01/07/2008 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι κερδίζουν από τον πόλεμο στην Ζήμενς;

Κινητοποιούνται –έστω και αργά- οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Siemens Hellas, οι οποίοι βλέπουν τώρα ότι η εταιρεία τους απαξιώνεται και φοβούνται ακόμα και για τις θέσεις εργασίας τους. Στη Θεσσαλονίκη, ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην κλείσει το εκεί εργοστάσιο της εταιρείας. Στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια συνέλευσης των εργαζομένων, ζητήθηκε επιτακτικά από τη διοίκηση να σταματήσει το ρόλο του άπραγου παρατηρητή των εξελίξεων και να παρέμβει, προκειμένου να σταματήσει η πορεία απαξίωσης της εταιρείας. Εντύπωση προκαλεί στο μεταξύ η πληροφορία ότι η Siemens ούτε καν συμμετέχει πλέον σε μεγάλους διαγωνισμούς για έργα στην Ελλάδα (π.χ. πάρκο εναλλακτικής ενέργειας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, περί τα 600 εκ.ευρώ) τη στιγμή που όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι σε αυτή, αποδεδειγμένα πρωτοπορεί διεθνώς τεχνολογικά, ανεξάρτητα από τις μίζες και τα λαδώματα.

Αυτά οδηγούν σε ορισμένες σκέψεις και πρώτες εκτιμήσεις εν όψεις της επιδιωκόμενης συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου. Είναι καταρχήν γεγονός ότι οι αποκαλύψεις για τα λαδώματα των κομμάτων άρχισαν από τους αμερικανούς μετόχους της Siemens που προφανώς θέλουν να την βάλουν στο χέρι. Η δικηγορική φίρμα Debevoise που κάνει τις περισσότερες αποκαλύψεις είναι άλλωστε αμερικανική. Και η συγκεκριμένη ελληνική εφημερίδα που άρχισε πρώτη να μιλάει για τα «2%» στα κόμματα (μικρά και μεγάλα) δεν κρύβει καθόλου τον φιλοαμερικανισμό της, όπως άλλωστε και οι διευθυντές της.

Πού κατευθύνθηκαν τα μοναδικά αποτελεσματικά πλήγματα μέχρι στιγμής; Στην οικογένεια Μητσοτάκη και στο εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο του Σημίτη. Ποιοι επωφελούνται μέχρι στιγμής από αυτά; Μα φυσικά ο Κώστας και ο Γιώργος. Έτσι όμως όσοι ελέγχουν την πληροφόρηση για τη Ζήμενς αποκτούν καθοριστικό ρόλο και στις πολιτικές εξελίξεις. Ταυτόχρονα, με τις διαρροές περί μικρών κομμάτων τίθενται υπο έλεγχο και άλλες πολιτικές δυνάμεις για να μην …«κουνιούνται» ανεξέλεγκτα.

Το ερώτημα είναι φυσικά ποιος ελέγχει τις πληροφορίες από τα μαύρα ταμεία και κατευθύνει κατά συνέπεια τις εξελίξεις. Αν είναι το Μαξίμου, όπως ισχυρίζονται μερικοί, τότε θα σώσει κατά πάσα πιθανότητα το δίπολο Κώστας – Γιώργος, αλλά θα ενεχυριάσει ταυτόχρονα την αξιοπιστία και το κύρος του Καραμανλή, επειδή δεν θα έχει κάνει την κάθαρση την οποία επαγγέλθηκε για να ανέβει στην εξουσία, τώρα που είχε την μεγάλη ευκαιρία. Αν όμως δεν είναι το Μαξίμου, τότε πολύ φοβούμεθα ότι η πολιτική ζωή του τόπου είναι ήδη όμηρος εξωθεσμικών, ή άλλων δυνάμεων.

Αλλά, υπάρχει πολιτική χωρίς λεφτά; Μόνο για πολιτικούς λόγους γίνονται όλα αυτά; Δε υπάρχουν, παραδείγματος χάριν, οικονομικά συμφέροντα που να κερδίζουν από τα στρίμωγμα της Ζήμενς; Δεν εποφθαλμιούν άλλοι τις μεγάλες δουλειές που έπαιρνε; Ποίος χάνει και ποιος κερδίζει είναι λοιπόν το ερώτημα και από τις απαντήσεις θα αποκαλυφθούν όλα. Μέχρι να τις βρούμε σκεφτείτε και το εξής: Για ένα μεγάλο τουλάχιστον χρονικό διάστηκα η Ζήμενς θα είναι …αγία. Ούτε σεσουάρ δε θα δίνει σε γυναίκα πολιτικού. Θα σταματήσουν όμως και οι μίζες που πέφτουν και θα πέσουν από τις άλλες μεγάλες μίζες, εν όψει των εξοπλισμών παραδείγματος χάριν; Μόνο ένας αφελής μπορεί να τα πιστέψει αυτό. Μήπως λοιπόν αυτό που έγινε στην πραγματικότητα ήταν να μπει στην άκρη ένα σύστημα διαπλοκής και μιζαρίσματος που κυριάρχησε στη χώρα την τελευταία εικοσαετία και να αντικατασταθεί από ένα άλλο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Theodore avatar
  Theodore 01/07/2008 20:02:34

  Στην Ελλαδα, βλεπουμε μονο μεχρι εκει που πατανε τα ποδια μας. Γι αυτο, με την παραμικρη λακουβα που υπαρχει λιγο πιο περα, χρουπ, μεσα.
  Τωρα, αν κλεισει η Ζημενς και κλαψουνε μανουλες, εσεις λετε οτι θα γινει τιποτα; Οχι βεβαια. Αυτα τα παλιοσκυλα, κοιτανε μονο τον κωλο τους που καιγεται. Τους εργατες, θα κοιταξουν;
  Μου θυμιζει μια αλλη ιστορια, στην Πατρα, πριν απο πολλα χρονια, οταν γινονταν "αγριες" απεργιες στην Πιρελλι.
  Η εταιρια, τους ελεγε, δε βγαινω, δε μπορω να δωσω και αλλα λεφτα, θα το κλεισω αν επιμεινετε.
  Αυτοι, δεν ακουσαν, γιατι τους ελεγαν αο τη ΓΣΕΕ, οτι ειναι μπλοφα.
  Τελικα, δεν ηταν και η εταιρια εκλεισε, οποτε οι εργατες πεταχτηκαν στο δρομο κλαιγοντας, αλλα η ΓΣΕΕ, δεν τους εσωσε βεβαια.

 2. Χ. Μόρφος avatar
  Χ. Μόρφος 01/07/2008 20:03:15

  Κανένας μας δεν είναι αφελής, αλλά ας μην γίνουμε και τόσο... εγωκεντρικοί, πιστεύοντας, στο τέλος, ότι η... αυτοκάθαρση [αυτό ακριβώς συμβαίνει] της Siemens, έγινε για να αλλάξει το σύστημα μιζαρίσματος στην Ελλάδα.

  Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει και μάλιστα κάτι πολύ απλό. Η Siemens είναι σχεδόν... εταίρος του γερμανικού κράτους για να μην μιλήσουμε για τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Πιθανότατα, η Siemens [δηλαδή, κάποιο πακέτο μετοχών της] άλλαξε χέρια και τα νέα αφεντικά προτιμούν να εγγράφουν τις μίζες 10δων εκ. ευρώ κάθε χρόνο στα κέρδη τους και όχι στις... τσέπες άλλων. "Δώσανε" και καναδυό-τρεις χώρες στην ψύχρα και τέλος.

  Τώρα, μπορεί να εμφανίζεται η, ας πούμε, SAIC να διεκδικεί ένα έργο, να λέει "μίζες; δεν είδατε τι έγινε με τη Siemens;", να το παίρνει, να δίνει την υπεργολαβία στη Siemens κι όλα ωραία και καλά...

  Το αστείο [;] της υπόθεσης θα είναι να βγει η Siemens στο τέλος και να ζητά από την Ελλάδα να της επιστρέψει τις μίζες που πήραν οι Έλληνες πολιτικοί :-D

  Α! Και για την "πτωχή πλην τίμια" δικηγορική εταιρεία: Σαν χτες, το 1990, είχε πεθάνει…. Έτσι για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε...

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/07/2008 20:03:26

  όλο δύσκολα βάζεις οικοδεσπότη...

  Το θέμα Siemens ξεκίνησε στην Αμερική με την εκεί Securities and Exchange Commission... Δεν επιτρέπεται σε εταιρίες εισηγμένες στο NYSE να παραβαίνουν νόμους περι foreign corrupt practices κοινώς λαδώματα. Παλαιότερα η Lockheed είχε βρει σοβαρά τον μπελά της με Αιγυπτιακές δουλειές.

  Ότι το πέσιμο στην Siemens μπορεί να κρύβει αμερικανικά συμφέροντα, δεν θα με εξέπληττε. Εξ άλλου πολλοί Ευρωπαίοι γκρινιάζουν για αυτό που θεωρούν βιομηχανική κατασκοπία, και που οι αμερικάνοί θεωρούν μάχη κατά της διαφθοράς (όπως πχ όταν Γαλλοι οι Γερμανοί λαδώνουν σουλτάνους και εμίρηδες για να πάρουν δουλειές από αμερικάνους). Sorry, αλλά έχω εκδηλώθεί...

  Δεν νομίζω ότι οι αμερικάνοι μέτοχοι της Siemens ασχολούνται με τους έλληνες λαδιάρηδες, ή τους έλληνες γενικά.

  Θυμάσαι τον Ζαχόπουλο; Τότε δεν είχες πιστέψει ότι το θέμα εκείνο είχε ξενες συνωμοσίες...τώρα;

  Την πληροφόρηση για την Ζίμενς την έχουν αμερικανοί και γερμανοί και φυσικά ο Χριστοφοράκος. Οι ξένοι γενικά δεν έχουν να κερδίσουν με το να ξετιναχτεί η αλητεία μας στον αέρα. Θα θυσιάσουν δυο τρεις ξοφλημένους και αυτό θα είναι. Το κουκούλωμα ωστόσο είναι τοπικό θέμα, η δική μας ντροπή, η δική μας ισορροπία τρόμου.

  Όσο και να τον τσιγκλίσεις, ο πρωθυπουργός δεν κουνιέται. Δεν κουνήθηκε με τον Ζαχόπουλο. Σιγά μην κινηθεί κατά Μητσοτάκη! Ποιός ξέρει τι εικόνες θα βγούν στην δημοσιότητα...

  Τον λυπάμαι τον Καραμανλή. Είναι δέσμιος αρχιτρικλίνων και σφουγκοκωλάριων ευνούχων, και επιχειρηματικών συμφερόντων που δεν έχουν κάνει ακόμα την δουλειά τους. Αν π.χ είσαι ο τάδε μεγαλομέτοχος τράπεζας και περιμένεις να συγχωνευθείς με την Εθνική για να γλυτώσεις τα λεφτά σου, σιγά μην αφήσεις τον Καραμανλή να πέσει...

  Λυπάμαι και τον Χριστοφοράκο. Σαν την κυρία Τσέκου έχει καλές σπουδές, είναι έξυπνος και ευπαρουσίαστος, αλλά ακούμπησε τον λάκο με τα σκατά, και λυπάμαι, αν εκβιαζόμενος υποκύψει, και λιγάκι φοβάμαι για αυτόν.

  Ντρέπομαι που είμαι Νεοέλληνας. Ντρέπομαι που είμαι ο πιο διεφθαρμένος στην Ευρώπη. Ντρέπομαι που οι αλήτες θα σωθούν από την ύφεση που έρχεται, γιατί η ύφεση θα τους σώσει. Την πείνα μας και την ανέχειά μας θα την διαχειριστούν προδότες, επίορκοι, λαδωμένοι, ψέυτες, προσκυνημένοι, χωρίς ελπίδα επανάστασης.

  Και λυπάμαι πιό πολύ που δεν έχουμε πια τους ποιητές μας που σιώπησαν και αυτοί πριν λιγα χρόνια.

 4. Basil avatar
  Basil 01/07/2008 20:49:17

  Καλή η ανάλυση archaeopteryx, αλλά κακό το φινάλε.
  Εγώ δεν ντρέπομαι, δεν έκανα τίποτα κακό, δεν περνάω με κόκκινο, δεν πετάω τα σκουπίδια μου στο δρόμο, κάνω ανακύκλωση και μαζί με εμένα πολλοί, δεν είμαι συνυπεύθυνος για το χάλι αυτό.

  Δεν γνωρίζουμε το τι θα συμβεί στο μέλλον και πόσο άγρια θα είναι αυτή η ύφεση. Η ιστορία πάντως δείχνει ότι σε τέτοιες καταστάσεις ενεργοποίούνται κολοσσαίες δυνάμεις που όταν πάρουν τον δρόμο τους, τον πέρνουν για τα καλά, και σε πέρνουν και σένα και μένα μαζί τους...
  Θα δούμε..

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/07/2008 21:03:43

  basil, εσύ και εγώ και κάτι άλλοι αφελείς, είμαστε στην ίδια βάρκα...

  Η ύφεση στην Ελλάδα,έχει ανεργία, μείωση βιωτικού επιπέδου, μετανάστευση, παλιά ρούχα, περιβολάκια στο χωριό, εξαφανιζόμενες τράπεζες, κλειστές βιομηχανίες ακρίβεια...Τέλος εποχής.

  Και δεν έχουμε τίποτα να μας κρατήσει...ούτε τουρισμό, ούτε τίποτα πρωτογενές, καμία αυτάρκεια. Φαντάζεσαι; ευρωπαϊκές «κρατικοποιήσεις»; ή εξαγορές από τον Πούτιν τον Μέγα.

  Φίλε, το φοβάμαι.

 6. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 01/07/2008 21:09:20

  Συγκινήθηκα πραγματικά. Τι θα γίνει αν απαξιωθεί η Ελληνική Siemens και βρεθούν τόσοι άνθρωποι στον δρόμο; Να μην απαξιωθεί λοιπόν. Ας συνεχίσει να λαδώνει. Όλη η ιστορία της νεοελληνικής κοινωνίας σε δυο γραμμές. Διαλύουμε τα απάντα, λαδώνουμε τους πάντες και όταν τα πράγματα σφίξουν θυμόμαστε πως κάποιες εκατοντάδες (ή χιλιάδες ) ελληνικές οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο χωρίς εισόδημα. Το σύστημα είναι σοφά φτιαγμένο να τσουλάει και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

 7. Basil avatar
  Basil 01/07/2008 21:26:11

  Μια επιλογή που δεν έχω... περιβολάκι στο χωριό.
  Και ξέρεις ποιοί την πλήρωσαν στην κατοχή
  Η Αρβελερ έλεγε ότι το 45 η Αθήνα είχε αλλάξει.


  Αστα να πάνε

 8. temy avatar
  temy 01/07/2008 21:49:54

  ναι, ναι αυτό είναι σωστό, να κλείσει η Siemens για να γίνει η κάθαρση!
  Γιατί ως γνωστόν οι ανταγωνιστές της παίρνουν τις δουλειές καθαρότατα.
  Ας πούμε ο αδέκαστος κ. Βουρλούμης θεωρεί εντάξει το ταξίδι όλων των διευθυντών του στην Κίνα με την χορηγία της Huawei, όπου απήλαυσαν την φιλοξενία αλά Κινεζικά.
  Όλως τυχαίως η Huawei πήρε αμέσως μετά την δουλειά φιλέτο DSLAM ston OTE. Κι ήταν η πρώτη σημαντική δουλειά της Huawei στην Ευρώπη....

 9. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 01/07/2008 22:07:10

  Μπούρδες.
  Ολοι οι "επώνυμοι" που ασχολούνται / σχολιάζουν / κριτικάρουν tn SIEMENS, μου θυμίζουν τους δύο παππούδες του ΜΑΠΕΤ ΣΟΟΥ: ενώ "έπαιζαν' στο έργο ...απλά το σχολίαζαν σαν θεατές, μάλλον για να μην έχουν ευθύνες στις .."κριτικές".
  Σε αυτή τη χώρα είμαστε πάντα θύματα θεωριών συνωμοσιών / κατατρεγμών /δολοπλοκιών / επιλεκτικών διαρροών κλπ γιατί όλοι οι άλλοι μας φθονούν και μας κατατρέχουν, ενώ δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι τους έρχεται πιο φτηνά να μας "αγοράζουν".

  Επιμένω:

  Η SIEMENS δεν έχει μαύρα ταμεία για τη χώρα μας, άρα κανείς δεν έπαιρνε 'μαύρα', αγόραζε κουπόνια από κόμματα, χωρίς οι επικεφαλής των κομμάτων να το ξέρουν και κανένας πολιτικός δεν έχει καμία ευθύνη (θα το δείτε στο τέλος...εκεί θα καταλήξουμε όπως και τόσες άλλες φορές).
  Όσο για το φόβο μη κλείσει, τώρα θα κλείσει, που είναι η DΤ στρατηγικός εταίρος? Να πάει αλλού που θα είναι πιο φτηνή η παραγωγή ναι, να πάψει να ψωνίζει μην τρελαθούμε κιόλας θα πρέπει να μείνουμε χωρίς τηλέφωνο για χρόνια για να αλλάξουν οι υποδομές και ο τεχνολογικός εξοπλισμός.
  Αν τώρα έχουμε φτάσει να βάζουμε στη ζυγαριά την αξιοπρέπεια της χώρας και από την άλλη τους εργαζόμενους της SIEMENS ΕΛΛΑΣ, εε δεν τίποτα: από τους Χατζηδάκηκες και τις Μαλβίνες έχουμε φτάσει στους ...Ντερπεντέρηδες και στους Τράγκες (θυμάται κανείς τη δήλωση απάντηση του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ στον Βρετανό δημοσιογράφο όταν προσπαθούσε να του εκμαιεύσει υποτιμητική δήλωση για τον τότε Ελληνα Πρωθυπουργό?)

  & για να τελειώνει το παραμύθι (προσωπικά δεν ξανά ασχολούμαι με την ...κοροϊδία της SIEMENS), όλες οι εταιρείες σε όλες τις χώρες δίνουν ...δώρα, μόνο που έξω στον πραγματικό κόσμο αν σε πιάσουν την..."έκανες" γιατί οι κανόνες λειτουργούν είτε είσαι ανώνυμος ή ο ...ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ, την καμπάνα θα την φας.

 10. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 01/07/2008 22:15:05

  Να σκιαγραφήσουμε, έστω απλοϊκά το πρόβλημα είναι απλό. Να το επιλύσουμε είναι δύσκολο. Η Siemens (και όχι μόνο) για να πουλάει πρέπει να λαδώνει. Η Siemens έχει χιλιάδες υπαλλήλους στην Ελλάδα που για να τους διατηρήσει πρέπει να πουλάει, άρα να λαδώνει. Οι υπάλληλοι (δηλαδή εσύ εγώ ο άλλος στην SIEMENS ή αλλού) θέλουν, και με το δίκιο τους, να διατηρήσουν τη δουλειά τους και στηρίζουν την Εταιρεία να πουλάει, δηλαδή να λαδώνει, αλλιώς δεν πουλάει. Αν αύριο η SIEMENS μπει στη μαύρη λίστα χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν στον δρόμο. Η SIEMENS θα εκβιάσει την εκάστοτε αδύνατη κυβέρνηση (ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ κλπ.) που δεν θα αντέχει το κοινωνικό-οικονομικό κόστος. Άλλωστε δεν θα θέλει και να βρεθεί οριστική λύση γιατί αυτό θα σημαίνει τέρμα τα λαδώματα, άρα τέρμα οι μελλοντικές εκλογικές νίκες κλπ. Ένας τέλειος φαύλος κύκλος. Είναι νομίζω αυτονόητο ότι το σύστημα δεν σηκώνει βελτιώσεις, χρειάζεται αλλαγή. Αλλά η αλλαγή έχει πάντα αβεβαιότητες, δηλαδή πιθανό κόστος για όλους μας. Προτιμούμε λοιπόν να ολισθαίνουμε στην μιζέρια μας λίγο λίγο. Μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Αυτό έχουμε ως κοινωνία επιλέξει. Άντε να δούμε πότε θα κατανοήσουμε ότι αυτή η πορεία έχει ημερομηνία λήξης και θάρθει η στιγμή που θα πρέπει, θέλουμε δεν θέλουμε, να αντιμετωπίσουμε και τα δύσκολα…

 11. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 01/07/2008 22:24:35

  Μα εκεί είναι το πρόβλημα: δεν χρειάζεται να εκβιάσει απλά αγοράζει...κουπόνια.
  & ποιοι θα κάνουν την αλλαγή του συστήματος?
  Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι συνδικαλιστές, οι διορισμένες διοικήσεις, τα εργολαβικά ΜΜΕ, όλοι αυτοί δηλαδή που αποσκοπούν για το δημόσιο συμφέρον για να βρεθούν σε κάποια θέση ευθύνης που ανοίγει την θύρα για διορισμό / τοποθέτηση σε ΔΣ και σε λίστα pay roll?

 12. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 01/07/2008 22:28:10

  Μακάρι νάταν μόνο αυτά. Ανοίγουν την πόρτα σε κάποιο έστω μικρό ποσοστό από το λάδωμα. Το υπέρτατο όνειρο του Νεοέλληνα.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/07/2008 22:30:50

  Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα...ανησυχούμε ότι υπό την πίεση των γεγονότων, η Siemens θα γίνει Pirelli? Συγνώμη, είναι σαν να κλείσει το σουπερμάρκετ της γωνίας επειδή μετά τις 10 διακινούσε ηρωίνη και παιδική π...γραφία. Έλεος.

  Έχουμε την διάκριση να είμαστε οι πιο δεφθαρμένοι στην Ευρώπη. Η Ζήμενς έφερε μαύρα λεφτά στην χώρα. Το δικαστικό μας σύστημα αδυνατεί να βρεί εμπλεκόμενους πολιτικούς. Φταίει ο ...Τσουκάτος και η κυρία Τσέκου. Τίποτα από αυτά δεν ακουμπάνε τον πρωθυπουργό...

 14. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 01/07/2008 22:37:43

  Το πρόβλημα είναι απλώς ότι με την προοπτική της «κάθαρσης» στις δεδομένες συνθήκες δουλεύουμε απλώς εαυτούς και αλλήλους.

 15. Φιδίας avatar
  Φιδίας 01/07/2008 22:41:11

  @archaeopteryx July 1st, 2008 at 8:03 pm


  Λόγια πολύ καλα ειπωμένα και φοβάμαι, προφητικά

 16. maquis avatar
  maquis 01/07/2008 23:33:35

  archaeopteryx, νομίζω οτι το post σου πριν, σταμάτησε στη .... μέση του δρόμου. Δηλαδή στην πιο διεφθαρμένη χώρα, με τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς αλλά και πολίτες, οι δικαστές, ανακριτές κ.ά. θα είναι τίμιοι; Elementary my dear Watson. Δεν σας έχει συμβεί να νοιώσετε, απο προσωπική πείρα, την αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη; Οι "κουτόφραγκοι" στη σάτυρα που κάνουν στην εξουσία, εκτός των πολιτικών τρείς τύπους-σύμβολα έχουν: τους δικαστές, τους αστυνομικούς και τους παπάδες. Ενα απλο ποθεν έσχες ακομη και σε χαμηλότερες βαθμίδες του κλάδου θα ήταν πολύ ενδιαφέρον....

 17. Le canard avatar
  Le canard 02/07/2008 00:16:14

  Που είναι ο ρε EXON παιδιά

 18. Τζώρτζης avatar
  Τζώρτζης 02/07/2008 02:47:37

  Τελικά βλέπω στο μέλλον στη μια βάρδια οι μισοί Έλληνες να κάνουν τους υπαλλήλους στο supermarket και οι άλλοι μισοί τους πελάτες και στην άλλη βάρδια το ανάποδο...

 19. μπάμιας avatar
  μπάμιας 02/07/2008 06:15:46

  και καλά να είναι σε supermarket...μην είναι σε μάντρα με μεταχεριρισμένα πλακάκια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.