#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/11/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι και γιατί ενδιαφέρονται στη Μόσχα για τη Χρυσή Αυγή;

[caption id="attachment_236501" align="alignnone" width="600" caption="Οπλισμένοι Ρώσοι νεοναζί"][/caption]

Όλα τα περιμέναμε, αλλά να κάνει δηλώσεις ο Κασιδιάρης σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα της Ρωσίας, και όχι σε καμιά φασιστοφυλλάδα,  από τις πολλές που υπάρχουν –δυστυχώς- εκεί πάνω, αποτελεί έκπληξη. Πόσο μάλλον, όταν προαναγγέλλει (;)- προειδοποιεί με αποχώρηση της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο, ούτως ώστε, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Έγινε κι’ αυτό λοιπόν, προχθές, 28 Νοέμβρη 2013, στη θεωρούμενη ως σημαντική –κατά τα άλλα- οικονομική εφημερίδα της Ρωσίας, «РБК» (ΡωσΜπίζνεςΚονσάλτινγκ, Ρ.Μπε.Κα- http://top.rbc.ru/politics/28/11/2013/891682.shtml), όπου φιλοξενούνται δηλώσεις Κασιδιάρη υπό τον τίτλο: «Οι Ελληνες εθνικιστές ζητούν την διάλυση του Κοινοβουλίου». Βέβαια, στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, και ειδικά μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση των πρωτοκλασάτων στελεχών της, και του Ν.Μιχαλολιάκου, υπήρξαν αρκετές κινήσεις συμπαράστασης, ως επί το πλείστον, από Ρώσους νεοναζί, νεοφασίστες, οπαδούς του Τσάρου, και φανατικούς εθνικιστές. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα οργανώσεων που κάθε τόσο κάνουν συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας ή εμπλέκονται σε περιστατικά γηπεδικής, πολιτικής και ρατσιστικής βίας. Μάλιστα, δυο-τρείς φορές, κάποιοι λίγοι εξ’ αυτών στάθηκαν μπροστά από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας και του προξενείου στη Μόσχα, κρατώντας πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ΧΑ. Όσον αφορά την «Ιντερνετική υποστήριξη», μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, εκεί υπάρχει «θύελλα συμπαράστασης».

Περίεργες «διαπλοκές»

[caption id="attachment_236502" align="alignnone" width="600" caption="Ο εκπρόσωπος της ΧΑ Δημητρούλιας με Ρώσους φανατικούς εθνικιστές"][/caption]

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις από τους –δυστυχώς, ουκ ολίγους- νεοναζί  που υπάρχουν στη Ρωσία, υπέρ της ΧΑ, δεν προκαλούν εντύπωση. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το ελληνικό νεοναζιστικό μόρφωμα διατηρεί στενές σχέσεις με τους Ρώσους νεοφασίστες και φανατικούς εθνικιστές. Το ερώτημα είναι πως μια –θεωρούμενη- σοβαρή εφημερίδα, όπως η «РБК», κάτι σαν τη "Ναυτεμπορική", ας πούμε, έδωσε βήμα στον Κασιδιάρη. Και, πολύ περισσότερο, όταν σε μερικές αναφορές στο –ανυπόγραφο πάντως- κείμενό της- μοιάζει σαν να του πλέκει το εγκώμιο. Όπως, για παράδειγμα, ότι «είναι από τους πιο δημοφιλείς υποψηφίους για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων». Πληροφορούμαστε, μάλιστα, ότι και άλλη, ιδιαιτέρως μεγάλη, και η θεωρούμενη ως η πιο σοβαρή εφημερίδα στη Ρωσία, θέλει να πάρει συνέντευξη από τον Κασιδιάρη.

Σαν πολλές συμπτώσεις δεν υπάρχουν; ‘Η, αίφνης, ο Κασιδιάρης έγινε «φίρμα» στη Ρωσία, και δεν το ξέρουμε; Αλλά και έτσι να είναι, ποιος ο λόγος αυτού του μεγάλου ενδιαφέροντος εκ μέρους μεγάλων και –υποτίθεται- "αντικειμενικών" ρωσικών ΜΜΕ προς την Χρυσή Αυγή; Όσοι γνωρίζουν καλά το απίστευτο μέγεθος της διαπλοκής των ρωσικών ΜΜΕ με επιχειρηματικούς, πολιτικούς, Εκκλησιαστικούς κύκλους, και παράγοντες κάποιων δήθεν ΜΚΟ, ξέρουν ότι τίποτε από όσα δημοσιεύονται δεν είναι «αθώο». Όταν μάλιστα, μεταξύ διπλωματικών κύκλων στη Μόσχα, είναι εντονότατη η φημολογία περί «αυξημένου ενδιαφέροντος ακραίων ιδεολογικών κύκλων στην εξουσία, στην Εκκλησία και σε διαπλεκόμενους Ρώσους επιχειρηματίες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν έλθει στην Ελλάδα», τότε τα ερωτήματα μεγαλώνουν.

Το δημοσίευμα

[caption id="attachment_236503" align="alignleft" width="310" caption="Με τεχνοτροπία Γ Ράϊχ οι Ρώσοι νεοναζί"][/caption]

Ενδιαφέρον πάντως, παρουσιάζει και το ίδιο το δημοσίευμα, έτσι όπως έχει συνταχθεί. Ο ανώνυμος (!) συντάκτης του, λοιπόν, ξεκινάει, αναφέροντας ότι «δεν αποκλείεται να διαλυθεί το Κοινοβούλιο στην Ελλάδα, σύντομα, όπως δηλώνει στην РБК ένας από τους ηγέτες του εθνικιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης. Σύμφωνα με τον ίδιον, το Σάββατο θα γίνει διαδήλωση σε ένδειξη υποστήριξης του κόμματός του, και το σύνθημα θα είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση».

Σε άλλο σημείο, αφού γράφει ότι «η ΧΑ είναι από τις σημαντικότερες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα», αναφέρει ότι «στο κόμμα σήμερα εξετάζεται εντατικά το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο οι βουλευτές του κόμματος. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει Συνταγματικό ζήτημα, αφού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι μπορεί να γίνει εφόσον υπάρξει μια τέτοια μαζική έξοδος βουλευτών. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Σαν αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωσε ο Κασιδιάρης, η ΧΑ θα λάβει το «χρυσό χρίσμα», αφού χωρίς τη συμμετοχή των εθνικιστών δεν μπορεί να σχηματιστεί καμία συμμαχία».

«Το σημερινό Κοινοβούλιο πρέπει έτσι κι αλλιώς να τελειώνει. Είναι ώρα, επίσης, να βάλουμε φρένο στις παραβιάσεις του Συντάγματος και να απελευθερώσουμε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους», αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι είπε ο Κασιδιάρης. Και συνεχίζει η ρωσική εφημερίδα: «Πέντε πρωτοκλασάτα στελέχη της ΧΑ είναι φυλακή, μεταξύ αυτών και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Συνελήφθησαν, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του αριστερού ραπ τραγουδιστή, Παύλου Φύσσα. Ωστόσο, η συμπάθεια της κοινής γνώμης επανήλθε προς την ΧΑ, όταν δολοφονήθηκαν μέλη της μπροστά από τα γραφεία της, σε περιοχή κοντά στην Αθήνα».

Και καταλήγει το δημοσίευμα: «Ο αρχηγός της ΧΑ δεν αποκλείει να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη, δεδομένου ότι εάν γίνει δημοψήφισμα -εφόσον το προτείνει η ΧΑ, στην περίπτωση επιτυχίας της στις επόμενες εκλογές- η πλειοψηφία των Ελλήνων θα ψηφίσει υπέρ. «Οι συνέπειες της σημερινής κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μπορεί να αποβούν μοιραίες για την Ευρώπη», λέει ο Κασιδιάρης, και προσθέτει ότι «η ΕΕ σήμερα, απλά δεν καταλαβαίνει την πολιτική μας πραγματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Magganas avatar
  Magganas 30/11/2013 15:08:56

  Αυτό το "ελληνικό νεοναζιστικό μόρφωμα" όπως το αποκαλείτε, θα πάρει 10% στις εκλογές και αν νομίζετε ότι αυτό θα γίνει επειδή το 10% του εκλογικού σώματος έγιναν ξαφνικά "νεοναζιστές" κοιμόσαστε ύπνον βαθύ αγαπητέ.
  Φανταστείτε πόσο πιο απαίσια εξελίχθηκαν τα πολιτικά κόμματα για να πάρει 10% το "νεοναζιστικό μόρφωμα"...

  Κάπου διάβαζα σήμερα ότι 17 Έλληνες χρωστάνε 10,5 Δις στο Δημόσιο, είναι έξω, ζούνε σε βίλες κι έχουνε και αλισβερίσια με το Κράτος!!!
  Τα Πανεπιστήμια κλειστά, τα έχουνε κλείσει τα σόγια διοικητικών υπαλλήλων και το κλείσιμο το περιφρουρούν φοιτητοπατέρες και Νιγηριανοί έμποροι ναρκωτικών. Ο υπουργός τους πληρώνει εδώ και 4 μήνες τζάμπα και τους "παρακαλεί" να προσέλθουν για εργασία...
  Και άλλα τέτοια πάρα πολλά...

  Ο κόσμος τα βλέπει αυτά και να μην έχετε κανένα παράπονο εάν πάει στα "μορφώματα". Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, τους ωθούν προς τα εκεί...

  • Νάρκισσος avatar
   Νάρκισσος @ Magganas 08/12/2013 01:11:59

   Magganas
   10% δίνουν οι δημοσκοπήσεις του Μπόμπολα. Σκέψου ότι στις προηγούμενες εκλογές έδιναν 3%.

 2. pan avatar
  pan 30/11/2013 17:04:00

  κάπως έπρεπε να εξαργυρωθεί τόση λατρεία προς τη Ρωσία
  http://www.youtube.com/watch?v=8Cuphs4vmvQ

  http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-diachronika-sumferonta-tou-rwsikou-stolou-sthn-anatolikh-mesogeio

 3. martios avatar
  martios 30/11/2013 17:05:57

  Aκριβώς για το φλέρτ αυτό και όχι βέβαια για την ''δολοφονική'' της ταυτότητα
  διώκεται-όχι από τον Σαμαρά- η ΧΑ.

 4. kosmasindikopleustis avatar
  kosmasindikopleustis 30/11/2013 18:01:17

  Αν κάποιοι ρωσικοί κύκλοι επενδύουν στα χρυσαυγόπουλα, τόσο το χειρότερο γι αυτούς. Το μόνο που θα καταφέρουν, είναι να δώσουν μεταγλύτεροι προβάδισμα στους αμερικάνους, στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα. Αραγε, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα (τουτέστιν το ρωσικό ΥΠΕΞ) γνωρίζει αυτά τα αλισβερίσια, και πόσο έχει πατήσει πόδι στα διάφορα παράκεντρα της εξουσίας στη Μόσχα; Διότι οι διπλωμάτες τους είναι σοβαροί και δεν είναι "ιδεολογικοί μουτζαχεντίν", πρώην κομμουνιστές (τ' ακούς martios;) που τώρα το παίζουν Θρησκεία-Εθνικισμός-Μπίζνες-Υπερδύναμη!!!

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/11/2013 21:52:58

  H XA ειναι σημερα το πιο ρωσοφιλο κομμα στην Ελλαδα,ανοιχτα τουλαχιστον γιατι κρυφα ή οχι και τοσο κρυφα ειναι και τα γνωστα παλια που ξερουμε.
  Αυτος ειναι και ο λογος που δεν υπαρχει πιθανοτητα να γινει εμφυλιος οπως λενε μερικοι.Δε γινεται εμφυλιος μεταξυ παραταξεων που γεωπολιτικα βλεπουν στο ιδιο κεντρο.Τα δυο ακρα εχουν κοινη γεωπολιτικη κατευθυνση σημερα.Το μονο προβλημα ειναι η ιστορικη τους αντιπαλοτητα που ειναι δυσκολο να ξεπερασθει.

  • MCA avatar
   MCA @ ψυχραιμια 01/12/2013 09:44:04

   Μήπως υπερβάλεται λίγο; Τι σχέση μπορεί να έχουν οι Έλληνες κουμουνιστές και ακροαριστεροί με την σημερινή καπιταλιστική Ρωσσία;

   • MCA avatar
    MCA @ MCA 01/12/2013 09:50:18

    διόρθωση ...υπερβάλετε.....

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ MCA 01/12/2013 13:31:04

     Eαν δεις τις θεσεις τους σε ολα τα διεθνη θεματα ταυτιζονται σχεδον με ολες τις ρωσικες θεσεις : γιουγκοσλαβικο,Κανταφι,Λιβυη,Συρια και τα παρομοια.Θα πεις ειναι απο κεκτημενη ταχυτητα επειδη οι ρωσικες ειναι οι ιδιες οι παλιες σοβιετικες και λογω αντιαμερικανισμου.
     Αλλά απο ενα σημειο και περα δεν εχει και πολυ σημασια.Εφ οσον οι μεγαλες δυναμεις ειναι συγκεκριμενες και οχι αλλες ειτε ακολουθεις μια πολιτικη λογω αντι - καποιου είτε λογω υπερ - καποιου το ιδιο βγαινει.
     Επισης στον τομεα της οικονομιας η Ρωσια εχει σαφως μικτη οικονομια με καθοριστικο τον κρατικο τομεα.Ουτε τραπεζες εχει αναπτυγμενες ουτε χρηματιστηρια και ταιριαζει με τις κρατικιστικες δυναμεις σε καθε χωρα και τετοια ειναι και η ΧΑ και οι αλλοι.

 6. parsifal avatar
  parsifal 01/12/2013 00:09:45

  Η Ρωσσία, του Μεγάλου Πέτρου, του ΣΤάλιν και τώρα του νεο-τσάρου Πούτιν, η παντοτινή Ρωσσία των παπάδων και των διαβολοκαλογήρων είχε και εχει ενα ΑΝΣΚ : Την κατίσχυση των ναυτικών δυνάμεων, το στρίμωγμα των αγγλοασαξόνων στην αγονη Δύση, την κυριαρχία στην Κεντρική Ευρώπη και την απο θέσεως ισχύος νομή του παγκόσμιου πλούτου (του οποίου συντρικπτικό ποσοσστό ευρίσκεται στα εδάφη της) με την μόνη Δύναμη που αναγνωρίζει στοιχειακά η Σλαυική ψυχή, την Γερμανία.
  Οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα κόμματα και οι πολιτικοί είναι πολύ λίγοι, πολύ δεδομένοι στους προστάτες - χειριστές τους, πολύ "διαμορφωμένοι" απο τα κολλέγια και τα πρακτορο-πανεπιστήμια της Αμερικής που τους εφτιαξαν και τους εκαμαν τοποτηρητές σ'αυτή την γεωστρατηγικά σημαντική χώρα. Χώρα που είναι στο μεταίχμιο της Δυτικής ναυτικής ισχύος και της βαθιάς Ανατολής.
  Η Χ.Α., εν μέσω μνημομιακής θυέλλης, ανεπιγνώστως εκφράζει το "εως εδώ", εκφράζει την αγανάκτηση της προδομένης Δεξιάς, της πραγματικής δηλαδή λαικής πολιτικής αντιλήψεως στην Ελλάδα, που τα εδωσε ολα στον "ελεύθερο κόσμο" και πήρε κατεχόμενη Κύπρο, χαστούκια απο την Τουρκία, δίωξη της μικροιδιοκτησίας και της οικογενειακής επιχειρηματικότητος του μπακάλικου και της μπουτίκ, αντε και του "μαγαζιού" στην Ερμού. Γίνεται λοιπόν η Χ.Α. συνομιλητής γεωπολιτικά αντιπάλων συμφερόντων, γίνεται δύναμη - μοχλός ανατροπής, οπως εγινε το ΚΚΕ παλαιότερα επί "κομμουνιστικής" περιόδου της Ρωσσίας. Τότε δεν τους βγήκε των Ρώσσων. Το "κομμουνιστικό" πρόσημο δεν πέρασε στην εθνικο-θρησκευτικώς αμιγή και συμπαγή ελληνική κοινωνία. Το εθνικο-πατριωτικό, ενίοτε εθνοκάπηλο και εσχάτως "ελληνο-χριστιανικό" στύλ της Χ.Α. "περνά" καλύτερα, βοηθούντων και ...προσωπικοτήτων της "τέχνης" οπως ο κ. Σφακιανάκης η κ. Σαμπρίνα (μεγάλου εκτοπίσματος, ισάξια της πανέμορφης Υπουργού Τουρισμού...) και πολύ φυσικά οι Ρώσσοι τείνουν ευήκοον ούς στον κ. Κασσιδιάρη. Εξάλλου ταιριάζει πολύ περισσότερο στο survival - vivere pericolosamente στύλ του Πούτιν, πολύ περισσότερο απο τους μαλθακούς, τιποτολόγους, τετριμμένους και ανούσιους πολιτικούς του "συνταγματικού τόξου".

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ parsifal 01/12/2013 08:36:42

   H Δυση εδωσε κολοσσιαια βοηθεια στην Ελλαδα και λογω στρατηγικης θεσης και λογω ιδεολογιας : σχεδιο Μαρσαλ,δογμα Τρουμαν,αμερικανικη βοηθεια και μετα κοινοτικα πακετα Ντελορ,κλπ.Ακομη και το παρον δανειο ειναι το μεγαλυτερο στην ιστορια του ΔΝΤ.Εαν δεν φθανει ειναι γιατι δημιουργηθηκαν και κολοσσιαια χρεη γιατι για να ζει ενας λαος επι δεκαετιες χωρις σοβαρη παραγωγη χρειαζονται πολλα.
   Δεν ειναι υπευθυνη ουτε για τους πολιτικους που ψηφιζουν οι Ελληνες,ουτε για τη διαλυση της χωρας ,ουτε για τις κλοπες και βεβαιως ουτε για την αποφαση του ελληνικου λαου να μην κανει παιδια για να περναει καλα,πραγμα που οδηγησε σε κριση το ασφαλιστικο και εισοδο λαθρομεταναστων για να καλυψουν χειρωνακτικες εργασιες.
   Οι ΧΑτες καλο θα ειναι να θυμουνται οτι οι Ρωσοι πουλησαν ολους τους συμμαχους τους στην Ελλαδα από το 1770.Αλλωστε το ξερουν καλα λογω του αντικομμουνισμου τους.

 7. MCA avatar
  MCA 01/12/2013 09:39:10

  Η στροφή προς Ρωσσία θα ήταν μέγα στρατηγικό λάθος. Οι Ρώσσοι, ακόμα και αν το θέλουν, δεν έχουν την δυνατότητα , να μας στηρίξουν αυτήν την στιγμή.
  Αλλά και η απαγόρευση ουσιαστικά, οποιασδήποτε συνεργασίας μ αυτούς, από τους δυτικούς συμμάχους μας, είναι προκλητική.

 8. Αντιευρωπαίος avatar
  Αντιευρωπαίος 01/12/2013 14:44:24

  Το φεουδο του Πουτιν που ονομαζεται Ρωσια, ως γνωστον, δεν παει τους Ισλαμιστες και τους πολλους μεταναστες. Επομενως, λογικο δεν ειναι να δινεται βημα στην ΧΑ; Πολυ ενδιαφερουσα η προσπαθεια του χαζου αυτου παιδιου της φωτο να μετατρεψει το νεοναζιστικο του κομμα σε μετριοπαθες ακροδεξιο τυπου Μαριν Λεπεν. Η τελευταια, αν μη τι αλλο, θεωρειται οτι θα κερδισει τις εκλογες στη Γαλλια. Καθε φορα που ανεβαινει η ανεργια, μπαινει νεος αχρειαστος μεταναστης στη Γαλλια ή ο Ντραγκι κανει δηλωσεις για το τελος των εργασιακων στην Ευρωπη οπως τα ξεραμε (ιδιως για τη Γαλλια), η Λεπεν που υποσχεται θεσεις εργασιας μεσω οικονομικου προστατευτισμου, εκμεταλλευση της τεχνογνωσιας στα εδαφη της Γαλλιας και απελασεις των αχρειαστων μεταναστων, παιρνει αλλο ενα ποντο. Το πακετο της ειναι πολυ ελκυστικο και καθολου λαϊκιστικο. Σε περιπτωση που βγει, ας ελπισουμε οτι θα επιτυχει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.