#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2007 18:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι είναι οι πραγματικά χαμένοι στο ΠΑΣΟΚ;

 Κατά σειρά ιεράρχησης, οι πραγματικά χαμένοι της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ είναι οι εξής:

Πρώτος χαμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του, ο Κώστας Σημίτης. Οπαδοί, στελέχη και υπουργοί της κυβέρνησης του τον αντιμετωπίζουν περίπου ως φάντασμα, σαν να μην υπήρξε ποτέ, σαν να μην τον γνωρίζουν. Ο Παπανδρέου τον κατέδειξε ως κύριο υπεύθυνο της ήττας του 2004 και του 2007. Τον κατηγόρησε ανοικτά για καθεστωτισμό, συναλλαγή με την διαπλοκή, το έγκλημα του χρηματιστηρίου και τέλος για ανανδρία αφού δραπέτευσε από την προεδρία λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2004, παραδίδοντας του ένα μισοβουλιαγμένο καράβι. Ο Κ. Σημίτης είναι πλέον καταδικασμένος τόσο στην μνήμη των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας όσο και του Πασόκ. Ο πρωθυπουργός των επιτυχιών, της  Ολυμπιάδας, της ΟΝΕ, των υποδομών (αεροδρομίου, αττικής οδού κλπ) παραδόθηκε στην χλεύη όλων. Και το έργο το οποίο θεωρεί ότι άφησε παρακαταθήκη στο Πασόκ κατεδαφίστηκε  την Κυριακή. Το όνειρο για μια υποψηφιότητα για την προεδρία της δημοκρατίας με διακομματική συναίνεση κάηκε αφού ούτε το κόμμα του δεν πρόκειται να τον προτείνει.

Δεύτερος χαμένος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Διέπραξε ένα σοβαρό σφάλμα πιστεύοντας ότι το σοκ της ήττας στις εκλογές θα οδηγήσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ στην αγκαλιά του χωρίς, μάχη και στρατηγικό σχέδιο. Έδειξε ότι δεν γνωρίζει την ψυχολογία, φοβίες των οπαδών του κόμματος που θέλει να ηγηθεί. Διέπραξε σημαντικά λάθη και υποτίμησε την συσπείρωση όλων των άλλων γύρω από τον Παπανδρέου. Είναι σαφές ότι έχασε από ένα «ανίκανο αρχηγό» όπως τον αποκαλεί ο ίδιος και αυτό έχει πληγώσει το τερατώδες εγώ του. Παρόλα αυτά παραμένει ένας εν δυνάμει αρχηγός σε περίπτωση νέας αποτυχίας του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Είναι σαφές ότι το στελεχιακό δυναμικό του Πασόκ του έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να διαπραγματευτεί μαζί τους πριν περάσει στην ηγεσία.

Τρίτος «χαμένος», τα ΜΜΕ και ειδικά αυτά που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Απέτυχαν να κάνουν τον Βενιζέλο αρχηγό. Αυτά είναι βέβαια τα λιγότερα χαμένα γιατί θα αλλάξουν άμεσα τακτική και στρατηγική και θα στηρίξουν τον νέο αρχηγό και ο ίδιος θα ξεχάσει σιγά σιγά την πολεμική εναντίον τους, αφού χωρίς την στήριξη τους  δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Dino avatar
    Dino 14/11/2007 19:02:30

    "Πρώτος χαμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του, ο Κώστας Σημίτης."

    E αυτός πάντα ένα ΧΑΜΕΝΟΣ ήταν. Ξεκίνησε με τα Ίμια, συνέχισε με την Μαδρίτη, το Ελσίνκι, το κείμενο της Άγκυρας, τον Οτσαλάν, τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, το ΝΑΙ στην πλεκτάνη Αμάν και δεν συμμαζεύεται. Κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος και μάλιστα βγάζει και γλώσσα, διότι σήμερα δεν υπάρχει ένας Πλαστήρας μα τον κάτσει στο σκαμνί για εσχάτη εθνική προδοσία και να τον στείλει γραμμή στο Γουδί.
    Μικρός το δέμας και την ψυχή, είχε το θράσος κι έγραψε και βιβλίο, όπου φορτώνει, ο ΧΑΜΕΝΟΣ, όλες του τις αποτυχίες στους άλλους, έστω κι αν αυτοί οι άλλοι ήταν επιλογή δική του, όπως ο Λυμπέρης, που τον επανέφερε στην ενεργό υπηρεσία, αφού είχε θητεύσει στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Δικός του ήταν κι εκείνος ο υφΥπΕξ, ο Ροζάκης-Ροζενστάιν, εκείνος ο ανεκδιήγητος που φρόντισε να τον διορίσει δικαστή στο ΕΔΑΔ, απ' όπου δεν χάνει ευκαιρία να θάψει την Ελλάδα!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.