#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2012 14:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί προορίζονται για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ;Η στελέχωση της κρατικής μηχανής είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και φυσικά δε μπορεί να αφήνεται στα χέρια ερασιτεχνών. Ειδικά όταν πρόκειται για τον τομέα ενημέρωσης, δηλαδή την κρατική ΕΡΤ, το ραδιόφωνο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο το οποίο πληρώνουμε όλοι από την τσέπη μας, έστω κι αν μας εμφανίζουν στο Ραδιομέγαρο πλεόνασμα 60 εκατ. ευρώ. Χωρίς το ανταποδοτικό τέλος δε θα υπήρχε ούτε ΕΡΤ, ούτε τίποτε. Εν πάση περιπτώσει...

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, για πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ προορίζεται ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος ενώ ως επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η δημοσιογράφος κ. Μαριάννα Πυργιώτη.

Θα μας πουν εμπαθείς αν πούμε ότι δεν πρόκειται και για τις ευτυχέστερες των επιλογών και ενδεικτικές της τρικυμίας που επικρατεί στην κυβέρνηση;

Ο νέος επικεφαλής της ΕΡΤ έχει διατελέσει διευθυντής στο περιοδικό ΕΝΑ, στην Καθημερινή και στην κυριακάτικη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου. Μάλιστα, είχε διευθύνει και το περιβόητο κανάλι της Βουλής.

Να ελπίσουμε ότι ο κ. Σίμος που θήτευσε στην αγκαλιά του συγκροτήματος Αλαφούζου, έχει μάθει να… μανατζάρει και θα κάνει καλό στην υπό διάλυση ΕΡΤ. Αλλά αν θυμόμαστε καλά, ο όμιλος Αλαφούζου δεν είναι σε δικαστική διαμάχη με την ΕΡΤ για το αρχείο; Επίσης, ένας ακόμη άνθρωπος του κ. Αλαφούζου δεν ήταν ο κ. Παναγόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ στον οποίο έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη;

Σε ανάλογο ύφος θα μιλήσουμε και για την κ. Μαριάννα Πυργιώτη, συχνή στα τηλοεπτικά παράθυρα από τα οποία κι έγινε γνωστή. Ήταν προϊσταμένη του πολιτικού στην εφημερίδα του κ. Χατζηνικολάου, τη Real News, απ’ όπου την πήρε η ΝΔ για να την τοποθετήσει στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Καραμανλή, ενώ πρόσφατα, αν και διατηρούσε τη θέση της στο Ινστιτούτο ανέλαβε και σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα Μακεδονία.

Χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι αν είναι να πεθάνει το πασοκικό κράτος για να αναστηθεί το νεοδημοκρατικό, τότε δεν έχει μέλλον η Ελλάδα. Οι ίδιες αποτυχημένες συνταγές που στήθηκαν και επί κυβερνήσεων Καραμανλή, ακολουθούνται τώρα και από την παρούσα κυβέρνηση. Κομματικές επιλογές χωρίς να λαμβάνεται κανένα άλλο κριτήριο. Μια συνταγή αποτυχίας που έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν, αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν βάλει μυαλό.

Πριν από τρεις ημέρες στην ανάρτηση "ΕΡΤ: το απόλυτο όπλο του Σαμαρά εναντίον της διαπλοκής" γράψαμε ότι η ΕΡΤ λόγω υποδομών βασικά, καθώς και  το ΑΠΕ, μπορούν να αναδειχτούν οι κυρίαρχοι της ενημέρωσης και να αναδείξουν την νέα γενιά δημοσιογράφων.

Μπορούν, την ώρα που οι καναλάρχες διαπλεκόμενοι των ιδιωτικών ΜΜΕ συνεχίσουν να βρίσκονται σε βαθιά κρίση, να αναδειχθούν ως το πρότυπο της ενημέρωσης που έχει ανάγκη η χώρα, αναδεικνύοντας νέα πρόσωπα και νέες δυνατότητες, επιμένοντας στην ενημερωτική κατεύθυνση και όχι την ανταγωνιστική έναντι των μισοπεθαμένων και απαξιωμένων ιδιωτικών καναλιών.

Για να γίνει όμως αυτό η ΝΔ πρέπει να αλλάξει νοοτροπία απέναντι στα ΜΜΕ. Να καταλάβει επιτέλους ότι ο στόχος της δεν είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την εκδοτική διαπλοκή με ανταλλάγματα και αντιπαροχές, αλλά να εγκαινιάσει μια πολιτική ίσων αποστάσεων από όλους, αντικειμενικότητας και πλουραλισμού στην ενημέρωση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 04/07/2012 14:41:30

  με αυτόν τον Ανθέλληνα Ανελλήνιστο πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ
  τι θα γινει εκει στην ΕΡΤ .... καθε τρεις και λιγο
  "πρωτο τραπεζι πιστα τον εχουν"

 2. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 04/07/2012 16:03:32

  Καλά η ..Παναγιωταρέα δεν ανέβηκε ακόμα στην ΕΡΤ να αναλάβει υπηρεσία;
  Πώς κρατιέται;
  Να θυμίσω οτι η κα Πυργιώτη πέρασε, με ....λαμπρά αποτελέσματα και από τη διοίκηση του Flash!

  • flou avatar
   flou @ Αδέξιος Δεξιός 04/07/2012 18:56:40

   Λιγότερα με την Παναγιωταρέα! Φτιάχνει το φλόκι στο μαλλί!

 3. Tassos avatar
  Tassos 04/07/2012 16:07:24

  Δώστε το ΕΛΙΑΜΕΠ στον Λαό!

 4. αναστασία avatar
  αναστασία 04/07/2012 17:17:55

  Το εν πάσει περιπτώσει στο άρθρο είναι λάθος. Γράψτε εν πάση περιπτώσει.

  Πάσα, πάσας, πάση, πάσαν, πάσα.

  Έλεος πια με τις δοτικές και τα αρχαία που δολοφονείτε χρησιμοποιώντας τα, αντί -δεδομένης της αγνοίας σας- να χρησιμοποιείτε αντ' αυτών τις αντίστοιχες εκφράσεις της δημοτικής.

  Το "σε κάθε περίπτωση" δηλαδή δεν σας αρέσει;

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ αναστασία 04/07/2012 22:51:33

   !!!

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/07/2012 17:53:55

  Να μη ξεχνάμε και την (εθνικά ευαίσθητη) ΕΤ3, όπου οι διάφορες φατρίες των κρατικά σιτιζόμενων δημοσιογράφων, που τρώγονται σαν τα σκυλιά, χρειάζονται κάποιον εκτός δημοσιογραφικού κυκλώματος για να τις χαλιναγωγήσει.

 6. IOANNIS avatar
  IOANNIS 04/07/2012 18:02:00

  ΣΤΗΝ ΕΤ3 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ

 7. Factorx avatar
  Factorx 04/07/2012 18:45:21

  Μας συγχωρείτε πάρα πολύ , δεν θα το ξανακάνουμε

 8. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 04/07/2012 19:22:18

  ''Θα μας πουν εμπαθείς αν πούμε ότι δεν πρόκειται και για τις ευτυχέστερες των επιλογών και ενδεικτικές της τρικυμίας που επικρατεί στην κυβέρνηση''
  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ?

 9. Αλέξανδρος Φιλιππίδης avatar
  Αλέξανδρος Φιλιππίδης 04/07/2012 19:28:22

  Το ΑΠΕ να ξαναγίνει Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων και να αποκτήσει το κύρος που είχε παλιά με σοβαρούς και υπεύθυνους συντάκτες και ανταποκριτές που θα τους εμπιστεύονται οι συνδρομητές του. Η ελληνική περιφέρεια καταγράφει καθημερινά εκατοντάδες σημαντικές ειδήσεις που κυκλοφορούν μεταξύ των ιδιωτικών portal αλλά ελάχιστες από αυτές δημοσιοποιούνται από το ΑΠΕ. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το ΑΠΕ ξέπεσε πάρα πολύ. Η νέα διοίκηση, όποια κι αν είναι, σε αυτό το πεδίο θα δώσει εξετάσεις και θα κριθεί. Και μακάρι να πετύχει.

 10. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 04/07/2012 22:36:51

  Ασχετο: Στο Μαξίμου θυμούνται τα αμαρτωλά ομόλογα του ΤΣΠΕΑΘ; Δεν ποινοκοποιούνται οι ανθρώπινες σχέσεις, αλλά ποιοί ήταν οι δημοσιογράφοι φίλοι του κατηγορούμενου πλέον πρώην προέδρου του;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.