#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/10/2012 10:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι θα πληρώσουν το... μάρμαρο των αλλαγών στα εργασιακά(Ανανεωμένο) -  Οι νεοπροσλαμβανόμενοι και οι έχοντες μικτό μισθό πάνω από 2.000-3.000 ευρώ θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι των επώδυνων αλλαγών στα εργασιακά σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Εργασίας στην τρόικα. Όμως, χαμένοι μπορεί να αποδειχθούν και όλοι οι παντρεμένοι του ιδιωτικού τομέα καθώς υπάρχει ένα σενάριο για οριστική κατάργηση του επιδόματος γάμου, κάτι που σημαίνει αυτόματη μείωση 10% στους μισθούς. Υπάρχει βέβαια κι ένα δεύτερο σενάριο για κατάργηση του επιδόματος στους νεοπροσλαμβανόμενου, αλλά αυτό είναι θέμα της διαπραγμάτευσης.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις απόλυσης, φαίνεται ότι θα διασωθούν όσοι έχουν σήμερα προϋπηρεσία 12 ετών αφού θα συνεχίσουν να παίρνουν κανονικά τους 12 μισθούς αποζημίωση που έπαιρναν και μέχρι τώρα. Μειώσεις έως και 30% θα υποστούν οι παλαιότεροι εργαζόμενοι, όσοι είναι δηλαδή πάνω από 16 έτη στην ίδια εργασία. Συγκεκριμένα το σχέδιο Βρούτση προβλέπει:

1.     Την επιβολή ανώτατου ορίου στην απροειδοποίητη αποζημίωση για όσους αλλάζουν εργοδότη στα 12 μηνιάτικα που αντιστοιχούν στα 16 έτη προϋπηρεσίας στην ίδια επιχείρηση.

2.     Την πρόβλεψη «έξτρα» αποζημίωσης, αλλά με πλαφόν για τους απολυόμενους που ήδη απασχολούνται και έχουν πάνω από 16 έτη προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη. Το πλαφόν υπολογισμού της «έξτρα» αποζημίωσης για τα επιπλέον έτη (από το 17ο και πάνω και με οροφή τους 24 μισθούς για 28 έτη) θα είναι με βάση το επικρατέστερο σενάριο, τα 2.000 ευρώ. Εναλλακτικά το υπουργείο έχει προτείνει να ισχύσουν ως πλαφόν τα 2.500 ευρώ και τα 3.000 ευρώ αντί της καταβολής μιας αναλογίας ποσού έως 6 μηνιαίους κατώτατους (6 x 586, δηλ. 3.516 ευρώ) για όσους έχουν 28 έτη. η Τρόικα απαιτεί ως ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης 12 μισθούς συν ένα μπόνους για όσους συμπληρώνουν πάνω από 16 χρόνια εργασίας το οποίο δε θα ξεπερνά τα 3.516 ευρώ ( βασικός μισθός 586 Χ6).

3.     Τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης του εργαζομένου από 1 έως 3 μήνες, αντί 1 έως 6 μήνες που ισχύει. Με τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης, διευκολύνεται η καταβολή μειωμένης κατά 50% αποζημίωσης

Παράδειγμα:

Μισθωτός με μεικτές αποδοχές 4.000 ευρώ και προϋπηρεσία 18 έτη θα ελάμβανε αποζημίωση απόλυσης 14 μισθούς x 4.000 έκαστος μισθός = 56.000 ευρώ + 1/6 αναλογίας της αποζημίωσης στα δώρα εορτών στην άδεια και το επίδομα αδείας = 65.333 ευρώ. Με το νέο μέτρο η αποζημίωση πέφτει στα 48.000 ευρώ + extra bonus δύο μισθών στα όρια ενός εκάστου εκ ποσού 2.000 ευρώ που τίθεται ως πλαφόν, 4000 ευρώ = 52.000 ευρώ. Δηλαδή διαφορά - 13.333 ευρώ.

Σε ότι αφορά τις τριετίες φαίνεται να συμφωνείται η διατήρησή τους που ουσιαστικά όμως δεν προβλέπει αύξηση των μισθών καθώς έχουν μείνει παγωμένες με τον όρο να «ξεπαγώσουν» όταν η ανεργία φτάσει το 10%, ζήσε Μάη μου δηλαδή. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί το υπουργείο λέει ότι αν καταργούνταν οι τριετίες κι επιβάλλονταν κατώτατος μισθός 586 ευρώ για όλους τότε θα υπήρχε μαζικό κύμα απολύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φιλιππος VI avatar
  Φιλιππος VI 18/10/2012 19:04:46

  Και μετα απ'αυτο θα εμφανιστει ο Βρουτσης και η κυβερνηση και θα μας που πως διαπραγματευηκαν σκληρα και πετυχαν να παραμεινουν οι ωριμανσεις παγωμενες εως να φτασει η ανεργεια το 10%,οπως ψηφιστηκε το Φεβρουαριο;μπορει καποιος να εμπιστευτει ενα υπουργο που μας διαβεβαιωνε πως δεν υπηρχε email με απαιτησεις της τροικα για τα εργασιακα και τωρα προσπαθει να μας πεισει πως μαχεται για να μην περασουν αυτα τα μετρα;Δε ξερω τι θα πετυχει στις ''διαπραγματευσεις ''του αλλα σιγουρα πετυχενει να κανει τον Κουτρουμανη πιο συμπαθη.

  • drider avatar
   drider @ Φιλιππος VI 18/10/2012 20:06:48

   Δεν τον εμπιστευόμαστε γιατί ζήτησε με κατεπείγον έγγραφο του στην διοίκηση του ΙΚΑ την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ, χωρίς να έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος.

   Το ιστορικό της υπόθεσης και η ανάκληση τελικά της σχετικής εντολής στο:
   h**p://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17817&pos=4&cat_id=48

 2. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 18/10/2012 19:55:02

  Το πάγωμα των ωριμάνσεων με προυπόθεση επαναφοράς το ποσοστό της ανεργίας να είναι 10% αποτελεί ουσιαστικά κατάργηση τους. Τα υπόλοιπα εργασιακά είναι προς την κατεύθυνση που χαράσσουν τα κέντρα εξουσίας ώστε να ωφεληθούν τα μέγιστα οι εργοδότες εις βάρος των εργαζομένων. Υποτίθεται ένα κράτος κοινωνικού δικαίου λειτουργεί αποτρεπτικά ώστε να προστατεύει τους ανθρώπους από την μετατροπή τους σε απλά αριθμητικά δεδομένα. Εδώ έχουμε κήρυξη πολέμου από ένα κράτος προς τους πολίτες του σε όλα τα επίπεδα. Ολοι οι πολίτες και όλα τα κοινωνικά κεκτημένα έχουν θυσιασθεί υπέρ των τραπεζών και των πολιτικών τους υπαλλήλων.

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 18/10/2012 23:27:52

  Διώξτε και τραπεζικούς,γεμίστε το καλάθι της ντροπής.
  Ενω στο Δημόσιο μετατάξεις,μεταθέσεις και αηδίες.Πάνε στις νέες θέσεις και δηλώνουν αγνοια.Διαβάζουν εφημερίδα και πληρώνονται και πρέπει να λέμε και μπράβο επειδή απο τα 2000 πήγαν στα 1500 ευρώ.

  • Φανη avatar
   Φανη @ Μεγάλες στιγμές 19/10/2012 13:50:28

   ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!!!!!!!!

 4. Κυρκόπουλος avatar
  Κυρκόπουλος 19/10/2012 09:06:29

  Ωπα ο Σαλμάς.Μετά το σκάνδαλο με την θέση ΔΕΠ που πήρε τωρα και συγκάληψη σε κακούργημα στο οποίο είχαν πρωταγωνιστήσει και πολλοί πασοκοι διοικητικές και διευθυντες του Νοσοκομείου Μεσολογγίου?

 5. θΩΜΑΣ avatar
  θΩΜΑΣ 19/10/2012 09:12:35

  Διώξτε τον Σαλμά, κ. Σαμαρά!
  Σάλος έχει προκληθεί στην κοινότητα του Αγρινίου αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα από τις αποκαλύψεις του newsbomb.gr με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή Μάριο Σαλμά.
  Διώξτε τον Σαλμά, κ. Σαμαρά!

  Oι τρεις υποθέσεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από το newsbomb.gr έχουν έντονη οσμή σκανδάλου. Συγκεκριμένα το όνομα του κ. Σαλμά εμπλέκεται σε ύποπτη υπόθεση «εξαφάνισης» των εισφορών όσων εργάζονταν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, στην πρόσφατη «εκπαραθύρωση» του κ. Γιώργου Κραμποκούκη από τη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και στην αντικατάστασή του από 29χρονο συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού αλλά και στη συγκάλυψη γιατρού, ο οποίος δεν παρουσιαζόταν στο ιατρείο του και με την προσωπική σφραγίδα του συνταγογραφούσε υπάλληλος φαρμακείου.

  Το όνομά του κ. Σαλμά εμφανίζεται διαρκώς αναμεμειγμένο σε υποθέσεις που παίρνουν σκανδαλώδεις διαστάσεις. Μάλιστα, από την ημέρα που το newsbomb.gr προχώρησε την πρώτη αποκάλυψη σχετικά με τη δράση του βουλευτή, και άνοιξε έτσι το δυσώδη φάκελο Σαλμά –εκτός από τα συγχαρητήρια που δεχόμαστε από απλούς πολίτες, αλλά και γιατρούς της Αιτωλοακαρνανίας και όλης της Ελλάδας- έρχονται σωρηδόν και νέες καταγγελίες εις βάρος του.

  Το newsbomb.gr ασφαλώς και θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις. Ηδη, οι δημοσιογράφοι ερευνούν τις καταγγελίες και βρίσκουν πραγματικά λαυράκια.

  Τα ηθικά –και όχι μόνο ζητήματα- που προκύπτουν είναι τεράστια. Πλέον, η μόνη λύση ώστε ο πρωθυπουργός να περισώσει την αξιοπρέπεια της κυβέρνησής του είναι να προχωρήσει στην άμεση αποπομπή του κ,. Σαλμά. Όχι από Δευτέρα. Ούτε από εβδομάδα. Τώρα.

  Διότι ο βίος και η πολιτεία αυτού του «κυρίου» αντανακλούν στην εικόνα ολόκληρης της κυβέρνησης, η οποία –υποτίθεται ότι- έχει κάνει σημαία της τη διαφάνεια.

  Διαβάστε επίσης:

  Ποιον γιατρό και για ποιο λόγο προστατεύει ο Μ. Σαλμάς στο Αγρίνιο

  Ο Σαλμάς, ο 29χρονος διοικητής και οι προσωπικοί πολιτικοί σχεδιασμοί

  Καταγγελίες-βόμβα για σκάνδαλα με πρωταγωνιστή τον Μ. Σαλμά

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ θΩΜΑΣ 19/10/2012 13:46:33

   Τὄ Newsbomb νά πάη καί στό ΠΕΠΑΓΝΗ ῾Ηρακλείου Κρήτης νά κάνη ἔρευνα γιά τά ΠΡΑΣΙΝΑ σκάνδαλα! Τολμοῦν;;;;

 6. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 19/10/2012 11:14:51

  Το επικοινωνιακό με τις τριετίες το έχουμε καταλάβει , είτε παγωμένες (που είναι τώρα ) ειτε κομμένες ξεπαγωμένες , είναι ακριβώς το ίδιο !!
  Την πληρώνει πάλι ο ιδιωτικός τομέας , ΜΙΑ απο τα ίδια , τι σοσιαλισμός ,τι νεοφιλελευθερισμός .
  Ο ιδιώτης επιχειρηματίας ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕΙΟΝ 20% στα έξοδα του , θα γίνει ανταγωνιστικός ? .. σε ποιον προϊόν ? στα εισαγόμενα καταναλωτικά (αλυσίδες ηλεκτρικών , ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ κλπ ) η τα δίνει για αποπληρωμή χρέους ?
  ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτά , αφορολόγητα στην άλλη τσέπη !
  ΤΟ χρέος δημιουργήθηκε απο το δημόσιο , και είναι ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ !
  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ .

 7. mn avatar
  mn 19/10/2012 23:51:11

  Μια απλη ερωτηση το βλεμα αυτου του Κυριου σας πυθει οτι ειναι ειλικρινες και καθαρο?
  Εμενα παντος οχι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.