#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2010 17:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι είναι οι νέοι κυβερνήτες της ΕλλάδαςΈνας Ολλανδός, ένας Γερμανός, ένας Δανός, ένας Βέλγος και ένας Πορτογάλος αποτελούν τον σκληρό πυρήνα των ελεγκτών της τρόικας και γύρω από αυτούς ένα επιτελείο συνεργατών τους οι οποίοι στο τελευταίο ταξίδι τους μπήκαν στις λεπτομέρειες του μνημονίου.

Οι πέντε πρώτοι είναι αυτοί που διαπραγματεύτηκαν το μνημόνιο που υπογράψαμε με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι περίπου 30 εμπειρογνώμονες που τους ακολουθούν είναι οι εξεταστές των αποτελεσμάτων που έχουν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Στις επαφές που είχαν μαζί τους οι Έλληνες υπουργοί και οι επικεφαλής των φορέων που συνάντησαν διαπιστώνουν μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που είχαν συνηθίσει. Οι τεχνοκράτες της Νέας Υόρκης, των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης δεν είναι πολιτικοί ούτε σκέφτονται πολιτικά. Δεν είναι συνδικαλιστές ούτε ομόλογοί τους υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοιάζουν περισσότερο με τους περίφημους «υπαλλήλους» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχαν στριμώξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το θέμα της απογραφής, και τους αντιμετωπίζουν όλους με αυστηρότητα. Είναι λιτοί στο ντύσιμό τους και τη συμπεριφορά τους. Δεν θέλουν να γνωρίσουν το περίφημο Athens by night, ούτε τις παραλίες της Αττικής, δεν υποκύπτουν ακόμη και στο γυναικείο φλερτ που εκδηλώθηκε για έναν από τους πέντε επικεφαλής.

Και πώς να υποκύψουν ότι είναι επικεντρωμένοι σε ερωτήσεις τύπου «θέλουμε να μας διαβεβαιώσετε ότι αυτό το νομοσχέδιο που μας δείχνετε τώρα, αυτό θα είναι που θα ψηφίσετε χωρίς καμία αλλαγή» ή «πώς είναι δυνατόν να μην μπορείτε να ρίξετε τον πληθωρισμό»;

Σε άλλες επαφές τους παραδέχονται ότι ήταν πολύ συντηρητικοί ως προς τις εκτιμήσεις τους για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, αλλά αυτό έγινε εσκεμμένα όπως είπαν- «διότι φοβόμαστε εκπλήξεις και δεν τις θέλουμε».

Ο Ολλανδός, κ. Μπομπ Τραα, είναι ο απεσταλμένος του ΔΝΤ, που ανήκει στη σκληρή ομάδα των Βορειοευρωπαίων οικονομολόγων που θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός έκανε «πάρτι» με τα δανεικά των υπολοίπων. Είναι 54 ετών και πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας, ως επιτόπιος τοποτηρητής. Ηταν και επικεφαλής του ολιγομελούς κλιμακίου που μας επισκεπτόταν από την αρχή, ηγούνταν και της ομάδας των 30 ατόμων που μας ήλθαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο Δανός Πολ Τόμσεν είναι αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με μεγάλη εμπειρία στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Θεωρείται το βαρύ πυροβολικό του ΔΝΤ για τις «προβληματικές» ευρωπαϊκές χώρες και ήταν αυτός που πήρε την κατάσταση στα χέρια του όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Ο Βέλγος Σερβάζ Ντερόουζ είναι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο άνθρωπος του Ολι Ρεν στην τρόικα. Ο Βέλγος τεχνοκράτης έχει υπό την άμεση εποπτεία του τον τομέα της μακροοικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.

Ο Γερμανός Κλάουζ Μαζούχ εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς είναι στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Εξελίξεων της ΕΚΤ, επικεφαλής του τμήματος για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο τομέας των προβλέψεων είναι στις άμεσες αρμοδιότητές του, αλλά στις μελέτες του έχει ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, και με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Στην παρέα τους και ο Πορτογάλος Ζοάο Νίνιο, ήταν αυτός που σιγοντάριζε τις ερωτήσεις των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, που είχε μεγαλύτερη γνώση για την Ελλάδα από τους υπολοίπους και προσπαθούσε να διερευνήσει εάν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος ή ενστάσεις που μπορεί να το εκτρέψουν.

Οι ήρεμοι παλιοί και οι... θρασύτατοι νεαροί τεχνοκράτες

Εξαντλητικοί έλεγχοι, μοιρασμένοι ρόλοι μεταξύ των προβεβλημένων και των σκληρών τεχνοκρατών προέβλεπε το σενάριο της επίσκεψης του πολυμελούς κλιμακίου της τρόικας.

Είναι νέοι, με σπουδές στα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα πανεπιστήμια, στελέχωσαν τις χαμηλόβαθμες θέσεις του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ξαφνικά κλήθηκαν να παίξουν τον ρόλο του κακού στις συναντήσεις που είχαν με τα κυβερνητικά στελέχη. Πρόκειται για τους περίπου 30 ελεγκτές της τρόικας που την προηγούμενη εβδομάδα διενήργησαν τους εντατικούς ελέγχους σε όλους τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας. «Όπλα» τους το μνημόνιο που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, τα ελλείμματα και η κακοδιαχείριση που βρήκαν σε πολλούς φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι έρχονται σε αντιπαράθεση με τους ψυχρούς αριθμούς που γνωρίζουν και αποδέχονται. Κυρίως είναι η κυνικότητα με την οποία εκφράζουν τις? απαιτήσεις τους έναντι των «ιθαγενών», σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που υποδηλώνουν περιφρόνηση του κοινοβουλευτικού θεσμού. Μερικοί από αυτούς είναι που ρώτησαν -με όχι και τόσο κομψό τρόπο- γιατί δεν ρίχνετε τον πληθωρισμό, μερικοί από αυτούς ήταν που ζήτησαν από υπουργό διαβεβαιώσεις ότι το νομοσχέδιο που τους δείχνει δεν θα υποστεί καμιά αλλαγή στη Βουλή όταν ψηφιστεί!

κατεύθυνση παρεμβάσεων στον «Καλλικράτη», στην εξυγίανση του ΟΣΕ και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Για το τελευταίο οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς. Μέσα στο φθινόπωρο θα έχει κατατεθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με ρυθμίσεις για όλα τα «κλειστά επαγγέλματα».

Πάντως, στην έκθεση θα υπάρχουν επίσης «αστερίσκοι» για τους δημοσιονομικούς κινδύνους (ως προς τα έσοδα κυρίως), για τις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία, τις προμήθειες γενικά του Δημοσίου και τη φοροδιαφυγή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=22734960#

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/08/2010 17:16:04

  Ο ανθύπατος Μπομπ Τραα είναι ο δεύτερος από δεξιά εικονιζόμενος στη φωτογραφία (με το μπλε κοστούμι και τα ταμπά παπούτσια). Στη φάτσα μοιάζει πολύ στον Γούντυ Άλλεν, όπως φαίνεται σε μεγάλη φωτογραφία του που δημοσίευσαν χθες τα "Νέα".

  Έχετε τα γιαούρτια σας πρόχειρα, μήπως και συναντήσετε στο δρόμο κάποιον από δαύτους.

  • Jimbaran avatar
   Jimbaran @ Αυριανιστής 01/08/2010 19:52:21

   Πολύ χαίρομαι που θα πεις τον δεσπότη παναγιώτη ρε φιλε άκου γιαούρτια... αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις κοίτα να πλήρωσης τα χρωστούμενα μπαταξή και άσε τα λόγια η ελλάδα θα αλλάξει σελίδα με το καλο η με το ζόρι τέρμα στα λαμόγια και στις σαχλαμάρες που λες .

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Jimbaran 01/08/2010 21:45:05

    Είναι τόσο θλιβερά δουλοπρεπή τα γιουσουφάκια του ΔΝΤ... μα τόσο θλιβερά δουλοπρεπή...

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/08/2010 17:17:51

  Όσο για το "γυναικείο φλερτ" που βρέθηκε να εκδηλωθεί σε κάποιον, τι άλλο να πει κανείς; "Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος!"

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Αυριανιστής 01/08/2010 17:24:01

   λεμε και κανενα ανεκδοτο για να περναει η ωρα.

  • lpap avatar
   lpap @ Αυριανιστής 01/08/2010 17:30:18

   Μα με τι φτιάχνονται οι άνθρωποι αυτοί; Με μνημόνια;

  • Misha avatar
   Misha @ Αυριανιστής 01/08/2010 17:40:02

   Η νεκροφιλία είναι γνωστή παραφιλική διαταραχή, περιλαμβάνει δε τον σχετικό φετιχισμό (μνημόνια, φέρετρα, απαγχονισμένους δανειολήπτες κλπ)

 3. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 17:21:46

  Εχω μια απορια; Το Εθνος τα γραφει αυτα για ξεκαρφωμα η μηπως θελει δια της πλαγιας οδου να μας προετοιμασει για κατι αλλο ποιο χειροτερο;

  Κυρίως είναι η κυνικότητα με την οποία εκφράζουν τις? απαιτήσεις τους έναντι των «ιθαγενών», σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που υποδηλώνουν περιφρόνηση του κοινοβουλευτικού θεσμού. Μερικοί από αυτούς είναι που ρώτησαν -με όχι και τόσο κομψό τρόπο- γιατί δεν ρίχνετε τον πληθωρισμό, μερικοί από αυτούς ήταν που ζήτησαν από υπουργό διαβεβαιώσεις ότι το νομοσχέδιο που τους δείχνει δεν θα υποστεί καμιά αλλαγή στη Βουλή όταν ψηφιστεί!

  Λιγο παραξενα μου ηχουν αυτα τα λογια

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 17:38:39

   Σε κάποιο άλλο σχόλιο αναφέρθηκε ότι μία ελληνομαθής-μέλος της αντιπροσωπείας κουνούσε το δάχτυλο σε Έλληνες αξιωματούχους λέγοντας (σε άπταιστα ελληνικά φυσικά) "η χώρα σας ΠΡΕΠΕΙ να κάνει αυτό", "ΠΡΕΠΕΙ να κάνει εκείνο" κ.λπ.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Αυριανιστής 01/08/2010 17:43:13

    Το εχω διαβασει γι αυτο διατυπωνω τοιουτου ειδους μιαρες σκεψεις

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 01/08/2010 17:50:57

    Ο Νενέκος ήταν οπλαρχηγός της Αχαϊας που κιότεψε όταν μπήκε ο Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο:
    «…ωρκίσθει παρρησία ημών εις τον Μεγάλον Θεόν των Ελλήνων και είπεν, ότι επιθυμεί τον φόνον του Νενέκου, και αν τον εύρισκε πουθενά με τα ίδια του τα χέρια τον εφόνευεν, πράγμα πολύ παράξενον και πρωτάκουστον απο το στόμα του Κολοκοτρώνη να ομιλή περί φόνου, και ότι μόνος του θέλει να τον κάμη».
    Μετά από αυτή την προδοσία , ο Γέρος του Μωριά φωναξε το «τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους» καιγοντας τα σπίτια όσων συνεργάζονταν με τις κατοχικές δυνάμεις.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Αυριανιστής 01/08/2010 18:25:05

    @ Misha

    υπαρχει μια ειδοποιός διαφορα..δεν μπορουμε να καιμε σπιτια πολιτικων μας αντιπαλων,να τσεκουρονουμε οσους εχουν διαφορετικη αποψη. Ελπιζω οτι χρησιμοποεις μεταφορικα τα λογια του Γερου του Μωρια

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 01/08/2010 22:57:45

    Ρήγα, είμαι βέβαιος πως ούτε ο Γέρος του Μωρηά ήθελε να εξαναγκαστεί από τα πράγματα να πετσοκόβει τους νενέκους.
    Θυμάμαι και τον Παναγούλη να βάζει βομβα κατά του Παπαδόπουλου...
    Ασφαλώς δε διώκουμε κανέναν πολιτικό αντίπαλο.Όμως δεν ξέρω αν αυτό απαγορεύεται για τα κατοχικά στρατεύματα ή εμπίπτει στη συνταγματική πρόβλεψη περί πατριωτισμού των Ελλήνων.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 01/08/2010 23:23:38

    @ Misha

    Προσωπικά, οποιοδήποτε χτύπημα κατά των κατοχικών δυνάμεων, θα το θεωρήσω εθνικοαπελευθερωτική ενέργεια.

    Οι Φον Φούφουτοι δεν έχουν καταλάβει καλά πού έχουν έρθει. Θα το καταλάβουν όμως. Ποτέ δεν είναι αργά.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/08/2010 19:18:57

  Μετά τον εμετικό Ξανθούλη και τον ψευδονοσταλγικό λίβελλό του, τώρα πήρε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νίκος Δήμου τη σκυτάλη της προσπάθειας της συλλογικής ενοχοποίησης των Ελλήνων, κατ' εντολή των τοποτηρητών της τρόικας.

  Διαβάστε το παρακάτω και δείτε πόση κρυμμένη χολή, πόση χαιρεκακία βγάζει:

  "Από τον καιρό του σχολείου το τέλος των διακοπών ήταν πάντα μία οδυνηρή εμπειρία. Αργότερα, που οι διακοπές έγιναν οικογενειακή υποχρέωση, ήταν ακόμα επώδυνο, αλλά με στοιχεία ανακούφισης (όσο περνούσαν τα χρόνια, περισσότερα). Τώρα, όμως, έχουμε το τέλος των αιώνιων διακοπών της Ελλάδας. Πέρσι υποπτευόμασταν, αλλά δεν ξέραμε. Φέτος γνωρίζουμε καλά τι μας ήρθε και μετράμε ήδη τις απώλειες. Πρώτη απώλεια η σιγουριά για το μέλλον. Ήδη, φέτος οι περισσότεροι κάνουμε στενόχωρες διακοπές. Πιο μικρή απόσταση, πιο φτηνό κατάλυμα, λιγότερες μέρες. Του χρόνου; Άραγε θα κάνουμε διακοπές, έστω και πιο περιορισμένες;

  Μαζί με την Ελλάδα έχουμε όλοι χρεοκοπήσει. Και οι χρεοκοπημένοι δεν δικαιούνται διακοπές, ούτε πολλές-πολλές απολαύσεις. Ας χαρούμε, λοιπόν, τις φετινές ως τις τελευταίες διακοπές μία χώρας που ως τώρα έμοιαζε να παραθερίζει όλο τον χρόνο.

  Γιατί εκεί ήταν το πρόβλημα. Είχαμε αναγάγει την καλοπέραση, την άνεση, τη χαλάρωση σε πρωταρχικό σκοπό της ζωής. Υπήρχαν, βέβαια, και τα λίγα θύματα που σκοτώνονταν στη δουλειά για να προχωράει το κατάστημα. (Στην Ελλάδα όλα είναι του ύψους ή του βάθους: ή κάτεργο ή ραστώνη). Για τους περισσότερους, όμως, βασική απασχόληση ήταν η εξεύρεση χρημάτων με τον μικρότερο δυνατό κόπο και η μεγιστοποίηση της καλοπέρασης. Όπως λέει η θεία Άγκελα, εκεί που ο δυτικοευρωπαίος έχει ως στόχο του την παραγωγή, την αξιοποίηση, τη δημιουργία, ο Έλληνας έχει το αραλίκι ποιότητας. Αλήθεια, δεν της είπαν οι συμπατριώτες της πως ο τόπος αυτός είναι φτιαγμένος για μόνιμες διακοπές;

  Τέρμα τα πάντα. Οι διακοπές διαρκείας όλων των μονίμως απόντων συμβασιούχων, συμβούλων (π.χ. της ΕΡΤ) των άφαντων, αργόσχολων ή ημιαπασχολούμενων τελείωσαν. Οι μαϊμού και πρόωρες συντάξεις, οι επιδοτήσεις, οι δέκατοι τρίτοι, τέταρτοι (αύριο: πέμπτοι και έκτοι) μισθοί, τα επιδόματα, οι αργομισθίες, οι διπλομισθίες, τα δώρα, οι μίζες, τα «μαύρα», τα τυχερά, εξαφανίζονται. Οι βαρέως και ανθυγιεινώς εργαζόμενοι (κακώς τόσο λίγοι: όλα τα επαγγέλματα είναι βαριά και βλάπτουν - γενικώς, η δουλειά είναι ανθυγιεινή) περιορίζονται και αυτοί. Τα τριήμερα που γίνονταν εβδομαδιαίες κοπάνες, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα όπου όλοι έλειπαν για δεκαπενθήμερο, οι άδειες από τη σημαία και οι τεράστιες αναρρωτικές (οι περισσότεροι εξαντλούσαν το νόμιμο όριο), όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

  Οι Αιώνιες Ελληνικές Διακοπές τελείωσαν. Απολαύστε το τελευταίο, ίσως, ανέμελο καλοκαίρι (ακόμα δεν μας έχουν έρθει όλες οι επιπτώσεις) και ετοιμαστείτε για ένα δύσκολο φθινόπωρο.

  Να περάσετε (όσο γίνεται) καλύτερα!"

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 01/08/2010 19:22:43

   (Ξέχασα να αναφέρω την πηγή: είναι το free press "περιοδικό" LIFO, όπου ο εν λόγω δεδηλωμένος μισέλληνας διατηρεί μόνιμη στήλη.)

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Αυριανιστής 01/08/2010 19:50:27

   πτωχευσε και αυτος;
   τι διαολο ολοι λαμογια και τεμπεληδες ειναι σε αυτη τη χωρα;
   σαν τους τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας ; (δεκαετια 80)
   θου κυριε φυλακη τω στοματι μου

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 01/08/2010 19:53:35

    Έφαγαν τον άμπακα επί αχαμνού λογιστάκου όλοι αυτοί οι "διανοούμενοι", επόμενο είναι λοιπόν τώρα όχι μόνο να κάνουν τουμπεκί για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, αλλά και να πλειοδοτούν σε ευρωλιγουρισμό.

  • Misha avatar
   Misha @ Αυριανιστής 01/08/2010 21:20:06

   Δε μπορώ , θα το πω για τον Δήμου.
   Έχει γράψει ένα κείμενο όπου αναδεικνύει όλη τη σαπίλα που του κατατρωει τα σωθικά, αναφερόμενος στον εαυτό του και τα γηρατειά.
   Λέει εκει πως λυσσαει όσο βλέπει το τέλος να πλησιάζει , πως φθονεί τους νέους που έχουν περισσότερο χρόνο μπροστά τους.
   Τωρα βλέπω αυτή την κερασφόρο οχιά με τη διχαλωτή γλώσσα να επιχαίρει που «μας έβαλαν στη θέση μας», προφανώς επειδή δεν πεισθήκαμε από μόνοι μας στην επιχειρηματολογία της Δράσης του Μάνου, όπου ανήκει και ο Δήμου.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 01/08/2010 21:49:28

    Έτσι είναι οι ευρωλιγούρηδες νεοφιλελεύθεροι, δήθεν "καταξιωμένοι". Μόνο χολή μπορούν πια να χύσουν, και αυτό κάνουν.

   • Stel avatar
    Stel @ Misha 01/08/2010 22:29:37

    Μισα(ρε) στο σχόλιό σου για τον Δήμου, ταιριάζει το ρητό "έκανε η μύγα κόλο και έχεσε τον κόσμο όλο"

 5. Έλληνας avatar
  Έλληνας 01/08/2010 19:19:00

  Εκείνος στα αριστερά τι ντύθηκε? Θερμόμετρο?

 6. Αλκίνοος avatar
  Αλκίνοος 01/08/2010 19:43:20

  Αυτο που σιγουρα δεν τελειωνει ποτε ειναι το κομπλεξ και η βλακεια των ψευτοδιανοουμενων.

 7. ανέκδοτο avatar
  ανέκδοτο 01/08/2010 20:15:51

  " Ένας Ολλανδός, ένας Γερμανός, ένας Δανός, ένας Βέλγος και ένας Πορτογάλος "....και ένας (κακόμοιρος) Έλληνας
  Σαν ανέκδοτο ακούγετε.... και όμως είναι η Ελληνική πραγματικότητα ... κωμικοτραγική !

 8. tsilivithras avatar
  tsilivithras 01/08/2010 20:49:19

  Δεν ξέρω αν ο δεύτερος από δεξιά μοιάζει με τον Woody Allen αλλά ο μεσαίος είναι σίγουρα ο δίδυμος αδελφός του Tim Robbins.

  Όποιος έχει δουλέψει με ξένους (και ειδικά βόρειους και κεντρο-ευρωπαιους) ξέρει πολύ καλά τα σύνδρομα που τους διακατέχουν, την ψυχρή τους φύση και την εμμονή στους κανόνες και τις "γραμμές".
  Έχουν ένα πράγμα κοινό με τους δικούς μας ψευτοδιαννοούμενους, ευρωλιγούρηδες και μισ-έλληνες..."είναι στεγνοί".

  Έχουν πρόσωπα "επίπεδα", συγκεκριμένο τόνο φωνής, δεν νευριάζουν, δεν παρεκτρέπονται, είναι κυνικοί, συνήθως άθεοι και δεν έχουν ούτε καν τον ενθουσιασμό που απαιτείται για να πείσεις μια μύγα να φάει σκατά...!!!

  Είναι οι "συστεμικοί"...αυτοί δλδ που λατρεύουν το "σύστημα", την τάξη και την κανονικότητα.

  Τους περιμένει μεγάλο σοκ εδώ που μπλέξαν με τους Έλληνες...

  • pap avatar
   pap @ tsilivithras 01/08/2010 23:36:15

   Για ποιούς Ελληνες μιλάς ρε πατριώτη γιά τους ψεκασμένους που παρακολουθούν σαν αφιονισμένοι απο τον καναπέ , και μας δουλεύουν και οι ξένοι δημοσιογράφοι και μάλιστα μας αποκαλούν κότες......κο κο κο

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ pap 02/08/2010 00:52:11

    Για τους Έλληνες που έχουν «ζουμιά», που στροφάρουν, που νιώθουν, που φωνάζουν, που εκνευρίζονται, που μαλώνουν, που είναι ευφυείς και άναρχοι ώστε να κινούνται εκτός γραμμών με ιδιαίτερη ευκολία, που 5 λεπτά αφού βγουν από την εκκλησία στην Ανάσταση κατεβάζουν χριστο-παναγίες στο φανάρι, που τεμπελιάζουν με την ίδια ευκολία με την οποία φιλοτιμούνται, που αγνοούν κάθε έννοια οργάνωσης και πάντα τα κάνουν όλα στο τέλος και με άγχος, που ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 40 αλλά τα γηροκομεία είναι μετρημένα στο χέρι, που τσιρίζουν στα παιδιά τους με το παραμικρό, που πληρώνουν 20 ευρώ την ξαπλώστρα ενώ ταυτόχρονα γκρινιάζουν που ο φραπουτσίνο είναι πικρός , που πηγαίνουν από τα μπουζούκια κατευθείαν στη δουλειά, που την κοπανάνε από τη δουλειά μεσημέρι για να πάνε να πιουν τσίπουρα με τα φιλαράκια…που που που…

    Αν έχεις ταξιδέψει εκτός χώρας...αν έχεις εργαστεί ή έρθει σε επαφή με ανθρώπους από κοινωνίες που θεωρούμε πιο προηγμένες θα το έχεις δει.Όλοι ψεκασμένοι είμαστε. Το σύστημα ελέγχου λειτουργεί με όρους «ψεκασμού» εδώ και πάρα πολλά χρόνια...δεν ξεκίνησε χτες και δεν ψέκασε μόνο τους Έλληνες...απλά τώρα αντιλαμβανόμαστε τα αποτελέσματα.

    Εδώ όμως που αποφάσισαν να κάνουν την πρόβα τζενεράλε είναι το χωριό των τρελών...και άκρη με μας δεν θα βγάλουνε...έτσι πιστεύω εγώ φίλε.

 9. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 01/08/2010 21:30:15

  Το ΣΔΟΕ μας λέει ότι υπολογίζει σε 1 δις ευρώ (καλά διαβάζετε, 1 δις) την φοροδιαφυγή από τα σκάφη αναψυχής. ΜΟΝΟ. Μόνο από τα σκάφη ρε γμτ μου; Για ψάχτε και τα ακίνητα ρε παιδιά. Για ψάχτε. Ψάχτε και τις οφ-σορ τις "κατηραμένες". Γιατί έχουμε και άνοιγμα μ' αυτό το δάνειο και τη θηλιά στο λαιμό. Για ψάχτε παλληκάρια μου. Ηρωές μου.

  Ποιος είναι ο κυβερνήτης της ελλάδας δημοκράτες συμπατριώτες μου τώρα;
  Ποιος σας φαίνεται να είναι ο κυβερνήτης;
  Μήπως σκαφάτος με διασυνδέσεις; Μήπως λέω!
  Δεν μπορούσε το ΣΔΟΕ ή όποιος άλλος ελεγκτικός μηχανισμός να βρει τόσον καιρό τέτοια εξώφθαλμη φοροδιαφυγή;
  Δουλευόμαστε μεγάλοι άνθρωποι τώρα...

  1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούν να βρουν 2 με 3 χιλιάδες μεγαλοφοροφυγάδες;
  Πάρτε κάνα δάνειο ρε παιδιά και διορίστε κι άλλους.

  Για πάτε συνέλληνες και ρωτήστε τους κομματικούς σας προύχοντες γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τους μέχρι τώρα πιάνουν μόνο περιπτεράδες και φουρνάρηδες και βιβλιοπώλες και κουλουρτζήδες. Χρόνια τώρα μόνο αυτούς πιάνουν. Και επ' ευκαιρία βάλτε τους να σας κάνουν κι ένα μάθημα περί δημοκρατίας. Να διαπιστώσετε και τι ξέρουν από θεωρία...

  Ποιος κυβερνάει τη χώρα πατριώτες; Ποιος; Ας μας απαντήσουν οι βουλευτές που ψηφίζουν "στρουγγηδόν" που λέει και η κ. Κανέλλη. Εκαναν ποτέ έλεγχο στις υπηρεσίες του δημοσίου, σαν το ΣΔΟΕ, οι βουλευτές μας ΩΣ ΩΦΕΙΛΑΝ; Και τι βρήκαν; Τίποτε ως συνήθως. Ολα καλά; Εμ, τζάμπα μεροκάματο τους δίνουμε τους βουλευτές μας τότε. Τζάμπα εντελώς. Και το λένε αυτό "αντιπροσώπευση" που μας κάνουν; Δηλαδή στο λήμμα εξαπάτηση τι λέει το λεξικό; Και πως να τους ονομάσω εγώ τώρα αυτούς τους αντιπροσώπους του λαού; Αξιους; Αξιους; Αυτούς; Και οι ανάξιοι πως μοιάζουν;

  Μερικοί είναι 40 χρόνια στην πολιτική. Επαγγελματίες. Αλλη δουλειά δεν κάναν ποτέ στη ζωή τους. Και δεν μπόρεσαν να εκπαιδεύσουν και να διοικήσουν ΕΠΑΡΚΩΣ και ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ μία δημόσια υπηρεσία. Τίγκα στα προσόντα είναι οι αντιπρόσωποί μας δηλαδή. Αμα ερχόνταν να μου ζητήσουν εμένα δουλειά, αυτοί οι αντιπρόσωποι, ούτε θυρωρείο δεν τους έδινα. Ούτε για κλητήρες κάνουν. Οχι αντιπρόσωποι. Ακου ένα δις. Και στις γιαγιάδες κόβουν τα φάρμακα και τις συντάξεις. Τι σύνταγμα να κοιτάξω και τι Ποινικό Κώδικα που δεν απόμεινε τίποτε...

  Τα υπερκέρδη δεν φορολογήθηκαν ποτέ.
  ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ, λέω.

  Και δεν φταίει το ΣΔΟΕ φυσικά. Ούτε οι εφορίες.

  Μάλλιασε ο στόμας μου (μ'αρέσει λέω αυτό) να το λέω: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
  Επιτέλους μόνο εγώ και ο κ. Παπανδρέου το λέμε (λολ).
  Λεφτά υπάρχουν. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
  Για να το πει και κάνας άλλος. Για να το πει...

  Λεφτά υπάρχουν λέμε και πολλά λεφτά μάλιστα. Αλλά οχι στις δικές μας τσέπες πια. Εμάς μας στέγνωσαν. Μας χαντάκωσαν. Δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά. Στέγνα. Μεγάλη. Ούτε νοίκι ούτε ΤΕΒΕ (το πως το λένε τώρα) δεν έχουμε να πληρώσουμε πια. Δέκα-δέκα εμφανίζονται τα ενοικιαστήρια πια. Κι έχουμε κότερα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ στο 1 δις ευρώ; Ωπα ρε παλληκάρια!

  Μωρέ λέω να πάω στο Καπάνι, να αγοράσω κάνα στυλιάρι. Νάμαι έτοιμος.
  Και μια βρεμένη σανίδα. Να την βάλω να μουλιάζει...

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Οι βυτιοφόροι αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 01/08/2010 21:59:02

   Όχι σανίδα γείτονα...βίτσα. Ελαφρώς ελαστική για να μαστιγώνει όχι να χτυπάει...και μπόλικο αλάτι για τις πληγές...!!!

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ Θραξ Αναρμόδιος 01/08/2010 22:20:23

   Νομίμως φορολόγητα για να μην ξεχνιόμαστε :) τους έχουμε ψηφίσει αυτούς τους τύπους έτσι; πάλι για να μην ξεχνιόμαστε ... και ο λεβέντης λαός που δεν θέλει να κουνάνε οι ξένοι το δάκτυλο στους άλλους λεβέντες που ψήφισε και είναι βιοπαλαιστής, δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ που αυτοί οι λεβέντες ψηφίσανε διάταξη να είναι αφορολόγητα τα κότερα.... αλλά αυτός όχι...

  • apis22 avatar
   apis22 @ Θραξ Αναρμόδιος 02/08/2010 09:20:23

   Να αγιάσει το στόμα σου.

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/08/2010 23:29:21

  Στο μεταξύ, το "Βήμα" σήμερα αναφέρει ότι τα γιαπάκια της τρόικας εξέφρασαν "δυσφορία" και "πικρία" επειδή δεν θα μπορέσουν να... πάνε διακοπές, καθώς πρέπει να μελετήσουν εκατοντάδες φακέλους! Μήπως πρέπει να τους εντάξουμε και στα... βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, να πάρουν και νωρίτερα σύνταξη οι άνθρωποι;

 11. zonitis avatar
  zonitis 02/08/2010 00:15:05

  Ετσι οπως περνουν ολοι μαζι το δρομο στο φαναρι, δεν βρισκεται ενας χριστιανος φορτηγατζης να πατησει αντι για φρενο γκαζι; Και να ειναι και επιταγμενο το φορτηγο

 12. Σπύρος avatar
  Σπύρος 02/08/2010 00:20:10

  Πάω νά ξαναδιαβάσω γιά τό Μπλόκο τής Κοκκινιάς..
  Μέ ενέπνευσε ο διαφημιστής Δήμου...
  Μού θύμισε κάποιους πού τότε έδειχναν μέ τό δάκτυλο όποιον αντιστεκόταν..
  Ολη αυτή η φαιδρή διανόηση πούδε χαρά και φράγκα απο τον Σημίτη πρέπει νά κουβαλάει μεγάλα συμπλέγματα...

 13. deldio avatar
  deldio 02/08/2010 00:24:30

  Αφήστε με ρε που θα ασχοληθώ με τους "κακούς" υπαλληλους της τρόϊκας, εμένα μου φτάνουν και μου περισσεύουν οι δικοί μας δωσίλογοι που συνεργάζονται μαζί τους. Ποιός είπε ότι επιβάλλουν τα μέτρα και οι "άμοιροι" οι δικοί μας δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς;

 14. Orestios avatar
  Orestios 02/08/2010 00:33:20

  Τώρα, αυτούς δεν πρέπει να τους περιποιηθούμε με τον μοναδικό τρόπο που μόνο οι Έλληνες ξέρουμε?
  Μαζί με την κυβέρνηση Τσολάκογλου.

 15. salmonellas avatar
  salmonellas 02/08/2010 00:55:28

  pote lythikan provlimata me to blabla?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.