#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/07/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί υπονομεύουν την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας;Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Ή μάλλον, κάποιοι επιθυμούν να δείξουν στον κόσμο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Απανωτά δημοσιεύματα παρουσιάζουν μια εικόνα όπου σχεδόν όλη η Κ.Ο. της ΝΔ συναντάται με τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, συζητούν τις πολιτικές εξελίξεις, του εκφράζουν τα παράπονά τους και στέλνουν μηνύματα στον Αντώνη Σαμαρά ή σε άλλους υπουργούς.

Άλλα άρθρα επιδιώκουν να δείξουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες, να κινητοποιηθεί, να επαναδραστηριοποιηθεί για να «σώσει το κόμμα» από τους «κακούς» που το διοικούν.

Είναι προφανής ο στόχος τους. Από τη μια θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις διχασμού στο εσωτερικό της ΝΔ κι από την άλλη θέλουν να προκαλέσουν μια σύγκρουση η οποία, όμως, δεν υπάρχει. Κατ’ αρχάς να πούμε το εξής:

1.      Ακόμη κι αν συναντώνται βουλευτές με τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί είναι ύποπτο αυτό; Γιατί πρέπει να εξυφαίνονται σενάρια αποσταθεροποίησης της ΝΔ και γιατί θα πρέπει να δημιουργείται πρόβλημα εκ του μη όντος; Μήπως θα πρέπει να απαγορεύεται το συναθροίζεστε στα γραφεία πρώην πρωθυπουργών ή άλλων; Αν δηλαδή χαιρετήσει κάποιος τον Γ. Παπανδρέου, σημαίνει ότι στήνει παρασκηνιακά σενάρια ανατροπής του Β. Βενιζέλου; Μήπως πρέπει να ποινικοποιηθεί και το… νεύμα από απόσταση μεταξύ βουλευτών που είναι χρόνια στο ίδιο κόμμα;

2. Αν πάει κάποιος στη Βουλή και δει τους βουλευτές όλων των κομμάτων ή αν τους συναντήσει εκτός των καμερών θα διαπιστώσει ότι έχει λάθος εντύπωση. Βουλευτές της ΝΔ συζητούν σε φιλικό κλίμα και με καλή διάθεση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον τους σοβαρούς, όχι τους γουναράδες). Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έχουμε… Ιουλιανά; Αυτά είναι γελοία πράγματα που μόνο οι στημένοι «εγκέφαλοι» τα στήνουν.

3.  Η Νέα Δημοκρατία είχε πριν από μερικές ημέρες το συνέδριό της και απέδειξε ότι υπάρχει ενότητα και υπάρχει διάθεση να γεφυρώνονται οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των τάσεων. Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιοι είναι εναντίον του Σαμαρά θα περίμεναν μερικές ημέρες για να δείξουν ότι δεν τον θέλουν; Γιατί δεν το έκαναν στο συνέδριο;

4.  Ο Κ. Καραμανλής έχει αποδείξει ότι παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις, δεν αναμειγνύεται, ειδικά μέσα στο κόμμα. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που τον εμπλέκουν σε θεωρίες συνωμοσίας; Τον ρώτησαν ποτέ ή απλά μιλούν εκ μέρους του χωρίς ο ίδιος να το ξέρει; Απλές ερωτήσεις.

5. Τα γνωστά και άγνωστα κέντρα που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση προς ίδιον όφελος θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει. Πάνω απ’ όλα υπάρχει μια αποστολή για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Σαμαρά ο οποίος δεν εμπλέκεται και δεν απαντά σε αστεία σενάρια και θεωρίες. Αν, λοιπόν, ορισμένοι πιστεύουν ότι κάνουν καλό στη χώρα με όσα διαδίδουν ή με τις ειδήσεις που «κατασκευάζουν» και προσπαθούν να πείσουν και τους πολίτες γι’ αυτό πρέπει να ξέρουν ότι όλοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Ξέρουν ποιοι είναι, από πού στηρίζονται και τι δόλιους σκοπούς έχουν.

6. Τέλος, αυτή η γελοία συζήτηση με το ποιος φταίει για τα οικονομικά στοιχεία της χώρας πρέπει να σταματήσει. Αν φταίει ο Σημίτης που έβαλε τη χώρα με ψεύτικα στοιχεία στην ΟΝΕ, αν φταίει ο Καραμανλής με τα «μαγειρεμένα» στατιστικά ή αν φταίει κάποιος άλλος, δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ που φτάσαμε. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και απαιτείται συστράτευση. Όχι παρελθοντολογίες που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν διχασμό. Και στο κάτω  - κάτω, ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο πιο ήταν ο καλύτερος… master chef των οικονομικών στοιχείων. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει διέξοδο στο τούνελ και ουσιαστική προσπάθεια από τους πολιτικούς προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραπολιτικές ανοησίες για να περνάει το καλοκαίρι ευχάριστα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 19/07/2013 09:13:47

  Αγαπητέ, αυτά που λες για το 6. Τέλος, αυτή η γελοία συζήτηση με το ποιος φταίει για τα οικονομικά στοιχεία της χώρας πρέπει να σταματήσει. Αν φταίει ο Σημίτης που έβαλε τη χώρα με ψεύτικα στοιχεία στην ΟΝΕ, αν φταίει ο Καραμανλής με τα «μαγειρεμένα» στατιστικά ή αν φταίει κάποιος άλλος, δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ που φτάσαμε., είναι κομμάτια της πολιτικής μας ιστορίας.

  Φυσικά και μας ενδιαφέρουν, διά ροπάλου μάλιστα. Ξεχνάει που ξεχνάει ο κόσμος, όχι να μη μαθαίνει και τίποτα.

  • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
   Για τα Μπάζα Είμαστε. @ Δρυς 19/07/2013 11:32:30

   Έτσι ακριβώς και μάλιστα όχι "που φτάσαμε" αλλά "μας φτάσανε" .

   Και κερατάδες και δαρμένοι μια ζωή, γιατί ;

 2. Eva avatar
  Eva 19/07/2013 11:15:09

  Περυσινά
  ξινά
  σταφύλια.

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ Eva 19/07/2013 16:33:07

   οποίος αγνοεί το χθες , δεν έχει καμία ελπίδα για το αύριο ....

 3. Hawk avatar
  Hawk 19/07/2013 11:40:58

  Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει πως φτάσαμε στην πτώχευση, δεν είναι και λίγο πράγμα τα 300 δις χρέος που φορτώθηκαν στην πλάτη των Ελλήνων. Δεν είναι λίγο πράγμα το σημερινό χρέος των 310 δις και μετά το κούρεμα, βάρος δυσβάσταχτο για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές.
  Με θλίβει όταν ένα τόσο σημαντικό θέμα τυγχάνει τέτοιας αντιμετώπισης..

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Hawk 19/07/2013 16:17:51

   E αντε ρώτα τον Ανδρέα εκεί που είναι. Η ιστορία γράφτηκε. Κανείς δεν ξεχνά την ισοπέδωση της -όποιας- ελληνικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας και την δημοσιουπαλληλοποίηση του δυναμικού της, από τον Ανδρέα, με τις τρίχες περί κοινωνικοποίησης ,τις οποίες αναμασά-ελλείψει ιδεών και αρχών- το γνήσιο αντίγραφό του συγχωρεμένου Αλέξης Τσίπρας.
   Ξεχάσαμε ότι μόλις ανέβηκε στην εξουσία ο Ανδρέας αυξήθηκαν κατά 1000% περίπου οι Δημόσιοι υπάλληλοι και εμείς που τα ζήσαμε όλα αυτά, βλέπαμε ένα υπουργείο με 500 υπαλλήλους να γεμίζει με 3000 άτομα, άλλα από Ιζόλα, άλλα από Πειραϊκή-Πατραϊκή κλπ.; Και όλοι αυτοί με την επωδό "όλοι έχουμε το ίδιο στομάχι" γινόταν διευθυντές με απολυτήριο γυμνασίου, καθαρίστριες διευθύντριες σε γραφεία εξωτερικού, γαλατάδες διευθυντές σε γραφεία Τύπου πρεσβειών και άλλα τέτοια.
   Και όλοι αυτοί πληρώνονταν με δανεισμό επί δανεισμού και η Ελλάδα βούλιαζε σε μη παραγωγικά έργα.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 19/07/2013 18:53:55

    ". . . καθαρίστριες διευθύντριες σε γραφεία εξωτερικού, . . ."

    Δέν εἶναι ὑπερβολή, οὔτε σχῆμα λόγου! Προωπική πεῖρα, γνωρίζω καθαρίστρια στό Κ. Ταχ/μεῖο ῾Ηρακλείου Κρήτης πού προήχθη νά κάθεται σέ μεγαλοπρες γραφεῖο!!!!

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 20/07/2013 08:33:15

    Σαν του φελλους{μην πω τιποτα αλλο που ανεβαινει στην επιφανεια } ανεβηκαν στην επιφανεια ο,τι πιο αναχρονιστικο ,στερημενο,αχρηστο υπηρχε καταχωνιασμενο στην κοινωνια με τον σοσιαλησταρο Ανδρεα μπροσταρη στην μασα, στην ρεμουλα και την λαμογια !Βρε ουστ κοπριτες που τρεξατε να βρειτε νεους προστατες στην συριζαυγητικη αυλη του σαλιαρη Τσιπρα!Ουστ και παλι ουστ !

 4. GO avatar
  GO 19/07/2013 11:47:25

  Όλα σωστά, ωραία και αυτονόητα πλην της παραγράφου #6#.
  Ο καταταλαιπωρημένος ελληνικός λαός αξίζει τη μία και μόνη εξεταστική επιτροπή για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο. Ο Σαμαράς το έταξε και πρέπει να το κάνει. Ο υπαίτιος πρέπει να τιμωρηθεί για την κρεουργία μας.

 5. αυγερινος avatar
  αυγερινος 19/07/2013 11:49:50

  Που να πάνε οι βουλευτές της ΝΔ για να συζητήσουν?Στο Βενιζέλο, στο Στουρνάρα, Στο Χρυσοχοίδη?
  Γίνανε φιλοξενούμενοι στο σπίτι τους.
  Αλλά καλά να πάθουν ."Ναι σε όλα"

 6. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 19/07/2013 12:20:46

  φακτορα ακομα και τον ίδιο τον σαμαρα τον '' ενδιεφερε'' να μαθει ο κοσμος πως φτάσαμε ως εδώ ( κατι υποσχέσεις για μια και μόνη εξεταστική).
  αν πλέον δεν σας ενδιαφέρει εσας , πιστεψε με ενδιαφέρει πολλούς από εμάς. εκτός και αν αμα μαθουμε θα θιχτούν τα συνεταιράκια μας του πασοκ

 7. ko avatar
  ko 19/07/2013 12:39:06

  Βεβαίως και μας ενδιαφέρει κύριε αρθρογράφε! τι είναι αυτά τα δόλια που γράφετε;

  Άλλο ότι ήταν σωστή, κατ' εμέ, η στρατηγική κίνηση του Σημίτη (που εξέφραζε όλο το πολιτικό φάσμα πλην ΚΚΕ) να μας βάλει στην ΟΝΕ με τα τότε στατιστικά (άλλωστε όλες οι χώρες είχαν στατιστικές αλχημείες, όχι μόνο εξ επί τούτου, αλλά κι επειδή δεν υπήρχε συγκεκριμένο λογιστικό πρότυπο τότε, ειδικά σε ό,τι αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα κονδύλια υπέρ αυτών), αλλά άλλο ότι καμμία κυβέρνηση έκτοτε (Σημίτης - διαφθορά στα ύψη, Καραμανλής - απογραφή κι έκτοτε μπουρλότο, ΓΑΠ - λεφτά υπάρχουν και πράσινα άλογα συγγνώμη ανάπτυξη) δεν έκαναν τίποτα για την πραγματική βελτίωση της οικονομίας.

  Έλεος, μην μας περνάτε και για ηλιθίους. Το ότι έχετε γραφίδα και αρθρογραφείτε δεν σημαίνει ότι θα τρώμε και λωτούς!

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 19/07/2013 13:14:02

  Η περιοδεία του Κου Τσίπρα στις Λατινικές χώρες αλλά και στην μητρόπολη του Καπιταλισμού μπόλιασε την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ με στοιχεία της πολιτικής ζωής της Λατινικής Αμερικής και των μεθόδων που εφαρμόστηκαν σε αυτή για την ανατροπή ανεπιθύμητων κυβερνήσεων.

  Ο πόλεμος φθοράς απο κύκλους που καθημερινά ασχολούνται με την πολιτική αλλά και με αυτούς που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη σε όλα τα επίπεδα είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για τις κοινωνίες αυτές.

  Κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως υπάρχει και χώρος εκ των έσω για πόλεμο χαρακωμάτων κατα της Κυβέρνησης αλλά και διαθέσιμες μονάδες να στηρίξουν μια τέτοια στρατηγική. Δεν θα διαφωνήσω μάλιστα θα συμπλήρωνα πως οι δύο αυτές πολιτικές- θεωρητικά εκ διαμετρικά αντίθετων πόλων προερχόμενες -συναντιούνται στον κοινό στόχο, άρα κάλλιστα μπορώ να υποθέσω ότι προέρχονται και απο κοινό κέντρο και αυτό δεν είναι άγνωστο (και) στην Ελληνική κοινωνία, έχει εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία στο παρελθόν

  Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε πολιτικά να θέσει υπο έλεγχο κινήματα "αυθόρμητης" διαμαρτυρίας χωρίς να το πετύχει.Η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να δείξει ένα κοινωνικό πρόσωπο μέσω παράλληλων δομών σε σχεση με τις κρατικές υπηρεσίες και με όσα αυτές προσφέρουν στους πολίτες.Υπάρχει ζωτικός χώρος και αυτός διαμορφώνεται κοινωνικά απο την περιθωριοποίηση μεγάλες κοινωνικές ομάδες αν τα εργαλεία μας δεν πετύχουν στο συνδυασμό περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης».Το πείραμα θεωρώ πως είναι σε εξέλιξη όμως πρόκειται για κίνηση υψηλότατου πολιτικού ρίσκου γιατί το κοινωνικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ρευστό και ουδείς μπορεί να προβλέψει τυχόν εκτροπές.

 9. Zugzwang avatar
  Zugzwang 19/07/2013 13:23:56

  Καμμια συγκριση δεν μπορει να υπαρξει μεταξυ πρωθυπουργων της ΝΔ και προεδρων και αντιπροεδρων των κυβερνησεων του ΠΑΣΟΚ! Ναι, εκαναν λαθη και οι πρωθυπουργοι της ΝΔ. Ουδεις αλανθαστος, ουδεις αναμαρτητος. Aλλα δεν κατεστρεψαν αυτοι την χωρα. Δεν φταινε οι πρωθυπουργοι της ΝΔ για τα Ιμια, ουτε για το φιασκο Οτσαλαν, ουτε για το swap της Goldman Sachs (η οποια ενω συμβουλευε την κυβερνηση κερδοσκοπουσε συγχρονως και κατα του χρεους). Δεν εφεραν οι πρωθυπουργοι της ΝΔ το ΔΝΤ στην Ελλαδα, ουτε εγκαινιασαν την φαμπρικα των Μνημονιων.
  Και βεβαιως μας ενδιαφερει η ιστορια της καταστροφης της χωρας! Και οι προεδροι και αντιπροεδροι των κυβερνησεων του ΠΑΣΟΚ θα λογοδοτησουν μια ημερα στην Δικαιοσυνη και δεν θα τους σωσει ο καταπτυστος νομος περι ευθυνης υπουργων, που οι ιδιοι κατασκευασαν. Καποια εγκληματα ειναι συνεχη. Καποια αλλα δεν παραγραφονται...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Zugzwang 19/07/2013 19:06:05

   !!!! καί ὅμως οὐκ ὀλίγοι, πολλοί ἀνάμεσα μας ποσπαθοῦν νά μας πείσουν ὄτι ὅλοι οἱ πρωθυπουργοί μετά τήν μεταπολίτευση εὐθύνοντε ἐξ ἵσου γιά τήν προσφυγή τῆς χώρας στό ΔΝΤ! ῎Αραγε, γιατί προσπαθοῦν νά ἀποδώσουν ἐξ ἵσου εὐθῦνες σέ ὅλους τούς πρωθυπουργούς καί ὄχι ὅτι εὐθύνη ἀναλογεῖ στόν καθένα;; ῾Η ἐρώτηση ρητορική ἀφοῦ ὅλοι γνωρίζομε ὅτι ἐκεῖνο τό ἱστορικό "Τσοβόλα δῶστα ὅλα" ἔχει τήν πατέντα ΑΠ!!!

  • Φρουρός avatar
   Φρουρός @ Zugzwang 21/07/2013 04:42:11

   Βγάλε τα μπλε γυαλιά και κοίτα:

   Για το "η Κύπρος κείται μακράν";

   Για τις κρατικοποιήσεις Εμπορικής, Πειραϊκής Πατραϊκής κλπ;

   Για τα οικόπεδα Φιλοθέης και τον... μπακαλιάρο;

   Για τα δομημένα ομόλογα των ασφαλιστικών;

   Για την μη επανίδρυση του κράτους;

   Για τον Εφραίμ;

   Αρκούν;

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φρουρός 21/07/2013 16:19:58

    Σοῦ διέφυγε τό Βατοπέδιον. :D

    PS. Remove YOUR ??? glasses first, and I will follow. :lol:

 10. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 19/07/2013 15:17:28

  Για όσους θέλουν να τα εξισώσουν όλα, τους προτείνω να καταφύγουν στον πιο ασφαλή, για την Ελλάδα, δείκτη: τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στους αναφερόμενους Πρωθυπουργούς η Πρεσβεία και τα νταβατζοΜΜΕ. Όταν διαπιστώσουν για ποιόν λύσσαξε η σύμμαχος (υποκλοπές, μίσθωση όλων των μέσων για αποδόμηση) και θυμηθούν τι έστηναν κάθε μέρα τα μονοθεματικά δελτία των νταβατζήδων, θα έχουν και την απάντηση ποιός δεν ήταν "απεσταλμένος" και σίγουρα προσπάθησε να ωφελήσει αυτήν την Πατρίδα.

 11. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 19/07/2013 19:14:50

  "Όχι παρελθοντολογίες που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν διχασμό."

  Συμφωνῶ, Φάκτορα, καί ὁ ΠΚ αὐτό ἐπεχείρησε νά πράξη στήν βουλή, ἀλλά ἔχουν γνώση οἱ φύλακες! However, ἡ ΝΔ ἔχει παρελθόν, παρόν, καί μέλλον, καί τίποτε δέν θά σβηστῆ μ᾿ ἕνα σφουγγάρι.

 12. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 19/07/2013 19:56:03

  μεγαλοπρεπές νς μεγαλοπρες

 13. Πολίτης Θ avatar
  Πολίτης Θ 19/07/2013 23:19:28

  Περιμένατε δηλαδή όλοι σας να έρθει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση και να ξεκινήσει να στήνει δικαστήρια για το ποιός έφταιξε για το σημερινό κατάντημα της χώρας;
  Και πότε θα κυβερνούσε; Πρέπει να συμαζευτούμε λίγο νομίζω. Μερικοί είναι ικανοί να ζητήσουν εξαταστική για τα Δεκεμβριανά και τον Εμφύλιο.
  Ας φτιάξουμε την οικονομία μας, ας έχει δουλειά ο κόσμος (με αξιοπρεπείς μισθούς) και τότε με το καλό να ψαξουμε να βρούμε ποιός έκανε τι, ώστε να το μάθουμε όλοι και να μην τολμήσει να το ξανακάνει κανένας έλληνας πολιτικός.

 14. galis avatar
  galis 20/07/2013 15:00:32

  Δυστυχώς η ΝΔ συνεχίζει να είναι φοβισμένη και ηττοπαθής απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τις παραφυάδες - μεταλλάξεις του. Και δεν φταίει ο Σαμαράς, πάντα έτσι ήταν μετά το '81. Και θα συνεχίσει να είναι απ' ότι φαίνεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.