#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2012 16:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί διεκδικούν την θέση του Γραμματέα της ΝΔ;Τα φώτα της επικαιρότητας και το ενδιαφέρον όλων είναι φυσικά στραμμένα στις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να μαζέψει το κράτος. Εντούτοις και όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει το στριμωξίδι για θέσεις και οφίτσια προκειμένου άλλοι να περισώσουν λίγη από τη δόξα των υπουργικών θώκων που έχασαν και άλλοι να αναδειχθούν όταν οι κορυφαίοι θα προσπαθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

 

Βασικό ζητούμενο όσων έμειναν στη Συγγρού, και το τηλέφωνο τους από Μαξίμου μεριά δε χτύπησε ποτέ, είναι η θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Μια θέση που όπως γνωρίζουν όλοι προσφέρει όλο το μηχανισμό του κόμματος στο πιάτο και εξασφαλίζει ουσιαστικά άμεση εκλογιμότητα όποτε ξαναγίνουν εκλογές - μοναδική εξαίρεση στον κανόνα αυτό ήταν η περίπτωση του Λευτέρη Ζαγορίτη. Η παραφιλολογία λοιπόν για το διάδοχο του Ανδρέα Λυκουρέντζου έχει ξεκινήσει με πολλούς από τους μνηστήρες να συνωστίζονται πέριξ της Κηφισιάς, μήπως ο Αντώνης Σαμαράς τους δει από το παράθυρο και τους δώσει το χρίσμα.

 

Ο "θρύλος" άλλωστε αναφέρει πως κάποιος προκάτοχος της θέσης, κάπως έτσι είχε επικρατήσει των εσωκομματικών αντιπάλων του. Αν πάντως έπρεπε να πάρουμε στα σοβαρά τα όσα ακούγονται θα έπρεπε στη λίστα όσων ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη θέση του Γραμματέα, ή όσων θα ήθελαν άλλοι να αναλάβουν ώστε να έχουν την "άκρη" τους, θα έπρεπε να μετρήσουμε περίπου 6-7 μονομάχους. Άλλους με πορεία στην κεντροδεξιά που να αιτιολογεί τη φιλοδοξία τους και άλλους με βλέψεις στις επόμενες εκλογές...

 

Παράδειγμα, ο πρώην υπουργός Υγείας, συμμαχητής της Ντόρας τον  εσωκομματικό αγώνα για την αρχηγία της ΝΔ, ανανήψας φίλος του Αντώνη στη συνέχεια και σημερινός βουλευτής εν τέλει, Νικήτας Κακλαμάνης. Πιστώνεται μια σημαντική πορεία στην Κεντροδεξιά ενώ φαίνεται πως ξεπερνά την αποτυχία του 2010 με την πρόσφατη επανεκλογή του στην Α' Αθήνας.

Δεύτερος ενδιαφερόμενος ακούγεται πως είναι ο Γιώργος Βλάχος, ακραιφνής Καραμανλικός, ιστορικός ΟΝΝΕΔίτης αλλά προσφάτως διαγραμμένος που επανεντάχθηκε μετά τις παλινωδίες που ακολούθησαν τη δανειακή σύμβαση.

Στο παιχνίδι της διαδοχής Λυκουρέντζου πάντως εμπλέκουν αρκετοί και το Βασίλη Κικίλια που αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα ανερχόμενη δύναμη κάτι που τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών αναδεικνύουν ανάγλυφα μιας και ο νεαρός γιατρός καταγράφει ανοδική πορεία και έχει συμπάθειες στη νεολαία. Έτερος διεκδικητής, επίσης προερχόμενος απο τη νεολαία, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου. Ο 35χρονος δικηγόρος φαίνεται πως επιθυμεί να κατηφορίσει σταδιακά από την ομίχλη των Βρυξελλών προς τον ήλιο της Αθήνας και θεωρεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία την καρέκλα του Γραμματέα της Συγγρού. Στα αρνητικά του, η μάλλον άσχημη προϋπηρεσία του στη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ μιας και επί ημερών του γνώρισαν μεγάλες μέρες τα στέκια της Αράχωβας και της Μυκόνου μιας και οι νεολαίοι παράτησαν την ιδεολογία για τις παραλίες. Όμως τι σημασία έχουν όλα αυτά  στη ΝΔ της κοντής μνήμης για κάποιον ωστόσο που θέλει να εκλεγεί στη Β' Αθηνών στις επόμενες εκλογές;

 

Προς Μαξίμου μεριά, πάντως, κρατούν κλειστά χαρτιά και καλά κάνουν, διότι προέχει να ξεκινήσει το κυβερνητικό έργο. Και αν κάτι απεχθάνεται ο Αντώνης Σαμαράς είναι η ονοματολογία και οι διαρροές. Κοινώς, για μαζευτείτε όσο είναι καιρός.

 

Την γνώμη μας την έχουμε ξαναγράψει. Επί της ουσίας η ΝΔ συνετρίβη στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Και αν ο Σαμαράς δεν έτρεχε πάνω κάτω σε όλη της Ελλάδα και αν δεν επικρατούσαν τα φοβικά διλήμματα, θα είχε υποστεί μεγαλύτερη ήττα στις εκλογές της 17ης Ιουλίου. Επειδή, επαναλαμβάνουμε, ο κόσμος δεν ψήφισε ηγέτες και προγράμματα, ψήφισε με κριτήριο τον φόβο κι αυτό είναι το χειρότερο στάδιο της απαξίωσης των κομμάτων.

 

Έχουμε επίσης κουραστεί να γράφουμε ότι ο Αντώνης  Σαμαράς πρέπει να κάνει ό,τι έκανε παλαιότερα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πρώτα με τον Συναγερμό και μετά με την ΕΡΕ. Να αντικαταστήσει τη ΝΔ με ένα σύγχρονο πολιτικό φορέα. Αλλά ακόμα κι αν κρίνει ότι δεν είναι ακόμα η ώρα γι αυτό, η ΝΔ πρέπει να μπει στην εντατική για μια ριζική ανανέωση. Αν δεν το κάνει οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς θα την αφήσουν ξεχασμένη στην γωνία.

 

Με αυτήν την έννοια φοβούμεθα ότι τα πρόσωπα που διαγωνίζονται για την καρέκλα του Ανδρέα Λυκουρέντζου δεν έχουν αντιληφθεί τι σημασία που αποκτά η θέση του Γραμματέα στις νέες συνθήκες και απλώς σχοινοβατούν με μοναδικό όπλο μια παλαιοκομματική αντίληψη του πολιτικού γίγνεσθαι.

Στην θέση του Γραμματέα της ΝΔ πρέπει κυρίως να αναδειχθεί ένα πρόσωπο που ξέρει να κολυμπάει στις μάζες, που έχει αντίληψη της κοινωνίας και των αιτημάτων της, που αντιλαμβάνεται τα σύγχρονα ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα. Και όχι ένα προϊόν εσωκομματικών συμβιβασμών και ισορροπιών. Η ΝΔ τα έχει πληρώσει πανάκριβα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/07/2012 16:47:53

  Την πολυθρόνα του Υπουργού Οικονομικών γιατί τη βάλατε στη φωτογραφία?

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ ΣΤΕΛΙΟΣ 03/07/2012 01:06:11

   Η καρέκλα της Ελλάδας είναι στην Σύνοδο Κορυφής!

 2. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 02/07/2012 17:16:21

  «Με αυτήν την έννοια φοβούμεθα ότι τα πρόσωπα που διαγωνίζονται για την καρέκλα του Ανδρέα Λυκουρέντζου δεν έχουν αντιληφθεί τι σημασία που αποκτά η θέση του Γραμματέα στις νέες συνθήκες και απλώς σχοινοβατούν με μοναδικό όπλο μια παλαιοκομματική αντίληψη του πολιτικού γίγνεσθαι.»

  Μὰ δὲν ἔχουν δοθεῖ σοβαρὲς λαβὲς γιὰ νὰ «φοβηθεῖ», νὰ «τρομάξει» ἡ παλαιοκομματικὴ ἀντίληψη.

 3. Ηλίας Κοντάκος avatar
  Ηλίας Κοντάκος 02/07/2012 18:47:56

  Είναι προφανές ότι από τα ονόματα που μνημονεύονται, ο μόνος που μπορεί να επαναφέρει τη ΝΔ σε θέση ισχύος σε σχέση με τους νεότερους ψηφοφόρους και που μπορεί να είναι ανάχωμα απέναντι στους ΑΝΕΛ, είναι ο Κικίλιας. Ένας νεαρός πολιτικός, συμπαθέστατος, με αξιόλογη πορεία πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική, πατριώτης, μαχητικός, με λόγο δυναμικό και χειμαρρώδη. Τολμώ την πρόβλεψη ότι, όταν μετά από χρόνια έρθει η ώρα της διαδοχής, ο Κικίλιας θα είναι ένας από τους αξιόλογους διεκδικητές - και δικαίως, αν συνεχίσει όπως άρχισε. Ελπίζω ο Σαμαράς να κάνει τη σωστή επιλογή και να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων μας.

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ Ηλίας Κοντάκος 02/07/2012 19:46:57

   μην γελοιοπουμε σας παρακαλω το θεμα!

 4. man8os avatar
  man8os 02/07/2012 18:58:37

  Ξερω οτι ως τωρα εχουν αδικηθει οι πολυ καλοι οπως ο Γιαννης Μιχελακης, ο Μακης Βοριδης και αλλοι πολλοι αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτερο, ομως οι 2 ειναι το πιο οφθαλμοφανες παραδειγμα.

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ man8os 03/07/2012 01:10:07

   Συμφωνώ,μπράβο.
   Και οι δύο ήταν εξαιρετικοί προεκλογικά.

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/07/2012 20:54:25

  Να γίνει συνέδριο μέσα στο χειμώνα για την ίδρυση νέας παράταξης με απορρόφηση της ΝΔ. Τότε να εκλεγεί γραμματέας του νέου σχηματισμού ένα κατάλληλο και δυναμικό πρόσωπο. Μέχρι τότε ο Μιχελάκης με τη βοήθεια του Αγγελάκα (πρώην τομεάρχη Οργανωτικού) μπορούν να ετοιμάσουν το έδαφος και να αναλάβουν προσωρινοί γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας

 6. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 02/07/2012 21:44:19

  Ας είμαστε λίγο σοβαροί... Το όνομα του Γ. Παπανικολάου από που προέκυψε? Μιλάμε για ένα άτομο που κατάφερε να καταστρέψει την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ! Δεν νομίζω να κάνει τέτοιο λάθος ο πρόεδρος...

 7. Ηλίας Κοντάκος avatar
  Ηλίας Κοντάκος 02/07/2012 22:05:37

  Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επιχειρηματολογία σας αναφορικά με το πού ακριβώς έγκειται η γελοιοποίηση, καθώς και την αντιπρότασή σας, που είμαι βέβαιος ότι θα είναι αξιόλογη και πειστική.

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ Ηλίας Κοντάκος 03/07/2012 01:09:16

   Καλά σου την λέει κυρ-Ηλία.
   Με τι προσόντα και τι βιογραφικό;Επαγγελματικό,όχι κομματικό!
   Αν θέλεις να διαδεχθεί κάποιον,ρώτα στο πασόκ που ψάχνει τριαντάρη.

   • Ηλίας Κοντάκος avatar
    Ηλίας Κοντάκος @ Iωάννης33 03/07/2012 09:06:53

    Θα ήταν καλύτερα να ανοίξετε τα μάτια σας και να δείτε ότι η πρότασή μου αφορά τον γραμματέα της ΝΔ και όχι τον διάδοχό της. Η αναφορά στον διάδοχο ήταν μια πρόβλεψη “όταν μετά από χρόνια έρθει η ώρα της διαδοχής”, όπως αυτολεξεί γράφω. Ευχαριστώ.

 8. Γρύνη avatar
  Γρύνη 02/07/2012 22:20:14

  η γελοιοποιηση εγκειται ακριβως στην πρόταση σας για το προσωπο που προτείνετε!
  οσον αφορα στην αντιπρόταση δεν εχω γιατι ο Σαμαρας ακόμη δεν μας "αρχισε" και σεις ψαχνετε για ...διάδοχο!!
  έλεος!!!!!!

  • Ηλίας Κοντάκος avatar
   Ηλίας Κοντάκος @ Γρύνη 03/07/2012 09:05:43

   H πρότασή μου αφορά στο πρόσωπο του Γραμματέα της ΝΔ και όχι φυσικά στο πρόσωπο του αρχηγού της. Επίσης, αν είχατε κάνει τον κόπο να διαβάσετε όλο το σχόλιό μου, θα βλέπατε ότι γράφω αυτολεξεί "όταν μετά από χρόνια έρθει η ώρα της διαδοχής". Επρόκειτο δηλαδή για μια πρόβλεψή μου όταν κάποια στιγμή τεθεί το ζήτημα της αποχώρησης Σαμαρά και της διαδοχής του. Και ακριβώς επειδή κάτι τέτοιο θα συμβεί μετά από πολύ καιρό, είναι δεδομένο ότι ένας σημερινός 35άρης που έχει ήδη αξιόλογη επαγγελματική πορεία, έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής και θα έχει μέχρι τότε αποκτήσει και σημαντική πολιτική εμπειρία, θα είναι μια πολύ καλή επιλογή ως διάδοχος του νυν αρχηγού - γι' αυτό και γράφω "αν συνεχίσει όπως άρχισε". Επαναλαμβάνω, το σχόλιό μου αφορούσε τον γραμματέα της ΝΔ και όχι τον διάδοχό της, πράγμα που προφανώς αμελήσατε να παρατηρήσετε, αφού θεωρείτε ως γελοία την πρότασή μου, επειδή υποτίθεται ότι αφορά, όπως γράφετε, πρόσωπο διαδόχου. Θα ήταν καλύτερο να διαβάζετε προσεκτικότερα τα σχόλια των άλλων αναγνωστών.

 9. Κυανοπώγωνας avatar
  Κυανοπώγωνας 03/07/2012 00:08:35

  Ποιος Παπανικολάου; Αυτός που στα εσωκομματικά της ΝΔ πήγαινε στο γραφείο της Ντόρας και δεν άφηνε κανέναν από τους δικούς του να πάει στη Μουρούζη; Ας είμαστε σοβαροί. Το παιδάκι φαίνεται μυρίστηκε καρέκλες και είπε να αφήσει την ομίχλη των Βρυξελλών για να κατέβει στη Β’ Αθήνας. Η παράταξη όμως δεν έχει ανάγκη από άλλους σαν κι αυτόν. Επί ημερών του άλλωστε κατόρθωσε να διαλυθεί και η ΟΝΝΕΔ, με τους ΔΑΠίτες αντί για ιδεολογία να σου πουλάνε free για τη Μύκονο… Μην τρελαθούμε τώρα. Ο τύπος μόνο Σαμαρικός δεν ήταν .... Απλά να μείνει μακριά.

 10. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 03/07/2012 00:18:52

  Ποιος Παπανικολάου ρε παιδιά; Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί ή όχι αυτό το όνομα για τη θέση του Γραμματέα αλλά είπαμε... Είδαμε πόσο πουθενάς ήτανε σαν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, βλέπουμε πόσο πουθενάς είναι στις Βρυξέλλες και πόσο μόχθησε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (Μαΐου - Ιουνίου)...

 11. Kwstas avatar
  Kwstas 03/07/2012 00:35:52

  Πλάκα μας κάνετε;;; Ποιος Παπανικολάου; Πήρε μια οργάνωση πρότυπο και την έκανε μπουρδέλο! Ο πουθενάς που έγινε ευρωβουλευτής και θέλει να γινει και γραμματέας! Έτσι καταστρέφεται το κόμμα.. Ο σαμαρας υποσχέθηκε αλλαγές, Ο Παπανικολάου είναι η αλλαγή;;; Ας γελάσουμε!!! Ντροπή και μόνο στη σκέψη!

 12. Βασίλης avatar
  Βασίλης 03/07/2012 01:07:38

  Πάμε καλα; Ποιος Παπανικολάου ; Πήρε μια οργάνωση πρότυπο και την κατέστρεψε! Ορισμένοι άνθρωποι τον εμπιστεύτηκαν και τα έκανε μουσκεμα! Αν το όνειρο του προέδρου είναι να καταστρέψει και το κόμμα τότε όλα καλα! Απο το πουθενά έγινε ευρωβουλευτής, όχι και γραμματέας ! Όχι! Μην κάνουμε αλλα λάθη... Ας κάνουμε βήματα μπροστά!

 13. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 03/07/2012 01:11:41

  Δεν είναι η κατάλληλη ώρα ΜΜ.Η επανεκίνηση μιας παράταξης δεν είναι σίγουρο οτι προσελκύει κόσμο

 14. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 03/07/2012 09:41:34

  Ενας αποτυχημένος υπουργός Υγείας και αποτυχημένος Δήμαρχος. Μάλλον δεν πάμε καλά.

 15. Μέλανας avatar
  Μέλανας 03/07/2012 13:09:04

  Καλά καν'τε κανένα αστείο να φέρετε πίσω το Γιωργάκη τον Παπανικολάου. Αρκετό κακό έκανε στη νεολαία φτάνει. Δε χρειάζεται να μπλέξει και με το κόμμα. Εδώ πήρε τα γραφεία από τη Μπενάκη και τα πήγε στη Λυκούργο με υπέρογκο κόστος που στην τελική δεν πατούσε ψυχή από τα πρεζόνια. Ας μην τρελαθούμε.. το παιδί δεν κάνει..

 16. Niniesta avatar
  Niniesta 03/07/2012 17:25:12

  Εγω ξέρω ότι επι Παπανικολάου η ΟΝΝΕΔ έκανε στις ομιλίες του προέδρου Καραμανλή πορείες 5000 ατόμων. Στο σύνταγμα λοιπόν η ΟΝΝΕΔ στην ομιλία του Σαμαρά δεν είχε πάνω από 250 άτομα. Ελεος με τα κόμπλεξ και τα ψυχολογικά προβλήματα. Εντάξει είπαμε.

 17. Ελένη avatar
  Ελένη 03/07/2012 18:00:18

  Πωπωπω κινητοποίηση... ο Ανδρέας...ή οι τελειωμένοι του Κώστα....ή απλά ενας που έχει κριση ταυτότητας και πολλά απωθημένα απ'ότι φαινεται....ε ρε γλέντια έτσι και επιστρέψει ο Γιωργος...μετα τον έναν, φοβάστε ότι θα έρθει και ο άλλος και θα τελειώσει το πάρτυ ε;;;
  Be patient.

 18. Νίκος Παναγόπουλος avatar
  Νίκος Παναγόπουλος 03/07/2012 18:20:05

  Προφανώς θα αστειεύεστε. Και άλλωστε αυτό προκύπτει από τα πολύ "αυθόρμητα" copy paste σχόλια. Τον κόσμο και την συσπείρωση που είχε η ΟΝΝΕΔ εκείνη την εποχή δεν νομίζω όσοι γνωρίζουν από την οργάνωση να έχουν δει σε πολλές άλλες θητείες Προέδρων. Επίσης, η επιλεκτική μνήμη δείχνει εμπάθεια. Όμως πραγματικά στέκομαι στα copy paste σχόλια. "Πλουραλισμός" για γέλια από κάποιους ή κάποιον.

 19. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 03/07/2012 18:53:50

  Η ΟΝΝΕΔ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΠΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ!!ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΖΙ 5.000 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 2009 ΕΚΑΝΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΑΝΕΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

 20. balloteli avatar
  balloteli 03/07/2012 18:57:36

  Δεν είναι η ώρα να βρίζετε κανέναν Παπανικολάου. Είναι η ώρα όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το Σαμαρά και για τη χώρα. Και παρόλα αυτά θα πρέπει να πούμε πως ο Παπανικολάου είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και αν θέλουμε να δούμε κάτι ας δούμε το συνέδριο στα Καμμένα Βούρλα. Ψυχραιμία και ψυχανάλυση.

 21. Λεωνίδας Άπος avatar
  Λεωνίδας Άπος 03/07/2012 22:01:03

  Επί Παπανικολάου το Λεκανοπέδιο ξανάνιωσε, τα φεστιβάλ με πάρα πολύ κόσμο σε όλη την Ελλάδα, η νέα γραμματεία ΑΜΕΑ με τόσες επιτυχίες, το ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ, το περιοδικό NUEVO, οι πορείες των 5000 και οι εκδηλώσεις σε κάθε τομέα, οι επιτυχίες με το αφορολόγητο για τους νέους που οι παρεμβάσεις της ΟΝΝΕΔ έσωσαν κάποτε (όπως είχε παραδεχτεί ο Υπ. Οικονομικών), οι επιτυχίες στο εξωτερικό με τον τρομερό Σμυρλή στην Προεδρία της νεολαίας του Λαϊκού Κόμματος, το μπλοκάρισμα στα Σκόπια από τα fora, τα προσυνέδρια σε όλη την Ελλάδα. Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του, στήριξε Σαμαρά (άσχετοι) με μεγάλα ονόματα να πρωτοστατούν στον αγώνα (Ζωγανάς, Μαλαπέτσας), κάνανε κάλπη μέχρι στην Ευρυτανία, ενώ στις εκλογές αυτές "τα παιδιά του" αγωνίστηκαν σκληρά με παράδειγμα το μόνο εκλογικό περίπτερο που άνοιξε τον Μάϊο, στου Ζωγράφου...

 22. afrodite avatar
  afrodite 04/07/2012 00:20:08

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ...ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Η ΟΝΝΕΔ ΕΠΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΕΣ. ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΜΕΑ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΝΕΩΝ,ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΡΑΝΝΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ,ΤΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΝΝΕΔΙΤΩΝ, ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ WEB RADIO, ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ NUEVO, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΟΝΝΕΔΙΤΩΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ. ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ, ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ, ΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕ, ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ??ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΡΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΙΚΡΙΩΝ...

 23. Kostas Starz avatar
  Kostas Starz 04/07/2012 01:14:12

  Πάντως γελάω με την κατάντια μας....εδώ η χώρα καίγεται και κάποιοι βγάζουν τα απωθημένα τους με copy paste αναρτήσεις για τον Παπανικολάου και άλλους. Σοβαρευτείτε κάποιοι...που κυκλοφορείτε με ζακέτες χειμώνα καλοκαίρι λες και είμαστε στο Λονδίνο. Αφήστε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το πινγκ πονγκ και ασχοληθείτε με την αναζωογόνηση της νεολαίας που αργοπεθαίνει μετατρεπόμενη σε υπαλλήλους μεγάλων συμφερόντων. Είναι δικαίωμα του κάθε Παπανικολάου με τη δική του πορεία στη ΔΑΠ την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ να θέσει ή να μην θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε θέση στον κομματικό μηχανισμό. Προτιμώ έναν 30αρη παρά τους αποτυχημένους πολιτευτές, τους ξεπεσμένους βουλευτές ή τα πλουσιόπαιδα που δεν ξέρουν τι θα πει ΟΝΝΕΔ και προσπάθησαν να φτιάξουν Γραμματεία Νέας Γενιάς στο κόμμα. Ας αναδείξουμε επιτέλους τις ικανότητες της δικής μας γενιάς. Προτιμώ λοιπόν τον Παπανικολάου ισχυρό, τον Κατσαφάδο γραμματέα της Βουλής κ.λ.π παρά τα πολιτικά χούφταλα που βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει.

 24. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 04/07/2012 13:16:59

  Το βίντεο μιλάει από μόνο του. Όσα και να πείτε δεν πρόκειται να διαγράψουν αυτά που έγιναν. Όσοι δεν ήταν εκεί, μπορούν να πάρουν μια γεύση, και να συγκρίνουν…
  http://www.youtube.com/watch?v=oB4B404ZpzI&feature=related

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.