19/01/2009 00:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί και γιατί θέλουν εκλογές;

Διαβάζω τα κυριακάτικα φύλλα και τρελαίνομαι. Επειδή στο ένα πρωτοσέλιδο μας τρομάζουν με την «εφιαλτική αύξηση των ελλειμμάτων και του χρέους το 2009» που οδηγεί αναγκαστικά σε ένα αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Και στο άλλο το έχουν για σίγουρο ότι ο Καραμανλής ετοιμάζεται για εκλογές, στις 5 ή στις 12 Απριλίου, στις οποίες όμως μπορεί να πάει μόνο αφού κάνει εντελώς το αντίθετο με το προηγούμενο, εγκαταλείψει δηλαδή την δημοσιονομική εξυγίανση και τις υποδείξεις των Βρυξελλών.

Επειδή λοιπόν ο καθένας λέει και κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι στον τόπο αυτό κι εγώ πρέπει να σας ενημερώσω εγκύρως, πήρα στο τηλέφωνο έναν παλαιό πολιτικό, που γνωρίζει πράγματα και θαύματα, μπας και μας φωτίσει για τη νέα αυτή εκλογολογία που μας προέκυψε μόνο δέκα μέρες μετά τον ανασχηματισμό και την υποτιθέμενη ανάκαμψη του αρχηγού.

Κοίταξε να δεις, μου είπε, εσύ το έγραψες πρώτος, αλλά το ξεχνάς; Το πόπολο θα δει και ανθρωποθυσίες (ψωμί μάλλον δύσκολα). Οι ζημίες θα είναι μερικές προσωπικότητες (τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή). Και συνέχισε:

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, ο Καραμανλής έκοψε και τα δύο πόδια, με τα οποία περπάτησε ουσιαστικά από το 1998. Γνωρίζεις ποια πόδια εννοώ. Το ένα είχε αναλάβει την άτυπη Πρωθυπουργία, πλήν Οικονομικών, και το δεύτερο μόνο τα Οικονομικά. Οι υπόλοιποι, μολονότι ήξεραν τα πάντα, απλά έπαιρναν μάτι και βολεύονταν με μικροδουλίτσες. Στο μεταξύ, άρχισαν να σκάνε και τα καθ΄ ημάς αποτελέσματα της διεθνούς απάτης των χρηματοικομικών επενδυτικών μπορντέλων και έδεσε η κρέμα. Κλάμα η διαπλοκή, άλλα τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή....

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Εδώ και δέκα ημέρες ο Καραμανλής πρακτικά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση με κρυφό πρωθυπουργό τον Σουφλιά και την Ντόρα να περιμένει στη γωνία - αλλά με κάποια αγωνία πλέον η κυρία, επειδή ο αρχηγός πρόλαβε και ανακάτωσε την τράπουλα με τον ανασχηματισμό.
 
Το που καταντήσαμε υποθέτω ότι θα κάνουνε πολλά χρόνια για να το καταλάβουμε.

Όμως ένα είναι σίγουρο. Πρέπει να προλάβουν να μην του κάτσει του Καραμανλή ο ανασχηματισμός και γι αυτό προωθούν την τελευταία φάση του γνωστού σεναρίου που τιτλοφορείται: «Η οικογενειοκρατία στο Μαξίμου», ή αλλιώς, «το πρωθυπουργικό σύστημα Καραμανλή» έχει να κάνει μία ακόμη θυσία: τον ίδιο τον αρχηγό.Δια το συγκεκριμένο θέαμα έχουμε τρεις σκηνοθεσίες, εκπορευόμενες από τα γνωστά - άγνωστα κέντρα και δημοσιευόμενες σχεδόν καθ΄ εκάστη στις αντίστοιχες φυλλάδες:

- Στην πρώτη το θύμα παραιτείται μόνο του.

- Στην δεύτερη το θύμα εκτελείται από κάποιο οικείο (αποστασία)

-Στην τρίτη και δια λόγους διατήρησης του θεάτρου και των λοιπών θεσμικών απαιτήσεων της κοινωνίας ( ΣΣ μου άρεσε αυτό !!! ), προκηρύσσονται εκλογές για να φύγει ο μεγάλος και ντέφι και μπούρμπουρη το που θα πάει η καημένη η Ελλαδίτσα.

Φιλάκια....

«Παλαιοπολιτικός»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 19/01/2009 01:19:33

  "All life is a stage" GOFFMAN

 2. ariel avatar
  ariel 19/01/2009 01:28:24

  Anonymous
  ο Καμένος είπε πως η κυβέρνησή του, είναι θίασος του καραγκιόζη. Ασχετα αν το πήρε πίσω μόλις του τραβήξανε το αυτάκι.Και σε παρακαλώ μη με πεις πάλι Μητσοτακοφερέφωνο όπως έκανες σε άλλη ανάρτηση. Το αρνούμαι μετά βδελυγμίας. Στα όρη στ'άγρια βουνά, ξορκισμένοι με τον απήγανο. Οχι να γρουσουζευτώ χωρίς λόγο. !!!please!!!!

 3. anonymous avatar
  anonymous 19/01/2009 01:37:38

  Τα καθημερινά αιτήματα δεν χρωματίζονται στις μέρες μας. Μην κάνεις το λάθος της ταύτισης.
  Διεκδίκησε και πίστεψε μόνο ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ!

 4. MayrhTrypa avatar
  MayrhTrypa 19/01/2009 01:39:51

  Αυτό με το νομοσχέδιο που βάζει 50.000 ένοπλους σεκιουριτάδες ανάμεσα μας και που πέρασε στα μουλωχτά τι σας λέει προσθετικά με ότι αναφέρει ο παλαιοπολιτικός;

 5. ariel avatar
  ariel 19/01/2009 01:48:56

  A,nonymous
  Αν απευθύνεσαι σε μένα όχι μόνο τα καθημερινά αλλά κανένα αίτημα δεν πρέπει να χρωματίζεται. Μικρά ή μεγάλα, αφορούν τον καθένα μας στο βαθμό που τον ενδιαφέρουν. Γιαυτό πρέπει να διαλέξουμε αυτόν που μπορεί να μας βοηθήσει καλύτερα. Οταν έγραψα πως καλός είναι αυτός που κατά τη γνώμη μου βοηθάει τους πολλούς με τα μεγαλύτερα προβλήματα, κάπου άκουσα λέξεις λίγο άσχημες. Αποφεύγω να γράψω λοιπόν για νη μην στενοχωριέμαι με χαρακτηρισμούς και προτιμώ να σας διαβάζω καθημερινά. Δεν αφορά εσένα πάντως αυτό που γράφω γιατί πιστεύω πως είσαι καλοπροαίρετος.

 6. anonymous avatar
  anonymous 19/01/2009 01:55:10

  από 6 @ 5 για να μην παρεξηγούμαστε κιόλας!

  @9 den se katalaveno kardia mou!

 7. anonymous avatar
  anonymous 19/01/2009 02:29:53

  Factorx Says:
  January 18th, 2009 at 9:51 pm
  Tη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη η πρώτη επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, μετά την προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

  Τα Σκόπια υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα εμπόδισε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ με το προσωρινό της όνομα, κατά παράβαση της ενδιάμεσης συμφωνίας.

  ============================================

  ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ;

 8. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 19/01/2009 03:28:33

  Ανώνυμε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. και γιατί ρωτάς τον Φάκτορα και δεν κάνεις ένα σερφάρισμα στα μπλογκ; θες να βάλει θέμα; και γιατί δεν το ζητάς ευθέως; [πόσο μου τη δίνει αυτή η μαλαγανιά!]
  για να μη κουράζεσαι:
  Οσοι ασχολούνται με την υπόθεση τηρούν ως επτασφράγιστο μυστικό την υπερασπιστική γραμμή της Αθήνας. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι κεντρικές κατευθύνσεις της ελληνικής πλευράς αναμένεται να είναι δύο: πρώτον, η Αθήνα θα επιχειρήσει να πείσει το δικαστήριο να απορρίψει την προσφυγή της γειτονικής χώρας. Και δεύτερον, αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα προσπαθήσει να κερδίσει την υπόθεση με βάση δύο επιχειρήματα.

  Κατ΄ αρχάς, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν προέβαλε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, αλλά η μη πρόσκληση αποτελεί συναινετική απόφαση της Συμμαχίας (επομένως, δεν υπάρχει παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας σύμφωνα με το οποίο η Αθήνα οφείλει να μην εμποδίζει την ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους η ίδια είναι μέλος). Και στη συνέχεια, αποδεικνύοντας ότι τα Σκόπια είχαν παραβιάσει νωρίτερα κατά συρροήν την Ενδιάμεση Συμφωνία.
  http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2009/01/blog-post_5955.html

 9. Factorx avatar
  Factorx 19/01/2009 03:44:12

  Όπως θα έχετε καταλάβει δεν μπορούμε να αποφύγουμε,πλέον, τους δήθεν σχολιαστές, που επαγρυπνούν για να "απαντήσουν"΄και να "αμφισβητήσουν",ελευθέρως φυσικά. Το θεωρούμε βεβαίως δείγμα κι αυτό της απόχησης και της δύναμης του σαιτ. Διότι αν μας χειροκροτούσαν μόνο θα ανησυχούσαμε

 10. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 19/01/2009 10:41:23

  Πάλι καλά που δεν πέταξαν στο «διάλογο» ότι… εκεί χτυπάμε τους μαύρους …αλλά όταν δεν έχεις λόγο και επιχειρήματα θα ακούσεις και τέτοια

 11. anonymous avatar
  anonymous 19/01/2009 11:15:34

  Η χώρα μας έχει ορίσει τον καθηγητή διεθνούς Δικαίου και ακαδημαϊκό Εμμανουήλ Ρούκουνα και η ΠΓΔΜ τον Κροάτη καθηγητή Μπούντισλαβ Βούκας.

  Η όλη διαδικασία, που θα διεξάγεται παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας, αναμένεται να είναι πολυετής και να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια.

  Newsroom ΔΟΛ

 12. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/01/2009 13:04:25

  Για να γυρίσουμε λίγο στην ουσία της ανάρτησης: Και τα δύο "πόδια" με τα οποία "περπάτησε" από το 1998 μέχρι σήμερα ήταν του βεληνεκούς να χτυπήσουν έναν Γιώργο Παπανδρέου και τίποτα περισσότερο. Ο Ρουσόπουλος πέτυχε ορισμένα πράγματα στην επικοινωνία, αλλά αυτό πια που το βάζετε, τώρα που έφυγε να μην νοιάζεται κανείς πλέον για το Βατοπαίδι;! Εκεί που το είχαν αναγάγει στο "μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους". Πώς στο καλό από εκεί που το έπαιζαν μέρα νύχτα, τώρα δεν το παίζει κανένας;

  Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: το ένα είναι ότι τόσο πολύ πια είχε γίνει αντιπαθής ο ΘΡ στο σύνολο του τύπου. Το δεύτερο ότι το μετα-ΘΡ σύστημα λειτουργεί καλύτερα για την κυβέρνηση. Κατά τη γνώμη μου, ισχύουν και τα δύο. Συνεπώς, καλά έκανε και το έκοψε το πρώτο πόδι.

  Σε σχέση με την Οικονομία. Ο Αλογοσκούφης δεν ξέρω τι οικονομικά ήξερε, πάντως δεν φρόντισε να το αποδείξει στο ευρύ κοινό ότι ήξερε. Ακολουθήσαμε την τακτική της "ήπιας προσαρμογής", τη στιγμή που το ζήτημα ήταν, αν έπρεπε να οχυρωθεί η οικονομία και να συμμαζευτεί το πράγμα, να δώσει την αβάντα στον ελληνικό λαό να στηρίξει από μόνος του σκληρότερα μέτρα.

  Να θυμίσουμε την υποτίμηση του 1953 του Μαρκεζίνη, που ανακοινώθηκε Μεγάλη Πέμπτη βράδυ και θα μπορούσε να θεωρείται "βαρύ πλήγμα" στην οικονομία, αφού όλοι έγιναν 50% φτωχότεροι σε μια νύχτα. Κι όμως, το σκληρό εκείνο μέτρο εξακολουθεί να θεωρείται μέχρι σήμερα η βάση της όποιας μεταπολεμικής οικονομικής ανάπτυξης είχε η χώρα και όλοι επαινούν το Μαρκεζίνη για το μέτρο εκείνο, που κανένας ποτέ δεν το χαρακτήρισε "αντιλαϊκό". Ούτε και ο Ανδρέας δεν κατάφερε να μην θεωρούνται αντιλαϊκές οι δύο υποτιμήσεις του νομίσματος το 1983 και το 1985.

  Αυτό που θέλω να τονίσω δεν είναι η αποδοχή του μέτρου Μαρκεζίνη, αλλά κάτι που ακολούθησε αργότερα: Οι σύλλογος αναπήρων πολέμου αποφάσισε να αποποιηθεί το δικαίωμα να λάβει μία μηνιαία σύνταξη, ώστε να διατεθεί για τη βελτίωση των οικονομικών της χώρας. Μιλάμε για το 1953 που οι ανάπηροι πολέμου και οι οικογένειές τους ήταν εκατοντάδες χιλάδες άνθρωποι, με κομμένα πόδια, χέρια, δάχτυλα, καμμένα πρόσωπα. Ειχαν δώσει τον εαυτό τους στη χώρα τους (ακόμη και μέσα στην εμφύλια σύρραξη, δεν έχει σημασία, σημασία έχει που θεωρούσαν οι ίδιοι ότι έδιναν τον εαυτό τους) και ήθελαν να δώσουν κι άλλο! Την ελάχιστη σύνταξη που τους έδωσε το κράτος σε αναγνώριση.

  Πού να δεις σήμερα οποιονδήποτε να δίνει τη σύνταξή του για την ανόρθωση των οικονομικών του κράτους! Μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας!

  Για να γυρίσουμε στην σκληρή πραγματικότητα του 2009, το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να πείσουμε τον κόσμο να κάνει κάτι για το σύνολο και όχι μόνον για τον εαυτό του. Πώς να τον πείσεις όταν ένα σωρό περίεργοι τύποι τρώνε με χρυσά κουτάλια; Πώς να τον πείσεις όταν η αναξιοκρατία κυριαρχεί στην επιλογή των στελεχών των υπουργείων; Όταν κουμάντο μας κάνουν οι άχρηστοι; Ούτε αυτά που υποχρεούται να δώσει (τους φόρους) δεν μπορεί να δώσει, πόσο μάλλον να πει "κόψει μου και ένα μηνιάτικο"!

  Ο Αλογοσκούφης ήταν ακατάλληλος να εμπνεύσει για κάτι καλύτερο. Είναι άραγε ο Παπαθανασίου κατάλληλος. Ίσως όχι, πάντως είναι λιγότερο ακατάλληλος από τον Αλογοσκούφη. Σου δίνει την αίσθηση ότι δεν θα φάνε με χρυσά, θα φάνε με ασημένια κουτάλια. Δεν έχει αυτό το αντιτουριστικό ύφος που λέει "αποκλείεται να λάβω υπόψη μου το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων, ούτε τίποτε άλλο εκτός από τα συμφέροντα των τραπεζιτών". Τον καιρό που ήταν στο Υπουργείο Εμπορίου είχαν ληφθεί μερικές σοβαρές και έντιμες πρωτοβουλίες - αν και ορισμένες από αυτές υπονομεύθηκαν στην πορεία από λαμόγια. Αν συμβεί αυτό, τότε μπορεί να φέρει περισσότερο αποτέλεσμα από τον Αλογοσκούφη στο τιμόνι της οικονομίας. Ο χρόνος θα δείξει και, φυσικά, το αποτέλεσμα. Ας κάνουν κάτι και εδώ θα είμαστε να τους πούμε το "μπράβο". Όπως και για να λάβουν την οριστική τους καταδίκη, αν πάλι δεν κάνουν τίποτα.

 13. τιραμολα avatar
  τιραμολα 19/01/2009 13:26:38

  Επωνυμε , εκτιμω την αποψη σου και σε διαβαζω.
  Στα απλα ομως φαινεται η ποιοτητα του ανθρωπου...
  Θα αποχωρησει η κοινοβουλευτικη ομαδα της ΝΔ κατα την ψηφοφορια για συσταση προανακριτικης για το Βατοπεδι.
  Θυμασαι οταν ο ΚΚ εφερε τη "λυτρωση" (κατα Τρεμη ο χαρακτηρισμος) με το mea culpa στην κοινοβουλευτικη ομαδα της ΝΔ?
  Τωρα λοιπον που εχει εκτιμησει σωστα την κατασταση , ποια ειναι η σταση του?
  Αυτη ειναι και η "επιτυχια" αυτης της κυβερνησης...
  Το δηλητηριο στην συνειδηση του πολιτη....

 14. stavros avatar
  stavros 19/01/2009 13:43:12

  Παιδιά δεν πάτε καλά εκεί στο anti.
  Αυτή η ανάρτηση έχει γραφτεί υπό την επήρεια.

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/01/2009 14:13:01

  Εγινε, εν οικω, συνάντηση Δον-Λιάπη κ Αλογοντύλαν....

  Χωρίς πολιτικό περιεχόμενο ! αααααα χαχαχαχαχααααα

  Πληροφορήθηκα ότι έξω από το σπίτι ήταν φορτηγό της Σόφτεξ για το κλάμα και της Πάμπερς για την ακράτεια από το γέλιο !

  Θα κάνουν δίδυμο - Τζαβαράκια / Αλογολιαπάκια. Ο μισέλ με το γυαλί του snowboard με κουστούμι-πάντα και ο Γιώργης με κοντό παντελονάκι τζήν και καουμποϊκη μπότα.

  ΠΠ

 16. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/01/2009 14:57:34

  Τιραμόλα, το πράγμα είναι απλό: Ο Καραμανλής προτιμάει την ξεφτίλα προκειμένου να διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση.

  Όσο για το δηλητήριο στη συνείδηση του λαού, εκ του αποτελέσματος έτσι είναι. Όμως προσωπικά νομίζω ότι το θέμα του Βατοπαιδίου έχει αδικαιολόγητες διαστάσεις στη συνείδηση του πολίτη. Τα έχω γράψει πολλές φορές, ας μην τα ξαναγράψω και εκνευρίσω όσους έχουν αντίθετη γνώμη.

  Αποδείχθηκε ότι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν ο Ρουσόπουλος. Δεν με νοιάζει για το Ρουσόπουλο, αλλά μην νομίζουμε ότι τους ένοιαζε για τη δημόσια περιουσία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.