#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2013 17:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι θέλουν τους συνδικαλιστές να κάνουν κουμάντο στη ΔΕΗ;Έχουν πολύ ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ, φαινόμενα μια παθογένειας που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία και κυρίως το χώρο του συνδικαλισμού.

Την Παρασκευή ο Νίκος Φωτόπουλος, ο «πράσινος« συνδικαλιστής που τώρα φλερτάρει με τον Τσίπρα, ήπιε το πικρό ποτήρι της απολογίας στον ανακριτή ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ (αλήθεια που τα βρήκε ένας μισθοσυντήρητος συνδικαλιστής;) και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο κ. Φωτόπουλος βαρύνεται με κακούργημα για τα περίφημα «δάνεια» και τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ που άγνωστο είναι πως ξοδεύτηκαν.

Λίγες ημέρες μετά ο ίδιος συνδικαλιστής εκλέγεται μέλος του δ.σ. της ΔΕΗ ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων. Να είναι άραγε αντίδραση γιατί ο κακόμοιρος συνδικαλιστής τους διώκεται από το κακό κράτος; Ή μήπως πρόκειται για ακόμη ένα δείγμα ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του συνδικαλισμού; Πάντως, ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» (εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαΐδας - Κοζάνης) Γ. Αδαμίδης κάνει λόγο για ανίερες συμμαχίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

«Χωρίς κανένα προηγούμενο, χωρίς καμία ουσιαστική αιτία, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κουβέντα, η παράταξη της ΣΑΔ Σπάρτακος επέλεξε την τελευταία στιγμή να στηρίξει το Ε.Α.Μ.Ε., με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος είναι όχι μόνο υπόδικος (για το κακούργημα της απιστίας), αλλά και υπόλογος για την κατάντια της Ομοσπονδίας», αναφέρει.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτόπουλος ευχαρίστησε «όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, γιατί με τη στάση τους αυτή στηρίζουν μια κορυφαία θεσμική επιλογή, αυτή του να έχουν οι εργαζόμενοι λόγο και άποψη για το μέλλον της επιχείρησης του Ελληνικού λαού».

Στις εκλογές το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕΗ συγκέντρωσε το 35,35% των ψήφων, το Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων υπό τον κ. Φωτόπουλο το 22,67%, η Συνεργασία Δημιουργίας-Ανάπτυξης-Αλληλεγγύης-ΠΑΣΚΕ (Γ.Αδαμίδης) 21,21% η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΔΕΗ) 11,46 % και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΗ 8,11%.

Ποιος λοιπόν στήριξε τον Φωτόπουλο κι έγινε μέλος στο δ.σ.; Ποιοι είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτό το συνδικαλιστικό δημιούργημα που θέλει ακόμη να κάνει κουμάντο στη ΔΕΗ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλέξ avatar
  Αλέξ 30/04/2013 20:58:09

  Χωρίς πολλούς εκ των συνδικαλιστών, ο ΓΑΠ θα ήταν παρελθόν για την Ελλάδα από το 2007. Δεν με νοιάζει που φάγαν και ήπιαν και περάσαν καλά, αλλά το έγκλημα αυτό κατά του ελληνικού λαού δεν παραγράφεται... Όλοι ξέραμε, όλοι το συζητούσαμε ότι ο ΓΑΠ θα μας χαντάκωνε, ότι "δεν τραβούσε το παληκάρι"... και αυτοί τον στηρίξανε...

 2. δημης avatar
  δημης 30/04/2013 22:18:54

  ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ...ΜΑΡΤΥΡΗΣΩ ΑΛΛΑ ..ΠΑΡΑΚΛΗΣΣΗ-ΙΚΕΣΙΑ ...ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ...
  -ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ;;;
  -ΜΑ ...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΑΝ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΝΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 30/04/2013 22:37:36

  ''Ποιος λοιπόν στήριξε τον Φωτόπουλο κι έγινε μέλος στο δ.σ.; Ποιοι είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτό το συνδικαλιστικό δημιούργημα που θέλει ακόμη να κάνει κουμάντο στη ΔΕΗ;'' Ηλιου φαενωτερον η ''ΔΑΚΕ ΔΕΗ'' στηριξε αλλα να ξερουν τα συντροφια οτι οι δικαστες εχουν απασφαλισει και κουρευουν ο,τι βρουν να ξεχει παρανομα ετσι λοιπον να μην νομιζουν οτι παρεχουν ασυλια με την εκπροσωπιση που επελεξαν αντιθετως δειχνουν οτι προσπαθουν να καλυψουν την ενοχη οποτε καλα ξεμπερδεματα !Απο την αλλη μερια αναρωτιεμαι τι λεει το καταστατικο επιχειρησης που ειναι εισηγμενη στο Χρηματιστηριο οπως ειναι η ΔΕΗ για την εκλογη μελων στο ΔΣ της εκει στα κεφαλαια για εταιρικη διακυβερνηση κλπ που οι ξενοι μετοχοι της δινουν ιδιαιτερη σημασια μπορει υποδικος για υποθεση που αφορα την επιχειρηση του να ειναι μελος του ΔΣ αυτης ?

 4. Μιχάλης Σ. Βάρδας avatar
  Μιχάλης Σ. Βάρδας 01/05/2013 02:53:15

  Οι όψιμες διώξεις κατά του Φωτόπουλου και άλλων συνδικαλιστών εντάσσεται
  στο γενικώτερο σχέδιο της Γερμανίας να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει τον Ελληνικό Λαό με σκοπό να λεηλατήσει την ΔΕΗ ,τα Ελληνικά λιγνιτωρυχεία και τις λοιπές κρατικές ΔΕΚΟ που είναι ιδιοκτησία του Κράτους μας.

  Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους βολεμένους ή αφελείς ή άσκεπτους , αλλά οι
  συνδικαλιστές θα δώσουν τις μάχες γιά να παραμείνουν οι δημόσιες επιχειρή
  σεις , ιδιαιτέρως δε η ΔΕΗ στον έλεγχο του Ελληνικού Κράτους , γιά να μπορούν
  όλοι οι Έλληνες να έχουμε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα (μόλις 11 λεπτά ανά kWh).

  Στην Γερμανία , όπου η Ηλεκτρική Ενέργεια έχει ιδιωτικοποιηθεί επί της εποχής
  του καγκελλαρίου Helmut Kohl , η τιμή της κιλοβαττώρας (kWh) είναι 28 λεπτά
  δηλαδή 150% ακριβώτερη από εκείνη που πληρώνουμε εμείς (11 λεπτά) , προς
  δόξαν του ελεύθερου ανταγωνισμού...

  Ας σταματήσουμε λοιπόν - επί τέλους - να "πυροβολούμε τα πόδια μας " και ας
  συλλογισθούμε τι θα συμβεί και εδώ αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα και αποφασι
  στικά στη σχεδιαζόμενη εκποίηση της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης
  της Πατρίδας μας.

 5. kwstas avatar
  kwstas 01/05/2013 22:37:24

  Απορία 1η - εργάζονται οι συνδικαληστές, όχι στη διοργάνωση συνεδρίων κλπ αλλά στη δουλειά που έκαναν στη ΔΕΗ πριν εκλεγούν αντιπρόσωποι των σωματείων τους.

  Απορία 2η - ο απίθανος Ρίζος Ρίζος που πλέον των 20 ετών ανακυκλώνονταν σε κορυφαία συνδικαληστικά πόστα της ΔΕΗ για το λαό πάλευε ή για τη άσπιλη και άμωμη τσέπη του? Νομίζω κάτι κόλπα που δίνανε δουλειά στο τουριστικό γραφείο της κόρης του έκανε.

  Απορία 3η - η ΔΕΗ την τελευταία δεκαετία έχει πάγιο έλλειμμα 1500-2000 τεχνίτες. Ταυτόχρονα απασχολεί περίπου 27000 υπαλλήλους, άραγε οι διοικητικοί γενικών καθηκόντων τι ποσοστό είναι? Οι συνδικαληστές δεν ενοχλούνται? Νομίζω ότι η αντίστοιχη Ιταλική εταιρία έχει 12000 εργαζόμενους μόνο!

  Απορία 4η - το έλλειμμα που εμφανίζει η ΔΕΗ, νομίζω περίπου 600 εκ. Ευρώ το 2012, είναι ή όχι με την εγγύηση του Ελληνικού κράτους? Και παράλληλα, πόσο κοστίζει ο κάθε συνδικαληστής στη ΔΕΗ, αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών.

  Απορία 5η - γεγονός ότι όλη τη δεκαετία του '80 και σχεδόν όλη του '90 η ΔΕΗ δεν προκήρυξε ούτε έναν διαγωνισμό για τη πλήρωση των κενών θέσεων, αλλά προτιμούσε τα "δεητζάκια" ΄'η τους κομματοφρουρούς μάλλον διέλαθε της προσοχής τηε ΓΕΝΟΠ.

  • δημητρης avatar
   δημητρης @ kwstas 02/05/2013 00:38:10

   φιλε κωστα καλο ειναι να διαβαζεις και λιγο energypres.Tα εχεις λιγο μπερδεμενα. Υ.Γ η ΔΕΗ εχει μονιμους υπαλληλους κατω απο 20000 ,μαζι με τα 8μηνα δεν ξεπερνα τις 22000.η ιιταλικη enel να μας πεις σε ποσα νησια δινει ρευμα σε ποσα νησια εχει εργοστασια;Στην ελλαδα καθε νησακι και εργοστασιο σχεδον.Καθε χρονο απο το 80 μεχρι και το 93 επερνε κοσμο με διαγωνισμο (τεχνικους) και τους εκπαιδευε στις σχολες τις στην αθηνα,απο το 93 εως το 2007 σταματησε τους διαγωνισμους

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 02/05/2013 15:31:40

  Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω, η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια μονίμους υπαλλήλους έπαιρνε μόνο μέσω ΑΣΕΠ. (Εκτός των εποχιακών).
  Ο Μ.Σ.Βάρδας, πιο πάνω είναι σ΄αυτά που λέει , απόλυτα ακριβής!
  Η πράσινη μάστιγα των συνδικαλιστών, οι οποίοι τώρα τελευταία ...ωρίμασαν και έγιναν πορτοκαλί, καλά κρατεί!
  Από τα προνόμια όμως των Συνδικαλιστών τίποτα δεν απολαμβάνει ο απλός εργαζόμενος στη ΔΕΗ.
  Πάρα ταύτα πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι η ΔΕΗ εξακολουθεί να έχει το φθηνότερο ρεύμα της Ευρωζώνης.
  Βέβαια οι τελευταίες τερατώδεις αυξήσεις τείνουν προς την εξίσωση. (Εξισορρόπηση είθισται να λέγεται).
  Και κάτι που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει!
  Η ΔΕΗ είναι από τις σπάνιες ΔΕΚΟ που δεν έχουν επιβαρύνει τον Κρατικό προυπολογισμό, αντιθέτως μάλιστα τον πριμοδοτεί!
  Αναλαμβάνει για λογαριασμό της Πολιτείας την χορήγηση μειωμένου τιμολογίου σε Γεωργικές εκμεταλλεύσεις και ευαίσθητες αναξιοπαθείς ομάδες του πληθυσμού , προβαίνει σε αντιπαραγωγικές επενδύσεις ηλεκτροδοτώντας ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, διαθέτει το ηλεκτρικό ρεύμα κυρίως στα Νησιά σε τιμές υποπολλαπλάσιες του πραγματικού κόστους κτλ,κτλ!
  Πάντως έχει παρατηρηθεί ότι οσάκις προγραμματίζεται κάποιο καινούργιο χαράτσι αυξήσεων των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, προηγείται ένα κύμα κατηγοριών εναντίων των Συνδικαλιστών, που ενδεχομένως να είναι βάσιμες αλλά μηδαμινά συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κόστους και εξάλλου αποτελούν προνόμια όχι προς το Προσωπικό αλλά προς τους Συνδικαλιστές , που το ίδιο το Κράτος κάποτε τους χορήγησε για να "περάσει" την όποια πολιτική του!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.