#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2011 08:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι παίζουν με τα…φρουτάκια;Εκτός από τις κοινωνικές διαστάσεις και τις αοριστίες του φρουτο-νομοσχεδίου, τις οποίες θίξαμε στο «Bρίθει αοριστιών και αντιφάσεων το νομοσχεδίο για τα Φρουτάκια» (http://www.antinews.gr/2011/02/15/85745/), υπάρχουν και άλλες νομικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Tο υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται πως τη νομοθετική ρύθμιση της αγοράς παιγνίων επιβάλλει και η ανάγκη προσαρμογής των εθνικών διατάξεων στην κοινοτική νομοθεσία.

Επικαλείται μάλιστα το χρηματικό πρόστιμο των 31. 536 ευρώ που μας επιβλήθηκε, ως χώρα, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και υποχρεούμαστε να καταβάλουμε καθημερινά.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο όμως αφορά δεν αφορά την αγορά παιγνίων γενικά αλλά αποκλειστικά την απαγόρευση των αμιγώς ψυχαγωγικών παιχνιδιών (πχ Tetris) που ισχύει επίσης από το 2002 αλλά δεν σχετίζεται με παιχνίδια που έχουν επιδιωκόμενο αποτέλεσμα το κέρδος. Αντίθετα οι ρυθμίσεις της αγοράς των τελευταίων παραμένουν στη διακριτική ευχέρεια των εθνικών κυβερνήσεων.

Αναφορικά τώρα με τα οικονομικά πλεονεκτήματα της νομοθετικής ρύθμισης στην οδό Νίκης προσδοκούν την αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού από την είσπραξη 500 εκατ. ευρώ άπαξ για την έκδοση των αδειών και 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από τα σχετικά τέλη. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η «είσπραξη εσόδων πάνω από 1 δισ. σε διάστημα 2-3 ετών» ποσό που όπως μας πληροφορεί το επίσημο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου «αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της περικοπής των μισθών και των συντάξεων, ή στο 100% της περικοπής του ΠΔΕ».

Πέρα από το γεγονός ότι, όπως υποστηρίξαμε και στο http://www.antinews.gr/2011/02/15/85745/, υπάρχουν υπολογισμοί που φαίνεται πως ενέχουν σημαντικά στοιχεία αοριστίας, φαίνεται πως στο υπουργείο Οικονομικών, ξεχνώντας προφανώς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, κάνουν μαύρο χιούμορ και «δημιουργική λογιστική». Διότι πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς μια τόσο άστοχη σύγκριση και μια τόσο άστοχη πρόσθεση; Εκτός και αν ο υπουργός προτίθεται να νομοθετήσει προκειμένου τα συγκεκριμένα έσοδα να χρησιμεύσουν για την επιστροφή χρημάτων, με άμεσο τρόπο, στις κοινωνικές εκείνες ομάδες που πράγματι υπέστησαν άδικες μειώσεις των εισοδημάτων τους τον τελευταίο χρόνο. Επίσης πρέπει να γίνει σαφές ότι μετά από αυτή την πρώτη χρονική περίοδο το όποιο οικονομικό όφελος περιορίζεται αισθητά.

Αφού όμως μπήκαμε στο πεδίο των όποιων οικονομικών πλεονεκτημάτων από την ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι οι επιτελείς του υπουργείου δεν φαίνεται να αποφεύγουν το άλμα στο κενό της λογικής και για έναν ακόμη λόγο.

Με δεδομένο ότι η αύξηση των εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό δεν θα προκύψει μέσα από την μεταβολή των προτιμήσεων όσων ήδη σήμερα παίζουν νόμιμα τυχερά παιχνίδια, προκειμένου να αποκομισθούν επιπλέον οικονομικά οφέλη, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η «μετακίνηση» των παικτών από το όποιο παράνομο δίκτυο στο νόμιμο.

Από πού όμως προκύπτει ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι δεδομένη και γιατί όσοι σήμερα παίζουν παράνομα αύριο θα παίζουν νόμιμα; Εξαντλεί άραγε η νομιμότητα ή όχι ενός παιχνιδιού τους λόγους για τους οποίους κάποιος «προτιμά» το παράνομο δίκτυο;

Ποια παιχνίδια κρύβονται από πίσω;

Και κυρίως ποιοι είναι εκείνοι οι εθνικοί επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/02/2011 09:00:49

  Μα αυτή είναι η χώρα μας....
  Η χώρα που έχει on line τον τζόγο αλλά δεν μπορεί να έχει τις δοσοληψίες των ασφαλιστικών ταμείων - ασφαλισμένων - ιατρών -φαρμακείων.
  Η χώρα που οι εφοριακοί ξεχνούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις αλλά θα πηγαίνει αυτόφωρο ο πολίτης που δεν υποβάλλει.
  Η χώρα που για να βρουν τους ιδιοκτήτες για τα πολυτελή αμάξια σημειώνουν τις πινακίδες γιατί θα έπεσαν από τα διαστημόπλοια του Λιακόπουλου μάλλον.
  Απλά λόγω στενότητας και μνημονίων κάποιοι μαζί με το κράτος βρήκαν ένα ακόμα τρόπο εθελοντικής οικονομικής αφαίμαξης,"συνεισφοράς" ορθότερα των
  προβάτων που θέλουν να αποκαλούνται πολίτες.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 18/02/2011 10:36:35

   http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%94%CE%97-%CE%A1

 2. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 18/02/2011 10:11:33

  Eπειδη εχω περασει απο το λουκι του τζογου και πιστεψτε με ειναι πολυ χειροτερο απο οποιαδηποτε μορφης εξαρτηση,αυτοι οι''ανθρωποι''που προωθουν τετοιου ειδους νομοθετηματα πρεπει να στηνονται στο ντουβαρι και απο δω πανε κι αλλοι.

 3. Misha avatar
  Misha 18/02/2011 10:53:10

  Aυτό που λέει ο Νik the Greek είναι η ουσία.
  Τα άλλα τα οικονομικίστικα έχουν ελάχιστη έως μηδαμινή σημασία.
  Μπλοκάρισμα στο τζόγο μέσω διαδικτύου (απλή, απλούστατη η διαδικασία) και σπάσιμο των κουλοχέρηδων στις γειτονιές.
  Άι σιχτίρ με τους νταβατζήδες και τους υποταχτικούς τους.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 18/02/2011 12:25:59

  Οι νέοι άνεργοι και πεινασμένοι, «χορταίνουν» με τα ελκυστικά «φρουτάκια».
  Απομονώνονται και εθίζονται στον διαδυκτιακό τζόγο. Κλέβουν γιά να ξεπουλήσουν τα οικογενειακά «ασημικά»!.. Κλέβουν και φορτώνουν τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους. Οι οποίοι κεραυνοβολημένοι (και άνεργοι οι περισσότεροι), αδυνατούν ν’ αποπληρώσουν τα τεράστια ποσά. Με άμεσο κίνδυνο να χαθούν τα υποθηκευμένα λόγω χρεών, σπίτια τους.. Επί ημερών «αυτοφώρου» και υποσχέσεων γιά «αίμα, δάκρυα και ιδρώτα», είναι αμέτρητα τα επιπρόσθετα δράματα της Ελληνικής κοινωνίας. Η αποχή των νέων από το σχολείο και την εκκλησία. Τα διαζύγια. Η διάλυση των οικογενειών. Οι άστεγοι. Οι αυτοκτονίες. Δεν έχει τέλος το όνειδος. Το πράσινο έγκλημα του Χρηματιστηρίου, επαναλαμβάνεται σε νέα «ηλεκτρονικο-φρουτοειδή» μορφή. Και με τους πολυεθνικούς κολοσσούς του τζόγου, να θησαυρίζουν αισχρά από τον κοινωνικό θάνατο της Ελλάδας. Το κρίμα γιά την ταχεία «Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων», βαραίνει τον ένθερμο υποστηρικτή, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Εχει και αυτός παιδιά. Και ό,τι κάνει στη ζωή, αντηχεί στην αιωνιότητα.

  • soulis avatar
   soulis @ η Dimi 18/02/2011 14:41:37

   δε νομιζω τα παιδια του η τα εγγονια του παπακωσταντινου να εχουν την αναγκη να εθιστουν στο τζογο για να βγαλουν το πρως το ζην , δε νομιζω καν να επιρεαστουν οπως λες στο μελλον ή στις μελλοντικες γενιες.... ειναι σαν να μου λες οι κινησεις του τσοχατσοπουλου , επιβαρυναν τα παιδια του.... ακομα και να τον ξεφτιλυσουν δημοσιος (φυλακη παντως δεν θα παει) ... που εχει ξεφτυλιστει ειδη... ο ξεφτυλισμενος... , τα παιδια του μαζι με τα παιδια ολων των υπολυπων που συνεβαλαν να φανε ολα αυτα τα δις ελλημα, θα ζουν για πολλες γενιες σαν βασιλιαδες.
   Tο πολυ πολυ να γινει καμια εξεργερση σε καμια 3ετια οπως στην τυνησια, και απλα καποιοι να μην προλαβουν να φυγουν με τις οικογενιες τους καμουφλαρισμενοι με μπουργκα. Εκει ναι, θα σου πω οτι επιρεαζεται αμεσα ολο του το σοι.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ soulis 18/02/2011 17:41:51

    «Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την
    Αλεξάνδρεια που φεύγει»
    ~Κωνσταντίνος Καβάφης: «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον»

 5. soulis avatar
  soulis 18/02/2011 13:17:45

  Για να μην ξεγελιέται ο κόσμος. Το πρόστιμο επιβλήθηκε από την ευρωπαϊκή ένωση γιατί το 2002 απαγορευτήκαν όλων των ιδoν τα παιχνίδια. Ο νομός βγήκε αντισυνταγματικός από το πρώτο δικαστήριο που έγινε, και η υπόθεση αφορούσε γνωστή αλυσίδα ιντερνέτ καφέ ( και μια από της μεγαλύτερες στην Ελλάδα)

  Τώρα πάλι μας το παρουσιάζουν όπως θέλουν. Κάνεις δεν ασχολείται όμως με την παράγραφο μέσα στο νόμο που αφορά ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ . Ο νομός πιάνει τα καθαρά ιντερνέτ καφέ. ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑ ΜΕ 40 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ και χρέωση 1.5 εύρο την ώρα , 40.000 ευρώ για σήματα (όπως ένα φρουτάδικο)
  Οι άνθρωποι είναι εγκληματίες. Ξέρουν ότι ένα ΝΕΤ καφέ δεν τα βγάζει αυτά τα λεφτά. Έχουν ειδή ενημερωθεί γι' αυτό το παράπτωμα τους, αλλά δύστυχος επιβεβαιωνόμαστε ότι για άλλη μια φορά αυτή η κυβέρνηση ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ήρθε με σκοπό να κλείσει όλα τα υγιέστατα μαγαζιά που απασχολούν προσωπικό, κουνούν ρευστό στην αγορά, δίνουν έσοδα στο κράτος. Απλά ενώ γνωρίζουν ότι μαγαζί με χρώση 1 ή και 2 ευρώ την ώρα, (αν γέμιση των υπολογιστή) δεν βγάζει τέτοια έσοδα, δεν κάνουν μια απλή τροποποίηση της παραγράφου στο νόμο, με απώτερο σκοπό να κλείσουν πάνω από 4,000 μαγαζιά εν μια νύκτα, αφήνοντας ανέργους ένας θεός ξέρει πόσους εργαζόμενους.

  Να τους χαίρεστε που τους ψηφίσατε ή με την αποχή σας τους δώσατε όλη την Ελλάδα στο πιάτο.

 6. δημης avatar
  δημης 19/02/2011 00:50:22

  ΠΑΣΟΚ !!!!1 ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.