28/12/2008 16:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι είναι οι στόχοι του Ισραήλ

Ο Αμπάς (ΠΛΟ, κατεχόμενα-Δυτική Όχθη Ιορδάνη) τα χώνει στη «Χαμάς» διότι αυτή έριξε ρουκέτες προς την πλευρά των Ισραηλινών. Απολογισμός των δεκάδων -εκατοντάδων λέγουν οι ισραηλινοί- ρουκετών που έριξε, ήταν ένας νεκρός και καμιά δεκαριά τραυματίες. Απολογισμός των ισραηλινών βομβαρδισμών: 300 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Είναι αυτό που λέμε ασύμμετρη απάντηση (τα πυραυλάκια της Χαμάς, είναι αυτοσχέδια και της πλάκας).

Είναι εμφανές ότι οι Ισραηλινοί άρπαξαν την ευκαιρία για να ... θυμίσουν (ή το ήξερε από πριν;) το Παλαιστινιακό στον Ομπάμα. Όλα όμως δείχνουν ότι αν δεν εκτονωθεί η ένταση εκεί (χερσαία ισραηλινή εισβολή, απάντηση της Χαμάς με επιθέσεις αυτοκτονίας), προτού καλά καλά αναλάβει ο Ομπάμα, θα έχει κιόλας μια πολύ καυτή πατάτα στα χέρια του.

Και να μην ξεχνάμε. Έχει εδώ και καιρό δρομολογηθεί συνεννόηση Ισραήλ-Συρίας για εξομάλυνση των σχέσεών τους (διαπραγματεύσεις γίνονταν και για την επιστολή των υψωμάτων του Γκολάν, αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο να το δεχτούν οι σκληροπυρηνικοί Ισραηλινοί). Στο μεταξύ ο Νετανιάχου (τον θυμάστε τον Λικουντινό, καραδεξιό με μεγάλες άκρες στις ΗΠΑ) προαλείφεται για να πάρει τα ηνία του Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί δεν μας συνηθίζουν σε τυχαίες κινήσεις. Μάλιστα, μετά το απίστευτο φιάσκο τους στο νότιο Λίβανο (Χεζμπολάχ) είναι η πρώτη φορά που κάνουν μια τόσο βίαιη και σημαντική κίνηση. Κι' αυτό είναι το κυριότερο. Ότι το Ισραήλ επανέρχεται με τους γνωστούς -τσαμπουκαλίδικους και τραμπούκικους- τρόπους του, μετά τον Λίβανο (καλοκαίρι 2006). Βέβαια, σε έναν πολύ ευκολότερο στόχο από την Χεζμπολάχ, τη Χαμάς.

Είναι εμφανές ότι το «παιχνίδι» (όσο κι αν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το μακελειό έτσι) είναι πολύ σοβαρό, έχει πολύ σοβαρούς στόχους, και μάλλον δεν θα τελειώσει γρήγορα. Οι ισραηλινοί δεν στέλνουν μόνον μηνύματα διεθνώς (Ευρώπη, Δύση γενικότερα). Διαμορφώνουν και καταστάσεις για την εποχή Ομπάμα. Βάζουν τη βάση για νέες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τους. Επίσης, παγιώνουν το ρήγμα (χάσμα πλέον) ανάμεσα σε ΠΛΟ (Αμπάς) και Χαμάς. Άρα πλήρης διάσπαση των Παλαιστινίων. Όταν όμως, χύνουν το αίμα των Παλαιστινίων στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης τι θα κάνουν; Μήπως και εκεί έχουμε νέες εκρήξεις; Μήπως είναι -και- αυτός ένας στόχος των Ισραηλινών; Διότι για να τελειώνουν με τη Χαμάς δύσκολο φαίνεται....

Le Canard

ΣΧΟΛΙΑ

 1. προό avatar
  προό 28/12/2008 16:55:05

  Εκτός όλων των άλλων, έχουν και εκλογές το Φεβρουάριο και το κόμμα της Λίβνι δεν τα πήγαινε καθόλου καλά, λόγω και των σκανδάλων του Ολμέρτ. Για να δούμε τώρα...

 2. Le canard avatar
  Le canard 28/12/2008 17:01:28

  Ας θυμηθούμε όμως, λίγο, τι είναι η Χαμάς. Οι τρομοκράτες που τους έχουν βαφτίσει ΗΠΑ και Τελ Αβίβ, ήταν εκείνοι που προ ετών κέρδισαν τις εκλογές συντρίβοντας την ΠΛΟ (εξαιτίας κυρίως της διαφθοράς που υπήρξε επί Αραφάτ και του ροκανίσματος όλων των δυτικών κονδυλίων που έφταναν στην Παλαιστίνη). Κι’όμως, με το έτσι θέλω ακυρώθηκαν οι εκλογές, κηρύχθηκε η Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και η ΕΕ έκοψε κάθε οικονομική βοήθεια, ειδικά προς τη Γάζα (αλλά και προς τη Δ.Οχθη σαν μια μορφή πίεσης γενικότερα στους Παλαιστινίους), προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα δυσαρέσκειας κατά της Χαμάς. Τελικά, το Ιράν και η Χεζμπολάχ (Λίβανος) βοήθησαν οικονομικά την Χαμάς. Η τελευταία έχει κάνει σοβαρότατο έργο στην -κάτι χειρότερο- από πάμπτωχη Γάζα. Βοηθά οικονομικά τις φτωχές οικογένειες, έχει φτιάξει πανεπιστήμια, κ.ο.κ. Ετσι πια λειτουργούν οι ισλαμιστές στη Μ.Ανατολή. Οπως η Εκκλησία, όταν θέλει να προσηλυτίσει πιστούς. Να σημειωθεί ότι πολλά στελέχη της Χαμάς προέρχονται από την παλαιστινιακή αριστερά (το ίδιο, ως έναν βαθμό, ισχύει και στη Χεζμπολάχ).

 3. Le canard avatar
  Le canard 28/12/2008 17:14:22

  Ακούω τα ελληνικά ΜΜΕ να λένε ότι τώρα προκύπτει πρόβλημα Αμπάς (ΠΛΟ)-Χαμάς. Ως συνήθως παρακολουθούν τα γεγονότα από μακριά και όταν σημειώνεται η έκρηξη ανακαλύπτουν την Αμερική. Εν πάση περιπτώσει, η κόντρα είναι εδώ και χρόνια, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΠΛΟ ο Αμπάς και βγήκε πρώτη στις -ακυρωμένες- εκλογές η Χαμάς. Ο Αμπάς είναι υπερ του διαλόγου -και λογικό είναι- με το Ισραήλ, η Χαμάς, όχι. Η Δ.Οχθη είναι η πλούσια παλαιστινιακή περιοχή, η Γάζα η φτωχή. Οι ισλαμιστές έχουν δύναμη στη Γάζα, η ΠΛΟ στη Δ.Οχθη. Το πρόβλημα είναι ότι, εξαιτίας και των τραμπούκικων χειρισμών του Ισραήλ (εισβολή στη Δ.Οχθη, σύλληψη σχεδόν όλων των πρωτοκλασσάτων στελεχών της ΠΛΟ), η ΠΛΟ ακόμα δεν έχει εκείνη την απαιτούμενη πολιτική δύναμη για να "καπελώσει" τη Χαμάς.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Η μόνη χώρα που έχει δεχθεί τόσο την ΠΛΟ (Αμπάς- σπουδαγμένος σε σοβιετικό πανεπιστήμιο-Μόσχα), όσο και την Χαμάς, είναι η Ρωσία. Στο Ισραήλ ζεί περί το ένα εκ.Ρώσοι (οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι είναι εβραίοι, αλλά δυστυχώς γι'αυτούς -κούνια που τους κούναγε- είναι καραμπινάτοι Χριστιανοί και με αυτούς παίζει το Κρεμλίνο στους Αγίους Τόπους, όπου υποχωρεί το ελληνικό Πατριαρχείο). Να μην ξεχνούμε ωστόσο, ότι το Ισραήλ έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους Ρώσους επιστήμονες (και πυρηνικούς), τα παιδιά που τα'χει στρατιώτες στη πρώτη γραμμή κατά των Παλαιστινίων, και στους επ-οικισμούς. Τους πληρώνει βέβαια καλά και τους δίδει πολύ καλές συνθήκες ζωής. Το Ισραήλ, ως γνωστόν, εκτός από έλλειψη γής (και αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν την επιστρέφει στους παλαιστίνιους), και νερού, έχει -το σημαντικότερο- πρόβλημα πληθυσμού. Γι'αυτό, διαρκώς "εισάγει" κάθε έναν που λέγει ότι είναι Εβραίος (πρώην ΕΣΣΔ, Κ.Ευρώπη, Μ.Ανατολή, Αιθιοπία, Αφρική, κ.λ.π.).

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Με την ευκαιρία, κάποια "κυρία" αππο το ελληνικό ΥΠΕΞ και κάποιοι άλλοι "κύριοι" που αναζητούσαν εναγωνίως και σκάζοντας χοντρά λεφτά, τα αρχεία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στη Ρωσία, τα βρήκαν; Διότι είδα ότι κάπου έχουν ξεχάσει μερικά αντίτυπα. Τσάμπα τα λεφτά ρε παιδιά (για την ακρίβεια, γιουσουφάκια).

 4. Underdog avatar
  Underdog 28/12/2008 17:49:58

  Le canard παραλείπεις στην ανάλυση τον σημαντικότατο παράγοντα Ιράν και τις σχέσεις του με τη Χαμάς.
  Μήπως είσαι canard enchaine στους φορμαλισμούς..;

 5. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 28/12/2008 18:07:52

  Πολύ σωστή ανάλυση. Επί τέλους μια πιο συγκεκριμένη προσέγγιση των γεγονότων από τις αοριστίες του αστικού τύπου.
  Η προσέγγιση Συρίας/Ισταήλ θα ολοκληρωθεί, γιατί ο Μπρεζίνσκι έχει θέσει ως κύριο στόχο τους Ρώσους.
  Το θέμα του Ιράν δεν μπορεί να προσεγγιστεί εύκολα, γιατί τα ερωτηματικά που προκύπτουν από ανάλυση των αντίστοιχων γεγονότων καταρρίπτουν μυθεύματα.

 6. t avatar
  t 28/12/2008 18:15:34

  Η ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η χώρα της στη Γάζα.

 7. Decay avatar
  Decay 28/12/2008 18:51:54

  23 12 2008
  Συνέντευξη του Μαχμούτ Αμπάς στο Russia Today

  http://www.russiatoday.com/guests/detail/1920

 8. Le canard avatar
  Le canard 28/12/2008 18:52:38

  @Underdog

  Μάθε να διαβάζεις ολόκληρο ένα κείμενο. Δες λοιπόν, στο Le canard 2 :"Τελικά, το Ιράν και η Χεζμπολάχ (Λίβανος) βοήθησαν οικονομικά την Χαμάς".

  Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία. Συμπλήρωσε εσύ τα υπόλοιπα. Αλλά γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ για το Ιράν. Επειδή αποδείχτηκε "φιλιππινέζα" των αμερικάνων η ΕΕ και έκοψε η Μέρκελ τις χρηματοδοτήσεις προς τους Παλαιστινίους (μόνον στη Χαμάς) και συνέχισαν να δίδουν χρήματα στη διεφθαρμένη κατά κοινή -και σε Δ.Οχθη (αν είχες πάει καμμιά βόλτα εκεί, θα το βλεπες και θα το άκουγες- και διεθνώς- ΠΛΟ; Το κόψιμο των κονδυλίων είχε ως συνέπεια να σταματήσουν οι πληρωμές προς το Δημόσιο των Παλαιστινίων και έτσι να υπάρχει δυσαρέσκεια προς τη Χαμάς. Κι'αυτό σε αντίθεση με τη ρωσική πολιτική που "παίζει" και Χαμάς και με Αμπάς, και με Ιράν, και είναι αδιαμφισβήτητος διαμεσολαβητής ανάμεσα σε Ιράν και Δύση. Κατά τα άλλα, τι έχει να μας "διδάξει" η ΕΕ;

  Εν πάση περιπτώσει, το γεγονος ότι κτυπούν άπαντες Χαμάς και Χεζμπολάχ, λογικό δεν είναι να ανοίγουν το δρόμο στους Ιρανούς; Μην τα θέλουμε όλα μονά ζυγά δικά μας (δικά τους δηλαδή, τα εβραιόπουλα και τα αμερικανάκια).

  Ας χειριστούν αλλοιώς τα πράγματα. Πενήντα χρόνια φαγούρα στην περιοχή, ακόμα και Μπρζεζίνσκι, ο μεγάλος θεωρητικός της αμερικανικής διπλωματίας, τους λέει ότι δεν μπορεί να ησυχάσει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, δίχως επίλυση του Παλαιστινιακού, και συ μου μιλάς για το Ιράν, στο οποίο, σε τελική ανάλυση η ίδια η Δύση του δίνει αυξημένο ρόλο στην περιοχή;

  ΥΓ. Οσον για τα περί canard enchaine, ωραίος τίτλος. Θα το σκεφτώ να το αλλάξω το δικό μου και να το κάνω enchaine (πάντως, για να βοηθηθείς και να μάθεις πτυχές της πραγματικής δήθεν αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας του Le canard enchaine, να διαβάσεις, το L'Express (κάποιο από τα τελευταία νούμερα).

 9. Σπύρος avatar
  Σπύρος 28/12/2008 19:11:29

  5@Μποτίλια...
  Πλάκα μάς κάνεις αδελφέ??
  Εδώ συμφωνείς με τον Le Canard και στο θέμα ΄200 νεκροί γιά μια τρικλοποδιά στον Ομπάμα΄γράφεις οτι η Χαμάς αποτελείται απο Χαφιέδες΄και μάς δίνεις παραπομπές απο το Nexus και απο το Τρίτο Μάτι..
  Αδελφέ να μέ συγχωρείς αλλά δέν γίνεται να συμφωνείς μέ όλα.
  Και λάβε υπόψιν σου οτι οσοι διαβάζουμε το blog τάχουμε κόψει τά ληγμένα κάτι χρόνια.
  Ελεος.
  Sorry γιά το off-topic αλλά παράγινε τό ΄Αλλ΄αντ΄άλλα τής Παρασκευής το Γάλα.΄.

 10. Decay avatar
  Decay 28/12/2008 19:24:38

  @ Σπυρο,
  Δέν μας κάνει πλάκα, παράγει έργο...

 11. Σπύρος avatar
  Σπύρος 28/12/2008 19:35:52

  10@Decay

  Ευτυχώς πού σέ έχω και μάρτυρα,αδελφέ,γιατί αλλοιώς θά λαλήσουμε εντελώς.!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. t avatar
  t 28/12/2008 19:51:06

  Planning

  Planning for the operation itself began more than six months before it was finally implemented, and included a large intelligence gathering operation by Aman and the Shin Bet to map out Hamas security targets. It reached Defense Minister Ehud Barak's desk for approval on November 19, though it was not until December 18 that he and Prime Minister Ehud Olmert met to approve it; the plan was subsequently delayed in order to see how Hamas would react after the cease-fire's expiration. On December 24 the Israeli cabinet met with the public intent to discuss global jihad, but in fact met to talk about the proposed operation, and approved it unanimously after a five hour meeting. Israeli Foreign Minister Tzipi Livni informed Egyptian President Hosni Mubarak of the decision in Cairo. Egyptian Foreign Minister Abou el Gheit said that Egypt didn't have prior knowledge of the date of the attack.[26] A final meeting of defense and intelligence chiefs took place on the morning of December 26, followed by a meeting between Olmert, Livni, and Barak.

 13. t avatar
  t 28/12/2008 19:53:53

  Reactions

  Reactions to the attacks were mixed. Members of the Arab League including Libya, Syria, Jordan, Lebanon and Yemen condemned the attacks by Israel. Russia, France, and the United Kingdom condemned both sides. The US said that the attack by Israel was a result of the Hamas bombing of Israel and that it condemned the attacks by Hamas. The United Nations Security Council called on December 28th "for an immediate halt to all violence".

 14. Νίκος avatar
  Νίκος 28/12/2008 20:02:50

  οι στοχοι των σιωνιστων ειναι γνωστοι εδω και 130+ χρονια: εκτος αν ειναι ρητορικη η ερωτηση.

  Σταχυολογω:

  "We shall try to spirit the penniless population across the border by procuring employment for it in the transit countries, while denying it any employment in our own country .... expropriation and the removal of the poor must be carried out discreetly and circumspectly." -- Theodore Herzl (from Rafael Patai, Ed. The Complete Diaries of Theodore Herzl, Vol I).

  και,

  "... it is the duty of the [Israeli] leadership to explain to the public a number of truths. One truth is that there is no Zionism, no settlement, and no Jewish state without evacuating Arabs, and without expropriating lands and their fencing off." -- Yesha'ayahu Ben-Porat, (Yedi'ot Aharonot 07/14/1972) responding to public controversy regarding the Israeli evictions of Palestinians in Rafah, Gaza, in 1972. (Cited in Nur Masalha's "A Land Without A People" 1997, p.98).

  "I have learned that the state of Israel cannot be ruled in our generation without deceit and adventurism." -- Moshe Sharett, Israel's first Foreign Minister and later a Prime Minister (p.51 Simha Flapan, "The Birth of Israel", 1987).

  οσοι εχετε κατι να γραψετε, γραψτε κατι ουσιαστικο να μαθουμε και κατι παραπανω.

 15. Νίκος avatar
  Νίκος 28/12/2008 20:05:45

  θελω να δω τι εχουν να πουν τα ιθαγενη "μαλακια" νεοταξακια, π.χ. ο Νικοδημος ο "διαφημιστης" και "συγγραφεας" πασας μαλακιας.

  205 νεκροί στη Γάζα από Ισραηλινά πυρά...δεν μετράνε μία ... μπροστά στον άτυχο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
  Ούτε μία πέτρα για το μακελειό... (για τονΑλέξη έπεσαν εκατομμύρια),
  ούτε μία μολότωφ...για τους άμαχους νεκρούς (για τον Αλέξη έπεσαν πέντε χιλιάδες),
  ούτε ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ καταστροφές...(για τον Αλέξη μετρήσαμε 50.000.000 ευρώ και βάλε)
  ούτε μία πινελιά σε κάποια Ισραηλινή Πρεσβεία, έστω ένα ψήφισμα (για τον Αλέξη υπέστησαν ζημιές πάνω από 30 Ελληνικά κτίρια σε ολόκληρο τον κόσμο και σε μηδενικό χρόνο ),
  ούτε μισή πορεία συμπαράστασης στις πρωτεύουσες του κόσμου, ούτε ένα λουλουδάκι,

  ούτε ένα κεράκι στην μνήμη των παιδιών που σκότωσε το Ισραήλ

  Κανένα μακελειό δεν προκαλεί την "αυθόρμητη" οργή που προκάλεσε ο άδικος χαμός του Αλέξη.

  Καμία επίδειξη πισινού έξω από Εβραϊκή Συναγωγή, καμία φθορά σε εβραϊκό μνημείο
  Κι από τους καραγκιόζηδες και μαυραγορίτες Δημοσιογράφους , τις "πόρνες" των γνωστών μας αμερικανο-αριστερο-νταβατζήδων δηλαδή...ΚΑΜΙΑ βαλλιστική ανάλυση για τους πυραύλους που έβρεξε ο ουρανός της Γάζας, κανένα δάκρυ ... κανένας θρήνος.

  ΟΧΙ...αλίμονο... Ήταν "ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ" κι εντελώς "ΤΥΧΑΙΑ" η ταυτόχρονη κινητοποίηση των δικτυωμένων αναρχικών ανά τον κόσμο ενάντια στην ... καταστολή (χα,χα,) της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διακίνηση ιδεών στο Indymedia μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα, η εύρεση μία κοινής ιδεολογικής βάσης επίσης, αλλά για ότι αφορά τα ναρκωτικά ... δεν χωράει αμφιβολία...έχει για όλους μπόλικα.

  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ και ΛΙΣΤΕΣ της CIA στην Ελλάδα...υπάρχουν και αυτά τα λένε οι Αμερικάνοι που τα ξέρουν από μέσα.

 16. Νίκος avatar
  Νίκος 28/12/2008 20:06:11

  205 νεκροί στη Γάζα από Ισραηλινά πυρά...δεν μετράνε μία ... μπροστά στον άτυχο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
  Ούτε μία πέτρα για το μακελειό... (για τονΑλέξη έπεσαν εκατομμύρια),
  ούτε μία μολότωφ...για τους άμαχους νεκρούς (για τον Αλέξη έπεσαν πέντε χιλιάδες),
  ούτε ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ καταστροφές...(για τον Αλέξη μετρήσαμε 50.000.000 ευρώ και βάλε)
  ούτε μία πινελιά σε κάποια Ισραηλινή Πρεσβεία, έστω ένα ψήφισμα (για τον Αλέξη υπέστησαν ζημιές πάνω από 30 Ελληνικά κτίρια σε ολόκληρο τον κόσμο και σε μηδενικό χρόνο ),
  ούτε μισή πορεία συμπαράστασης στις πρωτεύουσες του κόσμου, ούτε ένα λουλουδάκι,

  ούτε ένα κεράκι στην μνήμη των παιδιών που σκότωσε το Ισραήλ

  Κανένα μακελειό δεν προκαλεί την "αυθόρμητη" οργή που προκάλεσε ο άδικος χαμός του Αλέξη.

  Καμία επίδειξη πισινού έξω από Εβραϊκή Συναγωγή, καμία φθορά σε εβραϊκό μνημείο
  Κι από τους καραγκιόζηδες και μαυραγορίτες Δημοσιογράφους , τις "πόρνες" των γνωστών μας αμερικανο-αριστερο-νταβατζήδων δηλαδή...ΚΑΜΙΑ βαλλιστική ανάλυση για τους πυραύλους που έβρεξε ο ουρανός της Γάζας, κανένα δάκρυ ... κανένας θρήνος.

  ΟΧΙ...αλίμονο... Ήταν "ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ" κι εντελώς "ΤΥΧΑΙΑ" η ταυτόχρονη κινητοποίηση των δικτυωμένων αναρχικών ανά τον κόσμο ενάντια στην ... καταστολή (χα,χα,) της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διακίνηση ιδεών στο Indymedia μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα, η εύρεση μία κοινής ιδεολογικής βάσης επίσης, αλλά για ότι αφορά τα ναρκωτικά ... δεν χωράει αμφιβολία...έχει για όλους μπόλικα.

  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ και ΛΙΣΤΕΣ της CIA στην Ελλάδα...υπάρχουν και αυτά τα λένε οι Αμερικάνοι που τα ξέρουν από μέσα.

 17. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 28/12/2008 20:09:04

  @Σπύρος
  Ξαναδιάβασε την ανάρτηση. Αυτά που λέει δεν βρίσκονται σε παραμικρή αντίφαση με άλλα σχόλια μου. Αντίθετα κάποιες αναφορές τα πιστοποιούν. Για παράδειγμα: "Ο Αμπας τα χώνει στη Χαμάς, διότι αυτή έριξε ρουκέτες προς τη μεριά των Ισραηλινών". Τελικά τι πρεσβεύεις; Είναι και ο Αμπάς προβοκάτορας, όταν ρίχνει ευθύνη στη Χαμάς, ή δεν είναι εκλεγμένος, η δεν είναι Παλαιστίνιος, ή αγαπάς εσύ περισσότερο τους Παλαιστίνιους, από αυτούς που προσφέρουνε τη ζωή τους για την υπόθεσή τους;
  Κόψε το παραμύθι γιατί έγινες βαρετός.
  Όσο αφορά τους νεοδημοκράτες μάρτυρες σου, αυτούς τους έχω απαξιώσει πολιτικά εκ των προτέρων. Για μένα πας δεξιός, είναι είτε πολιτικά ανώριμος ή κλέφτης και παράσιτο.

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/12/2008 20:13:32

  Ο κάθε παίκτης έχει τους δικούς του στόχους.
  Το Ιράν θέλει να αυξησει την επιρροή του στην περιοχή.Εμπόδιο είναι η εθνική (Αραβες - Ιρανοι) και ενδοισλαμική (σιιτες - σουνιτες) διαφορά.Στηρίζοντας τις πιο μαχητικές οργανωσεις και όντας αδιάλλακτο προς το Ισραήλ κερδίζει έδαφος ανάμεσα στις αραβικές λαικές μάζες πίσω από την πλάτη των καθεστώτων.
  Η PLO κοσμική σοσιαλιστική οργάνωση είναι σε αδιέξοδο μετά την πτωση του ανατολικού μπλοκ και προασπαθεί να συμβιβασθεί καθώς ανεβαίνει το ρεύμα του ισλαμισμού.
  Το Ισραήλ ψάχνει τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει εθνοκάθαρση χωρίς πολλές διαμαρτυρίες και να απαλλαγεί από το πρόβλημα.Η σιιτική Χαζμπολλά θέλει να κυριαρχήσει στο Λίβανο με τη βοηθεια του Ιράν και της Συρίας.Ο Μπρεζίνσκι πράγματι έχει στόχο τη Ρωσία και άρα τη συμφιλίωση με τους ισλαμιστές αλλά οι νεοσυντηρητικοί έδωσαν το πρασινο φως για την επίθεση και αν εκλεγεί ο Νετανιάχου το σχεδιο θα αποτύχει.
  Είναι πολλοί οι παράγοντες και δεν ξέρει κανείς το μέλλον.

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 28/12/2008 20:31:18

  17@
  Α είσαι και ΄ρατσιστής΄...
  Α priori ο απλός δεξιός ψηφοφόρος είναι παράσιτο.Δεν τόξερα πώς υπάρχουν και προγραφές στον διάλογο...
  Σκέψου δηλαδή τι θάπρεπε να πούν κάποιοι άλλοι που βγάζουν φλύκταινες μέ τό Τρίτο Ματι και το Nexus και τούς Λιακοπουλαίους...
  Αλλως τε ο decay δήλωσε ευθαρσώς τι ψηφίζει..
  Απο πότε αυτό απαγορεύεται??
  Για τον Αμπάς πάντως και την τεράστια διαφθορά τής P.L.O. αλλά και τό τί εκπροσωπεί έχουν γραφτεί πολλά και στον σοβαρό τύπο.
  Kαι τά γράφονται και εδώ..
  Αλλα γράφεις πάντως συνολικά στο άλλο πόστ.
  Δεν θά μάς βγάλεις και τυφλούς.
  Τέλος η κουβέντα γιατί η σφαγή είναι σοβαρότερο θέμα.

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/12/2008 20:31:46

  Και κάτι άλλο : Η πορεία της PLO ή του Καντάφι μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ έχει αρκετά κοινά στοχεια με την πορεία του ΠΑΣΟΚ από Ανδρέα σε Σημίτη ή του ΑΚΕΛ ή του ΣΥΡΙΖΑ.
  Πολύ απλά βλέποντας ότι χωρίς την ύπαρξη του σοσιαλιστικού πόλου θα υπερφαλαγγίζονταν στα εθνικά θέματα των χωρών τους από τους κανονικούς εθνικιστές έκαναν στροφή και το έπαιξαν "φωνή της λογικής".
  Φυσικά και ο Αμπάς είναι πια η φωνη της λογικής απέναντι στους ακραίους της Χαμάς.Το ίδιο είναι και ο ΓΑΠ με το Χριστόφια στο κυπριακό (σχέδιο Ανάν).

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 28/12/2008 20:38:19

  και για να λεμε και του στραβου το δικιο, οσο ο σιωνισμος ηταν κινημα για τη δημιουργια πατριδας ολοι το υποστηριζαμε. εχει ομως δυστυχως μεταβληθει σε ρατσιστικο θρησκευτικο κρατος.

  φανταστειτε να ονομαζαμε την ελλαδα χριστιανικο κρατος (με 97%), θα λυσσαζαν τα μεταπρατικα νεοταξακια. Κουβεντα για το...εβραικο κρατος οπου το 30-40% του πληθυσμου ειναι μουσουλμανοι.

  ο Σπυρος εχει δικιο, η σφαγη ειναι ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, αν και οι εν υπηρεσια θα προσπαθησουν να εκτρψουν την οποια συζητηση.

 22. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 28/12/2008 20:53:54

  @Σπύρος
  Αποφεύγεις τα επιχειρήματα και διαστρεβλώνεις πράγματα που έχουν γραφεί μερικές αράδες πιο πάνω.
  Έγραψα: "είτε πολιτικά ανώριμος, ή κλέφτης και περάσιτο". Τα περί ρατσισμού στον Σόρος.
  Η συζήτηση είχε κλείσει ήδη σε προηγούμενο ποστ, χωρίς να φέρεις εντεπιχειρήματα σε άρθρα του Spiegel που παράθεσα.
  Η εμμονή σου δείχνει ότι αυτός που έχει πρόβλημα είσαι εσύ.
  Όσο αφορά το σοβαρότερο θέμα, εκτός από τη σφαγή, υπάρχουν και οι σφαγείς. Επαναλαμβάνω: Δίπλα στο χασαπιό του Ισραήλ ενέχονται και οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Αγγλίας.

 23. Νίκος avatar
  Νίκος 28/12/2008 21:00:12

  Σπυρο και Μποτιλια, οσο τα ΜΜΕ των "δυτικων", συμπεριλαμβανομεων και των ΗΠΑ φυσικα οπου επικρατει ο σιωνιστικος φασισμος, ειναι ελεγχομενα, τιποτε δεν θα γινει. Αν μη τι αλλο, θα χυσουν κροκοδειλια και θα συνεχισουν τις ιδιες γενοκρονικες πολιτικες τους. απλα.
  και στην ελλαδα τα παπαγαλακια τους θα υπερθεματιζουν, σαν τον αξεχαστο τον Αρτεμη Ματσα στα εξαιρετικα εργα που επαιζε τον συνεργατη των Ναζι.

 24. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 28/12/2008 21:07:00

  @Nίκος
  Η συζήτηση αφορά τη σχέση Χαμάς, Αδελφών Μουσουλμάνων και τις Αγγλοσαξονικές μυστικές υπηρεσίες. Διεξάχθηκε - και από τη μεριά μου έκλεισε - σε προηγούμενο ποστ, που αφορούσε τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα.

 25. Σπύρος avatar
  Σπύρος 28/12/2008 21:26:29

  Καλά είναι βέβαιο πώς θά αρχίσει η λάσπη κατά της Χαμάς και θα αθωωθεί ο συνομιλητής τής Κοντολίζας ο διεφθαρμένος Αμπάς...
  Ολα τάχουμε ζήσει στην Ελλάδα...

  Τελικά να δούμε τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν ορισμένοι που εξισώνουν θύτες και θύματα...
  Θα σκάσουν μύτη και άλλοι γραφιάδες που όπως και στούς βομβαρδισμούς τής Γιουγκοσλαβίας έτσι και τώρα θα πουλήσουν υπηρεσίες στούς Καλούς Συμμάχους...

 26. Σπύρος avatar
  Σπύρος 28/12/2008 21:27:40

  300 νεκροί και το παρατηρούν ορισμένοι μέ ΄Λογική΄.

 27. Xase avatar
  Xase 28/12/2008 21:29:17

  Δεν καταλαβαινω και πολλα απο τους καυγαδες εδω μεσα, αλλα σε ενα τραπεζι ποκερ παντα κερδιζει αυτος που εχει το καλυτερο φυλλο. Και το καλυτερο φυλλο το εχουν παντα οι Αμερικανοι με τους φιλους τους τους Εβραιους. Το καλυτερο φυλλο εκτος αλλων ειναι και το μανυ, οι μονετες, τα φραγκα δηλ. με τα οποια μπορουν να λαδωσουν ειτε τον Αμπας ειτε την Χαμας. Χωρια που παιζει στο τραπεζι και ο Ρωσσος.Στο τελος θα μεινουν οι δικοι μας καυγαδες και οπως γινεται και στα εργα θα κερδισει ο ...καλος. Θεος,σχωρεσει τους νεκρους, οι περισσοτεροι δεν εφταιγαν σε τιποτα, και ειρηνη ειμιν.

 28. Σπύρος avatar
  Σπύρος 28/12/2008 21:30:52

  Οσο γιά τά όσα λένε οι Αιγύπτιοι βρίθουν αξιοπιστίας....
  Φανατικοί υποστηρικτές τών Παλαιστινίων οι τύποι...
  Βάλτε και τίς ΄αντικειμενικές΄δηλώσεις τού ΄Αντώναρου΄τού Μπούς να δέσει το γλυκό.

 29. Αγγελική avatar
  Αγγελική 28/12/2008 21:48:41

  Δεν υπάρχει PLO πια. Φατάχ λέγεται ρε παιδιά

 30. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 28/12/2008 21:56:07

  Γενική παρατήρηση αν και χιλιοειπωμένη: Κάποιοι ισραηλινοί «εγκέφαλοι» αλλά και εβραίοι σε θέσεις κλειδιά του κοινωνικοπολιτικού ιστού, θυμίζουν πράγματι όπως επισημάνθηκε σε σχόλιο, άνθρωπο που γίνεται χειρότερος βασανιστής από τους προηγούμενους βασανιστές του (αιγυπτίους, βαβυλώνιους, ευρωπαίους κατα τον μεσαίωνα, ναζί το ‘40). Κράτος τους φτιάξαμε, οπλοστάσιο που θα ζήλευε και ο Ράμπο τους δώσαμε, ταινίες για το ολοκαύτωμα έχουν γεμίσει κινηματογράφους και τηλεοράσεις τις τελευταίες δυο δεκαετίες, αλλά κάπου να μπει μια τελεία όμως. Επίσης οι αδικαιολόγητοι τραμπουκισμοί τους δεν έχουν να κάνουν μόνο με χρήση πυρομαχικών. Ο τρόπος που ανοιγοκλείνουν τις κάνουλες νερού ταλαιπωρεί και αδικεί χιλιάδες παλαιστινίους που εξοργισμένοι από αυτό αλλά και χίλια δυο άλλα που γεμίζουν εγκυκλοπαίδεια, καταφεύγουν σε επιθέσεις αυτοκτονίας και εκτοξεύσεις ρουκετών από ταράτσες. Βέβαια είναι εξίσου σημαντικό να μη φτάνουμε και στο σημείο να συστρατευόμαστε αντιλήψεις οι οποίες θέλουν το κράτος του Ισραήλ να μην υφίσταται καν. Αυτό είναι το άλλο άκρο.

 31. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/12/2008 22:21:31

  "Ποιοι είναι οι στόχοι του Ισραήλ"

  ...απλά δείχνουν στον αυριανό ένοικο του Λευκού Οίκου και υπενθυμίζουν στους γείτονες, ποιος είναι το αφεντικό στην περιοχή.
  Μια απλή υπενθύμιση, που άφησε πίσω 200 νεκρούς.

 32. www.politonsymaxia.gr avatar
  www.politonsymaxia.gr 29/12/2008 01:50:54

  GAZA KILLING 225 AND ARAB LEADERS SILENCE
  425 views
  Kumail12

 33. Allos Enas avatar
  Allos Enas 29/12/2008 01:52:12

  Νομίζω ότι το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ έχει χάσει το δικαίωμα υπαρξης προ πολλού. Ενα απίστευτο μεσσιανικό μόρφωμα με έναν πληθυσμο απόλυτα εξαχρειωμένο, κίνδυνος για όλη την ανθρωπότητα. Εαν η άθλια και υποκριτική Δύση δεν πάρει μέτρα να τους συνετίσει, θα υποστούν μεγάλη καταστροφή και πιθανότατα και εμείς οι υπόλοιποι μαζί τους.

 34. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 29/12/2008 02:08:34

  ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 4.00 μμ

  Καταγγέλουμε τους βάρβαρους βομβαρδισμούς του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, στη χειρότερη μέχρι σήμερα επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, με πάνω από 300 νεκρούς και 700 τραυματίες, στην πλειοψηφία τους αμάχους, γυναίκες και παιδιά.

  Μετά την αποτυχημένη εισβολή του στον Λίβανο πριν από δύο χρόνια και την ταπεινωτική ήττα του από τις δυνάμεις της Αντίστασης, το Ισραήλ προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς -αυτή τη φορά εναντίον του Παλαιστινικού λαού και της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησής του της Χαμάς- και να αποδείξει ότι εξακολουθεί να είναι το πιστό και δυνατό μαντρόσκυλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

  Όμως οι σφαγές και οι θηριωδίες των σιωνιστών δεν πρόκειται να σταματήσουν την Αντίσταση ούτε στην Γάζα, ούτε στη Δυτική Όχθη, ούτε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Αντίθετα, δυναμώνουν τις φωνές για μια τρίτη Ιντιφάντα ενάντια στο Ισραήλ, ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που χάνει τον πόλεμο στο Ιράκ, ενάντια στα διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα -όπως του δικτάτορα Μουμπάρακ στην Αίγυπτο- που συναινούν σ’ αυτά τα εγκλήματα και διατηρούν το εμπάργκο και τον αποκλεισμό της Γάζας.

  Οι σφαγές και το ματοκύλισμα στη Γάζα από τους πυραύλους του Ισραηλινού στρατού κατοχής είναι ένα έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης με την στήριξη των ΗΠΑ του Μπαράκ Ομπάμα και της Ε.Ε. Συνένοχη είναι και η κυβέρνηση Καραμανλή που συνεργάζεται με τους σφαγείς συστηματικά, δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση των Παλαιστίνιων στη Γάζα ενώ στηρίζει τον αποκλεισμό της που κοστίζει τις ζωές σε χιλιάδες Παλαιστινίους, γυναίκες και μικρά παιδιά.


  Κάτω τα χέρια από τη Γάζα
  Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  Να κλείσει η Πρεσβεία των σιωνιστών
  – όχι σχέσεις με το Ισραήλ

  Τηλ επικοινωνίας:
  Γιάννης Σηφακάκης
  6946 093043
  Ναίμ Ελ Γαντούρ
  6972 008214
  Γιώργος Αναστόπουλος
  6944595100

 35. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/12/2008 08:59:41

  ΤΟ δικαιωμα του το Ισραήλ να υπάρχει δεν του το έδωσε κανένας αλλα το κατέκτησε μόνο του δια των όπλων.
  Ούτε μπορεί κανείς να το αφαιρέσει γιατί θα αντιμετωπίσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο.
  Καλές είναι οι διαδηλώσεις έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ αλλά να ξέρουν οι διαδηλωτές ότι εάν επιχειρήσουν να κάνουν "κατάληψη" όπως είναι της μόδας στην Ελλάδα τώρα θα πυροβοληθούν από τους φρουρούς.
  Υπενθυμίζω ότι μετά τη σύλληψη Οτσαλάν οι Κούρδοι κατέλαβαν δεκάδες ελληνικά προξενεία και πρεσβείες στο εξωτερικό χωρίς αντίσταση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.Μερικοί προσπάθησαν να καταλάβουν και μία ισραηλινή πρεσβεία αλλά οι φρουροί πυροβολησαν και σκότωσαν τρεις.

 36. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 29/12/2008 11:33:55

  @ψυχραιμια
  Και ο Χίτλερ είχε υπερόπλα και έφτειαχνε και άλλα. Η ιστορία τον πέταξε στον σκουπιδοντενεκέ.
  Η μόνη δύναμη που διαθέτει το Ισραήλ είναι ότι οι αντιδράσεις εναντίον του ελέγχονται.
  Όταν οι λαοί ξεσηκωθούν έξω από τον έλεγχο του Σόρος, των ΜΚΟ, της Ισλαμικής Αδελφότητας, της CIA και της GRU οι μέρες του φασισμού θα είναι μετρημένες.

 37. KaryID avatar
  KaryID 29/12/2008 11:38:58

  Το κράτος αυτό χρήζει ψυχανάλυσης. Είναι case study για διατριβή. Διακατέχονται από ψύχωση και από μανία καταδίωξης. Θεωρούν ότι "καταδιώκονται" συνεχώς και καταδιώκουν και αυτοί με τη σειρά τους.
  Διαπράττουν όσα διαπράττουν με το άλλοθι και "στο όνομα του ολοκαυτώματος". Εμείς στην ιστορία μας υπέστημεν τα πάνδεινα από διάφορους κατακτητές αλλά δεν διακατεχόμαστε από αυτή τη μανία. Είμαστε πολύ πιο cool και πολύ πιο πολιτισμένοι, ανοιχτοί, φιλόξενοι και χαλαροί. Χαιρόμαστε τη ζωή.
  Από την άλλη το πρόβλημα των Αράβων είναι ότι είναι πολυδιασπασμένοι.

 38. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/12/2008 11:52:10

  @ Μποτιλια
  Ο Χίτλερ απέτυχε γιατί εισέβαλε στο μισό κόσμο.
  Το Ισραήλ επιθυμεί να κατέχει ένα έδαφος εκτάσεως όσο η μιση Ελλάδα.Αυτό σημαίνει ότι κανένας άλλος από τους άμεσα θιγόμενους δεν έχει κίνητρο να επιτεθεί εναντίον του.Βέβαια οι θιγόμενοι έστω και εθνικοθρησκευτικά είναι όλοι οι Αραβες που απλώνονται από τον Ατλαντικό ως τον Ινδικό και κάθονται πάνω από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου εξ ου και έχουν ανεξάντλητες εφεδρείες.
  Ο υπόλοιπος κόσμος όμως δεν έχει λόγο να ρισκάρει πόλεμο.

 39. KaryID avatar
  KaryID 29/12/2008 11:56:19

  Το κράτος αυτό έχει ιδρύσει ιδρύματα σε όλες τις χώρες του κόσμου, και στην Ελλάδα, τα οποία σκοπό έχουν να καταπολεμούν τον "αντισημιτισμό". Συντάσσει τακτικές εκθέσεις για την "υστέρηση" των διαφόρων χωρών και την "μη πρόοδο" που σημειώνουν στο θέμα αυτό.
  Μα το ίδιο αυτό κράτος δεν είναι που με τις πράξεις του κάθε τρεις και λίγο φροντίζει να υπενθυμίζει σε όλη την ανθρωπότητα αυτά που θα ήθελε να ξεχάσουμε;

 40. Provocator. avatar
  Provocator. 29/12/2008 12:14:41

  Οι μονοι που θα μπορουσαν κατι να κανουν ,δε μπορεσαν,τοτε που μπορουσαν.
  Τωρα,μετα το ολοκαυτωμα,δε μπορουν πια.
  You know...

 41. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 29/12/2008 12:22:53

  Δεν είναι τυχαίο ότι οι εβραίοι εκδιώχτηκαν απο πολλούς ηγέτες, διαφορετικών κοινωνικοπολιτικών και θρησκευτικών αντιλήψεων και σε διάφορες ιστορικές εποχές.Είναι ένας ικανότατος προικισμένος λαός, αλλά δυστυχώς το αλυτρωτικό ρεύμα του σιωνισμού, που διαπερνά ολόκληρο το έθνος τους, τους μετατρέπει σε κίνδυνο για τους υπόλοιπους λαούς που έρχονται σε επαφή μαζί τους.
  Οφείλουμε να ξεχωρίσουμε απο την μεγάλη μάζα, τους ελάχιστους φωτισμένους διανοούμενους και μη,προοδευτικούς, κομμουνιστές ισραηλινούς, που με τη στάση τους, μέσα στο στόμα του λύκου, αντιδρούν στο φασισμό της χώρας τους.
  Πραγματικά διαμάντια, το "άλας της γής".

 42. Σπύρος avatar
  Σπύρος 29/12/2008 12:24:24

  Τουλάχιστον ας μήν μπερδεύεται το Κράτος τού Ισραήλ μέ τούς ανά τον κόσμο Εβραίους..
  Και ας μήν μετατρέπεται η αντισιωνιστική κριτική σέ αντιεβραϊκό παραλήρημα γιατί ο δρόμος πού ακολουθείται είναι επικίνδυνος.Λίγο θέλει να γραφτούν αθλιότητες γιά φούρνους εδώ μέσα.
  Επίσης και στο Ισραήλ υπάρχουν άνθρωποι πού διαφωνούν μέ την κυρίαρχη πολιτική.Και είναι πολλοί.
  Και όποιος πιστεύει πώς η εξαφάνιση τού Ισραήλ θα λύσει το πρόβλημα, στην ουσία συνδράμει στήν πλήρη εξαφάνιση τών Παλαιστινίων..
  Ο Πολιτισμός οι Τέχνες και οι Επιστήμες οφείλουν πολλά σε διακεκριμένους Εβραίους ανά τον Κόσμο..
  Πολύ εύκολα γράφονται αθλιότητες γιά τις ΄τελικές λύσεις΄........................

 43. KaryID avatar
  KaryID 29/12/2008 12:44:37

  Είναι πράγματι να απορεί κανείς γιατί συστηματικά στην ιστορία τους έχουν περιέλθει στη θέση του αποδιοπομπαίου τράγου.
  Είχα δει ένα θαυμάσιο ντοκιμαντέρ σε σειρές, στο κανάλι της Βουλής, για το πως ξεκίνησαν οι διωγμοί τους τον 20ο αιώνα, όπου πρώτοι οι Άγγλοι άρχισαν να τους εκδιώχνουν προς την ηπειρωτική Ευρώπη, με τα γνωστά αποτελέσματα του Β'ΠΠ.
  Μετά το ντοκιμαντέρ περιέγραφε την εγκατάστασή τους στα εδάφη της Παλαιστίνης, με συνέπεια τη δημιουργία του Παλαιστινιακού ζητήματος και τα όσα ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

 44. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 29/12/2008 12:48:40

  Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και είμαι αλληλέγγειος με τα οράματα και τις ελπίδες των προοδευτικών Ισραηλινών, όπως αυτοί που συγκρότησαν την κίνηση "Peace Now". Αμφισβητώ όμως τις επιλογές του Ισραήλ ως κράτος, που καθορίζονται από εξτρεμιστικό θρησκευτικό φονταμενταλισμό, την καβαλά, που επιβάλει αντίληψη περιούσιου λαού, και που οφείλει να επιβληθεί επί όλων των άλλων λαών. Το Ταλμούδ παρουσιάζει τους μη εβραίους κατά το θρήσκευμα ως ζώα. Η παγκόσμια επικράτηση του εβραϊκού λόμπυ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κατεστημένο (Ρότσιλντ, Μοργκαν, Ρόκφελλερ κ.α.) καθώς και στα μαζικά μέσα δημιουργεί σε αυτά τα κυκλώματα το αίσθημα της υπερβολικής υπεροχής έναντι όλων των άλλων, μέχρι και του σιωνιστικού οράματος επιβολής "παγκόσμιου ηγεμώνος εξ αίματος Σιών".
  Η ρατσιστική θεωρία που χαρακτηρίζει τον θρησκευτικό φανατισμό, που ριθμίζει τις τύχες του Ισραήλ, είναι πανομοιότυπη με αυτή των Εθνικοσοσιαλιστών. Η ομοιότης είναι σαφώς ποιοτική και επεκτείνεται και στη σφαίρα της παγκόσμιας ηγεμονίας, διότι τα ραβινάτα δεν προσβλέπουν μεσιανικά στην Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα μόνο του Ισραήλ, αλλά ως παγκόσμια πρωτεύουσα. Αλλά και το τάγμα της Αγίας Θούλης από το οποίο βγήκαν οι Εθνικοσοσιαλιστές είχε ως μυστική διδασκαλία την Καβαλά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πνευματικός πατέρας του Χίτλερ Lanns von Liebensfels είχε ως πρότυπο τους Ναΐτες Ιππότες και τον "Ιππότη Εκδικητή της Ιερουσαλήμ". Αφίσσες του Χίτλερ που είχαν κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή, τον παρουσίαζαν με περιβολή του "Ιππότου Εκδικητού της Ιερουσαλήμ". Φανατικοί Εβραίοι Καβαλιστές ανήκαν στο άμεσο επιτελείο του, όπως ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ κ.α.
  Αυτό που απαιτώ, είναι να αφαιθούν οι λαοί της περιοχής, Εβραίοι, Ιουδαίοι και Παλαιστήνιοι χωρίς ξένες επεμβασεις και αναμόχλευση πολιτικού μίσους, να ριθμίσουν τις τύχες τους, με γνώμωνα την ειρήνη και το αμοιβαίο όφελος.
  Δεν είναι τυχαίο ότι η σπουδαία Σιωνίστρια Άνα Χάρεντ, όπως και άλλοι, εγκατέληψε το Ισραήλ, λίγο μετά αφ΄ότου είδε την πορεία που αυτό ακολούθησε.
  Είχα το σθένος να καταγγείλω ταυτόχρονα με το σιωνιστικό λόμπυ και την επέμβαση της Ισλαμικής Αδελφότητας μέσω της Χαμάς στο Παλαιστηνιακό, που στοχεύει στην καλλιέργεια μίσους και χάους, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα να δεχθώ σφοδρές επιθέσεις εχθές σε αυτή τη σελίδα.
  Δεν θα πάψω όμως ποτέ να πιστεύω στο κίνημα της Ειρήνης, στην καταδίκη του μιλιταρισμού, να τίθεμαι ενάντια στην καλλιέργεια φανατικών ψυχώσεων και αδιαλαξίας, που προσβλέπει σε ολοκληρωτική φυσική εξόντωση του αντιπάλου.
  Αγωνιζόμαστε να καταθέσουμε μαρτυρία πνεύματος, ως μοναδικού μέσου για την απελευθέρωση της ανθρωπότητος.

 45. τιμωρός avatar
  τιμωρός 29/12/2008 14:36:06

  @39 ψυχραιμία.
  Η άποψη ότι το Ισραήλ διεκδικεί έκταση όσο η μισή Ελλάδα είναι φαντάζομαι εκ παραδρομής.
  Διότι αν το εννοείς, τότε αλλάζεις τις παραμέτρους και την ουσία του μεσανατολικού προβλήματος.

 46. none avatar
  none 29/12/2008 14:38:24

  ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ
  τελικά ακολουθούνται κατά γράμμα;

 47. Xase avatar
  Xase 29/12/2008 15:17:30

  @ Ψυχραιμια

  Και σε αλλο σχολιο εχεις τονισει οτι το Ισραηλ εχει μια καλοκουρντισμενη πολεμικη μηχανη (μαλιστα εγραφες και για πυρηνικα και πυραυλους Ιεριχω). Αυτο δεν σημαινει ομως οτι οι αλλοι θα κανουν παντα πισω επειδη καποιος ειναι καλυτερα οπλισμενος και βαραει με την πρωτη ευκαιρια στο ψαχνο. Δες τι παθαινουν οι ΗΠΑ στο ΙΡΑΚ και μην μου πεις πως ειναι σε αλλο κρατος. Η πολεμικη τους μηχανη ειναι η πλεον εξελιγμενη στον κοσμο. Και μην ξεχνας τι επαθαν οι Ισραελις στον Λιβανο. Ολα ειναι σχετικα και υπαρχει εξαρτησις και απο αλλου.Ο ανταρτοπολεμος ειναι πολλες φορες πιο αποτελεσματικος. Το να περιμενουμε φυσικα να κοπασει η καταιγιδα και να παμε μετα με τον νικητη δεν ειναι και η καλυτερη και η ηθικοτερη ιδεα. Ολοι πρεπει να καταδικασουμε τους εγκληματιες απο οπου και αν προερχονται.

 48. Σπύρος avatar
  Σπύρος 29/12/2008 15:28:07

  45@
  Πουθενά δέν πείθεις γιά τόν ΄χαφιεδισμό΄τής Χαμάς.
  Η τουλάχιστον δέν φαίνεται στην Χαμάς να υπάρχουν περισσότεροι μέ αλλότρια συμφέροντα απ΄ όσο στά άλλα Παλιστινιακά παρακλάδια και φατρίες(βλέπε Φατάχ).
  Δυστυχώς η απελπισία και η πείνα φέρνουν εμφύλιους και φρούδες ελπίδες..
  Επιπλέον ο πρώτος ενικός εν είδει διαγγέλματος σέ blog δέν συνάδει...Και τά περί σθένους τών καταγγελιών ,έ δεν έγινε και τίποτα...
  Σε διαδικτυακό χώρο γράφουμε όλοι μας ,δέν απυθυνόμαστε στούς΄Λαούς τού Κόσμου΄.
  Τέλος :To νά προσδίδεται στούς Εβραίους γενικώς και στό Λόμπυ τους μιά ΄Μυθική Δύναμη΄ έχει διττή σημασία(κατά την γνώμη μου επικίνδυνη άμφω).
  Eίτε τούς ρίχνουμε όλες τίς ευθύνες γιά τά δεινά τού Κόσμου,μέ αποτέλεσμα να μιλούν κάποιοι γιά ΄τελικές λύσεις΄,γεγονός πού είναι πολιτικά άθλιο και απαράδεκτο,είτε επικυρώνουμε την Παντοδυναμία τους και τούς θεωρούμε αήττητους.
  Και οι δυό εκδοχές είναι εξωπραγματικές....
  Οποιος ερμηνεύει τον Κόσμο μόνον συνωμοσιολογικά,θερίζει Θύελλες...............

 49. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 29/12/2008 15:30:20

  @none
  Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει.

 50. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 29/12/2008 16:33:13

  @Σπύρος
  Δεν υποστήριξα ποτέ τη Φατάχ. Ότι είναι διαβρωμένη είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Δυστυχώς οι δυνάμεις που θέλουν να εκπροσωπούν τους Παλαιστίνιους, χρησιμοποιούν την πείνα και την εξαθλίωση του λαού αυτού για να αυξάνουν την επιρροή τους. Αυτό όμως υπογραμμίζει τα αδιέξοδα που έχουν οικοδομηθεί και αυτά δείχνουν ότι δεν επαρκεί να καταπιέζεται και να μακελεύεται ένας λαός, για να μπορέσει αναδείξει επαναστατικές δυνάμεις.
  Για συνωμοσιολογία δεν μπορούμε να συζητήσουμε γενικά. Υπάρχουν συνωμοσιολόγοι πιο βαρβάτοι από εμένα (όπως π.χ. ο Χρήστος Μόρφος) και εάν θέλεις να τους αντιπαρατεθείς έχουν ιστοσελίδα.
  Κατά τα άλλα δεν ισχυρίστηκα ότι χάλασε τίποτε. Εκτιμώ τους σχολιογράφους από τη συνολική τους παρουσία και αυτό ισχύει απέναντι στο πρόσωπό σου, γιατί κανόνα με τα σχόλια σου συμφωνώ. Δέχομαι κάλιστα κάποιος να έχει άλλη άποψη από εμένα και να επιμένει. Τίποτε πιο φυσιολογικό και αξιοσέβαστο. Εσύ όμως είσαι αυτός που έγραψε αναφορικά με εκείνο το τσόκαρο που φώναζε εχθές, ότι είμαι χαφιές της Μοσάντ, εφτυχώς που υπάρχει, για να μην τρελλαθείς. Και μια παροιμία λέει φίλε: "Δείξε μου το φίλο σου...".

 51. Σπύρος avatar
  Σπύρος 29/12/2008 16:50:46

  Μποτίλια
  Οταν απαξιώνεις γενικώς τήν Χαμάς θα έχεις και αντιδράσεις.
  Κανένα κίνημα δέν κινείται ολοκληρωτικά από αόρατα σκοινάκια.
  Τα κινήματα ή τά Κομματα είναι πολύμορφοι οργανισμοί με ΄εσωτερική ζωή΄...
  Και μέσα τους συμπεριλαμβάνονται ποικιλίες ανθρώπων και δυνάμεων.
  Εξ ού και η διαφωνία μου γιά τό ΄παντοδύναμο'Εβραϊκό Λόμπυ γενικώς.
  Στο Ισραήλ υπάρχουν και εφημερίδες σαν τήν Χααρέτζ και άνθρωποι σάν τον Μαέστρο τον Μπαρενμπόϊμ πού κάνουν ότι μπορούν γιά να συμβιώσουν ειρηνικά...

 52. Σπύρος avatar
  Σπύρος 29/12/2008 16:51:33

  Και βέβαια πολλοί Διανοούμενοι πού αμφισβητούν τά Περί ΄Περιούσιου Λαού΄.

 53. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 29/12/2008 17:16:46

  Δεν απαξιώνω τη χαμάς γενικώς. Γιατί να απαξιώσω ανθρώπους που σαν αποφασισμένοι μαχητές υπερασπίζονται τον λαό τους; Σε όλα τα λαϊκά κινήματα η βάση είναι κατά κανόνα άνθρωποι που διαπνέονται από ιδανικά και αίσθημα αυτοθυσίας.
  Αναφέρθηκα σε πρακτικές, πριν από όλα των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Δεν αμφισβητώ ότι ακόμη και όλη η ηγεσία της Χαμάς μπορεί να είναι καθαρή. Αρκετά μέλη αυτής της ηγεσίας σπούδασαν όμως ιατρική στην Αίγυπτο, γιατί η Χαμάς εμφανίσθηκε και λειτούργησε στην δεκαετία του '70 ως φιλανθρωπική οργάνωση με πλούσιο έργο.
  Τρία πράγματα όμως δεν επιδέχονται τεκμηριωμένη αμφισβήτηση: Το πρώτο είναι ότι το ιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου του Καΐρου είναι ορμητήριο της Ισλαμικής Αδελφότητας. Το δεύτερο είναι ότι η Ισλαμική Αδελφότητα είναι πρωτογενώς μια Χιτλερική Οργάνωση, που επάνδρωσε την αραβική ταξιαρχία των Βάφεν ες ες και πέρασε στο έλλεγχο της Ιντέλιτζενς και της ΣΙΑ στη συνέχεια. Η τράπεζα Αλ Τακβρ (Δύναμις του Θεού) που ίδρυσε ο αρχηγός της Οντέσσα Φρανσουά Μποντουάρ στην Ελβετία, που φυγάδευσε στελέχη των Ναζί στην Αργεντινή χρηματοδότησε με 30.000.000 δολ. το 1977 τη Χαμάς, ανοιχτά και βάσει αποδείξεων.
  Το τρίτο είναι ότι το Ισραήλ πριμοδότησε την ανάπτυξη της Χαμάς σε βάρος της Φατάχ.
  Κατά τα άλλα κατανοώ πλήρως την προαίρεση σου να υποστηρίξεις τη Χαμάς, ειδικά σε φάση μεκελιού σε βάρος των Παλαιστινίων. Δεν σου απόδωσα καμιά κακή πρόθεση, έστω και εάν επιστράτευσες σκληρά επιχειρήματα, τα οποία κατά κανόνα δεν τεκμηριώθηκαν. Αυτό αποτελεί όμως αποδεκτό δικαίωμα στα πλαίσια μιας συζήτησης.
  Επειδή όπως ανάφερα, η αξιόλογηση των σχολιαστών από τη μεριά μου δεν συμβαίνει ευκαιριακά, δεν έπαψα να συμπαθώ την προσφορά σου στο διάλογο.

 54. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 29/12/2008 22:41:55

  “..Λέει στην «Λιμπερασιόν» ο 82χρονος Φρανσουά Βαλ, ο πατέρας του οποίου πέθανε το 1943 στο Άουσβιτς: «Το ουσιώδες στο κείμενό μου στην ‘Λε Μοντ’ ήταν η δήλωση πως ο διωγμός των Εβραίων ήταν ένας διωγμός όπως όλοι οι άλλοι».

  Επί 35 χρόνια εκδότης (στον οίκο Seuil) και με μεγάλη επιρροή στην γαλλική διανόηση, ο Βαλ αποσύρθηκε πλήρως πριν 16 χρόνια. Βγήκε όμως από την σιωπή του πριν από μερικές βδομάδες, δημοσιεύοντας στη ‘Λε Μοντ’ ένα αυστηρό άρθρο εναντίον του παλιού του φίλου, γλωσσολόγου Ζαν- Κλοντ Μιλνέρ, ο οποίος χαρακτήρισε αντισημιτικό ένα βιβλίο του Πιέρ Μπουρντιέ και ανήγαγε τους Εβραίους σε ενσάρκωση του απόλυτου θύματος.

  .. Για τον γλωσσολόγο, οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες είναι αρνητικές έναντι των Εβραίων, επειδή είναι εμποτισμένες από έναν χριστιανικό οικουμενισμό όπου, κατά τη ρήση του Αποστόλου Παύλου, «δεν υπάρχει πια ούτε Εβραίος ούτε Έλληνας».

  Σ’ αυτό ο Φρανσουά Βαλ αντιτάσσει την εμπειρία ενός δείπνου, πριν από δύο ή τρία χρόνια: «Ήταν στο σπίτι ενός ψυχολόγου. Όλοι ήταν Εβραίοι και το θέμα ήταν η Τορά (τα βιβλία του Μωυσή, τα πέντε πρώτα της Βίβλου). Εγώ σιωπούσα». Όταν τον ρώτησαν γιατί σιωπά, ο Βαλ τελικά είπε:

  «Τι θέλετε να σας πω;
  Ε γ ώ ε ί μ α ι Έ λ λ η ν α ς».

  Δηλαδή, είμαι φιλόσοφος, όχι μελετητής του Μωσαϊκού Νόμου”,

  Γιώργος Αγγελόπουλος, Τα Νέα, 2-3-07

 55. Μάρκος avatar
  Μάρκος 29/12/2008 23:37:04

  Πολύ απλά το Ισραήλ όσο και να μας απωθεί, αποφάσισε απ` το 1949 να μην την ξαναπάθει ποτέ όπως την έπαθαν οι Εβραίοι κάποτε. Γι`αυτό και απλά δεν μασάει από κανέναν. Μακάρι νάμαστε σαν κι`αυτούς. Νά`χαμε αρ....α δηλαδή. Αλλά εμάς θα μας φάει το πλειστέσιον και οι Νικοπολίδηδες.

 56. υθ avatar
  υθ 10/01/2009 21:30:37

  δεν πρεπη να γινεται πολεμοs

 57. Ελλαs avatar
  Ελλαs 10/01/2009 21:38:19

  πρεπη να μην γινεται πολεμοs γιατι σκοτονεται πο-λληs κοσμοs !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.