, που στηρίζει ο Soros, σε συνεργασία με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, κατάφεραν να ρίξουν τον Μουμπάρακ.

Ο Alex Jones όμως, διαφωνεί. Και όπως λέει, αν και ο Soros έπαιξε κάποιο ρόλο, δεν είναι ο μοναδικός που κινεί τα νήματα  σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένας μόνο ανάμεσα σε  πολλούς, που συμμετέχουν σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό καρτέλ, το οποίο κυριαρχεί στα οικονομικά πράγματα όλων των χωρών, και επηρεάζει τα εσωτερικά τους.

Όπως λέει ο Jones, αν και ο Beck έχει κάποιο δίκιο, μάλλον ξεχνάει  το πλούσιο παρελθόν του αμερικανικού πενταγώνου σε παρεμβάσεις σε ξένα κράτη. Η CIA και ο αμερικανικός στρατός έχουν εδώ και δεκαετίες, χρηματοδοτήσει και δημιουργήσει διάφορες ισλαμικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των Ταλιμπάν.

Αυτό που σήμερα διαδραματίζεται, είναι μια πολύπλοκη σειρά προσπαθειών αποσταθεροποίησης των καθεστώτων της Μέσης Ανατολής, και ίσως η πρόκληση ενός μεγάλου πολέμου.

Ο Glenn Beck έχει δίκιο να μιλά για μια «Νέα Παγκόσμια Τάξη», αλλά έχει άδικο όταν τα ρίχνει όλα στον Soros. Οι μεθοδευτές αυτής της νέας τάξης είναι πολλοί, και μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται οι πλέον  πλούσιοι άνθρωποι, που ανέκαθεν κυριαρχούσαν στη γεωπολιτική σκακιέρα. Προκειμένου να πετύχουν τη παγκόσμια κυριαρχία, είναι αναγκαίο για αυτούς να ελέγξουν τη Μέση Ανατολή και τη Κεντρική Ασία.

Αυτό που συμβαίνει στο παρασκήνιο, από αυτούς που κρατάνε τη πραγματική εξουσία, είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό, αν δεν γνωρίζουμε το γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές πάντοτε παίζουν κι από τις δυο πλευρές.

Όσοι πιστεύουν πως τα παγκόσμια τεκταινόμενα οφείλονται στο συναίσθημα και μόνο κάνουν λάθος. Υπάρχουν πολλά περισσότερα. Υπό τη καθοδήγηση της Wall Street, η Αμερική έχει κατά καιρούς χρηματοδοτήσει και  στηρίξει τους μεγαλύτερους εχθρούς της, όπως τη ναζιστική Γερμανία, τη κομμουνιστική Κίνα, και τη σοβιετική Ρωσία.

Πολλές είναι οι φορές που οι ΗΠΑ έχουν  μεταφέρει εξελιγμένη τεχνολογία, όπως τη πυρηνική, αλλά και βιολογικά και χημικά όπλα σε «εχθρικά» κράτη, μέσω διπλωματικών οδών, και χωρίς την ανάγκη κατασκόπων. Τα ίδια όπλα και η ίδια τεχνολογία δόθηκε αργότερα και σε μικρότερες χώρες. Οι λόγοι είναι πολλοί, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος των φυσικών πόρων και η κυριαρχία στη γεωπολιτική αρένα. Για όσους πιστεύουν στο Ordo Ab Chao, το χάος στις πληγείσες από πολέμους χώρες σημαίνει διχαστική ενέργεια, από την οποία προκύπτει πολιτική ισχύς.

Οι μαέστροι της γεωπολιτικής, όπως είναι ο Zbigniew Brzezinski και ο  Henry Kissinger, που εργάζονται για λογαριασμό των παγκόσμιων τραπεζικών καρτέλ, επαίρονται δημοσίως για τα κατορθώματά τους στη «παγκόσμια σκακιέρα». Μέσω της διαλεκτικής του Χέγκελ, η εποχή μας διαμορφώνεται από τους φυλετικούς, θρησκευτικούς, και εθνικούς διαχωρισμούς. Οι εντάσεις και οι συγκρούσεις, είναι αυτά που κρατάνε τα επιχειρηματικά και στρατιωτικά συμφέροντα κυρίαρχα.

Κυριολεκτικά, εκατοντάδες τριτοκοσμικές κυβερνήσεις έχουν ανατραπεί από επαναστάσεις, δολοφονίες, και μεθοδευμένα πραξικοπήματα, υπό τη κάλυψη των ψυχροπολεμικών εντάσεων που όμως τροφοδοτούσαν παρασκηνιακά οι «μαύρες επιχειρήσεις» της CIA και της KGB.

Οι σκληρές διαμάχες όπως αυτές μεταξύ των Αράβων και του Ισραήλ, ή της Ινδίας και του Πακιστάν, εξασφαλίζουν σε αυτούς που κινούν τα νήματα ότι οι μόνες σταθερές κυβερνήσεις και οι μόνοι ισχυροί ηγέτες που θα προκύπτουν από μια προσχεδιασμένη  σύγκρουση, θα είναι αυτοί που οι ίδιοι θα ελέγχουν παρασκηνιακά. Οι χαρισματικοί ηγέτες, όπως και οι δευτεροκλασάτοι δικτάτορες πάντα ήταν, και πάντα θα είναι αναλώσιμοι.

Οι αραβικές και οι μουσουλμανικές ομάδες ανέκαθεν εναλλάσσονταν ως φίλοι ή ως εχθροί της Δύσης. Οι όποιες διαφορές, απλά υπογραμμίζουν τη γενικότερη εικόνα. Η πραγματική ιστορία πίσω από τους πολέμους είναι η ανάγκη για παγκόσμια κυριαρχία επί των πόρων, της ενέργειας, της πολιτικής, και της κουλτούρας.

Ιδού μερικά πειστικά στοιχεία που μας κατευθύνουν στο να αντιληφτούμε τη μεγάλη πλάνη στη Μέση Ανατολή, και τη μακροπρόθεσμη στρατηγική για διαρκείς συγκρούσεις στη περιοχή:

-Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ρίζες της αιγυπτιακής επανάστασης πηγάζουν από τη Δύση. Το άρθρο της London Telegraph“America’s secret backing for rebel leaders behind Egyptian uprising” λέει πολλά.

-Ο Ιρανός πρωθυπουργός Mohammed Mossadegh είχε ανατραπεί το 1953, από πραξικόπημα που σχεδίασε η CIA, με τη κωδική ονομασία Operation Ajax. Ο Mossadegh, που είχε σπουδάσει στη Δύση, ήταν μετριοπαθής και κοσμικός, αλλά είχε αγνοήσει τις προσταγές των πετρελαϊκών εταιριών, σε μια προσπάθεια να εθνικοποιήσει τα τεράστια κέρδη από τη παραγωγή πετρελαίου στη χώρα του.

-Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που σήμερα παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της Αιγύπτου, σπονσοράρεται από τη Δύση εδώ και δεκαετίες. Η CIA, όπως και άλλες μυστικές υπηρεσίες, συνεργάστηκαν με τη οργάνωση στην αντιμετώπιση του Nasser, που πέθανε το 1970. Ομοίως, έχει αποδειχθεί πως ισραηλινές, βρετανικές , και αμερικανικές υπηρεσίες, βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία και την ηγεσία της θεωρούμενης στη Δύση ως τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

-Το αμερικανικό υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εξωτερικών, υπήρξαν χορηγοί διδακτικών βιβλίων και εντύπων με περιεχόμενο υπέρ της τζιχάντ, που στάλθηκαν στο Αφγανιστάν, προκειμένου να διαβασθούν από παιδιά τα οποία στη συνέχεια θα ριζοσπαστικοποιούντο,   και θα πολεμούσαν εναντίον των Σοβιετικών.  Το γεγονός χαρακτηρίστηκε  σκάνδαλο, όταν αποδείχτηκε πως τα βιβλία αυτά επηρέασαν μια ολόκληρη γενιά πολεμιστών των Ταλιμπάν και της Αλ Κάϊντα.

-Το 1979, ο  Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Zbigniew Brzezinski, και κάποιοι χρηματοδότες τους, θεωρούσαν τους αντάρτες αυτούς ως «πολεμιστές της ελευθερίας». Στα τέλη της δεκαετίας του `90, μετατράπηκαν σε «τρομοκράτες», που το 2001  κατέληξαν να «μισούν την ελευθερία μας».

-Ο Zbigniew Brzezinski έχει παραδεχτεί το 1998, σε συνέντευξή του στη Nouvel Observateur, ότι αυτός στήριξε τους Αφγανούς πολεμιστές, τουλάχιστον 6 μήνες πριν τη σοβιετική εισβολή. Δήλωσε περήφανος για το ρόλο του, λέγοντας «Τι είναι πιο σημαντικό στη παγκόσμια ιστορία; Οι Ταλιμπάν, ή η κατάρρευση της σοβιετικής αυτοκρατορίας; Μερικοί θυμωμένοι Μουσουλμάνοι ή η απελευθέρωση της Κεντρικής Ευρώπης, και το τέλος του ψυχρού πολέμου;»

-Οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν στενά με τον Saddam Hussein στη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ, που είχε εκατομμύρια θύματα. Οι μετέπειτα πόλεμοι και εισβολές των προέδρων Bush Sr., και  Bush Jr, έγιναν με πάθος και ζήλο εναντίον του Hussein, τον οποίο η Δύση εξόπλισε και ανέβασε στην εξουσία, πριν τον θεωρήσει ως τον Νο 1 εχθρό της!

-Η Σύγκρουση των Πολιτισμών, όπως τη διατύπωσε ο Samuel Huntington, θέτει τα πλαίσια της γεωπολιτικής διαμάχης του 21ου αιώνα ανάμεσα στις πολιτισμικές και θρησκευτικές διαφορές, υπογραμμίζοντας τη πιθανότητα μιας μεγάλης ιδεολογικής σύγκρουσης μεταξύ τεράστιων εκτάσεων, όπως για παράδειγμα του Δυτικού κόσμου εναντίον του Μουσουλμανικού κόσμου.

S.A.-Prison Planet

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sauraki avatar
  sauraki 14/02/2011 07:56:15

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο S.A. Αν μπορούσαν όλοι οι πολίτες να ενημερώνονταν σε βάθος ο κόσμος μας θα ήταν διαφορετικός.

 2. βαγόνι avatar
  βαγόνι 14/02/2011 07:57:01

  'Eχει,πολλαπλώς,επιβεβαιωθεί: το "διεθνοποιημένο" κεφάλαιο παίζει,
  κατα περίπτωση,"δεξιά" και "αριστερά"....όχι λίγες φορές ποντάρει
  και στον θρησκευτικό ιντεγκρισμό.
  Είναι προφανές,πως οι κινήσεις αυτές δεν αντιμετωπίζονται σε εθνικό
  επίπεδο και μάλιστα περιφερειακών και μικρομεσαίων χωρών....δεν
  τίθεται θέμα για τίς αδύνατες πατρίδες.
  Η σχετικά πραγματιστική αντιμετώπιση αυτών των "αγορών"
  προυποθέτει,κατ'ελάχιστον, ευρύτερα και σχετικώς ομοειδή σύνολα:
  βαλκάνια...νότια ευρώπη...βόρεια αφρική...και όχι μόνο....
  Η κοινωνική συνοχή και ένα ισχυρό αίσθημα ταυτότητας επιτρέπουν
  στους λαούς να επιβιώνουν αξιοπρεπώς....διαφορετικά,στο εσωτερικό
  των πατρίδων διεξάγονται "μάχες" πολιτικο-οιονομικών "συμμοριών"
  που αναζητούν ποικίλλους εσωτερικούς και άλλους....προστάτες!
  Τα υπόλοιπα είναι θέμα ιστορικής χειραφέτησης των λαών.

 3. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 14/02/2011 08:19:42

  Άθλιοι σοσιαλιστές...!

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 14/02/2011 08:55:23

  Παράξενε, καλημέρα.
  ο Γκλεν Μπέκ δεν θεωρείται και σοβαρός αναλυτής στης Αμερική. Υπερσυντηρητικός, ναι, αλλά σοβαρός, όχι. Είναι μίγμα πολιτικού αναθεμελιωτισμού (φανταμενταλισμού), και παραδοσιοκρατικού θρησκευτισμού, ένα σκαλοπάτι κάτω απο τον "γίγαντα" Rush Limbaugh.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/02/2011 09:18:50

  Δεν ορκίζομαι για κανέναν!

  Πρώτα από όλα, "ποιά" είναι η Νέα Τάξη. Τα περί παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ, έχω αρχίσει και τα ακού βερεσέ. Οι τράπεζες είναι υπηρέτες του Κεφαλαίου, και όχι οι ίδιες Κεφάλαιο. Π.χ., η Deutsche Bank φτιάχτηκε από την Siemens, και όχι ανάποδα. Η Νέα Τάξη, νομίζω -- πού να ξέρω; -- είναι οι 5-10 μεγάλες υπερεθνικές εταιρίες, η διεθνής διαπλοκή. Η Νέα Τάξη εμφανίστηκε στο προσκήνιο εντονότατα μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το 1990, σε συνέχεια της Κοινωνίας των Εθνών, και όλων των συεννοήσεων για Μη Πόλεμο, πριν το 1916. Η "αγαθή εκδοχή" της Νέας Τάξης είναι "Ειρήνη" για καλά και σταθερά κέρδη, και ¨Ειρήνη" δηλαδή Μη Ανταγωνισμός, δηλαδή διοικητική μοιρασιά της πίττας.

  Ενω οι Μπρεζίνσκι και Κισσινγκερ εκφράζουν τα Αμερικανικά συμφέροντα της Νέας Τάξης, αυτό που εκφράζουν είναι και τα αντισοβιετικά (παλιότερα), και αντιρωσικά (τώρα) κοινά συμφέροντα Αμερικής και Γερμανίας. Αυτά τα συμφέροντα δεν είναι πάντα "ενωμένα" και όπως και το 1910 έτσι και τώρα, ΟΛΟΙ κοιτάζουν όλους λοξά. Το Γερμανικό Κεφάλαιο σαφώς και έχει συμμάχους στην Αμερική, και με τους Δημοκρατικούς, συχνά έχει το πάνω χέρι στν Αμερική. Το Γερμανικό Κεφάλαιο είναι ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ υπέρ του Κεντρικού Σχεδιασμού, και στην έκφραση αυτού του Κεντρικού Σχεδιασμού, συναντάει κόντρες.

  Άγνωστος Χ είναι η Ρωσία, και η πάντα υποβόσκουσα, κατα την γνώμη μου όρεξή της για εναγκαλισμό, φιλικό, ενεργειακό, άλλο της Ευρώπης και της ΝΑ Ευρώπης. Στο τελευταίο αυτό, Γερμανοί και Αμερικάνοι είναι "αδέρφια", και αυτή ήταν η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι "αδέρφια" σε όλα τα άλλα.

  Εικάζω, εκ του αποτελεσματος, ότι οι "Σόρος" είναι η κορυφή του παγόβουνου της ΡωσοΓερμανικής προσέγγισης. Όπως η άλωση των Δημοκρατικών (σε παλιά αριστερίζοντα μονοπάτια) από Γερμανικά συμφέροντα, στην Αμερική, είναι παρεμφερής.

  Σίγουρα οι Αραβες και οι Μουσουλμάνοι είναι πιονια και των τριών (Δύση, Ευρώπη, Ρωσία) και η Κίνα είναι ο νέος πάικτης. Το menage a trois που έγινε menage a quatres.

  ΔΕΝ είμαι καθόλου σίγουρος τι και ποιόν εκπροσωπούν οι Αλεξ Τζόουνς του συστήματος. Εάν μας έχει μαθει κάτι το Κλασσικό Μεγάλο Παιχνίδι του 19ου αιώνα είναι ότι δουλεύουν ο ένας τον άλλον και, καμιά φορά, όλοι μαζί, εμάς. Παράδειγμα: Η Μουσουλμανική Αδερφότητα. Δεν με χαλάει καθόλου εμεένα να είναι Αμερικάνικο δημιούργημα. Αλλά ποιός έχει συμφέρον να το τονίζει; Αυτό ή τα περί Σαντάμ;

  Ποιοί ενοχλήθηκαν στην δεύτερη εισβολή στο Ιράκ; [αυτό είναι εύκολο... οι Γάλλοι και οι Γερμανοί]. Ποιοί ΔΕΝ θέλουν Αμερικό έλεγχο στην Αίγυπτο; Δεν ξέρω, όλοι, και σίγουρα οι Ευρωπαίοι, με ή χωρίς τους Ρώσους. Θυμηθείτε πως οι Αγγλογάλλοι την έπεσαν στο Σουέζ, και οι Αμερικάνοι τους έβαλαν πάγο, και τελικά οι Ρώσοι έφτιαξαν το Ασσουάν. Όταν λέω menage a trois είναι κοψός τρόπος να λέω clusterfuck.

  Όσο για τις κακές τράπεζες... Τέτοια έλεγαν και οι Γερμανοί στα τέλη της δεκαετίας του 30, λίγο πριν εισβάλλουν σε 4-5 γειτονικές χώρες με μόνο σκοπό να βουτήξουν τα αποθέματα χρυσού (και όταν αυτό τέλειωσε προχώρησαν σε βέρες και χρυσά δόντια) Η ιστορία επαναλλαμβάνεται. Απλά αλλάζει περιτύλιγμα.

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 14/02/2011 09:31:52

  Η "Νέα Τάξη" αρχαίε είναι κυρίως τα αμερικανικά συμφέροντα. Συμφωνούμε στα άλλα. Αυτό που διατυπωνεις λοιπόν είναι ότι, σε γενικές όμως γραμμές, η γεωοικονομία σημερα και τότε καθόριζαν ποιά συμφέροντα συγκίνουν και ποιά όχι. Το πως αποφασίζουν να συγκρουστούν ή μη είναι ξεχωριστό ερώτημα και έχει να κάνει με τις εκάστοτε τοποχρονικές ισορροπίες.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Νίκος 14/02/2011 10:35:54

   Μπορεί. Δεν μου εξηγεί την αντινεοταξική έκφραση σε Ρεπουμπλικάνους και Libertarians.Που είναι έντονη και σαφής, αν και εκεί παρουσιάζεται σαν "αντισοσιαλιστική" ή κατά του Κεντρικού Σχεδιασμού. Άλλον βλέπω εγώ σήμερα να ασκεί Κεντρικό Σχεδιασμό στην Ευρώπη. Αυτό που ΔΕΝ ξέρω, όπως λέει και το αλλενάκι, είναι "ποιός οδηγεί ποιόν". Σε διάφορα επίπεδα, σίγουρα είναι αλλαμπρατσάτα.

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ archaeopteryx 14/02/2011 10:49:25

    Η αντινεοταξική έκφραση Ρεπουμπλικάνων και Libertarians έχει αντιστροφη κατεύθυνση καθ' ότι δεν θέλουν "ξένες" επιρροές στον "καθαρό" αμερικανικό τους κόσμο. Και συμπίπτει με την εκφρασμένη πολιτική του Woodrow Wilson για σχετική "περιχαράκωση". Εκφράζουν επίσης τοπικές πολιτικές που έχουν σχέση με την απώλεια θέσεων εργασίας στην Αμερική και την οποία αποδίδουν στην αντίστροφη παγκοσμοιοποίηση. Η παγκοσμοιοποίησή τους έχει και παράπλευρες δικές τους απώλειες. Εν ολίγοις, εξυπηρετεί εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες. Αν μεταβληθούν αυτές είμαι σίγουρος ότι θα την "αγκάλιαζαν" αν έκριναν ότι ωφελούσε τα εθνικά τους συμφέροντα.

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ archaeopteryx 14/02/2011 10:51:19

    Δεν είναι ανάγκη να οδηγεί κανείς κανέναν ούτε και συμβαίνει πάντα. Αυτά δεν είναι αντιστρόφως ανάλογα. Η λογική είτε-έιτε δεν ισχύει. Η σύγκληση ή μή συμφερόντων τα εξηγεί όλα σχεδόν.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/02/2011 10:15:37

  Οι σχέσεις του Ναζισμού με ορισμένες από τις κεφαλές της άρχουσας τάξης των ΗΠΑ είναι διαχρονικά ακατάλυτη.
  Tώρα ποιος "οδηγεί" ποιον, θα σας γελάσω.

  1923-1942:
  Ο παππούς του G W. Θάμνου, Prescott, ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Brown Brothers, Harriman, από το 1920 ως το 1940 και όπως ο πατέρα τους, Samuel B. γίνεται αφοσιωμένο μέλος των the Harrimans, μίας από τις οικογένειες-δυναστείες της άρχουσας τάξης των ΗΠΑ.
  Σε συνεργασία με τον Averell W. Harriman και το νεαρότερο αδελφό του, E. Roland Harriman, ο Θάμνος χρησιμοποιείται ως front man για επενδύσεις επιχειρήσεων των Ναζί.
  Ο Θάμνος, οι Harrimans, η οικογένεια Rockefeller, η Standard Oil, οι Duponts, οι Morgans και οι Fords χρηματοδοτούν το Hitler Project, την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία αρχίζοντας από το 1923.
  Αυτό συμπεριλαμβάνει απευθείας χρηματοδότηση των SS (Schutzstaffel ή Black Shirts) και των SA (Sturmabteilung, storm troops ή Brown Shirts).
  Η "εγκεκριμένη" αυτή έκδοση της ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία κάνει τους Γερμανούς, οι οποίοι είχαν ηττηθεί και ισοπεδωθεί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ταπεινωθεί από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών (την οποία έγραψαν οι αδελφοί Dulles, οι Morgans και οι Warburgs - οι οποίοι είχαν χρηματοδοτήσει και τη μετάβαση του Λένιν στη Ρωσία με εκείνο το επαναστατικό τρένο- και άλλοι πολλοί) να αγκαλιάσουν το Χίτλερ ως σωτήρα τους. Περίπου 300,000 δυνάμεις των SS και SA, εξοπλίστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τους Rockefeller, τους Ford, τους Bushes, τους Harriman, τους Dupont και άλλους. Τότε δολοφονήθηκαν και πάνω από 400 Γερμανοί πολιτικοι που ήταν αντίθετοι στο Ναζισμό.
  Η χρηματοδότηση της αμερικανικής άρχουσας τάξης στα SS και τα SA καναλιζάρεται μέσω πλήθους γερμανικών εταιρειών από την International Telephone and Telegraph (IT&T).
  Θεωρητικά, όλα τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι SS και SA για να εξοπλιστούν, ήταν κυρίως Thomson της Remington Arms των Rockefeller και μεταφέρονταν στη Γερμανία μέσω της γραμμής Αμβούργο-Αμερική, που ήλεγχαν οι Harriman με front man τον προ-προπάππο του George W. Θάμνου, Herbert W. Walker.
  Η τράπεζα Chase Manhattan Bank των Rockefeller ήταν επίσης η κύρια πηγή χρηματοδότησης των Ναζί, για τα πειράματα ευγονικής που είχαν αντιγράψει από την Καλιφόρνια, όπου για το σκοπό αυτό είχε μεταβεί ο ίδιος ο Χίτλερ. Η Chase θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τους Ναζί ακόμα και μετά την κήρυξη του πολέμου στη Γερμανία από τις ΗΠΑ.

  Α, και ο μισός χρυσός της Γερμανίας φυλάσσεται στην FED, πότε ακριβώς μεταφέρθηκε εκεί άγνωστο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 14/02/2011 10:18:54

   Και οι λευκοί Αμερικάνοι είναι Γερμανοί, Ολλανδοί, Αγγλοσάξωνες και Ιρλανδοί που μετανάστευσαν εκεί.
   Το ποσοστό λευκών Αμερικανών γερμανικής καταγωγής δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, είτε Γερμανών είτε και Γερμανοεβραίων.

   • anonymous avatar
    anonymous @ αλλενάκι 14/02/2011 13:48:56

    Νομίζω 30%. Δες στη wikipedia για german americans.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/02/2011 10:30:43

  H General Electric, στην αρχή είχε συμμετοχή από την Siemens. Μετά χώρισαν και πολύ μετά τσακώθηκαν (τώρα δεν έχω ιδέα τι κάνουν).

  Για τον χρυσό δεν είμαι σίγουρος. Παίζει αντιγερμανικά το History στο θέμα, για ότι αυτό σημαίνει. Πότε τακιμιασμένοι, πότε στα μαχαίρια, και σίγουρα αγαπημένοι με τον φόβο των Σοβιετικών.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/02/2011 11:35:17

  Άμοιρε Χέγκελ, τι τά 'βγαλες τα μάτια σου τόσα χρόνια να μελετάς Πλάτωνα και Αριστοτέλη, να διδάσκεις στα Πανεπιστήμια και να γράφεις μεγάλα φιλοσοφικά βιβλία;
  Για να διηγούνται τώρα ιστορίες για δράκους και αρκούδες ο Samuel Huntington και άλλα καλόπαιδα;
  Και πόσο υπερσυντηρητικός είναι τέλος πάντων ο Glenn Beck; Τον είδε η Σάρα Πέιλιν και της έπεσε η καραμπίνα;

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Ο Θείος 14/02/2011 12:39:07

   Πως να το πω:
   I know Glenn Beck. Glenn Beck is (NOT) a good friend of mine.

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/02/2011 12:09:52

  Oι ΗΠΑ είναι παρακμάζουσα δύναμη, declining power. Σε τέτοιες συνθήκες ανθίζουν οι ανορθολογισμοί, οι δεισιδαιμονίες (Aber-glauben στα Γερμανικά, "πίστεις αλλά τι πίστεις ..."), οι συνωμοσιολογικές εξηγήσεις. Οι κατά Γκράμσι οργανικοί διανοούμενοι, οι "προφεσόροι του έθνους", δεν θέλουν ποτέ να δουν την αλήθεια κατάματα, ρίχνουν τη ρετσινιά σε μυστήρια φαινόμενα, σε σκοτεινές δυνάμεις και συνωμότες. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι ήρθε το Τέλος της Εποχής τους. Ανθρώπινο, αλλά μικροπρεπές.
  Θυμηθήτε την ύστερη, παρακμάζουσα Ρωμαική Αυτοκρατορία. Ένα τσίρκο από παράξενες δοξασίες και μυστηριακές θρησκείες (θρησκεία σήμερα είναι το χρήμα, η γραφειοκρατία και η τεχνολογία), ανάκατα με ακραίο ατομισμό και ηδονισμό. Με κύριο κοινωνικό γνώρισμα -όπως στις σημερινές ΗΠΑ - την ακραία ανισότητα μεταξύ ανθρώπων, τη λατρεία της ωμής βίας, τη γενετήσια αποχαλίνωση. Ένας κόσμος - και τότε - που πέθαινε.
  Σ' αυτά τα αρρωστημένα, ήρθε τότε ο Χριστιανισμός, οργανωμένος σε φιλοσοφικό - πολιτικό σύστημα από τον Απόστολο Παύλο, και έδωσε ένα τέλος:
  "Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ πάντες γαρ υμείς είς εστέ εν Χριστώ Ιησού" (προς Γαλάτας 3, στίχ. 28).
  "Νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα, μείζων δε τούτων η αγάπη"
  (Α' Κορ. ιγ΄).
  Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο Lions for Lambs το είπε ορθά κοφτά, χωρίς περιστροφές, καλύτερα από χίλιους πολιτικούς αναλυτές και φιλοσόφους:
  "Rom is burning". Τη Νέα Ρώμη εννοούσε.
  Δεν διαθέτουμε βέβαια σήμερα Παύλο, να σκίσει το πέπλο και να δούμε όλοι ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Έτσι, όλοι στον κόσμο, ζούμε το μεσοδιάστημα, τη μεσοβασιλεία, περιμένοντας τους λυτρωτικούς "βαρβάρους":

  Τις Κυριακές στα Τρίκαλα,
  στη Λάρισα, στη Σπάρτη
  κάποιον κρυφόν αρχάγγελο
  προσμένουν κάθε Μάρτη.
  .......
  Αν ο κρυφός ερχόμενος
  δεν έχασε το δρόμο
  θα φτάσει τα μεσάνυχτα
  μ' ένα κουπί στον ώμο.

  (από τον "Αρχάγγελο", του Γιάννη Μαρκόπουλου, στίχοι Κ.Χ Μύρης)

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/02/2011 13:06:57

  Θα το πώ αλλοιώς: Για μένα, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι ένας καλός Αμερικανός. Δηλαδή αγαπά τη χώρα του, ότι καλό έχει αυτή η χώρα, αλλά προπάντων αγαπά την αλήθεια. Δεν ρίχνει στάχτη στα μάτια του.
  Οι διάφοροι Χάντιγκτον, Άλεξ Τζόουνς κτλ (και με ακραίο τρόπο ο καραγκιόζης Γκλέν Μπέκ) αγαπούν αυτό που είναι η χώρα τους (και όλος ο κόσμος) γι' αυτούς και την κοινωνική ομάδα τους: Μια αγελάδα για άρμεγμα.
  Δεν θέλουν να δούν ότι την αγελάδα την απομύζησαν, στερεύει, στάζει πιά αίμα από τις ρώγες της, όχι γάλα. Και συνεχίζουν να αρμέγουν.
  Σήμερα well-paid, αύριο destined to be gone with the wind.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Θείος 14/02/2011 14:41:52

   Από το Μόναχο τα γράφεις αυτά ή από την Σαγκάϊ;

   Ή είσαι σε καμιά ψαρόβαρκα κάτω από το Enterprise;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 14/02/2011 15:00:43

   Hier ist Berlin, Kreuzberg.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 14/02/2011 15:13:15

   ...κι εδώ, καλώς ή κακώς, οι Μορμόνοι όπως ο Beck ή οι οπαδοί της "Δαβιδιανής Εκκλησίας" του Koresh, όπως ο Jones, θεωρούνται εξαιρετικά αξιοπερίεργα πρόσωπα.
   Ίσως για την προκατάληψη αυτή φταίνε οι πολλοί Μουσουλμάνοι εδώ γύρω.

 12. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 14/02/2011 14:54:08

  Εγω κινώ τα ήματα..χο χο χο!

  Όσο πιο ισχυρός, τόσο πιο αφανής.

  Μια ερώτηση προς όλους τους παρευρισκομένους

  Τι θα προτιμούσατε. Να είσασταν πανίσχυρος και παντελώς άγνωστος?

  Η

  Ανίσχυρος αλλά πασίγνωστος?

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Dubai Expatriate 14/02/2011 15:32:09

   Εξαρτάται για πιά εποχχή μιλάς.

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/02/2011 14:59:43

  Υπόψη ότι ο Glenn Beck πλήν των άλλων τυγχάνει Μορμόνος το δόγμα.
  Περί (θρησκευτικής) ορέξεως κολοκυθόπιττα βεβαίως βεβαίως, αλλά πολλά λέγονται για κοντέηνερ με πολυτίμους λίθους και μέταλλα σε σπηλιές γύρω από το Σώλτ Λαίηκ Σίτυ, όπου διαδραματίζονται και οι περιβόητες πολυγαμικές τελετουργίες σύζευξης - παράνομες κατά την Ομοσπονδιακή νομοθεσία κτλ
  Μήπως τελικά πρόκειται για μια μάχη μεταξύ θησαυροφυλακίων; Του
  Ομοσπονδιακού (αλλά στην πραγματικότητα...Γερμανικού) χρυσού στο Fort Knox με το αγνό χρυσάφι των Μορμόνων;
  Μήπως οι Νιμπελούγκεν και ο δράκος βαρέθηκαν την "ανιαρή" πιά Ενωσιακή Ευρώπη και μετανάστευσαν στο Νέο Κόσμο;
  Έτσι, για να συνωμοσιολογήσω λίγο και του λόγου μου.
  Υπόψη επίσης ότι ο Τεξανός Alex Jones αποκαλεί τον εαυτό του paleoconservative και οργάνωσε επιτυχώς ένα νέο κλάδο της "Δαβιδιανής" εκκλησίας, στη μνήμη του Koresh και των οπαδών του, που αυτοπυρπολήθηκαν το 1993 στο Waco του Texas, πολιορκημένοι από τό FBI.
  Που τα ξετρυπώνεις όλα αυτά τα "λουλούδια" ρε φίλε μου;

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/02/2011 15:20:00

  Κάτι έγραψα για τις παράξενες δοξασίες και μυστηριακές θρησκείες στην παρακμάζουσα Ρωμαική Αυτοκρατορία, πρίν ψάξω στο Google.
  Πέρασαν 1700 χρόνια, και σαν να ήταν χθές.
  Ά ρε Φράγκοι και Γότθοι και Αλάριχος που τους χρειάζονται!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Θείος 14/02/2011 15:50:16

   Μα τι λες! Δοκίμασαν, και το 1916, και το 1939. Δεν έβαλαν μυαλό. Πάνε για τρίτη φορά, λίγο πιο διακριτικά.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ archaeopteryx 14/02/2011 15:58:37

    Οι Φράγκοι όμως; Δεν πρέπει κι αυτοί να πάρουν μέρος στο ραβαïσι;
    Μια ζωή σύμμαχοι και κακοταïσμένοι maquis στα βουνά ; Ή ξοφλήσανε και πατσίσανε με τις ψιλοκόνξες του μακαρίτη Ντε Γκώλ και την ένδοξη Force de Frappe;
    Άχ, η Ιστορία είναι πανούργα, πού 'γραψε και ο Χέγκελ: Γίνεται κάποτε η "αντιστροφή συμμαχιών", μια φορά στα διακόσια χρόνια.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 14/02/2011 16:44:14

     Χμ, είναι παράξενη ράτσα. Την Δεύτερη Παρουσία μουρλού Ναπολέοντα κι εγώ τη φοβάμαι, αυτοί οι Κορσικανοί είναι απρόβλεπτοι αλλά πολύ ωραίοι (κάτι προς Κεφαλονίτες, Μανιάτες ή Κρητικούς ψιλοφέρνουν).
     Οι Μαρσαγιέζοι (έστω και εξ αγχιστίας, αλλά στο λιμάνι πρωτοείδε φώς και πρωτοκλώτσησε μπάλα) βγάλανε τον Μεγάλο Ζινεντίν: Έτσι κάθε αυθεντικός εραστής της μπάλας πρέπει να παραβλέπει την μονομανία τους με το ...στάτους.
     Με τους Πολωνούς έχουν μονομανία οι Γαλάτες από την εποχή του Φρεντερύκ Σοπέν, αλλά έχουν και εδώ οι Γερμαναράδες, από την ...εποχή του Μίροσλαβ Κλόζε και του Λούκας Ποντόλσκι.
     Bier, Wurst und Deutscher Fußball Nationalmannschaft είναι υπερκομματικώς ιερά (έστω και με 3 Πολωνούς, 2 Τούρκους, 2 Μαύρους κτλ - και δίπλα τον υπερήρωα Φάνη Γκέκα στη Φραγκφούρτη).
     Οι "Γουρουνάδες" εδώ δεν συμπαθούν το πυρηνικό ρεύμα των "κρασοπατέρων" γειτόνων τους. Βλέπεις, τα πυρηνικά απόβλητα τα φέρνουν και τ' αποθηκεύουν εδώ, στο Gorleben; "Kι άν πλημμυρίσει ο Έλβας, και μπεί στ΄ορυχείο", σταυροκοπιούνται;
     Τα βρίσκουν όμως εντελώς στα γεωπολιτικά - ίσως επειδή και οι 2 παράγουν ένα σωρό αυτοκίνητα και άλλα high tech και τα πουλάνε τώρα στα μιλιούνια τους νεοφώτιστους γκατζετάκηδες Κινέζους.
     Προσπαθώ να είμαι ψυχρός παρατηρητής (υπόψη, άν και "συντοπίτης" δεν είμαι ο Μποτίλιας, περαστικός από δώ είμαι). Τα πράγματα κυλάνε το δρόμο τους.

 15. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/02/2011 16:14:49

  Glenn Beck: Salary $ 32 million (2009–10).
  Alex Jones : Salary δεν αναφέρεται.
  Μάλλον "του ρίχνει σ' αυτιά" ο Glenn και ο Alex ντρέπεται.
  Άχ, έρμη φτώχεια, έρμο American Dream.

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/02/2011 16:25:19

  Οι Φράγκοι επηρεάστηκαν από τους Ρωμαίους, και λίγο τους Άραβες, χάλασαν. Και το κοινό Νορμανδικό τους με τους Αγγλους, τους έχει με μισό πόδι στην Oceania. Δεν μπορείς να βασιστείς... Άσε που για κάποιον περίεργο λόγο έχουν αδυναμία στην Πολωνία, και αν απάσα στιγμή μπορεί να βγάλουν κανέναν μουρλό Ναπολέοντα... Αλλά έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, που εσείς για περίεργους Πράσινους λόγους δεν έχετε

  Εχουν και την Μεγάλη Η, you don't f__k around που λένε και στην Μασσαλία (αλλα εναντίος τίνος, δεν ξέρω, μάλλον για ...στάτους.

 17. Α.Μ. avatar
  Α.Μ. 14/02/2011 17:31:12

  Ποιό πραγματικά γνωρίζει;

  Και αναρωτιέμαι αν έχει και κάποιο νόημα και κάποιο συγκεκριμένο όφελος κάποιος για να ασχολείται προσπαθώντας να δώσει απάντηση σε τέτοιου είδους ερωτήματα.

  Αντί αυτής της ενασχόλησης νομίζω πως περισσότερο χρήσιμο θα ήταν να γνωρίζω το ποιά είναι τα δικά μου συμφέροντα ως χώρα - ή ως άνθρωπος στο προσωπικό επίπεδο - και με ποιόν τρόπο μπορώ να τα εξυπηρετήσω καλύτερα μέσα στις τρέχουσες αλλά και συνεχώς διαφοροποιούμενες γεωστρατηγικές ισορροπίες.

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/02/2011 17:52:10

  Οι δεισιδαιμονίες ανεξαρτήτως προελεύσεως, είναι πάντοτε συσκότιση, σκόπιμη ("πουλάνε τρέλλα" για να πάρουν χρήμα και εξουσία) ή ακούσια (οι "χρήσιμοι ηλίθιοι").
  Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι ιδεολογικές κατασκευές των φονταμενταλιστικών αλλά ακραία υλιστικών (μόνο φαινομενικό το παράδοξο) αιρέσεων της "βαθειάς Αμερικής" δεν διαφέρουν από αυτές του ακραίου Ισλάμ:
  Κατανοούν τα εγκόσμια ή προσπαθούν να τα εξηγήσουν μέσα στη ρητορική τους, όχι ως balance of power, ισορροπία δυνάμεων, αλλά ως θρίαμβο της βουλησιαρχίας, ως σκηνή θεάτρου σκιών, όπου όλες τις φιγούρες τις κατευθύνουν παντοδύναμοι καραγκοζοπαίκτες, είτε "οι δικοί μας" είτε "οι εχθροί". Οι φιγούρες είναι αναλώσιμες, οι καραγκοζοπαίκτες σχεδόν Θεοί.
  Πρέπει εμείς οι θεατές να πιστέψουμε ότι δεν έχει σημασία το πραγματικό, το γεγονός, αλλά οι προθέσεις, αυτό που κρύβεται στο μυαλό και στη βούληση των θεïκών καραγκιοζοπαικτών.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Ο Θείος 14/02/2011 18:29:25

   Συμφωνώ ότι έτσι είναι.
   Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους είναι να μην ασχολείται κάποιος καθόλου μαζί τους, ούτε κατηγορώντας τες ούτε βεβαίως ασπαζόμενος τις θεωρίες τους.
   Και κυρίως να ΜΉΝ θεωρεί κανέναν άνθρωπο σαν θεό ή σωτήρα!
   Γιατί λίγο πολύ όλες αυτές οι οργανώσεις έχουν και έναν «απεσταλμένο του Θεού» εδώ στην γή που μεταφέρει το φώς και ένα κάρο ας μην τις χαρακτηρίσω.
   Βέβαια η θεοποίηση ή η σχεδόν θεοποίηση ανθρώπων δεν υπάρχει μόνο στις φονταμενταλιστικές ισλαμικές οργανώσεις ούτε στις αιρέσεις των ΗΠΑ.
   Είναι φρούτο που ευδοκιμεί και εδώ στην Ελλάδα σε διάφορες παραθρησκευτικές οργανώσεις, και στα βαλκάνια και στην ρωσία και παντού.
   Μερικοί έχουν την ανάγκη να έχουν έναν θεό δίπλα τους και επειδή τους είναι . .. δυσεύρετος θεοποιούν έναν άνθρωπο είτε αυτός είναι μοναχός είτε ιερέας είτε πολιτικός, είτε τραγουδιστής κ.ο.κ.
   Έτσι βολεύονται όλοι, και ο «θεός» και όσοι τον θεοποιούν και σχεδόν τον «λατρεύουν» σαν θεό.
   Όταν βλέπεις τέτοια φαινόμενα καταλαβαίνεις πόσο εύκολο είναι κάποιος που έχει την βούληση να εκμεταλλευτεί την ανασφάλεια και τον φόβο των συνανθρώπων του να αποκτήσει ισχύ πάνω τους και να γίνει ... «θεός» και μάλιστα ..φραγκάτος!

 19. peripeton avatar
  peripeton 15/02/2011 01:48:43

  Ασχέτως με το τι θέλουν και τι κάνουν οι ΗΠΑ, το γεγονός είναι πως η μουσουλμανική αδελφότητα ΔΕΝ παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Αυτό θά'θελαν κάποιοι ίσως αλλά ο αιγυπτιακός λαός τους έχει κάνει στην άκρη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.