30/09/2007 01:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί θα "τρέξουν", επιτέλους, τις "μεταρρυθμίσεις";

Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός συναντά μεγάλα εμπόδια στην εξεύρεση «νέων και κατάλληλων προσώπων», για να ανανεώσει και ενισχύσει τον κυβερνητικό μηχανισμό. Ξεφυλλίζοντας, για παράδειγμα, τη σημερινή «Καθημερινή», προσέξαμε ένα ρεπορτάζ με τον τίτλο «Τα νέα πρόσωπα που θα «τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις» που προαναγγελλόταν βαρύγδουπο. Επειδή όπως γράφει στο προοίμιό του το «δεύτερο μεγάλο στοίχημα» για τον Πρωθυπουργό, το πρώτο ήταν «εκείνο της εκλογικής νίκης», είναι η αξιοποίηση «νέων προσώπων σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού».

Μείναμε όμως με την όρεξη. Επειδή όπως πληροφορηθήκαμε στη συνέχεια, οι πιο σημαντικές από τις αλλαγές που προαναγγέλλονται, περιορίζονται στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Αγγ. Φιλιππίδη, που θα αναλάβει πρόεδρος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στο νυν πρόεδρο της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, που θα πάει στον ΟΠΑΠ. Ως τι θα πάει, όμως; Ως πρόεδρος του ΔΣ, ως διευθύνων σύμβουλος, οπότε τι θα γίνουν οι κ. Κωστάκος και Νειάδας αντίστοιχα; Θα πάνε σπίτια τους; Γιατί; Μήπως λόγω της τελευταίας προεκλογικής σύμβασης στην Intralot; Πολλές οι ασάφειες στο ρεπορτάζ και οι απορίες. Για παράδειγμα, εμείς πληροφορούμεθα ότι τα κλειδιά του ΟΠΑΠ θα πάρει ο σημερινός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Αλογοσκούφη, κ. Σ. Νικολαρόπουλος, που είναι ήδη μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ. Ίσως, πάλι, άλλα να διαρρέει – ή να «καίει» - το Μαξίμου και άλλα το υπουργείο Οικονομικών.

Κατα τα άλλα, οι μεγάλες αλλαγές περιορίζονται μέχρι στιγμής στην αντικατάσταση του κ. Φούρλα στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τον αντιπτέραρχο εν αποστρατεία Μαργαρίτη Μουζά και τους νέους ΓΓ  του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Παιδείας: Το συνταξιούχο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Ανδρεουλάκο και το κ. Δ. Πλατή ,αντίστοιχα. Φανταστείτε δηλαδή να μην είχε διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Ούτε αυτοί δεν θα είχαν διορισθεί ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.