#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2012 12:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί επιδιώκουν αναβολή των εκλογών;Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε ότι η Κομισιόν και οι εγχώριοι ντελίβερι μπόις των media σχεδιάζουν ένα ύπουλο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού και της βούλησής του να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μέσω των εκλογών. Γράφαμε επίσης για σενάρια αναβολής των εκλογών και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, προσπάθεια με κάθε τρόπο να ανακοπή η πιθανότητα αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, να σωθούν οι πιστοί στην τρόικα Πασόκοι και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τον πάντα πρόθυμο κ. Παπαδήμο.

Σήμερα η αγορά βοά ό,τι κάποιο ...χοντρό παζάρι γίνεται στο παρασκήνιο με την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών.

Και προφανώς τις αποφάσεις δεν θα τις πάρει ο Σαχινίδης.

Μάλλον ούτε και ο Παπαδήμος.

Μέρες τώρα οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται στο έλεος των κερδοσκόπων.

Γιατί δεν αναστέλλεται η διαπραγμάτευση τους μέχρι να κλείσει η συμφωνία ανακεφαλαιοποίησης;

Εν τω μεταξύ απο χθές κυκλοφορούν και κάποιες άλλες φήμες:

Μήπως σκοπίμως τρενάρει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης για να πάνε πίσω οι εκλογές;

Κάτι που σφόδρα επιθυμεί ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ας ξυπνήσουν στη Συγγρού. Όσο το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά κινείται στην άβυσσο, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μεταθέσει τις εκλογές.

Και έχει τον Παπαδήμο σύμμαχο.

Να οριστεί ημερομηνία εκλογών τώρα.

Ο Παπαδήμος θέλει κι άλλο Μνημόνιο

Αίσθηση προκαλεί στο μεταξύ και η δήλωση του πρωθυπουργού σε ιταλική εφημερίδα ότι δεν αποκλείει και νέο πακέτο βοήθειας! Αν αυτό δεν συνιστά ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι αποτυχία;

O... επιτυχημένος κ. Παπαδήμος μας απειλεί ότι έρχεται ένα ακόμη δάνειο, άρα κι ένα ακόμη Μνημόνιο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μας έλεγε ότι με το δεύτερο πακέτο βοήθειας η Ελλάδα γλιτώνει τη χρεοκοπία και προχωρά σε σταθερές βάσεις ώστε το 2020 να έχει μειωθεί το χρέος.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» ο πρωθυπουργός των... επιτυχημένων διαπραγματεύσεων όπως πλασάρεται, είπε ότι «μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, όμως πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Προφανώς εννοεί ότι θα μας... δουλέψουν ακόμη περισσότερο και θα γίνουμε ακόμη φτωχότεροι προκειμένου να πάρουμε κι άλλα δανεικά. Ο πρωθυπουργός προβαίνει στην απαισιόδοξη εκτίμηση ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να επανέλθει στις αγορές, ακόμη και αν εφαρμοστούν πλήρως όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα.

«Είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες στις αγορές και οι προσδοκίες το 2015», τονίζει και μας αφήνει σύξυλους. Δεν είναι αυτός που με βεβαιότητα μας έλεγε ότι τα 130 δισ. είναι η σωτηρία της χώρας;

Ή μήπως μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να προβλεφθούν πόσα δανεικά τέλος πάντως απαιτούνται για να ησυχάσουμε. Κάθε λίγο και λιγάκι θα έχουμε κι από ένα Μνημόνιο;

Βέβαια, ο κ. Παπαδήμος φροντίζει να μας τρομάξει και πάλι με την επιστροφή στην δραχμή.

«Η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτούσε αύξηση του πληθωρισμού, αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μείωση της πραγματικής αξίας των τραπεζικών καταθέσεων", προειδοποιεί ο πρωθυπουργός.

Το γνωστό κόλπο. Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές και φαίνεται ότι μας προετοιμάζουν για ένα ακόμη σοκ.

Για να δούμε πότε θα έρθει η νέα ψυχρολουσία. Διότι ο κ. Παπαδήμος και οι εντιμότατοι φίλοι του στο εξωτερικό το έχουν κάνει το πλάνο τους εδώ και πολύ καιρό.

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. avanti avatar
  avanti 30/03/2012 13:38:35

  Καμία ανησυχία πιά.. τώρα που θα συμμετάσχει και ο Πάπας Βενέδικτος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγώ δεν ανησυχώ γιατί θα υπάρξει θεϊκή πλέον παρέμβαση στα προβλήματα της Ευρώπης... το δούλεμα καλά κρατεί και ο Παπαδήμος έχει αναλάβει τον ρόλλο του τοπικού γελοτωποιού.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/03/2012 13:40:19

  Πρόταση μομφής πότε μπορεί να ξαναγίνει; Αν δεν καταλαβαίνουν με το καλό...

 3. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 30/03/2012 13:43:33

  Ας αποχωρήσει η ΝΔ από την κυβέρνηση και αν θέλει ο Παπαδήμος ας συνεχίσει με τον Βενιζέλο.
  Πάντως δεδηλωμένη δεν θα υπάρχει

 4. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 30/03/2012 14:21:40

  Να σας ενημερώσω οτι το PSI, δεν έχει ολοκληρωθεί.
  Ναι, ξέρω, το mega περιχαρές δήλωσε τότε οτι το PSI πέτυχε αφήνοντας να εννοηθεί οτι ολοκληρώθηκε, αλλά δεν είναι έτσι:

  Μένουν να ανταλλαγούν τα (λιγότερα, αξίας περίπου 8 δισ) όμόλογα που διέπονται όχι από Ελληνικό αλλά απο αγγλικό δίκαιο.

  Στο "κάλεσμα" της ελληνικής κυβέρνησης για εθελοντικό swap δεν προσήλθαν παρά ελάχιστοι κάτοχοι. Δόθηκε παράταση μέχρι τις 4 Απριλίου. Δεν προσδοκώ ...μαζική προσέλευση κατόχων ούτε κατά την παράταση.

 5. petros avatar
  petros 30/03/2012 15:20:21

  Η καλύτερη ημερομηνία είναι 29 Απριλίου, γιατί θα μετακινηθούν πιο εύκολα οι ετεροδημότες, αφού Τρίτη 1 Μαϊου είναι αργία...

 6. Αναποφάσιστος avatar
  Αναποφάσιστος 30/03/2012 15:42:23

  Χωρίς να έχει κλείσει οριστικά το PSI, διαλύσαμε το μαγαζί για να κάνουμε εκλογές εξπρές. Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο, "αρχίσαμε" που λέει κι ο Βαγγέλης με τις ζυμώσεις/μεταγραφές/διαρροές/εξυπηρετήσεις/υποσχέσεις κλπ κι ακόμη σήμερα (29/3) δεν έχει οριστεί ημερομηνία εκλογών! Καλά πάμε... Άραγε, προετοιμάζεται ήδη ο κρατικός μηχανισμός κι απλά περιμένουμε την ημερομηνία ή απλά "δουλευόμαστε" μεταξύ μας;

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/03/2012 17:13:48

  Για δείτε και αυτό:
  "Αποκαλυπτικό για την τεράστια απάτη σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, του ελληνικού και την απαξίωση μιας ολοκληρης χώρας με την προσπάθεια επιβολής του συνδρόμου της ενοχής με την αγαστή συνεργασία βέβαια των εγχώριων συνεργατών τους είναι το ρεπορτάζ του γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού ARD το οποίο προβλήθηκε από την ΝΕΤ, αλλά και η ομολογία του Γερμανού επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus.

  Σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε ο Γερμανός επικεφαλής του Ταμείου, η Γερμανία, όχι μόνο δεν έχει ζημιωθεί από την κρίση χρέους της Ελλάδας, αλλά αντιθέτως, έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη, τα οποία μάλιστα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν σε βάθος χρόνου, όσο οι προσπάθειες για την «επίλυσή» της εντατικοποιούνται.

  Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, συμβαίνει γιατί η Γερμανία δανείζει στην Ελλάδα όχι απευθείας αλλά μέσω των έκτακτων μηχανισμών στήριξης, με επιτόκια, πολύ μεγαλύτερα από αυτά με τα οποία δανείζεται η ίδια.

  «Κατ' αυτόν τον τρόπο η Γερμανία λειτουργεί ουσιαστικά τοκογλυφικά, έχοντας βάλει στα ταμεία της μέχρι στιγμής περίπου 15 δισ. ευρώ» σημειώνει ο επικεφαλής του EFSF στο Focus, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής στους Γερμανούς φορολογούμενους. Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε μεμονωμένη μεταφορά χρημάτων προς την Ελλάδα βαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας και χρηματοδοτείται από τα χρήματα φορολογουμένων. Η άποψη ότι τα χρήματα δόθηκαν και δεν θα επιστραφούν ποτέ είναι λάθος. Πρόκειται για δάνεια – τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν. Απελευθερωθείτε από την εικόνα της Ελλάδας ως βαρελιού χωρίς πάτο. Δεν υπάρχουν δώρα ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων».

  Στη συνέχεια, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξηγεί πως η Γερμανία βγαίνει κερδισμένη από την κρίση χρέους και τη διάσωση της Ελλάδας. «Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους. Οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού της Γερμανίας λειτουργούν και επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αγορά ακινήτου». Σύμφωνα με το γερμανικό κανάλι μετά από έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει αν και οι Έλληνες ακούν κάθε μέρα ότι η Γερμανία πληρώνει δισεκατομμύρια για το ελληνικό χρέος στην πραγματικότητα τα ποσά που το γερμανικό κράτος έχει καταβάλει μέχρι στιγμής είναι 15,2 δισ. ευρώ, ποσό ελάχιστο μπροστά σε αυτά που έχει αποκομίσει και θα αποκομίσει από την ελληνική κρίση!

  Μάλιστα σημειώνει ότι μεγάλο μέρος των 130 δισ. ευρώ που θα υποτίθεται θα λάβει η Ελλάδα από τις χώρες της ΕΕ είναι απλά εγγυήσεις οι οποίες θα αποπληρωθούν μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

  Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση το ακριβές ποσό που έχει καταβληθεί από το γερμανικό κράτος στην Ελλάδα είναι 15,2 δισ. ευρώ ποσό πολύ μικρό συγκριτικά με αυτά που έχει κερδίσει η Γερμανία, η οποία πρακτικά προκάλεσε την ελληνική κρίση για να αποκομίσει τεράστια κέρδη.

  Αυτό όμως που είναι εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι Γερμανοί βουλευτές μέλη της Επιτροπής Οικονομικών θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου, φαίνεται να δηλώνουν άγνοια για το θέμα αυτό μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.

  Με τον τρόπο αυτό το γερμανικό κανάλι διαχωρίζει την θέση του από τα «παραμύθια» όπως αναφέρει που πλασάρονται από τα ΜΜΕ της χώρας, ότι οι Γερμανοί πληρώνουν τα χρέη της Ελλάδας.

  Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα το γερμανικό κανάλι αποκαλύπτει ότι η γερμανική βιομηχανία αλλά και η γερμανική οικονομία στο σύνολο της ωφελήθηκε από την ελληνική κρίση χρέους και για το λόγο αυτό είχαν κάθε συμφέρον να την αφήσουν να βαθύνει.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γερμανικό κανάλι μία εταιρεία με έδρα στην Γερμανία έχει δεί τις παραγγελίες της τον τελευταίο καιρό να αυξάνονται.

  Ο λόγος για αυτή την αύξηση των παραγγελιών είναι η υποτίμηση του ευρώ έναντι άλλων ανταγωνιστικών νομισμάτων που κάνει τις γερμανικές εξαγωγές πιο φτηνές και όπως αναφέρει στέλεχος του εργοστασίου η υποτίμηση αυτή σχετίζεται με την ελληνική κρίση χρέους .

  Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο γερμανικό εργοστάσιο έλαβαν αύξηση μισθών και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Η ελληνική όμως θυγατρική της γερμανικής εταιρείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η τρόϊκα και η ελληνική
  κυβέρνηση.

  Ως αποτέλεσμα της κρίσης 25 από τους 40 εργαζομένους της θυγατρικής ελληνικής εταιρείας έχουν απολυθεί.

  Την άποψη του στελέχους του γερμανικού εργοστασίου συμμερίζεται και ο καθηγητής Γκουστάβ Χόρν του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Αναπτυξιακών Ερευνών ο οποίος δηλώνει ότι εξαιτίας της κρίσης χρέους της Ελλάδας μειώθηκε η αξία του ευρώ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γερμανικών προϊόντων και την αύξηση των γερμανικών εξαγωγών κατά 50 δισ. ευρώ ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 2%.

  Επιπλέον όπως αναφέρει ο οικονομικός αναλυτής Φολκερ Χελμαιερ η Γερμανία επωφελήθηκε σημαντικά από την ελληνική κρίση διότι μπορεί να δανείζει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με αντίστοιχα προβλήματα με υψηλά επιτόκια την στιγμή που η ίδια δανείζεται από τις αγορές σε ιστορικά όπως αναφέρει χαμηλά επίπεδα.

  Από αυτή την διαφορά των επιτοκίων το γερμανικό κράτος κέρδισε τα δύο τελευταία χρόνια τόκους ύψους 45 δισ. ευρώ ποσό που τελικά μπορεί να διαμορφωθεί στα 65 δισ. ευρώ.

  Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι Γερμανοί βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου δεν γνωρίζουν τα οφέλη της χώρας τους από την διαφορά των επιτοκίων με βάση τα οποία δανείζει και δανείζεται η Γερμανία.

  Το ρεπορτάζ κλείνει με την διαπίστωση του Γερμανοί οικονομικού αναλυτή ότι η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά και ότι χρειάζεται ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας το
  οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την Γερμανία καθότι είναι και η πλέον κερδισμένη από την κρίση.

  Όπως όμως αναφέρουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί από την γερμανική κυβέρνηση και πρόκειται για ένα λάθος που μακροπρόθεσμα θα το πληρώσει και η Γερμανία, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο Μάρσαλ ήταν αυτό που βοήθησε την Γερμανία να ξανασταθεί στα πόδια της μετά το Β. ΠΠ.

  defencenet.gr"

  Και μετά ρίχνουμε δίκιο στις απαιτήσεις των δανειστών φορτώνοντας έναν ολόκληρο λαό ενοχές. Λες και το 80% της χώρας (μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, παιδιά) μπορούν να βάλουν χέρι στα ταμεία του κράτους ή να φοροδιαφύγουν. Ντροπή 1000 φορές στους σχολιαστές που έχουν αναλάβει τέτοια εργολαβία...

 8. ΠΑΝΟΣ avatar
  ΠΑΝΟΣ 30/03/2012 21:45:14

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ....ΟΥΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΜΠΕΝΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ...ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...Κ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ...ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΝΔ Κ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΦΕΡΟΥΝΕ 45-50% ΘΑ 'ΜΑΣ' ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...

 9. S.P. avatar
  S.P. 31/03/2012 00:02:19

  Η λύση είναι εύκολη, ας αποχωρήσει η ΝΔ, γιατί από εδώ και στο εξής μόνο φθορά θα έχει. Εκτός αν κατουσίαν συμφωνεί και διαμαρτύρεται για το θεαθήναι.

 10. ΔΙΟΝΥΣΗΣ Ρ avatar
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ Ρ 31/03/2012 17:34:47

  Αυτοι οι απατεωνες το πανε ντε και καλά να μας βγάλουν στους δρομους και να γίνει χαμός. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.