#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/03/2008 13:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι δημοσιογράφοι (και άλλοι) ξέπλεναν χρήμα;

Διαβάσαμε στο χθεσινό ΠΑΡΟΝ ότι στην πολλοστή απόπειρά του να τελειώνει με τον Ζορμπά, ο κ. Αλογοσκούφης αυτή τη φορά τα κατάφερε. Ετοίμασε νέο νόμο μέσω του οποίου επεδίωκε, με την σύμφωνη γνώμη υποτίθεται του Μαξίμου, να τον πετάξει έξω από την Αρχή για το βρώμικο χρήμα. Στην πραγματικότητα βέβαια, ούτε αυτήν την φορά τα κατάφερε. Τι έγινε; Βρέθηκαν δυο συνταξιούχοι ανώτατοι δικαστικοί που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την Αρχή από Ανεξάρτητη σε απλή διοικητική. Αλλά δεν τους βγήκε, είτε επειδή …ξέχασαν στο μεταξύ τα νομικά, είτε επειδή θα εγκαλούσε στη συνέχεια η ΕΕ την Ελλάδα που ζητάει επιμόνως αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση της αρχής.

Αντί να κάνει αυτά τα ευτελή ας φροντίσει καλύτερα η κυβέρνηση να εξηγήσει τους λογαριασμούς που έχουν δημοσιεύσει κατά καιρούς αποσπασματικά οι εφημερίδες και κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ (διαβάστε εδώ). Κι ας μας πει, αν μπορεί, με ποίου την εντολή και την κάλυψη δυο πρόεδροι Ταμείων (Καπράνος – ΤΣΠΕΑΘ, Δεμέστιχα – ΤΕΑΥΦΕ) αγόρασαν από την ίδια χρηματιστηριακή (ΤΡΩΙΛΟΣ) δυο ισόποσα ομόλογα (130.000.000) για τα οποία διακινήθηκαν σχεδόν ισόποσες προμήθειες (6.500.000 και 7.000.000 ευρώ, αντίστοιχα). Και μέχρι να σκάσει η ωρολογιακή βόμβα που λέγεται «ομόλογα» μπορούν να μας απαντήσουν και στα εξής ερωτήματα:

Η ΠΗΓΑΣΟΣ και η ΑΡΤΙΟΝ τι σχέση έχουν με την ΤΡΩΙΛΟΣ;
Ποιος είναι ο δημοσιογράφος με υψηλές προσβάσεις στην Ρηγίλλης και το Μαξίμου που ανέλαβε να «καθαρίσει» για λογαριασμό των εμπλεκομένων; Συχνάζει ακόμα στο υπουργείο Οικονομικών; Στο υπουργίο Υγείας τι ξέρουν;
Ποιος είναι ο προερχόμενος από την ΚΝΕ δημοσιοσχεσίτης (καμία ευθύνη αυτή στα ομόλογα) που μέσω των γνωριμιών του στην Κύπρο (ΑΚΕΛ) προωθούσε την ΤΡΩΙΛΟΣ; Το έκανε αφιλοκερδώς; Αν ναι, τότε γιατί χύνει κιλά ιδρώτα τελευταία;
Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που θέλουν να βγάλουν εφημερίδα για να καλυφθούν κάποια πάρε –δώσε με τα ομόλογα;

Και κάτι ακόμα: Η παραγραφή των κακουργημάτων που στοιχειοθετούνται με τα πορίσματα Ζορμπά είναι 15ετης. Και οι κυβερνήσεις αλλάζουν. Είτε με αυτή την κυβέρνηση, είτε με άλλη, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και θα πάνε πολλοί μέσα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nas avatar
  nas 24/03/2008 15:05:58

  Βρε Factorx, τα ερωτήματα όπως τα βάζεις μοιάζουν με εκείνα που δημοσιεύονταν κατά καιρούς στο (ξεπουλημένο) ΘΕΜΑ και τα ονόμαζε "εκβιαστικά" προ καιρού η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ... δηλαδή τώρα, ποιόν ρωτάς έτσι γενικά και αόριστα -δήθεν- απο την κυβέρνηση να σου απαντήσει; τον Σουφλιά; τον Αβραμόπουλο; τον Αλογοσκούφη; ή μήπως τον Ρουσόπουλο; " ειδικά το ερώτημα "Ποιος είναι ο προερχόμενος από την ΚΝΕ δημοσιοσχεσίτης (καμία ευθύνη αυτή στα ομόλογα) που μέσω των γνωριμιών του στην Κύπρο (ΑΚΕΛ) προωθούσε την ΤΡΩΙΛΟΣ; Το έκανε αφιλοκερδώς; Αν ναι, τότε γιατί χύνει κιλά ιδρώτα τελευταία;" μυρίζει απο χίλια μέτρα πως τον ξέρεις... αλλιώς απο που έμαθες ότι έχει ιδρώσει; γιατί τότε δεν τον μαρτυράς και κάνεις παιχνιδάκια με την ανωνυμία; θα κερδίσεις κάτι;

 2. Factorx avatar
  Factorx 24/03/2008 15:19:42

  Α. Είναι προφανές ότι ρωτάμε τους αρμόδιους υπουργούς.
  Β. Είναι θέμα διατύπωσης. Το ξαναβάζω λοιπόν αλλιώς: «Μαθαίνουμε ότι δημοσιοσχεσίτης, προερχόμενος από την ΚΝΕ (καμία ευθύνη αυτή στα ομόλογα) μέσω των γνωριμιών του στην Κύπρο (ΑΚΕΛ) προωθούσε την ΤΡΩΙΛΟΣ. Αυτό είναι βέβαιο. Το έκανε αυτό αφιλοκερδώς; Υπάρχει εμπλοκή του και στα ομόλογα;»
  Γ. Όπως καταλαβαίνεις είμαστε βέβαιοι για τις σχέσεις του εν λόγω με την χρηματιστηριακή και ερευνούμε στοιχεία για τυχόν εμπλοκή του και στα ομόλογα. Γι αυτό και δεν γράφουμε ακόμα το όνομά του; Και θέτουμε προς το παρών ερωτήματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.