#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/04/2012 14:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί θα πληρώσουν την προεκλογική εκστρατεία του Χρυσοχοΐδη για τους λαθρομετανάστες;Άρχισε στις 13.00 η λειτουργία του κέντρου κλειστής φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα, όπου ήδη έχουν μεταφερθεί οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες. Στο κέντρο θα βρίσκεται από σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο θα πραγματοποιεί υγειονομικές εξετάσεις.

Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής στην Αστυνομική Ακαδημία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση του κέντρου κράτησης στο συγκεκριμένο χώρο.

Την ώρα λοιπόν που οι δομές κοινωνικής πρόνοιας στη χώρα μας καταρρέουν η μία μετά την άλλη, έρχεται ένα ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος" να βάλει φωτιά στην ήδη εύφλεκτη κοινωνική συνοχή. Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική της σελίδα η εφημερίδα αναφέρει ότι, ίσως και εντός του Σαββατοκύριακου, ετοιμάζεται να λειτουργήσει όπως-όπως το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Και ως εδώ δεν θα μας έκανε εντύπωση τίποτε περισσότερο από τη μεγάλη πρεμούρα του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ κ. Χρυσοχοΐδη να λειτουργήσει οπωσδήποτε πριν από τις εκλογές αυτό το κέντρο, αν δεν διαβάζαμε ότι για τη στέγαση των μεταναστών θα χρησιμοποιηθούν τετράκλινοι οικίσκοι με δύο τουαλέτες, δύο μπάνια, θερμοσίφωνα και... κλιματισμό!

Εύλογα αναφύονται τα εξής ερωτήματα:

1) Όταν στα δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχει ούτε σαπούνι στις (ενίοτε κοινόχρηστες, ανά δέκα θαλάμους) τουαλέτες, όταν οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα στοιβάζονται σα σαρδέλες στα κελιά τους και όταν χιλιάδες Έλληνες έχουν μετατραπεί σε νεοαστέγους οι οποίοι δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, είναι δυνατόν στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών -λαθρομεταναστών, για να μην ξεχνιόμαστε, που υποτίθεται ότι θα περιμένουν τον επαναπατρισμό τους- οι συνθήκες να είναι όχι απλώς καλύτερες από ένα τυπικό κέντρο νεοσυλλέκτων στρατευσίμων, αλλά να προσομοιάζουν σε συνθήκες παιδικών κατασκηνώσεων "πέντε αστέρων";

2) Αν οι οικίσκοι στην Αμυγδαλέζα προϋπήρχαν και απλώς είχαν εναποτεθεί εκεί προς αποθήκευση, δεν υποτίθεται ότι ο ρόλος τους είναι να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για τη μαζική στέγαση πληθυσμού μετά από έκτακτες φυσικές καταστροφές;

3) Τον περασμένο χειμώνα, όταν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης διέτασσε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για να πεταχτούν έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρουφ οι νεοάστεγοι που είχαν καταφύγει εκεί για να προστατευθούν από το δριμύ ψύχος, γιατί δεν επεδείκνυε την ίδια σπουδή ο κ. Χρυσοχοΐδης για τη χρησιμοποίηση των οικίσκων προκειμένου να στεγαστούν;

4) Ποιος και με ποιες διαδικασίες πήρε τη "δουλειά" της εγκατάστασης των κλιματιστικών μονάδων στους οικίσκους;

5) Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι μονάδες ήταν ήδη εγκατεστημένες στους οικίσκους, ποιος θα πληρώνει το εξαιρετικά υψηλό κόστος λειτουργίας τόσων ενεργοβόρων μονάδων κλιματισμού; (Να θυμίσουμε ότι, όταν τέτοιοι οικίσκοι στεγάζουν π.χ. σεισμοπλήκτους, οι τελευταίοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εξ ιδίων πόρων το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν.)

Υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά; Ή μήπως πρέπει να δεχτούμε στωικά ότι όλοι εμείς, τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, θα πληρώσουμε την "πέντε αστέρων" προεκλογική εκστρατεία του κ. Χρυσοχοΐδη;

Αυριανιστής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 29/04/2012 14:34:04

  Δεν το κατάλαβα Αυριανιστή μου,δηλαδή ο Χρυσοχοΐδης προσδοκά πολιτικό όφελος απο όλη αυτήν την ιστορία και για αυτό βιάζεται;
  Εγώ δεν συνάντησα ούτε ένα πολίτη θετικό με αυτήν την ιστορία,δεν έχω μιλήσει με κανέναν που να λέει μπράβο στην πρωτοβουλία του Υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ.
  Για τα κονδύλια και τις αμοιβές συμφωνώ,αλλά αμφιβάλω αν θα λάβει θετική ψήφο το Πασόκ για τα στρατόπεδα

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ιωάννης33 29/04/2012 21:29:18

   Βεβαίως και προσδοκά. Όχι τόσο για το κόμμα του, αλλά για τον... εαυτό του. Αυτό "πουλάει" στους ψηφοφόρους του στη Β΄ Αθηνών, ότι -δήθεν- καθαρίζει τις περιοχές τους από τους λάθρο. Γι' αυτό και η ιδιαίτερη σπουδή να ξεκινήσει η λειτουργία της Αμυγδαλέζας πριν από τις εκλογές.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 29/04/2012 16:04:03

  Ο αυτόκλητος «L'état, c'est moi» macho Μιχαήλ της Ελλάδος, κατάφερε μία και μοναδική πρωτιά διεθνούς επιπέδου, με την απίστευτη και όμως.. Ελληνική ατάκα που άναψε φωτιές στο twitter: #De_diavasa_to_mnimonio_giati
  Και με τους ξένους να σπαζοκεφαλιάζουν τι είναι τέλος πάντων αυτό το mnimonio που έγινε Τop10 στα Τrends !!!

 3. tony avatar
  tony 29/04/2012 19:41:56

  Καμιά σχέση με προεκλογικά και άλλα.
  .....τετράκλινοι οικίσκοι με δύο τουαλέτες, δύο μπάνια, θερμοσίφωνα και… κλιματισμό.........................................................................................
  Κλιματιστικά, τουαλέτες, οικίσκοι,δηλαδή με μια λέξη μιζούλες.
  http://www.youtube.com/watch?v=FhJMfEe3Sic

 4. Φελίζα avatar
  Φελίζα 29/04/2012 23:31:10

  Έτσι είναι Αυριανιστή , έχεις απόλυτο δίκιο. Παλιότερα προεκλογικά τελείωναν άρον άρον δρόμους και γέφυρες και δεν προλάβαιναν τα εγκαίνια. Τώρα που δεν τολμούν να βγουν σε ανοιχτές συγκεντρώσεις θα μας σώσουν με 50-100 λαθρομετανάστες που μαντρώνουν.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Φελίζα 29/04/2012 23:37:01

   Μπορεί να μην είναι καθόλου τυχαία και η στόχευση της εγκατάστασης κλιματιστικών. Τόσοι και τόσοι λάθρο πήραν υπηκοότητα με τον εκτρωματικό νόμο Ραγκούση, και ο νεοσερίφης τούς καλοπιάνει δείχνοντάς τους πόσο καλά φέρεται στους ομοεθνείς τους...

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ Αυριανιστής 30/04/2012 00:33:47

    Αυτούς τους ψήφους μάλλον τους θεωρούν σίγουρους στο πασοκ.
    Όχι όμως και αυτών των Ελλήνων των νεόπτωχων - όπως τους αποκαλούμε - των άστεγων , των πεινασμένων θαμμώνων των συσυτίων που κανείς δεν τολμά να ζητήσει και που κακώς τους ξεχάσαμε όλοι μας . Και μην μου πει κανείς ότι και γι αυτούς παλεύουμε , γιατί ακόμα και αν επικρατήσει το καλύτερο σενάριο ο επόμενος χειμώνας θα τους βρεί και πάλι στο δρόμο ...μαζί με πολλούς νέους.

 5. The Saint avatar
  The Saint 30/04/2012 18:01:25

  Πολύ σωστά τα γράφεις αγαπητέ Αυριανιστή. Αλλά λένε, ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται, και ενώ ξεδιάντροπα κυνηγάει τις ψήφους των (λάθρο) μεταναστών, αγνοεί την ίδια ώρα, τους πεινασμένους και άστεγους Ελληνες, ενώ -σίγουρα- θα τους χρεώσει και με όλα τα έξοδα που προκύπτουν απο αυτές τις κινήσεις.
  Ενθυμούμενος μιά ιστορία βασισμένη σε γεγονότα που έλαβαν χώρα κάπου, κάποτε στην Ευρώπη του μεσαίωνα, θα έλεγα ότι θα έπρεπε γιά παραδειγματισμό, κάθε λάθρο που θα συλλαμβάνεται να εκτελείται (και πείτε με χρυσαυγίτη, αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι) παρα να επιβαρυνόμαστε και με τα έξοδα επαναπατρισμού τους. Οπως ακριβώς η Ιταλική μαφία βυθίζει τα σαπιοκάραβα που τους μεταφέρουν.
  Αλλα απο την άλλη θα μου πεί κανείς, εδώ δεν έχουμε καταφέρει -τουλάχιστον- να κλεισουμε φυλακή όλα τα λαμόγια που μας έκλεψαν, και μας έφεραν στη δεινή θέση που είμαστε σήμερα, τον ...τσαμπουκά στους αράπηδες θα καταφέρουμε να κάνουμε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.