24/02/2009 14:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι καλύπτουν τον Μαυρίδη της Μήζενς;


_______________________________________________________________________________________________
Ένα θέμα που πέρασε απαρατήρητο με τις τελευταίες περιπέτειες της ...Παλαιοκώσταινας και αποκάλυψε την Κυριακή ο «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Φωτογραφικός διαγωνισμός με φόντο τα «μαύρα ταμεία» (http://www.e-tipos.com/newsitem?id=76972) είναι το εξής:

Το Σεπτέμβριο του 2008, προκηρύχθηκε ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός προκειμένου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ - το πρώην ΚΕΠΥΟ) να αποκτήσει νέα εκτυπωτικά συστήματα. Το ύψος της προμήθειας ανέρχεται σε 950.000 ευρώ, αλλά όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, σε βάθος χρόνου η εταιρία στην οποία θα κατακυρωθεί το έργο θα έχει «δουλειά» αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο διαγωνισμός όμως «κόλλησε» στις ενστάσεις ενδιαφερομένων εταιρειών οι οποίες καταγγέλλουν το  υπουργείο Οικονομικών για «φωτογραφικό» διαγωνισμό, με τον οποίο, όπως υποστηρίζουν, ευνοείται μία και μοναδική εταιρία. Η οποία, όλως τυχαίως,  βρέθηκε στη λίστα της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) με τις εταιρίες που φαίνεται να είχε σχέσεις «πρωτοκλασάτο στέλεχος της Siemens Hellas, το οποίο αποχώρησε από τη Siemens το 2006» και «θεωρείται εκ των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» της Siemens».

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Επειδή, ούτε λίγο ούτε πολύ η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι μεσούντος του σκανδάλου της Ζήμενς και τη στιγμή που διάφοροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας υπόσχονται εξελίξεις ενώ εισαγγελείς κάνουν ντου στα γραφεία της Ζήμενς πρωταγωνιστής των μαύρων ταμείων συνεχίζει να κάνει μπίζνες με την κυβέρνηση !!!.

Όλοι αντιλαμβάνονται επίσης ποιος είναι ο «πρωτοκλασάτος διαχειριστής των μαύρων ταμείων που αποχώρησε το 2006». Δύο ήταν και δεν είναι (στην περίπτωση αυτή) ο κ. Χριστοφοράκος. Τι κάνει δηλαδή νιάου - νιάου στα κεραμίδια.

Στην περίπτωση όμως που ορισμένοι δεν κατάλαβαν ακόμα, ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν, ρωτάμε ευθέως το υπουργείο Οικονομικών και περιμένουμε απάντηση:

1 Πρόκειται για τον Πρόδρομο Μαυρίδη, πρώην ΓΔ Τηλεπικοινωνιών και ΔΣ των  Siemens Τηλεβιομηχανική και Siemens Integration Services ;

2 Ποια είναι η συγκεκριμένη εταιρεία με την οποία εμπλέκεται στον ως άνω διαγωνισμό;

3 Αληθεύει ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2003, εστάλησαν, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, προς θυγατρική της συγκεκριμένης εταιρείας στην Κύπρο, τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ;

4 Από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά;

5 Ποιοι καλύπτουν τον κ. Μαυρίδη και δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου  το όνομά του σε όσα γράφονται για την Ζήμενς, εν αντιθέσει με του κ. Χριστοφοράκου και των άλλων; 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 24/02/2009 14:33:43

  Θα τρελαθούμε τελείως!!!

  Εάν έγινε διαγωνισμός οι εταιρείες που συμμετείχαν είναι γνωστές.

  Δεν χρειάζεται ερώτηση προς το ΥΠΟΙΟ μέσω του blog.

  Κάντε τους ένα τηλέφωνο!!!

 2. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 24/02/2009 14:42:03

  Καντε τους ενα τηλεφωνο, οπως λεει κι ο Τεο,
  φερτε τους εδω στο μπλογκ για να τους τσακισουμε τα πα'ιδια.

 3. theo1611 avatar
  theo1611 24/02/2009 14:53:33

  Τηλ: 210-5237902, 210-5223272
  FAX: 210-5236769
  email: d5b1@ky.ypoik.gr

  Ο προϋπολογισμός ήταν 798.319,33 (με τον ΦΠΑ 950.000)

 4. Le canard avatar
  Le canard 24/02/2009 15:26:25

  FactorX γράφεις ότι «πρωτοκλασάτος διαχειριστής των μαύρων ταμείων που αποχώρησε το 2002».

  Προφανώς, κάνεις λάθος. Το 2006 αποχώρησε (τον "αποχώρησε" ο Χριστοφοράκος) το 2006.

 5. Factorx avatar
  Factorx 24/02/2009 15:35:04

  @Le canard. ΟΚ την πρώτη φορά το έγραψα 2006 και την δεύτερη 2002. προφανως ειχα το μυαλό μου στη δεύτερη χρονια. Χε χε χε

 6. Le canard avatar
  Le canard 24/02/2009 15:37:11

  Γράφεις επίσης ότι "στο δεύτερο εξάμηνο του 2003, εστάλησαν, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, προς θυγατρική της συγκεκριμένης εταιρείας στην Κύπρο, τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ".

  Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή είναι μια άλλη εταιρεία, στην οποία συμμετείχε ο Μαυρίδης, εκ μέρους της Ζημενς, όσο ήταν στη Ζημενς.Λέγεται ότι σε αυτήν ακόμα και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποί του. Από τούτη την εταιρεία λοιπόν, εστάλησαν τα χρήματα (και πολλά άλλα επίσης) στην Κύπρο, σε ομώνυμη θυγατρική της.

  Πολύ ενδιαφέρον είναι ότι και αυτή με τη θυγατρική στην Κύπρο, και η άλλη στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, κατεβαίνουν και οι δύο στον διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομικών, εκπροσωπώντας την ίδια γερμανική εταιρεία που πουλάει τέτοιου είδους εκτυπωτικά μηχανήματα που θέλει το υπουργείο. Χοχοχοχοχο, ωχωχωχωχωχωχ!

  Και τις δύο εταιρείες όμως, τις έχει φακελλώσει από το 2007 το ΣΔΟΕ. Ο φάκελλος έχει δοθεί και στον εισαγγελέα Αθανασίου και στον ανακριτή Ζαγοριανό. Αραγε, δεν έχουνμάθει τίποτε για το φόνο στο υπουργείο; Με την ευκαιρία, υπάρχουν και πληρωμένες παραμονές υπαλλήλων του υπουργείου (κάποιοι απο αυτούς χειρίζονται τον διαγωνισμό) σε ξενοδοχεία στο Μόναχο. Θυμάστε που η Ζημενς πλήρωνε για ταξίδια και παραμονές σε ξενοδοχεία διαφόρων κρατικών υπαλλήλων και αξιωματούχων στο εξωτερικό; Τα ξέρει καλά όλα αυτά ο Μαυρίδης.

  ΕΚΠΛΗΞΗ: Υπάρχει και ένας άλλος διαγωνισμός που κατακυρώθηκε πριν από δυόμισι χρόνια στη Ζημενς (αλλά ουσιαστικά η Ζημενς είναι η ριγμένη και ο κερδισμένος είναι η εταρεία, πίσω απο την οποία είναι ο Μαυρίδης) που έτσι και βγεί εκεί τι έγινε, θα γίνει χαμός.

  Επαναλαμβάνω. Μεγάλο σκάνδαλο το Βατοπέδιο. Ακόμα μεγαλύτερο η Ζημενς. Κι'ας πάνε να το θάψουν διακομμτικλη συναινέσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.