#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/05/2012 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί θέλουν να αναστήσουν την παλιά ΝΔ που καταδίκασε ο λαός;Δεν πρόλαβαν να κλείσουν οι κάλπες και το εκδοτικό κατεστημένο άρχισε να αμφισβητεί τον Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα την σκυτάλη πήρε από τους κ.κ. Μπόμπολα και Αλαφούζο, το ΒΗΜΑ.

Το όργανο έκφρασης του κ. Ψυχάρη, αλλά και του διαλυόμενου πολιτικο- επιχειρηματικού κατεστημένου, παραθέτει μια σειρά από λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι πρέπει να αμφισβητηθεί ο Σαμαράς (από ποιους άραγε;), οι οποίοι αντιφάσκουν μεταξύ τους και ... εκθέτουν ο ένας τον άλλο.

Θα ασχοληθούμε λοιπόν μόνο με τον κεντρικό στόχο του άρθρου, αλλά και της κριτικής που επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες και από κύκλους μέσα στη ΝΔ, εναντίον του Σαμαρά. Ότι δηλαδή πρέπει «η Κεντροδεξιά να αποκτήσει ξανά ενιαία έκφραση και να διεκδικήσει με αξιόπιστο τρόπο την εξουσία....”. Με άλλα λόγια να μαζέψει πάλι στη ΝΔ ο Σαμαράς  στη ΝΔ τη Ντόρα, το Μάνο, τον Ανδριανόπουλο κλπ , να εγκαταλείψει την άσκηση πατριωτικής πολιτικής (χαρακτηρίζεται ως “δεξιά”) και να επαναφέρει την “θεωρία του μεσαίου χώρου”  προκειμένου να πάρει πίσω τους “κεντρώους ψηφοφόρους που είχε κερδίσει ο κ. Καραμανλής” (σε εισαγωγικά φράσεις από το ΒΗΜΑ)

Από αυτά και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι όψιμοι επικριτές του Σαμαρά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υπερασπίζονται απεγνωσμένα το παλιό απέναντι στο νέο που επικρατεί από χθες στην πολιτική ζωή του τόπου. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός έριξε την ταφόπλακα πάνω από τον διαπλεκόμενο δικομματισμό του παρελθόντος και τους δυο παλαιολιθικούς εκπρόσωπούς του (τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ). Εντούτοις το παλαιοκομματικό σύστημα της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με τον εκδοτικό κατεστημένο θέλουν να ξαναζωντανέψουν τη μεσαιοχωρίτικη ΝΔ. Την ίδια ακριβώς που έχασε με 10% από το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές και ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε απεγνωσμένα να κρατήσει ζωντανή.

Πόσο λάθος κάνουν και πόσο δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία φαίνεται και από τα εξής:

Οι ίδιοι θεωρούν ότι η χθεσινή εκλογική μάχη ήταν απλώς μια ακόμα σε μια σειρά αποτυχημένων εκλογικών αναμετρήσεων της ΝΔ. Άρα, αφού ο Σαμαράς "δεν τα πήγε καλά" πρέπει να τον αμφισβητήσουμε επειδή είναι .... ο Σαμαράς και δεν δικαιούται άλλης ευκαιρίας, όπως όλοι οι προηγούμενοι. Το είπαμε άλλωστε πολλές φορές. Ποτέ δεν τον πήγαν και ποτέ δεν θα το πάνε, ανεξάρτητα από τα δικά του λάθη τακτικής.

Στην ίδια λογική καλλιεργείται και ένα άλλο επιχείρημα, το οποίο χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξ αριστερών επικριτές του Σαμαρά. Ότι δηλαδή οι χθεσινές εκλογές ήταν "οι τελευταίες της μεταπολίτευσης του 1974 και η ΝΔ του Σαμαρά κατέρρευσε μαζί με τον δικομματισμό".

Υπάρχει όμως και μια άλλη ανάλυση της πραγματικότητας. Κατά την γνώμη μας, οι χθεσινές εκλογές δεν ήταν οι "τελευταίες της μεταπολίτευσης του '74". Αλλά, ήταν οι πρώτες της νέας μεταπολίτευσης. Γι αυτό και το αποτέλεσμα τους τρέλανε όλους. Στην φάση αυτή επικράτησε η οργή και η αγανάκτηση. Στην βασανιστική πορεία όμως που θα ακολουθήσει όλοι θα ωριμάσουν, προγράμματα και ιδέες θα κατασταλάξουν, νέα κόμματα θα δημιουργηθούν αναπόφευκτα και στο τέλος το νέο θα επικρατήσει του παλιού.

Με αυτήν την έννοια θεωρούμε ότι το πάντα "σοφό" εκλογικό σώμα καταδίκασε μεν τα λάθη τακτικής του Σαμαρά , αλλά ταυτόχρονα του έδωσε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, αφού τον διατήρησε ως ηγετική δύναμη του νέου πολιτικού σκηνικού. Το εκλογικό σώμα καταδίκασε στο πυρ το εξώτερο τη ΝΔ, αλλά επέτρεψε στον Σαμαρά να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να είναι ο ρυθμιστής τους.

Από τον ίδιο και μόνον εξαρτάται πλέον τι θα κάνει. Μπορεί να μετατρέψει το χθεσινό αποτέλεσμα σε εφαλτήριο ριζικής ανανέωσης και αναζωογόνησης της παράταξης. Σε εφαλτήριο νίκης.

Και επειδή στην ίδια χώρα ζούμε και γνωρίζουμε κι εμείς τα παρασκήνια θα πούμε και κάτι άλλο. Κανείς δεν λέει ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν βαρύ. Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά και τις ανελέητες επιθέσεις του εκδοτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου εναντίον του Σαμαρά. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τις συστηματικές προσπάθειες υπονόμευσης της ενότητας της ΝΔ από την πρώτη ημέρα που ο Σαμαράς εξελέγη αρχηγός της.

Εμείς ποτέ δεν ταυτιστήκαμε με τη ΝΔ. Αντιθέτως έχουμε γράψει επανειλημμένως ότι η ΝΔ ως κομματικός σχηματισμός έχει πεθάνει και ότι μόνο η ανανέωση και αναδιοργάνωση της μεγάλης πατριωτικής παράταξης που εκπροσώπησε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της Ελλάδος.  Ο Σαμαράς πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του μεγάλου προκατόχου του με την ΕΡΕ και τον Συναγερμό και να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κόμμα.

Το μεγάλο λάθος  του Σαμαρά είναι ότι καθυστέρησε, μπλέχτηκε με τα μνημόνια και τις διαπραγματεύσεις και δεν προχώρησε σε μια ριζική ανανέωση της ΝΔ. Εγκατέλειψε το μεγάλο κίνημα που τον ανέδειξε αρχηγό της ΝΔ και επιδόθηκε σε ασκήσεις ισορροπίας με δεδομένους πολιτικούς αντιπάλους του, όταν όλοι γνωρίζουν πως το φίδι το πατάς στο κεφάλι, δεν το χαϊδεύεις.

Η κοινωνία εκτός από τα μνημόνια και τις συγκυβερνήσεις τιμώρησε χθες συνολικά την κομματοκρατία, την μετριότητα και τη διαφθορά της μεταπολίτευσης. Γι αυτό αν δεν γίνουν ανατροπές και ρήξεις τώρα, η Ν.Δ. θα συρρικνωθεί κι άλλο στις επόμενες εκλογές. Πράγμα που εγγυάται απολύτως κάθε τυχόν επιστροφή στις "μεσαιοχωρίτικες" και "πολυσυλλεκτικές" λογικές του παρελθόντος τις οποίες επικαλούνται οι αυτόκλητοι σωτήρες της ΝΔ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 07/05/2012 21:18:22

  Δεν έχεις την ανάγκη τους πρόεδρε. Άφησέ τους να χτυπιούνται... Και να τους πεις εκείνα τα οχτακόσια που χρωστάνε, θα τους τα πάρεις! Θα έρθει ο καιρός , θα έρθει η ώρα...

  • tak avatar
   tak @ tak 07/05/2012 21:36:23

   Σε πήρε από κάτω Δαναέ; Σήμερα που έχω κέφια;

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ tak 07/05/2012 22:08:42

    tak καλησπερίζω !

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ tak 07/05/2012 22:26:16

    Βάφει το μαλλί τώρα!

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/05/2012 22:40:01

     κάνει και τατουάζ?

     Αδιόρθωτοι είμαστε Γιάννη..... άξιοι των επιλογών μας ως λαός..

  • spiros avatar
   spiros @ tak 07/05/2012 21:48:41

   Υπάρχουν και οι διαγραφές στους αμετανόητους ,τα σταγονίδια και κάθε βαρωνίσκου . Αυτοί προκάλεσαν και δημιούργησαν την πτώση της ΝΔ. Ας κάνουν και αυτοί τον μεσαίο χώρο για να δούν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος....... Οι αχάριστοι τιμωρούνται ...

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ tak 08/05/2012 01:45:55

   Τώρα που κατέθεσε ο Σαμαράς τη εντολή, προτείνω: Η ΝΔ να απέχει από την ψηφοφορία στην Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης. Τότε, θα χρειάζονται 120 έδρες για σχηματισμό κυβέρνησης. Ετσι θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΕ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, με 145 έδρες να κάνουν κυβέρνηση, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος... ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ και η ΝΔ, για το καλό όλων...

   • αντωνης avatar
    αντωνης @ Βατάτζης 08/05/2012 11:58:02

    Φιλε τα ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑ-ΕΘΝΟΣ-ΝΕΑ-ΠΟΝΤΙΚΙ- MEGA -SKY -ANTENA ( με τον τροπο τους !!! ) και ενα σωρο ¨¨ δημοκρατικα ¨¨ ραδιοφωνα θα φροντισουν να ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΟΥΝ , με πλυση εγκεφαλου ( συνηθεια δημοκρατικων ) οτι για ολα ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ !!!!! Ο Σαμαρας δεν φωναζε ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ , ΟΧΙ ΔΝΤ ;;;;;; Τελικως τα ¨¨ φασιστικα ¨¨ ΜΜΕ ( ποιας ενημερωσης ;;; ) και οι ¨¨ φασιστικες ¨¨T.V. ( τηλετυφλωσις ) Εβριζαν τον Σαμαρα.....

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/05/2012 21:19:27

  Κανείς δεν μπορεί να ενώσει την κεντροδεξιά παρά μόνο ο Σαμαράς.

  Και επειδή υπονοούν τον Καραμανλή τους απαντάμε ότι ο Καραμανλής δεν είναι μακάκας να αμφισβητήσει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν είναι αυτός που είναι και έχει τα ίδια μυαλά με τον καταρρέοντα διαπλεκόμενο εσμό των ΜΜΕ (που φυσικά δεν τα έχει).

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/05/2012 20:33:57

   Προσπυπογράφω, μάλιστα δε, για άλλη μία φορά ο μέσος Έλλην ψηφοφόρος εψήφισε με τη μορφή αγέλης και τα αποτελέσματα φαίνοται - πλην λαμπρών εξαιρέσεων - στους επανεκλεγέντες βουλευτές προηγουμένων θητειών.
   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΙ!
   Βρείτε τους!
   Πρέπει ο κακός νεποτισμός να σταματήσει. Μόνο οι άξιοι.

 3. romeo avatar
  romeo 07/05/2012 21:22:19

  Έτσι Μανώλη, έτσι... Τον Αντώνη δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς... Στάθηκε όρθιος, έχοντας απέναντί του όλο το κακό της χώρας... Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα...

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 07/05/2012 21:36:40

  Κhalil Gibran: «Οι Εφτά Εαυτοί (The Seven Selves)

  Στην πιο ήσυχη ώρα της νύχτας, καθώς ήμουν ξαπλωμένος και μισοκοιμισμένος,
  οι Eφτά Eαυτοί μου κάθισαν μαζί κι έτσι κουβέντιαζαν ψιθυριστά.

  Ο Πρώτος Εαυτός:
  Εδώ, σ' αυτόν τον τρελό, κατοίκησα όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να κάνω τίποτα παρά να ανανεώνω τον πόνο του την ημέρα και να ξαναδημιουργώ την θλίψη του τη νύχτα. Δεν μπορώ ν' αντέξω άλλο την μοίρα μου και τώρα επαναστατώ.

  Ο Δεύτερος Εαυτός:
  Η δικιά σου μοίρα είναι καλύτερη από την δικιά μου, αδελφέ, γιατί μου δόθηκε να είμαι ο χαρούμενος εαυτός αυτού του τρελού. Γελώ το γέλιο του και τραγουδώ τις χαρούμενες ώρες του και με τριπλο-φτερωμένα πόδια χορεύω τις φωτεινότερες σκέψεις του. Εγώ θα έπρεπε να επαναστατήσω ενάντια στην κουρασμένη μου ύπαρξη.

  Ο Τρίτος Εαυτός:
  Και εγώ ο από αγάπη κυριαρχούμενος εαυτός, ο φλεγόμενος πυρσός του αχαλίνωτου πάθους και των φανταστικών επιθυμιών. Εγώ ο αρρωστημένος από αγάπη εαυτός είμαι που θα έπρεπε να επαναστατήσει εναντίον αυτού του τρελού.

  Ο Τέταρτος Εαυτός:
  Εγώ, απ' όλους εσάς, είμαι ο πιό δυστυχισμένος, γιατί τίποτα δεν μου δόθηκε εκτός από απεχθές μίσος και καταστροφική αηδία. Εγώ είμαι, ο θυελλώδης εαυτός που γεννήθηκα στις μαύρες σπηλιές της Κόλασης, αυτός που θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί και να μην υπηρετεί αυτόν τον τρελό.

  Ο Πέμπτος Εαυτός:
  Όχι, εγώ είμαι, ο σκεπτόμενος εαυτός, ο φαντασιόπληκτος εαυτός, ο εαυτός της πείνας και της δίψας, αυτός που είναι καταδικασμένος να τριγυρνά χωρίς ξεκούραση ψάχνοντας άγνωστα και όχι ακόμα δημιουργημένα πράγματα. Εγώ είμαι, όχι εσείς, αυτός που θα έπρεπε να επαναστατήσω.

  Ο Εκτος Εαυτός:
  Και εγώ, ο εργαζόμενος εαυτός, ο θλιβερός εργάτης, που με υπομονετικά χέρια και γεμάτα λαχτάρα μάτια, κάνω τις ημέρες εικόνες και δίνω νέες και αιώνιες μορφές στα άμορφα στοιχεία - εγώ είμαι, ο μοναχικός, αυτός που θα έπρεπε να επαναστατήσω ενάντια σ' αυτόν τον ανήσυχο τρελό.

  Ο Εβδομος Εαυτός:
  Πόσο περίεργο που όλοι σας θα έπρεπε να επαναστατήσετε ενάντια σ' αυτόν τον άνθρωπο, επειδή ο καθένας σας έχει μία προκαθορισμένη μοίρα να εκπληρώσει. Αχ, να μπορούσα να ήμουν σαν κάποιον από εσάς, ένας εαυτός με προαποφασισμένη μοίρα! Αλλά δεν έχω καμία, είμαι ο Κάνω-Τίποτα Εαυτός, αυτός που κάθεται στο άλαλο, κενό Τίποτα και Ποτέ, ενώ εσείς είστε απασχολημένοι να ξαναδημιουργείτε τη ζωή. Εσείς είστε ή εγώ, γείτονες, που θα έπρεπε να επαναστατήσω;

  Οταν ο έβδομος εαυτός μίλησε έτσι, οι άλλοι έξι τον κοίταξαν με οίκτο και δεν είπαν τίποτα άλλο. Και καθώς η νύχτα πύκνωνε ο ένας μετά τον άλλο έπεσαν για ύπνο τυλιγμένοι σε μιά νέα και χαρούμενη υποταγή. Αλλά ο έβδομος εαυτός, παρέμεινε να κοιτά και να παρατηρεί το Τίποτα, το οποίο βρίσκεται πίσω απ' όλα τα πράγματα.» (~ΜΟΝΟ ΠΟΙΗΣΗ/ Κ. Gibran)

 5. Λάζαρος avatar
  Λάζαρος 07/05/2012 21:44:23

  αθλιοτητες...,μπουρδολογιες...

  εδω το πραγμα ειναι σαφες..ο σαμαρας δεν φταιει ή μαλλον φταιει απλα επειδη υπεκυψε στις πιεσεις του εξωτερικου και υπεγραψε το δευτερο μνημονιο...

  η ντορα και οι αλλοι θα υπεγραφαν καιτ ο πρωτο και τοτε τα ποσοστα θα συναγωνιζονταν αυτα του πασοκ(πιο κατω λογικα)

  ο σαμαρας ειναι η μοναδικη λυση για την ΝΔ (ισως και ο βοριδης,αλλα σε βαθος χρονου)....και καταφερε σε φαση κρισης εχοντας ψηφισει το μνημονιο 2 να βγαλει το κομμα πρωτο...

  απλα απαντες υποτιμησαν το γεγονος πως η μικρομεσαια ταξη στην χωρα με τους φορους και τις οριζοντιες περικοπες διελυθη κυριολεκτικως...

  δεν θα πρεπε να υποτιμηθει αυτος ο παραγοντας...δεν θα πρεπε να υπογραψει το μνημονιο 2 ποτε...αν το κανε θα χε 35 % σημερα...το λαθος ηταν πως υπεκυψε στους εκβιαστες της ευρωπης και τους τοκογλυφους...επρεπε να το παει μεχρι τελος..διχως φοβο...ο βρεγμενος το νερο δεν το φοβαται..ο μικρομεσαιος συνετριβη τι να φοβηθει;
  γι αυτο ακριβως ψηφισε συριζα κτλ

  ακομα και χρυση αυγη!(τραγικη κ ινηση)....


  κριμα για τον σαμαρα ηταν ιστορικη ευκαιρια να πει οχι στο δευτερο μνημονιο..να επαναφερειτ ις αδικιες(οριζοντιες περικοπες κτλ )και να χαραξει γραμμη ακομα και χωρις τους ευρωπαιους..μεσα στο ευρω!κριμα

  ποτε δεν ειναι αργα...μια εμπρακτη συγγνωμη στους μικρομεσαιους...και μια γραμμη θυμου εναντια στην ευρωπη των τοκογλυφων...η υπολοιπη ατζεντα καλως μπηκε..αυτη τον κρατησε ψηλα..(λαθρομεταναστευτικο κτλ)...αλλα μονη της δεν φτανει αν ο αλλος ζει με 600 και 700 ευρω απο 1300...αυτες οι αλητειες πρεπει να διορθωθουν....ας στοχευσει στους πλουσιους(συνταξιουχους,ελευθερους επαγγελματιες κτλ,,,φορο διαφευγοντες)..οχι στους μικρομεσαιους..ποτε δνε ειναι αργα
  και να υποσχεθει τηνσ υντριβη και την απολυση αυτων των 3 χιλιαδων 4 χιλιαδωνδ ιαφθαρμενων σε πολεοδομιες,εφοριες δημοσιο και βουλη που ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ
  ΠΟΤΕ δεν ειναι αργα... να μην ακουει εκδοτες και το κατεστημενο..σαχλαμαρες λενε

  • MARIASAM avatar
   MARIASAM @ Λάζαρος 07/05/2012 22:48:30

   Λαζαρε, σωστός. Αλλα που... Πως... Οι χαμένες ευκαιρίες πίσω δε γυρνουν κ ο άκρως ατομιστης έλληνας προτίμησε να ικανοποιήσει την επιθυμία του για "τιμωρία", καθ ότι με το που θα οσμιστει τη δύναμη που κατέχει σπεύδει να την χρησιμοποιήσει (ως επι το πλείστον με τον πιο αντιπαραγωγικό κ αρνητικό τροπο), παρα να συνειδητοποιήσει βαθιά μες το πετσί του τι κλήθηκε να κάνει την ύστατη στιγμη, εκει μπροστα στην καλπη.. Κρίμα.

 6. Θετταλός avatar
  Θετταλός 07/05/2012 21:44:33

  758 εκατομμύρια χρωστάνε τα ΜΜΕ ! Θέλουν να το παίξουν και αναστενάρηδες πανάθεμά τους.

 7. c.k. avatar
  c.k. 07/05/2012 22:02:20

  "....πριν ο αλέκτωρ λαλήσει..."
  Λυπηρό και απαράδεκτο να τίθεται θέμα αμφισβήτησης σε λιγότερο από 24 ώρες!!! Οσο για την επαναφορά του Καραμανλή....αν τα στελέχη της ΝΔ θέλουν να δουν το ποσοστό τoυ κόμματος να μετατρέπεται σε μονοψήφιο...καλώς να τον προσκαλέσουν..όχι ότι εκείνος θα τρέξει βέβαια!!!

  • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
   ΑΝΤΩΝΗΣ @ c.k. 08/05/2012 11:58:37

   Κοιμασαι ορθιος αν νομιζεις οτι με καραμαν η ΝΔ θα επαιρνε μονοψηφιο. Μονοψηφια θα ηταν τα ποσοστα των άλλων. Οσο για τους οψιμους ΝΔτες να ξερετε οτι η ΝΔ είναι καραμανλική. Το 33% που πηρε ο καραμαν είανι επειδή την πατησαν οι ΝΔτες και φαγανε τη φολα απο τα καναλια.

   • Ερωτοφωτόσχιστος avatar
    Ερωτοφωτόσχιστος @ ΑΝΤΩΝΗΣ 08/05/2012 15:12:27

    +1000

   • ΄Εφη avatar
    ΄Εφη @ ΑΝΤΩΝΗΣ 08/05/2012 16:42:11

    Συμφωνώ απόλυτα. Η Νέα Δημοκρατία το 2009 έπεσε από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Τζέφρι, τα στημένα σκάνδαλα των σάπιων ΜΜΕ και τις σπέκουλες της αριστεράς. Ο Καραμανλής απεδείχθη πιο πατριώτης απ΄όλους τους.

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ ΑΝΤΩΝΗΣ 14/05/2012 20:36:11

    Επομένως οι ΝΔτες είναι ανεγκέφαλα όντα που τα παρασέρνει το κάθε ΜΕΓΚΑλοκάναλο;
    Δεν μας τιμά αυτό!

 8. xbab avatar
  xbab 07/05/2012 22:04:33

  Δεν υπάρχει παλιά και νέα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όσο συντηρείτε τέτοια σύνδρομα δεν πρόκειται αυτή η πολύπαθη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη να σηκώσει κεφάλι.
  Αν θέλετε να συνεισφέρετε, προσπαθείστε με συγκεκριμένες ενέργειες-δράσεις να συσπειρωθεί σ' έναν πυρήνα το κόμμα.
  Τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα.
  Δεν περισσεύει κανείς πλέον.
  Πρέπει να πάψει το κόμμα ν' αποτελεί κλειστό κλαμπ να μπει νέο αίμα.
  Η κομματική πυραμίδα [πλην προέδρου] πρέπει ν' αλλάξει τώρα. ΑΠΕΤΥΧΑΝ
  Όλοι εντός και εκτός κόμματος έχουν ευθύνες.Πρέπει όμως να ρίξουν νερό στο κρασί τους.
  Ομόνοια...

 9. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 07/05/2012 22:06:09

  Κανόνας 1ος: το πρόγραμμά σου δίνει απτές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.
  Κανόνας 2ος: βγάζεις από την βιτρίνα αυτούς που έχει σιχαθεί ο κόσμος.
  Κανόνας 3ος: το πρόγραμμά σου δίνει απτές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.
  Κανόνας 4ος: βγάζεις από την βιτρίνα αυτούς που έχει σιχαθεί ο κόσμος.
  Κανόνας 5ος: το πρόγραμμά σου δίνει απτές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.
  .
  .
  .

  • juliet avatar
   juliet @ dikefalosaitos 07/05/2012 23:05:34

   dikefalosaite,
   αν μου επιτρέπεις να προσθέσω και εγώ δυό κανόνες .
   Κανόνας 1ος:Επιβάλλεις πειθαρχεία από την επομένη της κυριαρχίας σου.
   Κανόνας 2ος:Eπιβάλλεις κοινή γραμμή επικοινωνίας .

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ juliet 08/05/2012 09:54:41

    Έχω και για σένα juliet.
    Τον πρώτο κανόνα τον εφαρμόζει ο Μιχαλολιάκος της ΧΑ.
    Επίσης, δεν τον αμφισβητεί κανείς από τους δικούς του,ούτε τον υπονομεύει.
    Αυτό που δε συμβαίνει στο κόμμα σας.
    Κι έπειτα αναρωτιέστε γιατί δεν τα καταφέρνει ο πρόεδρος.
    Όσο ικανός κι αν είναι, δεν μπορεί να τα βάλει μόνος του με
    τα θηρία.
    Και μη ξεχάσεις να βάλεις θαυμαστικά !

    Αλεξανδρής Χρήστος.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ dikefalosaitos 08/05/2012 09:45:51

   Τον πρώτο κανόνα τον εφάρμοσε και τον εφαρμόζει ο Μιχαλολιάκος της
   ΧΑ.
   Και δεν έχει βιτρίνα.
   Χαίρομαι πάντως που δεν έβαλες κι άλλους κανόνες,κι αρχίσουν οι διαμαρτυρίες για υπερβολικό φόρτο εργασίας (τώρα που κόπηκαν ή μειώθηκαν τα επιδόματα).

 10. kostis avatar
  kostis 07/05/2012 22:10:51

  Νομιζω πως ο Σαμαρας πρεπει να προχωρησει αμεσα σε ιδρυτικο συνεδριο ενος νεου κομματος. Στο συνεδριο αυτο θα πρεπει να ξεκαθαρισει τον φιλελευθερο αλλα και πατριωτικο χαρακτηρα του κομματος. Να αλλαξει ονομα, συμβολα και οργανωτικη δομη, οπως επιβεβαιωση αρχηγου μετα απο καθε εκλογη, καταρτηση ψηφοδελτιων μετα απο εσωκοματικων εκλογων, αλλα και παυση βουλευτων και αντικατασταση τους για αντικομματικη συμπεριφορα, λιγοτερα αλλα ενεργα μελη,κλπ. Σε επιπεδο συμβολισμων να γινει ανανεωση του πολιτικου προσωπικου. Οσοι, για παραδειγμα εχουν τρεις πληρεις βουλευτικες θητειες η εχουν εκλεγει για πρωτη φορα πριν το 2000 θα πρεπει να μην εχουν δικαιωμα συμμετοχης στα ψηφοδελτια, μειωση του αριθμου και καταργηση ολων των προνομιων και πολλα αλλα μικρα η μεγαλα παντα με χαρακτηρα εκσυχρονισμου και ανανεωσης παντου.. Ενα νεο ξεκινημα, αυτο χρειαζομαστε σημερα. Θα το τολμισει ο Σαμαρας? Δεν ξερω..

 11. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 07/05/2012 22:16:17

  Μιλάμε για εκδοτικό κατεστημένο που ρίχνει και διορίζει κυβερρνήσεις
  Αυτές τις μέρες στο κινητό μου ήρθαν δεκάδες μυνήματα υποψηφίων, για τις εκλογές.Τα περισσότερα από τη ΝΔ. Που βρίσκουν τόσα λεφτά
  σκέφτηκα και γιατί δεν τα βάζουν στο κόμμα ,ώστε να αποκτήσουν αυτονομία και ΜΜΕ? Ο κάθε βουλευτής της ΝΔ σκέφτεται για την προβολή του και όχι για τη ΝΔ.Αλλιώς η συντηρητική παράταξη, των αρχών,της παράδοσης ,των νυκοκυραίων θα είχε τη δική της σταθερή κομματική βάση και δικούς της
  δίαυλους επικοινωνίας.Δεν φταίει κανένας Μπόμπολας, κανένας Βαρδινογιάννης , κανένας Κουρής. Ο κάθε υποψήφιος βουλευτής ξοδεύει 500.000 Ευρώ το λιγότερο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και μετά παραπονιέται ότι δεν τον παίζουν τα ΜΜΕ,που ο ίδιος δεν έφτιαξε.

 12. airman avatar
  airman 07/05/2012 22:25:50

  Καλά αν ο Σαμαράς ''πρέπει να φύγει'', τότε ποιος πρέπει να μείνει;
  Οι ''πρωτοκλασάτοι'' που είδαν τι έγινε στην Α΄ και Β΄ Αθηνών (και στο Λεκανοπέδιο γενικότερα) δεν ντρέπονται; Μήπως οφείλουν από ευθυξία, έστω και συμβολικά, να παραιτηθούν; Γιατί κακά τα ψέματα λόγω του ''bonus'' εξασφάλισαν την εκλογή τους χωρίς αγώνα, με τον ''κύκλο'' που διαθέτουν από έτη πολλά.
  Ο Σαμαράς δεν πρέπει για κανένα λόγο να εγκλωβιστεί τις επόμενες κρίσιμες μέρες. Όποιος από τους υπόλοιπους νοιώθει τη Νέα Δημοκρατία ''πολύ μικρή'' λόγω του ποσοστού, ας ανοίξει την πόρτα. Η παράταξη αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι κάποιους (ουκ ολίγους) δεν τους χρειάζεται, μάλλον τη βαραίνουν.

 13. guest avatar
  guest 07/05/2012 22:30:01

  Καμμία ανάσταση της κεντροδεξιάς των φθαρμένων υλικών δεν χρειάζεται. Ριζική (καθολική) ανανέωση με παντελώς νέα και άγνωστα πρόσωπα σε εκλογές με λίστα, σαφείς δεσμεύσεις για αυξήσεις μισθών κ συντάξεων στα όρια του πληθωρισμού την επομένη των εκλογών. Περαιτέρω σταδιακή αποκατάσταση των εισοδημάτων με το κλείσιμο κάθε φορολογικού έτους όταν και θα έχουν κλείσει οι τρύπες του προϋπολογισμού. Γιατί τότε θα έχουν αποδώσει ο ανηλεής πόλεμος στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Κατάργηση όλων των οικονομικών προνομίων των βουλευτών και μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50% τουλάχιστον. Διερεύνηση αξιόποινων πράξεων όσων κυβέρνησαν από τη Δικαιοσύνη και όχι τη Βουλή. Δυνατότητα προώθησης επενδύσεων και ίδρυση εταιρείας με 3 υπογραφές. Επαναπατρισμός λάθρομεταναστών αεροπορικώς (με έξοδα ΕΕ). Πλήρης ανακατάταξη και ανακατανομή δημοσίων υπαλλήλων ανά την επικράτεια με βάση τις κατά τόπους ανάγκες. Καμμία πρόσληψη εκτός των τομέων Υγείας, Παιδείας, Ασφάλειας. Κατάργηση μονιμότητας για τους νεοπροσληφθέντες ΔΥ. Ανασύσταση και ανασυγκρότηση βιομηχανίας και αγροτικής παραγωγής (ΕΛΒΟ, ναυπηγεία, ΕΒΟ). Παραγωγή και εξαγωγή ηλιακής και αιολικής ηλεκτρικής ενέργειας με συμβολή ιδιωτικών και ξένων κεφαλαίων (εταιρείες θα επενδύσουν στις υποδομές και θα τους αποδίδεται το 60% των κερδών, το 40% στο κράτος). Πώληση στρατιωτικού υλικού παροχημένης τεχνολογίας σε τρίτες χώρες. Μέρος των νέων οπλικών συστημάτων των ΕΔ να κατασκευάζεται στην Ελλάδα (αντισταθμιστικά, μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας). Μακροχρόνια παραχώρηση της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε εταιρείες (30ετή συμβόλαια δεκάδων δισεκατομμυρίων που θα εισρεύσουν άμεσα στα κρατικά ταμεία συν 25-30% των εσόδων στο κράτος). Διεθνής εκστρατεία για την προώθηση ελληνικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και της μεταποιητικής βιομηχανίας στο εξωτερικό-αύξηση εξαγωγών.
  Κανένα ρουσφέτι. Όσο για τις λοιπές διαρθρωτικές αλλαγές που προβέπει το μνημόνιο (πλην των υφεσιακών όπως της μείωσης μισθών και της υπέρμετρης φορολογικής αφαίμαξης) μια χαρά μου φαίνονται. Να μην τα γράφω. Με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τα υφεσιακά εκπαραθυρώνονται και τα "ισοδύναμα" είναι πολλαπλάσια. Κρατικοποιήσεις υποδομών και παραχώρηση γης προς εκμετάλλευση με αντίτιμο ίσο με το 110% της προ κρίσης αξία τους (πάλι θα έρθουν τα κοράκια μην ανησυχείτε).

  Ας πεί αυτά και εμείς θα επιστρέψουμε. Πολλά ζητάμε?

  • guest avatar
   guest @ guest 07/05/2012 23:24:17

   *αποκρατικοποιήσεις υποδομών

 14. Kargia avatar
  Kargia 07/05/2012 22:31:35

  Ερώτηση: Τον Ψυχάρη junior αυτό το τέρας εξυπνάδας και εφράδειας ποιος τον έβαλε στο δεξί χέρι του Προέδρου? Επιβλήθηκε ή επιλέχθηκε από τον ίδιο. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει με την στάση που τηρεί απέναντι του ο Σταύρακας είναι να τον υποβαθμίσει αν όχι να τον σουτάρει.

 15. hagan avatar
  hagan 07/05/2012 22:34:01

  Δηλαδή πατήρ και υιός είναι στα μαχαίρια τώρα,ε?

 16. Γιάννης Ν. avatar
  Γιάννης Ν. 07/05/2012 22:46:31

  Η πατριωτική πολιτική τους έφταιξε; Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί, που δεν χορταίνουν να υβρίζουν και να λοιδορούν την ίδια την πατρίδα που τους γέννησε και τους τρέφει;Εκτός και αν τρέφονται από αλλού, όπως και το πιθανότερο. Ντροπή για μία ακόμη φορά στον επηρμένο Ψυχάρη. Δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει η χάρη στον Ερτογάν και τους λοιπούς εχθρούς της Ελλάδος και τους ντόπιους υπαλλήλους τους και να παραιτηθεί ο κ.Σαμαράς. Όχι! Όσο παραμένει αρχηγός του κόμματος, είναι παράγων υπολογίσιμος και πιστεύω ότι θα εμποδίσει την υλοποίηση των βρώμικων ορέξεων των εχθρών εις βάρος της εθνικής μας ακεραιότητας, για τους οποίους είναι προφανές ότι έχουν αναθαρρήσει.

 17. Θ.Δ. avatar
  Θ.Δ. 07/05/2012 22:53:05

  Ψηφιζω στην Α' Θεσσαλονικης!

  Ψηφισα δυο νεα στην πολιτικη (και ακρως αξιολογα) προσωπα για να βοηθησω με την σειρα μου στην ανανεωση της Ν.Δ. και στην καταδικη γονων,βαρωνων κλπ.

  Σημερα διαπιστωσα πως αυτα τα δυο νεα προσωπα πηραν μονο 185 και 191 σταυρους αντιστοιχα!

  Μπορει να ακουγεται παραξενο αλλα ειμαι πολυ περηφανος για την επιλογη μου!

 18. Christos Iraklio avatar
  Christos Iraklio 07/05/2012 23:17:59

  Η μόνη λύση Κ.Κ.Ε. ΚώσταΚαραμανλήΕπέστρεψε.
  Και όχι δεν είναι ανάγκη να μαζέψει πίσω τους νεοφιλελεύθερους.Μπορει,όμως να μαζέψει τον Καμμένο.Μόνος αυτός μπορεί να αποτρέψει τη διάλυση της ΝΔ.

  • bird avatar
   bird @ Christos Iraklio 08/05/2012 01:02:39

   Δηλαδή το πρόβλημα του Καμμένου δεν είναι το μνημόνιο είναι ο Σαμαράς. Αυτό μας λες; Γιατί και ο Καραμανλής είναι στη ΝΔ και ψήφισε το μνημόνιο.

  • romeo avatar
   romeo @ Christos Iraklio 08/05/2012 17:11:13

   Και τι εστί "Καμμένος"! Φίλτατε, αν είναι να διαλυθεί η ΝΔ, επειδή δε θα γυρίσει ο Καμμένος, κομμάτια να γίνει. Να διαλυθεί και να γίνει στάχτη και μπούλμπερη... Και αφήστε ήσυχο τον Καραμανλή... Έχει κι αυτός τις δικές του έννοιες.

 19. dim avatar
  dim 07/05/2012 23:22:41

  Αν δείτε τα ποσοστά της ΝΔ στις ηλικίες 18-34 και 35-54 θα τρομάξετε. Πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση ΑΜΕΣΑ, σε 35 ημέρες έχουμε τις πιο ιστορικές εκλογές. Με τη δυναμική που έχει πάρει ο Τσίπρας, τον βλέπω για πάνω απο 30%. Το να συσπειρώσεις κάπως τον κόσμο και να πάρεις ένα 25%-27% δεν θα είναι αρκετό. Τώρα πια, με αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές, δεν συζητάμε για αυτοδυναμία, αλλά πλέον το πιο πιθανό σενάριο είναι να χαθεί και η πρώτη θέση.

  Ο νέος κόσμος ζητάει κάτι νέο. ΑΜΕΣΑ ίδρυση ενός νέου σχηματισμού που θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με κυρίαρχο στόχο τη παραμονή της χώρας στο Ευρώ, με επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και μεταρρυθμίσεις πάνω σε ένα φιλελεύθερο, αναπτυξιακό μοντέλο. Νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον να ξεκινήσει από εδώ η ανοιχτή διαβούλευση για το όνομα του νέου ενωτικού κεντροδεξιού φορέα που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα ανακόψει τον δρόμο του νέου δημαγωγού της αριστεράς προς την εξουσία.

  Λόγω του κατεπείγοντος, τα ψηφοδέλτια θα καταρτιστούν με λίστα με τη ΝΔ να κρατάει τους 108 βουλευτές σε εκλογιμες θέσεις, τους επόμενους 50 βουλευτές που σίγουρα θα εκλεγούν θα τους καλύψουν οι υπόλοιποι συνδυασμοί, και από εκεί και πέρα ό,τι παραπάνω προκύψει μοιράζεται αναλογικά με τα πόσοστά που έδωσε ο κόσμος στις χθεσινές εκλογές. Προτασή μου είναι επικεφαλής να είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος, και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων να καταλάβουν τις εκλογιμες θέσεις του ψηφοδελτίου επικρατείας. Όπως και να έχει πάντως, δεν πρέπει να κολλήσουν σε πρόσωπα και θέσεις, αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας.

  Οι 'φιλελεύθεροι' είναι έτοιμοι για να συμμετάσχουν σε μια τέτοια προσπάθεια. Αν καθυστερήσει να εκδηλωθεί όμως η ίδρυση ενός ενωτικού κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκου φορέα, θα ενωθούν οι 3 φιλελεύθεροι μεταξύ τους, και τότε θα έχει χαθεί ένα κρίσιμο 7% που είναι απαραίτητο για να κερδηθεί η πρωτιά και το μπόνους των 50 εδρών.

  Ο Καρατζαφέρης, μετά τη ψυχρολουσία της μη εισόδου στη βουλή, και μπροστά στο κίνδυνο της ανόδου της «Υπατίας» στην εξουσία είναι σίγουρο ότι θα συμπορευτεί.

  Το ίδιο θα κάνουν και πολλοί βουλευτές των ΑΝΕΛ που πέτυχαν εξαιρετικά ποσοστά στις περιφέρειες τους, και που έχουν καταλάβει ότι ο Καμμένος είναι επικίνδυνος, ασόβαρος κλπ κλπ.

  Και φυσικά μια τέτοια προσπάθεια δεν θα ‘αθροίσει΄απλά ψήφους των κομμάτων, αλλα με την δυναμική που θα αποκτήσει θα πάρει πολύ πάνω από 40%.

  • o deksios avatar
   o deksios @ dim 07/05/2012 23:40:47

   στη φαση εκτακτου αναγκης που ειμαστε απο χθες , οπως γραφω και σε δικο μου σχολιο, πρεπει να συμφωνησω...
   Δυστυχως, δεν πρεπει η ΝΔ να κατεβει μονη της στις επαναληπτικες..
   Ενα ποσοστο 30% τον ιουνη δεν σημαινει τιποτα.. αυτοδυναμια χρειαζεται...
   στην τελικη καλυτερα να εχω διπλα στο Σαμαρα στις 18 Ιουνη πχ τον Παπαθεμελη, παρα τον Βενιζελο

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ dim 07/05/2012 23:47:43

   Είστε πολύ σίγουρος-η ότι ειδικά οι ΑΝΕΛ που έχουν παραφουσκώσει σαν κοκόρια (και δικαιολογημένα, όσο κι αν μου προξενεί προσωπικά αναγούλα αυτό) θα δεχτούν να εγκαταλείψουν το κόμμα τους και να στρατευτούν σε κάτι τέτοιο; πιστεύω ότι μάλλον χρησιμοποιούν το κόμμα τους σα μέσο πολιτικής επιβίωσης (βλέπε Μελάς, Κουντουρά, η όφα ο Μανώλης κ.λπ) και δεν θα έχουν καμία διάθεση για παρακινδυνευμένες κινήσεις.

  • akenaton avatar
   akenaton @ dim 08/05/2012 00:38:28

   Αλήθεια θα απευθυνθείτε στη νέα γενιά με τους 108 που εκλέχτηκαν με τη ΝΔ, ξανά σε εκλόγιμες θέσεις; Μήπως να ρίχνατε μια δεύτερη ματιά ποιοί έχουν εκλεγεί; Το πελατειακό σύστημα, ο χατζηαβατισμός και ο νεποτισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Αυτούς τους έχουν ήδη φτύσει οι νέοι, αυτοί είναι που ως μπαμπούλες απομάκρυναν από την πολιτική τους καλύτερους Έλληνες. Δεν το ξανασκέφτεστε λιγάκι;

   • dim avatar
    dim @ akenaton 08/05/2012 01:36:14

    Είπαμε ότι είναι έκακτη ανάγκη, και οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. Έχεις εσύ κανένα πιο δημοκρατικό τρόπο να προτείνεις? Πάντως εγώ βλέπω πολλά νέα πρόσωπα να εκλέγονται. Αλλά δε μπορούμε να απορρίπτουμε και κάποιους πιο έμπειρους. Χρειάζονται κι αυτοί. Την πλειοψηφία θα την πάρεις με σύνθεση, μη ξεχνάς ότι απευθύνεσαι και σε πιο μεγάλες ηλικίες, και σε πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους, και χρειάζεσαι και τις δικές τους ψήφους. Αν δεν είχαν ψηφίσει χθες οι μεγάλες ηλικίες ΝΔ, τώρα θα είχε ήδη αρχίσει η καταστροφή της Ελλάδας. Από αύριο ακόμα περισσότερος κρατισμός, και σε λίγους μήνες εκατοντάδες χιλιάδες ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών...

 20. Μπραβο μας... avatar
  Μπραβο μας... 07/05/2012 23:32:18

  Δυσκολα τα πραγματα σχετικα με το χθεσινο αποτελεσμα , πραγματικα το συντριπτικο ποσοστο των πολιτων πηγε να ασκησει το δικαιωμα του με τεραστια οργη και διαθεση για τιμωρια.
  Και εχει ΑΠΟΛΥΤΟ δικαιο , κανεις δεν αντιλεγει.Ομως πλεον ας καταλαβουμε ολοι μας που βρισκεται αυτην την στιγμη η πατριδα , και θα πω την προσωπικη μου αποψη κανοντας καποιες διαπιστωσεις αν μου επιτρεπεται, εγω ενας ισως "γραφικος" πατριωτης που πιστευει στην δεξια παραταξη...

  Α) Τα κομματα της Αριστερας , της πλευρας εκεινης της πολιτικης ζωης η οποια εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθυνη για πολλα -θα τολμησω να πω- κομπλεξ και του κρατικου μηχανισμου και της κοινωνιας πχ σχετικα με θεματα ιδιωτικων επενδυσεων , ιδιωτικων πανεπιστημιων , επιχειρησεων , εργοστασιων , πολυεθνικων , , αθροας λαθρομεταναστευσης , τσακισμενων ΑΕΙ/ΤΕΙ οπου κυριαρχει μια μικρη μεριδα ακρο-αριστερων τσαμπουκαδων , με θεματα που εχουν να κανουνε με την Πατριδα τις αρχες μας , τις αξιες μας , τα εθνικα ιδανικα και γενικα οτι εχει να κανει με εθνικα ζητηματα , για ελευθερη αγορα κτλ , οπως ειπα ΕΧΟΥΝ ευθυνη , σε αρκετες περιπτωσεις , στο οτι δημιουργησανε ακομα και φοβικα συνδρομα.Αλλωστε αυτο φανηκε απο περιστατικα οπως της Υπατειας , των κλειστων λιμανιων απο μειοψηφιες , των κινητοποιησεων λιγων που ομως εμποδιζουνε πολλους , της εμφασης στο να συνεχισει το κρατος να αποτελει τον κινητηριο μοχλο της οικονομιας (θαρρεις και ειμαστε σε καμια Σοβιετικη "δημοκρατια" ) και αλλα πολλα πολλα ακομα.....

  Β) Αυτα τα κομματα και ιδιαιτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχυθηκανε.Δεν ξερω και δεν θελω να μπω στην λογικη οτι ενισχυθηκανε πχ επειδη η ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ η δεν ξερω εγω ποιο αλλο κομμα δεν ειχε συσπειρωση η επειδη πχ η εκλογικη συμμετοχη ηταν χαμηλη.Σε απολυτους αριθμους , πανω απο 1 εκατομυριο πολιτες ψηφισανε ΣΥΡΙΖΑ και σχεδον 2 εκατομυρια ψηφοι πηγανε γενικα προς Αριστερα , ειτε στο ΚΚΕ ειτε στην Δημοκρατικη Αριστερα.
  Αυτο παει να πει πως υπαρχει μια στροφη του μεσου πολιτη προς Αριστερα , στροφη ομως που σε μεγαλο ποσοστο κατα την ταπεινη μου γνωμη αγνοει βασικα πραγματα της Αριστερας.Και θα εξηγησω : εγω απο αυτο που βλεπω μεσα απο το ιντερνετ , την τηλεοραση κτλ , καταλαβαινω οτι ουτε ο ιδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμενε ενα τοσο ισχυρο και θετικο αποτελεσμα.Το ποσοστο του πραγματικα ειναι αξιοθαυμαστο καθως ειχε τεραστια ανοδο.
  Ομως οπως λεει μια ρηση , μαζι με την δυναμη ερχονται και ευθυνες.
  Θα πρεπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κατανοησει πολυ γρηγορα μαλιστα , πως πλεον αποτελει την δευτερη μεγαλυτερη δυναμη , την αξιωματικη αντιπολιτευση η -ακομα- και μερος της μελλοντικης κυβερνησης.Δεν ξερω πραγματικα εαν εκει εχουν καταλαβει που ακριβως εχουνε "μπλεξει" για να το πω ετσι απλα.Δεν ξερω εαν εχουν κατανοησει οτι πλεον ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΚΛΗΘΟΥΝΕ ΟΦΕΙΛΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ.
  Ο "τσαμπα μαγκας" που φωναζει , διαμαρτυρεται , κατακρινει , πλεον δεν μπορει να υπαρξει οταν ο λαος σου εχει δωσει ποσοστο τετοιο που πλεον ΚΡΙΝΕΙΣ τι θα γινει στην Ελλαδα -ΑΥΡΙΟ- κιολας.
  Θα μπορεσει να σηκωσει στην πλατη του ενα αριστερο κομμα , τετοιο βαρος ?
  Εαν αυριο γινοταν μια δημοσκοπηση , το 70% των πολιτων τουλαχιστον θα ηταν υπερ του Ευρω και της ΕΕ.Μπορει ομως να υπαρξει εγγυηση οτι θα μεινουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωζωνη και στην ΕΕ?Μπορει ο ΣΥΡΙΖΑ να κατανοησει πως ισως χρειαστει να κυβερνησει μια χωρα και οτι φερει στα χερια του την ευθυνη 11 εκατομυριων πολιτων και με βαση του τι θα κανει ισως κριθουνε τα επομενα 30 και 40 χρονια ?
  ΑΝΤΕΧΕΙ το βαρος με λιγα λογια ?Δινει εγγυηση στα πολυ σοβαρα εθνικα ζητηματα ?Τι θα γινει με θεματα εσωτερικης ταξης και ασφαλειας , αμυνας , κοινωνικα ζητηματα και απονομη δικαιοσυνης ?Τι θα γινει εαν αυριο πουνε στην ΕΕ "τερμα τα λεφτα" ?Ειναι καποια πραγματα που ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να απαντησει γιατι οπως ειπα ισως κυβερνησει , αλλα ακομα και εαν δεν κυβερνησει αποτελει πλεον την ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ εναν ρολο με ιδιαιτερη σημασια.Δεν ειναι πλεον το κομμα με το 4-5 τοις εκατο.Ελαβε σχεδον 17%.
  Εκτος εαν εχει την διαθεση , να μετατρεψει την Ελλαδα σε μια χωρα τυπου Κουβας...

  Γ) Η Ελλαδα χρειαζεται κατω απο ολη αυτην την διεθνη πιεση μια σταθερη και πανω απο ολα πατριωτικη κυβερνηση με εμφαση στα εθνικα θεματα.Μη ξεχναμε οτι στις πιο αδυναμες στιγμες ενος Εθνους , ερχονται και οι μεγαλυτερες δυσκολιες.Η οικονομια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αναγενηθει και να αναπτυχθει εαν ο κοσμος δεν νιωσει την "αυρα" αλλαγης που πρεπει να ερθει απο τους πολιτικους και εαν πανω απο ολα δεν δει τα λογια να γινονται πραξεις.
  Εαν δεν υπαρχει ΕΝΟΤΗΤΑ του λαου , δεν μπορεις να διεκδικισεις τιποτα απολυτος , πολυ απλα διοτι κανεις δεν δινει σημασια αφου γνωριζει οτι δεν υπαρχει ενοτητα.Πως ομως να υπαρξει ενοτητα ?Πανω σε ποιο ζητημα ?
  Ναι η οικονομια ειναι αυτην την στιγμη η νουμερο 1 προτεραιοτητα.
  Ειναι ομως -μονο- αυτη ?Τι κοινο δηλαδη εχει και ο ανεργος και ο εργαζομενος , και ο φτωχος και ο πλουσιος , και ο νεος και ο μεγαλος ?Ποιο ειναι το κοινο στοιχειο ΟΛΩΝ μας ?Μα φυσικα η Ελλαδα , η Πατριδα.Αυτο ειναι το κοινο ολων μας.Μπορει να εχουμε διαφορες σε παρα πολλα οπως προειπα , ομως ενα πραγμα ειναι κοινο και δεν αλλαζει.

  Οσο αναφορα την "επιστροφη" της ΝΔ στον μεσαιο χωρο....
  Πραγματικα και μονο η ιδεα , προκαλει αμεσως σκεψεις οτι στις επομενες εκλογες ο ΣΥΡΙΖΑ η γενικα η αριστερα δεν θα παρει απλα 17% αλλα θα χτυπησει κανα 40% και η ΝΔ θα παρει κανα 10% με το ζορι..
  Η Ν.Δ. πρεπει επιτελους να αναλαβει ΚΑΙ ΑΥΤΗ την ευθυνη της οτι αποτελει ενα κομμα Δεξιο , πατριωτικο , με πιστη στα εθνικα ιδανικα , ενα κομμα φιλελευθερο και υπερ της ιδιωτικης πρωτοβουλιας στην οικονομια και ενα κομμα ξεκαθαρα Ευρωπαικο.Οτι αποτελει το βασικο αντιπαλο δεος της Αριστερας.Απλα πραγματα , ενα και ενα κανουν δυο.
  Η τακτικη "λιγο απο ολα" τελειωσε , και εξαιτιας αυτης η ΝΔ με τον Κ. Καραμανλη κυβερνησε 5 σχεδον χρονια υπο πολυ δυσκολες συνθηκες , και αρνηθηκε στην ουσια να αναγνωρισει τον ιδιο της τον εαυτο.Αυτο θελουμε λοιπον ?Θελουμε σε μια στιγμη οπου στην Ελλαδα ο πολιτης ψαχνει την ιδεολογικη του ταυτοτητα , να γυρισουμε παλι στο "λιγο απο ολα" ?Τι θα πει στο κατω κατω "λιγο απο ολα" ?

  Επισης , γιατι προκαλει τοσο μεγαλη εκπληξη το ποσοστο της ΝΔ ?Ομολογω οτι ουτε εγω περιμενα ενα ποσοστο γυρω στο 19% ομως κρατουσα πολυ μικρο καλαθι και το μεγιστο που πιστευα ηταν ενα 24-25%.
  Παιδια... ας μη ξεχναμε κατι απλο : ο δικομματισμος ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ.
  Δεν τιμωρησε ο κοσμος την ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ , τιμωρησε επαναλαμβανω τον δικομματισμο ,το συστημα εκεινο δηλαδη το οποιο προκαλεσε σοβαρα προβληματα στον τοπο και που φερει το βαρος των επιλογων του.
  Το οτι η ΝΔ "αντεξε" σε αυτο εστω και με ενα 19% κατι λεει.Μη ξεχναμε οτι οπως και να εχει ειναι το πρωτο κομμα , το εμπιστευτηκανε σε απολυτους αριθμους περιπου 1.2 εκατομυρια ανθρωποι και ολο αυτο κατι δειχνει.
  Εγω θα ηθελα να δω , εαν η ΝΔ ακολουθουσε την κλασσικη τακτικη των τελευταιων ετων , την τακτικη δηλαδη του "μεσαιου χωρου" , ενος αοσμου και χωρις ιδεολογια χωρου οταν αυτος προκυπτει εντελως "στεγνα" δηλαδη με τον τροπο "λιγο απο ολα" , τι θα γινοταν....Ας σκεφτουμε δηλαδη και την πιθανοτητα οτι μπορουσε να παει χειροτερα απο οσο πηγε η ΝΔ.Για να μην πω εαν υπηρχε αλλο προσωπο στο τιμονι αυτην την στιγμη.Οτι καταλαβε ο καθενας , καταλαβε.
  Αλλιως ας μας αναφερει ενα προς ενα επιχειρηματα ωστε να αντικρουσει αυτο που λεω.

  Για να κλεισω , η ΝΔ οπως ειπα ας αναλαβει την ευθυνη της ως αντιπαλο δεος της Αριστερας , ας αναλαβει την ευθυνη ως πρωτο κομμα , ας αναλαβει την ευθυνη να εκπροσωπησει ιδεολογικα εκατομυρια Ελληνες με ισχυρη πατριωτικη και εθνικη συνειδηση αφηνοντας ξεκαθαρα το ιδεολογικο στιγμα της αυτο το οποιο ανεφερα προηγουμενος , ας κανει οτι μπορει για να προστατευσει την σταθεροτητα στην χωρα και την παραμονη στην ΕΕ και το Ευρω , γιατι πανω απο ολα , ενας μεγαλος σχηματισμος που πιστευει στον εαυτο του , που εχει πραγματικα δυναμη ψυχης , που εχει πατριωτισμο που θελει να αποδειξει οτι ΜΠΟΡΕΙ , το δειχνει ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.
  Και τωρα εχουμε μια δυσκολη στιγμη , μια στιγμη που ισως αλλαξει την Ελλαδα ειδικα εαν παμε σε επαναληπτικες εκλογες...Δεν ειναι τυχαιο οτι οσο μενει η χωρα ετσι τοσο το χειροτερο.Δεν αντεχουμε αλλο , ειμαστε στην ακρη του βραχου.Ας γινει επιτελους ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.
  Στην δυσκολη στιγμη λοιπον φαινεται ποιος μπορει και ποιος οχι , ποιος ειναι τσαμπα μαγκας και ποιος οχι , ποιος στην τελικη μπορει να κυβερνησει και να φερει καλυτερες ημερες και ποιος οχι.Ο Ελληνικος λαος αποφασισε συνεργασια και ενοτητα, και πρεπει να γινει σεβαστη η αποφαση του.

  ΥΓ : οπως ειπα και πριν απλως εκφραζω προσωπικη γνωμη.Φυσικα ο καθενας μπορει να διαφωνει η να συμφωνει.

 21. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 07/05/2012 23:33:51

  Ο καλός ο καπετάνιος στήν φουρτούνα φαίνεται.
  Μέχρι τώρα είχαμε φουσκοθαλασσιά.
  Δέν χαμογελούσε ο Σαμαράς στίς μέχρι τώρα μετεκλογικές εμφανίσεις-συναντήσεις του μόνο από λόγους εγκαρδιότητας, ανάγκης ή γιατί είναι χαζοχαρούμενος.
  Ουδείς προφήτης στόν τόπο του.
  Όταν τό βουνό δέν πάει στόν Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στό βουνό.
  Υπομονή καί καλή σαρακοστή.
  Σέ σαράντα μέρες θυμηθείτε αυτό τό σχόλιό μου.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Ιαπετός 08/05/2012 10:35:38

   Ιαπετέ.
   Ακόμα και οι καλοί καπετάνιοι δεν μπορούν να παλεύουν μόνοι τους
   με τα κύματα.
   Εύχομαι σε σαράντα μέρες να βγω ψεύτης.

 22. o deksios avatar
  o deksios 07/05/2012 23:35:48

  Τελειωνοντας η ημερα, και αφου σημερα το απολαυσαμε κανοντας και λιγο χαβαλε (πχ να δωσουμε ψηφο ανοχης στον Τσιπρα, βλεποντας τον τελευταιο να μην θελει να κυβερνησει), καπου πρεπει να σοβαρευτουμε:
  Βλεπετε, οσοι αγαπαμε την Ελλαδα, θελουμε να υπαρχει Ελλαδα απο ελληνες...
  στο οριακο σημειο που ειμαστε , αμα ελθει κυβερνηση αριστερης ιδεολογιας στις επαναληπτικες (τσιπρας, κουβελης, πασοκ) τοτε πρεπει να τα μαζεψουμε για μεταναστες...
  Γιατι περα απ' το χαβαλε, καταλαβαινουμε ολοι οτι Τσιπρας πρωθυπουργος σημαινει καταστροφη της χωρας (απο το ευρω μεχρι τους λαθρο που θα ερθουν)..
  Για να το αποτρεψουμε, πρεπει ο Σαμαρας μεχρι τις επαναληπτικες να ενωσει οσο μπορει τη δεξια παραταξη.. Μπροστα στον απολυτο κινδυνο (Τσιπρας,πασοκ) αναγκαστικα πρεπει να συνεργαστεις με το λιγοτερο κινδυνο (δημοκρατια ξανα, ο.χ.ι., μανος, απ' τα μικρα κομματα, λαος , τμημα του καμμενου και αναγκαστικα ντορα).. Φυσικα οσοι απ' αυτους θελουν.. αλλα αμα καποιος μπρος στο κινδυνο Τσιπρας πει οχι σε ενωτικη πορεια, αυτος θα ειναι υπολογος και θα δει τα ποσοστα του να κατακρεμνιζονται..
  πρεπει να καταλαβουμε οτι οι επαναληπτικες θα βγαλουν κυβερνηση. αφου ο Σαμαρας τη δεδομενη στιγμη και σε επαναληπτικες δυσκολα εως αδυνατα να βγαλει αυτοδυναμια, ας παει ως ηγετης μιας ομαδας συνεργασιας των ευρυτερων δεξιων κομματων..
  σιγουρα καλυτερο θα ειναι αυτο απ' το να αναγκαστει να κανει κυβερνηση 18 ιουνη με το πασοκ και τον κουβελη και πρωθυπουργο τον τυχαιο (στυλ δαμανακη) που θα του επιβαλει το συστημα πασοκ..

 23. antonis avatar
  antonis 08/05/2012 00:02:25

  Δυστυχως νρονια πριν το κατεστημενο Μπομπολες, Αλαφουζοι , Ψυχαριδες και ολο αυτο το ΣΙΝΑΦΙ -ΒΗΜΑ -ΕΘΝΟΣ-ΝΕΑ- MEGA-STAR , και καποιοι αλλοι ειχαν παρει την - ΠΙΠΙΛΑ - πρωιναδικα κ.λ.π. , να επαναλαμβανουν πρωι,μεσημερι,βραδυ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!!!! Ακουει αυτο το λιβανιστηρι οποτε ..... να τα διαπλεκομενα.... Ειχανε τις ιδιες ευθυνες τα δυο καμματα ;;;;;;; ειχε συμμετοχη η ΝΔ , στο ΔΝΤ ;;;;; Αλλα το κατεστημενο διεδιδε παντου ....Ο Σαμαρας φταιει..δεν υπεγραψε το Α.μνημονιο ...Ο Βενιζελος αθωωνε στην βουλη τον Τσοχατζοπουλο !!!!! οι αριθμοι των .λογαριασμων του ωραιου Μπρουμελ , μας ελεγε ο Βενι , οτι ηταν αριθμοι τηλεφωνων !!!!!!!!! Υπεγραψε ο Σαμαρας , για τους γνωστους λογους το Β μνημονιο , δεν βγηκαν τα λαμογια να εξηγησουν τα πραγματικα αιτια , οποτε να ΞΑΝΑ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ.....ο Σαμαρας φταιει....... Σε λιγο θα βγαλουν και τον ΓΑΠ , και ηρωα και αθωο..... ΕΤΣΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΖΕΣ , σε οσους υπηρετουν ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ....Μια και ¨¨ βγαζουν ¨¨ τα γκαλοπ ¨αντικειμενικα ¨ μπορουν να μας πουν , περιπου, ποιοι ψηφοφοροι ειναι απο ποιο κομμα μ;;;;;;;;;; ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ.......... Δυο-τρεις βουλευτες μπηκαν στην κυβ Παπαδημου , και το ειχαν κανει ΣΥΝΘΗΜΑ ---συγκυβερνησις ..........

 24. vag 7 avatar
  vag 7 08/05/2012 00:03:56

  εχω υποστηριξει τον.Σαμαρα απο την πρωτη μερα. Ειμαι σιγουρος πως κανεις αλλος προεδρος δεν εχει βρεθει με 5 κομματα στα δεξια και τα αριστερα της ΝΔ τετοιο πολεμο δεν εχει δεχτει κανεις. Αλλα οι ωρες ειναι κρισιμες πλεον η χωρα ειναι ενα βημα πριν την εξοδο της απο την ευρωζωνη. Το θεμα πλεον δεν ειναι τι λαθη εχουν γινει αλλα πως θα σταματησουμε την αριστερα απο το να διαλυσει την χωρα. Δυστυχως λοιπον πρεπει να βρεθει καποιος που θα ενωσει την κεντροδεξια θα την οδηγησει σε νικηφορες εκλογες θα την βγαλει απο την κριση κ μετα θα την καθαρισει πρωτα η χωρα και μετα τα παθη. Νομιζω οσο αδικο και αν ειναι για τον Αντωνη που τοσο τον εχουν πολεμησει ΟΛΟΙ πως Ηρθε παλι η ωρα του Καραμ;νλη. Καλη τυχη σε ολους μας πλεον φοβομαστε για το μελλον μας το τελος ειναι κοντα

 25. partyman avatar
  partyman 08/05/2012 00:34:54

  μετά απο μια τέτοια συντριβή, είναι επακόλουθο να επικρατεί η χαοτική λογική..

  επιστροφή Μπακογιάννη & Καρατζαφέρη? Να τους κάνουμε τι?
  Δεν χρειάζεται να τους ταλαιπωρούμε βρε παιδιά

  νομίζω ότι μας είναι υπεραρκετοί οι Αρης-Πακης-Μειμαρακης-Τραγάκης-κ Σία για να ολοκληρώσουμε την (αυτο)καταστροφή μας..

 26. μπερδεμένος ΝεοΔημοκράτης avatar
  μπερδεμένος ΝεοΔημοκράτης 08/05/2012 00:45:28

  Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά το "ΒΗΜΑ" δεν ανήκει στον μπαμπάκα του Αντρέα Ψυχάρη, που εκλέχθηκε βουλευτής με τη ΝΔ ;

 27. Jim Bim avatar
  Jim Bim 08/05/2012 00:48:42

  Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.

 28. alex23 avatar
  alex23 08/05/2012 00:49:21

  δεν πρεπει να πεφτει κανεις στην παγιδα της εσωστρεφειας

  η διαπλοκη χρησιμοποιει ειτε 'προθυμους χρησιμους' ειτε 'πολιτικους υπαλληλους' της, για να δημιουργησει πονοκεφαλο στον αρχηγο της νδ με σκοπο να τον αποπροσανατολισει ή ακομα και να τον εκβιασει με εσωτερικη ασταθεια, αν δεν κανει οτι του λενε το επομενο διαστημα

  το οτι ξεκινησαν αμεσως, σημαινει οτι προσπαθουν κατι να προλαβουν, προφανως καποια πιεση σε αυτους απο το εξωτερικο, που θα τους βγαλει απο το παιχνιδι

  ο καραμανλης ειναι πολυ εξυπνος για να πεσει θυμα σε παγιδες παρομοιες με αυτες που στησανε και σε αυτον, και να ακολουθησει καποιους μικρο-πολιτικους στον κατηφορο τους

  το ερωτημα που θα εθετα εγω ειναι γιατι επιμενουμε να ενωθει η κεντροδεξια (σαν ομοσπονδια νδ και μικρο-κομματων)
  οσοι εφυγαν, εφυγαν τις στιγμες που το κομμα και η πατριδα τους ειχε αναγκη και σιγουρα θα ξαναφυγουν αν νομισουν οτι ετσι θα βγουν κερδισμενοι..
  η ενωση του κοσμου της κεντροδεξιας πρεπει να ειναι το ζητουμενο

  • o deksios avatar
   o deksios @ alex23 08/05/2012 01:18:20

   δεν υπαρχει χρονος να γινει ενωση του κοσμου της κεντροδεξιας χωρις να επανελθουν καποιοι απ' αυτους που εφυγαν... αυτο επρεπε να ειχε γινει απ' το 2009.. αφου δεν εγινε σε 2 χρονια, τι πιθανοτητες εχει να γινει μεσα σε 30 ημερες?
   το ζητουμενο τωρα είναι να μην ειναι στις 18 ιουνη υπουργος παιδειας η ρεπουση, οικονομιας ο παπαδημουλης, προστασιας του πολιτη ο αχμουτ απ' το πακισταν, εξωτερικων ο ακιογλου απ' την κομοτηνη , κοκ...
   ενοψει αυτου του κινδυνου, αναγκαστικα θα συνεργαστω (με ο,τι ρισκο συνεπαγεται) με αυτους που εφυγαν κατα καιρους απ' την παραταξη..
   γιατι θεωρω πολυ μεγαλυτερο ρισκο να ζω στην Ελλαδα με υπουργο προστασιας του πολιτη τον αχμουτ.....

 29. stamoschios avatar
  stamoschios 08/05/2012 01:01:43

  Τέρμα στις θωπίες προς τους άπλυτους της αριστεράς. Τους αφήσαμε να περάσουν την προπαγάνδα τους. Μέχρι τους αντιστασιακούς της κατοχής παριστάνουν οι φονιάδες του λαού μας. Ενωμένη πραγματική δεξιά χωρίς φοβικά σύνδρομα. Με αρχηγό ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και υπαρχηγό ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΒΟΡΙΔΗ. Η ώρα της αναμέτρησης με τους άπλυτους έρχεται, κανείς να μην λυποψυχήσει. Τώρα έχουμε και εμείς τους μαχητές δρόμων μας. Σύγκρουση με την αριστερά παντού.

 30. o deksios avatar
  o deksios 08/05/2012 01:26:51

  συμφωνα με την αποψη των συριζαιων ολη την ημερα σημερα, ειμαστε λαικιστες οι δεξιοι, που ενω μιλησε ο λαος χθες, εμεις σχολιαζουμε τη ψηφο του αρνητικα..
  μαλιστα προς τουτο κοτσαρουν και ενα αποφθεγμα του Μπρεχτ (ο οποιος το ειπε σχολιαζοντας την ... απολυταρχικη αριστερη ακραιφνως κυβερνηση της ανατολικης γερμανιας του 1952)....
  Βεβαια παραλειπουν να σχολιασουν, αφου αποδεχονται τη ψηφο του ελληνικου λαου, γιατι σημερα θελησαν να παμε σε επαναληπτικες εκλογες, και δεν δεχθηκαν να κυβερνησουν με τη ψηφο ανοχης της νδ?Αυτο δεν ψηφισε χθες ο ελληνικος λαος???
  Γιατι αριστερη κυβερνηση (συριζα+κουβελης+ΚΚΕ=97 εδρες) σιγουρα δεν ψηφισε...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ o deksios 08/05/2012 02:04:50

   Ο λαός σύμφωνα με της έδρες δεν ψήφισε αριστερή κυβέρνηση αλλά δεν ψηφισε και πρώτο κόμμα με 5ο έδρες bonus!

 31. o deksios avatar
  o deksios 08/05/2012 01:30:54

  ναι, τρομερους μαχητες εχουμε στη δεξια...
  ολους αυτους που στις εκλογες προτιμησαν να πανε για μπανακι και φραπε...

 32. Κατιλίνας avatar
  Κατιλίνας 08/05/2012 01:34:13

  Γεια σας! Το σάιτ σας είναι εξαιρετικό, ανεβαίνουν συνέχεια άρθρα και γράφονται πολλά ενδιαφέροντα σχόλια που δείχνουν τον προβληματισμό του κόσμου της ΝΔ και όχι μόνο...

  Η γνώμη μου είναι η ακόλουθη:

  Ο Αντώνης Σαμαράς εκτός όλων των άλλων (ιστορικα χαμηλό γενικό ποσοστό...) υπέστη και μια προσωπική που πιθανόν να την πληρώσει μεσοπρόθεσμα ακόμα και με την ηγεσία της ΝΔ. Το γεγονός ότι η "βαση" εξέλεξε βουλευτές που δεν ανήκουν στον κύκλο του. (προκόπης, σπηλιωτόπουλος, αβραμόπουλος κτλ) ενώ προσωπικές του επιλογές όπως ο αγωνιστής Φαήλος δεν κατάφεραν να εκλεγούν

  Είναι άμεση ανάγκη να επισημανθούν όλα τα λάθη της ΝΔ γιατί σε περίπτωση νέων εκλογών τον Ιούνη η ΝΔ θα πέσει ακόμα χαμηλότερα (ήδη έχασε πάνω από 1.000.000 ψήφους) και η θέση του Αντώνη Σαμαρά θα υπονομευτεί από τα γνωστά τζάκια.

  Τα λαθη τα διαισθανόμαστε όλοι μας. Μνημόνιο ΙΙ, συγκυβέρνηση, διασπάσεις και άλλα. Απο εδώ και μπρος και στο λίγο διατημα που απομένει πρέπει να γίνει ένας αγώνας δρόμου για ΑΛΗΘΙΝΗ, ΤΙΜΙΑ, ΣΚΛΗΡΗ επαναδιαπραγμάτευση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που θα ρίχνει όλα τα διαπραγματευτικά χαρτιά στο τραπέζι, (Ακόμα και εξωτερική στάση πληρωμών, κάτι που δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ)

  Δεν υπάρχουν αλλα περιθώρια. Άλλωστε ο Σαμαράς δεν έχει και τίποτα να χάσει.

 33. ΔΚ avatar
  ΔΚ 08/05/2012 01:40:35

  Τελικά δεν καταλάβαμε τίποτα απ' ό,τι έγινε.

 34. rally monkey avatar
  rally monkey 08/05/2012 01:41:46

  αυτο που πληρωσε πιστευω εχει να κανει λιγοτερο με το εσωκομματικο ξεκαθαρισμα (που δεν εγινε) και περισσοτερο με το το οτι καταφεραν και τον τσαλακωσαν (ανεπανορθωτα) μαζι με το ΠΑΣΟΚ
  πολλοι το ειχαμε γραψει απο εκεινες τις μερες οτι με τις επιλογες του ισως στερησε απο την Ελλαδα αυτο που χρειαζοταν περισσοτερο απο οτιδηοτε αλλο, την ισχυρη διακυβερνηση
  υπηρχε ομως και χρονος και τροπος να το σωσει στην συνεχεια απο την στιγμη που η κατασταση με το εξωτερικο ειχε (σχετικα) εξομαλυνθει..
  ακολουθησαν ομως λαθη στρατηγικης (και οχι τακτικης) στο εσωτερικο
  πρωτη προτεραιοτητα επρεπε να ειναι η εγκαιρη και πασει θυσια απεμπλοκη απο το ΠΑΣΟΚ (δυσκολο αφου συμμετειχε στην κυβ/νηση Παπαδημου αλλα οχι αδυνατο)
  ουδεποτε πραγματοποιηθηκε κατι τετοιο σοβαρα και πειστικα
  που ειναι οι δηλωσεις αποτροπιασμου για τα πεπραγμενα ΓΑΠ & σια
  που ειναι οι συνεχεις διαβεβαιωσεις οτι οι υπευθυνοι θα καθισουν στο σκαμνι
  και επιτελους ουτε μια φορα δεν αποκαλεσε το ΠΑΣΟΚ οπως τους αξιζε
  δοσιλογους ..ακομα και αυτο το προνομιο το εκχωρησε στον Καμμενο
  (και μην ακουσω οτι ειναι αστος πολιτικος και η φρασεολογια δεν συναδει..)
  Αυτα ελεγα σε ολη την πορεια - αρκετοι δωσαμε ΝΔ - χωρις να ειμαστε νεοδημοκρατες - ψηφιζοντας Σαμαρα. τελεια. (εστω και αν ξεραμε οτι μαζι με την ΝΔ θα περναμε πακετο και διαφορων ειδων φρουτα)
  Ο κοσμος μπορουσε να το φαει αυτο
  Αυτο που δεν μπορουσε να φαει με τιποτα ηταν η πιθανοτητα (σχεδον βεβαιοτητα - που καλιεργηθηκε συστηματικα και απο τα ΜΜΕ ) οτι με την ΝΔ παιρνεις πακετο νεα συγκυβερνηση με το ΠΑΣΟΚ
  Η προοπτικη δεν διαψευστηκε και μετεκλογικα προταση εγινε και στο ΠΑΣΟΚ (φιλοευρωπαικον γαρ)

 35. Λάζαρος avatar
  Λάζαρος 08/05/2012 02:01:34

  τι θελατε ρε καποιοι την ντορα;

  να σας πληροφορησω πως στην βουλη μπηκε ο καμμενος πανηγυρικα,ο κουβελης,η χρυση αυγη,ο παοκ,η αεκ..
  και στην φαση αυτη που μπαιναν απαντες η ντορα επιασε το σαρωτικο 2.5 % λιγο πανω απο το πρωτοεμφανιζομενο δημιουργια ξανα...

  ο κοσμος ΣΥΜΠΑΘΕΙ σαμαρα...συμφωνει με την ατζεντα του...αλλα νηστικο αρκουδι δεν χορευει..με 600 ευρω νοικια,καρτες και στεγαστικα δεν παειτ ο χερι στην ΝΔ...σε μια ΝΔ που αναμορφωθηκε εν μερει...φιλοτιμες προσπαθειες φυσικα..αλλα δω θελει πογκρομ...
  ο σαμαρας ηταν η καλυτερη δυνατη επιλογη για την εποχη που διανυουμε για την ΝΔ...απλα δεν επρεπε να υποκυψει στους τοκογλυφους και στους εκβιαστες...γι αυτο περιοριστηκε στο 18 %

  ολα τ αλλα που κανε ηταν σωστα..υπεκυψε ομως και εχασε την πρωθυπουργια(για την ωρα;)

 36. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 08/05/2012 02:40:05

  Ο Σαμαράς πληρώνει την άκαμπτη στάση του. Αρχικά ένα φιλελεύθερο κομμάτι λόγω φιλονικιών που φτάνει το 7% (Δράση, Φιλ. Συμμαχία, ΔΗΣΥ, Δημ. Ξανά) διαφοροποιήθηκε από τη ΝΔ. Ύστερα αφού δεν συνέχισε την αντιμνημονιακή μέχρι πρώτινος πρακτική ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί ένας Καμμένος (συν τους διαγραφέντες), έξω λοιπόν και ένα 10%. Βάλε και το ακραίο κομμάτι της δεξιάς (ΛΑΟΣ, Χρ. Αυγή) που εκμεταλλεύτηκαν αρκετά τα καυτά θέματα της λαθρομετανάστευσης -άλλα 10%- για το οποίο έκανε ό,τι μπορούσε αλλά πληρώνει τις αμαρτίες του προκατόχου του. Ο δεξιός χώρος λοιπόν είναι διασπασμένος, κακά τα ψέμματα και δε δείχνει να μπορεί να συγκλίνει προς το παρόν.

  Παρ' όλ ' αυτά, με τη κρίση και την αναπόφευκτη φθορά που περνάει ο δικομματισμός και πάλι καλά κράτησε τα ποσοστά ο Σαμαράς. Ο πραγματικά χαμένος ωστόσο είναι ο Βενιζέλος και όχι ο Σαμαράς ο οποίος μπορεί να ανακάμψει όταν θα τεθούμε προ διλημμάτων.

 37. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 08/05/2012 02:49:14

  Να κάνω μια χαζή ερώτηση? Σε ποιους στοχεύει η ΝΔ?

  Η μεσαιοχωρίτικη λογική που ακολούθησε ο Καραμανλής και ακολουθεί και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κάποιο φετίχ. Τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα ακολουθούν αυτή τη λογική για να πάρουν με το μέρος τους τους αναποφάσιστους και να κατακτήσουν την αυτοδυναμία, αφού προηγουμένως έχουν δημιουργήσει μια βάση σκληροπυρηνικών με σκληρή ρητορική.

  Δεν το βλέπετε? Μόλις αρχίζεις μια προσπάθεια πρέπει να είσαι σκληρός, να πολώσεις γιατί είσαι μικρός και δεν πρέπει να έχεις διαρροές προς τους μεγάλους. Αν είσαι συναινετικός και λες τα ίδια με τον μεγάλο τότε ποιος ο λόγος να σε ψηφίσει κανείς?

  Αντίθετα, μόλις γίνεις μεγάλος τότε προφανώς πρέπει να το παίζεις συναινετικός και "υπεράνω" μπας και φας κανέναν μικρό που θα κάνει το λάθος ή μπας και φας κανέναν μετριοπαθή κεντρώο-αναποφάσιστο. Εαν είσαι μεγάλος και σκληρός ποτέ δεν θα βγεις αυτοδύναμος γιατί πολύ απλά δεν θα σου βγαίνουν οι αριθμοί.

  Για το μνημόνιο π.χ (που οι περισσότεροι εδώ είστε αντιμνημονιακοί) τα ποσοστά είναι χοντρικά 40% υπερ και 60% κατά. Αν βγάλεις ακροαριστερούς, ΚΚΕ και ΧΑ δεν μένουν και πάρα πολλοί για ένα κόμμα που θέλει την αυτοδυναμία. Άρα αρχίζουν οι συνταγές του τύπου "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο" (βλ. "άλλο μίγμα πολιτικής").

  Μη μου πείτε τώρα ότι ανακάλυψα τον τροχό. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ?

  Σε κεντροδεξιούς που θέλουν η χώρα να παραμείνει σε ΕΕ και ευρώ πάση θυσία?
  Σε δεξιούς που δεν ανέχονται καμία παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας?
  Σε αριστερούς που δεν θέλουν να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα?
  Σε κεντροαριστερούς που ονειρεύονται ένα ευρωπαϊκό προοδευτικό σοσιαλιστικό κράτος με βαριά φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και αναδιανομή?

  Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει.

 38. σχολιο avatar
  σχολιο 08/05/2012 03:25:48

  ψυχαρης λεμε ψυχαρης....μερικοι πρεπει να εξαφανιστουν αν εχουν φιλοτιμο...ντροπη σας

 39. Giannis avatar
  Giannis 08/05/2012 04:04:31

  Ο ελληνικός λαός δεν είναι σοφός και σίγουρα δεν είναι αλανθαστος. Ανωριμοσ και πολιτικα καθυστερημενοσ οπωσ ειναι αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο στη βουλή σε ένα σμαρι λαικιστων (δεξιών και αριστερών) και σε ένα απίστευτο συνοθυλευμα ανθρωποειδων. Όλους αυτούς ο κοινός Έλληνας ψηφοφόρος δεν θα τους προσκαλούσε ούτε για έναν καφε στο ΣΠΙΤΙ του. Αποφάσισε όμως να τους βάλει στο κοινοβούλιο. Υπάρχει μια νοητή γραμμή που ενώνει τις απερισκεψίες του ελληνικού λαού στη νεοελληνική ιστορία. Απο τον εμφύλιο κατα τη διάρκεια της επανάστασης του 21, στον πόλεμο του 1987, την έξωση του Τρικουπη απο την εξουσία, τη εκλογή Δηληγιαννη, τις εκλογές του 1920, την εκδιωξη του Βενιζελου, τον εμφύλιο του 45-49, τη σιωπή του κατα τη διάρκεια της δικτατορίας και την καταστροφή στην Κύπρο, τις εκλογές του 1981 και την άνοδο της παπανδρεικης λαίλαπας στην εξουσία που ανεσκαψε την ίδια την Ελλάδα. Όλες οι επιλογές του ήταν αφελείς, υποκινουμενες απο τα κατώτερα πάθη του, την φυγοπονια του και τους ανταγωνισμούς των φατριών και οδηγησαν σε εθνικεσ καταστροφεσ. Φτωχεια, εξευτελισμο και υποβαθμιση. Μοναδικές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα το έπος των Βαλκανικών Πολέμων και το θαύμα του 1940.
  Ο ελληνικός λαός, ο νεοελληνασ, μπροστά σε μια απο τις κρισιμοτερες στιγμές του Έθνους αποφάσισε να κάνει χαβαλέ, να παιξει τισ τυχεσ του εθνουσ στην ποκα. Ίσως γιατι είναι εξαιρετικά αμηχανοσ και ανωριμος για να κάνει κάτι άλλο. Δεν μπορεί όμως να χαιδευονται άλλο τα αυτιά του. Θα πρέπει να πληρώσει και πάλι τα επιχειρα των επιλογών του.

 40. ERASMUS avatar
  ERASMUS 08/05/2012 08:22:38

  Αν ειχατε πει αυτα θα λεγόσασταν ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρεου και οχι ΝΔ του Α.Σαμαρά !!!!!!!!!!

 41. Στέργιος avatar
  Στέργιος 08/05/2012 08:32:40

  "Ποιοί θέλουν να αναστήσουν την παλιά ΝΔ που καταδίκασε ο λαός;"

  Μα, οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες!
  Είδατε ποιοι βγήκαν βουλευτές στην Α' Αθηνών;

 42. ilektro77 avatar
  ilektro77 08/05/2012 08:39:17

  Κουίζ για έξυπνους αντιΝΔκράτες:
  "Ποιό κόμμα διέγραψε το 30% της κοινοβουλευτικής του δύναμης και στη συνέχεια την αύξησε κατά 50%;"

 43. tak avatar
  tak 08/05/2012 09:01:54

  Καλημέρα Φελίζα! Ακόμα αγνοείται ο Δαναός!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ tak 08/05/2012 10:18:41

   Κάνω γαργάρες tak!!!!

 44. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 08/05/2012 09:37:04

  Eσείς μπορεί να μην έχετε κανέναν ψυχικό δεσμό με την ΝΔ, εμείς όμως έχουμε από παιδιά. Και δεν μπορούμε να βλέπουμε την παράταξη σε 5 κόμματα. Όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους αλλά γιατί θέλουμε αυτή η παράταξη να κυβερνήσει ιδίως αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
  Αυτό δεν είναι κριτική στο Σαμαρά τον οποίο, όπως ίσως θυμούνται ορισμένοι φίλοι του antinews, στηρίζω φανατικά από πριν ακόμα εξαγγείλλει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΔ. Είναι πρόταση.
  Ένα κόμμα διακυβέρνησης δεν σώζεται μόνο από τον αρχηγό. Πρέπει να συστρατεύσει υπό την ίδια στέγη όλα τα ικανά στελέχη της ευρύτερης παράταξης. Πρέπει να την διευρύνει. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο εθνάρχης) έκανε διαδοχικές διευρύνσεις με πολιτικούς του κέντρου ακόμα και πρώην δικούς του που τον είχαν «προδώσει». Ήξερε τι έκανε.

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ Kώστας Θ. 08/05/2012 10:33:08

   Μόλις θα γίνει αποδεκτή η ηγεμονία της "καθαρής" ΝΔ θα γίνει και αυτό που περιγράφεις.

   • S.D avatar
    S.D @ ilektro77 08/05/2012 11:13:21

    Υπ' αυτές τις συνθήκες, σε πόσα τέρμινα το βλέπεις;

    • ilektro77 avatar
     ilektro77 @ S.D 08/05/2012 11:32:20

     Σε τόσα όσα χρειάζονται ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διακυβέρνηση της επόμενης εικοσαετίας χωρίς λαϊκισμούς, συμβιβασμούς, ρουσφέτια και προσωπικούς τακτικισμούς.Σύντομα...

     • S.D avatar
      S.D @ ilektro77 08/05/2012 11:51:24

      Τα μόλις προχθεσινά ταπεινωτικά αποτελέσματα, δυστυχώς για όλους μας, σε διαψεύδουν.

     • dim avatar
      dim @ ilektro77 08/05/2012 15:03:20

      Τώρα δεν είναι η ώρα για κουβέντες ιδεολογικής καθαρότητας....τώρα είναι η ώρα της σύνθεσης όλων των δυνάμεων που είναι και φιλοευρωπαϊκές, και φιλελεύθερες και πατριωτικές, για να αποτραπεί η άνοδος της σκληρής αριστεράς στην εξουσία. Και να ξέρετε ότι οι συμβάσεις αλλάζουν, οι μισθοί ξανανεβαίνουν, η αλλοίωση όμως της εθνικής και δημογραφικής κατάστασης της χώρας με τις μαζικές ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών που θα γίνουν με την άνοδο του Σύριζα στην εξουσία, δεν αλλάζει μετά. Ας σοβαρευτούμε όλοι επιτέλους, και ας προτάξουμε το μείζον, και ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα επιμέρους...

 45. Αννίτα avatar
  Αννίτα 08/05/2012 09:48:33

  Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ Ν.Δ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΗΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΚΡΙΝΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ : ΖΗΤΩ !!! ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ. ΤΟΥ ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ!!! Κ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΑ!!! ΓΙΑΤΙ: ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ Η ΑΠΟΨΗ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ Κ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝ. ΣΑΜΑΡΑΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ: ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ Η ΣΤΟΧΟΥΣ. ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ...... ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΛΟΙΠΟΝ: ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΙ ΦΑΓΩΜΑΡΑΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΙΤΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΚΑΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΥ, ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΙΖΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΙ ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΛΕΣΧΗ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΤΗ ΛΕΞΗ ΡΙΣΚΟ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ. ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠ ΤΟΝ ΛΑΟ; ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Κ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΟΥ;

 46. καθηγητής avatar
  καθηγητής 08/05/2012 11:39:00

  Την ταφόπλακα του κόμματός σας την βάλατε οι ίδιοι, ψηφίζοντας για ΑΚΟΜΑ μια φορά Παυλόπουλο, Κακλαμάνη, Βαρβιτσιώτη, Αρούλη, Κυριάκο, Γιακουμάτο κλπ. Οι μισοί εδώ μέσα λέγατε για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ από τη βάση. Δυστυχώς ο καθρέπτης των εκλογών σας έδειξε το πραγματικό πρόσωπο. Κόμμα κυριαρχίας γερόντων (αυτόν ξέρω, αυτόν εμπιστεύομαι) και ρουσφετολόγων (ο δικός μου ο βο(υ)λευτής). Μετά σας φταίει το κατεστημένο των ΜΜΕ. Της στραβής ψ....., το μ..... της φταίει.

 47. S.D avatar
  S.D 08/05/2012 11:47:41

  Ο λαός αποδοκίμασε την ανερμάτιστη, σε όλους τους τομείς, πολιτική του τελευταίου εξαμήνου.
  Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του 18,84% είναι ψήφοι με βαριά καρδιά ταπεινωμένων αλλά κομματικοπατριωτών νεοδημοκρατών. Ψήφοι προς την παλιά καλή, "κανονική" Ν.Δ. Αψευδής μαρτυρία, η επιλογή - εκλογή βουλευτών.
  Αν δεν υπήρχαμε κι εμείς, ούτε τα παλιά ποσοστά της 'Ανοιξης δεν θα 'πιανε ο Σαμαράς.

 48. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 08/05/2012 12:05:36

  Δεν νομιζω οτι υπαρχει εστω και ΕΝΑΣ δεξιος που θα ηθελε να δει τον κ. Τσιπρα στην εξουσια.Ολοι γνωριζουμε τι θα πει μια κυβερνηση αριστερας για την πατριδα , τι εχει να συμβει με πολυ σοβαρα εθνικα θεματα , τι θα συμβει μεσα στην κοινωνια και ποσο επικινδυνη ειναι η πολιτικη αρνησης σε ολα την στιγμη αυτη.
  ΟΜΩΣ σκεφτειτε το εξης : δεν θα πρεπει να αναλαβει ως δευτερο κομμα την ευθυνη του ?Ας κατσει λοιπον οσο αντεξει στην κυβερνηση να δει πως δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα.Καλες οι φωνασκιες και οι διαμαρτυριες , καλοι οι λεονταρισμοι ομως για να κατσουν λιγο στις καρεκλες της κυβερνησης....
  Εγω ειμαι πολυ περιεργος να δω ποσο καιρο θα αντεξουνε σε αυτο το τεραστιο βαρος και στην πιεση που υπαρχει...

  Οσο αναφορα την γνωμη οτι η Δεξια πρεπει να παει ενωμενη , ναι ισχυει.
  Επιτελους ας αποδεχτουμε καποια πραγματα , η Δεξια παραταξη στην Ελλαδα εχει φαει τονους κακης διαφημισης , κραξιματος , και λασπης.
  Απο την Μεταπολιτευση και μετα , η ιδεολογικη κυριαρχια της μειωνεται συνεχως.Μαλιστα εως ΠΡΙΝ τον Σαμαρα , στην Ν.Δ. εαν ακουγανε την λεξη "δεξια" τους επιανε πονοκεφαλος, τουλαχιστον αυτην την αισθηση ειχα , καθως ντε και καλα ειχανε επιλεξει το "μεσαιος χωρος".
  Επιτελους.... ας αποδεχτουμε την ταυτοτητα μας και το ιδεολογικο μας στιγμα.

  Η Ελλαδα μαλλον παει προς μια συγκρουση Αριστερας και Δεξιας.Μια συγκρουση ιδεων και ιδεολογιων , η καθε μια εχει παντελως διαφορετικη προσεγγιση σε θεματα οικονομιας εως θεματα παιδειας εως θεματα αμυνας εως θεματα υγειας κτλ.Μιλαμε για πολυ μεγαλες διαφορες.
  Εγω προσωπικα δεν θα ηθελα η Ελλαδα μας να μετατραπει σε κρατος τυπου Κουβας.Αυτα να μας λειπουνε....
  Ειναι λοιπον μεγαλη αναγκη η Δεξια-Κεντρο-δεξια να ενωθει , με ΛΑ.ΟΣ. με ΔΗΣΥ , με ΔΡΑΣΗ , ακομα και Ανεξαρτητους Ελληνες , και ενωμενη κανοντας πανω απο ολα την αυτοκριτικη της και εαν χρειαστει την καθαρση της , να παρει την εξουσια ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΜΠΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  Γιατι οπως ειπα σε αλλο μηνυμα ΠΟΙΟΣ θα δωσει την εγγυηση σε σοβαρα θεματα Εθνικα , οικονομικα , Ευρωπαικης Ενωσης και Ευρω , αμυντικα , κοινωνικα κτλ ?Εαν ειναι η Ελλαδα να κοψει στο 5% τον προυπολογισμο αμυνας , να γεμισουμε αλλο 1 εκατομυριο λαθρομεταναστες , να γινει "κοινωνοικοποιηση των μεσων παραγωγης" με οτι αυτο συνεπαγεται , να βγουμε απο την ΕΕ και το Ευρω και στην τελικη να υπαρξει και μια πραγματικη πτωχευση τοτε καταλαβαινουμε ολοι που βρισκομαστε αυτην την στιγμη.
  Οποτε η ΕΝΩΣΗ της Δεξιας πρεπει να λαβει σαρκα και οστα , και ας εχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το θαρρος να συγκρουστει με την Αριστερα ,οπως η Αριστερα επι τοσα χρονια ειχε η ιδια το θαρρος να "διαλυσει" την Δεξια παραταξη και μαλιστα το πετυχε (αφου υπηρχε οπως ειπαμε η πολιτικη "μεσαιος" χωρος)

 49. ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
  ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 08/05/2012 12:26:31

  Λειπεί πάλι ο θεός
  κι έχει " Mην ενοχλείτε" έξω στην πόρτα του
  και σε σένα διέξοδο έτρεξα να βρω
  τους παλμούς να χτυπάνε και πάλι στα χείλια
  μόνος μου μέτρησα
  μια καρδιά να σου φυτέψω δεν μπορώ...


  Αφιερωμένο...
  Αντώνη, γερά! Δεν σε εγκατελείπουμε!

 50. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 08/05/2012 12:30:18

  Από την αρχαία ιστορία μας: ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ έστησε τη Μακεδονία στα πόδια της, την έκανε ισχυρή, και μετά ΕΝΩΣΕ τους Έλληνες, είτε με πειθώ, είτε με δόλο, είτε με πόλεμο, είτε με χρήματα, με στόχο την "μεγάλη έξοδο του Ελληνισμού". ΟΛΟΙ χώρεσαν στη Συμμαχία (εκτός από τους Σπαρτιάτες), όσο μικροί ή μεγάλοι κι αν ήταν πριν.
  Το ίδιο πρέπει να κάνει τώρα ο Σαμαράς: κάλεσμα σε ΟΛΗ την κεντροδεξιά (όταν λέμε όλη, εννοούμε ΟΛΗ...), ΝΕΟ ιδρυτικό συνέδριο, ΝΕΑ διακήρυξη με στόχο την "πανστρατιά για τη νέα έξοδο του Ελληνισμού".
  Αυτό θέλει λίγο χρόνο για να" ζυμωθεί με το λαό" και να απορροφηθεί η οργή. Στο μεταξύ: είτε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας είτε κυβέρνηση κεντροαριστερή, με ανοχή Σαμαρά. Όταν ο Σαμαράς είναι έτοιμος και η Κυβέρνηση τα έχει σκατώσει (π.χ. το Σεπτ 12), αποσύρει την ανοχή, και πάει για νέες εκλογές με πρόσχημα "διαφαινόμενη χρεωκοπία" ή "παρέμβαση ξένων δυνάμεων για ξεπούλημα της Ελλάδας". Θα βγει με 50%!

 51. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 08/05/2012 12:46:53

  ....Ώρες - ώρες Mr. factorx , ώρες - ώρες μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι... :-)) Έτσι, δεν έχω κάτι να συμπληρώσω, απλά ας παραθέσω μια πολύτιμη σκέψη :

  ''Τὸ Φωτόδεντρο καὶ ἡ δέκατη τέταρτη Ὀμορφιά

  ....Ώσπου τέλος ένιωσα
  κι ας πα’να μ’ έλεγαν τρελό,
  πως από ΄να τίποτα γίνεται ο Παράδεισος....'' Ο.Ε

 52. NICKOLAOS avatar
  NICKOLAOS 08/05/2012 13:44:35

  THN DIAPLOKH THN EIXE STA PODIA TOU -VLEPE PSYXARHS-TORA TI KANOUME. PROEDRE PETA OLOUS EXO APO TH SYGGROU KATEVA STO DROMO KAI MAZEPSE NEOUS MILA STO LAO KAI PES THN ALHTHEIA KAI O LAOS THA SE AGALIASEI.ESTO KAI ARGA KANE KATI.

 53. Μηχανικός avatar
  Μηχανικός 08/05/2012 13:47:50

  Αντί να αναλωνόμαστε σε κρίσεις, επικρίσεις, εκτιμήσεις και προτιμήσεις, δεν είναι καλύτερο να εξηγούμε σε όλους αυτούς, που για την οποιοδήποτε λογική ή παράλογη αιτιολογία, δεν πιστεύουν ότι η ΝΔ αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, τους λόγους για τους οποίους εμείς πιστεύουμε το αντίθετο;
  Εάν πιστεύουμε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, δεν πρέπει να εξηγήσουμε γιατί το πιστεύουμε;
  Δεν πρέπει να μιλήσουμε με επιχειρήματα, για την δική μας λογική και και κατά συνέπεια για την ψήφο μας;
  Ξέρω πολύ καλά ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν εναντίον της ΝΔ ή του Σαμαρα και όχι υπέρ κάποιου άλλου κόμματος, δεν είναι εύκολο να αλλάξουν άποψη, ειδικά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Όμως τώρα που οι εκλογικές επιλογές τους τους βρίσκονται προ των ευθυνών τους, μπορούμε να τους καταδείξουμε την ανεπάρκεια τους και την έλλειψη προγράμματος διακυβέρνησης.
  Ο κόσμος όπως αποδείχτηκε από τις εκλογές, δεν επηρεάστηκε από τον λόγο των πολιτικών ή μη στα ΜΜΕ, αλλά από την οργή και την απογοήτευση που εκφράστηκε κυρίως στόμα με στόμα, στα καφενεία, στον δρόμο, στην δουλειά, χωρίς επιχειρήματα, αλλά με κραυγές και μεγάλα λόγια.
  Η οργή λοιπόν εκφράστηκε, είναι ώρα για να επιλέξουμε κυβέρνηση, είτε για άμεση καταγγελία του μνημονίου, είτε για αναδιαπραγμάτευση, είτε για οτιδήποτε θέλει ο καθένας από εμάς.
  Αυτό πρέπει να καταδείξουμε, εκεί πρέπει να μεταφερθεί ο πολιτικός λόγος.
  Αυτή είναι η ευθύνη που έχουμε εμείς, που πιστεύουμε σε λύσεις και όχι στην τυφλή αντίδραση.

 54. Ερωτοφωτόσχιστος avatar
  Ερωτοφωτόσχιστος 08/05/2012 15:16:17

  Ρε παιδιά δηλαδή, ο Αντώνης δεν έφταιξε πουθενά; Πέρα από την γενικότερη απαξίωση του δικομματισμού είναι δυνατόν να παίρνουμε κάτω από 20%; Δεν τα είχε δει αυτά ο Αντώνης; Ρωτάω καλοπροαίρετα, γιατί μέσα από την εποικοδομητική κριτική γινόμαστε καλύτεροι...

 55. Γιάννης avatar
  Γιάννης 08/05/2012 16:16:15

  Δηλαδή, αν ο λαός καταδίκασε την παλιά Ν.Δ.(33,47% to 2009) ,της καινούριας(18,85%) τι τις έκανε προχτές;;;;;;;;

 56. marilena avatar
  marilena 08/05/2012 16:17:52

  ΕΔΩ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Η ΝΔ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ.ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ.ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΑΤΧΘΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΓΥΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ 1Η ΘΕΣΗ ΕΚΛΟΓΙΜΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΛΕΞΗ "ΚΟΛΑΣΗ" ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΝΕΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.ΟΙ ΝΔ ΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. ΑΣ ΜΗ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΑΣ ΜΗ ΤΗ ΧΑΡΑΜΙΣΟΥΜΕ.

 57. thanasis avatar
  thanasis 08/05/2012 17:17:55

  ο κόσμος που ήθελε να ψηφίσει κόντρα στα τζάκια τελικά ψήφισε άλλα κόμματα. Σε μια ΝΔ που πάτωσε, βγήκαν κερδισμένοι όσοι είχαν μηχανισμούς και πελατειακές σχέσεις. Αν δεν ειχε ο Σαμαράς ακούσει τα 5 βούρλα το Νοέμβριο θα ήταν αλλιώς τα πράγματα και θα είχαμε ξεφορτωθεί τα κληρονομικά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

 58. Γιάννης Π. avatar
  Γιάννης Π. 12/05/2012 15:29:14

  Οι ανατροπές που περιμέναμε στα στεγανα της Ν.Δ. δεν ήρθαν ποτέ. Ο πρόεδρος διαχειρίστηκε την παλιά κατάσταση, δεν δημιούργησε νέα!

  Τώρα ή αλλάζετε ή σας βουλιάζουμε είναι το σύνθημα του απλού Ν.Δ.ημοκράτη και Έλληνα πολίτη σε όλα τα κόμματα

  http://maxitikoi-polites.blogspot.com/2012/05/bogs.html

 59. πανος avatar
  πανος 14/05/2012 16:59:45

  Αντωνη διωξε αμμεσα απο τη Ν. Δ. τους ντιντιδες και τα λαμογια που τα αρπαξαν απο το Βατοπεδι και σπαστα με τους βαρωνους της εξουσιας και το μελλον σου θα ειναι λαμπρο.

 60. Δρυς avatar
  Δρυς 24/05/2012 11:06:10

  Τελικά ο σημαντικότερος που ήθελε να αναστήσει τη Ν.Δ. που καταδίκασε ο λαός, παίζει να είναι και ο πρόεδρός της, ο κ. Σαμαράς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.